The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotrek
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2010, 11:33
Gdzie znajde w dużej rozdzielczości oficjalne wizualizacje najaktualniejsze stadionu?
sorry za offtopa
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.06.2010, 11:40
oo, a na czwartej kamerce widać, jak koparka śmiga i ładuje ziemię na wywrotkę. No nie powiem, miłe zaskoczenie, bo jednak byłem przekonany, że wszyscy sobie urlop wzięli...
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.06.2010, 11:48
A mnie zastanawia co z tą ziemią przed sektorem E
Ona tak zostanie? ;/

http://img514.imageshack.us/img514/7...tualny1024.jpg
Ostatnio edytowane przez Donki : 05.06.2010 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.06.2010, 12:18
z tego co pamiętam to tam mają odkopywać fosę więc pewnie wtedy usuną tą ziemię
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.06.2010, 13:53
Panowie dobre wieści w sprawie stadionu Wisła podpisuje umowe z miastem i bedzie operatorem calego stadionu.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.06.2010, 13:58
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Panowie dobre wieści w sprawie stadionu Wisła podpisuje umowe z miastem i bedzie operatorem calego stadionu.
Pewne info ?
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.06.2010, 13:58
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jeśli prawda to bajka. Możesz podać źródło tej wiadomości ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.06.2010, 14:07
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Jeśli prawda to bajka. Możesz podać źródło tej wiadomości ?
Zbymak i Maci0s od jakiegoś czasu podają różne informacje i w ich wiarygodność już chyba nie musimy wątpić.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2010, 14:15
Jeśli tak to na jakich warunkach została ta umowa podpisana?
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.06.2010, 14:24
Dla rozluźnienia atmosfery:

http://i46.tinypic.com/25h1url.png

Chyba jakiś szaleniec pracuje na budowie
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.06.2010, 14:28
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Dla rozluźnienia atmosfery:

http://i46.tinypic.com/25h1url.png

Chyba jakiś szaleniec pracuje na budowie
to raz.. a dwa mi osobiscie wydaje sie dziwne malowanie barierek na trybunie.. coz z tego ze podloze jakis karton pod to.. jak i tak moze farba splynac po tym betonie i beda widoczne plamy.. nie rozumiem czemu oni tego wczesniej nie pomaluja a potem dokreca.. albo jak juz chca na miejscu to moze gdzies za trybuna czy na murawie..bo watpie w to zeby na ten beton cos nakladali i tym samym oczyszczali pozostalosci po markerach czy farbach
co do tej umowy.. jesli rzeczywiscie caly stadion chca to z jednej strony dobre rozwiazanie, z drugiej zas bardzo ryzykowne.. bo czy bedziemy w stanie uniesc tak ogromne koszty (nie wiadomo jak z wplywami) i rownie dobrze mozemy wyjsc na minus.. przeciez sam wynajem za rok to kilkanascie mln zl (takiej sumy chyba nawet w Poznaniu placic nie beda)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.06.2010 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.06.2010, 14:40
Ponoć zalało zakład tej firmy, która produkuje barierki i dlatego są malowane i spawane na stadionie.

A ten termin niby 15 lipiec... Nic nie mówię.

A co do otoczenia stadionu to tak, jak już kiedyś pisałem - najlepiej byłoby powiększyć park, tak by stadion znalazł się w środku, lub chociaż zlikwidować zasieki od strony Reymana.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.06.2010, 14:42
A tymczasem:

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 05.06.2010, 14:45
do 15 lipca 39 dni. w tym 6 niedziel, kiedy nie wiadomo czy będą pracować. więc być może nawet 33 dni.
a roboty jest jeszcze OGROM! krzesełka, murawa, ulica Reymana, wejścia na trybunę wschodnią i północną.. oczywiście mówimy o oddaniu do użytku 3 trybun, bo o 4tej nie może być mowy.
i pomyśleć, że pierwotny termin zakładał oddanie całego stadionu do użytku na dniach.. 6 czy 9 czerwca..? nie do uwierzenia.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.06.2010, 14:48
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak to na jakich warunkach została ta umowa podpisana?
Prosze nie pytajcie o zrodlo bo z wiadomych wzgledow niemoge powiedzieć.Wisla sie dogadała z miastem i wynajmuje caly stadion za mniejsza oplate .Razem z firma Sportvive bedziemy zarzadzać stadionem.W najblizszym czasie bedzie robione wnetrze trybuny D.Umowa bedzie podpisana z miastem w przeciagu 2 tygodni.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 05.06.2010, 14:54
Jeżeli za 2 tyg. podpiszą umowę na wykończenie D i jeżeli w tym lub poprzednich przetargach jest ujęte IT (a chyba jest, jak pamiętam), to w przeciągu wakacji powinno się udać oddać w pełni wykończony stadion wraz z punktami gastronomicznymi jeśli tylko uda się dogadać firmy, które się tym zajmą.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.06.2010, 15:16
Cytat:
Jeżeli za 2 tyg. podpiszą umowę na wykończenie D i jeżeli w tym lub poprzednich przetargach jest ujęte IT (a chyba jest, jak pamiętam), to w przeciągu wakacji powinno się udać oddać w pełni wykończony stadion wraz z punktami gastronomicznymi jeśli tylko uda się dogadać firmy, które się tym zajmą.
Ja bym powiedział, że na wybudowanie i wykończeniówkę wnętrza północnej potrzeba przynajmniej z pół roku przy bardzo wysokim tempie prac (dla porównania budowa wnętrza trybuny południowej trwała rok).

zbymak, a wiesz może coś na temat gastronomii na stadionie? Są już jakieś działania w kierunku tego, aby kioski gastronomiczne były czynne podczas meczy, a nie jak dotychczas trzeba było korzystać z namiotów na zewnątrz?
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.06.2010, 15:38
powiało optymizmem, wiec mysle ze godne zauwaznia jest tez to ze nadal wywoaza ziemie mimo soboty i juz poznego popołudnia
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 05.06.2010, 15:58
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ja bym powiedział, że na wybudowanie i wykończeniówkę wnętrza północnej potrzeba przynajmniej z pół roku przy bardzo wysokim tempie prac (dla porównania budowa wnętrza trybuny południowej trwała rok).
Pamiętaj, że w południowej mieli np. przeciekający basen.
Ale zaraz... Wybudowanie? To tam nie ma stanu surowego? Tj. ścian, schodów, stropów?
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.06.2010, 15:58
No, jadą z krzesełkami w narożniku C/E co widać z tej kamerki: http://kamery.2012.org.pl/images/kra...ualny_1024.jpg
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.06.2010, 16:05
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Ale zaraz... Wybudowanie? To tam nie ma stanu surowego? Tj. ścian, schodów, stropów?
no ni ma
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.06.2010, 16:06
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Poczytaj pare stron wstecz.. Z tego co PiotrG pisal to nie ma ani klatek schodowych ani wylewek...jedna wielka dupa..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.06.2010, 16:09
Emilio napisał(a):Wyświetl post
No, jadą z krzesełkami w narożniku C/E co widać z tej kamerki: http://kamery.2012.org.pl/images/kra...ualny_1024.jpg
nie wiem jak innym, ale mi link nie dziala.. ale prawdopodobnie rozchodzi Ci sie o to
http://i47.tinypic.com/2hx0ysy.jpg
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.06.2010, 16:14
Trybunę północną powinni zagospodarować kibice. Mogło by się tam znajdować więzienie dla obcych kibiców, którzy zostali namierzeni na sektorze ABG. A po meczu chodziły by tam wycieczki i oglądały 'zagubione' okazy!

Jeżeli to prawda że D jest golusieńka w środku po ponad roku od jej 'ukończenia' to nie mam pytań.... Skandal!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 05.06.2010, 16:19
Cytat:
Tam nie ma niczego, trzeba wszystko zrobić od początku - podciągnąć instalację, zbroić i zalewać stropy i posadzki, wybudować klatki schodowe, wybudować wewnętrzne pomieszczenia, zrobić wykończeniówkę, wyposażyć trybunę w urządzenia klimatyzacji, monitoring, kołowroty itd. Ta trybuna teoretycznie nie została oddana do użytku Wiśle Kraków.
W chwili obecnej mija 3 lata od daty zakończenia budowy tej trybuny, a miasto przez ten czas nie pomyślało aby wybudować wnętrze...

Wewnątrz do dzisiaj nic się nie zmieniło: http://img718.imageshack.us/img718/8259/dscf3338qm3.jpg
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...0_09_89/11918/
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 05.06.2010 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.06.2010, 16:20
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda że D jest golusieńka w środku po ponad roku od jej 'ukończenia' to nie mam pytań.... Skandal!
Tak niestety jest. Ja to się zastanawiam kto zlecił przeterg na takie wykonanie "połowy" trybuny? Miasto takie dziadostwo odstawiło? Dlaczego w ogóle takie coś miało miejsce? Myślałem, że jak jest przetarg to na całą trybunę, z klatkami schodowymi, łazienkami, pomieszczeniami dla... itp. Przecież D miała być tańsza od E bo bez basenu i czegoś tam jeszcze.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 05.06.2010, 16:27
Cytat:
Dlaczego w ogóle takie coś miało miejsce? Myślałem, że jak jest przetarg to na całą trybunę, z klatkami schodowymi, łazienkami, pomieszczeniami dla... itp. Przecież D miała być tańsza od E bo bez basenu i czegoś tam jeszcze.
Chodziło o brak pieniędzy na to, wnętrze miało być zrobione później (tj zaraz po skończeniu głównej konstrukcji, tylko dzisiaj widzimy jak to "później" wyszło). Już w trakcie budowy samej trybuny były afery o jakieś przerwanie budowy, ze względu na brak pieniędzy, kombinowano coś z kredytami.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 05.06.2010, 16:38
Z takiego stanu rzeczy nie zdawałem sobie sprawy. Myślałem, że tam konieczna jest bardziej taka stricte wykończeniówka jak wylewki, płytki, tynki, kable, gniazdka, kible itp.

Wydaje mi się też, że w przypadku D pojawia się inny problem. Mianowicie, że zostanie ona wyłączona z użytku... Ile szerokości mają przejścia w tych wycięciach pomiędzy D, a nowymi trybunami? Obawiam się, że za mało jak na trybunę na przeszło 5,5tys. osób... :/
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.06.2010, 16:39
Jakby kogoś interesowało na którejś z wizyt u prezydenta dawno dawno temu.

Dotyczy D.
Cytat:
Drugi etap inwestycji obejmuje budowę trybuny północnej i pawilonu multimedialnego. W styczniu 2006 Miasto zawarło umowę z wykonawcą na budowę trybuny pólnocnej w zakresie obejmującym wykonaniu góry trybuny na 5690 miejsc siedzących, zadaszenia trybuny oraz elewacji zamykającej pomieszczenia pod trybuną (bez stropów, ścian wewnętrznych i wyposażenia wnętrza) wynagrodzenie zostało ustalone na kwotę 35 325 361 zł a termin realizacji umowy na 30 czerwca 2008.

na dokończenie realizacji zadania obejmujące dokończenie budowy trybuny północnej wraz z wyposażeniem części pod trybuną, budowę pawilonu multimedialnego oraz zagospodarowanie terenu niezbędna jest kwota ok 13 000 000 zł.
Brak wykończenia pod D zaskoczeniem nie jest..
Ostatnio edytowane przez PvD : 05.06.2010 o godz. 16:41.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.06.2010, 16:50
Piszecie o braku klatek schodowych na D a to co niby jest ?

Ostatnio edytowane przez filip74 : 05.06.2010 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów