The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2011, 15:35
29 maja będzie musiał
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.05.2011, 09:12
Patryk Małecki w Pruszczu Gdańskim video
http://lechia.net/index.php?option=c...:tv&Itemid=390
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.05.2011, 09:32
chopin napisał(a):Wyświetl post
Widze że Eric korzysta z różnych sposobów mocy

http://allegro.pl/mb-m-balance-opask...590270323.html
Mały też ją ma
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.05.2011, 11:43
co za gosc z tego Marokanczyka w naszej kopanej czerwona od razu
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.05.2011, 13:01
As. Wielka szkoda, że go kontuzje trapią w tej rundzie.
..
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.05.2011, 09:25
wiele osób narzeka na Sivakowa.. a ja bym go zostawił, oczywiście za rozsądną cenę, chłopak ma dopiero 22 lata !!
i nie mówie to na podstawie tylko tej ostatniej bramki, chociaż bardzo mi się podobała
facet ma już doświadczenie z LM, jest młody, zarabia podobno tylko 100k więc nie tak dużo, bardzo dobrze zbudowany

wyobraźcie sobie, że ktoś z ME strzeliłby taką bramkę, np Rado, mogę się założyć, że wszyscy domagali by się, żeby grał jak najwięcej, że ma potencjał ..
Sobol pogra jeszcze rok max, racja jest Wilk, ale przez ten czas mógłby Michaił mógłby się ukształtować jeszcze..
nie zapominajmy, że jest tu od niedawna i nie wszyscy się tak szybko aklimatyzują
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 09.05.2011, 10:12
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
zarabia podobno tylko 100k więc nie tak dużo
Zarabia 100k ale przez czas wypożyczenia ( pół roku ).
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.05.2011, 10:51
a najśmieszniejsze jest to, że gdyby piłka siadła mu na bucie o milimet dalejr w którąś stronę i by nie trafił do bramki, to każdy na tym forum by go zjechał, że nie podał do wychodzącego Małeckiego i padły by głosy, żeby go sprzedać nawet dzisiaj

prawda jest taka, że koleś zawodzi przez cały okres wypożyczenia. Oczywiście za rok nikt tak o nim nie powie, tylko każdy będzie pamiętał tą bramkę. Nie dawajmy się ponieść emocjom... Przed nami jeszcze 5 spotkań, zobaczymy co Białorusin pokarze.

wg transfermarkt.de Sivakov jest blisko dwukrotnie tańszy od Branco... Jeśli udało by się go wyciągnąć za 200-300k, to na pewno jest to rozsądna cena za kapitana Białoruskiej młodzieżówki.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.05.2011, 10:59
To co według Ciebie powinie pokazać środkowy pomocnik, żeby cię przekonał?
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.05.2011, 11:36
na pewno powinien być bardzo widoczny i pokazywać się do gry. Sivakov w meczach, w których grał, był niewidoczny w rozgrywaniu akcji, często tracił piłkę albo hamował grę. Jest dobry w odbiorze, ale w środku wolę oglądać Jirsaka, albo nawet Sobola z Wilkiem, co się sprawdziło w meczu z Lechią. Jak na razie Sivakov mnie nie przekonuje, ale jest to młody zawodnik , który już ma swoją wartość, dlatego jeśli cena wykupu nie byłaby wygórowana, to dobrze by było żeby z nami został.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.05.2011, 11:40
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
To co według Ciebie powinie pokazać środkowy pomocnik, żeby cię przekonał?
Drybling , kreatywność , przegląd pola. A nie tylko kółeczko z piłką i do stopera. Bo to skądś już znamy (Mauro C.)
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.05.2011, 12:45
dywagacje raczej nierealne, bo sam Sivakov wykluczył możliwość pozostania w Polsce.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.05.2011, 15:11
Boguski już "normalnie" trenuje.
Jednak trener Maaskant wątpi, żeby jeszcze w tym sezonie pojawił się chociaż raz na ekstraklasowych boiskach.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uje_normalnie/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.05.2011, 19:06
Radzę jednak palić mniej jointów, szczególnie przy wizytach na forum. A na przyszłość: plotki typu "pewna pani powiedziała innej pani" - to żadne info.

Bez podania sensownego źródła trudno się do tego odnieść.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.05.2011, 19:18
Smok napisał(a):Wyświetl post
dywagacje raczej nierealne, bo sam Sivakov wykluczył możliwość pozostania w Polsce.
To chyba jestes troche nie na czasie albo cos w tym stylu.
Czytaj mniej gazet pokroju Fakt i oddychaj glebszymi wdechami...

Sivakov nawet w jednym z ostatnich wywiadow mowil ze sam nie wie co bedzie, ze jak bedzie mozliwosc to zostanie a moze jednak wroci ale NIGDZIE nie podkreslal ze NIE ZOSTANIE...
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Stary 09.05.2011, 20:44
Może właśnie za malo czytam Fakt, bo moja wiedza na ten temat jest gdzieś z marca, kiedy wypowiedział się, że Wisła, to tylko krótki epizod, którego nie ma zamiaru przedłużyć. Może cos ostatnio zmienił w swoim podejściu i tego nie słyszałem, ale to nie powód, żeby jakaś "mądrala" robiła mi wycieczki osobiste.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Stary 09.05.2011, 21:32
Już dawno chciałem to napisać, apropo niektórych "napalonych" na nagłą super grę i w ogóle.
Pamiętacie jak krytykowaliście Chaveza? Że wolny, że nie myśli, że kiepsko z techniką, podania niecelne. Już po kilku meczach niektórzy chcieli go wywalać, a naprawdę linia defensywy to taka formacja, która zgrywa się najdłużej, czasami i latami. Wiadome było,że jak chłopak gra w reprezentacji, nawet Hondurasu-to coś pokaże. Nie narzekajcie na Jaliensa, lub inaczej. Narzekajcie po danym meczu i niech to będzie chwilowe, gość który ma ponad 400 meczów w Eredivise i (chyba?) 55 w europejskich pucharach musi coś umieć. Napewno się przyzwyczai. Oboje mogą być stoperami nie do przejścia- lepszymi niż Głowa i Marcelo. Boków obrony nadal nie mamy, Cikos jedynie coś pokazuję, podłącza się do akcji ofensywnych. Paljić jak na skrzydłowego, nawet sobie radzi na boku defensywy. Narazie widzę w Wiśle największe błędy w obronie, o moc ofensywy narazie jestem spokojny
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2011, 21:46
Nie wiem czy w dobrym temacie i czy było... http://www.youtube.com/watch?v=lzXQ2...rec_grec_index
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.05.2011, 21:52
sebanop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy w dobrym temacie i czy było... http://www.youtube.com/watch?v=lzXQ2...rec_grec_index
Kilka postów wyżej...

a w temacie już 3 raz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2011, 00:38
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
To chyba jestes troche nie na czasie albo cos w tym stylu.
Czytaj mniej gazet pokroju Fakt i oddychaj glebszymi wdechami...

Sivakov nawet w jednym z ostatnich wywiadow mowil ze sam nie wie co bedzie, ze jak bedzie mozliwosc to zostanie a moze jednak wroci ale NIGDZIE nie podkreslal ze NIE ZOSTANIE...
Sivakov i Valcxx mówili na początku rundy, że nie ma opcji wykupienia zawodnika. Sam piłkarz podkreslał, że wypożyczenie jest dla niego tylko i wyłącznie sposobem na regularną grę i wywalczenie sobie miejsca w reprezentacji.
Być może coś się zmieniło (zawodnik gra słabo więc może jego wartość spadła na tyle, że nas na niego stać), ale nic na ten temat oficjalnie nie powiedziano. Nic więc nie usprawiedliwia Twojego chamstwa - wiesz tyle samo co wszyscy tutaj, czyli nic. Nie wiemy nawet, czy nasz trener jest zainteresowany zostawieniem go w drużynie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Stary 10.05.2011, 19:36
Cytat:
Już dawno chciałem to napisać, apropo niektórych "napalonych" na nagłą super grę i w ogóle.
Pamiętacie jak krytykowaliście Chaveza? Że wolny, że nie myśli, że kiepsko z techniką, podania niecelne. Już po kilku meczach niektórzy chcieli go wywalać, a naprawdę linia defensywy to taka formacja, która zgrywa się najdłużej, czasami i latami. Wiadome było,że jak chłopak gra w reprezentacji, nawet Hondurasu-to coś pokaże. Nie narzekajcie na Jaliensa, lub inaczej. Narzekajcie po danym meczu i niech to będzie chwilowe, gość który ma ponad 400 meczów w Eredivise i (chyba?) 55 w europejskich pucharach musi coś umieć. Napewno się przyzwyczai. Oboje mogą być stoperami nie do przejścia- lepszymi niż Głowa i Marcelo. Boków obrony nadal nie mamy, Cikos jedynie coś pokazuję, podłącza się do akcji ofensywnych. Paljić jak na skrzydłowego, nawet sobie radzi na boku defensywy. Narazie widzę w Wiśle największe błędy w obronie, o moc ofensywy narazie jestem spokojny
W moim wieku, to juz skleroza daje sie we znaki i umykaja mi niektóre szczegóły. Ale kołata mi sie po głowie pewien mecz Włochów na MŚ. W obronie brylował Canavaro. Był wszędzie. Na środku, po lewej, po prawej. Kasował wszystko, przejmował, przecinał, podawał, wykopywał. Ale Włosi przegrali 1:0, bo przeciwnik 1X doszedł do pozycji strzeleckiej, i to po błędzie właśnie Canavaro. I piłkarzem meczu został wybrany facet, który 30x był skasowany przez włocha, a ten jeden jedyny raz go ograł i strzelił zwycięzką bramkę.
I dlatego doceniam Chaveza, jego waleczność, to, że kasuje wiele podań, robi zdecydowane wślizgi. Ale martwi mnie, jak bieporadnie stara się rozgrywać. Brakuje mu zdecydowania. Ma do rozegrania piłkę i stoi i kombinuje. Nagle okazuje się, że doskakuja juz do niego i albo na pałę wybija gdziekolwiek, albo podaje na zawał do Pareiki.
Reasumując: przekonał mnie, że jest wartościowym ogniwem składu, ale nie może zostać jako podpora defensywy. Musimy znaleźć kogoś NAPRAWDĘ "opokowego".
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.05.2011, 12:13
Cytat:
Stoper Wisły Kraków Osman Chávez został powołany do kadry Hondurasu na towarzyski mecz z Salwadorem. 26-letni piłkarz weźmie także udział w Złotym Pucharze strefy CONCACAF - informuje oficjalny serwis klubu Wisla.Krakow.pl.

Spotkanie z Salwadorem odbędzie się 29 maja w Houston.

Złoty Puchar, który jest mistrzostwami Ameryki Północnej i Środkowej, odbędzie się w dniach 5-25 czerwca. Gospodarzem turnieju są Stany Zjednoczone.
http://www.90minut.pl/news/156/news1...Hondurasu.html

To mnie ciekawi kto zagra z Jaliensem na środku obrony w meczu z Polonią Warszawa.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2011, 12:45
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/156/news1...Hondurasu.html

To mnie ciekawi kto zagra z Jaliensem na środku obrony w meczu z Polonią Warszawa.

Kowalski albo Sobol, chociaż ja bym dał Czekaja i tak wszystko będzie już przesądzone i raczej jeden nowy element w składzie nie zrobi nam kompromitacji
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.05.2011, 13:08
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Kowalski albo Sobol, chociaż ja bym dał Czekaja i tak wszystko będzie już przesądzone i raczej jeden nowy element w składzie nie zrobi nam kompromitacji
O Kowalskim to juz zapomniano, zreszta jak Maasaknt mowi ze chłop na Młodej gra średnio ....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 12.05.2011, 13:09
Wisła Kraków
Cytat:
Ostatnio kilku piłkarzy Wisły wybrało się do fryzjera.
Zadowolony jest tylko Kew Jaliens. Maor Melikson trochę ponarzekał na swój nowy wygląd, ale prawdziwy dramat przeżywa Tsvetan Genkov. Poprosił o skrócenie włosów o centymetr, a fryzjer ściął je na niewiele więcej niż centymetr! ;-)
I tym sposobem pozamiatano jeśli chodzi o wpis roku
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.05.2011, 13:13
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków
I tym sposobem pozamiatano jeśli chodzi o wpis roku
czekamy na zdjecie w takim razie

E: Liczyłem na wiekszy szok. Wczoraj to widzialem juz nowy image bułgarskiego pościgu
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.05.2011 o godz. 13:24.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 12.05.2011, 13:19
Wydaje mi się, że wystarczy obejrzeć glaerię z wczoraj
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.05.2011, 13:29
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, ze Wisła nie puści Chaveza na mecz towarzyski z Salwadorem, tylko dopiero dołączy na te mistrzostwa w czerwcu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 13:55
Czytalem, ze Maor Melikson dostal powolanie do szerokiej kadry Izraela na mecz eliminacji do ME z Litwa 4 czerwca. Ciekawe czy zostanie wybrany do 18stki meczowej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów