The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2011, 14:09
Kaźmierczak to raczej defensywny pomocnik. Mógłby być następcą Sobola z podobnym uderzeniem z dystansu + świetna gra głową, czyli coś czego nie ma chyba nikt w naszej drużynie poza Diazem i Bitonem.

Dżalamidze - świetny na skrzydle, mógłby sie wpasować do gry ofensywnej.

Wojtek Kowalczyk, bramkarz, 18 lat - zagrał dopiero pierwszy mecz w Xlasie, ale może być dobrym bramkarzem, trzeba go bacznie obserwować, wolałbym jego niż Jovanovica

Może udałoby się jakiegoś utalentowanego obronce ze szkółki Legii wyciągnąć ;p skoro Barca może Realowi i vice versa to my też. A nie można negować faktu że Legia ma naprawdę dobre talenty tam.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 01.10.2011, 14:17
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Kaźmierczak to raczej defensywny pomocnik. Mógłby być następcą Sobola z podobnym uderzeniem z dystansu + świetna gra głową, czyli coś czego nie ma chyba nikt w naszej drużynie poza Diazem i Bitonem.

Wojtek Kowalczyk, bramkarz, 18 lat - zagrał dopiero pierwszy mecz w Xlasie, ale może być dobrym bramkarzem, trzeba go bacznie obserwować, wolałbym jego niż Jovanovica

Może udałoby się jakiegoś utalentowanego obronce ze szkółki Legii wyciągnąć ;p skoro Barca może Realowi i vice versa to my też. A nie można negować faktu że Legia ma naprawdę dobre talenty tam.
Tsssoooo?

Jeżeli chodzi Ci o bramkarza Lechii to jest to Pawłowski, a nie Kowalczyk.
Nie wiem ale ja też wolę bramkarza na bramce niż obrońcę.

Po za tym OT uważam, że Kaźmierczak nadałby się, Sobol już nie ten wiek, Dżalamidze to taki trochę jeździec bez głowy, a ten bramkarz zaliczył jeden mecz, bardzo dobry występ, ale dla bramkarza liczy się regularność, a nie jeden dobry mecz gdy potem już tak bronić niekoniecznie będzie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.10.2011, 14:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Koncem roku, a nie koncem sezonu ?
tak z końcem tego roku
http://www.transfermarkt.de/de/nika-...er_136039.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.10.2011, 14:20
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post

Zgadzam sie, Wojciech Pawlowski mial swietny debiut i moze zostac naprawde dobrym bramkarzem! Innym ciekawym i mlodym zawodnikiem Lechii Gdansk jest Rafal Janicki, rocznik 1992: gral wczoraj na prawej obronie, ale jest raczej srodkowym obronca. Ma dobre warunki fizyczne, dobra gra glowa, niezla technika i przede wszystkim wygrywa wiele pojedynkow defensywnych.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.10.2011, 14:50
Oczywiście że Pawłowski. Mój błąd, taki freudowski. Wiadomo też ze regularność jest ważna, ale to był jego dopiero pierwszy mecz.

Dzalamidze, jeździec bez głowy, ale właśnie skrzydłowy to jest idealna pozycja dla takiego. Poza tym też jest młody, można go ustawić.

Dzisiaj Maciej Jankowski z Ruchu kolejne 2 gole, już ma 5. Rocznik 1990. Całkiem niezły jest.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.10.2011, 15:37
Chryste. Raptem jakis malolat zaliczy 1 (slownie: jeden) wyskok w meczu polskiej ligi tak jak wczoraj Pawlowski w Lechii (notabene to Buzala bardziej strzelal w niego niz on sam bronil) czy Wozniak w Zaglebiu tydzien temu a juz sie te "talenty" widzi w Wisle

Przypomne tylko, ze te "talenty" sa owocem polskiego systemu szkolenia a nie La Masii w Barcelonie.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.10.2011, 17:47
http://www.transfermarkt.de/en/ivan-...eler_2893.html
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.10.2011, 18:44
Aż żal że sie ten Ntibazonkiza marnuje w błocie po drugiej stronie Błoń. Z taką szybkością, dryblingiem i strzałem były idealny do taktyki Maskaanta w której gramy 3 szybkimi, kreatywnymi pomocnikami z przodu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2011, 19:05
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Aż żal że sie ten Ntibazonkiza marnuje w błocie po drugiej stronie Błoń. Z taką szybkością, dryblingiem i strzałem były idealny do taktyki Maskaanta w której gramy 3 szybkimi, kreatywnymi pomocnikami z przodu.
Za kogo miałby on grać? za Kirma? Ilieva? Małeckiego? Już wolałbym powrót Ćwielonga lub Paulisty ;D
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.10.2011, 20:39
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Za kogo miałby on grać? za Kirma? Ilieva? Małeckiego? Już wolałbym powrót Ćwielonga lub Paulisty ;D
za Kirma

,,
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.10.2011, 20:39
Za dużo nie można oczekiwać i dokonywanie wielu zmian nie ma sensu. Obrona oczywiście jest do poprawienia. Bo nie możemy grać w obronie Pjalicem, Diazem, Lameyem...
Na środku obrony w pierwszym składzie powinien zostać Jovanovic i na liście transferowej na pozycji nr1 powinien znajdować się Mihai Pintilii - reprezentant Rumunii i kapitan swojego zespołu Pandurii Targu. Zaraz za nim sprowadzeni powinni zostać ofensywnie grający boczni obrońcy.Lewy obrońca Willian Rocha i prawy Marcos Rocha.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 01.10.2011, 21:07
Moim zdaniem w zimie powinniśmy pozyskać lewego obrońce+stopera ,lewy obrońca Dudu z Widzewa a co do stopera to doświadczony w granicach 30 lat z ligi portugalskiej lub greckiej w takich ligach są dobrzy goście w naszym zasięgu.
Wtedy do lata zgrywa się obrona i na puchary jest solidna obrona.

Dudu Chavez X Jovanovic

W lecie po zdobyciu tytułu sprowadzamy kogoś do środka taki defensywny pomocnik potrafiący rozegrać uderzyć z dystansu np Mila lub Kazimierczak jeżeli po kontuzji wróci do formy + napastnik na ławke Piech .

Wtedy mamy skład Pareiko Dudu Chacez X Jovanovic Sobolewski Melikson Mila Małecki Iliev Dudu B

+ZMIENNICY
Jovanic Paljic Czekaj Bunoza Jaliens Wilk Jirsak Kirm Genkov Piech Boguski
Ostatnio edytowane przez Aldek : 01.10.2011 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.10.2011, 22:11
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem w zimie powinniśmy pozyskać lewego obrońce+stopera ,lewy obrońca Dudu z Widzewa a co do stopera to doświadczony w granicach 30 lat z ligi portugalskiej lub greckiej w takich ligach są dobrzy goście w naszym zasięgu.
Wtedy do lata zgrywa się obrona i na puchary jest solidna obrona.

Dudu Chavez X Jovanovic

W lecie po zdobyciu tytułu sprowadzamy kogoś do środka taki defensywny pomocnik potrafiący rozegrać uderzyć z dystansu np Mila lub Kazimierczak jeżeli po kontuzji wróci do formy + napastnik na ławke Piech .

Wtedy mamy skład Pareiko Dudu Chacez X Jovanovic Sobolewski Melikson Mila Małecki Iliev Dudu B

+ZMIENNICY
Jovanic Paljic Czekaj Bunoza Jaliens Wilk Jirsak Kirm Genkov Piech Boguski
Chavez ostatnimi czasy ma obniżkę formy...
Sobol młodszy już nie będzie
Małeckiego mam nadzieję, że sprzedadzą w tym okienku...
Iliev jest zbyt słaby kondycyjnie by grać cały mecz, jako dżoker jak najbardziej...

na tych zawodnikach chcesz opierać drużynę na puchary? to bez sensu...

co do reszty, zgadzam się... potrzebujemy prawdziwego asiora na środek obrony, skrzydłowego oraz zawodnika który byłby łącznikiem między obroną a atakiem
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.10.2011, 03:00
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ale zal ci go bo ma czarny kolor skóry? czy dlatego ze moze nie lubi taplać sie w błotku?

Skoro tak do siebie idealnie oboje pasują to niech Maaskant idzie...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2011, 09:52
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
tak z końcem tego roku
http://www.transfermarkt.de/de/nika-...er_136039.html
No tak, nie doczytałem. Czyli np Kaza czy Dudu można podpisać w zimie, a przyjdą w lecie. Albo już teraz ich próbować wykupić po zaniżonej cenie. Ostatnia szansa by ich kluby zarobiły.
..
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.10.2011, 09:58
Peter Zanev z Litexu jako lewy obrońca z dobrej strony pokazał się w meczach przeciwko Wiśle, z tego co pamiętam ma epizod w Celcie Vigo. Przypuszczam, że byłby lepszy od Diaza i Pajlicia.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 10:02
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Chavez ostatnimi czasy ma obniżkę formy...
Sobol młodszy już nie będzie
Małeckiego mam nadzieję, że sprzedadzą w tym okienku...
Iliev jest zbyt słaby kondycyjnie by grać cały mecz, jako dżoker jak najbardziej...

na tych zawodnikach chcesz opierać drużynę na puchary? to bez sensu...

co do reszty, zgadzam się... potrzebujemy prawdziwego asiora na środek obrony, skrzydłowego oraz zawodnika który byłby łącznikiem między obroną a atakiem
Chaveza zostawiam bo nie jest tragiczny(pomijam dwa ostatnie mecze)w lidze jeden z najlepszych stoperów ze Skonto z Łoweczem z APOELEM grał dobrze, zresztą nie ma sensu na nowo wymieniać całej lini obrony.

Sobolewski jeszcze rok może pograć ma wpływ na drużyne a w pucharach gra przyzwoicie w tym roku więc zostawiłbym go na przyszły sezon pucharowy.

Małecki niech zostanie indywidualność której potrzebujemy pokazał z APOELEM w Krakowie jak ważne jest mieć gracza który w pojedynke wygra mecz,dodatkowo Wiślak prawdziwy.

Ilieva dałem do pierwszego składu bo te 70 minut wytrzyma a na zmiane Kirm bo nie spodziewam się abyśmy robili hurtowe transfery i sprowadzali kolejnego klasowego skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2011, 10:25
Ja sądzicie Biton jest wart 1,6 mln euro jak podają media ? Coś mi się wydaję że to zdecydowanie za dużo.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.10.2011, 10:33
Na pewno jest wart 1 mln euro, może troszkę więcej. Zobaczymy czy utrzyma formę przez cały sezon.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.10.2011, 11:09
Jeśli chodzi o lewych obrońców, których każdy z nas widział, są w naszym zasięgu finansowym to wszyscy się zgodzą, że albo Dudu (26), albo Petar Zanev (25).

Osobiście uważam, iż za graczy ofensywnych zbyt dużo kasy chce się w Polsce, więc albo można ich zgarnąć w stosunkowo młodym wieku i/lub kreować samemu [od początku] (Chrapek, Małecki, etc.), albo ściągać z zagranicy, gdzie są tańsi (vide Rudnev z Zalaegerszegi za bodajże 600 tys €).

Jedyni, których się kupi w normalnej (czyt.: nie kosmicznej) wartości w stosunku do umiejętności to obrońcy (hm, Olkowski?), bramkarze (wierzę, że Pawłowski z Lechii się dobrze rozwinie) lub środkowi pomocnicy.

Naprawdę ciekaw jestem jakby radzili sobie w pierwszej drużynie Wisły tacy zawodnicy jak w/w Pawłowski, Olkowski, Chrapek, może też Machaj (Lechia) czy Madera (Widzew).

a, i z zagranicy ode mnie propozycja: http://www.transfermarkt.de/de/mika-...ler_49298.html
Mika Ojala, nie wiem czy był wymieniany. Inter Turku, 23 lata, idealnie pasowałby do naszego ustawienia (którego fanem nie jestem jednakże) jako prawy napastnik/skrzydłowy. W zeszłym sezonie 23 mecze; 15 bramek; 12 asyst.
Ostatnio edytowane przez filemon : 02.10.2011 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.10.2011, 11:11
Jezeli kwota wykupu 1,6mln euro jest prawdziwa to juz teraz mozna powiedziec "zegnaj Davidzie".

Juz widze jak Wisla wyklada ponad poltora mln euro za Bitona nawet jesli strzelilby w lidze 20 bramek i jeszcze cos dorzucil w PP i LE.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.10.2011, 11:20
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Ja sądzicie Biton jest wart 1,6 mln euro jak podają media ? Coś mi się wydaję że to zdecydowanie za dużo.
Charleroi spadło z ligi wiec nawet za milion go sprzedadzą bo takim ekipom potrzebne sa kazde pieniadze
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2011, 11:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Charleroi spadło z ligi wiec nawet za milion go sprzedadzą bo takim ekipom potrzebne sa kazde pieniadze
ale jeżeli po Bitona zgłosi sie np klub który daje za niego 1.6 to wtedy Charleoi powie że Wisła ma prawo wykupu ale za 1.6 i po Davidzie niestety!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 02.10.2011, 12:20
myślę, że na dzień dzisiejszy to nie atak jest naszym głównym problemem a obrona...

potrzebujemy na teraz LO (Dudu - ograny w Polsce, zna realia)

oraz ŚO... hmm tu liczę oczywiście na kunszt Stana... mam nadzieję, że ŚO dołączy do nas bo przecież Holendrzy nie są głupi i widzą co się dzieje na środku defensywy...

moja propozycja... http://www.transfermarkt.de/en/ivica...ler_24558.html Ivica Krizanac...

kończy mu się kontrakt w czerwcu... http://www.transfermarkt.de/en/marin...ler_47474.html

lider klasyfikacji strzelców ligi chorwackiej... http://www.transfermarkt.de/en/ivan-...ler_45832.html
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 02.10.2011 o godz. 12:27.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.10.2011, 12:30
Nie sadze by kwota 1,6 mln za Bitona byla realna. Predzej spodziewam sie czegos w okolicach 500tys. Przeciez przed przyjsciem do nas byl to kolejny no-name, wiec bez przesady. Stan zna nasze mozliwosci finansowe i nie zezwolilby na tak niekorzystna kkwote wykupu. Wszystko to medialne bzdury, ktore maja na celu wzbudzic zainteresowanie.
To tylko moje przypuszczenia ale do kwoty 800tys. warto go wykupic i pomyslec nad przyszloscia Genkova. Sa to dwaj napastnicy o bardzo zblizonym sposobie gry, chociaz mam wrazenie, ze Biton jest lepszy technicznie i mlodszy.
Co do propozycji zakupowych to chcialbym widziec tego Dudu i Dzalamidze z Widzewa. Chlopak ma potencjal, ale ewidentnie nie ma z kim grac. Na skrzydlo super sprawa, wysoka dynamika, extra technika. Zdarzaja mu ssie slabsze mecze, ale to mlodziutki chlopak i u nas moglby popracowac nad stabilizacja formy.
Tesknie tez za jakims dobrym polakiem z naszej ligi, ale ciezko mi podac kandydature. Tak dla rownowagi.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.10.2011, 12:37
Jakiś Polak Może któryś obrońca ze Śląska Młody Socha albo Celeban
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2011, 12:41
Polacy którym się kończą kontrakty i mogliby się przydać:

- Głowacki, tu chyba najbardziej liczę że do nas wróci, ma swoje lata ale to dalej dobry dtoper ktory gra w mocnym klubie. Mam nadzieje że Głowacki chciałby zakończyć kariere u nas
- Dudka, ciekawe czy jego powrót byłby realny, jako następca Sobola na defensywnego pomocnika i w zależności od kontuzji może właściwie wszędzie zagrać w obronie. Gra w podstawowym składzie we Fracji i kłopot z pensją może być. Choć z tym u nas ostatnio co prawda bardzo powoli idzie do góry.
- Kuszczak, też raczej SF, ale jakby przyszedł to w końcu mielibyśmy dwóch dobrych bramkarzy. Dodatkowo ktoś kto grał w Man Utd nie pękałby w ważnych meczach w pucharach
- Celeban, widze go za Lameya, jako drugiego prawego obrońcę, a i w lidze na środku może zagrać. W końcu byłby stoper, który głową potrafi grać.
- Jodłowiec, tu pewnie niktórzy go nie szanują, ale dla mnie to solidny grajek. Szczególnie jako defensywny pomocnik, mimo, że większość meczy gra jako stoper.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 02.10.2011, 12:51
Baala napisał(a):Wyświetl post
Polacy którym się kończą kontrakty i mogliby się przydać:

- Głowacki, tu chyba najbardziej liczę że do nas wróci, ma swoje lata ale to dalej dobry dtoper ktory gra w mocnym klubie. Mam nadzieje że Głowacki chciałby zakończyć kariere u nas
- Dudka, ciekawe czy jego powrót byłby realny, jako następca Sobola na defensywnego pomocnika i w zależności od kontuzji może właściwie wszędzie zagrać w obronie. Gra w podstawowym składzie we Fracji i kłopot z pensją może być. Choć z tym u nas ostatnio co prawda bardzo powoli idzie do góry.
- Kuszczak, też raczej SF, ale jakby przyszedł to w końcu mielibyśmy dwóch dobrych bramkarzy. Dodatkowo ktoś kto grał w Man Utd nie pękałby w ważnych meczach w pucharach
- Celeban, widze go za Lameya, jako drugiego prawego obrońcę, a i w lidze na środku może zagrać. W końcu byłby stoper, który głową potrafi grać.
- Jodłowiec, tu pewnie niktórzy go nie szanują, ale dla mnie to solidny grajek. Szczególnie jako defensywny pomocnik, mimo, że większość meczy gra jako stoper.
hmm.. trochę powrotów Polaków z zagranicy do Wisły mieliśmy..przypomnij jak możesz który się sprawdził?
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.10.2011, 13:21
Kosowski, Cleber...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.10.2011, 13:55
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Kosowski, Cleber...
Z tego co się orientuje Cleber to nie Polak
Oczywiście wiem o co Ci chodziło, o ile wartości powrotu Kosy nie kwestionuje, ogromny wkład w mistrzostwo jesieni, o tyle Cleberem nie był "tym" Clebim sprzed wyjazdu, grał po prostu dużo słabiej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów