|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
z pewna taka niesmialoscia chcialbym zasugerowac ze Frnz Dyzma jest wolny - czyli przesuwamy MOZG Wislackiej mysli szkoleniowej na menedzera - a na trenera Franza, a co jak Muppet Show to na calego- i tak cala pilkarska polska ma z nas mega polewke , jak sie kompromitowac to z rozmachem , na calego ........ a tak powaznie : jak myslicie - co zlego , i ile zlego musialoby sie wydarzyc zeby wkoncu Brzeczka odsunieto od kompromitowania naszego klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Młodzież Legii nie gra w 1 lidze i prawdę mówiąc jest jeszcze słabsza od naszej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Ten cienias powinien wylecieć już po wykręceniu wielkiej średniej 0.71
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
tak się właśnie kończy mówienie po meczu - "nie ważny styl tyko 3pkt"
Skończył się fart i już w dupe. U siebie. przy 17 tys ludzi. z Puszą Niepołomice. No niestety - odkąd Kuba jest odpowiedzialny za część sportową to z każdym miesiącem jest coraz gorzej. A Wujo jest wisienką na torcie. Dramat. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Odkąd trio(glownie Kuba) odpowiada za sport to mieliśmy dwa sezony, w których ledwie się utrzymaliśmy, a w trzecim jebliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Już chyba nawet młodzi zawodnicy sie zorientowali że z tym szarlatanem u stery nic nie bedzie. Niestety Pan Zajebałem nie ma jaj i wujaszka nie zwolni a nasz mag sam nie poda sie do dymisji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dajcie spokój.Najważniejsze że są schematy a właściwie to jeden schemat,po strzelonej bramce cofnąć się i czekać aż nam wjebią a jak przeciwnik jest tak słaby że nie potrafi wjebać to wjebiemy sobie sami.
Jedno rzuciło mi się w oczy z trybun.Trener Puszczy po stracie bramki minutę pomyślał,pokazał swoim zawodnikom żeby się uspokoili,dał kilka wskazówek i już po 20 minutach przyszły efekty.Brzęczek po dwóch gongach stał jak wryty przez 15 minut i nie wiedział co ma robić.Idż Pan w ....... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja byłem przeciwnikiem utrzymania Brzęczka na stanowisku.
W moich oczach to był trener od murarki i gry z kontry (dobry profil pod utrzymanie w ESA, za to zły profil pod próbę awansu z 1 ligi). Dla mnie jego drużyny grają brzydko, ale osiągają z reguły dobre rezultaty. Spadek to była jego kompromitacja, byłem za tym aby go nie zwalniać tylko dyscyplinarnie wypi***lić. Teraz w 1 lidze jest ciekawa zależność. Wisła pod jego batutą albo gra brzydki przaśny futbol i wygrywa, albo gra płynnie i ciekawie i zbiera oklep. Ja w ogóle się nie spodziewałem, że jego Wisła będzie próbowała prowadzić grę i będzie oddawać 20+ strzałów na mecz i dominowała posiadanie piłki. Zaskoczył mnie tym. Myślałem, że on w takie klocki nie za bardzo umie. Patrząc na moje oczekiwania przedsezonowe, na tą chwilę, jest lepiej niż się spodziewałem. Wiedząc jak ciężko jest awansować do ESA po spadku w 1 sezonie na tą chwilę Brzęczek ma u mnie minimalny kredyt zaufania - który wypracował w tej rundzie. Zobaczymy co będzie dalej. Nie będę próbował wybiegać dalej z oczekiwaniami. Bezpieczne miejsce w strefie barażowej na koniec rundy mnie osobiście usatysfakcjonuje - uznam, że wykonał OK pracę. Bezpośredni awans mnie zachwyci i sprawi, że uwierzę w naszego trenera. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Inni nawet z jakichś dziur mają plan na grę, schematy rozegrania i ustawienia w określonej sytuacji boiskowej. A u naz na fantazji, bo trenerem jest wuj właściciela który nie ogarnia. Jak było 1:0 to Puszcza nie broniła się całą drużyną więc przestań bredzić i wybielać pajaca, którego mamy na ławce. Gramy w przewadze, źle. Gramy w osłabieniu, źle. Wygrywamy, źle. Przegrywamy, źle. Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. Brzęczkofile swoim bredzeniem coraz bardziej irytują... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Królewski po meczu napisał na Twitterze:
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To tak wygląda, że bez wyraźnego bojkotu i protestu Nieomylny z Dortmundu Jurka nie wywali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Królewski to nie miał w końcu się zamknąć na tematy wiślackie jeśli chodzi o tt? Bo coś marnie mu idzie.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie ma problemu.Jak Królewski i spółka zagwarantują określony budżet klubu mimo ciułania się po niższych ligach to niech sobie czekają 7 lat na wyniki.Myślę jednak że szybciej się znudzi jemu niż kibicom
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brzęczęk out. ASAP
Niestety, nierealne. Prezes i właściciele są pod jego wielkim wrażeniem. No coż, zagościmy w 1 lidze na dłużej. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie ma nawet co komentować debilnych wypowiedzi Królewskiego. Widać że sławetna konferencja niczego ich nie nauczyła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bilans trenera Jerzego Brzęczka w Wiśle Kraków:
Zwycięstwa: Górnik Zabrze Resovia Arka Gdynia Odra Opole Skra Częstochowa GKS Katowice Legia II Remisy: Górnik Łęczna Lechia Gdańsk Lech Poznań Piast Gliwice Śląsk Wrocław Cracovia Jagiellonia Sandecja Porażki: Legia Warszawa Olimpia Grudziądz Pogoń Szczecin Wisła Płock Radomiak Warta Poznań GKS Tychy Chrobry Głogów Puszcza Niepołomice Przecież to jest nie do obrony. Dodajmy ze lista porazek i remisow zawiera 7 (siedem!) meczow w ktorych prowadzilismy. Siedem razy wygrywamy i nie dowozimy wyniku, z czego cztery razy dostajemy w łeb. W druga strone, tak zebysmy to my odwrocili wynik, nie zdazylo sie to ani razu. Za cos takiego odpowiada w 100% trener, ktory nie potrafi dotrzec i odpowiednio zmotywowac zawodnikow, przekonac ich o swojej wartosci, nauczyc szanowania pilki i grania swojej gry, niezaleznie od wyniku. Jak to mozliwe ze czlowiek, ktory przez 14 meczow nie widzi ze Fazlagic jest za wolny i nie nadąża za akcja w defensywie (serio polecam obejrzec skroty meczow i patrzec tylko na niego, przeciez to widac golym okiem), a w ofensywie nic nie daje. Jak to mozliwe ze 17 tysiecy ludzi widzi, że duet Balta-Plewka (abstrahujac od ich umiejetnosci) jest pomyslem absurdalnym, a on jeden nie widzi. Jak to mozliwe, ze mamy druzyne bezjajeczna, ktora obojetne czy w tamtym czy w tym sezonie, jak dostaje gonga albo sedzia wali w chuja to wzrusza ramionami, nie ma tam zadnej agresji, w....u, nic. Zero wywierania presji na arbitra, zero pewnosci siebie w mowie ciała i rywale to widza i robia z nami co chca. Bedzie tylko gorzej, bo juz cala liga teraz wie, ze nie ma sie czego bac gdy sie przyjezdza na R22. A z gora tabeli dopiero bedziemy grac. Jasne, sedziowie leca z nami w kulki od pewnego czasu i czesto mozna powiedziec ze przegralismy przez nich. W meczu dwoch slabych druzyn czyli przykladowo Wisly z Chrobrym, decyduja detale, wlasnie takie jak VAR. No wiec skoro to wiemy, to zrobmy cos z tym i zbudujmy druzyne, ktorej VAR nie zaszkodzi. Z tym trenerem to niemozliwe. Zeby awansowac musimy byc na pierwszych dwoch, ktos w to wierzy? Ze ŁKS, Arka, Nieciecza czy Podbeskidzie nas nie przeskocza? Tam sa przynajmniej poukladane druzyny i goscie silniejsi fizycznie od naszej mlodziezy. I to wystarczy gdy gramy do bolu schematycznie, co udowodnila wczoraj Puszcza. No wiec co nas czeka? Scenariusz optymistyczny - wejdziemy bezposrednio. I co dalej? Z tym trenerem znowu bedziemy dostawac w dupe w Radomiu i u siebie od Warty. Wejdziemy, po 10kolejkach bedziemy w dupie i zmiana trenera. Stracony czas, budowanie od nowa, na wiosne bedziemy sie ratowac rozpaczliwie przed spadkiem. Scenariusz prawdopodobny: Bedziemy sie slizgac byc moze na tych miejscach 3-6. na baraze sie zalapiemy i tam, z tym trenerem ktory znowu bedzie opowiadal bajki ze "to trudny rywal" nie mamy zadnych szans wygrac z kimkolwiek, w sytuacji gdy wszystko zalezy od 90 minut. Nogi beda sparalizowane, a motywacji z szatni nie bedzie zadnej. Beda slyszec jak z szatni obok dobiega "na nich ....a" i patrzec na swojego "lidera", ktory im mowi ze gramy swoje i bedzie ciezko. Wynik jest oczywisty. Sezon stracony Scenariusz pesymistyczny - nie zalapiemy sie nawet na baraze. Patrzac na roznice punktowe w tabeli (na ten moment 1-8 miejsce dziela 4 punkty, a jutro pewnie bedzie mniej), nie jest to wcale takie niemozliwe. W kazdym z tych trzech scenariuszy, trener wyleci na wiosne, na koniec sezonu, a w razie awansu, najdalej w pazdzierniku 2023 i w kazdym z tych scenariuszy mamy rok w plecy. W tym z awansem, to trzy lata bo wejdziemy i spadniemy za chwile. Decyzje o zmianie musi zapasc najpozniej po 6 listopada czyli po zakonczeniu rundy jesiennej. Tak zeby nowy mial czas na przygotowania i swoje transfery. A tak w ogole, drogi wicemistrzu olimpijski, miej litosc i odejdz, przeciez bratanek Cię nie zwolni.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 03.09.2022 o godz. 17:16.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Co, oczywiście niewiele zmienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tułacz z Puszczą zrobił awans do 1 ligi w drugim sezonie, teraz 6 sezon z rzędu utrzymują się w 1 lidze. Jak na miasteczko takie, jak Niepołomice, to jest sukces porównywalny do corocznego grania w LM. Takiemu trenerowi też bym chętnie dał szanse (zwłaszcza, że dobrze też radził sobie wcześniej w Siarce i Resovii).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Neymar za Mlynskiego? A Eric Garcia da radę na stoperze, czy też będzie ciężko wygrać główkę z Boguskim? Chłopie, mamy kadrę o jakiej wszystkie inne zespoły I ligi mogą tylko pomarzyć a dostajemy w trąbę od Puszczy, w której pierwsze skrzypce grał Bartosz i Boguski. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo u nas wszyscy słabi, a jak odchodzą to są koty...
A banda lizodupów zamiast szukać powodu dlaczego tak jest, to wymaga kupowania następnych. Którzy po kilku tygodniach pracy z naszym "profesjonalnym" sztabem równają do poziomu wydajności reszty i znowu są za słabi. I tak od trzech lat. A biznes się kręci... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Taaa nasza świetna kadra. Była świetna w Ekstraklasie - zlecieliśmy, teraz mamy zajebistą kadrę w 1 lidze, cała liga ma nam zazdrościć, a dostajemy wpierdo.l od Puszczy
Ja proponuje na następnej konferencji powiedzieć, że wszystko idzie zgodnie z planem, mamy wysoką pozycję, spadek nam nie grozi, a jak chcemy zagrać o coś więcej musimy być cierpliwi. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Coraz bardziej zaczynam się przekonywać ,że Jurek się s.......i a nie awansuje do Ekstraklasy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Zdrowymi oczywiscie ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zresztą, tak jak w esa się mówi że mistrzostwo się wygrywa ławka rezerwowych, tak samo można odnieść to do 1 ligi. Ławki rezerwowych u nas BRAK. I nie, nie jest to usprawiedliwianie Brzeczka, a wręcz przeciwnie. Mógł ściągnąć więcej doświadczonych zawodników, ale wolał Niewiadomskiego czy Talara. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dodajmy do tego, ze z Arka wygralismy na 9 ledwo a grajac ponad polowe na 10.
Brzeczek bedzie sie trzymal fuchy bo wie, ze nikt go nie zatrudni juz. Nadzieja, ze pojdzie na dyrektora sportowego i nie bedzie juz trenowal |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Natomiast porównując to do postawy z 2 połowy z Chrobrym to wyglądaliśmy jak drużyna na spadek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Troszkę też popracuj nad mniej schematycznym myśleniem, bo brak zgody na hasło "wszystkiemu winny Brzęczek" nie oznacza jego wybielania. Ogólnie mam go gdzieś.
Kadra, o której teoretycznie mogliby pomarzyć inni pierwszoligowcy przebywa obecnie w salonach odnowy, na rehabilitacjach albo pauzuje za kartki. Ogólnie jej siła wybrzmiewa głównie na papierze. Zobaczymy jak to będzie wyglądało dalej, ale jeszcze 1, 2 wpadki i zacznie być nerwowo. |
||
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|