The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 16:23
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Takie coś że czerwo za dwie żółte się nie liczy to chyba tylko w Polsce jest. W europejskich ligach i pucharach czerwo za dwa zółtka to najzwyczajniejsze w świecie czerwo, po którym pauzuje się w kolejnym meczu.
Z tego co wiem to w większości lig jest tak jak w Polsce. Żóte kartki liczą się osobno, czerwono osobno. Jeśli zawodnik otrzyma dwie żółte kartki w jednym meczu, to może grać normalnie w następnym jeśli nie osiągnął limitu żółtych kartek. Ten limit w Polsce wynosi 4 kartki, a w europejskich pucharach 2 kartki. Cała filozofia.

Co do samego meczu to można czuć ogromny niedosyt, gdyż dużo lepszy wynik był w zasięgu ręki.

Mimo porażki trzeba być jednak optymistą. Wierzę, że w rewanżu wygramy z nawiązką i awansujemy dalej. A mobilizacjia naszych zawodników będzie ogromna jeśli jutrzejsze losowanie okaże się dla nas korzystne.
Ostatnio edytowane przez Arked : 31.07.2008 o godz. 16:29.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.07.2008, 16:27
Arked napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to w większości lig jest tak jak w Polsce. Żóte kartki liczą się osobno, czerwono osobno. Jeśli zawodnik otrzyma dwie żółte kartki, to może grać normalnie w następnym meczu jeśli nie osiągnął limitu żółtych kartek. Ten limit w Polsce wynosi 4 kartki, a w europejskich pucharach 2 karki. Cała filozofia.
Ale to się tyczy sytuacji w której piłkarz zdobywa żółte kartki w kolejnych meczach i one się sumują, jeżeli taki Zieniu dostanie 4 żółte w iluś tam meczach to będzie musiał pauzować. A ty mówisz o sytuacji kiedy zawodnik zdobywa 2 żółte w jednym meczu i wtedy od razu liczy się jakby dostał czerwoną i tak czy owak musi pauzować. Jeżeli jakiś piłkarz dostanie w Ekstraklasie 2 żółte i co za tym idzie czerwoną to nie zagra w następnym meczu - tak było z Dudką chociażby po meczu z Legią gdy właśnie dostał 2 żółte i potem nie grał w następnej kolejce.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.07.2008, 16:32
Oress

Pierwsze słyszę. Zawsze było tak, że liczy się tylko liczba kartek. Widziałem mnóstwo przypadków gdzie piłkarz po dwóch żółtych kartkach grał bez problemów w następnym meczu. Możliwe, że Dudka dostał wtedy zółtą i czerwoną kartkę (nie dwie żółte) lub osiągnął limit kartek po tym meczu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.07.2008, 16:35
no może, kłócił się nie będę bo na 100% pewien nie jestem, ale coś mi tu nie gra w tej twojej interpretacji, muszę o tym poczytać gdzieś bo będzie mnie to teraz nurtowało XD
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.07.2008, 16:36
Jeśli dostanie 2 żółte, to są to dwie żółte, a nie czerwona. Tylko w ekstraklasie pauzuje się za 4 zółte, a w pucharach bodajże za 2.
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 31.07.2008, 16:41
Ciekawe ile bramek musi jeszcze Cantoro zawalić aby wreszcie na ławce usiadł, albo jak parę lat temu zagrać w rezerwach?
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
Jaca
Banita

Od: 12.2007

Stary 31.07.2008, 16:41
a ten Beitar przejdziemy dzisiaj wchodzę na stronę wisełki a tu pisze Nei jedną noga w Wiśle Kraków ale sie ucieszyłem, czytam dalej jak wisła przejdzie Beitar to Cupiał wypożyczy smolarka jak to usłyszałem to się tak ucieszyłem ze szok tylko jest jeden problem, wisła musi pokonać Beitar i awansować dalej to Smolarek wyląduje w Krakowie było by pięknie, WISŁA TYLKO WISŁA
Powód: Jeszcze raz post pod postem i pisanie nazw z małej litery i odpoczniesz chwilę
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 31.07.2008 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
Jaca
Banita

Stary 31.07.2008, 16:44
SB to prawda że Cantoro zawalił tą drugą bramkę ale chłopak walczy na tym boisku ,stara się,strzela raz tak strzelił ze piłka prawie wylądowała w bramce , ja i tak bym mu dał szanse
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 31.07.2008, 16:44
Jaca napisał(a):Wyświetl post
a ten Beitar przejdziemy dzisiaj wchodzę na stronę wisełki a tu pisze Nei jedną noga w Wiśle Kraków ale sie ucieszyłem, czytam dalej jak wisła przejdzie Beitar to Cupiał wypożyczy smolarka jak to usłyszałem to się tak ucieszyłem ze szok tylko jest jeden problem, wisła musi pokonać Beitar i awansować dalej to Smolarek wyląduje w Krakowie było by pięknie, WISŁA TYLKO WISŁA
Ja bym się też bardzo ucieszył jakbyś Wisła napisał z dużej litery A o Smolarku to jest tylko kaczka dzienikarska i niem sie co cieszyć!!
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.07.2008, 16:58
Szkoda tej porażki, szczególnie że mogliśmy ten mecz rozstrzygnąc na swoją korzyśc strzelając gola 2-0 a były ku temu okazje. Beitar w drugiej połowie dał z siebie 100 % i wykorzystywał Nasze błędy. Właśnie indywidualne błędy dały im obie bramki. To tyle w kwestii wyniku. Nie rozumiem dla czego czepiacie się Pawełka i Dawidowskiego. Mariusz obronił kilka sytuacji, fakt że 3 razy "wypluł" piłkę przed siebie ale nie były to grozne sytuacje. A Dawidowski przez te kilka minut pokazał się z niezłej strony i skoro dostał szanse gry w tym meczu to znaczy że jeszcze coś z Niego może byc. Jesteśmy w stanie wygrac z Nimi u siebie ( nie takie drużyny dostawały lanie na Reymonta ). Dlatego mimo osłabień wierze że rewanż da Nam awans do 3 rundy. Dodatkową motywacją może byc przeciwnik którego wylosujemy na 3 rundę eliminacji. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
killabeez
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2008, 18:54
Ech.. A ja od wczoraj nie wiem gdzie się podziać. Cholernie boję się tego rewanżu. Teoretycznie wystarczy nam 1-0, ale wydaje mi się, że Beitar ma taki potencjał w ofensywie, że chociaż raz trafią do bramki Pawełka. Pytanie, czy my zdołamy strzelić przynajmniej te 2, 3 bramki... Mam nadzieję, że trener Skorża ustawi nas 4-4-2, ale mam złe przeczucia, że od pierwszej minuty zagramy 4-5-1... W ogóle cały świat mnie przygnębia dziś. W każdym razie bilet na D kupiony i będę darł mordę przez 90 minut. Mam nadzieję, że MY damy radę, wypełnimy stadion i pokażemy kibicowską potęgę - a grajki się do nas dostosują.
Powód: :P
Ostatnio edytowane przez killabeez : 31.07.2008 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2008, 19:12
Głowa nie zagra prawdopodobnie z Beitarem :/
Odpowiedz cytując
juniho
Member

Od: 11.2006

Stary 31.07.2008, 19:17
Barbarossa napisał(a):Wyświetl post
Głowa nie zagra prawdopodobnie z Beitarem :/
Może to być mała zasłona dymna...oby.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.07.2008, 21:08
Kurde Legia i Lech przeszly dalej, nie mozemy byc jedynymi ktorzy odpadaja juz z pucharow. Musimy wygrac, nie widze innej mozliwosci! Tymbardziej ze czuje ze jesli przejdziemy Beitar to w tym sezonie dostaniemy sie do LM.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2008, 21:09
Sytuacje przy straconych bramkach ewidentnie pokazują słabość naszej gry obronnej. Po niby karnym na Sobolu (kiedyś już coś takiego przerabialiśmy tylko z Dudką), Baszczu zabawil sie w napastnika i został z przodu. Piotrek Brożek taż jakoś zaspał. Przy drugiej bramce to już total spacer w wykonaniu Baszcza. Jak Singlar go nie zmieni to słabo to widzę w rewanżu.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 31.07.2008 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 31.07.2008, 21:27
Ale Legia i Lech grały z klubami słabszymi, które Wisła spokojnie by przeszła. Przecież Beitar wbiłby Legię w ziemię i przejechał jak po lodzie.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.07.2008, 21:29
Jestem dziwnie spokojny przed rewanżem po tym co wczoraj pokazała Wisełka. Zagraliśmy dobrze, momentami b. dobrze. Przy większej skuteczności już byśmy wypisywali zespoły na które możemy trafić w III rundzie.

Naszym najsłabszym piłkarzem był bez wątpienia Cantoro. Nie dość że zwalniał każdą kontrę w której piłka przechodziła przez niego to jeszcze ta bramka na 2-1...nie rozumiem jak można tak odpuści mając takie doświadczenie w grze w europejskich pucharach, no ****a nie rozumiem.

W rewanżu poradzimy sobie z nimi. Już w naszej ekstraklasie (dziwnie mi się pisze to słowo) są lepsze bloki defensywne niż ta ich ściana za ciężkie rosyjskie pieniądze postawiona.

I jeszcze jedna kwestia. Dodatkowo ucieszył mnie wczoraj fakt że bramkę strzelił Brożek, ot kolejny policzek dla wszystkich cweli którzy sobie upatrzyli w nim kozła ofiarnego i wypominają niewykorzystane sytuacje sprzed dwóch i więcej lat a są ślepi na postęp jaki dokonał pod okiem Skorży.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 31.07.2008, 21:36
to zeby zachowac lad w przyrodzie to Wisla mosi wygrac 4-1 nie mam,nic przeciwko
TYLKO WISLA
.....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.07.2008, 21:37
Mam takie dziwne przeczucie, że jutro aby dolać oliwy do ognia losowanie będzie takie:
Anderlecht/BATE - Wisła/Beitar
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2008, 21:39
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mam takie dziwne przeczucie, że jutro aby dolać oliwy do ognia losowanie będzie takie:
Anderlecht/BATE - Wisła/Beitar
własnie o tym samym pomyślałem i tak z BATE zagrac w 3 rundzie rywal chyba gorszy od nas ale nie lekcewazmy nikogo nieraz były niezłe jaja z Victorią itp Cel na Srode: Dać Zydkom wielkie baty
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.07.2008, 21:41
Ja wierzę że przejdziemy Beitar. A jeśli nie to proszę o 2 tygodniowego bana
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.07.2008, 21:42
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Ja wierzę że przejdziemy Beitar. A jeśli nie to proszę o 2 tygodniowego bana
Hahaha podpisuje się pod tym
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.07.2008, 21:50
Losowanie jutro o 13? Będzie w tv czy znów tylko na stronie UEFY?

W rewanżu przydałoby się 4-4-2, a w środku Sobol z Jirsakiem, jak Cantoro wyjdzie w pierwszej jedenastce to ja kvrwa stoje tyłem do murawy
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.07.2008, 21:51
Zastanawiam sie kto zagra na środku obrony za Głowackiego. Baszczyński albo Diaz. (Kowalskiego nie biore pod uwage). Baszczyński jest bardziej przewidywalny ale niezbyt szybki a Diaz to niestety loteria.

O ile jest szansa strzelic 1 bramkę Beitarowi to mam wątpliwości czy nasza obrona w takim składzie zagra na 0 z tyłu. A było robić transfery wcześniej jak choćby Pyry!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 31.07.2008, 21:53
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Losowanie jutro o 13? Będzie w tv czy znów tylko na stronie UEFY?

W rewanżu przydałoby się 4-4-2, a w środku Sobol z Jirsakiem, jak Cantoro wyjdzie w pierwszej jedenastce to ja kvrwa stoje tyłem do murawy
Losowanie jest na Eurosporcie i chyba z tego co pamietam to o 12
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.07.2008, 21:53
Izraelska agencja wywiadowcza (tzw. Mossad), przeprowadzila kolejna skuteczna akcje. Zydzi dobrze wiedzieli, ze najlepiej zdeptac jednego z naszych srodkowych obroncow, bo Wisla wiecej stoperow nie posiada. Teraz w rewanzu bedzie cholernie ciezko zastapic Glowackiego.
Moim zdaniem, obok Pawla Brozka najlepszego gracza wczorajszego spotkania.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2008, 21:57
Co do losowania to zobaczycie, że będzie powtórka z rozrywki i trafimy na Schalke.
Odpowiedz cytując
Ricon
Member

Od: 11.2003

Stary 31.07.2008, 22:11
heh... no nic. Będziemy musieli obyc sie bez Zienczuka i Głowackiego. Prawdopodobnie na miejscu Zienczuka bedzie gral Brozek Piotr (a za nim Junior) a Glowackiego Kowalski. Fajnie by bylo jeszcze tylko zmienić Cebanu za Pawelka i jest szansa na pokonanie Beitar. wystraczy przeciez tylko skromne 1:0.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Stary 31.07.2008, 22:19
Liverpool FC (Anglia)
FC Barcelona (Hiszpania)
Arsenal Londyn (Anglia
)
Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy)
Juventus Turyn (Włochy)
Glasgow Rangers (Szkocja)/FBK Kaunas (Litwa)
Olympique Marsylia (Francja)
Steaua Bukareszt (Rumunia)
Panathinaikos Ateny (Grecja)/Dinamo Tbilisi (Gruzja)
IFK Goeteborg (Szwecja)/FC Basel (Szwajcaria)
Olympiakos Pireus (Grecja)
Fenerbahce Stambuł (Turcja)/MTK Budapaszt (Węgry)
Szachtar Donieck (Ukraina)
Anderlecht Bruksela (Belgia)/BATE Borysow (Białoruś)
ACF Fiorentina (Włochy)
Spartak Moskwa (Rosja)

Uważam iż poza drużynami pogrubionymi, z każdą możemy pograć jak równy z równym, jeśli oczywiście przejdziemy Beitar... mnie osobiście marzy się wylosowanie Panathinaikosu i rewanż...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.07.2008, 22:20
Nie wzieliscie jednej mozliwosci ustawienia defensywy. Wcale bym sie nie zdziwil jakby Skorza cofnal Sobola na stopera a w srodku zagraliby Cantoro i Jirsak. Jednak mam nadzieje ze tak sie nie stanie, bo to niebyloby zbyt madre zostawiac Cantoro samego w destrukcji...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów