The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2012, 16:52
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Probierza mimo wszystko uważam za dobrego, charyzmatycznego trenera - .
A co takiego osiągnął, by go za niego uważać? Wygrał PP z Jagiellonią? Nie takim drużynom i nie takim trenerom się to udawało.

Co poprawił Probierz od chwili przyjścia do Wisły? Kompletnie nic. Nawet zaangażowania zawodników. Jedynie pogłębił kryzys.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.04.2012, 17:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jakby zwolnili Probierz to od razu leci też ZJ, a nie po to zwalniali Barowego który był tyle lat w Wiśle by za miesiac go znowu zatrudniać.
Chociaz w sumie impossible is nothing...
Z Jastrzębskim pracować może też wuefista Zieliński.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.04.2012, 17:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jakby zwolnili Probierz to od razu leci też ZJ, a nie po to zwalniali Barowego który był tyle lat w Wiśle by za miesiac go znowu zatrudniać.
Chociaz w sumie impossible is nothing...
Jak dla mnie zadnej zmiany trenera nie bedzie - wszyscy wiedza, ze Wisla ma byc budowana od poczatku i pewnie ten trener własnie z ta mysla przyszedł (tak mi sie w obecnej sytuacji wydaje).
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.04.2012, 17:31
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie zadnej zmiany trenera nie bedzie - wszyscy wiedza, ze Wisla ma byc budowana od poczatku i pewnie ten trener własnie z ta mysla przyszedł (tak mi sie w obecnej sytuacji wydaje).
Mnie również. Probierz jest częścią nowego planu, którego ramy nakreślił nam Bednarz. Oczywiście na tym forum będzie zwalniany kilka razy dziennie... ale ja liczę że jeśli da mu się czas i możliwość zbudowania zespołu od zera, tak, od zera... to może mieć to pozytywny skutek. W nowy sezon wejdziemy z nowym zespołem zupełnie... tego jeszcze za czasów BC w tym klubie nie widziałem.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.04.2012, 17:32
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
A co takiego osiągnął, by go za niego uważać? Wygrał PP z Jagiellonią? Nie takim drużynom i nie takim trenerom się to udawało.

Co poprawił Probierz od chwili przyjścia do Wisły? Kompletnie nic. Nawet zaangażowania zawodników. Jedynie pogłębił kryzys.
Oczekujesz zaangażowania od grupy ludzi którzy wiedzą że za parę tygodni już nawet w tym kraju nie będą?
Robił byś dla firmy więcej niż masz w kontrakcie jakbyś wiedział że to twoje ostatnie momenty w pracy, robiły by na ciebie jakieś polecenia szefa, czy jednak odbębniał byś tylko co masz?
Gdyby Probierz posiadał takie moce to Guardiole mogli by nazywać Hiszpańskim Probierzem a nie odwrotnie
3/4 ludzi na wylocie nie oczekujmy cudów a wywalanie Probierza w tym wypadku to była by chyba największa komedia z historii systematycznych trenerskich zmian na Wiśle.
Oni teraz to najlepiej by na boisko nie wychodzili bo jakaś ryska, a tu obita kosteczka i kto ich potem zatrudni?
Probierz ma zadatki na dobrego trenera, ma charakter i jaja a na jakiś pewniaków po prostu nas nie stać.Oceniać to go można jak będzie miał normalne narzędzie do pracy, a nie nożyczki do żywopłotu.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.04.2012 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Stary 04.04.2012, 17:50
Probierz jak dla mnie to na te trudne czasy, które jak mówią mają przyjść, opcja najlepsza z możliwych. Skład my być oparty na krajowych graczach to i dobrze może, że będzie nimi zawiadywał gość, który te realia zna.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2012, 19:03
Z tymi planami Bednarza to spokojnie. IMHO nie ma czegoś takiego. A nawet jakby było - Basałaj też miał plany budowy zaplecza itp., podobno nawet właściel mu obiecał że będzie to robione: jak się to skończyło widzimy.
Jakby nie było jakoś nie wierzę w przyszłość Probierza w Wiśle -- choć to niezły wybór dla drużyny walczącej o 8 miejsce. Myślę, że dotrwa do końca sezonu, a potem będzie zmiana.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.04.2012, 19:29
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Oczekujesz zaangażowania od grupy ludzi którzy wiedzą że za parę tygodni już nawet w tym kraju nie będą?
Robił byś dla firmy więcej niż masz w kontrakcie jakbyś wiedział że to twoje ostatnie momenty w pracy, robiły by na ciebie jakieś polecenia szefa, czy jednak odbębniał byś tylko co masz?
Gdyby Probierz posiadał takie moce to Guardiole mogli by nazywać Hiszpańskim Probierzem a nie odwrotnie
3/4 ludzi na wylocie nie oczekujmy cudów a wywalanie Probierza w tym wypadku to była by chyba największa komedia z historii systematycznych trenerskich zmian na Wiśle.
Oni teraz to najlepiej by na boisko nie wychodzili bo jakaś ryska, a tu obita kosteczka i kto ich potem zatrudni?
Probierz ma zadatki na dobrego trenera, ma charakter i jaja a na jakiś pewniaków po prostu nas nie stać.Oceniać to go można jak będzie miał normalne narzędzie do pracy, a nie nożyczki do żywopłotu.

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej Ci piłkarze cały sezon maja tragiczny więc szczerze wątpię, żeby którykolwiek z nich mógł przebierać w ofertach i właśnie dla tego powinni mieć motywację do pokazania się z jak najlepszej strony. Bo w ciemno hurtowo to może będą ich chcieć w chinach. Chyba jedynym wyjątkiem będzie Biton, chociaż on i tak ma już klub. Nunez to samo, tylko on z tego co mówił w pierwszych wywiadach powinien dawać z siebie 300%, żeby ktoś gdzieś go zatrunił.

orm napisał(a):Wyświetl post
Z tymi planami Bednarza to spokojnie. IMHO nie ma czegoś takiego. A nawet jakby było - Basałaj też miał plany budowy zaplecza itp., podobno nawet właściel mu obiecał że będzie to robione: jak się to skończyło widzimy.
Jakby nie było jakoś nie wierzę w przyszłość Probierza w Wiśle -- choć to niezły wybór dla drużyny walczącej o 8 miejsce. Myślę, że dotrwa do końca sezonu, a potem będzie zmiana.
A Skorża jak tu przychodził był wyborem dla drużyny walczącej o które miejsce ? Z tego co pamiętam dużo większych sukcesów od Probierza nie miał. Z Jagą i ŁKS'em wyniki miał świetne, a że teraz z Wisłą mu nie idzie to troszkę inna bajka, dajmy mu popracować i wtedy oceniajmy. Chociaż dla mnie i tak najgorszą decyzją tego sezonu było odsunięcie Moskala.
Ostatnio edytowane przez cfa : 04.04.2012 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2012, 19:56
Skorża nie miał przede wszystkim wpadek jakie zaliczył Probierz. Do Wisły przychodził zaraz po zdobyciu Pucharu Polski i Pucharu Ekstraklasy. Skorża miał zdobyć mistrzostwo i je zdobył. Probierz przyszedł do nas po wtopie z Jagą w rundzie wiosennej, wtopie w pucharach, kilku udanych meczach z ŁKS i nieudanej wycieczce do Grecji.W tym sezonie Wisła to 4. klub Probierza...

Dla jasności: myślę, że w naszej obecnej i planowanej na przyszły rok sytuacji Probierz nie jest złym wyborem, albo inaczej trudno znaleźć lepszego. Ale czy będzie mógł sobie poukładać drużynę tak jak w Jadze, czy raczej będą kupowani "odpowiedni" piłkarze? I czy będzie chciał pracować w drużynie z kłopotami finasowymi - w Arisie nie chciał .No i kolejna wątpliwoćc to ta fatalna wiosna - jest spore zagrożenie że się po prostu spali.
Ostatnio edytowane przez orm : 04.04.2012 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.04.2012, 20:09
Wertian napisał(a):Wyświetl post
Mnie również. Probierz jest częścią nowego planu, którego ramy nakreślił nam Bednarz. Oczywiście na tym forum będzie zwalniany kilka razy dziennie... ale ja liczę że jeśli da mu się czas i możliwość zbudowania zespołu od zera, tak, od zera... to może mieć to pozytywny skutek.
Czyli plan kresli Bednarz a pierwszego zatrudniają....Probierza, nieźle to wykombinowałeś. Wchodzimy w wesrsję oszczędnościową dlatego jest Bednarz a nie opłacany w euro Valcx. Poza tym to czy oni cokolwiek zbudują jest wielce optmistyczne, gdyby Cupiał chciał coś budować to wziąłby od tego fachowców co już gdzieś coś budowali i im się udało. Z Bednarzem i Probierzem szansa ze coś zbudują wynosi 50 %. Tak jak w przypadku każdej innej osoby.

Wrzucić na luz by się co niektórym przydało, to jest prawie sunday league a Wy oczekujecie nie wiem czego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.04.2012, 20:45
Ponieważ plan oszczędnościowy ma dotyczyć także kadry trenerskiej, więc wątpię czy Probierz mając przykładowo ofertę z innego klubu (np. Lech) zgodzi się na obniżkę pensji. Raczej nie i odejdzie tak czy siak. Smuda z tychże samych powodów też nam nie grozi, tak więc walka o ligowy byt (chyba jednak niżej niż 8 miejsce) będzie raczej pod innym dowództwem. Może Moskal (oby)?
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Stary 04.04.2012, 21:19
ooona napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ plan oszczędnościowy ma dotyczyć także kadry trenerskiej, więc wątpię czy Probierz mając przykładowo ofertę z innego klubu (np. Lech) zgodzi się na obniżkę pensji. Raczej nie i odejdzie tak czy siak. Smuda z tychże samych powodów też nam nie grozi, tak więc walka o ligowy byt (chyba jednak niżej niż 8 miejsce) będzie raczej pod innym dowództwem. Może Moskal (oby)?
W Lechu też się nie przelewa. Poza tym Probierz ma 1,5 roku kontraktu więc jeśli liczymy że Probierz jest poważnym człowiekiem to nie zakładajmy że ten kontrakt porzuci by popracować sobie 3 miesiące u JW.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.04.2012, 21:26
Znowu ty i te twoje opowieści dziwnej treści.....

banowac nie ma sensu ale nie karmcie
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Stary 04.04.2012, 21:39
Marszałek - Ty to mnie jednak zadziwiasz.. z Bednarzem i Probierzem jest większa szansa bo mają jaja, dyscyplinę i strukturę - mówiąc kolokwialnie. I niewiele z Polski takową ma. Jak dla mnie to napawa mimo wszystko optymizmem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.04.2012, 21:47
pietia_lublin napisał(a):Wyświetl post
Marszałek - Ty to mnie jednak zadziwiasz.. z Bednarzem i Probierzem jest większa szansa bo mają jaja, dyscyplinę i strukturę - mówiąc kolokwialnie. I niewiele z Polski takową ma. Jak dla mnie to napawa mimo wszystko optymizmem.
No to gratuluje optymizmu. Ale o co chodzi z tą strukturą to nie jarze
Odpowiedz cytując
Matijas
Member

Od: 04.2011

Stary 04.04.2012, 21:48
Już wolę Smudę. Michał Probierz dał się poznać jako sympatyczny człowiek, ale to nie ten rozmiar kapelusza. Pisałem to przy jego zatrudnieniu, napiszę raz jeszcze: Kiedyś wszyscy pożałują zwolnienia Kazia Moskala.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.04.2012, 22:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Znowu ty i te twoje opowieści dziwnej treści.....

banowac nie ma sensu ale nie karmcie
Teraz z grubszej rury - naucz się Szanowny Adminie wreszcie, że demokracja (jak rozumiem forum takie w założeniu ma być) ma swoje prawa i tym niezbywalnym prawem jest możliwość przedstawienia swojej opinii i wygłoszenia swojego zdania. I Ty tu mówisz o banowaniu. Opanuj się proszę! Czasy jedynie słusznych opinii dawno minęły, nie zauważyłeś?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.04.2012, 23:05
Matias napisał(a):Wyświetl post
Już wolę Smudę. Michał Probierz dał się poznać jako sympatyczny człowiek, ale to nie ten rozmiar kapelusza. Pisałem to przy jego zatrudnieniu, napiszę raz jeszcze: Kiedyś wszyscy pożałują zwolnienia Kazia Moskala.
A dlaczego pożałujemy zwolnienia KM ?
No oczywisćie miało by to sens np. jesli Moskal po zdobyciu dwa raz z rzędu z nami korony nagle po 3 porażkach zostal zwolniony. Jednak patrząc na jego przygody w Wiśle - chyba za bardzo nie ma czego żałować.
A jak Macius zdobędzie mistrza to tez mamy żałować jego zwolnienia?

W obecnej sytuacji jakiej się znalezlismy oraz świetlanej przyszłości jaka się przed nami maluje. to nie pozostaje nic innego jak dać MP duży kredyt zaufania.
Nie trudno się domyśleć ze przy zarobkach i systemie wynagradzania nikt konkretny do nas nie zawita, zwykły średniak ligowy stanie się zbyt drogi wiec bedzie to łapanka tanich i młodych .
W Następnym sezonie trzeba będzie się bardzo napocić by może i utrzymać ligę. Niestety ale po rewolucji jaka pewnie stanie się faktem, ciężko nawet będzie konkurować z Zagłębiem czy Lechia. .

No pocieszenie pozostaje fakt że MP sprawdza się tam gdzie jedynym warunkiem jest osiągnięcie celu. Nie ważne jakim kosztem...ma po prostu się utrzymać i tyle.
Więc to był dobry wybór.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.04.2012, 23:15
A ja obstawiam że MP zdobędzie z Wisłą MP. Prędzej czy później
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 04.04.2012, 23:19
Jak ktoś woli Smude to chyba jeszcze w 2003r nie wiedział co to jest Wisła.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.04.2012, 23:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post

No pocieszenie pozostaje fakt że MP sprawdza się tam gdzie jedynym warunkiem jest osiągnięcie celu. Nie ważne jakim kosztem...ma po prostu się utrzymać i tyle.
Więc to był dobry wybór.
Tylko, że pół roku za wcześnie...
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.04.2012, 09:15
Teraz z grubszej rury - naucz się Szanowny Adminie wreszcie, że demokracja (jak rozumiem forum takie w założeniu ma być) ma swoje prawa i tym niezbywalnym prawem jest możliwość przedstawienia swojej opinii i wygłoszenia swojego zdania. I Ty tu mówisz o banowaniu. Opanuj się proszę! Czasy jedynie słusznych opinii dawno minęły, nie zauważyłeś?
Tylko, że moderator jak i część forumowiczów pamięta farmazony jakie pisałaś w lecie 2007 udając świetnie poinformowaną. Jak to było? żadnych transferów nie będzie? Ani Kosowski ani Niedzielan nie przyjdą do Wisły?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.04.2012, 15:51
Mnie tylko jedno się podoba. Powrót do tego co miało być zawsze, czyli 60% gwarantowane reszta do zgarnięcia z boiska. Za wygraną dołożyli by 40%, za remis 20%, za porażkę zostanie im 60%. Pokazałoby to kto chce grać a kto tylko kasę doić.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 05.04.2012, 15:57
...............
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 05.04.2012, 18:38
Większość krytykuje szybkie zmiany trenerów. Po czym krytykujecie Probierza i od razu część chce zwalniać. Dobrze, ktoś tu napisał że gdyby Cupiał słuchał opinii forum to by Wojciechowskiego dawno wyprzedził w zwalnianiu trenerów! Weźcie na wstrzymanie, dajcie facetowi popracować trochę a oceniajcie po chociaż jednej rundzie. Ktoś twierdzi że Probierz to dobry trener, ktoś że słaby.A na jakiej podstawie wyciągacie te wnioski Samych wyników? Uważacie że po wynikach można jednoznacznie poznać dobrego trenera? To odpowiedzcie mi w takim razie jakim trenerem jest choćby Andre Villas-Boas? Dobrym? (patrz Porto) czy słabym (patrz Chelsea)? W zimie wszyscy nosili Lenczyka na rękach, a teraz jakby trochę o nim... ciszej? Stąd polecam niektórym rozgrzanym głowom powstrzymanie się od wypisywania bzdur, bo później będzie im głupio. Choć nie, pewnie nie będzie bo wielu tu forumowiczów wielbiło Maaskanta a potem go zwalniało po czym znów zaczynają za nim tęsknić. Ot jakby to powiedział jeden piłkarz, to takie typowo polskie...
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.04.2012, 23:41
Pisałem o tym wcześniej.
Dajcie czas dla Probierza. Musi zbudować zespół na nowo, bo z tymi piłkarzami nic nie osiągnie. Po sezonie większość odejdzie, Probierz zacznie budować na nowo Wisłę i za pewne z Polakami i jestem pewny, że następny sezon macie mistrza i duże szanse na Ligę Mistrzów.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.04.2012, 11:20
Cytat:
Probierz: "Artykuł na stronie SKWK mówi prawdę. Teraz pokazuje się Wiślacki charakter"
nie tylko piłkarze czytają ów strone
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 06.04.2012, 14:13
Probierz jest faworytem C który chciał już dużo wcześniej Probierza.Więc o odejściu nie ma mowy Wisła nie spłaciła jeszcze M i Moskala chociaż o Moskalu chwilowo słuch zaginął niewiadomo czy B też nie wziął grosza za odejście.Więc nie ma mowy o zwolnieniu Probierza .Ciekawe czy latem będzie zaciąg z Jagi i Widzewa ewentualnie z Polonii W-wa w końcu w tych klubach grają ulubieńcy Probierza
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 06.04.2012 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
MatsInge
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 06.04.2012, 14:20
Skorża nie miał przede wszystkim wpadek jakie zaliczył Probierz. Do Wisły przychodził zaraz po zdobyciu Pucharu Polski i Pucharu Ekstraklasy. Skorża miał zdobyć mistrzostwo i je zdobył. Probierz przyszedł do nas po wtopie z Jagą w rundzie wiosennej, wtopie w pucharach, kilku udanych meczach z ŁKS i nieudanej wycieczce do Grecji.W tym sezonie Wisła to 4. klub Probierza...

Dla jasności: myślę, że w naszej obecnej i planowanej na przyszły rok sytuacji Probierz nie jest złym wyborem, albo inaczej trudno znaleźć lepszego. Ale czy będzie mógł sobie poukładać drużynę tak jak w Jadze, czy raczej będą kupowani "odpowiedni" piłkarze? I czy będzie chciał pracować w drużynie z kłopotami finasowymi - w Arisie nie chciał .No i kolejna wątpliwoćc to ta fatalna wiosna - jest spore zagrożenie że się po prostu spali.
Skorża bez wpadek To jest kiepski trener! A jak tam w pucharach grała Wisła za Skorży?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 06.04.2012, 15:31
orm Wisła ma chwilowy kryzys fnansowy to normalne zwłaszcza że nie tylko Wisła przeżywa kryzys kilka klubów innych też zawsze mogło być gorzej patrz sytuajca Rangers.Co do Arisu to Aris ma mniej szczęścia niż Wisła bo Wisła ma cały czas wmiare stabilną sytuacje a pożyczki w Wiśle od C to tradycja w końcu już od kilku lat C inwestuje w Wisłe.Aczkolwiek jeśli chodzi o Probierza to PP i udział Jagi w europejskich pucharach to wtopaRaczej sukces którego Jaga już nie powtórzy.W ŁKSie też mają sytuacje dużo gorszą niż w Wiśle i jakoś Probierz tam nie narzekał a zrezygnował tylko dlatego że miał propozycje z Arisu.A co do Skorży to gdyby miał honor to by odmówił Legii i wybrał lepszego pracodawce biorąc pod uwage że Wisła i Legia to odwieczni rywale zresztą Legia pod wodzą Skorży dostał ostatnio zadyszki . Legia nie wytrzymuje presji co wykorzysta zapewne Ruch ewentualnie Ślask bo to co team Skorży pokazuje w ostatnich meczach nie zapowiada mistrzostwa dla Legii .Zwłaszcza że cenne punkty poszły sie sypać w kliku ostatnich ligowych meczach Legii plus kolejne stracone 6 punktów w nabliższych 2 meczach pod nieobecność Skorży
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów