The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2009, 23:21
Cytat:
500 000 / 40 = 12 500 koszulek danego piłkarza! przecież to jest jak najbardziej realne w 38 mln kraju!
Już widzę jak ludzie ciągną i kupują koszulkę Wisły z napisem Jirsak he.

Cytat:
Aż strach pomyśleć co niektórzy mogą zrobić jak Wisła nie zakupi jakiegoś piłkarza za gotówkę. Oby tylko nie było przypadków samookaleczenia i targnięcia się na swoje życie, bo...bo prezes nie kupił.
Przez te 5 lat musiało być mnóstwo samobójstw, gdyż tylko takich zawodników pozyskiwaliśmy. Więcej siana wydawalismy na prowizje dla menagerow niz na pilkarzy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.06.2009, 23:55
Moim zdaniem to warto w granicach 1-2 mln euro zainwestować.
Tyle że
a)musi ten pieniądz Cupiał mieć
b)będą konkretni gracze - warci swojej ceny.

I ten drugi podpunkt to wcale nie jest prosta sprawa bo zmarnować to można każde pieniądze.
Ale ogólnie rzecz biorąc ludzie z naszego klubu powinni o jakiś pieniądz u Cupiała walczyć=przekonać go do tego, bo szanse że on się szybko wróci(i nie chodzi mi tu o LM a LE) są na prawdę duże.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2009, 00:40
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
W Polsce tylko w 3 miastach(moze ciut wiecej) zalozysz koszulke Wisly(z przyczyn kibicowskich,strachu),wiec to strasznie skraca pole manewru,w Angli,Hiszpani itp krajach mozesz praktycznie w wiekszosci miast chodzic w jakich chcesz koszulkach ,a i ludzie wiecej zarabiaja.
No nie wiem czy znajdziesz chetnych na wycieczkę np. po Liverpoolu w barwach manU.
Ale generalnie w krajach za zachodnią naszą granica (o wschodzie niewiele wiem ) jest jakby większa kultura kibicowania. Dlatego jeśli nawet jakiś "Diabeł" pojawi się w Liverpoolu to z miejsca w łeb nie oberwie. Generalnie ta sytuacja już się poprawiła we wszystkich krajach, ale też zalezy na kogo trafisz- jak pijany czy nacpany, to lepiej iść już toples

Co do kasy. Z koszulek to my jeszcze dłuuugo żyć nie będziemy. Bo wiślackie koszulki kupują tylko kibice Wisły, ewentualnie bracia z Gdańska, Wroclawia czy Tarnowa. Poza tym czasem ktoś z innego polskiego miasta zakupi, czy kilku[nastu?] wiernych fanów zza granicy. Ale wiadomo, że my nie kupimy co roku bo nikogo [prawie] na to nie stać (tych co stać nie kupują, bo na sektor A/B wystarczy szaliczek za 25zeta).
Taka Barcelona czy inne "czołóweczki" to sobie spokojnie pożyją z koszulek. Przecież ich trykoty sa sprzedawane w całym świecie! (a wiślackich, nawet choćby podróbek, poza Krk nie ujrzysz).
Nadzieja na większe pieniążki w nowym stadionie. Będzie więcej miejsc, większe standardy to się ludzie prędzej skuszą.
A najlepiej to by było [z całym szacunkiem dla pana Cupiała] jakiegoś Araba ściągnąć i naciągnąć na sponsorowanie xD. ehh.. pomarzyć- bardzo fajna rzecz.

I co do naszej polityki- fajnie by było jakby już toczyli rozmowy jakieś czy na testy powoli zapraszali, bo zaraz losowanie i wznowienie treningów (się nawet czlowiek nie zdąży obrocić). Bo trzeba pamiętać o tym, że jeśli po przechodzimy kolejne fazy [czy to do LM czy ew. do (oby nie) LE] to nagły transfer danego piłkarza z miejsca nie zapewni wyższego poziomu czy pewniaka. Bo co z tego, że przejdziemy 2 pierwsze fazy do LM, a przed 3 się wzmocnimy, skoro danego piłkarza[/rzy] trzeba zgrać z drużyną.
Najbardziej to wierzę w Maćka Skorżę!

sorry za OT --> początek wypowiedzi. :]
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2009, 06:48
ciekawe ile sobie zaśpiewa Piast za Glika ? Pewnie kilkaset tysiecy Euro znajac życie.Wiem ze to wartościowy obrońca ale akurat dobrych defensorów można za darmo ściągnac tak jak to było w ostatnich latach( Cleber,Marcelo,Diaz,Singlar).Dlatego uważam że lepiej przeznaczyc większą kwote na gracza ofensywnego a obrońców można za free wyszukac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.06.2009 o godz. 08:18.
Odpowiedz cytując
James1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2009, 08:16
Kamil Glik byłby bardzo dobrym ruchem transferowym bo jest młody, ma papiery na granie, spędził kilka lat w Hiszpanii i tam mógł uczyć się od najlepszych.

Jednak ściągnięcie go z Piasta będzie o tyle trudne, że Kamil odgrywa tam czołową rolę w zespole, poza tym w Wiśle tak dużej ilości szans do gry może nie mieć, ale to nigdy nie wiadomo...
Napewno chłopak dostałby większe pieniądze za grę no i będziemy grać na kilku frontach stąd w ogólnym rozrachunku na częstotliwość gry nie będzie mógł narzekać.

btw Czytałem teksty odnośnie Kaszpika, o którego bardzo walczy Lech, a my jedynie przesyłamy takie przesłanki odnośnie zainteresowania.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.06.2009, 08:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe ile sobie zaśpiewa Piast za Glika ? Pewnie kilkaset tysiecy Euro znajac życie.Wiem ze to wartościowy obrońca ale akurat dobrych defensorów można za darmo ściągnac tak jak to było w ostatnich latach( Cleber,Marcelo,Diaz,Singlar).
Tyle że się zwróci w wynagrodzeniach. Nie sądzę żeby Glik chciał więcej zarabiać niż 80 tys Euro na razie. Więc sobie policz.... A jak inaczej Lech go za pół darmo weźmie. I po co. Jak może grać dla Wisły.?

Napewno nie będą to pieniądze w błoto wyrzucone. A Kaprzik to nie wiem. To już decyzja sztabu bo uważam że i Kasprzik i Gikiewicz by się nadawali. Chociaż ten 2 napewno będzie kiedyś drogi o ile wywalczy sobie miejsce w 1 jedenastce mocnego klubu(a nie jak Skaba np. w Legii).

Też jestem zdania że jeżeli kwoty podane za puchary są prawdziwe to:
- pożegnać Niedzielana(krok konieczny).
- podpisać za free prawego obrońcę(lub ten z brazylii na wypożyczenie z kwotą wykupna wpisaną)
- podpisać środkowego obrońcę lub wziąść z rezerw Rajfura jeżeli się nadaje+ zarezerwować sobie możliwość kupna Glika zimą.
- kupić bramkarza za góra 250tys Euro.
- podpisać 1 z lewych pomocników- Vladavic lub Bozok + ściągnąć jakiegoś bardzo utalentowanego pomocnika na lewą stronę za 600-700tys Euro.
- ściągnąć napadziora za 1mln Euro. typu ten Słoweniec Etien Velikonja lub też wykupić z Zagłębia Micańskiego jeżeli ma kwotę odstępnego 300tys Euro(podobno ma od lipca).

Ogólnie trzeba zainwestować bo jest szansa, a jeżeli chodzi o kupowanie w Euro to koniecznie w ratach ponieważ Euro raczej będzie tanieć pod koniec roku(złotówka się będzie umacniać).
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 13.06.2009 o godz. 08:26.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.06.2009, 08:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe ile sobie zaśpiewa Piast za Glika ? Pewnie kilkaset tysiecy Euro znajac życie.Wiem ze to wartościowy obrońca ale akurat dobrych defensorów można za darmo ściągnac tak jak to było w ostatnich latach( Cleber,Marcelo,Diaz,Singlar).
Wpływy z transmisji w polskiej lidze rosną i nie opłaca się sprzedawać najlepszych graczy za grosze. Korzystniej jest zatrzymać takiego grajka i walczyć o wyższe miejsce w lidze (więcej kasy), chyba że oferta jest na prawdę intratna. Z drugiej strony to nie wiem czy Glik chciałby przyjść do Wisły i grzać ławę, bo z Marcelo i Głowackim raczej ma małe szanse, a w Lechu jedno miejsce na środku obrony jest do zapełnienia po Bosackim.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.06.2009, 08:58
Cytat:
podpisać środkowego obrońcę lub wziąść z rezerw Rajfura jeżeli się nadaje+ zarezerwować sobie możliwość kupna Glika zimą
Już widzę, że koleś gra za dużo w FM.
To nie jest tak, że jak w Fm się sprawdzi to i w kadrze seniorskiej. Ja po 2 sezonie dostałem od Cupiała 13 mln euro do wydania, więc ta gra jest strasznie naciągana
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.06.2009, 09:22
Sebastian Mila: Mógłbym grać w Wiśle

- Jesienią pozytywnie na pański temat wypowiadał się trener Wisły Kraków.

- Gdybym miał zmienić klub w Polsce, to chciałbym, żeby to była Wisła. Na razie tylko sobie teoretyzujemy, bo nie ma takiego tematu. Nie ukrywam jednak, że wciąż myślę o klubie zagranicznym. Raz mi się nie udało, ale teraz jestem znacznie mądrzejszy. I chyba lepiej gram w piłkę. Jeżeli rzeczywiście pojawi się taka opcja, pierwszy dowie się o tym trener Ryszard Tarasiewicz. Bo jemu w Śląsku najwięcej zawdzięczam.

http://www.futbol.pl/artykul/55012.html

Nadałby się na lewą stronę?
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 13.06.2009, 09:38
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Sebastian Mila: Mógłbym grać w Wiśle

- Jesienią pozytywnie na pański temat wypowiadał się trener Wisły Kraków.

- Gdybym miał zmienić klub w Polsce, to chciałbym, żeby to była Wisła. Na razie tylko sobie teoretyzujemy, bo nie ma takiego tematu. Nie ukrywam jednak, że wciąż myślę o klubie zagranicznym. Raz mi się nie udało, ale teraz jestem znacznie mądrzejszy. I chyba lepiej gram w piłkę. Jeżeli rzeczywiście pojawi się taka opcja, pierwszy dowie się o tym trener Ryszard Tarasiewicz. Bo jemu w Śląsku najwięcej zawdzięczam.

http://www.futbol.pl/artykul/55012.html

Nadałby się na lewą stronę?
myślę że raczej tak... ale Śląsk go pewnie nie odda bo będzie chciał walczyć o wyższe cele... lepiej chyba wziąć na lewą stronę Bozoka i Vladavicia...
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 13.06.2009, 10:11
coś o Leandro:
http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.a...efault_hu.aspx
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 13.06.2009, 10:32
Przetlumacz bo nie znam wegierskiego.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.06.2009, 10:35
Przetłumaczyłem conieco i fajny wywiad

Mowi ze wszystko zalezy od jego menago i sprawy beda prowadzone w Debreczynie, chwali tez Wisłe za wygrana z Barca i wyrównany bój z Tottenhamem..

mowia tez ze raczej napewno odejdzie teraz z klubu

Moim zdaniem jest cos na rzeczy z tym graczem.

MACIE panowie narzedzie do tłumaczenia http://www.mtranslator.pl/?gclid=CI_...FQ2T3wodiBrgcw
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 13.06.2009, 11:14
tak naprawdę to nic nowego ale co tam mi szkodzi
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 13.06.2009, 11:38
Gościu wie z kim Wisła grała w europejskich pucharach... myślę że rozmowy są zaawansowane ... bo raczej zawodnicy jakiejś zagranicznej drużyny sami z siebie nie śledzą wyników Wisły ...

a co do Kasprzika to przyda nam się dwóch dobrych jak na nasze ligowe wymagania bramkarzy... ale to będzie oznaczać prawdopodobnie koniec Cebanu ... gościu jest super ale na Wisłe niestety za słaby raczej
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.06.2009, 11:41
uważam ze Kasprzik byłby dobrym bramkarzem...i miałby szanse wygrać z Pawelkiem
a Glik by sie przydal sezon długi jest i dwoma stoperami dlugo nie pociagniemy wiec musi byc nominalny 3 obronca srodkowy
ja wierze w Bednarza...madrze prowadzi polityke transferowa...pozbywa sie zawodnikow ktorzy maja wysokie kontrakty...
mam nadzieje ze w tym okienku odejda Niedzielan Cantoro Varga...

Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 13.06.2009, 11:43
wydaje mi się że najwcześniej możemy spodziewać się kogoś nowego nie wcześniej niż na pierwszym treningu, także do 22 czerwca raczej nic konkretnego nie będzie
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.06.2009, 12:43
Pytanie nie brzmi: kogo kupimy, tylko: kogo (nie) sprzedamy.
Wilczek mówił że budżet był opracowany w styczniu i nie będzie specjalnie zmieniany bo zdobyliśmy MP. Skoro rok temu nie bylo nas stac na transfery, to niby czemu miało by nas stać w tym roku.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.06.2009, 13:22
Moim zdaniem Wisła nie powinna szukać bramkarza, Cebanu jest bardzo dobry i żal, że występuję "tylko" w ME. Miał być z niego pożytek, ale marnuje się jak na razie. A co do Glika, na pewno byłby przydatny. Chciałbym zauważyć, że Wisełka ostatnimi czasy zaprzestała ściagania zawodników z naszej Ekstraklasy, jak miało to miejsce w przypadku choćby Zieniu, Żurawia. Sądze, że i tym razem nic z tego może nie wyjść, niestety.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.06.2009, 13:33
Cebanu moze i jest dobry, ale nigdy nie zostanie bramkarzem z prawdziego zdarzenia jesli nie zacznie grac. To samo tyczy sie Krzyska Maczynskiego ktory chyba juz 23 lata ma na karku. Jezeli w tych okienkach nie zostana wypozyczeni do klubu gdzie beda regularnie grac to chyba moza sie pozegnac z wieksza kariera. Glik i Kasprzik by sie przydali. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda Lecha wyrolowac.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2009, 13:34
Mam nadzieję, że ten fragment o wymianie za Kowalskiego to żart...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.06.2009, 14:40
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Cebanu moze i jest dobry, ale nigdy nie zostanie bramkarzem z prawdziego zdarzenia jesli nie zacznie grac. To samo tyczy sie Krzyska Maczynskiego ktory chyba juz 23 lata ma na karku. Jezeli w tych okienkach nie zostana wypozyczeni do klubu gdzie beda regularnie grac to chyba moza sie pozegnac z wieksza kariera. Glik i Kasprzik by sie przydali. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda Lecha wyrolowac.
Aż taki stary nie jest, w Maju skończył 22 lata, ogólnie zgadzam się że obu nich trzeba gdzieś wypożyczyć.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.06.2009, 14:57
Moim zdaniem Lech bardziej będzie starał się o Stachowiaka, bo to rodowity Poznaniak.
Jeżeli chodzi o Kasprzika i Glika to mamy ważną kartę przetargową w ręku - Kowalskiego
Myślę, że Kasprzik na pewno do nas trafi, bo jednak w ostatnich okienkach transferowych mieliśmy komedio-dramat w temacie testowanych bramkarzy.
Czas w końcu przestać robić z drużyny mistrza Polski pośmiewisko, dwóch bramkarzy na solidnym ligowym poziomie mieć musimy i tyle.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2009, 15:26
Na pytanie czy Leandro jest dobry:
Cytat:
he suks, but i still like him just cuz i think its pretty cool to have a half hungarian half brazillian. Never wana see him on the NT but i would be happy to see him go play for Wisla good luck to him.....He used to be really good at FTC tho... but then again everyone in a fradi Shirt is AMAZING
Cytat:
No, he's rubbish. Even Bristol City turned him down.
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.06.2009, 15:27
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Aż taki stary nie jest, w Maju skończył 22 lata
Ty chyba jakieś mołdawskie imieniny wziąłeś pod uwagę, bo Ilie urodził się 29 grudnia 1986.

edit: racja, chodziło Ci o Mączyńskiego, zwracam honor.

Cytat:
No, he's rubbish. Even Bristol City turned him down.
Jeśli nawet Bristol City go nie chciało, to bardzo dobrze. Ich fanem jest Jenson Button, który po przesiadce do lepszego bolidu okazuje się prawdziwym mistrzem. Tak samo będzie z Leandro po przejściu do Wisły ;)
Ostatnio edytowane przez p e t e r : 13.06.2009 o godz. 16:07.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.06.2009, 15:48
p e t e r napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba jakieś mołdawskie imieniny wziąłeś pod uwagę, bo Ilie urodził się 29 grudnia 1986.
Chodziło mi o Mączyńskiego
Odpowiedz cytując
fiedor1
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 13.06.2009, 16:16. ???
Glik jest spoko stoper się przyda, a bramkarz może jakiś z za granicy by się przydał
Pawełek na polską ligę jest spoko, ale w LM długo nie pociągnie tak jak każdy bramkarz w naszej lidze
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.06.2009, 16:43
Znając życie Glik do nas przyjdzie dopiero jak Marcelo odejdzie ....:( a w takim przypadku nie chce żadnego Glika ......
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 13.06.2009, 16:54
Kasprzik to przypadkiem nie ten sam typ, który w środku rundy rewanżowej gorąco życzył mistrzostwa Lechowi i prowadził dyskusje "na poziomie" z kibicami Legii na swoim profilu na naszej-klasie?
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2009, 17:04
Dokładnie ten sam Kasprzik, który mówił że chce iść do Lecha bo Lech będzie grał w LM
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów