The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2008, 19:53
No coż po wczorajszym meczu widzę że danie za Gancarczyka więcej niż 800tys złotych to by było przepłacanie. Mila to też żadna rewelacja. A Ostrowski zagrał chyba najlepiej ale też wielkich pieniędzy to on wart nie jest. Ot ew. poszerzenie kadry.

Wisła potrzebuje skrzydłowego z dobrym dryblingiem, wysokiego napastnika i rozgrywającego. Tylko że Wisłę nie bardzo stać na spełnienie takich planów transferowych.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.11.2008, 03:39
Lewandowski zanim poszedł do Kolejorza grał w 1 lidze wiec myśle że kilku zawodników można stamtad ściaganc za w miare nieduże pieniadze

Ciekawym i bramkostrzelnym rozgrywajacym jest Adrian Mierzejewski z Wisły Płock.Tylko trzeba sie spieszyc bo już go chce kilka zespołów z ekstraklasy.
W Podbeskidziu brylują w ataku Chrapek i na prawej pomocy Sacha , myśle że powinien ich Bednarz sprowadzic Skorży skoro nie ma kasy na Gargułe czy Nowaka.

Z Lubina raczej nikogo sie nie kupi bo oni cenia swoich graczy na setki tysiecy Euro.To samo Widzew i Korona.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.11.2008 o godz. 03:42.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.11.2008, 09:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski zanim poszedł do Kolejorza grał w 1 lidze wiec myśle że kilku zawodników można stamtad ściaganc za w miare nieduże pieniadze

Ciekawym i bramkostrzelnym rozgrywajacym jest Adrian Mierzejewski z Wisły Płock.Tylko trzeba sie spieszyc bo już go chce kilka zespołów z ekstraklasy.
W Podbeskidziu brylują w ataku Chrapek i na prawej pomocy Sacha , myśle że powinien ich Bednarz sprowadzic Skorży skoro nie ma kasy na Gargułe czy Nowaka.

Z Lubina raczej nikogo sie nie kupi bo oni cenia swoich graczy na setki tysiecy Euro.To samo Widzew i Korona.
Mierzejewski od stycznia będzie wolnym piłkarzem
Sachy Podbeskidzie nie chce puścić, dwa - trzy lata temu myśmy się mu przyglądali, teraz niby jedzie na testy do Kokoszki, ale...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.11.2008, 12:26
Trochę zmodyfikuję temat, ale dalej będę odnosił się do sportowego poziomu Wisły: Gdybym był Cupiałem, zażądałbym co roku 2 juniorów na poziomie pierwszej drużyny bo to są jakieś kpiny, że na poziomie wielokrotnego mistrza Polski i najlepszej drużyny ostatnich lat wychowankami są Juszczyk a wcześniej Grzesiu Pater.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Stary 26.11.2008, 12:29
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Trochę zmodyfikuję temat, ale dalej będę odnosił się do sportowego poziomu Wisły: Gdybym był Cupiałem, zażądałbym co roku 2 juniorów na poziomie pierwszej drużyny bo to są jakieś kpiny, że na poziomie wielokrotnego mistrza Polski i najlepszej drużyny ostatnich lat wychowankami są Juszczyk a wcześniej Grzesiu Pater.
Gdybyś był Cupiałem musiałbyś najpierw stworzyć tym juniorom warunki do treningu....
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 26.11.2008, 12:39
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś był Cupiałem musiałbyś najpierw stworzyć tym juniorom warunki do treningu....
owszem, ale rzecz polega na odpowiedniej selekcji młodych piłkarzy. Poza tym - nasza baza treningowa nie jest dalece gorsza od innych polskich klubów. U nas od lat nie zdarzył się niezwykle zdolny młody piłkarz.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.11.2008, 12:50
Cytat:
oza tym - nasza baza treningowa nie jest dalece gorsza od innych polskich klubów.
tylko ze powinna byc najlepsza...jestesmy mistrzem czy nie?!

Cytat:
U nas od lat nie zdarzył się niezwykle zdolny młody piłkarz.
Boguski, Brożek, Małecki, Kuba...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 26.11.2008, 13:40
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
tylko ze powinna byc najlepsza...jestesmy mistrzem czy nie?!.
Nawet Hutnk Kraków ma lwięcej zielonych boisk od nas więc o czym my mówimy...

JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Boguski, Brożek, Małecki, Kuba..
Człowieku ja piszę o wychowankach Wisły...
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 26.11.2008, 13:56
A co oznacza w obecnym footballu wychowanek Czy Messi e Bojan jest wychowankiem Barcy
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.11.2008, 14:11
tomaso napisał(a):Wyświetl post
A co oznacza w obecnym footballu wychowanek Czy Messi e Bojan jest wychowankiem Barcy
są wychowankami Barcy
co znaczą wychowankowie...
na przykładzie Barcy widać że bardzo dużo
w szerokiej kadrze jest ich 10 bodaj, na 23 piłkarzy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.11.2008, 14:17
Oczywiście, że są wychowankami Barcelony i narodowość nie ma tu nic do rzeczy. Tak, jak synowie Clebera, którzy grają w Wiśle, jeśli zostaną piłkarzami będą wychowankami Wisły, mimo, że są Brazylijczykami.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.11.2008, 14:44
bearex napisał(a):Wyświetl post
Chodzi mi o to że kończą im sie kontrakty za niedługo
To jest wlasnie caly dramat naszego polozenia. Klub z aspiracjami na odegranie jakiejs roli w pucharach, od ktorego oczekuje sie dominacji w lidze, musi szperac pomiedzy zawodnikami, ktorym gasna kontrakty. I to w momencie kiedy za Blaszczykowskiego czy Dudke wplynelo sporo funduszy na konto. Nie twierdze, ze sie nie da, moze ktos przytoczyc od razu przyklad Villareal budowanego z zawodnikow niechcianych, ale moze spojrzmy na to jakie my mamy mozliwosci kontraktowe, jakie kwoty wchodza w gre na R22 a jakie w Villa. Zanim zacznie sie cos bezmyslnie kopiowac warto przeanalizowac, porownac rynki i zakres mozliwosci.

Oczywiscie mozna zawsze powiedziec, ze sporo zalezy od losowania w pucharach (czy TT czy Austria), od tego jak pilka odbije sie od kepki trawy w meczu na Lazienkowskiej, ale jak sie ma w kadrze jednego napastnika to nie ma co myslec nawet o obronie patery, a co dopiero przeskakiwaniu angielskich klubow
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 26.11.2008, 15:19
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że są wychowankami Barcelony i narodowość nie ma tu nic do rzeczy. Tak, jak synowie Clebera, którzy grają w Wiśle, jeśli zostaną piłkarzami będą wychowankami Wisły, mimo, że są Brazylijczykami.
To Brożek też powinien być uznawanay jako wychowanek Wisły bo Messi przybył do La Masii w wieku juniorskim z tego co sie nie myle
"W wieku 5 lat Leo zaczął treningi w argentyńskiej drużynie Gandol (prowadzonej przez jego ojca). Messi robił szybkie postępy i w 1995 roku przeniósł się do Newell's Old Boys. Młodym piłkarzem szybko zainteresował się jeden z największych klubów w Argentynie – Club Atlético River Plate. Jednak badania medyczne zawodnika wykazały, że w jego organizmie brakuje pewnych hormonów co uniemożliwia prawidłowy rozwój zawodnika. Jedynym ratunkiem była droga kuracja hormonem wzrostu, na którą rodzice Messiego nie mieli pieniędzy, a River Plate ostatecznie odrzucił młodego zawodnika i nie chciał mu pomóc. Wtedy na pomoc przyszła mu FC Barcelona."
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 26.11.2008, 15:24
Tu dajej o najwiekszym z wychowanków :
Carles Puyol już jako mały chłopiec trenował grę w piłkę nożną. Jego pierwszy klub znajdował się w rodzinnej miejscowości. Potencjał w nim drzemiący zauważyli poszukiwacze młodych talentów z katalońskiego klubu FC Barcelona. W sezonie 1995/1996 jako 17-letniego chłopca Carlesa przeniesiono do szkółki piłkarskiej Barcelony.
U nas też Nawałka wyszukał Brożków w wieku juniorskim
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Od: 11.2008

Stary 26.11.2008, 16:21
Pan Bednarz powinien sie zastanowić komu Wisła płaci pieniądzei za co: tacy piłkarze jak: Cebanu, Dawidowski, Baretto, Niedzielan, Varga, Gołoś, Kmiecik, Rado pojawiają się regularnie przy kasie, w meczach ligowych ich nie widać. Powinien rozliczyć zawodników wypożyczonych: Jarosińskiego, Rygielskiego, Jacka, Łapuszka, Kubowicza, Smółke i Ćwielonga. Można by pozyskać Romeu za darmo w zimie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 27.11.2008, 14:49
Ślusarski jest do wzięcia, do Jagi raczej nie trafi bo stara sie o niego Doncaster.Za pół roku kończy sie mu kontrakt wiec wielkich pieniedzy by raczej nie kosztował.A Bednarz śpi ? przecież od 1,5 roku jak przyszedł Skorża Wisełka szuka wysokiego napastnika.

Costly też byłby teraz do wyciągniecia z PGE za nieduże pieniadze , wystarczy tylko chciec http://www.sport.pl/pilka/1,70988,59...c_Polski_.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.11.2008 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 27.11.2008, 15:31
Większość forumowiczów napala się na transfery do klubu i to w dużych ilościach. Tymczasem w kadrze pierwszego zespołu znajduje się przynajmniej 26 piłkarzy. Według mnie kadara pierwszego zespołu powinna liczyć 25 zawodników (w tym 3 bramkarzy, 9 obrońców, 9 pomocników i 4 napastników. Poniżej analizuje stan posiadania i niezbędne zmiany w zimowym okienku transferowym.
Bramkarze: Pawełek, Juszczyk, Cebanu. Według mnie szkoda płacić Cebanu trzecim bramkarzem powinnien być Trela (z "młodej" Wisł).
Obrońcy: Maszczyński, Singlar, Cleber, Głowacki, Kowalski, Marcelo, Brożek, Diaz trzeba włączyć jakiegoś zawodnika z "młodej" Wisły np Rajfura.
Pomocnicy: Łobodziński, Gołoś, Sobolewski, Cantoro, Baretto, Varga, Jirsak, Mączyński, Zieńczuk. Wisłe powinni zasilić: Burliga (z "młodej" Wisły), Ćwielong (powrót z wypożyczenia), a także Romeu (wolny zawodnik). Opuścić Wisłe powinni: Gołoś, Baretto i Varga.
Napastnicy: Dawidowski, Niedzielan, Brożek, Kmiecik, Boguski, Małecki. Powinni odejść: Dawidowski i Kmiecik.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.11.2008, 15:38
Nie Baretto wielki menedżerze tylko Barreto i Jego już we Wiśle nie ma. Bądź zdrów. :]
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 28.11.2008, 18:19
Trzeba pożegnać się z Baszczyńskim Cantoro Dawidowskim Kmiecikiem Juszczykiem Vargą. Chyba przedłużyć o 2 lata kontakt z Zieńczukiem.
Wypożyczyć Mączyńskiego.

Kupić innych Podpisać Romeu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.11.2008, 19:59
Ja nie mam złudzeń, że Cupiał będzie chciał wzmocnić drużynę. Wg. mnie to on będzie teraz taką pijawą, sprzedającą co wartościowszych graczy. Wyczekując odpowiedniego momentu do sprzedaży klubu. Np taki moment może być po ME. Gdy będzie lepsza infrastruktura i ktoś zauważy, że w tej Polsce to można łatwo zbudować mistrzowski klub. A od tego do LM ( po zmianie zasad) , nie daleko.
..
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 28.11.2008, 20:22
Jeszcze jedno. Ten Sebastian Leszczak wydaje mi się bardzo dobrym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.11.2008, 09:32
Tak, już wolałbym, że to on grał ogony w ekstraklasie niż np Niedzielan...

A co do Cupiała, jeśli naprawdę tak marzy o tej LM, to w tym sezonie będzie niesamowita szansa.
Więc mam taką, nadzieję, ze się wzmocnimy...
Odpowiedz cytując
Aniołek_Wisła
Member

Stary 29.11.2008, 10:17
Mówicie tu na forum że Wisła potrzebuje wzmocnień . Zgadzam sie całkowicie tylko aby to było przymyślane . Bednarz ściągnął zawodników niewiele... ale całkiem niezłych...(oprócz Matusiaka ) Kosowski Dudu Jirsak Singlar Marcelo . Wydaje mi sie że niektórych zawodników z pierwszej jedenastki trzeba sprzedać lub wypożyczyć Cantoro Baszczyński . Leszczak fajnie sie rpozwija , ale nie ma co ukrywać trzeba kogoś kupić według mnie : Garguła, Ivanowski i jakiś dobry bramkarz...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 29.11.2008, 10:25
gdybym był Bednarzem to bym czym prędzej sprowadził (oczywiście jeśli jest kasa) Grzyba z Bytomia.Mauro i Sobol maja już swoje lata wiec trzeba sie rozglądnac za nowym środkowym pomocnikiem skoro Garguły pewnie nie bedzie tym bardziej teraz jak Grzyba chce Arminia to trzeba sie spieszyc http://goool.pl/main.php?id=15915
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.11.2008, 10:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
gdybym był Bednarzem to bym czym prędzej sprowadził (oczywiście jeśli jest kasa) Grzyba z Bytomia.Mauro i Sobol maja już swoje lata wiec trzeba sie rozglądnac za nowym środkowym pomocnikiem skoro Garguły pewnie nie bedzie tym bardziej teraz jak Grzyba chce Arminia to trzeba sie spieszyc http://goool.pl/main.php?id=15915
No wiadomo skoro chce go według tak poważnego portalu Arminia czy Anderlecht to trzeba kupować! Ja bym dał czym szybciej milion Legii za Wawrzyniaka, skoro chce go Juventus!

Ludzie nie wiem czy wiecie, ale dziennikarza gówno obchodzi to czy pisze prawdę, przecież za napisanie artykułu o którym każdy mówi nikt go z pracy nie wywali, a to że jest to stekiem bzdur to nikogo z redakcji nie obchodzi.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.11.2008, 10:39
Bąk z Lechii Gdańsk. Absolutny nr 1. Od pewności na bramce zależy gra całej obrony, tzn. jeśli wiedzą, że z tyłu jest gość, któremu piłka nie odbija się od nóg kiedy się toczy, a ten próbuje ją złapać, to cała drużyna gra lepiej. Ten chłopak będzie gwiazdą, a myślę, że za max 200- 300 K Euro byśmy mogli go mieć. Sporo, ale działacze Lechii (i kibice ;-) ) ciągle mówią, że go nie oddadzą, że to od niego ma się zacząć budowa wielkiej (piłkarsko) Lechii. Ale z drugiej strony, za gościa, który tyle potrafi to równowartość rocznego uposażenia jednej z naszych gwiazd, to nie dużo, co? Pawełka należy sprzedać, bo umiejętności ma na zmiennika, ale jego ego nie pozwala mu się do tego przyznać, albo dopuścić do siebie takiej myśli.

I to co pisze Tasio, a ja o tym mówię- problemem Wisły nie jest krótka ławka rezerwowych. Spójrzcie na dzisiejszy mecz- brakuje 3 zawodników, filarów można powiedzieć Wisły w tym sezonie i co? I bez problemu są znajdowani równowartościowi zmiennicy. Wniosek- to nie to, że Wiśle brakuje wartościowych zmienników. Wiśle brakuje wartościowych ZAWODNIKÓW. Ewentualnie odpowiednio zmotywowanych. Optymalnie by było przeprowadzić w zimie rewolucję w kadrze, sprzedać z 5 piłkarzy i na ich miejsce kupić 5 nowych, na dorobku, ale już z umiejętnościami. Wiem, że to marzenia, ale po to ten temat jest.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.11.2008, 10:51
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
(...)
Zgadzam się z Tobą w 100%, ten chłopak ma papiery na granie, on włoży głowę tam gdzie inni boją się wstawić nogę. Z całym szacunkiem dla Pawełka ale zawalił nam bardzo dużo w tym sezonie (Legia, Górnik, Lech, Śląsk). Cztery wpadki, w których miał swój udział do tego nie potrafi przyznać się do błędu za każdym razem szuka usprawiedliwień. Jakże przeciwne jest podejście bramkarza Lechii, ten gościu obwinia się za stratę goli których nie miał prawa obronić. Myślę, że powinniśmy się o niego starać.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 29.11.2008, 11:02
Jak dla mnie jest bardzo zdecydowanym bramkarzem, tylko nie za bardzo miałem okazję zobaczyć jak gra na przedpolu, bo że na linii i sam na sam sobie radzi to widziałem. Wzrostem jakoś specjalnie nie imponuje. Chociaż o 1 cm wyższy od Casillasa
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 29.11.2008 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Stary 29.11.2008, 19:26
Ja bym kupił Tyrałę.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.11.2008, 19:35
a ja bym kupił se bułki bo nie ma już w chlebaku.

ja piernicze, co za posty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów