|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]() nie no nie moge, ten temat to łapu-capu nie wiem jaka liczba Irlandczyków głosowała, ale oceniam to na rząd milionów. I teraz widze ten rząd milionów, który krzyczy "Zostaliśmy oszukani! unieważnijcie nam referendum!" ![]() jachting ty masz jakis dostęp do irlandzkiego RM czy GW? podejrzewam też dilera, niemniej, ten dzień jest coraz lepszy ![]()
od wigilii ? ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() A poza tym fajny wniosek - PiS-owski Prezydent mial na 10 000 podpisow sprawdzic wszystkie... ;-) On je zbieral ? ;-) Bo ja sprawdzilem,oskarzona zostala jedna pracownica jego biura,do czego sie przyznala,nie wskazujac absolutnie nikogo wiecej ( a wiec i Nowaka)...Co do procederu - polegal on na kserowaniu nazwisk z poprzednich list poparcia,i wpisywaniu ich w odpowiednie rubryki list nowych. A sam Nowak wygral w wyborach powszechnych... Jezszcze jedno - najpierw dowiedz sie,o co chodzilo w sprawie Begerowej... Najpierw sama sfalszowala czesc podpisow (wybory 2001),co potwierdzil biegly grafolog w odniesieniu do czytelnych podpisow,a w ostatnich wyborach namawiala,by kupowac podpisy ponoc za 3 zl. W pierwszej sprawie jak pamietam dostala wyrok,drugiej nie sledzilem... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
A jak się zapatrujecie na ten bojkot TVN przez Pis. Ja osobiście mam nadzieje że to będzie miało pozytywny wpływ na tą telewizję . Bez przedstawicieli z Pis ,TV z miejsca nabiera powagi ale mimo wszystko ta telewizja ma mankamenty do poprawienia . Cytat:
![]() Wyluzuj ja tez jestem skazany na idiotyzmy , bywają czasami pouczające . PS .To wy się zapytajcie czy Lud Irlandzki potrzebuje,czy chce naszego wsparcia
Ostatnio edytowane przez jachting : 17.07.2008 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Może masz inne wartości niż ja, ale takie czy inne praktyki w Polsce; rzekomo w 90 paru procentach katolickiej ,według mnie nie powinny mieć miejsca. I idiotyzmem właśnie to dla mnie zalatuje, że wyznawcy takich czy innych wartości robią to co robią.
Najlepiej widzę, że wychodzi w tym temacie śmiech z innych i próba oceny ( oczywiście, że jedynie miażdżącej ) piszących czy też myślących inaczej przez jego tuzy. ![]()
Myślenie nie boli !
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jako wyborca PIS też się cieszę.
PIS dobrze wie że ma stały, zdyscyplinowany elektorat. Ta decyzja na pewno im nie zaszkodzi. A TVN może tylko stracić, bo duża grupa jaką są wyborcy PIS może ich olać, bądź oglądać tylko okazjonalnie. No i zyskają pozostałe stacje. Pozatym PIS na pewno robił różne badania na ten temat, bez nich zadna partia nie podjęła by takiej decyzji. Co do motywacji - ja uważam, że jest jak najbardziej słuszna - chyba nikt tu nie uważa TVN za równo traktującą posłów PIS i PO... (jest inaczej jachting?). Co ma Kaczor do stracenia? Nic - tak więc po co dawać satysfakcje i pieniądze ekipie Waltera? |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]() Ich wszystkich jest 4,5mln yachting - nie zauwazylem nikogo smutnego, oprocz rzadu. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz u dolu swojego postu motto "myslenie nie boli" - tak wiec, bez urazy, lecz jesli piszesz o takich czy innych praktykach nie mogacyh miec miejsca w Polsce - to zapanuje zgoda. JESLI dodajesz przymiotnik "katolicka", lub dookreslasz cos dodajac slowo "rzekomo" - to musisz liczyc sie z tym, ze wszyscy zrozumieja to jako ironiczne odniesienie sie do przekonan religijnych w tym kraju dominujacych od setek lat. I w niczym nie tracacych na wartosci tylko z powodu odstepstw od nich popelnianych przez ludzi. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to jest śmieszne moim zdaniem,czas antenowy mają większy a niżeli PSL-SLD . Mogą wyrażać swe oburzenie,poglądy a Tvn skwapliwie podchwytuje ich niusy nakierowane na elektorat a Pis nagradzał ich "złą reputacją",narzekaniem, korzystając z ich czasu antenowego . Może mają na celu przesunięcie swojego elektoratu na jedyne właściwe media ? Albo ma to wywołać współczucie ? Inne pomysły nie przychodzą mi do głowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Występy w telewizjach będących własnością agentów WSI (TVN - Wejchert) i Polsat (Solorz-Krok T.W. "Zegarek") prowadzących kampanię propagandową na rzecz PO są praktycznie tylko uwiarygadnianiem ich bełkotu. Praktycznie taki poseł PiS-u ma tylko dac twarz, a komentarz zawsze nieprzychylny do jego wypowiedzi doklejają funkcjonariusze TVN-u. Niech więc szczekają sami. Niektórzy na forum jak czytam będą zadowoleni bo widać, że marzą o TV takiej jak za stanu wojennego. Tzn. funkcjonariusze w mundurach przedstawiają sielski obraz, w którym naród pracuje, przywódcy mądrze rządzą, a wróg zdefiniowany i odizolowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
możliowść ze kilka będzie nie takich jest duża, wieć mozna tu domniemywać że to przypadek, tym bardziej że bez tych 60 podpisow raczej nic by nie stracili, czyż nie? co innego gdyby to bylo na wiekszą akle w tym momencie prawdopodbientswo umyslenego matactwa jest więcej niż pewne. pdam jeszcze raz 0,6% stanowią te podpisy jachting: jak PIS nie poda poważnych argumentów(i raczej tak bedzie, bo czym jest ze Grad z Suskim nie chciał rozmawaić) to sobie własnie strzelił samobója zaskauje "in plus" głos Kurskiego i Bielana przeciwko bojkotowi Jery: a czy ten elektorat stały wraz z niezdecydowanymi( ktorzy coraz czesciej są antyPIS) może stanowić większosc, która pozowli na smodzielne rządzenie...? raczej Nie, jaki sens ma przekonywanie przekonanych? poza tym jeśli na PIS to na kogo mieliby głosować... na Partię Rydza? rydzyk wie że mu to nic nie da?
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 17.07.2008 o godz. 18:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Może też globalne ocieplenie przynieść katastrofalne skutki dla Ziemi . Cytat:
Cytat:
Po prostu Unia jako jedyna licząca się światowa siłą z tego względu , że dosyć popularne i nieźle rozwinięte politycznie są organizacje zielonych nie jest aż tak bardzo rozwinięte ( jak w USA) lobby przemysłu ciężkiego i przede wszystkim prezentuje nowoczesną politykę nastawioną nie tylko na osiąganie zysków wszelkimi kosztami (jak Chiny) , ale też na obronę pewnych ,,nowoczesnych'' wartości jak troska o czyste środowisko , postanowiła stać się światowym liderem w walce z siłami niszczącymi to środowisko . Niestety ten ambitny plan wymaga dosyć sporego wysiłku i poniesiemy go solidarnie . Mam nadzieje że uda się wywalczyć jak najwięcej ustępstw z tego względu , że w przeciwieństwie do państw zachodnich jesteśmy dosyć opóźnieni a z niewiadomych powodów nie rozwijaliśmy energetyki atomowej . Suma summarum jakiś wysiłek i tak poniesiemy i jest to nieuniknione jeżeli stawia się tak ambitne cele . Ja osobiście jestem dumny z postawy Unii w stosunku do ochrony środowiska czy promowania energii odnawialnych . Mam nadzieję , że koszty tego przedsięwzięcia będą uporczywe jednak w stopniu przyzwoitym a na samym końcu i tak okaże się , że było to sensowne i bardzo słuszne posunięcie . Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wnjx6KETmi4 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skoro Jachting napisał , że podobno , to pewnie ma jakieś źródła Raczje nie usłyszał tego gdzieś na mieście od żulów pod monopolowym Cytat:
Zresztą większość tutaj i tak nie ogląda WSI24 a w publicznej będą , więc dla was , to żadna strata ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.07.2008 o godz. 19:45.
![]()
|
||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczebrzeszcz - Niezdecydowni lub zapatrzeni w PO i tak predzej czy później odejdą od PO z prostego powodu, PO nic nie robi a takich cukierków jak prezydent Sopotu zapewne znajdzie się więcej.
Obecne poparcie PIS ok 27-31% to elektorat stały - skoro do tej pory PISowi nie spadło to prawdopodobnie już (w najbliższych 2latach) nie spadnie poniżej 25% (baardzo w to wątpie) I z takim rzeczywistym poparciem da się wygrać wybory. Mając na uwadze, że tłum ludzi zapatrzonych w PO z czasem widząc co się dzieje - zrezygnuje, oleje, odjedzie od PO. Wtedy, przy niskiej frekwencji % PiSu nabiorą jeszcze większego znaczenia. SLD i PSL się nie liczą i jedyna rzecz jaką mogą zrobić to odebrać troche głosów PO. A PIS nie chce przekonywać przekonanych, tylko pozuje środkowy palec Walterowi. TVN dużych możliwości nie ma, na tym bojkocie bardzo wiele straci i coś będzie musiał zrobić by PIS zmienił zdanie Mareq - widzisz, my oglądamy WSI24 mimo iż nie zgadzamy się z linią programowa tej stacji, Dzięki temu sami możemy sobie wyrobic obiektywne zdanie na każdy temat - mamy szeroki obraz rzeczywistości . Z Twojej wypowiedz wynika , że czytasz tylko GW i oglądasz tylko TVN24 - to wiele wyjaśnia...
Ostatnio edytowane przez Jery : 17.07.2008 o godz. 20:00.
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
||||||
|
Tak - śmierdzi i to na odległość.
Jak cos prywatyzuje KLD - to musi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przeszło to, bo administracja Busha przestała to blokować i ma to związek z Tarcza. _____________________
Cytat:
Cytat:
Jesli troll powoduje iż gdy przez chwile mnie nie ma, bana dostaje osoba z którą często się nie zgadzam/-łem, ale zawsze zmuszała do myślenia to pewien porzadek tu musze wprowadzić. ps. Jestem ateistą, i śmiech na sali ogrania mnie jak ktoś bredzi o katolickim państwie, a to właśnie zrobiłeś. Ostrzegłem - zalów nie miejcie.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 21:27.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio był sondaż gdzie Pis miało 24 procent poparcia
http://wiadomosci.onet.pl/1788491,11,item.html |
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|||||||||||||
Wywalili to kosza? Cytat:
Cytat:
I nic nie zmieniłem - jakby jakas partia na zachodzie prezentowała takie pseusoliberalne poglady jak PeO czy nawet UW to by ją do uktraliberałów zapisali. Cytat:
Kiedys zawrtość O2 na ziemi była taka że owady (np. wazki) osiągały rozpiętość skrzydeł ponad 70 cm. (wielkość wiąze się ze sposobem oddychania i wilekośc stawonogów jest tym ograniczona) Po drugie człowiek ma taki na to wpływ że kot napłakał - skąd możesz wiedzieć że własnie się interglacjał nie kończy i za 200 lat nie bedzie na terenie Polski tundra? W moim wypadku przypadek (czy ściślej Sienkiewicz) sprawił ze nie poszedłem na "biologie/chemie/geografie" a na historie - i zapewniam Cię że wiem o czym pisze - mówiąc że ktoś bredzi o globalnym ociepleniu. Cytat:
Cytat:
A komu sie bedzie oplacało przenieść z tej Jewropy jakąs fabryczke jesli koszty energii spowodują ze staje się to nieopłacalne? A niby te nowe kraje nie potrzebują inwestycji? - ano potzrebują - a to oznacza energia, energia. I jeszcze jedno - to że Ty czegoś nie dostrzegasz, to nie znaczy że inni również. I ja będąc Szwabem, aby nie obnizac podatków a jednocześnie aby mi z kraju nie uciekała produkcja, strałabym się aby ta uczieczka była nieopłacalna i właśnie to robią. Obroń cwaniaczku te podwyzki. I napisz że to dla naszego dobra. Cytat:
Cytat:
A ponoś, beze mnie. I powtórze zrekompensuj mi to. Cytat:
Cytat:
(i przy okazji zerknij na mój wpis, do topiku o ludziach zmarłych) ![]() Nie rób sobie ze mnie jaj. Wytłumacz hodowle bydła na Grenlandii w X-XII w, która nie jest możliwa dzisiaj. Przyjmij że klimat jest zmienny, i tak naprawde to nie wiadomo dlaczego od mniej więcej 10 tys. jest w miarę stabilny i dzieki temu mogła rozwinąć się cywilizacja - może żyjemy w koncówce interglacjału, może być multum różnych rzeczy co na niego wpływa, ale CO2 produkowane przez człowieka ma tyle co kot napłakał - słuzy jedynie takim cwaniakom jak Gore aby sobie własna kabze nabić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co jest korzystniejsze dla naszego kraju? - i to jest imperatyw. jka się to da połaczyć z usprawnieniem UE? - to fajnie, nie da się? -wypad z tym projektem. No ale jak ktoś ma takie autorytety, to nie dziwię się ze podstawowe kwestie - to jakaś abstrakcja. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 21:32.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||||||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Lobby ciezkiego przemyslu w Stanach? Piszesz jak potluczony, jakiego ciezkiego przemyslu? On sie ze Stanow dawno temu wyniosl, min. przez debilne regulacje ekologiczne. Odnawialne zrodla energii to na dzien dziesiejszy smiech na sali. ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
O. Rydzyk chciał się w to bawić jako jeden z pierwszych, więć mu to uwalili bo to "naziol".
![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
A to bardzo ciekawe co piszesz. Skad taki wniosek ?
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie moja dyskusja,ale cos tam skrobne... Globalne ocieplenie przyniesie takie skutki,jakie przynosily swiatowe zmiany klimatyczne na przestrzeni naszych dziejow - byc moze wtedy byli ludzie, ktorzy twierdzili,ze klimat ociepla sie wskutek np. palenia wiekszej ilosci ognisk przez rozrastajaca sie populacje ludzka...
Zamiast jednak wykpiwac poglady,jakoby globalne ocieplenie bylo wynikiem dzialalnosci ludzi (scislej rzecz biorac podwyzszonej emisji CO2 na wskutek postepujacej industrializacji) - odesle Cie do pracy naukowej http://www.petitionproject.org/gwdat...icle_HTML.html Nic z tego,co pisza autorzy z Oregon Institute nie zostalo naukowo obalone,co wiecej, ostatnio przylaczaja sie do tej tezy naukowcy,na stronie mozesz znalezc mnostwo podpisow. A oto konkluzja There are no experimental data to support the hypothesis that increases in human hydrocarbon use or in atmospheric carbon dioxide and other greenhouse gases are causing or can be expected to cause unfavorable changes in global temperatures, weather, or landscape. There is no reason to limit human production of CO2, CH4, and other minor greenhouse gases as has been proposed (82,83,97,123). We also need not worry about environmental calamities even if the current natural warming trend continues. The Earth has been much warmer during the past 3,000 years without catastrophic effects. Warmer weather extends growing seasons and generally improves the habitability of colder regions. W telegraficznym skrocie nie ma zadnych empirycznych danych, jakoby hipoteza o tym,ze zwiekszone uzywanie CO2 i innych gazow powodowalo,lub mogloby w przyszlosci powodowac zmiany klimatyczne (tj. zwiekszanie sredniej temperatur) Nie ma wiec powodow, aby limitowac ich wytwarzanie w wyniku procesow przemyslowych. Autorzy nie martwia sie rowniez o ewentualne zagrozenia srodowiskowe (naturalne,tzn. huragany,tornada i inne) nawet, jesli obecny naturalny trend wzrostu sredniej temperatury na swiecie sie utrzyma. W przeszlosci bowiem przez ostatnie 3000 lat Ziemia byla srodowiskiem znacznie cieplejszymi - i nic zlego sie nie dzialo... Proponuje,abys zainteresowal sie, co uprawiano np. w 12-13 w. na terenach terazniejszej Polski (to nie jest trudne do sprawdzenia) - wtedy sie dowiesz... Cytat:
Znajdz i zobacz sobie,jacy w przeszlosci politycy dostawali nagrode Nobla - to sie dowiesz... Ale ja wlasciwie nie o tym - moge napisac jeszcze jedno... Jesli Europa jest - jak twierdzisz - swiatowym liderem w walce z silami niszczacymi srodowisko (wybacz,ale usmialem sie w tym miejscu troszeczke,przypomnial mi sie Kisiel,ktory pisal kiedys o bohaterskim pokonywaniu przeszkod przez socjalistow,ktore nigdzie indziej nie istnieja),to wytlumacz mi, dlaczego zamiast rozwijac technike nuklearna,promuje kilka razy drozsza oraz iles razy mniej wydajna polityke "energii odnawialnej" Otoz to dla mnie jest postawa lewacka - najwiecej dyskutuja o problemach naukowych ludzie, ktorzy czesto nie rozumieja nawet,czym sie rozni jadro od atomu... Nie pisze o Tobie - a o tych,ktorzy wymyslili globalne ocieplenie jako efekt dzialanosci czlowieka - i robia duza kase,lub kapital polityczny...Do reszty rzeczy sie nie odnosze - Wasza dyskusja,choc swierzbia mnie palce... ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
1) przede wszystkim dlatego, że przy obecnym stanie techniki - szkodliwe gazy, które wychodzą z "kominów" mają bardzo podobny skład chemiczny i stężenie co dymy z OZE 2) OZE jest droższe i w fazie przygotowania i w fazie używania 3) surowiec w przeliczeniu na jednostkę z OZE jest energetycznie słabszy od tradycyjnego 4) bardzo często zanieczyszczenie, które powstaje przy obróbce OZE + samo uzywanie OZE w przeliczeniu na ilosć zanieczyszczeń jest większe niż sam tradycyjny środek bez obróbki - wiedza ta została mi przekazana przez pewnego zanjomego naukowca z mocnym tytułemi na koniec ciekawostka szkodliwe promieniowanie, które jest wytwarzane przy produkcji i eksplatacji "wiatraków" jest większe niż w przypadku elektrownii atomowych - nie wiem dlaczego ale tak mi zostało przekazane ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wałęsa wybory na prezia przegrał bo miał za duży elektorat anty, mimo ze za przeciwnika miła Kwaśniewskiego któremu wiele wówczas można było zarzucić a wygrać mogą co najwyżej za ładnych pare lat kiedy elektorat zapomni ![]() ogólnie to obu partiom przydałaby się wymiana kadr, bo czarno widzę nie tyle jakość politykji co zarządzania państwem(mam wrazenie ze Gomułka na czołowego krytyka PO wyrasta ), a zresztą czy on w ostatnich kilkunastu latach była lepsza...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu PIS ma rządzic samodzielnie? To jest polityka... Gdyby do większości brakowało 40 posłów, spokojnie PIS by się dogadało z PSL - nawety jeśli nie to zawsze Kaczor może zaproponować na premiera takiego polityka, którego musi poprzeć choć cześć PO - a po "klęsce" (choć nie wiadomo czy ona nastąpi) część posłów PO będzie rozchwiana emocjonalnie - stołki też kuszą
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Dla elektrowni jądrowej natomiast szkodliwego promieniowania dla okolicznej ludności nie powinno byc w ogóle (ze względu na konstrukcje elektrowni jako takiej). Oczywiscie w rzeczywistości jest i to w dawkach śmiertelnych, no ale nikt nie wchodzi do reaktora, a wszystko jest ładnie pozamykane. Problem się pojawia przy składowiskach odpadów, z tym że tez tych sie nie buduje w miejscach gdzie mieszkają ludzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A kiedy ja pisałam że Polska jest katolickim krajem ? Kościół tak twierdzi ,ale o tym też nie pisałem . Tak w ogóle to ja szanuje kościół i wiernych ,jest to pożyteczna instytucja ,rozwój duchowy jest ważny . Nie podobają mi sie tylko jednostki między innymi "kargule" polityczni,Rydzyk i pewne złe nawyki tej instytucji . |
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
||||||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie raczyłeś odpowiedzieć nic na , to co napisałem odnośnie Irvinga i pastora ze Szwecji . Cytat:
Żyj sobie dalej w świecie spisków i wyniszczających się wzajemnie sił europejskich Ja już jakiś czas temu zawitałem do XXI w i jest mi z tym dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie oceniaj wszystkich ludzi swoim pryzmatem . Typowa projekcja . Wybierasz sobie kilku osobników z szerokiej grupy i na ich podstawie dokonujesz wspólnej oceny. Żenada . Cytat:
Cytat:
Nigdy nie napisałem stanowczo , że zmiany klimatu są spowodowane wyłącznie przez człowieka i nieuchronnie grozi nam gigantyczna katastrofa. Jestem otwarty na argumenty obu stron , wkurza mnie jednak gdy ktoś sobie pisze , że GO to ,,bzdura" . Ja przynajmniej znając ilość i różnorodność argumentacji na ten temat staram się zachować neutralność a nie wyskakuje z tak zdecydowanym stanowiskiem żeby pisać , że jest to ,,śmiertelnie poważane zagrożenie" , bądź z drugiej strony , że jest to ,,bzdura" . Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 18.07.2008 o godz. 00:17.
![]()
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak z ciekawości to jakim krajem jest Polska według Ciebie ,wielowyznaniowym ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Podziwiam Sikorskiego,że jeszcze wytrzymuje te nielojalne gierki Kaczyńskiego... ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Bardzo mnie ciekawi co działoby się np. 2 lata temu kiedy Sikorski był jeszcze "po ciemnej stronie mocy" a prezydentem byłby Tusk - heh jestem przekonany, że i w takiej rozmowie wiadomo kto miałby racje w Twojej opinii . Przytaczasz zmanipulowany bo niepełny zapis rozmowy. Jeśli mówić o nielojalności to w tej hucpie pan Sikorski zbiera maksymalną ilosć punktów - nikt do tej pory ani Mężydły ani Bartoszewskie ani Boruewicze czy inne Niesiołowskie, nigdy nie okazali sie tak nielojalni i tak interesowni jak ten gościo ( no moze w kwestii interesownosci mozna byłoby o Borusewiczu wspomnieć, który dla stołka potrafi teraz lżyć swoją poprzednią robotę) ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|