The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
#**SnaKe**#
Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2011, 12:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy. U Nas nie ma szans na gre.
A Nalepa jedną nogą w Ruchu. poczekajmy od poniedziałku to sie wyjaśni
i tu jest właśnie problem, pójdzie do Ruchu będzie dawał rade wybije się , poza tym nie wierze że jest gorszy od Kowalskiego.

Z Małym było też podobnie nie dostawał szans a co jest teraz każdy widzi. Wolałbym mieć Mąkę jako 2 pomocnika a Gułę sprzedać do Lechii.

Co do transferów z Polonii, Sobiecha bym sobie darował.
Odpowiedz cytując
Aloizi
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 25.06.2011, 13:03
W dzisiejszym PS przeczytałem iz Zagłebie pyta Kaiserslautern o możliwość wypożyczenia Iljana Micanskiego. Moze by tak Wisła pomyślała o nim. Napadzior z niego niezły. Wypożyczyć chłopaka na sezon, a jakby nie wypalił to oddać go z powrotem.
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 25.06.2011, 13:03
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Według mnie jednak zbyt pochopnie rezygnujemy z Krzyśka Mączyńskiego. Nie wiem, może mają racje w sztabie szkoleniowym i nie jest to zawodnik o potencjale na Wisłę Kraków, w ŁKS-ie rzadko go oglądałem ale pamiętam, że miał papiery na grę, kiedy jeszcze w Pucharze Ekstraklasy wychodził w pierwszym zespole.
Nie "rezygnujemy" tylko sam Mąka nie chce tu przyjść, ponieważ boi się, że będzie grzał ławę.
Druga rzecz: czy Wy nie przesadzacie z tym Traore - na prawie każdej stronie post, że dobrze by było aby przyszedł. Popatrzcie jak dużą uwagę, praktycznie w każdym wywiadzie, Stan przykłada do charakteru kandydata do gry w Wiśle. Każdy z Was widział i słyszał o odpałach Traore, które notorycznie się zdarzają. Czy to Was jednak nie przekonuje, że on się do Nas jednak kompletnie nie nadaje? Przykładowo, gramy ważny mecz a gość pokazuje fucka przeciwnikowi albo sędziemu (jak to mu się już zdarzyło, jeśli dobrze pamiętam), i co wtedy? Wydaje mi się, że w drużynie wystarczy jeden Sobolewski, któremu zdarzają się wpadki na czerwoną w ważnych meczach.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.06.2011, 13:05
Ja o Jaliensie usłyszałem 1 raz jak do nas przechodził. Grał w AZ - klub nie tak rozpoznawalny jak Ajax, Feye czy PSV. Oczywiście AZ ostatnimi sezonami potwierdza że jest jedną z najlepszych drużyn w ED ale subiektywnie patrząc bardziej rozpoznawalnym klubem jest Feyenoord. A popularność klubu przekłada się na popularność jego najlepszych zawodników.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.06.2011, 13:10
ja jestem przeciwnikiem Traore w Wiśle. :}
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 25.06.2011, 13:12
Zoneveld razem z Hofsem byli największymi darmozjadami jacy grali na Cyprze w ostatnim sezonie. Poza tym z tego co mi wiadomo to Romansuje już z Bredą, o ile już nie podpisał kontraktu(aż tak dobrze się nie orientuje)

Rosa nie przeszedł testów w lutym w Polonii Warszawa. Nie mówię ze polscy trenerzy się mylą ale nie jest to na pewno dla niego dobra rekomendacja.

Tim de CLer byłby natomiast fantastyczny, tyle ze należałoby się zastanowić czy chcemy kolejnego gracza po 30.

Jako że interesuje się, i dośc często oglądam ligę holenderską to z ligi tej moge polecić do Wisły następujących piłkarzy:
NAPASTNIK
http://www.transfermarkt.de/en/samue...ler_55751.html
http://www.transfermarkt.de/en/frank...eler_4531.html
http://www.transfermarkt.de/en/lex-i...ler_56371.html
LEWY OBROŃCA
http://www.transfermarkt.de/en/mihai...ler_26500.html
http://www.transfermarkt.de/en/calvi...ler_45561.html
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.06.2011, 13:17
http://www.weszlo.com/news/7130

Dla fanów Traore.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 25.06.2011, 13:28
duch1989

http://www.transfermarkt.de/en/samue...ler_55751.html

ten koleś jest świetny, widziałem go w ok 10 meczach i jak na Wisłę byłby kapitalny.
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 25.06.2011, 13:35
http://www.youtube.com/watch?v=C8jTMgVFRfA
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2011, 13:44
gdyby była taka możliwośc to na miejscu Stana przecesał bym rezerwy Bayernu Monachium.Tam przypadkowi zawodnicy nie trafiają a milionów chyba nie chcą za swoich rezerwowych (jak np za Sikorskiego)
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.06.2011, 13:48
szwabki raczej do nas nie przyjdą bo i po co, mają wielkie możliwości rozwoju i przedstawią je nad grę w polskiej ekstraklasie ?

a Polak jest jeden :
http://www.transfermarkt.de/en/oscar...ler_76051.html
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.06.2011, 15:43
http://www.eurofutbol.pl/news/294035...zdegradowany!/

Jakby rzeczywiście Olympiakós został zdegradowany, to można by było wyciągnąć jakiegoś bardzo dobrego grajka.

Młody w miare, na lewą do Grecji przybył z drugiej Bundesligi, więc mógłby się zgodzić przejść po ewentualnej degradacji.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/jo...ler_41112.html

Doświadczony straszliwie, akurat kontrakt mu wygasł. Tak nośne nazwisko że można by go uznać za bombę transferową. Może grać na lewej obronie.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ra...eler_3771.html

Następny doświadczony zawodnik. Holendrzy go znają bardzo dobrze bo w Holandii grywał. W sam raz do naszej Serbskiej gromadki.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_19719.html
Ostatnio edytowane przez Baala : 25.06.2011 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.06.2011, 15:50
Baala napisał(a):Wyświetl post
http://www.eurofutbol.pl/news/294035-Afera-korupcyjna-w-Grecji---mistrz-zdegradowany!/

Jakby rzeczywiście Olympiakós został zdegradowany, to można by było wyciągnąć jakiegoś bardzo dobrego grajka.
cały skład by rozkradł
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.06.2011, 17:24
A może tak skoro Kanyspor wisi Widzewowi kase ale jej nie zapłaci to Widzew ma Robaka a im zależ na kasie więc dajemy za Robaka to co Kanyspor im wisiał plus jakaś kasa za Dudu i Łobo do nich wtedy wszystkie pozycje fajnie obstawione a jak Kafarski chce Gułe to niech go bierze ku chwale Lechii może u nich coś zagra.
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 25.06.2011, 18:18
Widzew nie ma Robaka nawet jak mu nie zapłacą. To już nie jest ich zawodnik. Kase mogą wyciągnąć albo polubownie albo drogą sądową - nie przez powrót Robaka.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.06.2011, 18:24
Wiślak z Azorów napisał(a):Wyświetl post
A może tak skoro Kanyspor wisi Widzewowi kase ale jej nie zapłaci to Widzew ma Robaka a im zależ na kasie więc dajemy za Robaka to co Kanyspor im wisiał plus jakaś kasa za Dudu i Łobo do nich wtedy wszystkie pozycje fajnie obstawione a jak Kafarski chce Gułe to niech go bierze ku chwale Lechii może u nich coś zagra.
Nie ma.

Przeczytajcie: http://www.weszlo.com/news/7123
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 26.06.2011, 10:34
Zamiast myśleć o Robaku, który nie byłby wzmocnieniem, warto by się zastanowić nad Niedzielanem. Będzie za darmo do wzięcia. W tej sytuacji można byłoby Boguskiego gdzieś wypożyczyć.
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.06.2011, 11:43
Widzę, że Niedzielan ciągle w modzie ;-P Nie wiem czy opłaca się ściągać piłkarzy, którzy raz na takim poziomie się nie sprawdzili. Rozumiem, że Andrzej miał kontuzje, że Skorża nie dawał mu szans, ale w końcu wraca Boguski, pewnie lada dzień trafi do nas ktoś z zagranicy... A Robak? Hym... Myślę, że już większy pożytek byłby z Franka ;D
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.06.2011, 12:33
miodzio napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że Niedzielan ciągle w modzie ;-P Nie wiem czy opłaca się ściągać piłkarzy, którzy raz na takim poziomie się nie sprawdzili. Rozumiem, że Andrzej miał kontuzje, że Skorża nie dawał mu szans, ale w końcu wraca Boguski, pewnie lada dzień trafi do nas ktoś z zagranicy... A Robak? Hym... Myślę, że już większy pożytek byłby z Franka ;D

haha, na jakim poziomie sie nie sprawdzili ? Możesz przybliżyć? Niedzielan by sie nadał w sam raz.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.06.2011, 12:43
Dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.06.2011, 13:05
Dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki.
bo nie da się wejść dwa razy do tej samej rzeki ponieważ woda w niej płynie (vel układ cząsteczek jest zmienny, zatem w danej chwili zastajesz jedyny i niepowtarzalny ich układ). takie znaczenie ma ta sentencja ma to opisywać zmienność sytucyjną i proponuje elastyczność w podejściu do otoczenia, gdyż ono się zmienia jak rzeka. Możesz wchodzić miliard razy w tym samym miejscu ale za każdym razem bedziesz wchodził do innej rzeki. dziekuje i pozdrawiam.

cieszę się że forumowicze nie podejmują decyzji o tym kogo zatrudnić, a kogo nie. takie spekulacje są w moim rozumieniu są bezproduktywną stratą czasu z punktu widzenia produkującego wesoło czasem poczytać głupoty i czasem swoje 3 grosze dorzucic
Powód: ce sedzi mnie dupa
Ostatnio edytowane przez crate digger : 26.06.2011 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.06.2011, 13:58
Od tego jest forum by poteoretyzować na temat polityki transferowej klubu. Na pewno też "głupoty" dotyczące osoby Andrzeja Niedzielana są bardziej na temat niż Twoje głupoty na temat zmienności sytuacyjnej i układu cząstek. Pozdrawiam również serdecznie.

Nie zmienia to jednak tego, że Wiśle potrzeba świeżej krwi, a nie Niedzielana, który swój czas już we Wiśle miał. Pechowo najpierw z kontuzją wypadł na wiele miesięcy, a po kontuzji już nic wielkiego nie pokazał. Druga sprawa, że i tych szans zbyt wiele nie miał.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.06.2011, 15:18
Od tego jest forum by poteoretyzować na temat polityki transferowej klubu. Na pewno też "głupoty" dotyczące osoby Andrzeja Niedzielana są bardziej na temat niż Twoje głupoty na temat zmienności sytuacyjnej i układu cząstek. Pozdrawiam również serdecznie.

Nie zmienia to jednak tego, że Wiśle potrzeba świeżej krwi, a nie Niedzielana, który swój czas już we Wiśle miał. Pechowo najpierw z kontuzją wypadł na wiele miesięcy, a po kontuzji już nic wielkiego nie pokazał. Druga sprawa, że i tych szans zbyt wiele nie miał.
Wiśle potrzeba świeżej krwi? Ilu piłkarzy przyszło do Wisły w ciągu ostatniego roku ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.06.2011, 15:48
Niedzielan - słabiutki grajek, który nadaję się tylko i wyłącznie do gry z kontrataku. Także kluby typu Korona, Ruch Chorzów są w sam raz dla niego. On nic nie potrafi, zagrać prostopadłej piłki, zastawić się, zagrać klepy. Jedynie dostawić nogę, pobiec na kontrę i zaj*** komuś z z łokcia. Dziwię się że tak słaby zawodnik strzeli tyle bramek w tej lidze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.06.2011 o godz. 15:51.
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 26.06.2011, 15:55
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan - słabiutki grajek, który nadaję się tylko i wyłącznie do gry z kontrataku.
Trafna uwaga. Potrzebujemy kogoś w charakterystyce Genkova.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.06.2011, 17:02
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan - słabiutki grajek, który nadaję się tylko i wyłącznie do gry z kontrataku. Także kluby typu Korona, Ruch Chorzów są w sam raz dla niego. On nic nie potrafi, zagrać prostopadłej piłki, zastawić się, zagrać klepy. Jedynie dostawić nogę, pobiec na kontrę i zaj*** komuś z z łokcia. Dziwię się że tak słaby zawodnik strzeli tyle bramek w tej lidze.
Nic dodać, nic ująć. Właśnie dlatego sobie nie poradził w Wiśle.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2011, 17:10
przed kontuzją według mnie grał całkiem przyzwoicie, ale po niej już nie mógł wrócić do poprzedniej dyspozycji, nam jednak potrzebny jest zawodnik o podobnych walorach i umiejętnościach do Genkowa, jak nie lepszy
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 26.06.2011, 17:20
A my jak większość goli strzelamy jak nie z kontry ? Na pewno nie po budowanych od obrony akcjach tica taca.
Wg mnie byłby jak znalazł jako zmiennik. Pod koniec i tak zawsze jest więcej miejsca a drużyny częściej się decydują na dłuższe zagrania. Mógłby powalczyć w pojedynkach biegowych. No i w razie braku Genkowa nie musiałby na szpicy grać Boguski. Jesteście pewni, że jakiś kozak przyjdzie na atak ? Bo ja nie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.06.2011 o godz. 17:22.
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.06.2011, 18:28
Wolałbym Robaka pięć razy bardziej od Niedzielana - a czy byłby wzmocnieniem? Byłby - pośrednio potwierdził to Stan mówiąc że chcieli Robaka tylko był za drogi. Znaczy, jakby Widzew chciał za niego mniej kasy to grałby już dawno u nas.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 26.06.2011, 18:30
Robak to niestety nie kategoria "tani z kontraktem w ręce"
Nie wnikam jakie są zawiłości między Widzewem, a Turkami, ale ja nie widzę możliwości, żeby on do nas trafił teraz. Wcześniej był na naszej liście, ale Genkow był tańszy. Czyli teraz też trzeba szukać opcji tańszy Zresztą jak zwykle.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.06.2011 o godz. 18:32.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów