The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2010, 20:38
http://********/news/show/4875_ida_czy_czlapia_ Śmieszny artykuł za to za Skorży biegli wręcz po mistrzostwo :d
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.05.2010, 20:47
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
http://********/news/show/4875_ida_czy_czlapia_ Śmieszny artykuł za to za Skorży biegli wręcz po mistrzostwo :d
Cytat:

Idą czy człapią?

W miniony piątek, w 27 kolejce obecnie trwającego sezonu piłkarze Białej Gwiazdy odnotowali porażkę na "własnym" boisku z ekipą Korony Kielce.

Co bardzo znamienne już 3 w tym roku (na 10 meczów ligowych), a 6 jeśli się weźmie pod uwagę tegosezonowe 3 przegrane w roku poprzednim.

W tak słabym stylu Wisła niestety nie kroczyła po mistrzostwo nigdy w swojej "nowoczesnej" historii (wejście do klubu TF). 6 porażek odnotowała wprawdzie w sezonie 00/01, ale trzy z nich w samej końcówce zmagań, gdy już wszystko było praktycznie jasne.

W/w dane przypominamy, by spojrzeć prawdzie w oczy. Liczby bowiem nie kłamią, tak samo zresztą jak jeszcze nigdy i nikomu nie zaszkodziła konstruktywna krytyka.

A komu się ona należy? Np Henrykowi Kasperczakowi. Ciągle bowiem nie przekonał on o słuszności mianowania go trenerem Wisły. Gdy obejmował nasz zespół, Wisła była na pierwszym miejscu w tabeli z przewagą dwóch pkt nad Lechem. Gdy Lech dziś wygra ze Śląskiem, na trzy kolejki przed zakończeniem sezonu będzie również przewodzić tabeli, ale tylko z punktem jednym.

Kasperczak odpadł z rozgrywek PP już w ćwierćfinale. Co równie istotne, nie zaliczył jakiś czas później w pełni najważniejszego egzaminu weryfikującego jego kompetencje, a mianowicie nie wygrał bezpośredniej potyczki na szczycie z poznańskim Lechem.

Ktoś może błyskawicznie opowiedzieć, że jej nie przegrał. Ok. Wisła przeciwko "Kolejorzowi" zagrała bardzo poprawnie w obronie, stosując skuteczny w niwelowaniu ofensywnych poczynań gości pressing (wyłączenie z gry Stilicia, wyeliminowanie atutów Lewandowskiego), ale Wisła w tym meczu zagrała też bez rewelacji w ataku, dysponując na połowie przeciwnika wąskim wachlarzem ofensywnych rozwiązań, które raczej ani przez moment nie zwiastowały w wyrazisty sposób, że Lech tego dnia w Krakowie polegnie.

Kasperczakowi wygodnie było zremisować, ale kunktatorstwo nie symbolizuje teamów silnych, świadomych swoich walorów, gotowych w pełni reprezentować Polskę na międzynarodowej arenie. Śmiało można więc wysnuć tezę, że Wisła Kasperczaka nie idzie po mistrzostwo a po nie człapie. I to w sumie w dodatku z wywieszonym językiem, nerwowo oglądając się za siebie, czy aby ktoś nagle zza pleców nie wyskoczył i miana lidera nie odebrał. Skąd taki twardy wniosek?

Choćby stąd, że pod wodzą Kasperczaka Biała Gwiazda gra w kratkę. Bardzo dobre występy w Bytomiu i w II połowie meczu z Piastem przeplata słabymi z Koroną, Śląskiem, oraz cudem wygraną potyczką z Polonią Warszawa (nie zapominajmy o odpadnięciu haniebnym z rozgrywek PP i to na szczeblu 1/4)

Powyższe stanowisko potwierdza przypuszczenie, że nic w tej materii nie dało zwolnienie Macieja Skorży. To bowiem nie trenerzy biegają po boisku a piłkarze. A co w tym sezonie wyprawiają następcy niekoniecznie Reymana, ale przynajmniej Żurawskiego czy Błaszczykowskiego?

Przegrywają wszystko co dla nas kibiców jest najistotniejsze. Po raz pierwszy od 1959 roku derby z Cracovią. Wcześniej mega ważne kwalifikacje do bliskiej jak nigdy Ligi Mistrzów. Ponadto dwa z trzech meczów z Lechem (w tym jeden w superpucharze), jeden z Legią, a także potrafią się zbłaźnić gdy naprzeciwko nich stają ekipy Arki czy Korony. Można więc rozumować wszystko to, jako zupełne nieprzygotowanie pod względem mentalnym tej grupy ludzi do bycia najlepszą i eksportową ekipą polską.

Żenująco słabo gra nadal Paweł Brożek. Podobnie zresztą jak Andraż Kirm, który przy R22 zupełnie nie przypomina podstawowego gracza Słowenii, będącej za moment jednym z uczestników piłkarskich MŚ.

Może to wszystko jest więc pewnym sygnałem? Na przykład takim, że warto by było część z apanaży pseudoprofesjonalistów przeznaczyć na rozbudowę odpowiedniej bazy szkoleniowej i odpowiedniego szkolenia młodzieży. Że zamiast bazować na "starych układach" może warto by zainwestować w większą ilość pracowników marketingu, czy ludzi odpowiednich za PR i to w ludzi młodych, kreatywnych, mających nowatorskie wizje, a nie jednostki na zasadzie klientelizmu zsyłane z TF do pełnienia funkcji o których nie mają one bladego pojęcia, lub które pracę w sporcie traktują niczym obowiązek istnienia i egzystowania w świecie przez nie niechcianym i nielubianym.

Może warto przewietrzyć trochę szatnię i podziękować już tym, którzy grę w Wiśle traktują jak odrabianie pańszczyzny. Może warto rozwinąć skautnig, zrezygnować z trenera, który już kiedyś pokazał, że dla niego najistotniejsze są pieniądze a nie dobre imię ABG, a zamiast tego zainwestować w tworzenie akcji prospołecznych budujących nie tylko pozytywny wizerunek marki (bo takową jest z całą pewnością Wisła), ale także gromadzących wokół R22 większą liczbę fanów z różnych środowisk lokalnych.

Może warto zrobić krok do tyłu, by potem zrobić dwa do przodu?

Może można wszystko. Trzeba jednak chyba głównie chcieć. A co chcą z Wisłą dalej robić jej decydenci ciągle nie bardzo wiadomo, bo utopią jest przy R22 otwarty plan polityki długofalowej. A w nim jak na razie ciągle nie ma miejsca dla umiejętnego wykorzystywania potencjału tkwiącego w trójkolorowych fanach.

Może przyjście Bogdana Basałaja zmieni coś w tej materii? Zobaczymy, bo może być też tak, że ten pan powie kiedyś, że tak naprawdę on nic nie może.
SKWK..............
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.05.2010 o godz. 20:58.
Marcinnno
Senior Member

Stary 02.05.2010, 21:01
To za trenera Skorży Wisła przegrała z Lechem, Legią oraz Cracovią. Kiedy Wisłę przejął Kasperczak zaczęliśmy grać piłką. Nikt nie mówi, że nasza gra wygląda jakby po boisku biegali piłkarze Barcelony, ale widać poprawę. To za Kasperczaka Wisła rozegrała najlepsze mecze w tym sezonie i dzięki niemu widać przebłyski w naszej grze. Rzeczywiście mamy punkt przewagi, ale bądzcie do cholery fair, Skorża zapoczątkował przegrywanie ze średniakiem ( Arka Gdynia), to Skorża rozleniwił naszych piłkarzy to granic możliwości, to on zespół formę Kirma. Kasperczyk odpadł z PP? Straszne, szanowny Maciej skompromitował zespół z Tallinem, Legią, Cracovią, Lechem, Arką… Wisła człapie ? A kto miał drużynę na początku sezonu, kto odpowiadał za przygotowanie zespołu? Ja ? Skorża wraz z Włochem, którego tak bardzo chciał mieć w swoim sztabie. Za trenera Skorży nie graliśmy w kratkę, graliśmy po prostu non-stop masakrycznie słabo.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.05.2010, 21:04
czytaj calosc...
Cytat:

Powyższe stanowisko potwierdza przypuszczenie, że nic w tej materii nie dało zwolnienie Macieja Skorży. To bowiem nie trenerzy biegają po boisku a piłkarze. A co w tym sezonie wyprawiają następcy niekoniecznie Reymana, ale przynajmniej Żurawskiego czy Błaszczykowskiego?
co oczywiscie od dawien dawna popieram..
po prostu po przyjsciu Kaspra bylo chwilowe boom a potem od nowa to samo.. od ich widzimisie bedzie zalezec czy zdobeda MP czy nie.. a czy bedzie Skorza, Kasper czy Ferguson to nic nie zmieni..
jedyna nadzieja ze upie.. sie z pensji / zniza kontrakty.. a jak nie pasuje to pozegnac sie i zakontraktowac mlodziakow z 4 ligi ktorzy beda zapierdalac jak szwajcarskie zegarki za 20 tys zl miesiecznie.. i o tyle dobrze ze trener nie bedzie musial tlumaczyc pilkarzom jak strzelic z 4 metrow do pustej bramki, przyjac pilke czy dokladnie podac do partnera oddalonego o 10 metrow..
jak niestety niektorzy tutaj by chcieli.. PROFESJONALNY jakby nie bylo pilkarz, gra w najlepszym Polskim klubie, zarabia po 80 tys zl miesiecznie, ma najlepszy sprzet do trenowania i on biedula grajac ponad 10 lat w pilke na najwyzszym poziomie nie potrafi pilki dokladnie podac, trafic w swiatlo bramki czy zrobic wrzutke w pole karne.. MUSI mu to trener tlumaczyc.. rzeczy o ktorych wiedza gimnazjalisci grajacy przed blokiem na osiedlu

a juz w ogole mnie smieszy to gadanie o mobilizacji pilkarzy przez trenera.. przeciez on nie gra za darmo tylko dostaje fortune jak na Polskie warunki za przebiegniecie kilku metrow i kopniecia pilka dwa razy.. dla nich mobilizacja jest MIESIECZNA WYPLATA i to nie byle jaka bo przeliczana w pieniadzach ktorych wielu z nas nie zarobi pracujac ciezko przez 2 lata
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.05.2010 o godz. 21:26.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.05.2010, 21:11
A nie przyszło wam do głowy że nasi nie wytrzymali gry co trzy dni. Ciągle byo mówione że brak im świerzości że są zajechani i jak przyszło grać co trzy dni w tym ciężki pojedynek Lechem to popłynęli w końcu.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.05.2010, 21:14
Dajmy mu chociaż rok popracować. Po 3 latach ze Skorżą grajki oduczyli się wszystkich odruchów prawdziwego piłkarza. Żeby odbudować to co zostalo zniszczone potrzeba dużo czasu i dużo pracy.
A zarzucanie Kasperczakowi, że nie wygrał z Lechem to totalne dyletanctwo. Ta osoba w ogóle zna się na piłce ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.05.2010 o godz. 21:16.
..
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 02.05.2010, 21:15
Chciałbym wiedzieć, co za głąb pisał ten artykuł.
Jeśli przegramy mistrza, to dzięki pierwszym dwóm meczom tej rundy. Oraz genialnemu przygotowaniu fizycznemu naszych zawodników. Ataki na Kasperczaka to przejaw skrajnej patologii umysłowej.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.05.2010, 21:21
Dobre, dobre na poprawę humoru z wieczora gdybyż tylko ON SKORŻA tu był... Lecha to byśmy roznieśli z jego taktyką, Legia truchlałaby ze strachu... A tak ten wredny Kasper wszystko co Skorża zbudował zniszczył ot tak
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2010, 21:53
Problem w tym, że SKWK od dłuższego czasu ocenia pracowników naszego klubu nie wedle ich faktycznych zasług i fachowości, a wedle głębokości wejścia w dupę kibicom. Im głębiej, tym lepiej.

Ale nie ciągnijmy już dłużej tego tematu, bo zaraz usłyszę, żebym przyszedł na spotkanie i powiedział im to w twarz
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.05.2010, 22:02
Może faktycznie tak zrób zamiast nazywać kogoś głąbem zza monitora.Sam napisałeś że chciałbyś dowiedzieć się kto to napisał. Znafco piłki.
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.05.2010, 22:03
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A nie przyszło wam do głowy że nasi nie wytrzymali gry co trzy dni. Ciągle byo mówione że brak im świerzości że są zajechani i jak przyszło grać co trzy dni w tym ciężki pojedynek Lechem to popłynęli w końcu.
Jest to możliwe.
Ale skoro takie samo tempo wytrzymała (o zgrozo) taka potęga jak Korona to mamy dowód, że ktos u nas, nazywając rzecz po imieniu, zjebał chyba najdłuższą przerwę zimową w piłkarskiej Europie... Jakoś kurna Lech wytrzymał, Ruch wytrzymuje (a ten ma jeszcze PP), tylko Wisła nie może.

Kto zjebał? nie powiem, bo mnie najwierniejsi z wiernych zwyzywają.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.05.2010, 22:23
felipe napisał(a):Wyświetl post
Jest to możliwe.
Ale skoro takie samo tempo wytrzymała (o zgrozo) taka potęga jak Korona to mamy dowód, że ktos u nas, nazywając rzecz po imieniu, zjebał chyba najdłuższą przerwę zimową w piłkarskiej Europie... Jakoś kurna Lech wytrzymał, Ruch wytrzymuje (a ten ma jeszcze PP), tylko Wisła nie może.

Dokladnie.

Skorza razem z tymi specami od przyg ficzycznego wykombinowlal jakies szczytowania na Levadie a potem juz sil nie ma...i tak człapiemy po dzis dzień.

golym okiem widac ze co jest spitolone ,nie mzoe byc tak ze pilakrze w 3/4 meczach sa za kazdym razem o tempo wolniejsi od swojego rywala.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2010, 22:36
Jest to możliwe.

Zwyzywają od kibiców sukcesu, a najśmieszniejsze jest to, że ci, którzy tak szczekają, nie mają więcej niż 18 lat...
element
Senior Member

Stary 02.05.2010, 22:44
Albo od 18 lat zapierdalają po wsiach za Wisłą.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2010, 22:44
Chyba żartujesz. Znałbym ich z widzenia.
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.05.2010, 23:06
Tak sie składa że autor tego felietonu, którego określiłeś głąbem jeździ po wsiach i pięknych polskich stadionach za Wisłą, I ma powody do takiej a nie innej opinii na temat naszego wspaniałego coacha vel 96 000 złotych za nic. Te pieniądze też można było przeznaczyć na dobrych piłkarzy. Nie uważasz podobnie. Ale oczywiście okrzyknijmy go cudotwórcą. I na temat SKWK sie więcej nie wypowiadaj bardzo Cie prosze podobnie jak w sprawie naszego byłego niestety trenera. Jeżeli pomoc przy akcjach charytatywnych nazywasz wchodzeniem głęboko w dupe, to gratuluje światopoglądu...
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:12
a prawda jest taka ze jestesmy rozpieszczeni jak ci pilkarze. Pilkarze gwiazdorza uderza im sodowka do glowy i czesci kibicow tez. Gramy caly sezon na wyjazdach, przed sezonem mysle ze nawet 2 miejsce bysmy przyjeli z ucalowaniem reki ale i tak narzekamy bo myslimy ze zawsze musimy miec pierwsze miejsce. Ale co tu duzo pisac, pilkarzom sie nie chce grac a kibicom sie nie chcialo jezdzic za druzyna kilka km do Sosnowca, to kto tu jest frajerem? Pilkarze ktorym nie chce sie grac z ambicja czy kibice ktorzy wymagaja a jak cos trzeba od siebie dac, poswiecic swoj czas dla Wisły to maja na nia wyjebane? A moze i kibice i pilkarze to frajerzy? A pozniej nadchodzi mecz z Legia czy feta i nagle brakuje krzeselek na stadionie, ale jak gramy z Odra to **** z ta Wisła niech se graja a ja skomentuje postawe pilkarzy ogladajac wygodnie mecz w tv. Wiem wiem ja tez jestem .....m bo nie chodze na mecze tylko ze ja mam 4 razy tyle co Wy mieliscie do Sosnowca, nikt mi pod dupe nie podstawi pocigu i nie zalatwi wszystkiego od A do Z, ale co z tego nawet jak sie cos zalatwi kibicom Wisły to maja na to wyjebane bo oni to nie beda placic za pociag bo wola jechac autem, a w ogole to pociag ma nieladny kolor i na mecze tez mozna z tego powodu nie jezdzic. Nie pije tu do konkretnych osob ale prawda jest taka ze pewnie co drugi co tk narzeka to ma wyjebane na klub i tylko od niego wymaga a jak cos trzeba dac i samemu zawalczyc to pojawiaja sie schody. Moze wiec mniej wymagajmy bo obecnie to zarowno pilkarzom jak i nam sodowa do lba uderzyla.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Marcinnno
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:14
Skorża ukochany został przez Skwk za to, że pytał ich o zdanie czy Frankowski może wrócić : ) Proste i logiczne. Bo od kiedy to ludzie z Skwk mają decydować o naszym klubie ?
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2010, 23:18
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Tak sie składa że autor tego felietonu, którego określiłeś głąbem jeździ po wsiach i pięknych polskich stadionach za Wisłą, I ma powody do takiej a nie innej opinii na temat naszego wspaniałego coacha vel 96 000 złotych za nic. Te pieniądze też można było przeznaczyć na dobrych piłkarzy. Nie uważasz podobnie. Ale oczywiście okrzyknijmy go cudotwórcą. I na temat SKWK sie więcej nie wypowiadaj bardzo Cie prosze podobnie jak w sprawie naszego byłego niestety trenera. Jeżeli pomoc przy akcjach charytatywnych nazywasz wchodzeniem głęboko w dupe, to gratuluje światopoglądu...
Jak ja, kolego sympatyczny, jeździłem za Wisłą, to jeszcze była zgoda z Widzewem, której Ty nie pamiętasz, bo byłeś dopiero w planach. Podobnie jak większość gości z SKWK. I nie będziesz mi mówił, czy i na jaki temat mam się wypowiadać, bo po to jest forum. I póki stosuję się do jego zasad, nie obrażam i nie używam wulgarnych słów, to mam prawo pisać tutaj posty i wyrażać moje zdanie.

A jak będziesz miał tyle wyjazdów co ja, to wtedy będziesz miał prawo mnie krytykować. Na razie słuchaj co mówią starsi i wyciągaj wnioski.
Mateusz91
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:20
Maciej Skorża dorobił się szacunku ze strony Stowarzyszenia, bo był poerwszym trenerem, który tak naprawde zauważył rolę kibica w budowie sukcesu drużyny. Postrzegał fanów Wisły jako element tego klubu, który jest szalenie istotne. Było to zupełne przeciwstawienie się panującemu dzięki panom z iti trendu: kibic zło konieczne. Proste i logiczne

Nikt nie odbiera Ci prawa głosu. Ale jak nie wiesz z czego wynikał szacunek do Skorży to prosze Cie nie pisze bzdur. Bo teksty o włażeniu w dupe obrażają człowieka, który dla Wisły zrobił wiele dobrego, a bezinteresownie pomagał też innym ludziom. Podobnie jak nazwanie głąbem człowieka, który ma wielkie powody do" lekkiej antypati" do Kasperczaka, bo jego zasług dla Wisły chyba jednak nie znasz...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.05.2010 o godz. 23:39.
Marcinnno
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:25
Dorobił się szacunku przez to, że jest dyplomatą oraz przez to, że pytał Skwk czy Frankowski może grać w Wiśle.. Dla mnie to jest kpina, aby pare osób wypowiadało się w imieniu kibiców ! A to co pojawiło się na stronie Skwk jest lekko mówiąc żenujące Pamiętajcie również , że Wasz Maciej nie pracował za darmo tylko radze sobie sprawdzić ile wyciągał będąc w Wiśle Zobaczymy jak będzie się wypowiadał o swoich przyszłych kibicach i co wtedy napiszecie

P.S: Panie ''Mateusz 91'' posty się edytuje ,a nie dodaje jeden pod drugim ; ]

Jak będziesz starszy to kiedyś może zrozumiesz co to była z drużyna jak trenerem był Kasperczak i czasy Lazio, Parmy będziesz mógł tylko oglądać na filmach... Jak byś był, żył wtedy tym wszystkim to zrozumiał byś ; ) Tak samo szanowny Frankowski zdobył lekko ponad 100 bramek w Wiśle i za to należy mu się szacunek, ciekawe kto z Was w życiu strzelił tyle bramek ?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 02.05.2010 o godz. 23:29.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.05.2010, 23:28
Maciej Skorża dorobił się szacunku ze strony Stowarzyszenia, bo był poerwszym trenerem, który tak naprawde zauważył rolę kibica w budowie sukcesu drużyny. Postrzegał fanów Wisły jako element tego klubu, który jest szalenie istotne. Było to zupełne przeciwstawienie się panującemu dzięki panom z iti trendu: kibic zło konieczne. Proste i logiczne
Ale to jest TRENER!
Jak sama nazwa wskazuje - jest to pan, który ma drużynę WYTRENOWAĆ.

Maciej S. przez 3 lata wytrenował w Wiśle schemat: "Wyjeb na Brożka i jazda!". Mało jak na pieniądze, które zarabiał.

A idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej byłoby dać na trenera jakiegoś dobrego wyjazdowicza. Wybrałoby go walne zgromadzenie SKWK, na pewno miałby Wisłe w sercu (5 razy bardziej niż MAciej S.), konsultował się z kibicami, a i jako szary obywatel zgodziłby sie pewnie na tysiąc do ręki Same plusy, mierny ale wierny - dla niektórych najważnieszy czynnik z tego co widzę.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2010, 23:28
Pier....isz jak potłuczony. Nie było takiej sytuacji, żebyśmy nie poszli do Kasperczaka i nie poprosili go o piłki czy koszulki na aukcje, a on się nie zgodził. Jeździliśmy z nim na zgrupowania a on zawsze znalazł dla nas czas. To od niego wyszła inicjatywa przykrycia Bramy Brandenburskiej naszą flagą. Sam dał kasę na największą wtedy sektorówkę w Polsce. Mało wiesz więc nie opowiadaj głupot.
Mateusz91
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:29
Przepraszam za tą rażącą gafę. Rzadko tu zaglądam Niestety w kwestii Skorży chyba sie nie dogadamy.Płacono mu bo był profesjonalistą. Za to Kasperczak całkowice bezinteresownie pobierał z kasy klubu 96 000 złotych przez półtora roku.
Maciej Skorża ze schematem wyjeb na Brożka i z dużo słabszą kadrą zdobył dwa mistrzostwa. Kasperczak z połową reprezentacji dostał od dinama.
Maciej Skorża pomagał fanom Wisły zawsze gdy tylko mógł. Był na turnieju gdzie grano dla Arka Warchała, pomysł aby ten chłopak był jego asystentem na meczu z Polonią Bytom jeżeli sie nię myle też wyszedł od niego. Więc nie pisz że głupoty opowiadami
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 02.05.2010 o godz. 23:36.
Marcinnno
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:31
Ale to jest TRENER!
Jak sama nazwa wskazuje - jest to pan, który ma drużynę WYTRENOWAĆ.

Maciej S. przez 3 lata wytrenował w Wiśle schemat: "Wyjeb na Brożka i jazda!". Mało jak na pieniądze, które zarabiał.

A idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej byłoby dać na trenera jakiegoś dobrego wyjazdowicza. Wybrałoby go walne zgromadzenie SKWK, na pewno miałby Wisłe w sercu (5 razy bardziej niż MAciej S.), konsultował się z kibicami, a i jako szary obywatel zgodziłby sie pewnie na tysiąc do ręki Same plusy, mierny ale wierny - dla niektórych najważnieszy czynnik z tego co widzę.

Dokładnie ! To jest trener za to bierze kasę ! Nie za to komu pomaga, jak ma takie aspiracje niech idzie na wolontariusza , a nie na trenera.
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.05.2010, 23:39
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Jak ja, kolego sympatyczny, jeździłem za Wisłą, to jeszcze była zgoda z Widzewem, której Ty nie pamiętasz, bo byłeś dopiero w planach. Podobnie jak większość gości z SKWK. I nie będziesz mi mówił, czy i na jaki temat mam się wypowiadać, bo po to jest forum. I póki stosuję się do jego zasad, nie obrażam i nie używam wulgarnych słów, to mam prawo pisać tutaj posty i wyrażać moje zdanie.

A jak będziesz miał tyle wyjazdów co ja, to wtedy będziesz miał prawo mnie krytykować. Na razie słuchaj co mówią starsi i wyciągaj wnioski.

Od kiedy oglądanie meczu na wyjeździe w TV nazywa się wyjazdem?

Taki jesteś wyjazdowicz, wierny kibic a cieszysz się że w Twoim ukochanym klubie pracuje człowiek, który go okrada?

Drugi Marcinnno - no tak bo to że Wisła za Kasperczaka grała kiedyś zajebiście to jest powód by mu wybaczać to co zrobił po odejściu z klubu? To samo Frankowskiemu?
Niech nawet teraz wygra LM i tak mu się żaden szacunek nie należy. Jest zwykłym NAJEMNIKIEM i nikim więcej. Jego zasranym obowiązkiem jest doprowadzić klub jak najwyżej i za to dostanie kasę.

Skrorża rozstał sie z klubem w zdecydowanie ładniejszy sposób, a i w czasie gdy pracował zasłużył się kibicom na szacunek za to jakim był człowiekiem prywatnie, po za godzinami pracy.

Co do ogólnej sytuacji kadrowej, punktowej. Polska liga jest słaba, każdy o tym wie. Nasi grajkowie są traktowani jak swięte krowy i przepłacani. Dlaczego na zachodzie są dobre ligi? Tam się nie zwalnia trenerów z byle jakiego powodu tylko jeżeli drużyna źle gra, robi się wzmocnienia a "cieniasów" wywala się na zbity pysk. Na zachodzie piłkarze grają i za to dostają kasę, u nas gwiazdeczki za to że im się zapłaci zagrają coś od czasu do czasu. W Wiśle i Legii taka sytuacja nabiera już dramatycznych rozmiarów.
Zamiast jeździć po Hiszpaniach, Turcjach i udawać że się biega na sparingach, niech po zapierdalają po górach przez okres przygotowawczy. To im się do czegoś przyda, a nie przedłużenie wakacji w Hiszpanii.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 02.05.2010 o godz. 23:48.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2010, 23:40
Przepraszam za tą rażącą gafę. Rzadko tu zaglądam Niestety w kwestii Skorży chyba sie nie dogadamy.Płacono mu bo był profesjonalistą. Za to Kasperczak całkowice bezinteresownie pobierał z kasy klubu 96 000 złotych przez półtora roku.
I jakie ten Twój "profesjonalista" miał sukcesy w Europie?
Czy wiesz, że propozycja podpisania umowy z Kasperczakiem na 8 lat wyszła od Cupiała, a Kasperczak się nie zgodzi?
Kasperczak miał podpisaną umowę o pracę i musiał stawiać się w klubie! Umów się dochowuje, pacta sund servanda, jeśli coś Ci to mówi.
To Kasperczak obnażył brak profesjonalizmu w zarządzaniu naszym klubem!

Miał wpadki to fakt, nikt nie przeczy. Ale czy Skorża kiedykolwiek dostarczył nam tyle radości i dumy co Kasperczak? Czy mają iść w niepamięć nasze mecze w PE?

Młody jesteś i masz wyprany mózg. Przyjdzie czas, że zrozumiesz.

P.S. SKWK to nie Kuchnia Brata Alberta. Inicjatywy charytatywne są bardzo chwalebne, ale to nie ich zadanie. Albo przynajmniej nie główne.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.05.2010, 23:43
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy oglądanie meczu na wyjeździe w TV nazywa się wyjazdem?

Taki jesteś wyjazdowicz, wierny kibic a cieszysz się że w Twoim ukochanym klubie pracuje człowiek, który go okrada?

Drugi Marcinnno - no tak bo to że Wisła za Kasperczaka grała kiedyś zajebiście to jest powód by mu wybaczać to co zrobił po odejściu z klubu? To samo Frankowskiemu?
Niech nawet teraz wygra LM i tak mu się żaden szacunek nie należy. Jest zwykłym NAJEMNIKIEM i nikim więcej. Jego zasranym obowiązkiem jest doprowadzić klub jak najwyżej i za to dostanie kasę.

Skrorża rozstał sie z klubem w zdecydowanie ładniejszy honor, a i w czasie gdy pracował zasłużył się kibicom na szacunek za to jakim był człowiekiem prywatnie, po za godzinami pracy.
On nie bierze kasy za to, jakim jest człowiekiem prywatnie, tylko co robi z drużyną. I to było jego zasranym obowiązkiem, jak piszesz. Skorża okradł klub bo brał kasę za zero wyników. Może to do Ciebie dotrze w końcu.

P.S. W latach 80-tych nie było Canal +, ale była Amica, może o to Ci chodzi? Mam na myśli komputer, nie drużynę.
Mateusz91
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:44
A i drogi Marcinno: tak sie składa że pamiętam czasy Lazio Schalke i mojego niegdyś wielkiego idola Frankowskiego. Bo też żyłem tymi meczami. I błagam nie wyjeżdżaj z tekstami : ciekawe kto z Was strzelił tyle bramek, bo to nic w tej dyskusji nie zmienia.
Szanowny morgennes. Daruj sobie prosze teksty o wypranym mózgu.Bo argumenty ad persona, których używasz jakoś mnie nie przekonują.
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 02.05.2010 o godz. 23:51.
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.05.2010, 23:47
Czytajac Wasze posty mysle ze zarowno Kasperczak jak i Skorza dobrze zyli z kibicami i doceniali ich role. Problem tylko w tym ze Kasperczak w niehonorowy sposob rozstał sie z klubem i tego Ci mlodzi (a moze i starsi) mu nie moga wybaczyc. Sa ludzie dla ktorych sie liczy wygrany mecz z Parma w PUEFA a sa ludzie ktorzy bardziej od sukcesow cenia honor i chyba tu sie rozmijacie. Nie wiem tylko czy tak jak pisze Morgenes Ci mlodzi za jakis czas w innej kolejnosci ustawia te wartosci.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów