The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 10:33
nie ma takiej opcji, to na pewno są krzesełka, wystarczy porównać z betonem, a uchwyty metalowe są srebrne, a ja widzę wyraźnie białe krzesełka
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.06.2010, 10:35
Do wszystkich spierających sie czy są już białe foteliki czy nie .Dogadajcie sie i jeden który mieszka najblizej stadionu skoczy i zobaczy jakie są i bedzie po problemie
Odpowiedz cytując
daro83
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 13.06.2010, 10:40
Tam niema białych krzeselek! Widok z kamerki zrzucilem na kompa i powiekrzylem kilka razy i to sa same barierki i mocowania na krzeselka!
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.06.2010, 10:59
O jakich krzesełkach Wy mówicie? Tam na 1906% nie ma krzesełek, one mają być ciałe, a nie szare. Wydaje Wam się, że je widzicie, ale ich tam nie ma.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2010, 11:04
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html na tej kamerce wygląda nawet lepiej nie wiem z czego to wynika ale u mnie na tej kamerce bieżącej są takie bardziej szare kolory... I barierki bardzo błyszczą przez co nie widać tak dokładnie
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.06.2010, 11:13
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
nie ma takiej opcji, to na pewno są krzesełka, wystarczy porównać z betonem, a uchwyty metalowe są srebrne, a ja widzę wyraźnie białe krzesełka
to poczekaj sobie do najbliższej galerii w necie.
wzór jest układany kolorami po kolei.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2010, 11:18
Czyli teraz będą montowane czerwone krzesełka czy najpierw ułożą wszystkie niebieskie, potem czerwone a na końcu białe?

Podoba mi się to, że niedziela, a panowie budowlańcy jednak robią.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2010, 12:02
Witam Mav23
Cytat:
Nie do końca czuje o co chodzi - pokarz zdjęcie lub sprecyzuj
Uściślam moje poprzednie pytanie odnośnie tych dziur miedzy trybunami
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...buny_E//35911/
Nikt z inżynierów nie potrafił mi odpowiedzieć na dniu otwartym jaki jest cel tych dziur na łączeniach pomiędzy nowymi i starymi trybunami górnymi.
mav23. dzięki za odpowiedz
Powód: nie załączyłem zdjęcia
Ostatnio edytowane przez Mea : 13.06.2010 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.06.2010, 12:06
No mistrzu komputerów. Mógłbyś poprawić "linki"
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 13.06.2010, 12:13
Chciałem wkleić zdjęcie ale jakoś nie potrafię wiec wklejam link ( sorrki nowy użytkownik forum)
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 13.06.2010, 12:16
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Właśnie wyraziłem swoją opinię.
Wyczułem więcej ironi niż opini... muszę przekalibrować swoje spojrzenie na odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 13.06.2010, 12:19
Szczelina między trybunami
Wschodnia:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...sla_krakow.jpg
Zachodnia:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_dzwig/37276/
Ostatnio edytowane przez FevPL : 13.06.2010 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 13.06.2010, 12:53
mav23 po rozmowie z kolegami mamy jeszcze kilka pytań odnośnie stadionu, odpowiedzi na te pytania na forum nie znalazłem.
1. dziury pomiędzy trybunami ( 2 posty wyżej załączyłem linka do zdjęcia mam nadzieje ze teraz będzie jaśniej) -jaki jest cel tych przerw (dziur)
2. czy projekt i zakres prac obejmuje tez poprawę, zmianę elewacji trybuny południowej i północnej. Wiemy doskonale jak stadion prezentuje się z zewnątrz ( wewnątrz przeczuwam ze to będzie fajny stadion) tzn. jak sie patrzy z Błoń na stadion to konstrukcja metalowa dźwigarów jest pomalowana na niebiesko co wyróżnia i pokazuje ze ta trybuna jest inna i nie spójna z nową - jakby to było w jednym kolorze z elewacja betonową to zlewało by sie to lepiej z nową trybuną. Oraz czy ten beton będzie szlifowany i malowany na północnej i południowej.
3. w trakcie projektowania p. Obtułowicz wypowiadał się, że zastanawia się nad zabudową okrąglaka - dlaczego do tego nie doszło i dlaczego pozostawiono taką przerwę pomiędzy trybuną a okrąglakiem - czy nie można było dociągnąć tej trybuny do okrąglaka ( chodzi mi o balkon) tak jak trybuna E dolega do okrąglaka.
4. Czy deptak na ul. Reymana bezie podnoszona do poziomu wejścia do trybuny wschodniej czy będą schody do wejść.
5. Na dniach otwartych kierownik budowy odpowiedzialny za wschodnią trybunę powiedział ze w pierwszym projekcie była przewidziana RESTAURACJA na kondygnacji +19 ( pod daszkiem - pytałem już o szklenie tej kondygnacji). Dlaczego do tego nie doszło byłby super widok na stadion i na Kraków - SZKODA:( bp ta restauracja ba pierwszym pietrze jest troszeczkę mała i widok z niej ograniczony.
6. Odnośnie mojego poprzedniego posta o szkleniu kondygnacji +19 chciałem zapytać czy boki narożników też będą w jakiś sposób zasłaniane ( w całości lub częściowo)
7. Wykonawca stadniny w Pyrlandii (lecha) wspomnieli ze UEFA kazała im usunąć fosy oddzielające murawę od trybun. Czy to jest prawda ze wytyczne UEFA się zmieniły i czy to zagraża zmianom na naszym stadionie. Bo ogrodzenia sobie nie wyobrażam przy niskich naszych trybunach.
8. Czy p.Obtułowicz wykonał już projekty parkingów od północy i południa i jak będą wykonane. Bo jeszcze sam parking wylany asfaltem jeszcze ujdzie ( chodź nie wiem czy to dobry pomysł zostawić samochód w taka temperaturę to zaraz nierówności wystąpią i woda będzie zalegać) ale wszystkie drogi dojścia, chodniki, aleje pieszczę powinny być wyłożone kostką. Oraz jaki jest harmonogram wykonania.

mav23 wielkie dzieki za odpowiedzi i obawiam sie ze to nie ostatnie
pozdrawiam
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 13.06.2010, 13:02
Ja mam inne pytanie:
1. Jak będą wykończone powierzchnie przed trybunami północną i południową? Miały być płyty granitowe i nieco zieleni, ale projekt ponoć zmienił się ze względu na brak parkingów.
2. Czy istnieje możliwość stworzenia połączenia między trybunami W/N/E na kondygnacji +1? Zdjęcia pokazują, że niby coś takiego planowano ale z tego zrezygnowano: http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 13.06.2010, 13:13
Cześć PiotrG.
Od dłuższego czasu sledze twoje posty. Masz najbardziej konkretne informacje ( o źródło nie będę pytał - oczywistość). Posiadasz świetne projekty, każdej kondygnacji, nie wszystkie znalazłem a te co mam to nie mogę odczytać opisów (legendy).
Czy jesteś w stanie na forum lub na priv udostępnić w jak najlepszej rozdzielczości?

dzięki
PS. właśnie oglądam naszego Kirma - czemu on nie biega tak w Wisełce?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.06.2010, 13:28
FevPL napisał(a):Wyświetl post
Szczelina między trybunami
Wschodnia:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...sla_krakow.jpg
Zachodnia:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_dzwig/37276/
To z tego co pamietam zbobiono po to zeby zapewnic cyrkulacje powietrza na stadionie takie byly tlumaczenia, tylko po ....
,
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.06.2010, 13:30
patrzyłem właśnie na kamerki i prosze na jakie ujęcie trafiłem na jdnej z nich David Atenborough z Jaquiem Coustou i cały National Geographic by sie takiego nie powstydzili

http://tinypic.pl/i/00005/8zuuo045yymv.jpg
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 13.06.2010, 13:40
Cytat:
Posiadasz świetne projekty, każdej kondygnacji, nie wszystkie znalazłem a te co mam to nie mogę odczytać opisów (legendy).
Czy jesteś w stanie na forum lub na priv udostępnić w jak najlepszej rozdzielczości?
Mam projekt zachodniej, ale to diabelstwo jest dosyć spore - 755MB i wrzucenie tego z mojego łącza trochę by zajęło. Poszukaj na stronie ZIKITu, one tam były umieszczane. Dokumentacji trybuny wschodniej nie mam, przepadła mi podczas reinstalacji systemu a na stronie ZIKITu jej nie ma.
Rzuty kondygnacji trybuny zachodniej wrzucałem już na forum, w postaci plików gif.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 13.06.2010 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 13.06.2010, 13:48
Szukałem już kiedyś na ZIKIT i nie mogłem znaleść. Nie wiesz w którym to miejscu było np. w aktualnościach?

dzieki za pomoc
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 13.06.2010, 14:12
W informacji o przetargach:
http://zdit.krakow.pl/sprawy-urzedow...rogi-dojazdowe

Tylko widzę, że ta dokumentacja też już przepadła, ZIKIT usunął ją z serwera.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 13.06.2010, 14:39
Fatalnie!
A projekt jednego poziomu jest w jednym pliku i jaką ma wielkość?
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.06.2010, 15:28
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Czyli teraz będą montowane czerwone krzesełka czy najpierw ułożą wszystkie niebieskie, potem czerwone a na końcu białe?

Podoba mi się to, że niedziela, a panowie budowlańcy jednak robią.
Dokładnie tak bedzie jak napisałeś.Najpierw niebieskie-potem czerwone-na końcu białe.Przyczyną jest proces technologiczny a dokładnie rzecz ujmując nikt nie będzie "mył" i przygotowywał formy do rozdmuchu co pareset krzesełek.Czyli, robimy całą partię w danym kolorze, i dopiero jest zmiana
ps.myślę że to ucina temat czy krzesełka białe sa czy też nie..........
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.06.2010, 17:55
leszcz napisał(a):Wyświetl post
Widzę że Kolega nie ma zielonego pojęcia o budownictwie.
Kłania się technikum budowlane bądź drugi rok studiów budownictwa i przedmioty:
Budownictwo ogólne
Materialy budowlane

Slyszał Kolega o czymś takim jak przesiąkliwość materiałów/ przegród budowlanych?

Podczas długich okresów o b. dużej wilgotności powietrza nie powinno się wykonywać robót wykończeniowych (MOŻNA - nikt tego nie zabroni ale NIE POWINNO SIĘ). Jeżeli ściana jest wilgotna a ty położysz gładź/tynk itp na ścianę zamkniesz tą wilgoć w przegrodzie - wówczas masz grzyba, pleśń itp gwarantowaną. Owszem można prowadzić takie prace pod jednym warunkiem - zapewnisz osuszenie przegród od wewnątrz a dotego przydanta będzie wydajna klimatyzacja, wentylacja, ogrzewanie.
Mówimy o wykańczaniu wnętrza trbyuny wschodniej. Tam zostały zakończone wszelkie prace z klimatyzacją, wnetylacją czy ogrzewaniem...

Dlatego nie wiem, jak ścianka działowa kilkanaście metrów wgłąb budynku miały by być wilgotna z powodu deszczu na zewnątrz?

bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Chyba kolego nieuwaznie obejrzałes program....wyrażnie inżynier Polimexu powiedział, że na przełomie czerwca i lipca trawa będzie się już zielenić i że ze wschodnia na pierwszy mecz na połowe lipca będzie przygotowana.
Kolego "przełom czerwca i lipca" oraz "połowa lipca" to nie są konkretne daty.
Ddf
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.06.2010, 10:19
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak bedzie jak napisałeś.Najpierw niebieskie-potem czerwone-na końcu białe.Przyczyną jest proces technologiczny a dokładnie rzecz ujmując nikt nie będzie "mył" i przygotowywał formy do rozdmuchu co pareset krzesełek.Czyli, robimy całą partię w danym kolorze, i dopiero jest zmiana
ps.myślę że to ucina temat czy krzesełka białe sa czy też nie..........
Czyli mamy rozumieć że krzesełka czerwone i białe jeszcze nie są wyprodukowane? Jeżeli za 12 dni miało być zakończenie (umowne) montażu to trochę dziwne
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.06.2010, 10:45
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Czyli mamy rozumieć że krzesełka czerwone i białe jeszcze nie są wyprodukowane? Jeżeli za 12 dni miało być zakończenie (umowne) montażu to trochę dziwne
Ja to widze inaczej, nie że nie są wyprodukowane tylko były produkowane w danej kolejności. Obróbka, składowanie też jest w tej kolejności, krzesełka na pewno sa składowane na jakiś paletach i chyba nie wyobrażasz sobie ze nagle trzeba zamontowac np. 326 krzesełk białych i ktoś bedzie szedł i odliczał, rozrywał spakowane palety, bo kibice chca zeby były teraz białe.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.06.2010, 10:59
^^^ Czemu miałbym sobie nie wyobrażać. To tak jakby w biurowcu montowali najpierw tylko okna 200x80 cm ,za tydzień 180x100cm itd.Jakoś z tym się nigdy na budowie nie spotkałem.A typów okien jest znacznie więcej niż 3. Zresztą pytanie było do La Furia, bo nie ma znaczenie kolejność tylko terminowość, a pytanie jest z czystej ciekawości
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.06.2010, 11:24
na razie to robią "S"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 14.06.2010, 11:32
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
^^^ Czemu miałbym sobie nie wyobrażać. To tak jakby w biurowcu montowali najpierw tylko okna 200x80 cm ,za tydzień 180x100cm itd.Jakoś z tym się nigdy na budowie nie spotkałem.A typów okien jest znacznie więcej niż 3. Zresztą pytanie było do La Furia, bo nie ma znaczenie kolejność tylko terminowość, a pytanie jest z czystej ciekawości
Najczęściej wynika to z procesu produkcji. Łatwiej jest ustawić maszyny na jedną długą serię, a po jej wyprodukowaniu przezbrajać na następną, niż skakać co kilkadziesiąt krzesełek/okien/drzwi i czego tam jeszcze. To podraża koszty produkcji.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.06.2010, 11:53
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Najczęściej wynika to z procesu produkcji. Łatwiej jest ustawić maszyny na jedną długą serię, a po jej wyprodukowaniu przezbrajać na następną, niż skakać co kilkadziesiąt krzesełek/okien/drzwi i czego tam jeszcze. To podraża koszty produkcji.
Niestety przynajmiej w kwestii okien/fasad mylisz się. Zróżnicowana liczba wymiarów wycinanych na tafli znacznie zmniejsza odpad a tym samym poprawia wykorzystanie materiału. W firmie która dostarczała szyby na stadion wykorzystywane jest nowoczesne oprogramowanie własnie do takich celów, zadnych maszyn nie trzeba przestawiać są w pełni zautomatyzowane.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 14.06.2010, 12:04
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Niestety przynajmiej w kwestii okien/fasad mylisz się. Zróżnicowana liczba wymiarów wycinanych na tafli znacznie zmniejsza odpad a tym samym poprawia wykorzystanie materiału. W firmie która dostarczała szyby na stadion wykorzystywane jest nowoczesne oprogramowanie własnie do takich celów, zadnych maszyn nie trzeba przestawiać są w pełni zautomatyzowane.
To oprogramowanie o którym piszesz to nic innego jak optymalizacja rozkroju. Bardzo popularne na rynku. Wiem, bo sam handluje maszynami, tyle, że do przemysłu meblarskiego.
Jeśli prawdą jest co piszesz, że maszyny są całkowicie zautomatyzowane, to jestem skłonny przyznać Ci rację. Ale taki proces produkcji odbywa się kosztem wydajności i jest na pewno droższy od produkcji masowej.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów