The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2022, 21:23
Wygrać z Radomiakiem bo wtedy pozostają nadzieję a potem będzie co ma być...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 09.05.2022, 21:33

przy 37pkt to samo, zakładając że Jaga i Stal zdobędą więcej punktów (nie chce mi się liczyć dla większej ilości zespołów)

nie mamy zbyt dobrej sytuacji..
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.05.2022, 21:36
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post

przy 37pkt to samo, zakładając że Jaga i Stal zdobędą więcej punktów (nie chce mi się liczyć dla większej ilości zespołów)

nie mamy zbyt dobrej sytuacji..
Niestety. Mini tabele 3 lub więcej zespołowe nas wykańczają
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.05.2022, 22:18
Cytat:
Nieprawda, jest jeszcze Stal Mielec grająca ze Śląskiem
Także w następnej kolejce nie spadniemy aż do naszego meczu
Tak, trochę źle się wyraziłem. Jeśli np Zagłębie wygra lub zremisuje, a my remis i Śląsk remis/wygrana to spadamy bo już ani 36 pkt nie zdobędziemy, ani Śląska nie wyścigniemy, ani Zagłębia. Tam jeszcze by mogła być mała tabela Wisła, Śląsk, Termalica ale w niej też lecimy.

Jeżeli Zagłębie wygra, Śląsk też i my też, to tam jeszcze jest opcja mieć ze Śląskiem po 37 pkt na koniec, wtedy rzeczywiście Jaga czy Stal mogą mieć po 36 pkt, ewentualnie też moga się potworzyć małe tabele z nami, Śląskiem, Jagą, Stalą.

Tych wariantów jest tak dużo, że mózg paruje. Ciężko cokolwiek zakłądać bo zbyt mnogo wychodzi możłiwości.

Jedno jest pewne, tylko zdobycie minimum 4 pkt daje nam jeszcze jakiekolwiek możliwości pozostania. Najlepiej wiadomo, mieć 6 pkt i wtedy tych możliwości się mnoży, aczkolwiek też jest to mniej opcji na utrzymanie niż 1-2-3 kolejki temu. Mieliśmy wtedy czas gonić, teraz to już nam potrzeba x kolejnych cudów, już nawet nie 1, nie 2 cudy :/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.05.2022, 00:03
Procenty od Mogiela.

Wisła 34 - 0%
Wisła 35 - 63,90%
Wisła 37 - 94,55%

https://twitter.com/mogiel90/status/1523738805840228352

Przy 34 punktach mamy 0% szans na utrzymanie się.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.05.2022, 05:38
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Procenty od Mogiela.

https://twitter.com/mogiel90/status/1523738805840228352
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.05.2022, 00:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
...
Jeżeli Zagłębie wygra, Śląsk też i my też, to tam jeszcze jest opcja mieć ze Śląskiem po 37 pkt na koniec, wtedy rzeczywiście Jaga czy Stal mogą mieć po 36 pkt, ewentualnie też moga się potworzyć małe tabele z nami, Śląskiem, Jagą, Stalą.
Zakładanie, że Zagłębie ugra punkty z walczącym o mistrza Lechem i Rakowem jest dość odważne.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.05.2022, 05:01
Nie mniej odważne niż zakładanie, że my zdobędziemy więcej niż 2 punkty
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.05.2022, 06:28
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie mniej odważne niż zakładanie, że my zdobędziemy więcej niż 2 punkty
Miliony wyliczeń, rozkmin, małe tabele, ile Zagłębie urwie punktów itd a my przecież możemy dostac w łeb w Radomiu. Taki scenariusz niestety wydaje się najbardziej prawdopodobny.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2022, 05:18
Zagłębie może nawet 4 pkt w tych meczach zrobić. Jeśli w tej kolejce remisuja z Rakowem, a Lech wygra, to jada na Lecha który juz jest mistrzem. A wtedy bez problemu mogą wygrac.

Brzmi abstrakcyjnie ale tak samo abstrakcyjne bylo, ze Cracovia urwie pkt Rakowowi.
A pewne jest, że Zagłębiu bedzie zależało i duzo tez zalezy od ich rywali. Bo jesli sie scenariusz tak ulozy ze oni remis zdobędą w pierwszym meczu to później tez jak najbardziej maja opcję wygrac.
Nawet jesli przegrają teraz, a Lech wygra to w ostatniej kolejce Lechowi wystarcza remis. A to tez nie jest dla nas idealny scenariusz, bo jest możliwość utrzymania za 4 pkt, tyle ze Zagłębie musiałoby dwa razy przegrac, a Termalica nas nie wyprzedzić. I myślę, ze prędzej właśnie tak to sie ułoży niz my wygramy dwa mecze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.05.2022, 05:28
Fatalnie że Raków zremisował z pejsami, oni wiedzą, że mp już nie dla nich dlatego mogą nie wygrać w weekend. A jak oni nie wygrają to i amika nie będzie musiała w ostatniej kolejce. Raczej już po nas.
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2022, 06:36
.....
Nawet jesli przegrają teraz, a Lech wygra to w ostatniej kolejce Lechowi wystarcza remis. ...
Nie wystarczy im remis w ostatniej kolejce.
Muszą mieć punkt więcej niż Raków, przy równej ilości punktów to Raków jest mistrzem, decyduje bilans bezpośrednich spotkań, a tu Raków jest lepszy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2022, 09:27
Racja, już mi się kotłuje w głowie od tego

No zobaczymy, po klopsie Rakowa z jude, szanse Zagłębia w meczu u siebie na pewno wzrosły. I wtedy jak tutaj będzie remis a Lech wygra, to z klei otworzy to drogę nawet do zwycięstwa Lubina w Poznaniu.
Takiej gmatwaniny i emocji to ja jeszcze nie pamiętam. Jesteśmy tak daleko i blisko utrzymania jednocześnie...
drozd:
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.05.2022, 09:44
Jesteśmy tak daleko i blisko utrzymania jednocześnie...
Przyznam szczerze, że czegoś tak hmmm....dziwnego....dawno nie czytałem.

Wisła Kraków BLISKA utrzymania? Drużyna tracąca 4 punkty do bezpiecznego miejsca na 2 kolejki przed końcem?
Drużyna, która przez cały sezon wygrała 7 spotkań?

Podziwiam, naprawdę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.05.2022, 09:40
pamiętajmy że Lubin i Poznań ciepło żyją kibicowsko , i o ile nie byłoby to kosztem mistrzostwa , to podanie pomocnej dłoni lubinkom bedzie na trybunach mile widziane , wiec na presje kibiców kolejorza nie mamy co liczyc
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.05.2022, 11:34
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
pamiętajmy że Lubin i Poznań ciepło żyją kibicowsko , i o ile nie byłoby to kosztem mistrzostwa , to podanie pomocnej dłoni lubinkom bedzie na trybunach mile widziane , wiec na presje kibiców kolejorza nie mamy co liczyc
Ale jak Lech straci punkty to straci też mistrzostwo. Więc nie może odpuścić żadnego meczu, tak długo jak Raków ma szansę ich dogonić. 2 punkty różnicy to jest różnica pomiędzy remisem, a zwycięstwem.
Żeby się Amica mogła podłożyć to Zagłębie musiałoby zapunktować z Rakowem. Przy różnicy 4 punktów kwestia mistrzostwa jest rozstrzygnięta.

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.05.2022, 11:46
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ale jak Lech straci punkty to straci też mistrzostwo. Więc nie może odpuścić żadnego meczu, tak długo jak Raków ma szansę ich dogonić. 2 punkty różnicy to jest różnica pomiędzy remisem, a zwycięstwem.
Żeby się Amica mogła podłożyć to Zagłębie musiałoby zapunktować z Rakowem. Przy różnicy 4 punktów kwestia mistrzostwa jest rozstrzygnięta.
no i o tym cały czas piszemy, bo Raków na 90% nie wygra tego meczu

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.05.2022, 15:31
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
no i o tym cały czas piszemy, bo Raków na 90% nie wygra tego meczu
Proponuję obstawić. LVBet daje kursy:
ZGL: 4.75
remis: 3.85
RAK: 1.82

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 10.05.2022, 09:54
Mały update przy założeniu dwóch wygranych.... (uwzględniający wczorajszy remix Łęcznej z Termalicą, bo zakładałem wygraną Brut-Betu).

12. Stal Mielec 40
13. Jagiellonia Biały 38
14. Śląsk Wrocław 38
15. Wisła Kraków 37
16. Zagłębie Lubin 37
17. Bruk-Bet Terma 35
18. Górnik Łęczna 32

STAL. +4pkt
Stal Mielec - Śląsk Wrocław X
Wisła Płock- Stal Mielec 2

JAGIELLONIA. +2pkt
Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa X
Górnik Łęczna - Jagiellonia Białystok X

ZAGLEBIE. +2pkt
Zagłębie Lubin - Raków Częstochowa X
Lech Poznań - Zagłębie Lubin X

SLASKA +4pkt
Stal Mielec - Śląsk Wrocław. X
Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze 1

TERMALICA +5pkt
Bruk-Bet Termalica - Piast Gliwice 1
Pogoń Szczecin - Bruk-Bet Termalica X

ŁECZNA +4pkt
Górnik Zabrze - Górnik Łęczna X
Górnik Łęczna - Jagiellonia Białystok 1
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.05.2022 o godz. 22:02.

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2022, 10:00
Mam takie dziwne przeczucie, że sprawę zamknie zwycięstwo Lubina nad Rakowem. A wyprzedzenie Zagłębia to jest jedyna dla nas opcja na utrzymanie. Cała reszta ma spotkania z drużynami, które łatwo i bez oporów rozdają punkty.

Inna kwestia to czy my jesteśmy w stanie wygrać oba mecze? Nie widzę tego, nasze ostatnie 3 punkty na wyjeździe były w październiku.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2022, 11:19
Serio, podziwiam Was. Ja w ogóle nie sprawdzam tych tabelek i nie kalkuluję punktów, bo wszystko rozbije się o to, że Wisła nie ugra 6 punktów, nawet 4 są szczytem możliwości.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2022, 12:49
pepe72 napisał(a):
Procenty od Mogiela.

Wisła 34 - 0%
Wisła 35 - 63,90%
Wisła 37 - 94,55%
To w sumie nieprawdopodobne, że pomimo tak koszmarnego sezonu, rundy w której wygyrywamy tylko 1 mecz, nawet kolejny remis nie przekreśla naszych szans na utrzymanie. Jakbym się dowiedział, że w tym sezonie będzie drużyna, która wygra jeden mecz w roku 2022, odpadnie z III-ligową drużyną z PP i dostanie 0:5 u siebie od innej drużyny, która także walczy o utrzymanie, to bym pomyślał, że taka drużyna będzie już zdegradowana na 5 kolejek przed końcem sezonu. A tu za kilka dni może być kolejne 0:0 i dalej będziemy się łudzić, że mamy szanse się utrzymać.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2022, 22:33
Myślę, że Raków wygra w przedostatniej kolejce, żeby nie pozbawić się szansy na mistrzostwo, a nie dlatego, że ktoś im kazał wygrać, żeby liga była ciekawsza.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2022, 10:11
Cytat:
Przyznam szczerze, że czegoś tak hmmm....dziwnego....dawno nie czytałem.

Wisła Kraków BLISKA utrzymania? Drużyna tracąca 4 punkty do bezpiecznego miejsca na 2 kolejki przed końcem?
Drużyna, która przez cały sezon wygrała 7 spotkań?

Podziwiam, naprawdę.
No tak jest, ja wiem, że my nie wygrywamy ale mamy mecz ze słabym Radomiakiem i u siebie z Wartą. Przecież jakbyśmy wygrali te dwa mecze t nikt nie powie, ze to było niemożliwe, że cóż za dwie sensacje. Nasze dwa zwycięstwa są bardziej prawdopodobne niż dwa zwycięstwa czy nawet dra remisy Lubina. Wszystko tak na prawdę zależy od meczu Lubin - Raków. Jeśli tutaj Raków wygra to będzie dalej zagrażał Lechowi a wtedy nie wyobrażam sobie żeby Lech u siebie nie wygrał z Zagłębiem.
Dużo pomogła nam wczoraj Termalica. Nie wygrywając z Łęczną raczej wymiksowała się z tego układu walczącego o utrzymanie. Aczkolwiek 4 pkt mogą jeszcze zdobyć więc wtedy by nam pokrzyżowali szyki w tej układance.

Po prostu dla mniej najbardziej realna opcja na nasze utrzymanie to zdobycie 4 pkt. Po takiej serii i takim sezonie marzyć na koniec o 6 pkt to trochę dużo. Wtedy musimy liczyć na 2 porażki Zagłębia i max 3 pkt dla Termalici. To wcale nie byłby jakiś nadzwyczajny scenariusz.

Przy naszych 6 pkt - co jak dla mnie jest mało realne no ale też nie byłoby to nic nadzwyczajnego gdyby się udało, otwiera nam się wiele opcji, wtedy można nawet liczyć na 2 porażki Stali lub Jagi, wtedy Zagłębie może mieć remis jeden, Termalica z nami gdyby miała po 37 pkt i nikt więcej - bo wtedy się tworzą małe tabelki gdzie być może tam ostatni byśmy w nich byli - to też ok bo byśmy byli nad nimi.

Liczę, łudzę sie bo co teraz innego pozostało? Jeszcze warto się tym poemocjonować bo może nam zostać zabrane na długi czas myślenie o ekstraklasie...
Ale osobiście uważam, że ten sezon się dla nas skończy chujowo i braknie nam tego 1-2 pkt, my raczej zdobędziemy 3 pkt do końca, i po prostu zabraknie bo albo Zagłębie zapunktuje jakoś, albo mała tabelka się zrobi z Termalicą i Zagłębiem itp

Za długo mimo wszystko dawaliśmy dupy, żeby na końcu nagle wygrać co się da i nadal mieć farta. Trzeba było się budzić jak było na to 10 okazji wcześniej. A my graliśmy o remisy i się co kolejke czy dwie cieszyliśmy z jednego punktu... A rywale mieli wyjebane i co 3 kolejki raz wygrali odskakując nam co chwila o ten 1-2 pkt sukcesywnie.
drozd:
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.05.2022, 10:22
Ale osobiście uważam, że ten sezon się dla nas skończy chujowo i braknie nam tego 1-2 pkt, my raczej zdobędziemy 3 pkt do końca, i po prostu zabraknie bo albo Zagłębie zapunktuje jakoś, albo mała tabelka się zrobi z Termalicą i Zagłębiem itp

Za długo mimo wszystko dawaliśmy dupy, żeby na końcu nagle wygrać co się da i nadal mieć farta. Trzeba było się budzić jak było na to 10 okazji wcześniej. A my graliśmy o remisy i się co kolejke czy dwie cieszyliśmy z jednego punktu... A rywale mieli wyjebane i co 3 kolejki raz wygrali odskakując nam co chwila o ten 1-2 pkt sukcesywnie.
I tutaj się w pełni zgodzę z oboma kwestiami:

1. W zasadzie cały sezon z niewielkimi przebłyskami dajemy dupy. Nie potrafiliśmy wygrać u siebie z Łęczną, Mielcem, Płockiem, Śląskiem, Jagą, Radomiakiem - to o czym my w ogóle mówimy?

W meczach domowych z tymi potęgami ugraliśmy całe 2 punkty...Bilans 0-2-4, bramki 3-11.

Nie licząc derbów i Legii wygraliśmy na początek sezonu z Lubinem a potem z rozbitą Termaliką no i nasze jedyne wiosenne zwycięstwo z Górnikiem.

To jest wynik całkowicie dyskwalifikujący.

2. Aczkolwiek, jeżeli zabraknie nam właśnie 1-2 punktów to cały czas pozostanie w pamięci bezczelna kradzież ze strony Kwiatkowskiego w meczu z Amiką...I ona będzie nam chodziła po głowie, zamazując nieco obraz całości...
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 10.05.2022 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 10.05.2022, 10:29
Dla mnie największymi obawami są:

1. Brak zwycięstwa Rakowa z Lubinem...
2. Brak Poletanovica (choć mówią, że badania wyszły ok)
3. Mecz z Radomiakiem

Lubin jest w gazie... i ten terminarz nie jest dla nich taki zły: Raków presji nie wytrzymie, nawet jeśli to krety zagrają z dużym zaangażowaniem, max co Raków wywiezie to remis, amika wygrywa w derbach poznania i tym samym krety w ostatniej kolejce wygrywają z amikorzem (jeśli wcześniej nie uczynią tego z Rakowem)...

Jakim cudem pejsy nie dały nam rady, a dały Rakowowi? Nie wiem.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.05.2022 o godz. 10:37.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.05.2022, 10:39
2 czy nawet 4 punkty więcej nie zmieniłyby oblicza tego sezonu. Jak nam nawet nie zabraknie tych mitycznych kilku pkt to trzeba sobie zdać sprawę jak bardzo się stoczyliśmy. Wszakże ten sezon jest pierwszym ze zwiększoną ilością drużyn. Gdyby nie to, można śmiało obstawiać że i tak szorowalibysmy na dnie tabeli. Już w poprzednim sezonie mieliśmy szczęście że nie spadały 3 drużyny - byłoby cieplutko.

Jeśli się utrzymamy to nie dzięki naszej grze, ale znowu dzięki słabości innych. Kuba, Brzęczek i reszta klubu powinni sie udać na klęczkach do Częstochowy (drogę znają). I to nawet nie za wyniki rywali, ale żeby w końcu drużyna zaczęła wygrywać
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.05.2022, 11:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
2 czy nawet 4 punkty więcej nie zmieniłyby oblicza tego sezonu.
I tak i nie. Ale chyba jednak by zmieniła o ile Wisła dzięki tym 2 czy 4 punktom by się utrzymała w lidze.
Bo jednak jest różnica pomiędzy klęską a porażką.

A to, że się stoczyliśmy...Tutaj nawet nie ma co dyskutować. Temu chyba nikt nie zaprzecza.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.05.2022, 10:41
https://wislazkrakowa.pl/wisla-krako...obyc-4-punkty/
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.05.2022, 11:29
Cytat:
Wisła nie ugra 6 punktów, nawet 4 są szczytem możliwości.
Będziesz przepraszał za te słowa
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów