|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
O ile Guzmics gra ok i na polską ligę jest ok, to po Arku niestety widać wiek i spadek formy, ale tego należało się spodziewać. Mnie szokuje fakt, że skoro nie mamy kasy, to czekamy już dwa miechy, żeby wpuścić Kujawę czy Żemłę na te kilka minut, żeby wzmocnić obronę i dać im trochę nabrać ogłady, zamiast tego wpuszczamy go (Kujawę) z Czekajem na mecz z Ruchem, czym prosimy się o solidny wpier*ol. Tak samo z Kuczakiem. Czy te 2-5 minut to naprawdę tak wielkie ryzyko? Skoro i tak widać, że pierwszy skład sobie nie radzi i tracimy bramki w końcówkach, to chyba gorzej być nie może... Miałem nadzieję, że Kazek da szansę młodym, ale w ten sposób trochę zawodzi moje oczekiwania. A może po prostu są faktycznie tak ch*jowi, że nie warto ich w ogóle wpuszczać? Tylko tyle, że później nie ma nawet kogo sprzedać i trochę grosza zarobić z transferów...
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 19.08.2015 o godz. 10:56.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To moje zdanie. Wymierną oceną warsztatu trenerskiego są uzyskiwane wyniki. Z Termaliką i GKS-em się nie popisał. To, że Kaziu na wyrost dostał trzeci raz posadę 1 trenera w Wiśle wiemy chyba wszyscy (?). W innych okolicznościach finansowych sięgnęlibyśmy po trenera z wyższej półki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale ze to popisał sie z Lechem i Legią.
Licytujemy dalej? W ogole o czym my tu rozmawiamy. Zwolnienie teraz trenera i zatrudnienie nowego byłoby idiotyzmem w czystej postaci. Kupmy skrzydłowego i napastnika a bedzie gryzło ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Masz subiektywną, nie popartą szerszymi argumentami, opinię o Moskalu - że to trener z niższej półki. Czy mógłbyś wymienić kilka przykładowych nazwisk trenerów z "wyższej półki", tak żeby można było zobaczyć jaki trener jest trenerem "górno-półkowym" i jakie moglibyśmy wg Ciebie mieć alternatywy.
![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Moskal w tej rundzie ma ciężki terminarz na początku. Z Pogonią nie będzie wcale łatwiej niż z Lechem, Legią, Cracovią czy Lechią. Razem z nimi jesteśmy niepokonani w lidze. Pogoń wyraźnie na fali wznoszącej, za to Wisełka jest trochę chaotyczna i może być bardzo ciężko w pt. Zadowoli mnie (5!?) kolejny remis przywieziony ze Szczecina, niestety może on spowodować zwolnienie Moskala, a tego bym nie chciał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Nie róbmy z Moskala po wygranej z Lechem świetnego trenera, tak jak z Boguskiego po dwóch bramkach z Lechem świetnego piłkarza. Realia mamy takie, że mając skład taki jaki mamy (i tak relatywnie lepszy niż Ruch, Jagiellonia czy Piast) osiągamy wyniki poniżej oczekiwań. Moskal powinien otrzymać jeszcze szansę co najmniej do meczu ze Śląskiem. Liczę, że wygra i poprowadzi Wisłę dłużej, ale nie możemy zakładać wyłącznie wariantów optymistycznych.
Ale do meritum: Zieliński (starszy), Ojrzyński, Kocian? trenerzy który nawet ze słabszymi klubami potrafili osiągać niezłe wyniki. Nie robię z nich światowej klasy trenerów, tylko co najwyżej takich którzy potrafią skutecznie punktować w ekstraklasie. Tylko tyle i aż tyle. Postawiliśmy na ładną krakowską piłkę bez wyników, co by przyciągnąć kibiców na stadion, a ludzi jest coraz mniej. Przyczyna?
A o skuteczności warsztatu niech świadczy choćby wypełnianie założeń taktycznych przez zawodników. O tym jaki trener ma posłuch wśród zawodników, jak są przygotowani fizycznie etc. Nie masz możliwości ich oceny oglądając spotkania na żywo z wysokości trybun lub telewizora?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.08.2015 o godz. 14:23.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
skład mamy relatywnie lepszy niz Jagiellonia? Nie zgodzę się.
Która to druzyna w lidze ma 1 napastnika w kadrze prócz nas? Która to druzyna nie ma rezerowego stopera? Mimo ze po meczu z Górnikiem byłenm pierwszy ktory chciał Kazka wyrzucić , dziś uwazam to za totalną głupote bo i po co? Chyba ze przyszedłby ten serb z Apoelu to dam sie skusić ze względu na ...nadzieje, ale jesli miałby przyjśc Polak to niby kto? Jedyny sensowny nie przyjdzie bo miał zarzuty. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Proponuję oceniać to, co możesz ocenić obiektywnie (na pewno nie jest to warsztat trenerski)... Może zwyczajnie brakuje jeszcze trochę czasu a kibicom cierpliwości?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.08.2015 o godz. 15:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Nie wiem w ogóle, nad czym ta dysputa. Chyba kogoś ostro po.......iło z tym pomysłem zwolnienia Moskala i, to po pięciu kolejkach, po których mamy na koncie zero porażek (sic!). Teorie są dwie: Kazik nie pasuje komuś w bliskim otoczeniu Cupiała (Kapka) i trzeba go „usunąć”, aby wstawić w jego miejsce „swojaka”, lub też po raz enty Cupiał „wyżej sra niż dupę ma”. Kto przy zdrowych zmysłach chce wywalić trenera, który sprawił, że jak równy z równym walczymy z Mistrzem i Wicemistrzem Polski, wychodzimy obronną ręką z ciężkiego meczu derbowego, a drużyna po raz pierwszy od wielu, wielu lat zaczyna tworzyć zgrany i dobrze funkcjonujący kolektyw?
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Bramki zdobywamy ale niestety sporo tracimy. W większości spotkań aby wygrać mecz musimy zdobyć przynajmniej 2 bramki bo jest problem z zachowaniem czystego konta. A i te 2 bramki w kilku przypadkach nie dawały wygranej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Brożka nie ma pożytku już od rundy wiosennej: w 17 meczach strzelił 5 bramek,a 16 z meczów zagrał prawie całe (zmiany w 89 min.) Niestety Paweł gra coraz gorzej.
Drugi problem to - też od wiosny - spadająca forma Głowackiego. Ogólnie nasz skład nie zachwyca wystarczy sprawdzić dotychczasowe "osiągnięcia" Crivellaro, Popovicia, Cywki. Trudno wymagać cudów. Dziwi mnie trochę najeżdżanie na Moskala jako słabego trenera, przy jednoczesnej krytyce np. Boguskiego, który w wśród naszych piłkarzy wyróżnia się raczej na plus... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wszystkich zwalniających Moskala proszę o odpowiedź (choćby w duchu, dla własnego sumienia) na pytanie: Czy chodzę na mecze Wisły Kraków/kupuję bilet/karnet i czy kupuję wiślackie gadżety w Strefie Kibica. Tylko tyle.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Drozd mnie właśnie taki bełkot „nawiedzonych” najbardziej w....ia. Chcesz jeden z drugim powrotu Smudy, za którego kadencji po raz pierwszy od prawie 10 lat po(L)egli załadowali nam 5 bramek? Albo przyjścia jakiegoś wynalazku „smudopodobnego”? Niektórzy z tutejszych „ekspertów” wróżyli niczym, Nostradamus 0/1 punktów po tych 5 kolejkach. Mamy ich sześć (de facto siedem, gdy wliczy się ujemny punkt), a tym dalej źle i niedobrze. Jakie były tu płacze przed meczem z krawaciarzami. Ponoć mieli nas „zjeść na śniadanie”, a niejaki Nikolić miał skończyć spotkanie z hat-trickiem na koncie. Kazik tak przygotował drużynę, że graliśmy z nimi jak równy z równym i gdyby nie ślepota „czarnego” spokojnie wywieźlibyśmy ze Stolicy trzy punkty.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo w Chorzowie przecież druga bramka dla Ruchu to podanie Surmy na metrowy spalony. To tez wina Moskala? I jeden z drugim będzie średnią punktów na mecz wrzucał, a to że graliśmy już z większością kandydatów do mistrzostwa to nie wspomni.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Gdzie napisałem, że chce go wywalić? Po prostu nie gloryfikuję jego dokonań jako trenera jak co poniektórzy. Jak widać na forum panuje przekonanie, że albo się Moskala kocha, albo chce jego wywalenia. Nic bardziej mylnego. Krytykować trzeba, tak samo jak i chwalić, gdy jest za co. Jak chcesz sobie poczytać prawdziwych "hejtów"na Moskala to wejdz w temat lub/i poczytaj komentarze dotyczące występu w Pucharze Polski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja tylko przypomne że ostatnio jak KAZEK odchodził to połowa się podniecała Probierzem...A Probierz roz.......ił całkiem nieźle grającą drużynę jak chciał....
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Najbardziej śmieszą mnie i tak plotki o Ivanie Jovanoviciu jako następcy Moskala... Wisła pieniędzy na napastnika nie ma, ale ma na utrzymanie 3 trenerów w tym Jovanovicia, który krzyknąłby sobie na pewno więcej niż Smuda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() Narazie jednak jest jak jest. Ale widziały gały co brały ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
||
|
Ogólna zasada do której powinniśmy zmierzać - dotycząca Moskala, poprzednich i następnych szkoleniowców - jest taka, że jak zatrudniamy trenera to dajemy mu pracować do zakończenia kontraktu. Powinniśmy zmierzać do normalności i najlepiej zacząć od razu.
Cytat:
Cytat:
Dla mnie Moskal, jest pierwszym od dawna trenerem, z którym gra ofensywna Wisły zaczyna wyglądać fajnie. Gramy ciekawy i widowiskowy (a jednocześnie skuteczny) futbol, pomimo nieustających trudności kadrowych i organizacyjnych. W porównaniu do tego jak wyglądał pomysł na grę do przodu za Smudy, Kulawika, Probierza, Maaskanta, Skorży czy drugiego Kasperczaka (wcześniej była fajna gra, ale piłkarze też byli inni) dokonał się moim zdaniem duży postęp. Ok, Smuda potrafił zmotywować graczy (niektórych, bo sposób motywacji czarnych skrzydeł czy młodych nie był najlepszy), ale pomysłu na grę za bardzo nie było. Gra obronna, zachowanie po zdobyciu prowadzenia, koncentracja, "frajerstwo" w końcówkach - tu jest dużo do poprawy, ale trener musi dostać czas, żeby móc wypracować to z zawodnikami. Jeżeli w dłuższej perspektywie nie uda mu się tego zmienić, to będzie można dokonywać negatywnych ocen. Teraz zebrało się kilka wpadek i wydaje się, że robi się to regułą - ale moim zdaniem za wcześniej żeby tak stwierdzić. Tym bardziej, że mamy długą tradycję w tym zakresie, że okoliczności są przeciwko nam (np. Jop, Apoel, Panathinaikos, Legia x20, Jarzębak, Gil itp. itd.), a duża część frajerskich remisów Moskala była również powodowana przez takie czynniki. Weźmy jeszcze pod uwagę, że rolą trenera nie powinno być motywowanie piłkarzy do gry bez wynagrodzenia. A kilka meczów w poprzednim sezonie wyglądało, jakby niektórzy piłkarze chcieli pokazać, że pensje sprzed kilku miesięcy jeszcze nie wpłynęły. W dłuższej perspektywie wyznacznikiem czy trener jest dobry mogą być osiągane wyniki, ale droga, którą zmierzamy teraz (zmierzamy chwilowo oczywiście, bo BC zaraz to wszystko popsuje), czyli budowa drużyny, która gra efektownie i jednocześnie efektywnie oraz ma własny styl jest lepsza niż zatrudnianie trenera motywatora, patrzenie na tabelę, niekoniecznie na grę, a jak już się możliwości motywowania wyczerpią to zatrudnianie nowej miotły... Cytat:
![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Jeżeli mamy czegoś oczekiwać od Moskala, to dajmy mu piłkarzy a nie paralityków i nieudaczników w stylu wyżej wymienionych. Są przeraźliwie słabi i szacunek dla Moskala, że z tych słabych, podstarzałych "piłkarzy" jest w stanie coś wycisnąć. A czemu apeluje tutaj? Bo tutaj jest baaaardzo wiele gości, którym się rozgrzewa klawiatura podczas meczów u siebie, mają bardzo wiele krytycznych uwag, a siedzą przed monitorami i grosza na Wisłę nie dają, a im się ujebało, że mogą czegoś wymagać. Wymagać czegoś to mogę ja, który karnet mam runda w rundę od 13 lat. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Napiszę krótko - gdyby w Wiśle kiedykolwiek był profesjonalizm, grałaby już dawno w Lidze Mistrzów - przy takim kapitale, który został zainwestowany, to musiałoby kiedyś już nastąpić. Niestety - tego profesjonalizmu nie ma - Cupiał zawsze w sprawach klubu otaczał się bandą gagatków, którzy za każdym razem podpowiadali mu głupie posunięcia. Co miałoby dać zwolnienie w chwili obecnej Moskala? Chyba miałoby pokazać głupotę włodarzy klubu, którzy pozwalaliby na utrzymywanie przez klub 3 trenerów równolegle. Cyrk i miś do kwadratu.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. W tej lidze to nikt nie płaci na czas. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście tylko Ty możesz czegokolwiek wymagać
Ja bym na Twoim miejscu zażądał z tego powodu udziału z zyskach i dożywotniego krzesełka na stadionie. A co mnie obchodzi ile lat chodzisz na Wisłę? I co Cie obchodzi ile chodzą inni. To decyduje o statusie społecznym? I tak jesteśmy pod anonimowymi nickami na forum więc wybacz, to są argumenty na poziomie przepychających się dzieci w przedszkolu o to który z ich rodziców więcej zarabia. Jeśli wciąż sądzisz, że poprzez pisanie na forum kogokolwiek zmobilizujesz do pójścia na mecz to gratuluję wiary w utopie. Wisła owszem, ma długi, ma problemy z płynnością, jednak wciąż to marka TOP 3 w Polsce i wszelkie badania temu dowodzą. Wg raportu deloitte budżet w 2014 roku mieliśmy 3 w lidze. WG raportu EY zajęliśmy 4 miejsce: W klasyfikacji finansowej rankingu biznesowego Wisła Kraków zajęła szóste miejsce. W porównaniu do poprzedniej edycji krakowianie poprawili swoją pozycję o trzy oczka. Biała Gwiazda w 2014 roku osiągnęła 32,8 mln PLN przychodów. Jest to wynik o 7% lepszy niż rok wcześniej i daje klubowi czwarte miejsce w tej kategorii przy średniej ligowej na poziomie 28,4 mln PLN. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news
taka ciekawostka, która jeśli jest prawdą a nie przejęzyczeniem pismaków to...brak słów ![]() Radę nadzorczą Wisły zaniepokoiło, że zespół jest niepokonany - m.in. nie przegrał z mistrzem czy wicemistrzem Polski. Wezwał więc trenera Kazimierza Moskala, by się tłumaczył z tych wyników. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|