|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A co takiego osiągnął, by go za niego uważać? Wygrał PP z Jagiellonią? Nie takim drużynom i nie takim trenerom się to udawało.
Co poprawił Probierz od chwili przyjścia do Wisły? Kompletnie nic. Nawet zaangażowania zawodników. Jedynie pogłębił kryzys. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie zadnej zmiany trenera nie bedzie - wszyscy wiedza, ze Wisla ma byc budowana od poczatku i pewnie ten trener własnie z ta mysla przyszedł (tak mi sie w obecnej sytuacji wydaje).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mnie również. Probierz jest częścią nowego planu, którego ramy nakreślił nam Bednarz. Oczywiście na tym forum będzie zwalniany kilka razy dziennie... ale ja liczę że jeśli da mu się czas i możliwość zbudowania zespołu od zera, tak, od zera... to może mieć to pozytywny skutek. W nowy sezon wejdziemy z nowym zespołem zupełnie... tego jeszcze za czasów BC w tym klubie nie widziałem.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Robił byś dla firmy więcej niż masz w kontrakcie jakbyś wiedział że to twoje ostatnie momenty w pracy, robiły by na ciebie jakieś polecenia szefa, czy jednak odbębniał byś tylko co masz? Gdyby Probierz posiadał takie moce to Guardiole mogli by nazywać Hiszpańskim Probierzem a nie odwrotnie ![]() 3/4 ludzi na wylocie nie oczekujmy cudów a wywalanie Probierza w tym wypadku to była by chyba największa komedia z historii systematycznych trenerskich zmian na Wiśle. Oni teraz to najlepiej by na boisko nie wychodzili bo jakaś ryska, a tu obita kosteczka i kto ich potem zatrudni? Probierz ma zadatki na dobrego trenera, ma charakter i jaja a na jakiś pewniaków po prostu nas nie stać.Oceniać to go można jak będzie miał normalne narzędzie do pracy, a nie nożyczki do żywopłotu.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.04.2012 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz jak dla mnie to na te trudne czasy, które jak mówią mają przyjść, opcja najlepsza z możliwych. Skład my być oparty na krajowych graczach to i dobrze może, że będzie nimi zawiadywał gość, który te realia zna.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tymi planami Bednarza to spokojnie. IMHO nie ma czegoś takiego. A nawet jakby było - Basałaj też miał plany budowy zaplecza itp., podobno nawet właściel mu obiecał że będzie to robione: jak się to skończyło widzimy.
Jakby nie było jakoś nie wierzę w przyszłość Probierza w Wiśle -- choć to niezły wybór dla drużyny walczącej o 8 miejsce. Myślę, że dotrwa do końca sezonu, a potem będzie zmiana. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej Ci piłkarze cały sezon maja tragiczny więc szczerze wątpię, żeby którykolwiek z nich mógł przebierać w ofertach i właśnie dla tego powinni mieć motywację do pokazania się z jak najlepszej strony. Bo w ciemno hurtowo to może będą ich chcieć w chinach. Chyba jedynym wyjątkiem będzie Biton, chociaż on i tak ma już klub. Nunez to samo, tylko on z tego co mówił w pierwszych wywiadach powinien dawać z siebie 300%, żeby ktoś gdzieś go zatrunił.
Ostatnio edytowane przez cfa : 04.04.2012 o godz. 19:32.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skorża nie miał przede wszystkim wpadek jakie zaliczył Probierz. Do Wisły przychodził zaraz po zdobyciu Pucharu Polski i Pucharu Ekstraklasy. Skorża miał zdobyć mistrzostwo i je zdobył. Probierz przyszedł do nas po wtopie z Jagą w rundzie wiosennej, wtopie w pucharach, kilku udanych meczach z ŁKS i nieudanej wycieczce do Grecji.W tym sezonie Wisła to 4. klub Probierza...
Dla jasności: myślę, że w naszej obecnej i planowanej na przyszły rok sytuacji Probierz nie jest złym wyborem, albo inaczej trudno znaleźć lepszego. Ale czy będzie mógł sobie poukładać drużynę tak jak w Jadze, czy raczej będą kupowani "odpowiedni" piłkarze? I czy będzie chciał pracować w drużynie z kłopotami finasowymi - w Arisie nie chciał .No i kolejna wątpliwoćc to ta fatalna wiosna - jest spore zagrożenie że się po prostu spali.
Ostatnio edytowane przez orm : 04.04.2012 o godz. 20:08.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wrzucić na luz by się co niektórym przydało, to jest prawie sunday league a Wy oczekujecie nie wiem czego. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
banowac nie ma sensu ale nie karmcie ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Marszałek - Ty to mnie jednak zadziwiasz.. z Bednarzem i Probierzem jest większa szansa bo mają jaja, dyscyplinę i strukturę - mówiąc kolokwialnie. I niewiele z Polski takową ma. Jak dla mnie to napawa mimo wszystko optymizmem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Już wolę Smudę. Michał Probierz dał się poznać jako sympatyczny człowiek, ale to nie ten rozmiar kapelusza. Pisałem to przy jego zatrudnieniu, napiszę raz jeszcze: Kiedyś wszyscy pożałują zwolnienia Kazia Moskala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
No oczywisćie miało by to sens np. jesli Moskal po zdobyciu dwa raz z rzędu z nami korony nagle po 3 porażkach zostal zwolniony. Jednak patrząc na jego przygody w Wiśle - chyba za bardzo nie ma czego żałować. A jak Macius zdobędzie mistrza to tez mamy żałować jego zwolnienia? W obecnej sytuacji jakiej się znalezlismy oraz świetlanej przyszłości jaka się przed nami maluje. to nie pozostaje nic innego jak dać MP duży kredyt zaufania. Nie trudno się domyśleć ze przy zarobkach i systemie wynagradzania nikt konkretny do nas nie zawita, zwykły średniak ligowy stanie się zbyt drogi wiec bedzie to łapanka tanich i młodych . W Następnym sezonie trzeba będzie się bardzo napocić by może i utrzymać ligę. Niestety ale po rewolucji jaka pewnie stanie się faktem, ciężko nawet będzie konkurować z Zagłębiem czy Lechia. . No pocieszenie pozostaje fakt że MP sprawdza się tam gdzie jedynym warunkiem jest osiągnięcie celu. Nie ważne jakim kosztem...ma po prostu się utrzymać i tyle. Więc to był dobry wybór. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A ja obstawiam że MP zdobędzie z Wisłą MP. Prędzej czy później
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś woli Smude to chyba jeszcze w 2003r nie wiedział co to jest Wisła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mnie tylko jedno się podoba. Powrót do tego co miało być zawsze, czyli 60% gwarantowane reszta do zgarnięcia z boiska. Za wygraną dołożyli by 40%, za remis 20%, za porażkę zostanie im 60%. Pokazałoby to kto chce grać a kto tylko kasę doić.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
...............
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Większość krytykuje szybkie zmiany trenerów. Po czym krytykujecie Probierza i od razu część chce zwalniać. Dobrze, ktoś tu napisał że gdyby Cupiał słuchał opinii forum to by Wojciechowskiego dawno wyprzedził w zwalnianiu trenerów! Weźcie na wstrzymanie, dajcie facetowi popracować trochę a oceniajcie po chociaż jednej rundzie. Ktoś twierdzi że Probierz to dobry trener, ktoś że słaby.A na jakiej podstawie wyciągacie te wnioski
Stąd polecam niektórym rozgrzanym głowom powstrzymanie się od wypisywania bzdur, bo później będzie im głupio. Choć nie, pewnie nie będzie bo wielu tu forumowiczów wielbiło Maaskanta a potem go zwalniało po czym znów zaczynają za nim tęsknić. Ot jakby to powiedział jeden piłkarz, to takie typowo polskie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pisałem o tym wcześniej.
Dajcie czas dla Probierza. Musi zbudować zespół na nowo, bo z tymi piłkarzami nic nie osiągnie. Po sezonie większość odejdzie, Probierz zacznie budować na nowo Wisłę i za pewne z Polakami i jestem pewny, że następny sezon macie mistrza i duże szanse na Ligę Mistrzów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz jest faworytem C który chciał już dużo wcześniej Probierza.Więc o odejściu nie ma mowy Wisła nie spłaciła jeszcze M i Moskala chociaż o Moskalu chwilowo słuch zaginął niewiadomo czy B też nie wziął grosza za odejście.Więc nie ma mowy o zwolnieniu Probierza .Ciekawe czy latem będzie zaciąg z Jagi i Widzewa ewentualnie z Polonii W-wa w końcu w tych klubach grają ulubieńcy Probierza
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 06.04.2012 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
orm Wisła ma chwilowy kryzys fnansowy to normalne zwłaszcza że nie tylko Wisła przeżywa kryzys kilka klubów innych też zawsze mogło być gorzej patrz sytuajca Rangers.Co do Arisu to Aris ma mniej szczęścia niż Wisła bo Wisła ma cały czas wmiare stabilną sytuacje a pożyczki w Wiśle od C to tradycja w końcu już od kilku lat C inwestuje w Wisłe.Aczkolwiek jeśli chodzi o Probierza to PP i udział Jagi w europejskich pucharach to wtopa
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|