|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Grono wiernych kibiców jest niestety( albo stety) stałe od lat.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli nie - jasne że bez sensu. Pomijam już że nikt się nie zgodzi zastąpić obecnego Zarządu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wolfy.... nie peird. że bzdur. Każdy dołożył cegiełkę, masa popełnionych błędów.. Chyba nie odmówisz Cupiałowi dobrych zamiarów, bo czytam cały czas, że według Ciebie to numero uno.
Obwinianie Cupiała o upadek klubu to jak obwinianie Piłsudskiego o przegranie 2 wojny światowej...
Kita za mało dawał - prost - Cupiał szukał kupca, który choć w części zrównoważy poniesione koszty (w niewielkiej części!), tak samo jak Sarapata szuka inwestora. Jakbyś coś wpompował 10k zł to oddałbyś to komuś za 500?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.12.2018 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Większego pierd$#%nia dawno nie słyszałem, ale ponieważ nie tylko ty brednie powtarzasz, odpowiem: Na - ....a! - stadionie! W latach 1982 - 1997, średnia frekwencja na meczach u siebie tylko w jednym sezonie przekroczyla 10 tys osób! W jednym! Ostanie 5 lat (dwa sezony na zapleczu) przed Cupiałem frekwencja była poniżej 5 tysięcy osób. 5 tysięcy ....a! Dzis narzekamy mając średnia w ub sezonie na poziomie 14,5 tysiąca... czwarty wynik w Polsce... Ja wiem, że pani Sarapata majaczyla o średniej 20 tysięcy osób, ale czegoś takiego nie potrafila osiągnąć Legia z trzy razy wiekszego miasta, zdobywając mistrzostwo i grając w LM... Naprawdę można winic wiele czynników stanu obecnego i każdy swoje dołożył: Cupial, miasto, Ts, Sarapata, kościół katolicki, cyklisci, marsjanie... Natomiast nikt nie ma prawa przypierdalac się do frekwencji na stadionie. Bo ta w skali kraju jest rewelacyjna. Gdybysmy przychodzili na mecze w 3 tyś osób jak Śląsk dzisiaj, nikt by się naszym upadkiem nie przejął i nie zajaknal o ratowaniu klubu. Tak jak to było z Polonia Warszawa czy innymi upadajacymi klubami... Bądźcie poważni i szanujmy się. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tak a propo myślenia, to kiedyś już pisałem ale powtórze:
TS to nie tylko SKWK , SKWK to nie tylko WSH , WSH to nie tylko Paweł itd do przemyślenia... a co do Pani Marzeny , to jej rola się już zakończyła to chyba jasne , stąd nerwowe ruchy wszystkich naokoło ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 04.12.2018 o godz. 22:40.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Natomiast jeżeli już chcemy znać konkret to mamy po spotkaniu artykuły prasowe: https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...dy/ar/13716438 Jeżeli chodzi o Dasta Invest oni działają od 2003 roku. Ostatnie lata współpracowali z Wisłą (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/), a właściciel jest skromnym fanem naszego klubu. Jeżeli chodzi o Antrans, jest to 20-letnia mała firma przewozowa (zatrudniają kilkadziesiąt osób). Może w tym jest jakaś idea by zjednoczyć za sobą wiele małych biznesów W każdym razie jest to pozytywny znak. Ponadto są naszym partnerem nie od dziś (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/ )--- Na razie nie ma porozumienia na jakich zasadach miałaby opierać się współpraca pomiędzy tymi podmiotami po przejęciu, lub wejściu do spółki. Co do opinii po spotkaniu: są one raczej pozytywne. Najważniejszy jest komunikat że sprawy powoli idą do przodu (to jest dominujacy przekaz) Są też dziennikarze (taki znany kibol/dziennikarz t vn) którzy znowu sieją teraz ferment i twierdzą że nic z tego nie będzie... (a co innego mają powiedzieć osoby które życzą nam upadku) --- Jeżeli chodzi o źródła - z twitterowych "Wielka Wisła", mniej zbymak (a facebooki zostawiam dla siebie - wszystko prywatne)
Ostatnio edytowane przez InQ : 04.12.2018 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak, jestem przekonany, że Lucjusz to p. Monika, córka byłego już właściciela spółki Wisła Kraków.
Trudno się rozmawia, kiedy dyskusja jest nie tylko nerwowa, ale i poziomem retorycznym przypomina plac pełen wiejskich demagogów. W międzyczasie p. red. Jadczak odciął się p. red. Midze (ach ci dziennikarze śledczy, reporterzy, gwiazdy szpalty i pióra!), że żadnego spotkania Wisła-miasto nie było i nie będzie. Jak się okazało, miał rację. Zapowiedział też, że nie było i nie będzie żadnych rozmów o przejęciu Wisły na linii Ziętek-Kwiecień-zarząd. Jeśli ma rację, to słabo. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Twittery huczą, że jeśli wszystko wypali czeka nas naprawdę ciekawa przyszłość! Zbymak porównuje wręcz plany z dzisiejszego spotkania do wejścia BC do Wisły!!
W każdym razie 4 liga ponoć definitywnie już nam nie grozi czuję ,że będzie dobrze! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jadczak jak zwykle gada głupoty. Problem w tym że przed godz 19:00 takie spotkanie się zakończyło... (tylko w trochę szerszym gronie). Co więcej nie tylko zbymak tu się wypowiadał (a nawet są komunikaty medialne np. Gazeta Krakowska.
Na razie brak porozumienia. Nastroje bardzo pozytywne. Dogrywka jeszcze w tym tygodniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sami opieracie się na spekulacjach
Zobaczymy już niedługo, bo piłkarze dogadali się przecież co do konkretnej daty w związku ze spłatą. Jeżeli zaczną lawinowo wpływać wnioski o uregulowanie należności... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbymak owszem spekuluje... ale z innych info to że było spotkanie i ma być kolejne jest po prostu faktem.
Jeżeli wierzycie wcześniejszym wypowiedziom Jadczaka to spróbujcie teraz go podpytać na tt... (narracja już się zmieniła). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Jak ktos w rodzaju BC to nie ma co sie wygłupiac. Proponuje zmienic poziom dyskusji z IV ligi na to z kim zagramy w LM w przyszlym roku w grupie ![]() A poza tym co myślicie, czy transfer Pazdana i Szymańskiego do Wisły jest realny już w najblizszym oknie? ![]()
Ostatnio edytowane przez regan : 05.12.2018 o godz. 02:16.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie, nie, idę do pracy, bo mam tam jednego żydka,który ostatnio strasznie się stał aktywny w ramach swej garbatej doli i koniecznie muszę go naprostować, a raczej nagarbić hehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ktoś też coś pisał że spotkanie było ale temat przejęcia klubu mógł nie być te tematem. Moglo chodzić tylko o formę wsparcia klubu pożyczka. Za dużo tego info wyszło i każdy pisze co innego. A zbymaka to już ostro poniosło.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Myślę że takiej mendzie jak jadczak , to bym nic nie mówił jako osoba która by miała przejąć Wisłę, za dużo krzywdy nam zrobił. Co do zmiany zarządu proponuje na nowego prezesa Głowę
nasza legenda,człowiek oddany i wiarygodny.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Już był jeden nie doświadczony zarząd i zobacz jak to się skończyło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak doświadczony, to Bednarz!
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Myślę, że dają Wam podpuche, mydlą oczy, aby jeszcze zyskac trochę czasu, a Wy łykacie jak wcześniejsze ploty o jakiejś ofercie na papierze toaletowym potentata w produkcji krzesełek.
Jak będę miał trochę czasu i chęci wyjaśnię czaro i krakus76 różnicę między podbojem ligi mistrzów, a rzuceniem się na LE. Wolfiemu zaś postaram wyjaśnić się jego bezpodstawny żal jaki żywi do BC w kontekście oddania nas do Meresińskiego i związku tej sytuacji ze Smoleńskiem :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 05.12.2018 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dziękuję za miłe chęci, ale ja nie mam problemu z odróżnieniem ww. sytuacji i trochę dziwi mnie, że zostałem zaszufladkowany, zwłaszcza w tak miłym gronie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Lucjusz, ja doceniam to co zrobił Cupiał, ale mam pretensje o zabawę na koszt Wisły. Wszyscy Ci zwalniani trenerzy, kiedy sytuacja była już beznadziejna, umowa z Mandziarą etc. Zresztą pisałem o tym jeszcze kiedy był właścicielem.
Sam też nie otwieram swojego Igristoje, poczekam na konkrety.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.12.2018 o godz. 10:38.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cupiał sie bawił przez co otarliśmy się o lige mistrzów oraz swietowaliśmy troche sukcesów
Szarki tez sie bawiły przez co ocieramy się o upadek, straciliśmy dobre imie a jedyne co nam zostało to historia. wspólny mianownik to M. (nie misiek) której "ktoś" podsunał innego M., Cupiał sprzedać spółke musiał, powiązane to bylo z wiekszymi biznesami, ale przecież to nie było tak, że rowerzysta szedł sobie ulicą, zapukał do pierwszych lepszych drzwi i zapytał tego który je otwiera czy może kupić klub, a tamten sie zgodził. .. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Faktycznie, z perspektywy czasu ciężko uwierzyć, że Jakub M. znalazł się w Wiśle przypadkiem tym bardziej, że z Krakowem to chyba nie miał nic wspólnego. Tylko jedna rzecz w tym wszystkim jest dziwna - czemu zaj.ebał kasę i dlaczego to wyszło jeżeli miał na to przyzwolenie, ale pewnie nic tu z przypadku nie wynikało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Do moment podpisania dokumentów nic nie jest pewne.
Jak dla mnie wczorajsze spotkanie to bardziej próba ustalenia możliwości współpracy w zakresie niedopuszczenia do najgorszego scenariusza, jakim byłaby upadłość spółki plus ewentualnie omówienie wariantów działania, gdyby to takiej sytuacji faktycznie doszło. Wcześniej spotykali się Kwiecień z Ziętkiem teraz dołączyło jeszcze dwóch zapaleńców. Przy czym tak patrząc realnie - to tych 4 Panów nie jest w stanie finansowo prowadzić klubu w ekstraklasie na dłuższą metę, nie ta półka. Może tutaj chodzić bardziej o ustalenie zasad doraźnej współpracy połączone z ewentualnymi zmianami w zarządzie, bo ewidentnie w tej chwili postać Pani Prezes utrudnia a wręcz czasem uniemożliwia współpracę z ważnymi kontrahentami (w tym z miastem). Żeby nie było - nie wierzę absolutnie, żeby miasto miało się zaangażować finansowo w sposób bezpośredni - to jest niemożliwe. Natomiast jest kwestią oczywistą, że co by się dalej nie działo - Wisła nie może funkcjonować działając w oparciu o umowę korzystania ze stadionu na obecnych warunkach, gdzie frekwencja w granicach 10 tysięcy nie daje dla klubu dochodu z dnia meczowego...Ten problem musi być rozwiązany jak najszybciej a Pani Prezes nie jest w stanie tej sprawy załatwić. Dlatego niech wszyscy zluzują, takich spotkań musi się odbyć jeszcze co najmniej kilka, natomiast żadnego nowego BC nie będzie. No chyba, że ktoś wierzy w Chińczyków od Gricuka bądź Angoli ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś mnie może oświecić dlaczego nie możemy podpisać z miastem umowy na stadion trochę w stylu Garbarni?
Jakieś dwie trybuny na mecz, a w przypadku topowych spotkań na trzy, albo (zaszalejmy) na cztery? Faktem jest, że to Majchrowski chciał mieć tak olbrzymi i kosztowny stadion na Euro, a teraz Wisła, która tak dużego stadionu nie potrzebowała, musi płacić. Czyżby przy budowie stadionu zawarto jakąś umowę, że albo wynajmujemy od miasta cały stadion, albo nic? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Tutaj kiedys już była dyskusja w tym temacie i nie bardzo jest z czego rezygnować. Każda trybuna ma jakieś "przeznaczenie" i swoich bywalców stałych. A jednak do Garbarni to nie ma co się odwoływać bo to jednak całkiem inna bajka frekwencyjnie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ale my zaraz będziemy niżej w lidze niż Garbarnia, jak nie dogadamy się z miastem jakoś inaczej....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|