The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2018, 23:04
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
To, że Sarapata jest słupem Miśka to można było podejrzewać od 2 lat.
Ale posypało się bo zarządowi zamarzyły się puchary.
I niech to zdanie przypomina sobie każdy, kto na tym forum pisze o "miłości kiboli do klubu".
Zamarzyły się puchary a dokładniej liga mistrzów również Cupiałowi, i podejrzewam że wszystkim kibicom również się marzyły, i dlaczego twierdzisz że posypało się przez to że obecnemu zarządowi zamarzyły się puchary, a nawet jeśli to co w tym złego? Skąd wiesz że kasa by się nie znalazła na puchary gdyby nie majowe wydarzenia? tak ciężko połączyć pewne fakty? Że zatrzymania i list gończy za Miśkiem w maju a nie długo później problemy finansowe i Sarapata jak dziecko we mgle razem z Dukatem gdzie oboje zaczeli się skupiać na idiotycznych wywiadach wybielających siebie po reportażu i odcinających się od "kiboli" i przy okazji pogrążaniu jeszcze bardziej klubu, zamiast skupić się na klubie i zawodnikach ? Miłość taka była że przez 2 lata rządzenia Towarzystwa Sportowego wszystko było dobrze, żaden zawodnik nie narzekał, kończyliśmy tabele w pierwszej ósemce, atmosfera w klubie też chyba była niezła, nikt się nie skarżył, bo media zaraz by podjęły temat,kasa była na wypłaty, na wynajem stadionu, skąd? Nie interesuje mnie skąd. Przyszedł maj, zabrakło tych kiboli, i wszystko jebło nagle z dnia na dzień.
Ostatnio edytowane przez Rience : 02.12.2018 o godz. 23:07.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.12.2018, 00:21
Rience napisał(a):Wyświetl post
Zamarzyły się puchary a dokładniej liga mistrzów również Cupiałowi, i podejrzewam że wszystkim kibicom również się marzyły, i dlaczego twierdzisz że posypało się przez to że obecnemu zarządowi zamarzyły się puchary, a nawet jeśli to co w tym złego? Skąd wiesz że kasa by się nie znalazła na puchary gdyby nie majowe wydarzenia? tak ciężko połączyć pewne fakty? Że zatrzymania i list gończy za Miśkiem w maju a nie długo później problemy finansowe i Sarapata jak dziecko we mgle razem z Dukatem gdzie oboje zaczeli się skupiać na idiotycznych wywiadach wybielających siebie po reportażu i odcinających się od "kiboli" i przy okazji pogrążaniu jeszcze bardziej klubu, zamiast skupić się na klubie i zawodnikach ? Miłość taka była że przez 2 lata rządzenia Towarzystwa Sportowego wszystko było dobrze, żaden zawodnik nie narzekał, kończyliśmy tabele w pierwszej ósemce, atmosfera w klubie też chyba była niezła, nikt się nie skarżył, bo media zaraz by podjęły temat,kasa była na wypłaty, na wynajem stadionu, skąd? Nie interesuje mnie skąd. Przyszedł maj, zabrakło tych kiboli, i wszystko jebło nagle z dnia na dzień.
Cupiał miał na to pieniądze. TS nie.
Pisanie, że znalazły by się pieniądze, gdy zarząd nie płacił miastu, bo brakowało kasy jest na prawdę niepojęte. W maju to co najwyżej szambo wybiło. Ale ktoś podjął konkretne decyzje mające skutki finansowe dużo wcześniej. W tym 3 trenerów, 30 osobowa kadra, niepłacenie miastu i pewnie jeszcze coś wyjdzie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.12.2018, 01:20
biedne miasto Krakow
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 03.12.2018 o godz. 01:26.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 03.12.2018, 02:05
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Powtarzasz się kolego. Ten wpis został wykasowany przez moderację.

Może odniesiesz się do tego co napisałem do Ciebie na priv ? Zero reakcji. Ale czego spodziewać od wirtualnych tworów (złożyłem mu propozycję żeby mi powiedział mi prosto w twarz).
Nic od Ciebie na priv nie dostałem, a nawet jakbym dostał to bym nie odpowiedział.
Propozycja spotkania twarzą w twarz jest śmieszna, mój czas jest zbyt cenny by marnować go na osoby które mają na forum inne zdanie, zwłaszcza tak nieprzemyślane.

Ochłoń trochę.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 03.12.2018, 10:50

Cytat:
Dwóch zawodników, Jesus Imaz i Dawid Kort, złożyło pisma z wezwaniem do zapłaty i otrzymali część zaległych pensji.
Zaczyna się.
Pojawiło się zainteresowanie Lecha to kilka dni później Imaz składa wezwanie do zapłaty ... :(
Lawina ruszyła...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.12.2018, 10:53
Rience napisał(a):Wyświetl post
Mając na uwadze to jak skończył się podobny plan tylko z dużo większą kasą zarząd nie powinien stawiać wszystko na jedną kartę z Carillo i innymi. Plan Cupiała był bardziej realny niż ten ostatni. Poza tym jakby Cupiał nie miał swoich problemów w firmie, to wyszedłby z Wisłą na prostą. Niestety dwóch ciosów (w Wiśle i w TF) nie wytrzymał, a zapewne nie spodziewał się, że nagle zacznie się wszystko sypać i skumulują się różne problemy.

W przypadku fiaska Marzeny wiadomo było, że będzie płacz. Chyba, że liczyli, że do tego czasu (czyli dzisiaj) znajdzie się jakiś poważny inwestor, który wyciągnie nas z dna, ale to tak jak nabrac kredytów, a potem liczyć , że trafi się szóstkę w totka.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.12.2018 o godz. 11:00.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.12.2018, 11:10
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się.
Pojawiło się zainteresowanie Lecha to kilka dni później Imaz składa wezwanie do zapłaty ... :(
Lawina ruszyła...
Nie ma co się im dziwić. Inna sprawa, że i tak mają długą cierpliwość i tu akurat rola kibiców jest nieoceniona.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 03.12.2018, 11:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się im dziwić. Inna sprawa, że i tak mają długą cierpliwość i tu akurat rola kibiców jest nieoceniona.
Nie dziwie się tylko martwię. Była mowa o dżentelmeńskiej umowie do końca grudnia ale jak widać posypie się.szybciej...
Szkoda bo nawet za takeigo Imaza możnaby było wyciągnąc od Lecha parę.groszy.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2018, 11:52
Ja tylko jestem ciekaw czy jak już ostatecznie spadniemy do IV ligi (nie daj Boże!) to czy Stolarczyk z nami zostanie, czy też przebiera nóżkami, żeby odejść? Z perspektywy czasu okazało się, że to całkiem przyzwoity trener jak na nasze możliwości, a kto wie czy nie trener ponad stan?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.12.2018, 12:30
Tak nie ma to jak poświęcić swoją karierę i podnosić trupa z IV ligi. Marzenie każdego trenera.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.12.2018, 12:41
4 lige można raczej wygrać wychowankami.Schody zaczynają sie od 3 ligi,na tym poziomie potrzeba już zawodników z doświadczeniem,ogranych wyżej
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.12.2018, 13:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
4 lige można raczej wygrać wychowankami.Schody zaczynają sie od 3 ligi,na tym poziomie potrzeba już zawodników z doświadczeniem,ogranych wyżej
wychowankami? sprecyzuj jaką OSIEMNASTKĘ masz na myśli
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.12.2018, 14:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wychowankami? sprecyzuj jaką OSIEMNASTKĘ masz na myśli
miałem na myśli zawodników, którzy ukończyli gre w CLJ plus 3-4 graczy doświadczonych( z 2-3 ligi).
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.12.2018 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2018, 14:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
miałem na myśli zawodników, którzy ukończyli gre w CLJ plus 3-4 graczy doświadczonych( z 2-3 ligi).
czyli kogo? nie wiem kto ukończył CLJ i sie nadaje do gry chociażby w 5 lidze.
Napisałeś ze tymi zawodnikami można raczej wygrać lige, wiec prosze napisz dokładnie o kogo chodzi, bo na jakiejś podstawie musiałeś to stwierdzić

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.12.2018, 15:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
popatrzcie w terminarz to bedzie wiedziec czemu w mediach pojawily sie informacje o zainteresowaniu Imazem ze strony Lecha oraz Sadlokiem i Wojtkowskim ze strony Jagielloni.
Moze kupia, moze nie. W kazdym razie taki pilkarz juz dostaje sygnal "graj z nami na 50%, a najlepiej to sie wykartkuj"
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.12.2018, 15:23
orzeu napisał(a):Wyświetl post
popatrzcie w terminarz to bedzie wiedziec czemu w mediach pojawily sie informacje o zainteresowaniu Imazem ze strony Lecha oraz Sadlokiem i Wojtkowskim ze strony Jagielloni.
Moze kupia, moze nie. W kazdym razie taki pilkarz juz dostaje sygnal "graj z nami na 50%, a najlepiej to sie wykartkuj"
Powiem tak. Chciałbym wierzyć w taki profesjonalizm naszych obecnych graczy jak prezentował Tomek Cywka w maju 2018.
Powiem więcej, nie wierzę w odpuszczanie spotkań w taki sposób jak niektórzy im "zarzucają ". Natomiast to że cała sytuacja wpływa na ich psychikę to oczywiste. Trafili do wielkiego klubu, z fantastycznymi kibicami tylko bez pieniędzy i chaotycznym zarządzaniem .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2018, 15:36
ja to bym chciał by każdy najpierw spojrzał na siebie i zadał sobie pytanie czemu nie wpłacił na socios chociazby 50 zł.
Dopiero potem oczekiwałbym heroizmu od ludzi ktorzy nie dostają wypłat od czerwca czy tam lipca.

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2018, 15:41
Ciekawy jestem jednego czy TS jedyne o czym myśli to sprzedaż klubu czy też ma jakiś inny wariant, który mógłby tę sprzedaż np ułatwić albo uczynić prostszą....
O czym mówię ?

Według mnie najlepszy scenariusz to:
1) TS zaciąga kredyt 10 mln zł pod hipotekę;
2) kwota 10 mln zł - pożyczka dla Wisła SA ze zobowiązaniem spłacania na rzecz TS rat (kredyt do spłaty 5-10 lat);
3) 10 mln zł - zabezpieczenie bieżącej działalności klubu i spłata zobowiązań wobec piłkarzy
4) oddanie klubu w ręce pp Ziętka i Kwietnia, przy założeniu że obaj finansują klub zgodnie z pierwotnym założeniem po 400 tys zł miesięcznie

5) nowi właściciele klubu bez balastu związanego z TS restrukturyzują działania klubu, współpracują z kibicami (socios, propozycja zwiększenia o 5 zł ceny biletów), zmierzają do rozszerzenia bazy podmiotów wspierających klub (nie wiem np. klub biznesu Wisła 1906 gdzie każdy członek wpłaca kwotę 1906 zł miesięcznie lub wielokrotność tej kwoty z którą połączona jest wejściówka na m sektor VIP),

6) na przestrzeni 2-3 lat klub wychodzi z zadłużenia dotychczasowego (za wyjątkiem kredytu o którym mowa na początku - rata 1-1,5 mln zł nie stanowi aż takiego obciążenia w budżecie klubowym)

7) kibice mając na względzie stan finansów i możliwości klubu nie naciskają na walkę o puchary....

Nikt rozsądny nie oczekuje o pp Ziętka i Kwietnia wyprowadzenia klubu made in Cupiał na walkę o MP, ja oczekuję uratowania klubu i powolnej budowy jego finansowych podstaw, aby za kilka lat móc się włączyć do rywalizacji o puchary....

Jak dla mnie pp Ziętek i Kwiecień to najlepsi gwaranci odrodzenia Wisły, w przeciwieństwie do enigmatycznych Anglików czy medialnych Chińczyków...

Dla wszystkich którzy mówią o 4 lidze - a kto wystawi drużynę do 4 ligi pod nazwą "Wisła Kraków" Socios, SKWK - nie!!! taką możliwość będzie miało jedynie TS Wisła Kraków, wszyscy inni mogą zacząć od klasy B i zna pewno nie z nazwą "Wisła Kraków".....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.12.2018, 15:47
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem jednego czy TS jedyne o czym myśli to sprzedaż klubu czy też ma jakiś inny wariant, który mógłby tę sprzedaż np ułatwić albo uczynić prostszą....
O czym mówię ?

2) kwota 10 mln zł - pożyczka dla Wisła SA ze zobowiązaniem spłacania na rzecz TS rat (kredyt do spłaty 5-10 lat);
3) 10 mln zł - zabezpieczenie bieżącej działalności klubu i spłata zobowiązań wobec piłkarzy
4) oddanie klubu w ręce pp Ziętka i Kwietnia, przy założeniu że obaj finansują klub zgodnie z pierwotnym założeniem po 400 tys zł miesięcznie

5) nowi właściciele klubu bez balastu związanego z TS restrukturyzują działania klubu, współpracują z kibicami (socios, propozycja zwiększenia o 5 zł ceny biletów), zmierzają do rozszerzenia bazy podmiotów wspierających klub (nie wiem np. klub biznesu Wisła 1906 gdzie każdy członek wpłaca kwotę 1906 zł miesięcznie lub wielokrotność tej kwoty z którą połączona jest wejściówka na m sektor VIP),

6) na przestrzeni 2-3 lat klub wychodzi z zadłużenia dotychczasowego (za wyjątkiem kredytu o którym mowa na początku - rata 1-1,5 mln zł nie stanowi aż takiego obciążenia w budżecie klubowym)

7) kibice mając na względzie stan finansów i możliwości klubu nie naciskają na walkę o puchary....

Nikt rozsądny nie oczekuje o pp Ziętka i Kwietnia wyprowadzenia klubu made in Cupiał na walkę o MP, ja oczekuję uratowania klubu i powolnej budowy jego finansowych podstaw, aby za kilka lat móc się włączyć do rywalizacji o puchary....

Jak dla mnie pp Ziętek i Kwiecień to najlepsi gwaranci odrodzenia Wisły, w przeciwieństwie do enigmatycznych Anglików czy medialnych Chińczyków...

Dla wszystkich którzy mówią o 4 lidze - a kto wystawi drużynę do 4 ligi pod nazwą "Wisła Kraków" Socios, SKWK - nie!!! taką możliwość będzie miało jedynie TS Wisła Kraków, wszyscy inni mogą zacząć od klasy B i zna pewno nie z nazwą "Wisła Kraków".....
Broń boże od takich pomysłów. Jaki kredyt po hipoteke gruntów, które są jedynym gwarantem istnienia TSu. Nie i jeszcze raz nie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 03.12.2018, 16:05
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
O czym mówię ?

Chyba żartujesz z tym kredytem pod hipotekę. To jest tylko piłka nożna i po roku może się okazać, że nie obronimy się sportowo i spadniemy z ligi. Stracimy wpłaty z C+, stracimy sponsorów, stracimy niedzielnych kibiców. A kredyt sam się nie spłaci.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2018, 17:06
W życiu - żaden kredyt pod hipotekę za cenę gruntów!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.12.2018, 18:06
Weźcie sobie kredyt na olej w głowie...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.12.2018, 18:23
Co na to krakus76_?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Stary 03.12.2018, 21:08
To co napiszę z pewnością się większości nie spodoba, ale trudno.
Szykujcie się na upadek. Nie chwytajcie się nikłych i mglistych perspektyw, bo to nie ma sensu. Sytuacja jest katastrofalna i nic nie działa na naszą korzyść. Nie ma skąd wziąć kasy na wypłaty, więc kilku zawodników odejdzie z winy klubu, a my i tak bedziemy musieli im płacić dopoki nie znajdą innego klubu. A to też może potrwać w przypadku graczy na wysokich kontraktach.

A wiecie czemu? Bo TS zawiódł na całej linii. I jest naiwnym myślenie, że to było nie do przewidzenia. Niby dlaczego Cupiał ich trzymał z dala? Przecież nie bez powodu.
Przejęli Wisłę z długiem i go niepotrzebnie powiększyli. Nic tego nie uzasadniało. Wisienką na zjełczałym torcie była sprawa Lloncha czy Carlitosa. Jeśli prezes dopuszcza do sytuacji, w której puszczą gwiazdę ligi za pół darmo, to następnego dnia powinna szukać innej pracy. A dopuściła do tego przez chorą ambicję i wątpliwą szansę zarobku na Lidze Europy. Kompromitacja.

Dalej mamy kontakty z przestępcami. Wizerunkowy strzał w ryj. Nikt z nimi współpracować nie chce, a oni nie chcą Wisły oddawać. Nie możecie się więc dziwić, że ludzie nie chcą wspierać Wisły i zapełnić stadionu, skoro nikt nie zadba o ich bezpieczeństwo, nie powie na co przeznacza pieniądze, a zgromadzone środki spuszcza w kiblu.
To musi paść. I padnie, choć chciałbym się mylić.

Zostanie nam ta IV liga. Tylko jeśli dalej TS będzie rządził, to będzie śmierć. A będzie rządził, bo tu w dalszym ciągu jest masa lemingów którzy robią im laskę za przejecie schedy po Meresińskim. W tym momencie kibice powinni protestować w celu odwołania tych nieudaczników, a nic takiego nie ma miejsca, bo jednej części kibiców się nie zmobilizuje, kolejną kumaci zastraszą, a pozostała jest wciąż wierna TSowi.

Do zobaczenia na stadionie (Nie wiem którym) w IV lidze. Ale dopóki TS o czymkolwiek decyduje, moje pieniądze do Wisły nie trafią.
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 03.12.2018, 21:12
Kolege chyba ponioslo..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.12.2018, 21:32
No_look_Pass napisał(a):Wyświetl post
Ale dopóki TS o czymkolwiek decyduje, moje pieniądze do Wisły nie trafią.
Nie wiem od kiedy kibicujesz Wiśle, ale Towarzystwo Sportowe to Wisła... I nie uogólniaj, bo w TS nadal jest mnóstwo ludzi z Białą Gwiazdą w sercu.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 03.12.2018, 21:39
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Co na to krakus76_?
A Ty zakochałeś się we mnie czy co ? Chcesz umówić się na randkę ?

I tylko odniosę się do wpisu wielkiego kibica No_look_Pass (cytując jego samego).

Cytat:
Za taki wpis to powinien być ban. Powiedzieć coś takiego na poważnie nie byłby w stanie nawet kompletny idiota, więc to musi być bardzo kiepski troll.
Do tych , którzy się martwili co ze mną. Odpoczywam, czuję się dobrze, ciśnienie już mi zeszło I teraz życzę tego samego przedsiębiorcy No_look_Pass bo zagotował się strasznie (patrząc na poniższe jego wpisy).

Dzięki za rady, wsparcie i za to że myślicie o mnie

ps. Nie będę robił nowego posta do Pana No_look_Pass bo szkoda zaśmiecać.

Cytat:
Przypominam, że sekcja piłkarska o której mówimy to nie jest TS Wisła Kraków, tylko Wisła Kraków SSA.
Idze, idze bajoku
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 03.12.2018 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2018, 21:42
Po pierwsze doprecyzowując nie pod całość gruntów a pod tą część która znajduje się od strony al 3 Maja. Ich wartość jest spora bo w mpzp przeznaczone pod usługi turystyczne.
Po drugie w ten sposób jest szansa na przywrócenie płynności SA i możliwość przejęcia klubu przez osoby nam znane
Po trzecie najważniejsze jest nie tylko utrzymanie sportowe ale też pod względem licencyjnym, a oddanie SA w ręce pp Zietka i Kwietnia daje sporą rękojmię wyprowadzenia klubu na prostą
Po czwarte daje możliwość sprzedaży zawodnikow nawet w najbliższym oknie transferowym a nie odejście ich za darmo
Po piąte od przyszłego sezonu z tytułu prawa ligowych przychód wzrośnie o conajmniej 33 % co oznacza wzrost przychodów o jakieś 3 mln zł na sezon.
Po szóste nie wierze w Świetego Mikołaja - w tym przypadku Anglików, Chińczyków te consortes .- jedyna konkretna oferta to wyżej wspomnianych panów, którzy zrezygnowali z powodu braku 3 wspólnika co oznacza, ze nie są w stanie jednorazowo wyłożyć 6-8 mln zł i dokładać potem co miesiąc do interesu po 400 tys zł
Jednym słowem jest to jedna z opcji restrukturyzacji zadłużenia i wydobycia go z najgorszych tarapatów oraz wyprowadzenia na prostą. Wartością gruntów TS nie są grunty pod hala i od strony Reymonta tylko te niezabudowane które w mpzp maja przeznaczenie komercyjne
Jeżeli nie będzie żadnego Mikołaja, a klub nie rozważa żadnych innych planów restrukturyzacyjnych to jakiekolwiek dalsze pożyczki to nie są kolejne kroplówki tylko po prostu próby reanimacji trupa......
przepraszam za szczerość, a jeśli ktoś ma inny pomysł na wyciągnięcie klubu z kłopotów to może sie podzielić wszak nie uważam abym zjadł wszelkie rozumy i znał się na wszystkim
Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.12.2018, 21:54
No_look_Pass napisał(a):
Do zobaczenia na stadionie (Nie wiem którym) w IV lidze. Ale dopóki TS o czymkolwiek decyduje, moje pieniądze do Wisły nie trafią.

Ja podejrzewam, że niezależnie czy by skały się zesrały czy piekło zamarzło to i tak by nie trafiły, więc żadna strata.

Każdy pomaga jak w danej chwili może jeśli mu zależy na klubie i nie szuka tanich wymówek. Nie każdy musi od razu być w Socios, czy chodzić na Wisłę regularnie. Ale nikt komu zależy naprawdę na klubie nie będzie pieprzyć takich kocopołów, że nie pomoże dopóki TS rządzi. Nie pomoże, bo nie chce pomóc albo szkoda mu pieniędzy. TS to tylko wymówka.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.12.2018 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Stary 03.12.2018, 22:00
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem od kiedy kibicujesz Wiśle, ale Towarzystwo Sportowe to Wisła...
Ponieważ nie zwykle zakładać u ludzi negatywnych cech z góry, to napisze, że dobrze wiesz, o co chodzi.

Przypominam, że sekcja piłkarska o której mówimy to nie jest TS Wisła Kraków, tylko Wisła Kraków SSA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów