The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2011, 13:26
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Kurde Kosowski mowil ze nie zagra w innych klubach ekstraklasy jak Wisla i Gornik a teraz idzie do GKSu ehh.
Nie ma sentymentów w dzisiejszej piłce. Ja mu życzę zdrowia i pokopania jeszcze na poziomie - byle nie w meczach z Wisłą.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2011, 14:36
Czy jest jeszcze ktoś poza mną kto widzi potrzebę reaktywacji drużyny rezerw? MESA niekoniecznie spełnia swoją rolę, poza tym rozgrywki 2, czy 3 ligi są na wyższym poziomie i najważniejsze - jest o co w nich walczyć.

Zakładając, że transfery Jovanovica, Diaza i Bitona się potwierdzą pobawiłem się w ustawienie składu

I: Pareiko - Jovanović, Chavez, Jaliens, Pajlić - Sobolewski, Wilk, Melikson - Małecki, Genkov, Iliev
II: Jovanić - Lamey, Czekaj, Bunoza, Nunez - Diaz, Mączyński, Jirsak - Burliga, Biton, Kirm
III: Kurto - Skołorzyński, Nalepa, Kowalski, Stanek - Brud, Czapa, Garguła - Chrapek, Szewczyk, Boguski
IV: Rado, Janik, Ligienza, Papież

I skład moim zdaniem najlepszy jaki możemy aktualnie wystawić na europejskie puchary. Dlaczego Jovanović na prawej? Otóż mam wrażenie , że aktualnie będzie tam trochę lepszy od Lameya. Aby nie robić zbyt wielu zmian w defensywie uważam, że Pajlić na razie powinien grać na LO.

II skład to skład złożony z potencjalnych zmienników. Dlaczego Czekaj na środku obrony? Nie mam zaufania do gry Kowalskiego z poprzedniego sezonu, a warto, aby czwartym środkowym obrońcą był ktoś perspektywiczny. Czekaj byłby raczej niewiele słabszy od Kowalskiego, a jest kilka lat młodszy.

III skład to skład złożony z zawodników, których można wypożyczyć bo mają małą szansę na grę. A mogliby się ogrywać. Poza Gargułą i Boguskim są to zawodnicy młodzi, szkoda, aby w tym wieku nie grali poważnych meczów. Gdyby istniały rezerwy to mogliby tam grać razem z częścią składu nr 2. Wtedy nie musielibyśmy młodzieży posyłać do klubów II ligi.

IV to piłkarze, którzy wracają z wypożyczeń i należałoby zweryfikować jaki poziom prezentują.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.07.2011, 00:09
http://www.transfermarkt.de/de/tanak...er_123252.html kolejny zawodnik z J-League, napastnik, który mógłby się u nas sprawdzić wg mnie
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2011, 00:19
http://www.youtube.com/watch?v=gJMWg...embedded#at=35

polecam obejrzeć tą bramkę
on + Melikson w pomocy coś niesamowitego
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 03.07.2011, 00:39
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post

http://www.transfermarkt.de/de/eyal-...er_111965.html

Czy mi się zdaje, czy kiedyś była o nim mowa?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2011, 00:48
Cytat:

Skośnego to my jeszcze nie mieliśmy. To już byłaby istna wieża Babel. To już ściagajmy np. Serbów, to się chłopaki dogadają ze sobą.
Ostatnio edytowane przez skeba : 03.07.2011 o godz. 00:50.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.07.2011, 08:13
skeba napisał(a):Wyświetl post
Skośnego to my jeszcze nie mieliśmy. To już byłaby istna wieża Babel. To już ściagajmy np. Serbów, to się chłopaki dogadają ze sobą.
Co racja, to racja ale narazie żadnej oficjalnej oferty dla żadnego skośnego nie było więc nie ma się co martwić.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2011, 08:30
Byli Australijczycy. Thwaite i Burns. Po każdej wyprawie na reprezentację bardzo długo dochodzili do siebie. Także po ty doświadczeniu Wisła szybko nie będzie ściągać graczy z tak daleka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2011, 08:41
Dokładnie. Podróże jak w przypadku Azjatów, Australijczyków czy teraz Chaveza to problem.

A co do Serbów - wolę już wieżę Babel niż dominację jednej grupy etnicznej (oczywiście poza Polakami). Za dużo Brazylijczyków czy Serbów w zespole i mogą być kłopoty i podziały. Do 3 z jednego kraju max.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2011, 10:59
Podobno Nasz przyszly zawodnik od wczoraj jest w Krakowie - tak czytalem na jednym z profili na facebooku

Edit: Dokładnie profil Smok Wislacki (http://www.facebook.com/pages/Smok-W...2913842?ref=ts) 5 wpis od gory
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 03.07.2011 o godz. 11:14.
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.07.2011, 11:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Podobno Nasz przyszly zawodnik od wczoraj jest w Krakowie - tak czytalem na jednym z profili na facebooku
to czytaj dalej brednie Massuda... Ten chlop mnie powala chore akcje ma...
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 03.07.2011, 11:07
niedawno w OSI wypowiadał się jakiś menadżer piłkarski, że Wisła była dogadana indywidualnie z Despotoviciem, ale kluby długo negocjowały i wtedy wpłynęła korzystna ofera z Azji i ją wybrali. A ja myślałem, że to sam zawodnik nie chciał do Wisły.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.07.2011, 15:11
Moja propozycja to Jonathan Soriano z rezerw Barcelony. 33 bramki w zeszłym sezonie. Patrząc na to jakie kluby sie nim interesują to myśle, że nie jesteśmy na straconej pozycji. Szczegolnie Red Bull Salzburg, Swansea i Koln.

http://www.transfermarkt.de/de/jonat...eler_7893.html

No, albo Nolito wypożyczyć hehe nie wiem czy ktokolwiek jest do wyciagniecia z rezerw Barcy?

a tak całkiem realna propozycja to Everthon. Niesamowicie skoczny, szybki i zwinny. WOLNY ZAWODNIK.
http://www.transfermarkt.de/de/ewert...eler_1396.html
Ostatnio edytowane przez HEDu : 03.07.2011 o godz. 15:15.

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.07.2011, 15:21
Nolito bodajże przedwczoraj przeszedł do Benfici, a Soriano jak odejdzie to do Romy pewnie
My to możemy sciagac graczy z Barcelony C
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.07.2011, 15:24
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Nolito bodajże przedwczoraj przeszedł do Benfici, a Soriano jak odejdzie to do Romy pewnie
My to możemy sciagac graczy z Barcelony C
Soriano rok temu miał szanse zawitać do Krakowa gdyby nie zrobili awansu do segunda division.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.07.2011, 22:16
Moja propozycja to Jonathan Soriano z rezerw Barcelony. 33 bramki w zeszłym sezonie. Patrząc na to jakie kluby sie nim interesują to myśle, że nie jesteśmy na straconej pozycji. Szczegolnie Red Bull Salzburg, Swansea i Koln.

http://www.transfermarkt.de/de/jonat...eler_7893.html

No, albo Nolito wypożyczyć hehe nie wiem czy ktokolwiek jest do wyciagniecia z rezerw Barcy?

a tak całkiem realna propozycja to Everthon. Niesamowicie skoczny, szybki i zwinny. WOLNY ZAWODNIK.
http://www.transfermarkt.de/de/ewert...eler_1396.html
Soriano - można pomarzyć. Ale po co ma wyjeżdżać do zimnej i deszczowej Polski jak pewnie każda drużyna od 8 w dół z Primera weźmie go z pocałowaniem i da mu 2-3x więcej niż my.
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Stary 04.07.2011, 06:39
arti napisał(a):Wyświetl post
każda drużyna od 8 w dół z Primera ... da mu 2-3x więcej niż my.
watpię - poczytaj:
Hiszpańska piłka bankrutuje!

... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2011, 12:17
do usuniecia
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2011, 12:56
Dokładnie. Liga Hiszpańska jest 4 w europie jeśli chodzi o wydatki, ale to tylko dzięki Realowi i Barcy. Pozostałe kluby są na skraju bankructwa i spokojnie byśmy finansowo przebili kluby tej ligi pod względem finansowym
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2011, 13:04
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Liga Hiszpańska jest 4 w europie jeśli chodzi o wydatki, ale to tylko dzięki Realowi i Barcy. Pozostałe kluby są na skraju bankructwa i spokojnie byśmy finansowo przebili kluby tej ligi pod względem finansowym
as właśnie ze dupa - wiadomo kluby typu Racing czy Ossasuna to nie eldorado - ale średnie pensje to i tak 700 tyś €, a gwiadzdy po 1,5 mln €.

Druga liga Hiszpańska to nasz poziom - choć zdarzały się wyjątki bogaczy.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.07.2011, 13:13
to może Forlana albo chociaż Aguero podkupi ?
ludzie zejdzcie na ziemię
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 04.07.2011, 13:21
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
to może Forlana albo chociaż Aguero podkupi ?
ludzie zejdzcie na ziemię
przeciez ja mowilem o zawodnikach 2 ligi a nie 1 i to jeszcze czolowych zespolow. mozna sie zabrac za przeczesywanie rynku Primera Division z miejsc 15-20 : D

Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.07.2011, 13:33
Z dołów Primera albo z czołówki Secunda wyjąć można kogoś tylko wtedy, gdy klub będzie już bankrutem, a nie gdy "ma kłopoty". Klub z kłopotami płaci od pół bańki wzwyż, klub bankrutujący nie płaci od pół bańki wzwyż
Ale i tak można wyjąc kogoś kalibru Arrabueny albo co najwyżej Astiza. Legia pokazała, że nie tędy droga...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.07.2011, 14:09
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
Powiedz to RvN i Jego nowemu klubowi Maladze

Prawda jest taka, że najlepsi z tych pozostałych klubów to dla Nas i tak za wysokie progi na dzisiaj jeśli chodzi o kasę. W takim Herculesie, który spadł w ostatnim sezonie mieli Trezeguet i Valdesa jeśli mnie pamięć nie myli a jakoś nie widzę aby Nas było na nich stać. Owszem w kadrach tych klubów może i by się ktoś znalazł, ale jakoś próby Legii z czasów Trzeciaka nie przekonują (inna sprawa, że On nawet nie jest amatorem jeśli chodzi o szukanie piłkarzy więc cudów nie można było się spodziewać).
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2011, 14:13
Ci najlepsi z Hiszpanii to prędko znajdą sobie kluby czy to na Wyspach albo we Francji.Do Polski to raczej gracze klasy jakich Urban kiedyś do Legii naściągał (Descarga,Aruabarena,Balbinio,Tito).Sprawdził sie właściwie tylko Astiz.W kwestii transferów to wierze Valckxowi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.07.2011 o godz. 14:19.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.07.2011, 14:24
przeciez ja mowilem o zawodnikach 2 ligi a nie 1 i to jeszcze czolowych zespolow. mozna sie zabrac za przeczesywanie rynku Primera Division z miejsc 15-20 : D
Na przykład moznaby wziąć Inakiego Descargę - byłego kapitana Levante Walencja albo Mikela Arruabarrenę gracza Tenerife i Xerez ?
Podejrzewam, że duet Holendórw nie patrzy na zawodników poprzez pryzmat ligi czy klubu tylko poprzez pryzmat przydatności do zespołu.
Uważam, że dobrzy zawodnicy z drużyn z dołu Primera Division są nie do wzięcia, a wyjęcie takich kaszalotów jacy trrafili się Legii zaowocowało konkretnymi ubytkami w budżecie klubu.
Perełki można trafić prędzej w szerokich składach czołowych zespołów - tacy którzy w polskiej lidze będą przydatni. Vide Uche (rez. Espanyolu) czy Astiz (rez. Osasuny).
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.07.2011, 16:06
szkłerwa.

PSV podkupiło nam Wijnalduma ;/
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2011, 17:02
http://www.transfermarkt.de/de/teemu...ler_46972.html

22 lata,

9 meczów w tym sezonie, 8 bramek i 4 asysty.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 04.07.2011, 17:12
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Na przykład moznaby wziąć Inakiego Descargę - byłego kapitana Levante Walencja albo Mikela Arruabarrenę gracza Tenerife i Xerez ?
Podejrzewam, że duet Holendórw nie patrzy na zawodników poprzez pryzmat ligi czy klubu tylko poprzez pryzmat przydatności do zespołu.
Uważam, że dobrzy zawodnicy z drużyn z dołu Primera Division są nie do wzięcia, a wyjęcie takich kaszalotów jacy trrafili się Legii zaowocowało konkretnymi ubytkami w budżecie klubu.
Perełki można trafić prędzej w szerokich składach czołowych zespołów - tacy którzy w polskiej lidze będą przydatni. Vide Uche (rez. Espanyolu) czy Astiz (rez. Osasuny).
aha, czyli jesli 2 czy 3 zawodnikow nie wypaliło tzn ze juz wszyscy nie wypalą i wszyscy są do dupy?

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 04.07.2011, 17:54
aha, czyli jesli 2 czy 3 zawodnikow nie wypaliło tzn ze juz wszyscy nie wypalą i wszyscy są do dupy?
Nie, ale trzeba by się nieźle zastanowić czy lepiej kupować Meliksonów, Genkowów, Chavezów, czy może Aruabareny, Descargi itp ?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Fiti : 04.07.2011 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów