|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rozumiem, że mamy słaby skład, nie ma kasy na lepszy i wyżej 6 - 8 miejsca nie będziemy z żadnym trenerem. Ale po co było wywalać Kiko, żeby płacić dwóm trenerom? Jeśli z tym zespołem Carillo nic nie może zrobić, to może należało przeprowadzić zmianę trenera po zakończeniu rundy kiedy przyjdą lepsi piłkarze -- jeśli przyjdą oczywiście.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Byłem optymistycznie nastawiony do nowego szkoleniowca. Ale po tym co ostatnio zobaczyłem w ważnym przecież dla nas meczu z Sandecją i dzisiaj podczas ostatnich 30 minut, kiedy graliśmy w przewadze zawodnika, jestem na nie.
Mam wrażenie, że wszystko co dobre u Carillo zobaczyliśmy już na początku jego pracy w Wiśle. A im dalej w las, tym jest gorzej - biegamy z każdym meczem mniej, zawodnicy są ustawieni od siebie bardzo daleko, w obronie nie ma asekuracji, a ofensywa wciąż opiera się na indywidualnych zrywach. Nie jestem zwolennikiem karuzel trenerskich, ale tak patrząc chłodnym okiem, trudno mi zrozumieć zwolnienie Ramireza. Nowy trener nie wydaje mi się na ten moment być od poprzedniego faktycznie lepszym. Statystyki też go niestety nie bronią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pisałem od samego początku rundy, że nie ma żadnego progresu od Kiko.
No i się myliłem. Jest gorzej niż za Kiko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
bo to był w ogóle poroniony pomysł z tymi Hiszpańskimi wynalazkami.. Nie mamy kasy, to trenerem powinien być Sobol (z wpisanym do protokołu Kmiecikiem, ale w międzyczasie by pewnie zrobił licencję) i nikt mi, k... nie powie, ze gralibyśmy gorzej, a przynajmniej byłaby pewność, że kierują piłkarzami ludzie, majacy Wisłę w sercu. Wystarczy przypomnieć sobie jak rozszarpaliśmy starozakonnych w markecie.
A tak, to mamy dwóch Hiszpanów na etacie, a skład zacyznamy od superprofesjonalisty Mitrovicia, który jest w życiowej formie.. A co, stać nas, kto bogatemu zabroni! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
To znaczy jak gorzej? Jest osemka, sa wakacje. To samo co za Kiko
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Pamiętam jednak słowa Carillo z lutego "Joan Carrillo: Z żadnym zawodnikiem ślubu nie brałem. Liczy się tylko forma!". Skoro Cywka, który notorycznie zawodzi od początku roku gra w I składzie, to jak słaba musi być reszta? Powód: Uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 22.04.2018 o godz. 20:36.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wisła nie może sobie pozwolić na zmianę trenera i nerwowe ruchy, ale wydaje mi się, że dyrektor sportowy powinien w ramach współpracy, współdziałania w realizacji polityki kadrowo-sportowej zastanowić się wspólnie z trenerem, czy jego wybory kadrowe są słuszne. Dla mnie są niezrozumiałe, a mam tu m.in. na myśli kolejny pozorowany i słaby występ Mitrovica, stuprocentowego - jak stwierdził nasz trener - profesjonalisty.
Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że linie naszych formacji były ustawione za daleko - no, ale nad tym można pracować. Natomiast to, co jest do poprawy na już, i to nie u zawodników, ale trenera, to dostosowanie taktyki i reagowanie na wydarzenia na boisku. Zamiast wykorzystać przewagę liczebną (czy nawet spróbować powalczyć o punkty, gdy jeszcze nie mieliśmy tej przewagi, ale już się prosiło o jakąś zmianę), Wisła z każdą minutą wyglądała gorzej. Niestety, dziś okazało się, że na dziś trener Carillo jest gorszym strategiem niż trener piłki kobiecej, pełniący obowiązki trenera Legii. Mam nadzieję, że kolejne miesiące zostaną wykorzystane na przebudowę kadry, poprawę gry zespołu i podnoszenie kompetencji naszego trenera. Życzę wszystkim owocnej pracy zamiast popadania w samozadowolenie. Żeby pracować nad sobą (zawodnicy, trener, działacze) nie trzeba mieć najwyższego budżetu w lidze.
Z tego darcia ryja nie wynikało kompletnie nic. Wyglądało to tak, jakby chciał krzykiem nadrobić braki swoje i zespołu. Następnym razem wyrzucą go na trybuny. Na jego tle p.o. trenera Legii, trener kobiecej piłki wyglądał jak profesjonalista.
Ostatnio edytowane przez czaro : 22.04.2018 o godz. 20:46.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Hiszpańscy trenerzy z małymi wyjątkami są niereformowalni jak już wejdą w jedną taktykę to będą ją forsować bez względu na potencjał w każdym kolejnym klubie. Biorąc pod uwagę nasze możliwości finansowe i tu proponuję realną ocenę a nie szumne zapowiedzi zarządu naszego klubu, który od jakiegoś czasu "odleciał" trenerem powinien być trener z Polski, na trenera z zagranicy na odpowiednim poziomie nas nie stać. Ten kolejny magik rodem z Hiszpanii warsztatowo i intelektualnie jak widać niczego tu in plus nie zmieni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Niby biegali, niby walczyli, ale w porównaniu do przegranego meczu z Lechem niedawno na tym samym boisku (nie wspominając o występie w Warszawie) wyglądało to trochę jak: "no, pobiegamy sobie, nawet się zmęczymy, ale żeby to jakiś sens miało?" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Bez bajerowania, projektów bez pokrycia - bez inwestora z zewnątrz TS Wisła w końcu zatopi ten klub już wkrótce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 22.04.2018 o godz. 21:08.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ta prowizorka,domek z kart musi kiedyś runać.Nie da sie tak robic cały czas.
Wisła od 5 lat jest jak z zawieszeniu,o nic nie walczymy ,naszym jedynym celem jest bycie "samo w sobie",sprowadzaniu pół -piłkarzy jak Mitrović, i atakowaniu pucharów.Chyba miasta targowego Zgierz.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.04.2018 o godz. 21:10.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No.
Jak sie Małecki drze to żle, Jak Brozek macha łapami też żle ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą, wydaje mi się, że są zespoły, w których takie darcie ryja może się sprawdzić, np. zespoły prowadzone przez trenera Ojrzyńskiego wygrywają mecze głównie zaangażowaniem i trener-motywator chyba ich w ten sposób wspiera. W naszym przypadku, gdzie mamy grać futbol taktyczny oparty na hiszpańskim posiadaniu piłki, a nie angielskim kick and run, to chyba niepotrzebne - a w przypadku dzisiejszego spotkania: bezproduktywne. Nie znam się na psychologii sportu, staram się obserwować, co się dzieje w meczach Wisły i zastanawiam się nad tym. Po to jest forum dla kibiców-laików, żeby w ten sposób wymieniać się spostrzeżeniami. Chętnie posłucham kogoś kto się zna, albo podyskutuję z kimś, kto myśli, ale argument "jeden użytkownik napisał, że x jest złe; drugi napisał, że nie-x jest złe; nie można krytykować za x i nie-x" do niczego nie prowadzi. To takie zakrzykiwanie się z pozorowaną logiką. Coś jak piłka nożna w wykonaniu Mitrovica. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mitrovic to melodia przyszłosci.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jak drze ryja i macha lapami to znaczy, ze jest charyzmatyczny
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiście, trener powinien zostać. Zmiany coachów co parę miesięcy nic dobrego nie dadzą. Problemem nie jest obecnie trener, tylko możliwości finansowe i sportowe klubu. Wisła jest obecnie w adekwatnym miejscu do nich - miejsce to mogłoby być tylko o 2-3 pozycje wyższe i raz na parę lat w sferze pucharowej. Nic więcej. Takie czasy i takie maksymalne możliwości TS-u jako właściciela.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Tylko, że moim zdaniem taki zawodnik powinien mieć też odbiór, angażować się w grę, doskakiwać do rywala - jak Llonch. Nawet Basha czy Cywka lepiej uspokaja grę.
Chyba, że ten zawodnik ma nie biegać, nie odbierać i tylko stać czekać na podanie i jak w grze w dziada oddawać do najbliższego? Ale czy to oznacza, że trener Carillo poświęcił jednego zawodnika na boisku po to, aby grał w chodzonego i podawał do najbliższego, bo jego taktyka zakłada, że ktoś taki będzie na boisku - niezależnie od tego, czy to się kalkuluje i sprawdza? Czy nie mógłby tego robić Arek Głowacki albo Paweł Brożek? Do chodzenia nie trzeba szybkości i świeżości, a to legendy Wisły, moglibyśmy ich pożegnać w ten sposób, że będą wykonywać tę pozorowaną grę Mitrovica. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jestem daleki od zwalniania trenera. Póki co porównując do Kiko:
Objęli Wisłę w podobnym momencie Oboje awansowali "spokojnie" do pierwszej 8 Oboje nie zmotywowali (?) na tyle zespołu, aby powalczył "o coś" w grupie mistrzowskiej Teraz Carrillo dostanie podobnie jak Kiko lato aby sprowadzić kilku swoich gości i aby "poukładać" grę. Carrillo podobnie jak Kiko straci zapewne dwa główne ogniwa (Carlitos i Llonch, a u Kiko Brlek i Judasz) i zobaczymy jak on sobie z tym poradzi. Ramirez poradził sobie przeciętnie, ale utrzymał zespół w pierwszej 8. Nie chciałbym deja vu z tego sezonu w kolejnym (którym to już), a jeśli już, to stawiajmy chociaż na młodzież i sprawmy aby coś po tym naszym spapranym sezonie zostało (choć w klubowych kasach). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ech, ludzie...
Kiedy wy wreszcie zrozumiecie, że "puchar maja" jest najgorszym okresem na ocenę pracy trenerów. Zwłaszcza w górnej ósemce. Po prostu w większości drużyn mamy wtedy skrzyżowanie wakacji z licytacją kto bardziej nie chce grać w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Brożkiem i Głowackim to oczywiście był sarkazm, przecież nie wystawimy napastnika na defensywnym pomocniku, nawet jeżeli trener nie wymaga na tej pozycji niczego poza chodzeniem i klepką do boku.
Wiem, że analizowanie wypowiedzi pomeczowych nie ma sensu, ale zerknąłem na te na wisłaportal.pl i chyba jest problem z tłumaczem, bo nie wyobrażam sobie, żeby trener klepał bez ładu i składu. Przykładowo: Trener napisał(a):
Wbrew opiniom, które pojawiają się na forum, trener najbardziej pomstował na grę w obronie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ktoś w ogóle widzi jakąś różnice między Carillo, a Ramirezem bo skoro nie widac różnicy to po co przepłacać ?
Mamy zawodników typu Boguski czy jego hiszpańska wersja - Imaz, którzy sami nie wiedzą, w którym kierunku przyjmie im się piłka czy jak im się kopnie więc nasze wyniki z każdym trenerem będą wypadkową ich zagrań czyli raz się uda, a raz nie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tak sie ucieszylem jak przeczytalem na poczatku, ze Carillo bardzo lubi jak jego druzyny graja pressingiem, tak bardzo na to czekalem i co? gdzie jest ten cholerny pressing? skrzydlowi stoja i sie patrzac, Carlitos jeden lata ale tez nie zawsze, gramy w 10tke pressingu nie ma a Legia ma lepsze okazje niz my grajac w przewadze. Ciekawe czy w ogole doczekamy sie takiej gry jak poprzednie kluby Carillo
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Doczekamy się, gdy dostanie odpowiednich wykonawców. Czyli nigdy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Po prostu pusty śmiech mnie ogarnia gdy widzę te teksty "postawmy na młodzież". Na kogo niby? Każdy, kto widział sobotni mecz z CLJ wie, że nie ma tam nikogo, kto mógłby wejść do zespołu i nie odstawać. 3 dobre zagrania z rzędu to ponad siłę każdego z naszych juniorów, a jedynym zawodnikiem dającym jakieś nadzieje na przyszłość jest Chorążka, pewny na przedpolu i dobra gra nogami. Reszta to poziom 3. ligi...
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dla mnie to trener który przekonany jest o swojej nieomylności.Im więcej głosów za usunięciem Mitrovića,tym bardziej będzie Go wystawiał w pierwszym składzie..."Na złość mamie odmrożę sobie uszy". Na początku Jego pracy wyglądało to lepiej niż teraz,a jedyny dobry mecz to ten z Legią.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|