The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2016, 14:32
Przemek Lech pomocnik którego w tamtym roku forumowicze wsadzali do składu, nie powąchał murawy w Płocku i jest na testach w ...Stali Mielec.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 07.01.2016, 14:36
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
A prawda była taka, że za drogi - o ile pamięć mnie nie myli ~1 mln euro wykupu.
Nawet jeśli nie spojrzymy na koszta, to i tak słaby grajek. Zawalił nam dwa lata pucharów...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.01.2016, 14:46
Nunez niezłym grajkiem? Mnie zęby bolały od patrzenia na jego grę. Pożegnałam go zupełnie bez żalu.

A tu gol Kuby po 2-miesięcznej przerwie od gry:

https://www.youtube.com/watch?v=-243YaZCyuI
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.01.2016, 15:19
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Niezły grajek, tak w typie Cantoro. Pamięta ktoś czemu nie został u nas? Za drogi, jednak za słaby?
taki zawsze uśmiechnięty prosiaczek Niunio, główka mu się grzała jak czasem DG, cwaniactwo, skrobanko po nogach- ciekawy agent
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.01.2016, 19:47
Pewnie większość już doczytała, że mamy kolejnego bramkarza ( ex ) na utrzymaniu, przed Państwem Milan Jovanic! podobno koszt utrzymania to 514000 €. Przy okazji pozdrawiamy Mirko Poledice...

straszna Chvjna, mnie się widzi, że typ się skończył już totalnie ( wg statystyk rozegrał od 2010 roku 6 spotkań, w tym 6 w barwach Wisły) i chyba jego kariera zawiśnie na włosku, to postanowił trochę wyciągnąć kasiorki od dawnego pracodawcy...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.01.2016, 21:48
Jebaniec bez honoru
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.01.2016, 22:15
To je byznes.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 07.01.2016, 22:20
Nie ma co sie dziwic... Sami sobie kopiemy dolki... My sie mozemy wqrwiac ale prawda jest taka ze sa lub byli w naszym klubie ludzie ktorzy doprowadzili do takiej sytuacji... Jak weszlo wyliczylo juz w sumie 9 baniek przegralismy...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2016, 22:54
Wszystkie spory tego typu przegrywamy.

Niepoważny klub, to doją Wisłę, proste... dziwić się, że co kumatszy młody stąd ucieka.
Odpowiedz cytując
czechu
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 07.01.2016, 23:00
Konrad Handzlik podpisał kontrakt z 7egią.......
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.01.2016, 23:10
Szkoda, po prostu szkoda. ....a mać.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 07.01.2016, 23:43
No cóż, każdy musi mieć swojego Bereszyńskiego
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.01.2016, 00:18
Skoro w 2,5-letnim okresie różnica między zarobkami Jovanicia w Wiśle, a w jego innym klubie to około 500 tyś Euro, to znaczy że gość zarabiał tutaj przynajmniej 250 tyś Euro na sezon, a bardziej prawdopodobne, że nawet około 300 tyś Euro na sezon. Przed 2010 rokiem takie kwoty były zarezerwowane dla nielicznych gwiazd typu Żurawski w czasach najlepszej świetności.

Chory był ktoś, kto sciągnął z nikąd kompletnego noł-nejma na ławkę, i dał mu 5-letni kontrakt oraz tak wysoką pensję kompletnie niezależną od występów. Ta osoba powinna teraz za to beknąć. Domyślam się, że nie był to odosobniony przypadek. Nie dziwią mnie teraz słowa Bednarza z 2012 roku, że chce aby kontrakty były bardziej racjonalnej wysokości, a dodatkowo tylko połowa zagwarantowana, a drugie pół do podniesienia z boiska.

W niedalekich krajach o porównywalnym poziomie futbolu ligowego, typu Węgry, Słowacja, Czechy czy Norwegia, pensje najlepszych piłkarzy w lidze wnoszą około 100, w nielicznych wyjątkach max 150 tyś Euro , a większość zarabia po kilkadziesiąt tysięcy Euro rocznie. I to jest zdrowa sytuacja. A nie nasze polskie "200 tyś Euro dla każdego", które teraz odbija się czkawką.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 08.01.2016, 00:19
Nie taki no-name, reprezentant Serbii. Rokujący na transfer z zarobkiem.

p/s Nie bronie ich
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.01.2016, 01:47
Kapka i wszystko jasne. Nie zdziwiłbym się, gdyby co miesiąc Jovanić mu coś odpalał z pensji(i to znaczący %). Kupować ogóraska, dać mu kontrakt marzenie i w ten sposób się ustawić . Ale to nie tylko u nas wyprowadzali w ten sposób pieniądze z klubu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.01.2016, 02:09
Duet Kapka-Basałaj odpowiad za ten transfer. Kapka zdazyl nawet awansowac. Ale on gra na kodach.
..
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 08.01.2016, 02:41
Nie należy również zapominać o ówczesnym dyrektorze - Jakubie Jaroszu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2016, 06:19
Ktoś za to musi beknąć w tym klubie za to że tracimy młodych,ale w sumie ile on dostał szansy w pierwszym składzie ? cała minuta w meczu z Zagłębiem wow!! Moskal na nie dawał mu szansy, Broniszewski zresztą też gorszy nie był można było go spróbować na ataku....jak nam nie szło.Bartosz jak dostał szansę to ją wykorzystał i nie odstawał od innych.Szkoda,że nie stawiamy na młodych
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2016, 06:57
A może dlatego nie dostawał szansy, że "romansował" na poważnie z Legią ?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 08.01.2016, 07:19
Też mi się tak wydaje, że grałby, gdyby nie był dogadany z cwelką. W końcu "najzdolniejszy", a w pewnym momencie grał kto żyw. Choć pod koniec rzekomo miał kontuzję
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2016, 08:17
Cytat:
AP Wisła Kraków @ap_wisla_krakow
Trener Broniszewski: - Handzlik miał wejść od razu po bramce, ale nie było żadnej przerwy w grze. On tu wkrótce będzie nieźle wywijał.
17:41 - 8 lis 2015
To przynajmniej sie wyjasnilo co mial broniszewski na mysli po pojeciem " bedzie niezle wywijal"

Ta kontuzja przez ktora nie mogl grac w ostatnich meczach tez smierdziala
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2016, 08:22
Nie pozostaje nic innego jak życzyć Handzlikowi połamania nóg
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.01.2016, 08:23
Jankesa czasem nie chca w pakiecie?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 08.01.2016, 10:14
Kalu Uche w wieku 33 lat wraca do Almerii

http://www.udalmeriasad.com/noticia/...ipo-rojiblanco
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2016, 12:42
Wczoraj pojawiła się wiadomość że wychowanek Wisły, Konrad Handzlik odchodzi do warszawskiej Legii. Dziś odbyliśmy z nim krótką rozmowę odnośnie tej decyzji. Nas czyli grupę Urodzeni Wiślacy dotknęło to w sposób wyraźny ponieważ sam zawodnik wychował się i mieszka na naszym terenie. Oto zapis i wyjaśnienie decyzji jaką podjął ten młody zawodnik. Komentarz pozostawiamy Wam.
Urodzeni Wiślacy '03(Darek):
1.Wczoraj do mediów dostała się wiadomość o Twoim przejściu do Legii Warszawa. Nas jako grupę kibicowską z Twoich rodzinnych terenów dotknęło to w sposób szczególny. Czy mógłbyś wyjaśnić jakie czynniki wpłynęły na taką a nie inną decyzje?
Konrad:
Ta decyzja nie była łatwa ani dla mnie a tym bardziej dla moich rodziców . Spędziłem w tym klubie połowę swojego życia . Wisła przedstawiła mi propozycję . Legia też . Denerwuje mnie tylko to jak zarzucają mi ludzie ze zrobiłem to dla pieniędzy . Absolutnie nie . Zdecydowałem się na Legie ponieważ mam większą szansę na rozwój . Ten czynnik mną kierował .
2.Czy brałeś w ogóle pod uwagę fakt jaki stosunek mają do klubu z Warszawy kibice Białej Gwiazdy?
Konrad:
Brałem wszystko pod uwagę ale tak jak mówię wydaje mi się ze tam mam większą szansę na rozwój .
3. W Wiśle sytuacja była trudna. To wiemy wszyscy. Obecnie jednak wszystko zaczyna się układać i iść w dobrą stronę. Nie widziałeś w tym klubie swojej przyszłości? Czy czułeś się niepotrzebny?
Konrad:
Jestem młodym zawodnikiem który dalej musi ciężko pracować i rywalizować z najlepszymi zawodnikami z całej Polski o skład a to daje mi Legia. Tylko wtedy gdy będę rywalizowal z najlepszymi sam będę stawał się lepszy . W Wiśle młodym zawodnikom jest ciężko grać i tego nie będę ukrywał .
4.Doszły Nas słuchy o wygórowanych warunkach finansowych jakie postawiłeś przed zarządem? Dobrze wiemy że w klubie liczą teraz każdą zł. To prawda że warunki z Twojej strony były nie do zaakceptowania ze strony władz klubu?
Konrad:
Warunki nie były wygórowane . Rozmawialiśmy niestety ktoś powiedział STOP dajemy tyle proszę się zdecydować .
5.Kto miał decydujący głos przy tym transferze?
Konrad:
Nie chce nikogo Tym obwiniać ... Decyzja była trudna dla mnie a tym bardziej dla rodziców zwłaszcza dla mojego taty który jest bardzo do tego klubu przywiązany i do samego końca rozważał wszystkie ewentualności . Była to decyzja wspólna (moja, rodziców i menadżera ) ale to ja miałem ostatnie słowo do powiedzenia i całą odpowiedzialność biorę na siebie .
6.Po lawinie hejtu jaką wylali na Ciebie ludzie w internecie Masz im coś do powiedzenia? Czy rozumiesz ich złość po tym jak wychowanek odchodzi do jednego z najbardziej znienawidzonych przez nich klubu?
Konrad:
Nie mam nic nikomu za złe . Wiedziałem że tak będzie . Ja nie mogłem do tej sytuacji podejść jako kibic ale jako zawodnik który chce grać na jak najwyższym poziomie . Ludzie którzy mnie znają wiedzą czym się kierowałem .
Chyba wszystko.
I dzięki za możliwość wypowiedzenia się
Aaaa no i żeby była jasność ... rodzice dalej będą kibicować Wiśle !
I jeszcze 7 ostatnie pytanie. Z Wisły odchodziło już wielu zawodników których przekreślano grubą kreską i życzono im jak najgorzej. Później wracali i znów reprezentowali Białą Gwiazdę. Ostatnim takim przykładem jest chociażby Patryk Małecki. Czy nie było by Twoim marzeniem mimo wszystko wrócić tu jako już w pełni ukształtowany piłkarz i razem z Wisłą walczyć o mistrzostwo, puchary i upragnioną LM Czy jasno stawiasz sprawę że Wisła jako droga kariery jest tematem już nieaktualnym?
Konrad:
Oczywiście nigdy tego nie wykluczę!!! To byłoby spełnienie moich marzeń i mojej rodziny.

Moj komentarz: Smiechu warte... lepszy rozwoj.. heheheh
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.01.2016, 12:48
Ostatnie pytanie jest chyba podsumowaniem jego postawy.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.01.2016, 12:53
niech spierdala jak najdalej.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 08.01.2016, 13:04
^^ Tak, niech grzeje u nas ławę i marnuje swój talent....
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 08.01.2016, 13:05
Handzik, spierdalaj do tego leśnego pajaca i rozwijaj się bo podobno tam będziesz miał lepsze warunki do tego. Śmiech na sali człowieku.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.01.2016, 13:07
A tam nie będzie grzał ławy tylko od razu wskoczy do 11...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów