The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2015, 10:40
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie naszym problemem jest napastnik.
Co ma napastnik do naszej debilnej gry w obronie? To Brożek jest winny notorycznie obsrywającej się obronie w koncówkach? Brożkofobia w pełnej krasie.
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.08.2015, 10:53
O ile Guzmics gra ok i na polską ligę jest ok, to po Arku niestety widać wiek i spadek formy, ale tego należało się spodziewać. Mnie szokuje fakt, że skoro nie mamy kasy, to czekamy już dwa miechy, żeby wpuścić Kujawę czy Żemłę na te kilka minut, żeby wzmocnić obronę i dać im trochę nabrać ogłady, zamiast tego wpuszczamy go (Kujawę) z Czekajem na mecz z Ruchem, czym prosimy się o solidny wpier*ol. Tak samo z Kuczakiem. Czy te 2-5 minut to naprawdę tak wielkie ryzyko? Skoro i tak widać, że pierwszy skład sobie nie radzi i tracimy bramki w końcówkach, to chyba gorzej być nie może... Miałem nadzieję, że Kazek da szansę młodym, ale w ten sposób trochę zawodzi moje oczekiwania. A może po prostu są faktycznie tak ch*jowi, że nie warto ich w ogóle wpuszczać? Tylko tyle, że później nie ma nawet kogo sprzedać i trochę grosza zarobić z transferów...
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 19.08.2015 o godz. 10:56.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2015, 11:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawi mnie w jaki sposób oceniłeś warsztat trenerski Moskala?
To moje zdanie. Wymierną oceną warsztatu trenerskiego są uzyskiwane wyniki. Z Termaliką i GKS-em się nie popisał. To, że Kaziu na wyrost dostał trzeci raz posadę 1 trenera w Wiśle wiemy chyba wszyscy (?). W innych okolicznościach finansowych sięgnęlibyśmy po trenera z wyższej półki.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2015, 13:06
ale ze to popisał sie z Lechem i Legią.
Licytujemy dalej?

W ogole o czym my tu rozmawiamy. Zwolnienie teraz trenera i zatrudnienie nowego byłoby idiotyzmem w czystej postaci. Kupmy skrzydłowego i napastnika a bedzie gryzło
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

msn
Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2015, 13:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
W innych okolicznościach finansowych sięgnęlibyśmy po trenera z wyższej półki.
Masz subiektywną, nie popartą szerszymi argumentami, opinię o Moskalu - że to trener z niższej półki. Czy mógłbyś wymienić kilka przykładowych nazwisk trenerów z "wyższej półki", tak żeby można było zobaczyć jaki trener jest trenerem "górno-półkowym" i jakie moglibyśmy wg Ciebie mieć alternatywy.
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.08.2015, 13:22
To moje zdanie. Wymierną oceną warsztatu trenerskiego są uzyskiwane wyniki. Z Termaliką i GKS-em się nie popisał. To, że Kaziu na wyrost dostał trzeci raz posadę 1 trenera w Wiśle wiemy chyba wszyscy (?). W innych okolicznościach finansowych sięgnęlibyśmy po trenera z wyższej półki.
Warsztat kolego drogi to mogą ocenić zawodnicy lub osoby goszczące dość często na treningu. Podejrzewam, że nie widziałeś nawet pół treningu
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.08.2015, 13:30
Moskal w tej rundzie ma ciężki terminarz na początku. Z Pogonią nie będzie wcale łatwiej niż z Lechem, Legią, Cracovią czy Lechią. Razem z nimi jesteśmy niepokonani w lidze. Pogoń wyraźnie na fali wznoszącej, za to Wisełka jest trochę chaotyczna i może być bardzo ciężko w pt. Zadowoli mnie (5!?) kolejny remis przywieziony ze Szczecina, niestety może on spowodować zwolnienie Moskala, a tego bym nie chciał.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 14:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale ze to popisał sie z Lechem i Legią.
Licytujemy dalej?

W ogole o czym my tu rozmawiamy. Zwolnienie teraz trenera i zatrudnienie nowego byłoby idiotyzmem w czystej postaci. Kupmy skrzydłowego i napastnika a bedzie gryzło
średnia 1,15 coś Ci to mówi?

Nie róbmy z Moskala po wygranej z Lechem świetnego trenera, tak jak z Boguskiego po dwóch bramkach z Lechem świetnego piłkarza. Realia mamy takie, że mając skład taki jaki mamy (i tak relatywnie lepszy niż Ruch, Jagiellonia czy Piast) osiągamy wyniki poniżej oczekiwań. Moskal powinien otrzymać jeszcze szansę co najmniej do meczu ze Śląskiem. Liczę, że wygra i poprowadzi Wisłę dłużej, ale nie możemy zakładać wyłącznie wariantów optymistycznych.

msn napisał(a):Wyświetl post
Masz subiektywną, nie popartą szerszymi argumentami, opinię o Moskalu - że to trener z niższej półki. Czy mógłbyś wymienić kilka przykładowych nazwisk trenerów z "wyższej półki", tak żeby można było zobaczyć jaki trener jest trenerem "górno-półkowym" i jakie moglibyśmy wg Ciebie mieć alternatywy.
Masz subiektywną, nie popartą szerszymi argumentami opinię o mnie, jakobym posiadał żadnych argumentów na że jest to trener z niższej półki i jego zatrudnienie wiązało się głównie w kwestii finansowej/sentymentalnej, niżeli świetnymi wynikami jakie osiągał z GKSem Katowice i Termialiką z którymi pracował wcześniej.

Ale do meritum: Zieliński (starszy), Ojrzyński, Kocian? trenerzy który nawet ze słabszymi klubami potrafili osiągać niezłe wyniki. Nie robię z nich światowej klasy trenerów, tylko co najwyżej takich którzy potrafią skutecznie punktować w ekstraklasie. Tylko tyle i aż tyle. Postawiliśmy na ładną krakowską piłkę bez wyników, co by przyciągnąć kibiców na stadion, a ludzi jest coraz mniej. Przyczyna?

Warsztat kolego drogi to mogą ocenić zawodnicy lub osoby goszczące dość często na treningu. Podejrzewam, że nie widziałeś nawet pół treningu
Proponuje w ogóle nie komentować pracy trenera oraz piłkarzy do czasu zakończenia sezonu, w końcu póki piłka w grze...

A o skuteczności warsztatu niech świadczy choćby wypełnianie założeń taktycznych przez zawodników. O tym jaki trener ma posłuch wśród zawodników, jak są przygotowani fizycznie etc. Nie masz możliwości ich oceny oglądając spotkania na żywo z wysokości trybun lub telewizora?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.08.2015 o godz. 14:23.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2015, 14:37
skład mamy relatywnie lepszy niz Jagiellonia? Nie zgodzę się.
Która to druzyna w lidze ma 1 napastnika w kadrze prócz nas?
Która to druzyna nie ma rezerowego stopera?

Mimo ze po meczu z Górnikiem byłenm pierwszy ktory chciał Kazka wyrzucić , dziś uwazam to za totalną głupote bo i po co? Chyba ze przyszedłby ten serb z Apoelu to dam sie skusić ze względu na ...nadzieje, ale jesli miałby przyjśc Polak to niby kto? Jedyny sensowny nie przyjdzie bo miał zarzuty.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.08.2015, 15:09
Akuart co do tego warsztatu to gdzies czytałem, że Moskal merytorycznie prezentuje się bardzo dobrze. Czego wiec brakuje ?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.08.2015, 15:13

Proponuje w ogóle nie komentować pracy trenera oraz piłkarzy do czasu zakończenia sezonu, w końcu póki piłka w grze...

A o skuteczności warsztatu niech świadczy choćby wypełnianie założeń taktycznych przez zawodników. O tym jaki trener ma posłuch wśród zawodników, jak są przygotowani fizycznie etc. Nie masz możliwości ich oceny oglądając spotkania na żywo z wysokości trybun lub telewizora?
Możesz oceniać jedynie wyniki pracy Moskala - nie jego warsztat, bo o nim nic nie wiesz... A wyniki pracy raczej ciężko ocenić po 5 meczach sezonu (tym bardziej, że wejście w ten sezon miał wyjątkowo trudny)... O tym jaki trener ma posłuch wśród zawodników rozumiem, że też wiesz coś więcej - rozmawiałeś z nimi, znasz prywatne opinie piłkarzy o trenerze itp? A może wydarzyło się coś, co świadczyłoby o tym, że Moskal nie jest autorytetem, nie ma posłuchu wśród graczy?

Proponuję oceniać to, co możesz ocenić obiektywnie (na pewno nie jest to warsztat trenerski)...

Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Akuart co do tego warsztatu to gdzies czytałem, że Moskal merytorycznie prezentuje się bardzo dobrze. Czego wiec brakuje ?
Może zwyczajnie brakuje jeszcze trochę czasu a kibicom cierpliwości?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.08.2015 o godz. 15:20.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 19.08.2015, 15:29
Nie wiem w ogóle, nad czym ta dysputa. Chyba kogoś ostro po.......iło z tym pomysłem zwolnienia Moskala i, to po pięciu kolejkach, po których mamy na koncie zero porażek (sic!). Teorie są dwie: Kazik nie pasuje komuś w bliskim otoczeniu Cupiała (Kapka) i trzeba go „usunąć”, aby wstawić w jego miejsce „swojaka”, lub też po raz enty Cupiał „wyżej sra niż dupę ma”. Kto przy zdrowych zmysłach chce wywalić trenera, który sprawił, że jak równy z równym walczymy z Mistrzem i Wicemistrzem Polski, wychodzimy obronną ręką z ciężkiego meczu derbowego, a drużyna po raz pierwszy od wielu, wielu lat zaczyna tworzyć zgrany i dobrze funkcjonujący kolektyw?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.08.2015, 15:43
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie naszym problemem jest napastnik. A co gorsza to się nie zmieni. Paweł nie tylko nie strzela ale nie stwarza sobie sytuacji. I nie mówcie mi tutaj, że nie ma podań bo aby je zdobyć trzeba się urwać obrońcy, wyjść na pozycję, gdy leci długa piłka walczyć z obrońcą a nie czekać na błąd bo takich błędów już w Polsce piłkarze nie robią.

Nawet po sposobie biegania widać, że po prostu człapie nie ma w tym dynamiki, zadziorności i presingu. Jak leci piłka na głowę to Gerier do niej skacze a on czeka na ziemi.

Są zespoły które wygrywały ligę bez napastnika ( jak choćby lech rok temu ) ale mieli tam piłkarza który robił sytuacje, męczył obrońców a przez swoje zrywy robił miejsce w środku Pola dla innych piłkarzy. Teraz Brożek nie daje nic gramy w 10
Z tym napastnikiem to bym nie przesadzał. Co prawda Brożek jest daleki od wielkiej formy ale nasza gra ofensywna nie jest taka tragiczna. W poprzednim sezonie mieliśmy 4 ofensywę w lidze za Lechem, Legią i Jagą. Obecnie więcej bramek od Wisły ma tylko Legia i Jaga.
Bramki zdobywamy ale niestety sporo tracimy. W większości spotkań aby wygrać mecz musimy zdobyć przynajmniej 2 bramki bo jest problem z zachowaniem czystego konta. A i te 2 bramki w kilku przypadkach nie dawały wygranej.
orm
Senior Member

Stary 19.08.2015, 16:07
Z Brożka nie ma pożytku już od rundy wiosennej: w 17 meczach strzelił 5 bramek,a 16 z meczów zagrał prawie całe (zmiany w 89 min.) Niestety Paweł gra coraz gorzej.
Drugi problem to - też od wiosny - spadająca forma Głowackiego.
Ogólnie nasz skład nie zachwyca wystarczy sprawdzić dotychczasowe "osiągnięcia" Crivellaro, Popovicia, Cywki. Trudno wymagać cudów. Dziwi mnie trochę najeżdżanie na Moskala jako słabego trenera, przy jednoczesnej krytyce np. Boguskiego, który w wśród naszych piłkarzy wyróżnia się raczej na plus...
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.08.2015, 17:01
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem w ogóle, nad czym ta dysputa. Chyba kogoś ostro po.......iło z tym pomysłem zwolnienia Moskala i, to po pięciu kolejkach, po których mamy na koncie zero porażek (sic!). Teorie są dwie: Kazik nie pasuje komuś w bliskim otoczeniu Cupiała (Kapka) i trzeba go „usunąć”, aby wstawić w jego miejsce „swojaka”, lub też po raz enty Cupiał „wyżej sra niż dupę ma”. Kto przy zdrowych zmysłach chce wywalić trenera, który sprawił, że jak równy z równym walczymy z Mistrzem i Wicemistrzem Polski, wychodzimy obronną ręką z ciężkiego meczu derbowego, a drużyna po raz pierwszy od wielu, wielu lat zaczyna tworzyć zgrany i dobrze funkcjonujący kolektyw?
Ten któremu mocna Wisła nie pasuje. Pismaki nagle zwalniają trenera jeszcze go nie zwolnili ale oni już wiedzą ze jedzie odebrać dymisję. Jak się okazało ze to bzdury to wypisują że na razie... a co niby ma zmienić wynik meczu z Pogonią na wyjeździe? Tutaj na forum tez jest już od miesięcy napieprzanie na Kazka, mimo że gra i wyniki są zdecydowanie do przyjęcia. Po wylosowaniu terminarza wszyscy sabotażyści liczyli że zwolnienie Moskala, który przeszkadza okradać klub to kwestia czasu, za dobrze nam idzie to próbują w mediach wywołać temat na dzień dzisiejszy nieistniejący. A co po niektórzy ośmielają się postponować warsztat Moskala. Smuda ma rewelacyjny warsztat i przez rok nikt o jego zwolnieniu nie mówił. Bo jak trzeba było to łykaliśmy pięć razy w pałę po rząd, z Moskalem tak się nie da i to sk....synom przeszkadza.
Hej Nasz TS !!
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.08.2015, 17:09
Wszystkich zwalniających Moskala proszę o odpowiedź (choćby w duchu, dla własnego sumienia) na pytanie: Czy chodzę na mecze Wisły Kraków/kupuję bilet/karnet i czy kupuję wiślackie gadżety w Strefie Kibica. Tylko tyle.
Anty PO-PiS!!!
Drozd
Senior Member

Stary 19.08.2015, 17:15
średnia 1,15 coś Ci to mówi?

Nie róbmy z Moskala po wygranej z Lechem świetnego trenera, tak jak z Boguskiego po dwóch bramkach z Lechem świetnego piłkarza. Realia mamy takie, że mając skład taki jaki mamy (i tak relatywnie lepszy niż Ruch, Jagiellonia czy Piast) osiągamy wyniki poniżej oczekiwań. Moskal powinien otrzymać jeszcze szansę co najmniej do meczu ze Śląskiem. Liczę, że wygra i poprowadzi Wisłę dłużej, ale nie możemy zakładać wyłącznie wariantów optymistycznych.
To Ty sabotażysto nie rób z Moskala słabego trenera bez najmniejszego powodu. Co Ci Kazek przeszkadza? Jakich wyników się spodziewałeś, że te co są uważasz za poniżej oczekiwań. Czyje są te oczekiwania? Tych co na widok rozsądnego Wiślaka z ambicjami na ławce trenerskiej przyprawia o torsje? Ty byś wolał Tarasiewicza co? Po wygranej z Lechem w temacie trenera cisza. Po prasowych wymysłach rozgorzała dyskusja bo jeden z drugim nawiedzony krytykuje warsztat, a na jakiej do h... podstawie, bo sędziowie kręcą na każdym kroku? Tego nie widzą oni widzą słaby warsztat własnego trenera...Żenada.
Hej Nasz TS !!
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 19.08.2015, 17:30
Drozd mnie właśnie taki bełkot „nawiedzonych” najbardziej w....ia. Chcesz jeden z drugim powrotu Smudy, za którego kadencji po raz pierwszy od prawie 10 lat po(L)egli załadowali nam 5 bramek? Albo przyjścia jakiegoś wynalazku „smudopodobnego”? Niektórzy z tutejszych „ekspertów” wróżyli niczym, Nostradamus 0/1 punktów po tych 5 kolejkach. Mamy ich sześć (de facto siedem, gdy wliczy się ujemny punkt), a tym dalej źle i niedobrze. Jakie były tu płacze przed meczem z krawaciarzami. Ponoć mieli nas „zjeść na śniadanie”, a niejaki Nikolić miał skończyć spotkanie z hat-trickiem na koncie. Kazik tak przygotował drużynę, że graliśmy z nimi jak równy z równym i gdyby nie ślepota „czarnego” spokojnie wywieźlibyśmy ze Stolicy trzy punkty.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Drozd
Senior Member

Stary 19.08.2015, 17:52
To samo w Chorzowie przecież druga bramka dla Ruchu to podanie Surmy na metrowy spalony. To tez wina Moskala? I jeden z drugim będzie średnią punktów na mecz wrzucał, a to że graliśmy już z większością kandydatów do mistrzostwa to nie wspomni.
Hej Nasz TS !!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 18:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To Ty sabotażysto nie rób z Moskala słabego trenera bez najmniejszego powodu. Co Ci Kazek przeszkadza? Jakich wyników się spodziewałeś, że te co są uważasz za poniżej oczekiwań.
Gdzie napisałem że jest słaby?
Gdzie napisałem, że chce go wywalić?

Po prostu nie gloryfikuję jego dokonań jako trenera jak co poniektórzy.
Jak widać na forum panuje przekonanie, że albo się Moskala kocha, albo chce jego wywalenia. Nic bardziej mylnego. Krytykować trzeba, tak samo jak i chwalić, gdy jest za co.

Jak chcesz sobie poczytać prawdziwych "hejtów"na Moskala to wejdz w temat lub/i poczytaj komentarze dotyczące występu w Pucharze Polski.
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2015, 18:29
Ja tylko przypomne że ostatnio jak KAZEK odchodził to połowa się podniecała Probierzem...A Probierz roz.......ił całkiem nieźle grającą drużynę jak chciał....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.08.2015, 18:35
Najbardziej śmieszą mnie i tak plotki o Ivanie Jovanoviciu jako następcy Moskala... Wisła pieniędzy na napastnika nie ma, ale ma na utrzymanie 3 trenerów w tym Jovanovicia, który krzyknąłby sobie na pewno więcej niż Smuda Żadnego zwalniania trenera, co najmniej do końca rundy!
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.08.2015, 18:38
Gdzie napisałem że jest słaby?
Gdzie napisałem, że chce go wywalić?

Po prostu nie gloryfikuję jego dokonań jako trenera jak co poniektórzy.
Jak widać na forum panuje przekonanie, że albo się Moskala kocha, albo chce jego wywalenia. Nic bardziej mylnego. Krytykować trzeba, tak samo jak i chwalić, gdy jest za co.

Jak chcesz sobie poczytać prawdziwych "hejtów"na Moskala to wejdz w temat lub/i poczytaj komentarze dotyczące występu w Pucharze Polski.
Dokładnie! Ze skrajności w skrajność. Zycze Moskalowi jak najlepiej i aby wygral wszystkie mecze do konca, moze w koncu szczęście się do niego usmiechnie i to my przegrywając do 80 minuty będziemy albo remisować albo wygrywać mecze

Narazie jednak jest jak jest. Ale widziały gały co brały
msn
Member

Stary 19.08.2015, 18:42
Ogólna zasada do której powinniśmy zmierzać - dotycząca Moskala, poprzednich i następnych szkoleniowców - jest taka, że jak zatrudniamy trenera to dajemy mu pracować do zakończenia kontraktu. Powinniśmy zmierzać do normalności i najlepiej zacząć od razu.

Cytat:
Masz subiektywną, nie popartą szerszymi argumentami opinię o mnie, jakobym posiadał żadnych argumentów na że jest to trener z niższej półki i jego zatrudnienie wiązało się głównie w kwestii finansowej/sentymentalnej, niżeli świetnymi wynikami jakie osiągał z GKSem Katowice i Termialiką z którymi pracował wcześniej.
Jest to wniosek wynikający stąd, że oceniasz coś czego nie jesteś w stanie ocenić nie będąc blisko z zespołem. Piszesz, że to słaby trener jakby to był przeczytany w książce fakt, a nie teza wymagająca podania argumentów - no chyba że jedyny argument to średnia punktowa.

Cytat:
Ale do meritum: Zieliński (starszy), Ojrzyński, Kocian? trenerzy który nawet ze słabszymi klubami potrafili osiągać niezłe wyniki. Nie robię z nich światowej klasy trenerów, tylko co najwyżej takich którzy potrafią skutecznie punktować w ekstraklasie. Tylko tyle i aż tyle. Postawiliśmy na ładną krakowską piłkę bez wyników, co by przyciągnąć kibiców na stadion, a ludzi jest coraz mniej. Przyczyna?
Moim zdaniem wynik na koniec sezonu oraz średnia punktowa, nie są w naszej sytuacji najważniejsze. Wiadomo, że nie przymierzamy się do mistrza, a europejskie puchary mogą przynieść więcej szkód niż korzyści zespołom które nie są gotowe (słaba postawa w lidze, przeinwestowanie w oczekiwaniu na dobry wynik itp., zła atmosfera po lipcowym odpadnięciu).

Dla mnie Moskal, jest pierwszym od dawna trenerem, z którym gra ofensywna Wisły zaczyna wyglądać fajnie. Gramy ciekawy i widowiskowy (a jednocześnie skuteczny) futbol, pomimo nieustających trudności kadrowych i organizacyjnych. W porównaniu do tego jak wyglądał pomysł na grę do przodu za Smudy, Kulawika, Probierza, Maaskanta, Skorży czy drugiego Kasperczaka (wcześniej była fajna gra, ale piłkarze też byli inni) dokonał się moim zdaniem duży postęp. Ok, Smuda potrafił zmotywować graczy (niektórych, bo sposób motywacji czarnych skrzydeł czy młodych nie był najlepszy), ale pomysłu na grę za bardzo nie było.

Gra obronna, zachowanie po zdobyciu prowadzenia, koncentracja, "frajerstwo" w końcówkach - tu jest dużo do poprawy, ale trener musi dostać czas, żeby móc wypracować to z zawodnikami. Jeżeli w dłuższej perspektywie nie uda mu się tego zmienić, to będzie można dokonywać negatywnych ocen. Teraz zebrało się kilka wpadek i wydaje się, że robi się to regułą - ale moim zdaniem za wcześniej żeby tak stwierdzić. Tym bardziej, że mamy długą tradycję w tym zakresie, że okoliczności są przeciwko nam (np. Jop, Apoel, Panathinaikos, Legia x20, Jarzębak, Gil itp. itd.), a duża część frajerskich remisów Moskala była również powodowana przez takie czynniki.

Weźmy jeszcze pod uwagę, że rolą trenera nie powinno być motywowanie piłkarzy do gry bez wynagrodzenia. A kilka meczów w poprzednim sezonie wyglądało, jakby niektórzy piłkarze chcieli pokazać, że pensje sprzed kilku miesięcy jeszcze nie wpłynęły.

W dłuższej perspektywie wyznacznikiem czy trener jest dobry mogą być osiągane wyniki, ale droga, którą zmierzamy teraz (zmierzamy chwilowo oczywiście, bo BC zaraz to wszystko popsuje), czyli budowa drużyny, która gra efektownie i jednocześnie efektywnie oraz ma własny styl jest lepsza niż zatrudnianie trenera motywatora, patrzenie na tabelę, niekoniecznie na grę, a jak już się możliwości motywowania wyczerpią to zatrudnianie nowej miotły...

Cytat:
Teorie są dwie: Kazik nie pasuje komuś w bliskim otoczeniu Cupiała (Kapka) i trzeba go „usunąć”, aby wstawić w jego miejsce „swojaka”, lub też po raz enty Cupiał „wyżej sra niż dupę ma”.
Na którymś portalu pisali, że akurat Kapka był tym, który razem z Gaszyńskim, wstawiał się za Moskalem. http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...557df31641dc27
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.08.2015, 20:22
Może po prostu kazdy ma prawo do swojego zdania? zresztą nikt tu nie żąda zwolnienia z miejsca Moskala tylko podważa pewne elementy jego pracy. Krytykuje go za uzyskane wyniki, bo z nimi nawet się nie utrzymamy w ekstraklasie. Drużyny kadrowo, budżetowo, finansowo słabsze od Wisły są wyżej w tabeli - to fakt. I wyśmiewaniem Jankowskiego, Urygi czy Boguskiego nic nie zdziałasz.

A skąd Ty wiesz czy Moskal jest szczęśliwy czy nie? W Katowicach miał lepszy zespół? Z jego warsztatem trenerskim, nikt o zdrowych zmysłach nie zatrudni go w ekstraklasie. To nie ten rozmiar kaloszy. Brutalna, ale prawda.

Jeśli sądzisz, że swoimi apelami kogokolwiek przekonasz do kupowania biletów, to albo jesteś głupi albo naiwny. Kto ma chodzić ten pójdzie na mecz bez względy na wyniki.
Chłopie sprawdź sobie kalendarz. Mamy 2015 rok, a nie 2003 kiedy ruchalismy wszystkich jak leci. Jesteśmy ligowym, w porywach, średniakiem. Legia, Amica, Jagiellonia, Piast, żydy, Śląsk, Lechia, Pogoń mają lepszą i szerszą kadrę na papierze i to jest fakt właśnie. My jesteśmy kadrowo na poziomie Górnika Łęczna i Podbeskidzia i właśnie takie wyniki osiąga Moskal. Nie lepsze, nie gorsze. Podbeskidzie od wielkiego dzwonu wygra czasem z kimś lepszym tak jak my jebnęliśmy Amicę, dodatkowo mając ich rozbitych po nieudanych el. LM w najlepszym możliwym momencie. Nie mówię juz o absurdalnym stwierdzeniu, że jesteśmy lepsi finansowo Gościu z całej ligii tylko Wisła nie płaci na czas, a Ty pieprzysz, że jesteśmy lepsi finansowo od kogoś. Finansowo, to lepsza jest od nas nawet LKS Nieciecza.

Jeżeli mamy czegoś oczekiwać od Moskala, to dajmy mu piłkarzy a nie paralityków i nieudaczników w stylu wyżej wymienionych. Są przeraźliwie słabi i szacunek dla Moskala, że z tych słabych, podstarzałych "piłkarzy" jest w stanie coś wycisnąć.

A czemu apeluje tutaj? Bo tutaj jest baaaardzo wiele gości, którym się rozgrzewa klawiatura podczas meczów u siebie, mają bardzo wiele krytycznych uwag, a siedzą przed monitorami i grosza na Wisłę nie dają, a im się ujebało, że mogą czegoś wymagać. Wymagać czegoś to mogę ja, który karnet mam runda w rundę od 13 lat.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2015, 00:19
Napiszę krótko - gdyby w Wiśle kiedykolwiek był profesjonalizm, grałaby już dawno w Lidze Mistrzów - przy takim kapitale, który został zainwestowany, to musiałoby kiedyś już nastąpić. Niestety - tego profesjonalizmu nie ma - Cupiał zawsze w sprawach klubu otaczał się bandą gagatków, którzy za każdym razem podpowiadali mu głupie posunięcia. Co miałoby dać zwolnienie w chwili obecnej Moskala? Chyba miałoby pokazać głupotę włodarzy klubu, którzy pozwalaliby na utrzymywanie przez klub 3 trenerów równolegle. Cyrk i miś do kwadratu.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
luke1906
Senior Member

Stary 20.08.2015, 06:45
fialo napisał(a):Wyświetl post
Gościu z całej ligii tylko Wisła nie płaci na czas, a Ty pieprzysz, że jesteśmy lepsi finansowo od kogoś.

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. W tej lidze to nikt nie płaci na czas.
the future's uncertain
and the end is always near
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2015, 07:56
Wymagać czegoś to mogę ja, który karnet mam runda w rundę od 13 lat.
Oczywiście tylko Ty możesz czegokolwiek wymagać Ja bym na Twoim miejscu zażądał z tego powodu udziału z zyskach i dożywotniego krzesełka na stadionie.

A co mnie obchodzi ile lat chodzisz na Wisłę? I co Cie obchodzi ile chodzą inni. To decyduje o statusie społecznym? I tak jesteśmy pod anonimowymi nickami na forum więc wybacz, to są argumenty na poziomie przepychających się dzieci w przedszkolu o to który z ich rodziców więcej zarabia.

Jeśli wciąż sądzisz, że poprzez pisanie na forum kogokolwiek zmobilizujesz do pójścia na mecz to gratuluję wiary w utopie.

Wisła owszem, ma długi, ma problemy z płynnością, jednak wciąż to marka TOP 3 w Polsce i wszelkie badania temu dowodzą. Wg raportu deloitte budżet w 2014 roku mieliśmy 3 w lidze.

WG raportu EY zajęliśmy 4 miejsce:
W klasyfikacji finansowej rankingu biznesowego Wisła Kraków zajęła szóste miejsce. W porównaniu do poprzedniej edycji krakowianie poprawili swoją pozycję o trzy oczka. Biała Gwiazda w 2014 roku osiągnęła 32,8 mln PLN przychodów. Jest to wynik o 7% lepszy niż rok wcześniej i daje klubowi czwarte miejsce w tej kategorii przy średniej ligowej na poziomie 28,4 mln PLN.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.08.2015, 10:30
Chłopie sprawdź sobie kalendarz. Mamy 2015 rok, a nie 2003 kiedy ruchalismy wszystkich jak leci. Jesteśmy ligowym, w porywach, średniakiem. Legia, Amica, Jagiellonia, Piast, żydy, Śląsk, Lechia, Pogoń mają lepszą i szerszą kadrę na papierze i to jest fakt właśnie. My jesteśmy kadrowo na poziomie Górnika Łęczna i Podbeskidzia i właśnie takie wyniki osiąga Moskal. Nie lepsze, nie gorsze. Podbeskidzie od wielkiego dzwonu wygra czasem z kimś lepszym tak jak my jebnęliśmy Amicę, dodatkowo mając ich rozbitych po nieudanych el. LM w najlepszym możliwym momencie. Nie mówię juz o absurdalnym stwierdzeniu, że jesteśmy lepsi finansowo Gościu z całej ligii tylko Wisła nie płaci na czas, a Ty pieprzysz, że jesteśmy lepsi finansowo od kogoś. Finansowo, to lepsza jest od nas nawet LKS Nieciecza.

Jeżeli mamy czegoś oczekiwać od Moskala, to dajmy mu piłkarzy a nie paralityków i nieudaczników w stylu wyżej wymienionych. Są przeraźliwie słabi i szacunek dla Moskala, że z tych słabych, podstarzałych "piłkarzy" jest w stanie coś wycisnąć.

A czemu apeluje tutaj? Bo tutaj jest baaaardzo wiele gości, którym się rozgrzewa klawiatura podczas meczów u siebie, mają bardzo wiele krytycznych uwag, a siedzą przed monitorami i grosza na Wisłę nie dają, a im się ujebało, że mogą czegoś wymagać. Wymagać czegoś to mogę ja, który karnet mam runda w rundę od 13 lat.
I tutaj wypada zakonczyc rozmowe ponieważ o finansach wiesz tyle co ja o astrologii...
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2015, 15:06
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news

taka ciekawostka, która jeśli jest prawdą a nie przejęzyczeniem pismaków to...brak słów

Radę nadzorczą Wisły zaniepokoiło, że zespół jest niepokonany - m.in. nie przegrał z mistrzem czy wicemistrzem Polski. Wezwał więc trenera Kazimierza Moskala, by się tłumaczył z tych wyników.
Lepiej zapobiegać niż leczyć

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów