The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2008, 16:32

nie no nie moge, ten temat to łapu-capu

nie wiem jaka liczba Irlandczyków głosowała, ale oceniam to na rząd milionów.
I teraz widze ten rząd milionów, który krzyczy "Zostaliśmy oszukani!
unieważnijcie nam referendum!"

jachting ty masz jakis dostęp do irlandzkiego RM czy GW?
podejrzewam też dilera, niemniej, ten dzień jest coraz lepszy

jachting napisał(a):Wyświetl post
Lud też popełnia błędy,lud teraz nie będzie protestował .
Poza tym ,że to głos ludu to za dużo powiedziane,jest to tylko taki głos według konwencji tego referendum .

Ps. Lud czuje się oszukany
co jeszcze robi lud?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
jachting, od kiedy to zostałeś głosem ludu? I to do tego - irlandzkiego?
od wigilii ?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.07.2008, 16:37
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś była Beger, teraz prezydent Nowego Sącza Ryszard Nowak z PiS (może nie osobiście, ale jak tak można by nic o tym nie wiedział i nie reagował ... )

Tak jak komu wygodnie to uczciwość ocenia, chore zwyczaje i to w Państwie katolickim...

http://www.gover.pl/news/szczegoly/g...isow-przez-pis
Co ma do tego panstwo katolickie Toc oszustwa nie zdarzaja sie w panstwach muzulmanskich,prawoslawnych czy "neutralnych swiatopogladowo"
A poza tym fajny wniosek - PiS-owski Prezydent mial na 10 000 podpisow sprawdzic wszystkie... ;-) On je zbieral ? ;-) Bo ja sprawdzilem,oskarzona zostala jedna pracownica jego biura,do czego sie przyznala,nie wskazujac absolutnie nikogo wiecej ( a wiec i Nowaka)...Co do procederu - polegal on na kserowaniu nazwisk z poprzednich list poparcia,i wpisywaniu ich w odpowiednie rubryki list nowych. A sam Nowak wygral w wyborach powszechnych...
Jezszcze jedno - najpierw dowiedz sie,o co chodzilo w sprawie Begerowej... Najpierw sama sfalszowala czesc podpisow (wybory 2001),co potwierdzil biegly grafolog w odniesieniu do czytelnych podpisow,a w ostatnich wyborach namawiala,by kupowac podpisy ponoc za 3 zl. W pierwszej sprawie jak pamietam dostala wyrok,drugiej nie sledzilem...
You'll never know...
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.07.2008, 16:38
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

A jak się zapatrujecie na ten bojkot TVN przez Pis.
Ja osobiście mam nadzieje że to będzie miało pozytywny wpływ na tą telewizję .
Bez przedstawicieli z Pis ,TV z miejsca nabiera powagi ale mimo wszystko ta telewizja ma mankamenty do poprawienia .

Cytat:
Ja chyba zaczne robić tutaj taki porzadek jak jest robiony w transferowym, i za celowe idotyzmy bedą szły bany.
Wilku a masz tam opcję autobana (autodestrukcji )
Wyluzuj ja tez jestem skazany na idiotyzmy , bywają czasami pouczające .

PS .To wy się zapytajcie czy Lud Irlandzki potrzebuje,czy chce naszego wsparcia
Ostatnio edytowane przez jachting : 17.07.2008 o godz. 16:47.
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2008, 16:42
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Ja chyba zaczne robić tutaj taki porzadek jak jest robiony w transferowym, i za celowe idotyzmy bedą szły bany.

Pozostawiam wam to do przemyślenia.

ps.
Wyar odpowiem jak wróce.
Po raz któryś Wilku proszę nie stawiaj się wyżej od innych, bo cienki jesteś jak każdy, a władza nie powinna uderzać Ci do głowy. W końcu jesteś tu tylko moderatorem, a nie cenzorem.
Może masz inne wartości niż ja, ale takie czy inne praktyki w Polsce; rzekomo w 90 paru procentach katolickiej ,według mnie nie powinny mieć miejsca.
I idiotyzmem właśnie to dla mnie zalatuje, że wyznawcy takich czy innych wartości robią to co robią.

szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
powinnie wszystkie podpisy sprawdzać, a tych co sfałszowali to do pudła, przecież 60 głosów to aż 0,6% całości...

PS. czy ja muszę przypominać ze zwolennikiem PISu nie jestem?
Fałszerstwo jednak jest fałszerstwem i rozmiar jego znaczenia nie ma, (coś o takim pojmowaniu prawa swego czasu Ziobro mówił) jak również przynależność partyjna łamiących przepisy czy też preferencje polityczne ludzi o tym dyskutujących.

Najlepiej widzę, że wychodzi w tym temacie śmiech z innych i próba oceny ( oczywiście, że jedynie miażdżącej ) piszących czy też myślących inaczej przez jego tuzy.
Myślenie nie boli !
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2008, 16:46
Jako wyborca PIS też się cieszę.
PIS dobrze wie że ma stały, zdyscyplinowany elektorat. Ta decyzja na pewno im nie zaszkodzi. A TVN może tylko stracić, bo duża grupa jaką są wyborcy PIS może ich olać, bądź oglądać tylko okazjonalnie. No i zyskają pozostałe stacje.
Pozatym PIS na pewno robił różne badania na ten temat, bez nich zadna partia nie podjęła by takiej decyzji.

Co do motywacji - ja uważam, że jest jak najbardziej słuszna - chyba nikt tu nie uważa TVN za równo traktującą posłów PIS i PO... (jest inaczej jachting?). Co ma Kaczor do stracenia? Nic - tak więc po co dawać satysfakcje i pieniądze ekipie Waltera?
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.07.2008, 16:51
pan_premier napisał(a):Wyświetl post

nie no nie moge, ten temat to łapu-capu

nie wiem jaka liczba Irlandczyków głosowała, ale oceniam to na rząd milionów.
raczej pareset tysiecy
Ich wszystkich jest 4,5mln

yachting - nie zauwazylem nikogo smutnego, oprocz rzadu.
Boia chi molla !
wyar
Senior Member

Stary 17.07.2008, 17:06
Po raz któryś Wilku proszę nie stawiaj się wyżej od innych, bo cienki jesteś jak każdy, a władza nie powinna uderzać Ci do głowy. W końcu jesteś tu tylko moderatorem, a nie cenzorem.
Może masz inne wartości niż ja, ale takie czy inne praktyki w Polsce; rzekomo w 90 paru procentach katolickiej ,według mnie nie powinny mieć miejsca.
I idiotyzmem właśnie to dla mnie zalatuje, że wyznawcy takich czy innych wartości robią to co robią.

Fałszerstwo jednak jest fałszerstwem i rozmiar jego znaczenia nie ma, (coś o takim pojmowaniu prawa swego czasu Ziobro mówił) jak również przynależność partyjna łamiących przepisy czy też preferencje polityczne ludzi o tym dyskutujących.

Najlepiej widzę, że wychodzi w tym temacie śmiech z innych i próba oceny ( oczywiście, że jedynie miażdżącej ) piszących czy też myślących inaczej przez jego tuzy.
Nie zauwazylem tu zadnych tuzow,jeno ludzi, ktorzy probuja o czyms dyskutowac...
Masz u dolu swojego postu motto "myslenie nie boli" - tak wiec, bez urazy, lecz jesli piszesz o takich czy innych praktykach nie mogacyh miec miejsca w Polsce - to zapanuje zgoda. JESLI dodajesz przymiotnik "katolicka", lub dookreslasz cos dodajac slowo "rzekomo" - to musisz liczyc sie z tym, ze wszyscy zrozumieja to jako ironiczne odniesienie sie do przekonan religijnych w tym kraju dominujacych od setek lat. I w niczym nie tracacych na wartosci tylko z powodu odstepstw od nich popelnianych przez ludzi.
You'll never know...
jachting
Senior Member

Stary 17.07.2008, 17:06
Jery napisał(a):Wyświetl post
Co do motywacji - ja uważam, że jest jak najbardziej słuszna - chyba nikt tu nie uważa TVN za równo traktującą posłów PIS i PO... (jest inaczej jachting?). Co ma Kaczor do stracenia? Nic - tak więc po co dawać satysfakcje i pieniądze ekipie Waltera?
Gloryfikować nie gloryfikują .
Ale to jest śmieszne moim zdaniem,czas antenowy mają większy a niżeli PSL-SLD .
Mogą wyrażać swe oburzenie,poglądy a Tvn skwapliwie podchwytuje ich niusy nakierowane na elektorat a Pis nagradzał ich "złą reputacją",narzekaniem, korzystając z ich czasu antenowego .
Może mają na celu przesunięcie swojego elektoratu na jedyne właściwe media ?
Albo ma to wywołać współczucie ?
Inne pomysły nie przychodzą mi do głowy.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.07.2008, 17:09
Występy w telewizjach będących własnością agentów WSI (TVN - Wejchert) i Polsat (Solorz-Krok T.W. "Zegarek") prowadzących kampanię propagandową na rzecz PO są praktycznie tylko uwiarygadnianiem ich bełkotu. Praktycznie taki poseł PiS-u ma tylko dac twarz, a komentarz zawsze nieprzychylny do jego wypowiedzi doklejają funkcjonariusze TVN-u. Niech więc szczekają sami. Niektórzy na forum jak czytam będą zadowoleni bo widać, że marzą o TV takiej jak za stanu wojennego. Tzn. funkcjonariusze w mundurach przedstawiają sielski obraz, w którym naród pracuje, przywódcy mądrze rządzą, a wróg zdefiniowany i odizolowany.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.07.2008, 18:32
Fałszerstwo jednak jest fałszerstwem i rozmiar jego znaczenia nie ma, (coś o takim pojmowaniu prawa swego czasu Ziobro mówił) jak również przynależność partyjna łamiących przepisy czy też preferencje polityczne ludzi o tym dyskutujących..
a wiesz jak się takie podpisy zbiera?
możliowść ze kilka będzie nie takich jest duża, wieć mozna tu domniemywać że to przypadek, tym bardziej że bez tych 60 podpisow raczej nic by nie stracili, czyż nie?

co innego gdyby to bylo na wiekszą akle w tym momencie prawdopodbientswo umyslenego matactwa jest więcej niż pewne. pdam jeszcze raz 0,6% stanowią te podpisy

jachting:
jak PIS nie poda poważnych argumentów(i raczej tak bedzie, bo czym jest ze Grad z Suskim nie chciał rozmawaić) to sobie własnie strzelił samobója

zaskauje "in plus" głos Kurskiego i Bielana przeciwko bojkotowi

Jery:
a czy ten elektorat stały wraz z niezdecydowanymi( ktorzy coraz czesciej są antyPIS) może stanowić większosc, która pozowli na smodzielne rządzenie...? raczej Nie, jaki sens ma przekonywanie przekonanych? poza tym jeśli na PIS to na kogo mieliby głosować... na Partię Rydza? rydzyk wie że mu to nic nie da?
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 17.07.2008 o godz. 18:39.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.07.2008, 19:38
Cytat:
Zaraz zaraz a to u zab nie aby za czasów "prawicy" wszedł ich PACS czy jak to gówno się nazywa?
Wszedł za czasów socjalistów . Prawica była przeciwna . Tak samo było w przypadku Hiszpanii .

Cytat:
Wymień te trendy - to Ci napisze które sa lewackie.
To Ty raczej napisz co rozumiesz przez ,,lewacki postęp"

Cytat:
iałem na mysli że częśc ich pogladów za takie mogą uwazać.
Pisałeś wyraźnie , że są uważani . Więc jeżeli teraz piszesz , że mogą być uważani , to po prostu zmieniłeś stanowisko na bardziej racjonalne . Może też globalne ocieplenie przynieść katastrofalne skutki dla Ziemi .

Cytat:
Dla mnie to i tak nie ma większego znaczenia. Z tego również nalezy się wypisać.
Widzę , że Ty byś się najchętniej z całego świata wypisał i żył sobie w takiej Polsce otoczonej nicością .

Cytat:
Tiaaaaaaa - gsopodarka na zachodzie jest na innym poziomie. To było od razu do przewidzenia że w tym wypadku dostaną po dupie własnie nowe kraje. I skrzetnie z tego skorzystano. A dlaczego? - odpowiedź jest banalna.
uhm . Spotkali się przywódcy państw ,,starej Unii" i pomyśleli , jakby tu wykończyć nowe kraje . Wymyślili globalne ocieplenie . Faktycznie banalna odpowiedź .
Po prostu Unia jako jedyna licząca się światowa siłą z tego względu , że dosyć popularne i nieźle rozwinięte politycznie są organizacje zielonych nie jest aż tak bardzo rozwinięte ( jak w USA) lobby przemysłu ciężkiego i przede wszystkim prezentuje nowoczesną politykę nastawioną nie tylko na osiąganie zysków wszelkimi kosztami (jak Chiny) , ale też na obronę pewnych ,,nowoczesnych'' wartości jak troska o czyste środowisko , postanowiła stać się światowym liderem w walce z siłami niszczącymi to środowisko . Niestety ten ambitny plan wymaga dosyć sporego wysiłku i poniesiemy go solidarnie . Mam nadzieje że uda się wywalczyć jak najwięcej ustępstw z tego względu , że w przeciwieństwie do państw zachodnich jesteśmy dosyć opóźnieni a z niewiadomych powodów nie rozwijaliśmy energetyki atomowej . Suma summarum jakiś wysiłek i tak poniesiemy i jest to nieuniknione jeżeli stawia się tak ambitne cele . Ja osobiście jestem dumny z postawy Unii w stosunku do ochrony środowiska czy promowania energii odnawialnych . Mam nadzieję , że koszty tego przedsięwzięcia będą uporczywe jednak w stopniu przyzwoitym a na samym końcu i tak okaże się , że było to sensowne i bardzo słuszne posunięcie .

Cytat:
Jak taki bzdet można traktowac poważnie?
Nie dostaje się nagrody nobla (pośrednio) za film o bzdetach .

http://www.youtube.com/watch?v=wnjx6KETmi4

Cytat:
Zatkało przy Tusku i Kwasniewskim, to bedziesz teraz całą litanie wyciagał, kto, za ile i z jakiego powodu nas sprzedaje i czyby aby o to chodzi że to sa zazwyczaj obcoplemienne pociotki hołoty przywlekłej się z sowietami w 44-48 roku?
Aż tak prosto to niestety nie jest. Choć coś takiego jest wyraźne aż za nadto. Sprawdź sobie życiorys tatusia Huebner (Ubecja), stryj Onyszkiewicza to zbrodniarz z UPA, tatuś Cimoszewicza to również jak w przypadku Kwaśniewskiego NKWD/Informacja Wojskowa, o tatusiu Schnepfa wklejał tutaj Boomcha itd.. itp..

A co do tego D., po pierwsze to nie Dowgielewicz decyduje co i jak, po drugie to nazwisko po raz pierwszy widzę (tak to bywa), po trzecie daj mi zyciorysy rodziców i dziadków - sprawdzimy, przeczytamy.
Po prostu Ty naciągasz fakty i wysnuwasz fałszywe wnioski . Jest mnóstwo osób , którzy nie mają ,,złych korzeni" i popierają integrację europejską a Ty wrzucasz wszystkich do jednego wora .

Cytat:
zblazowanym jewropejskim łbem.
zbanujesz się sam ? TzL usprawnia funkcjonowanie Unii , jeżeli każdy by patrzył na to co jest dla jego kraju lepsze , to Unia by nigdy nie powstała . Jest inne liczenie głosów a z drugiej strony jest wzmocnienie roli parlamentów narodowych , itp itd . Trudno powiedzieć , który jest lepszy w kontekście poszczególnych państw . Jednak przy traktatach o Unii powinno się dyskutować , który usprawnia Unię a nie który jest lepszy dla każdego z jej krajów z osobna .

Cytat:
moim zdaniem jest to post 2008 roku w tym temacie - myślę, że w historii tego tematu plasuje sie w czołówce

Jachting - zuch chłopak !
Już odrazu śmiechy , hihy , wyszydzanie z wszystkich stron
Skoro Jachting napisał , że podobno , to pewnie ma jakieś źródła
Raczje nie usłyszał tego gdzieś na mieście od żulów pod monopolowym

Cytat:
Niektórzy na forum jak czytam będą zadowoleni bo widać, że marzą o TV takiej jak za stanu wojennego. Tzn. funkcjonariusze w mundurach przedstawiają sielski obraz, w którym naród pracuje, przywódcy mądrze rządzą, a wróg zdefiniowany i odizolowany. Dzisiaj 18:06
Ja się smucę . Zawzse było zabawniej .
Zresztą większość tutaj i tak nie ogląda WSI24 a w publicznej będą , więc dla was , to żadna strata
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.07.2008 o godz. 19:45.
Jery
Senior Member

Stary 17.07.2008, 19:55
Szczebrzeszcz - Niezdecydowni lub zapatrzeni w PO i tak predzej czy później odejdą od PO z prostego powodu, PO nic nie robi a takich cukierków jak prezydent Sopotu zapewne znajdzie się więcej.
Obecne poparcie PIS ok 27-31% to elektorat stały - skoro do tej pory PISowi nie spadło to prawdopodobnie już (w najbliższych 2latach) nie spadnie poniżej 25% (baardzo w to wątpie) I z takim rzeczywistym poparciem da się wygrać wybory. Mając na uwadze, że tłum ludzi zapatrzonych w PO z czasem widząc co się dzieje - zrezygnuje, oleje, odjedzie od PO. Wtedy, przy niskiej frekwencji % PiSu nabiorą jeszcze większego znaczenia.
SLD i PSL się nie liczą i jedyna rzecz jaką mogą zrobić to odebrać troche głosów PO.
A PIS nie chce przekonywać przekonanych, tylko pozuje środkowy palec Walterowi. TVN dużych możliwości nie ma, na tym bojkocie bardzo wiele straci i coś będzie musiał zrobić by PIS zmienił zdanie

Mareq - widzisz, my oglądamy WSI24 mimo iż nie zgadzamy się z linią programowa tej stacji, Dzięki temu sami możemy sobie wyrobic obiektywne zdanie na każdy temat - mamy szeroki obraz rzeczywistości . Z Twojej wypowiedz wynika , że czytasz tylko GW i oglądasz tylko TVN24 - to wiele wyjaśnia...
Ostatnio edytowane przez Jery : 17.07.2008 o godz. 20:00.
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 17.07.2008, 19:59
wyar napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem,czy smierdzi Sawicka...
Tak - śmierdzi i to na odległość.

Jak cos prywatyzuje KLD - to musi.

Cytat:
Wg mnie pomysl prywatyzacji szpitali jest b. dobry - tyle,ze zgodnie z doktryna liberalizmu za tym powinny isc i inne dzialania ,ot,chocby brak przymusu ubezpieczen - bez tego pomysl jest raczej idiotyczny... Ale nie tylko z powodu ewentualnych przekretow a la Sawicka...
Otóż to - ja nie jestem przeciw samej idei, ale jeśli za to się biora kumple Donia cichcem gdy wywiało wszystkich z komisji to...

Cytat:
Natomiast brednie Tuska to typowa kielbasa wyborcza,to bylo oczywiste dla kazdego co bardziej zdystansowanego do polityki obywatela...
No i ciekawe co mają do powiedzenia ci "oszukani"

Cytat:
Ja pamietam,ze najbardziej usmialem sie z szuflad pelnych ustaw i obnizek podatkow - paradoksalne jest to, ze juz PiS bardziej obnizyl podatki... No,ale jak sluchalem Tuska u Lisa, i jego semantycznych kretactw, to obsmiewalem sie jak norka...
Bo to trudne do przyjecia przez "młodych, wykształconych".. iż PiS po Rakowskim prowadził najbardziej liberalna politykę gospodarcza
Cytat:
Jeszcze jedno - ktos napisal o uchwale Kongresu USA w sprawie naklonienia Polski do oddania majatkow pozydowskich ( w skrocie) - nie chcialo mi sie przewijac wielu postow, ale co sadzicie o zagadkowej (zapewne przypadkowej ;-) ) zbieznosci takiej uchwaly z twardymi negocjacjami Polski w sprawie Tarczy ? Mnie to sie wydaje ciekawe i mam ciekawa teorie... A moze wszystko w polityce bywa przypadkiem ? ;-)
Tu nie ma przypadku.

Przeszło to, bo administracja Busha przestała to blokować i ma to związek z Tarcza.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

A jak się zapatrujecie na ten bojkot TVN przez Pis.
Ja osobiście mam nadzieje że to będzie miało pozytywny wpływ na tą telewizję .
Bez przedstawicieli z Pis ,TV z miejsca nabiera powagi ale mimo wszystko ta telewizja ma mankamenty do poprawienia .
Jestes w błędzie szczególnie to sie tyczy wsi24 - oni własnie z tego żyja - z konflikyu, jak się ktoś pojawia z PiSu to wiadomo że jest zły i można w niego walić. Wróg jest jasno ustalony - a tak aby nie stracić na wyrazistości trza bedzie coś z tym fantem zrobic...

Cytat:
Wilku a masz tam opcję autobana (autodestrukcji )
Owszem.
Cytat:
Wyluzuj ja tez jestem skazany na idiotyzmy , bywają czasami pouczające .
A ja kończe z pieszczeniem się.

Jesli troll powoduje iż gdy przez chwile mnie nie ma, bana dostaje osoba z którą często się nie zgadzam/-łem, ale zawsze zmuszała do myślenia to pewien porzadek tu musze wprowadzić.

ps.
Jestem ateistą, i śmiech na sali ogrania mnie jak ktoś bredzi o katolickim państwie, a to właśnie zrobiłeś. Ostrzegłem - zalów nie miejcie.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 21:27.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
jachting
Senior Member

Stary 17.07.2008, 20:07
Ostatnio był sondaż gdzie Pis miało 24 procent poparcia
http://wiadomosci.onet.pl/1788491,11,item.html
Wilku
lupus albus

Stary 17.07.2008, 20:43
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wszedł za czasów socjalistów . Prawica była przeciwna . Tak samo było w przypadku Hiszpanii .
Co zrobili po dojsciu do władzy?

Wywalili to kosza?

Cytat:
To Ty raczej napisz co rozumiesz przez ,,lewacki postęp"
Znasz moje poglady - nie musze się produkowac. Ty mi coś zarzuciłeś - to wymień te prady społeczne.

Cytat:
Pisałeś wyraźnie , że są uważani . Więc jeżeli teraz piszesz , że mogą być uważani , to po prostu zmieniłeś stanowisko na bardziej racjonalne .
A faktycznie. Tak napisałem - zle się wyraziłem.
I nic nie zmieniłem - jakby jakas partia na zachodzie prezentowała takie pseusoliberalne poglady jak PeO czy nawet UW to by ją do uktraliberałów zapisali.
Cytat:
Może też globalne ocieplenie przynieść katastrofalne skutki dla Ziemi .
Globalne - a niby jakie?
Kiedys zawrtość O2 na ziemi była taka że owady (np. wazki) osiągały rozpiętość skrzydeł ponad 70 cm. (wielkość wiąze się ze sposobem oddychania i wilekośc stawonogów jest tym ograniczona)
Po drugie człowiek ma taki na to wpływ że kot napłakał - skąd możesz wiedzieć że własnie się interglacjał nie kończy i za 200 lat nie bedzie na terenie Polski tundra? W moim wypadku przypadek (czy ściślej Sienkiewicz) sprawił ze nie poszedłem na "biologie/chemie/geografie" a na historie - i zapewniam Cię że wiem o czym pisze - mówiąc że ktoś bredzi o globalnym ociepleniu.

Cytat:
Widzę , że Ty byś się najchętniej z całego świata wypisał i żył sobie w takiej Polsce otoczonej nicością .
Zieeeewww - ja suwerenność traktuje powaznie.

Cytat:
uhm . Spotkali się przywódcy państw ,,starej Unii" i pomyśleli , jakby tu wykończyć nowe kraje . Wymyślili globalne ocieplenie . Faktycznie banalna odpowiedź .
Tiaaaa tak to sobie tłumacz.

A komu sie bedzie oplacało przenieść z tej Jewropy jakąs fabryczke jesli koszty energii spowodują ze staje się to nieopłacalne?

A niby te nowe kraje nie potrzebują inwestycji? - ano potzrebują - a to oznacza energia, energia.

I jeszcze jedno - to że Ty czegoś nie dostrzegasz, to nie znaczy że inni również. I ja będąc Szwabem, aby nie obnizac podatków a jednocześnie aby mi z kraju nie uciekała produkcja, strałabym się aby ta uczieczka była nieopłacalna i właśnie to robią.

Obroń cwaniaczku te podwyzki.

I napisz że to dla naszego dobra.

Cytat:
Po prostu Unia jako jedyna licząca się światowa siłą z tego względu , że dosyć popularne i nieźle rozwinięte politycznie są organizacje zielonych nie jest aż tak bardzo rozwinięte ( jak w USA) lobby przemysłu ciężkiego i przede wszystkim prezentuje nowoczesną politykę nastawioną nie tylko na osiąganie zysków wszelkimi kosztami (jak Chiny) , ale też na obronę pewnych ,,nowoczesnych'' wartości jak troska o czyste środowisko , postanowiła stać się światowym liderem w walce z siłami niszczącymi to środowisko .
Nie bredż, o ekologii masz pojęcie typowego wykształciucha.

Cytat:
Niestety ten ambitny plan wymaga dosyć sporego wysiłku i poniesiemy go solidarnie .
Zaraz pawia puszcze...

A ponoś, beze mnie.

I powtórze zrekompensuj mi to.

Cytat:
Mam nadzieje że uda się wywalczyć jak najwięcej ustępstw z tego względu , że w przeciwieństwie do państw zachodnich jesteśmy dosyć opóźnieni a z niewiadomych powodów nie rozwijaliśmy energetyki atomowej . Suma summarum jakiś wysiłek i tak poniesiemy i jest to nieuniknione jeżeli stawia się tak ambitne cele . Ja osobiście jestem dumny z postawy Unii w stosunku do ochrony środowiska czy promowania energii odnawialnych . Mam nadzieję , że koszty tego przedsięwzięcia będą uporczywe jednak w stopniu przyzwoitym a na samym końcu i tak okaże się , że było to sensowne i bardzo słuszne posunięcie .
Jakby to był transferowy powinieneś już bana zarobić, za tworzenie nibylandii.

Cytat:

Aluś Gore... to ten sam Nobel co go Bolek dostał? - bo chyba nie naukowy?

(i przy okazji zerknij na mój wpis, do topiku o ludziach zmarłych)

Nie rób sobie ze mnie jaj.

Wytłumacz hodowle bydła na Grenlandii w X-XII w, która nie jest możliwa dzisiaj. Przyjmij że klimat jest zmienny, i tak naprawde to nie wiadomo dlaczego od mniej więcej 10 tys. jest w miarę stabilny i dzieki temu mogła rozwinąć się cywilizacja - może żyjemy w koncówce interglacjału, może być multum różnych rzeczy co na niego wpływa, ale CO2 produkowane przez człowieka ma tyle co kot napłakał - słuzy jedynie takim cwaniakom jak Gore aby sobie własna kabze nabić.

Cytat:
Po prostu Ty naciągasz fakty i wysnuwasz fałszywe wnioski . Jest mnóstwo osób , którzy nie mają ,,złych korzeni" i popierają integrację europejską a Ty wrzucasz wszystkich do jednego wora .
Alez ja wymieniam górną półeczke - crême de la crême tej integracji, a to że "miejscowi" dla właśnych korzyści się przyłączają (a nawet mogą stanowić większość tej masy) to nic dziwnego.

Cytat:
zbanujesz się sam ?
Masz moderatorski napisz zazalenie.

Cytat:
TzL usprawnia funkcjonowanie Unii , jeżeli każdy by patrzył na to co jest dla jego kraju lepsze , to Unia by nigdy nie powstała . Jest inne liczenie głosów a z drugiej strony jest wzmocnienie roli parlamentów narodowych , itp itd . Trudno powiedzieć , który jest lepszy w kontekście poszczególnych państw . Jednak przy traktatach o Unii powinno się dyskutować , który usprawnia Unię a nie który jest lepszy dla każdego z jej krajów z osobna .
Alęz mnie nie interesuje usprawnienie UE i Ciebie jako Polaka takze nie powinno - powinno Cię interesowac jedno.
Co jest korzystniejsze dla naszego kraju? - i to jest imperatyw.
jka się to da połaczyć z usprawnieniem UE? - to fajnie, nie da się? -wypad z tym projektem.

No ale jak ktoś ma takie autorytety, to nie dziwię się ze podstawowe kwestie - to jakaś abstrakcja.

Cytat:
Już odrazu śmiechy , hihy , wyszydzanie z wszystkich stron
Skoro Jachting napisał , że podobno , to pewnie ma jakieś źródła
Raczje nie usłyszał tego gdzieś na mieście od żulów pod monopolowym
7 kotów jest na miejscu - możesz się spytac.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 21:32.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2008, 21:07
Po prostu Unia jako jedyna licząca się światowa siłą z tego względu , że dosyć popularne i nieźle rozwinięte politycznie są organizacje zielonych nie jest aż tak bardzo rozwinięte ( jak w USA) lobby przemysłu ciężkiego i przede wszystkim prezentuje nowoczesną politykę nastawioną nie tylko na osiąganie zysków wszelkimi kosztami (jak Chiny) , ale też na obronę pewnych ,,nowoczesnych'' wartości jak troska o czyste środowisko , postanowiła stać się światowym liderem w walce z siłami niszczącymi to środowisko . Niestety ten ambitny plan wymaga dosyć sporego wysiłku i poniesiemy go solidarnie . Mam nadzieje że uda się wywalczyć jak najwięcej ustępstw z tego względu , że w przeciwieństwie do państw zachodnich jesteśmy dosyć opóźnieni a z niewiadomych powodów nie rozwijaliśmy energetyki atomowej . Suma summarum jakiś wysiłek i tak poniesiemy i jest to nieuniknione jeżeli stawia się tak ambitne cele . Ja osobiście jestem dumny z postawy Unii w stosunku do ochrony środowiska czy promowania energii odnawialnych . Mam nadzieję , że koszty tego przedsięwzięcia będą uporczywe jednak w stopniu przyzwoitym a na samym końcu i tak okaże się , że było to sensowne i bardzo słuszne posunięcie .

Zieloni do ziemi. Banda szkodnikow, "zawodowi dzialacze" robiacy kase przez pierniczenie glupot.

Lobby ciezkiego przemyslu w Stanach? Piszesz jak potluczony, jakiego ciezkiego przemyslu? On sie ze Stanow dawno temu wyniosl, min. przez debilne regulacje ekologiczne.

Odnawialne zrodla energii to na dzien dziesiejszy smiech na sali.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Wilku
lupus albus

Stary 17.07.2008, 21:13
Johny84 napisał(a):Wyświetl post

O. Rydzyk chciał się w to bawić jako jeden z pierwszych, więć mu to uwalili bo to "naziol".

7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.07.2008, 21:25
Johny84 napisał(a):Wyświetl post

A to bardzo ciekawe co piszesz. Skad taki wniosek ?
Boia chi molla !
wyar
Senior Member

Stary 17.07.2008, 21:32
Może też globalne ocieplenie przynieść katastrofalne skutki dla Ziemi .
Nie moja dyskusja,ale cos tam skrobne... Globalne ocieplenie przyniesie takie skutki,jakie przynosily swiatowe zmiany klimatyczne na przestrzeni naszych dziejow - byc moze wtedy byli ludzie, ktorzy twierdzili,ze klimat ociepla sie wskutek np. palenia wiekszej ilosci ognisk przez rozrastajaca sie populacje ludzka...
Zamiast jednak wykpiwac poglady,jakoby globalne ocieplenie bylo wynikiem dzialalnosci ludzi (scislej rzecz biorac podwyzszonej emisji CO2 na wskutek postepujacej industrializacji) - odesle Cie do pracy naukowej
http://www.petitionproject.org/gwdat...icle_HTML.html
Nic z tego,co pisza autorzy z Oregon Institute nie zostalo naukowo obalone,co wiecej, ostatnio przylaczaja sie do tej tezy naukowcy,na stronie mozesz znalezc mnostwo podpisow. A oto konkluzja

There are no experimental data to support the hypothesis that increases in human hydrocarbon use or in atmospheric carbon dioxide and other greenhouse gases are causing or can be expected to cause unfavorable changes in global temperatures, weather, or landscape. There is no reason to limit human production of CO2, CH4, and other minor greenhouse gases as has been proposed (82,83,97,123).
We also need not worry about environmental calamities even if the current natural warming trend continues. The Earth has been much warmer during the past 3,000 years without catastrophic effects. Warmer weather extends growing seasons and generally improves the habitability of colder regions.

W telegraficznym skrocie nie ma zadnych empirycznych danych, jakoby hipoteza o tym,ze zwiekszone uzywanie CO2 i innych gazow powodowalo,lub mogloby w przyszlosci powodowac zmiany klimatyczne (tj. zwiekszanie sredniej temperatur) Nie ma wiec powodow, aby limitowac ich wytwarzanie w wyniku procesow przemyslowych. Autorzy nie martwia sie rowniez o ewentualne zagrozenia srodowiskowe (naturalne,tzn. huragany,tornada i inne) nawet, jesli obecny naturalny trend wzrostu sredniej temperatury na swiecie sie utrzyma. W przeszlosci bowiem przez ostatnie 3000 lat Ziemia byla srodowiskiem znacznie cieplejszymi - i nic zlego sie nie dzialo...

Proponuje,abys zainteresowal sie, co uprawiano np. w 12-13 w. na terenach terazniejszej Polski (to nie jest trudne do sprawdzenia) - wtedy sie dowiesz...

Cytat:

Oj, dostaje sie Nobla za bzdety,ten film jest pierwszym przykladem.
Znajdz i zobacz sobie,jacy w przeszlosci politycy dostawali nagrode Nobla - to sie dowiesz...
Ale ja wlasciwie nie o tym - moge napisac jeszcze jedno... Jesli Europa jest - jak twierdzisz - swiatowym liderem w walce z silami niszczacymi srodowisko (wybacz,ale usmialem sie w tym miejscu troszeczke,przypomnial mi sie Kisiel,ktory pisal kiedys o bohaterskim pokonywaniu przeszkod przez socjalistow,ktore nigdzie indziej nie istnieja),to wytlumacz mi, dlaczego zamiast rozwijac technike nuklearna,promuje kilka razy drozsza oraz iles razy mniej wydajna polityke "energii odnawialnej" ? Czyz nie lepiej pieniadze zaoszczedzone na mniejszym zuzyciu energii dzieki atomowce - przeznaczyc wlasnie na lepsze ich zabezpieczenie i wymyslanie nowych,wydajniejszych i mniej uciazliwych srodowiskowo technologii ?
Otoz to dla mnie jest postawa lewacka - najwiecej dyskutuja o problemach naukowych ludzie, ktorzy czesto nie rozumieja nawet,czym sie rozni jadro od atomu... Nie pisze o Tobie - a o tych,ktorzy wymyslili globalne ocieplenie jako efekt dzialanosci czlowieka - i robia duza kase,lub kapital polityczny...
Do reszty rzeczy sie nie odnosze - Wasza dyskusja,choc swierzbia mnie palce...
You'll never know...
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 17.07.2008, 21:34
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A to bardzo ciekawe co piszesz. Skad taki wniosek ?

1) przede wszystkim dlatego, że przy obecnym stanie techniki - szkodliwe gazy, które wychodzą z "kominów" mają bardzo podobny skład chemiczny i stężenie co dymy z OZE

2) OZE jest droższe i w fazie przygotowania i w fazie używania

3) surowiec w przeliczeniu na jednostkę z OZE jest energetycznie słabszy od tradycyjnego

4) bardzo często zanieczyszczenie, które powstaje przy obróbce OZE + samo uzywanie OZE w przeliczeniu na ilosć zanieczyszczeń jest większe niż sam tradycyjny środek bez obróbki

- wiedza ta została mi przekazana przez pewnego zanjomego naukowca z mocnym tytułemi

na koniec ciekawostka

szkodliwe promieniowanie, które jest wytwarzane przy produkcji i eksplatacji "wiatraków" jest większe niż w przypadku elektrownii atomowych - nie wiem dlaczego ale tak mi zostało przekazane
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 17.07.2008, 21:50
Szczebrzeszcz - Niezdecydowni lub zapatrzeni w PO i tak predzej czy później odejdą od PO z prostego powodu, PO nic nie robi a takich cukierków jak prezydent Sopotu zapewne znajdzie się więcej.
Obecne poparcie PIS ok 27-31% to elektorat stały - skoro do tej pory PISowi nie spadło to prawdopodobnie już (w najbliższych 2latach) nie spadnie poniżej 25% (baardzo w to wątpie) I z takim rzeczywistym poparciem da się wygrać wybory. Mając na uwadze, że tłum ludzi zapatrzonych w PO z czasem widząc co się dzieje - zrezygnuje, oleje, odjedzie od PO. Wtedy, przy niskiej frekwencji % PiSu nabiorą jeszcze większego znaczenia.
to tu akurat się roznimy, bo nie za bardzo wierzę żeby im się udało wygrać następne wybory(tzn tak żeby rządzić samemu)
Wałęsa wybory na prezia przegrał bo miał za duży elektorat anty, mimo ze za przeciwnika miła Kwaśniewskiego któremu wiele wówczas można było zarzucić
a wygrać mogą co najwyżej za ładnych pare lat kiedy elektorat zapomni

ogólnie to obu partiom przydałaby się wymiana kadr, bo czarno widzę nie tyle jakość politykji co zarządzania państwem(mam wrazenie ze Gomułka na czołowego krytyka PO wyrasta ), a zresztą czy on w ostatnich kilkunastu latach była lepsza...
Jery
Senior Member

Stary 17.07.2008, 22:27
A czemu PIS ma rządzic samodzielnie? To jest polityka... Gdyby do większości brakowało 40 posłów, spokojnie PIS by się dogadało z PSL - nawety jeśli nie to zawsze Kaczor może zaproponować na premiera takiego polityka, którego musi poprzeć choć cześć PO - a po "klęsce" (choć nie wiadomo czy ona nastąpi) część posłów PO będzie rozchwiana emocjonalnie - stołki też kuszą
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 17.07.2008, 22:54
sambo napisał(a):Wyświetl post
na koniec ciekawostka

szkodliwe promieniowanie, które jest wytwarzane przy produkcji i eksplatacji "wiatraków" jest większe niż w przypadku elektrownii atomowych - nie wiem dlaczego ale tak mi zostało przekazane
To chyba taki "skrót myslowy" jest. Przy elektrowni wiatrowej jest bardzo mocny hałas (~100dB), w znacznej odległości od wiatraka hałas jest mniejszy, ale za to monotonny co i tak nie pozwala komfortowo żyć. Do tego mamy istotne zmiany pola elektormagnetycznego (i własnie chyba o to chodziło) negatywnie wpływającego na organizmy zywe, wibracje, potencjalne problemy z lokalną gospodarką wodną (przy duzych skupiskach wiatraków) i parę innych rzeczy. I tego sie nie da wyeliminowac.
Dla elektrowni jądrowej natomiast szkodliwego promieniowania dla okolicznej ludności nie powinno byc w ogóle (ze względu na konstrukcje elektrowni jako takiej). Oczywiscie w rzeczywistości jest i to w dawkach śmiertelnych, no ale nikt nie wchodzi do reaktora, a wszystko jest ładnie pozamykane. Problem się pojawia przy składowiskach odpadów, z tym że tez tych sie nie buduje w miejscach gdzie mieszkają ludzie.
jachting
Senior Member

Stary 17.07.2008, 23:59
Cytat:
Jestem ateistą, i śmiech na sali ogrania mnie jak ktoś bredzi o katolickim państwie, a to właśnie zrobiłeś.
Wilku
A kiedy ja pisałam że Polska jest katolickim krajem ? Kościół tak twierdzi ,ale o tym też nie pisałem .
Tak w ogóle to ja szanuje kościół i wiernych ,jest to pożyteczna instytucja ,rozwój duchowy jest ważny .
Nie podobają mi sie tylko jednostki między innymi "kargule" polityczni,Rydzyk i pewne złe nawyki tej instytucji .
Wilku
lupus albus

Stary 18.07.2008, 00:02
Wilku
A kiedy ja pisałam że Polska jest katolickim krajem ? Kościół ta twierdzi ,ale o tym też nie pisałem .
Tak w ogóle to ja szanuje kościół i wiernych ,jest to pożyteczna instytucja ,rozwój duchowy jest ważny .
Nie podobają mi sie tylko jednostki między innymi "kargule" polityczni,Rydzyk i pewne złe nawyki tej instytucji .
To nie było do Ciebie, weź przeczytaj ... :/

Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.07.2008, 00:09
Cytat:
Co zrobili po dojsciu do władzy?

Wywalili to kosza?
To jest właśnie Twoje pojmowanie polityki.

Cytat:
Zieeeewww - ja suwerenność traktuje powaznie.
Miałem okazje się przekonać o tym jak wpieprzałeś się z butami w austriacki kodeks karny
Nie raczyłeś odpowiedzieć nic na , to co napisałem odnośnie Irvinga i pastora ze Szwecji .

Cytat:
I jeszcze jedno - to że Ty czegoś nie dostrzegasz, to nie znaczy że inni również. I ja będąc Szwabem, aby nie obnizac podatków a jednocześnie aby mi z kraju nie uciekała produkcja, strałabym się aby ta uczieczka była nieopłacalna i właśnie to robią.
To bardzo ciekawe co piszesz . Ciekawe jak udowodnisz mi , że różnica podatkowa , oraz inne profity (pod postacią taniej siły roboczej) zostaną sukcesywnie zredukowane przez zwyżkę cen energii .
Żyj sobie dalej w świecie spisków i wyniszczających się wzajemnie sił europejskich
Ja już jakiś czas temu zawitałem do XXI w i jest mi z tym dobrze.

Cytat:
Nie bredż, o ekologii masz pojęcie typowego wykształciucha.
Erystyka , ale na poziomie bardzo marnym .

Cytat:
Jakby to był transferowy powinieneś już bana zarobić, za tworzenie nibylandii.
Dla mnie to Ty tworzysz nibylandie na dodatek chorą i pełną zła . Moja ,,nibylandia" jest przynajmniej dobra .

Cytat:
Alez ja wymieniam górną półeczke - crême de la crême tej integracji, a to że "miejscowi" dla właśnych korzyści się przyłączają (a nawet mogą stanowić większość tej masy) to nic dziwnego.
Dla własnych korzyści Nie oceniaj wszystkich ludzi swoim pryzmatem . Typowa projekcja .
Wybierasz sobie kilku osobników z szerokiej grupy i na ich podstawie dokonujesz wspólnej oceny.
Żenada .

Cytat:
Alęz mnie nie interesuje usprawnienie UE i Ciebie jako Polaka takze nie powinno - powinno Cię interesowac jedno.
Co jest korzystniejsze dla naszego kraju? - i to jest imperatyw.
jka się to da połaczyć z usprawnieniem UE? - to fajnie, nie da się? -wypad z tym projektem.
Unia , to my . Jak każdy racjonalnie myślący Polak i Europejczyk pragnę tego co już pisałem 100 razy argumentując dlaczego popieram idee integracji europejskiej . Żeby to osiągnąć nie wystarczy mi wyłącznie sprawna Polska , tylko potrzeba do tego sprawnej Unii.

Cytat:
Nie moja dyskusja,ale cos tam skrobne...
Bardziej chodziło mi tutaj właśnie o podkreślenie nieprzewidywalności i niepewności jakiegoś twierdzenia gdy dodaje się słowo ,,może" .
Nigdy nie napisałem stanowczo , że zmiany klimatu są spowodowane wyłącznie przez człowieka i nieuchronnie grozi nam gigantyczna katastrofa. Jestem otwarty na argumenty obu stron , wkurza mnie jednak gdy ktoś sobie pisze , że GO to ,,bzdura" . Ja przynajmniej znając ilość i różnorodność argumentacji na ten temat staram się zachować neutralność a nie wyskakuje z tak zdecydowanym stanowiskiem żeby pisać , że jest to ,,śmiertelnie poważane zagrożenie" , bądź z drugiej strony , że jest to ,,bzdura" .

Cytat:
Ale ja wlasciwie nie o tym - moge napisac jeszcze jedno... Jesli Europa jest - jak twierdzisz - swiatowym liderem w walce z silami niszczacymi srodowisko (wybacz,ale usmialem sie w tym miejscu troszeczke,przypomnial mi sie Kisiel,ktory pisal kiedys o bohaterskim pokonywaniu przeszkod przez socjalistow,ktore nigdzie indziej nie istnieja),to wytlumacz mi, dlaczego zamiast rozwijac technike nuklearna,promuje kilka razy drozsza oraz iles razy mniej wydajna polityke "energii odnawialnej" ? Czyz nie lepiej pieniadze zaoszczedzone na mniejszym zuzyciu energii dzieki atomowce - przeznaczyc wlasnie na lepsze ich zabezpieczenie i wymyslanie nowych,wydajniejszych i mniej uciazliwych srodowiskowo technologii ?
Otoz to dla mnie jest postawa lewacka - najwiecej dyskutuja o problemach naukowych ludzie, ktorzy czesto nie rozumieja nawet,czym sie rozni jadro od atomu..
Nikt nie mówi o odstawieniu na bok atomówki . Jest wręcz przeciwnie obecne trendy wkazują na powrót popularności tego typu energii . Unia rozumie , że nie będzie wstanie ,,się wyrobić" na samych ,,wiatrakach" . Sam Barosso jest wielkim zwolennikiem energii atomowej a co za tym idzie Komisja Europejska podjeła kroki mające na celu promowanie właśnie rozowoju energietyki jądrowej . Nie muszę dować , że również Merkel i Sarkozy są zwolennikami tego typu rozwązań . Jak już wcześniej wspominałem w Europie bardzo rozwinięte są wszelkie ruchy ,,Zielonych" i z tej strony należy spodziewać się sporych problemów .Jednak wiele wskazuje na to , że Unia nie skreśliła energii atomowej a przypuszczać należy , że jest wręcz przeciwnie .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 18.07.2008 o godz. 00:17.
jachting
Senior Member

Stary 18.07.2008, 00:11
A tak z ciekawości to jakim krajem jest Polska według Ciebie ,wielowyznaniowym ?
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 18.07.2008, 07:37
A czemu PIS ma rządzic samodzielnie? To jest polityka... Gdyby do większości brakowało 40 posłów, spokojnie PIS by się dogadało z PSL - nawety jeśli nie to zawsze Kaczor może zaproponować na premiera takiego polityka, którego musi poprzeć choć cześć PO - a po "klęsce" (choć nie wiadomo czy ona nastąpi) część posłów PO będzie rozchwiana emocjonalnie - stołki też kuszą
heh fakt zapomniałem że jeszcze istnieje i może istnieć dlaej coś takiego jak PSL
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.07.2008, 10:27
Cytat:
- Pańskie ego jest rozdęte do monstrualnych rozmiarów - mówił prezydent do szefa MSZ. - Jeśli pan będzie mnie nadal obrażał, wyjdę - odpowiadał minister spraw zagranicznych. Tak miały przebiegać rozmowy w sprawie tarczy antyrakietowej, zrekonstruowane przez "Dziennik".

Gazeta opisuje spotkanie, na które prezydent wezwał ministra spraw zagranicznych 4 lipca. Tego dnia Donald Tusk ogłosił, że amerykańska oferta dotycząca instalacji tarczy antyrakietowej jest niewystarczająca.

Lech Kaczyński nagrywał rozmowę z szefem MSZ. Jak wynika z informacji “Dziennika”, w jej trakcie prezydent wysnuwał pod adresem Sikorskiego podejrzenia o zdradę interesów państwa.

– Czy pan jest tłumaczem? – miał pytać prezydent.

Sikorski odpowiadał, że nie rozumie związku ze sprawą. – Proszę zaprotokołować: “Odmawia odpowiedzi na pytanie, czy jest tłumaczem”– domagał się zdaniem gazety Lech Kaczyński.

I dopytywał Sikorskiego, czy to on tłumaczył rozmowę, która odbyła się dzień wcześniej między Tuskiem a wiceprezydentem Stanów Zjednoczonych Dickiem Cheneyem. Kaczyński miał też powiedzieć do Sikorskiego, że “jego ego jest rozdęte do monstrualnych rozmiarów”.

– Można być prezydentem, ale można być też chamem – miał z kolei, według “Dziennika”, stwierdzić Sikorski w ostrej rozmowie z Anną Fotygą, szefową Kancelarii Prezydenta. Ta rozmowa odbyła się przed spotkaniem prezydenta z premierem.

Sprawa naszych negocjacji z USA o tarczy antyrakietowej wywołała jeden z najpoważniejszych kryzysów na linii rząd – prezydent.

Sikorski agentem?

Zdaniem "Dziennika" prezydent sugerował agenturalne powiązania Sikorskiego. Szef MSZ podbno o tym wie i miał powiedzieć współpracownikom prezydenta, że pozwie Kaczyńskiego do sądu: - Mówił, że immunitet nie będzie chronił prezydenta dożywotnio i że za obelgi odpowie przed sądem. Ja się Radkowi nie dziwię, każdy ma jakie granice wytrzymałości - powiedział "Dziennikowi" polityk z otoczenia Tuska.

Rekonstrukcja rozmowy

Sikorski paktował z Demokratami?

- Czy pan zna Rona Asmusa? - pytał Kaczyński.

- Nie widzę związku ze sprawą tarczy - odpowiedział Sikorski.

- Powtarzam pytanie, czy pan zna Rona Asmusa?

- Nie widzę związku.

- Zna pan?

- Zna go pani Fotyga, ja go też znam.

- Proszę zaprotokołować: Potwierdził, że zna Rona Asmusa.

Asmus to prominentny polityk amerykańskich demokratów. Prezydent podejrzewał, że Sikorski zawarł tajny pakt z Demokratami. Taki, że umowa o tarczy zostanie podpisana z nimi, a nie z odchodzącą administracją Busha.

Kto tłumaczył rozmowę Tuska z Cheneyem?

Prezydent miał także podejrzewać Sikorskiego o zniekształcanie treści rozmów premiera Tuska z wiceprezydentem Dickiem Cheney'em. Uważał, że to minister je tłumaczył - i wypaczał znaczenie.

- Czy pan jest tłumaczem? - pytał prezydent.

- Jakie to ma znaczenie? - zareagował Sikorski.

- Czy pan jest tłumaczem, powtarzam pytanie?

- Nie rozumiem, jaki to ma związek ze sprawą.

- Proszę zaprotokołować: Odmawia odpowiedzi na pytanie, czy jest tłumaczem.

- Nie jestem tłumaczem, ale dobrze mówię po angielsku, czego dowodem jest dyplom uczelni wyższej, którą ukończyłem w Anglii.

- Czy pan tłumaczył wczorajszą rozmowę telefoniczną Donalda Tuska z amerykańskim wiceprezydentem Dickiem Cheneyem?

- Nie. Tłumaczył ją tłumacz Białego Domu, który był na linii w czasie rozmowy Tusk-Cheney.

W innym momencie z kolei prezydent miał powiedzieć:

- Pańskie ego jest rozdęte do monstrualnych rozmiarów.

- Jeśli pan będzie mnie nadal obrażał, wyjdę - miał, według gazety odparować Sikorski.

Źródło : "Rz" Online
http://www.rp.pl/artykul/164324.html

Podziwiam Sikorskiego,że jeszcze wytrzymuje te nielojalne gierki Kaczyńskiego...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 18.07.2008, 10:35
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
http://www.rp.pl/artykul/164324.html

Podziwiam Sikorskiego,że jeszcze wytrzymuje te nielojalne gierki Kaczyńskiego...
Zbychu nie rozśmieszaj mnie - ja wiem, że przed opublikowaniem tej "rozmowy" dokonale wiedzieałeś kto tu dobry a kto zły.

Bardzo mnie ciekawi co działoby się np. 2 lata temu kiedy Sikorski był jeszcze "po ciemnej stronie mocy" a prezydentem byłby Tusk - heh jestem przekonany, że i w takiej rozmowie wiadomo kto miałby racje w Twojej opinii .

Przytaczasz zmanipulowany bo niepełny zapis rozmowy.

Jeśli mówić o nielojalności to w tej hucpie pan Sikorski zbiera maksymalną ilosć punktów - nikt do tej pory ani Mężydły ani Bartoszewskie ani Boruewicze czy inne Niesiołowskie, nigdy nie okazali sie tak nielojalni i tak interesowni jak ten gościo ( no moze w kwestii interesownosci mozna byłoby o Borusewiczu wspomnieć, który dla stołka potrafi teraz lżyć swoją poprzednią robotę)
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów