|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Może niech niektórzy sobie sprawdzą jak powinna grać typowa 9-tka jaką ma być w Wiśle Genkow, a pózniej niech się wypowiadają.W naszym ustawieniu grać z Genkowem to jak grać bez napastnika.To, że czasem wróci odbierze komuś piłkę i poda do tyłu, albo wygra z kimś głowę to zdecydowanie za mało jak na piłkarza, który ma jeden z najwyższych kontraktów w Wiśle.Facet nie ma predyspozycji do tego czego się od niego wymaga, jest za wolny, nie ma żadnego dryblingu z przodu sam sobie nie poradzi.Dlatego Genkow w wielu meczach jako napastnik nie istnieje.Czasem coś strzeli, owszem, ale to wszytko muszą być piłki idealnie mu wyłożone, takie które będzie mógł wepchnąć nogą, głową albo brzuchem.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 21.02.2012 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Prawie wszyscy sie podniecacie tym Bitonem, a ja uwazam że on zatracił skutecznosc oddawania celnych strzałów na bramke i przez to stał sie zwykłym napastnikiem.
Z Genkowem gra wygląda lepiej bo on szuka gry kombinacyjnej i stara sie widziec partnerów do podań, a dla mnie jest juz obojetne kto strzeli gola On czy np pomocnicy Moja subiektywna ocena - Genkow z przodu ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
Kolejny, który twierdzi, że Moskal mając tak wyśmienitego piłkarza sadza go na ławce "bo i tak go nie wykupimy". A co go to interesuje? Za pół roku może go tutaj nie być. Wisła ma szanse na największy sukces klubowej piłki o 1996 roku, a ty myslisz, że on kalkuluje czy go wykupimy w zimie. Ponadto za brak gry w pucharach stracimy więcej niż 1.6 mln euro. Nie sądzisz, że głupim jest ryzykować taką sytuacje? Ułatwienie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...le_z_genkovem/ Genkov wrócił na mecz z Fulham. Czyli jedyne takie mecze to Fulham i Cracovia. Ale jako, że to jest zaraz po powrocie do zdrowia Genkova ciężko to uznać za żaden wyznacznik.
Gdzie mam sprawdzić takie coś? Jakaś książka? Wikipedia? Barcelona pewnie też gra źle bo wymyka sie pewnym szablonom i gra inaczej niż "powinni". Bo jak można grać bez napastnika?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 21.02.2012 o godz. 09:02.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Genkov wszedł na zmianę w Londynie, w pierwszym meczu w ogóle nie grał, a wrócił jeszcze przed pierwszym meczem z Fulham, także wszedł na zmianę i nawet strzelił gola Jagiellonii, będąc na boisku razem z Bitonem.Do końca bytu Maaskant stawiał na Bitona, Genkov do podstawowego składu wrócił dopiero w meczu z Widzewem, kiedy trenerem był Moskal.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 21.02.2012 o godz. 09:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli wierzysz, że Moskal ma w klubie tak dużo do powiedzenia, to zapewne podzielasz jego pogląd , że Wisła nie potrzebowała wzmocnień? Wierzysz, że on serio tak uważał?Człowieku, Moskal w Wiśle dostał szansę, którą wziął z pocałowaniem ręki, zrobi i powie wszystko co mu każe góra.Przecież on nawet nie wiedział co ma robić po tym jak Małecki potraktował go jak śmiecia, długo się nie wypowiadał i czekał co zdecyduje szefostwo.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 21.02.2012 o godz. 09:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Wrócił na Jagiellonie po czym znowu doznał kontuzji: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ry_na_tydzien/ Wyleczył się to trudno żeby z marszu wszedł do pierwszego składu (taki Melikson też nie wskoczył od razu a chyba nie twierdzisz, że nie jest zawodnikiem pierwszego wyboru). Potem Moskal przejął zespół i w meczu o życie ze Śląskiem postawił na niego (wtedy też dostał przykaz z góry?). To wiele pokazuje.
Teraz mi odpowiedz na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Skoro Biton jest taki super, a Genkov ble i z nim w ataku jesteśmy dużo słabsi to powiedz mi co nam się bardziej opłaca z perspektywy zarządu (czytaj kasy). Zapłacić troche więcej za Bitona, a jednocześnie pograć dłużej w pucharach (lekką ręką przejście Liege to 600-700 tys euro) i awansować do pucharów na przyszły sezon (ciężko oszacować bo to zależy od wyników) czy "zaoszczędzić" pare groszy, mieć nadzieje, że Biton łaskawie podpisze kontrakt z nami (bo to takie oczywiste nie jest!) i być w tzw. czarnej dupie?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 21.02.2012 o godz. 09:26.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem jak wyglada sprawa z Zagłębie i średnio mnie to interesuje mówiąc szczerze. Szczególnie, że ten Hapal to się dziwny wydaje. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No ale to jest oczywiste, że Moskal chciał wzmocnień.Tutaj nie trzeba być Guardiolą by widzieć to, że nasza obrona nadaje się na środek tabeli a nie na czołowe lokaty.Można gdybać,cz7 Kazek prowadził by nasz klub, gdyby zdecydowano się na wariant oszczędnościowy jak i nie musiano płacić Maaskantowi do czerwca.
Nie chcę być złym prorokiem, ale jak dla mnie z MP pożegnaliśmy się w momencie, kiedy podjęto decyjzję o braki wzmocnień. Zobaczymy jak Kazek na tym wyjdzie.Byle by nie został kozłem ofiarnym, bo wkoncu dla przeciętnego kibica, miał skład - w tym formację obronną" , ale prawda jest taka, że póki naszej bramki będą bronić tacy piłkarze, jak Bunoza,Diaz,Palic czy Czekaj, o sukces może być baardzo cięzko.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.02.2012 o godz. 10:48.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|||||
Bo w lecie sprzedamy Maora i zostaniemy z samym Łukaszem który gra w kratkę, odejdzie Diaz, Nuniez, Jirsak Paljic Lamey pewnie Małecki i zacznie się łatanie dziur na szybko żeby później całą jesień zgrywać nowy skład.
i własnie o tym staram się cały czas pisać.
Ostatnio edytowane przez yogul : 21.02.2012 o godz. 11:36.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Milorad Mazic sędzią w czwartek. Heh może dzieki temu że u nas kilku Serbów wywrzemy podświadomie na nim by nie sędziował gospodarzom
PS: Tak sobie piszę. Choć napewno ta informacja pojawi sie w głowie Pana Mazicia.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 21.02.2012 o godz. 13:32.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A czy ten Serb nie sędziował przypadkiem naszego meczu ze Skonto w Krakowie ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
-------------- Genkov ---------------
-- Kirm ----- Melikson ------ Iliev -- ---------Wilk ------ Gargula --------- Nunez - Diaz - Chavez -Jovanović ---------------- Pareiko --------------- To opcja sprawdzona w sprawdzonym ustawieniu. Wada: nie zostaje nikt sensowny do pomocy na zmianę (Iliev po 60 minutach standardowo będzie oddychał rękawami). Druga opcja: ---------------- Biton ----------------- -- Melikson ---- Genkov ---- Iliev -- --------- Garguła ------ Wilk --------- Nunez - Diaz - Chavez -Jovanović ---------------- Pareiko --------------- Jest ona o tyle ciekawsza, że to defacto ukryte 4-4-2 z dwoma napastnikami. Nie tracimy nic z zalet Genkova, który dalej będzie walczył w środku, zbierał i zgrywał piłki, ale przed nim będzie jeszcze błyskotliwy Biton który lepiej wykańcza akcje. Ponadto w tym ustawieniu zostanie nam Kirm na zmianę za Ilieva około 60 minuty. Wady: ustawienie nie sprawdzone, ryzykanckie. Przydałoby się, aby wcześniej zostało przetestowane w jakiejś gierce kontrolnej, choćby wewnętrznej. EDIT: Fakt, jest jeszcze Jirsak który przecież dobrze nadaje się do gry kombinacyjnej w środku pola. W takim razie mój optymalny skład wyjściowy: -------------- Genkov --------------- - Garguła --- Melikson ------ Iliev -- --------- Wilk ------- Jirsak --------- Nunez - Diaz - Chavez -Jovanović ---------------- Pareiko --------------- Zmiana planowana: Iliev --> Kirm
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 21.02.2012 o godz. 15:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję ,że żaden z tych Serbów nie jest z Nowego Sadu... ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
I jeszcze Paljic może grać jako Ofensywny Pomocnik a także Nunez, chociaż ten drugi raczej nie bardzo się spisuje w tej roli,
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z pustego to i Kasai nie wskaże na wapno.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oldpara- a co tam jest niby brednią?Miał coś do powiedzenie w kwestii transferów?-nie! a co mówił - jak kogoś kupimy będę się cieszył, a jak nie to też będzie dobrze i w ogóle nie miał pojęcia kto by to mógł ewentualnie być, czyli też o niczym by tutaj nie decydował.Małecki schodząc z boiska rzuca mu żeby się od.......ił a pózniej odmawia wyjazdu na mecz, do Maaskanta by tak nie powiedział bo by się bał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://wislalive.pl/news/standard_liege_w_zalobie-378/
Tak w ramach informacji o przeciwniku. Szkoda gościa, zawał zawsze jest niemiłą sprawą... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem w rewanżu powinien zagrać Biton. Wisła prawdopodobnie będzie grać głównie z kontry, a Biton jest takim zawodnikiem który świetnie by się sprawdził w takim wariancie. On sam z niczego potrafi zrobić akcję, co już wiele razy pokazał strzelając gole właśnie m.in. w pucharach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W ramach ciekawostki wyniki Standardu z meczów u siebie w europejskich pucharach z ostatnich 5 lat(ostatnie 5 z tego sezonu).
Steaua 2-2 Celta 0-1 Kaerjeng 97 1-0 Zenit 1-1 Liverpool 0-0 Everton 2-1 Sevilla 1-0 Sampdoria 3-0 Braga 1-1 Arsenal 2-3 AZ 1-1 Olympiacos 2-0 Salzburg 3-2 Panathinaikos 1-0 HSV 1-3 FC Zurich 1-1 Helsingborg 1-0 FC Copenhagen 3-0 Hannover 96 2-0 Vorskla Poltava 0-0 ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nasze wyniki dla porównania:
SV Mattersburg 1:0 Iraklis Saloniki 0:1 Blackburn Rovers 1:2 FC Basel 3:1 Beitar Jerozolima 5:0 FC Barcelona 1:0 Tottenham Hotspur 1:1 Levadia Tallin 1:1 FK Szawle 5:0 Karabach Agdam 0:1 Skonto Ryga 2:0 Litex Łowecz 3:1 APOEL Nikozja 1:0 Odense BK 1:3 Fulham Londyn 1:0 Twente Enschede 2:1 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pięknie , ładnie tyle że nasze zestawienie powinno dotyczyć meczów wyjazdowych, bo z Belgami gramy u nich.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
W przypadku wygranej i awansu do 1/8 , nie dość ze gramy dalej to na dodatek nasz ranking klubowy ,wyniesie ok 16.000 !!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|