The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2009, 11:28
http://www.90minut.pl/news/93/news93...-w-Omonii.html

Temat Żurawskiego zakończony
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.06.2009, 11:41
Czyli jestesmy 50 lat za zachodem, 30 lat za wschodem, 20 lat za Murzynami i 10 lat za Cyprem.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2009, 11:50
zim zum napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/93/news93...-w-Omonii.html

Temat Żurawskiego zakończony
Szkoda. Ja rozumiem, że większa kasa, fajna liga, słoneczko itp. ale naprawdę liczyłem na to, że Żurawski nas wzmocni. Tym bardziej, że sezon miał niezły, a kontrakt u nas zapewne też dostałby całkiem niezły, na pewno jeden z najwyższych w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.06.2009, 11:56
Nie ma co płakać lepiej szukać nowych perspektywicznych, Żurawski już pewnego poziomu by nie przeskoczył i tak.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2009, 12:00
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co płakać lepiej szukać nowych perspektywicznych, Żurawski już pewnego poziomu by nie przeskoczył i tak.
To na pewno, racja.
Ale Żurawski jest symbolem "tej" Wisły, która eliminowała Schalke, Parmę, walczyła jak równy z równym z Lazio no i nikt w lidze nie mógł z nami powalczyć
Biorąc pod uwagę poziom naszej ligi to 2-3 sezony mógłby spokojnie strzelać po 15-20 bramek w sezonie (skoro Reiss mógł to czemu nie Żurawski? Zawsze uważałem go za o wiele lepszego piłkarza) no i uważam też, że sporo wniósłby do szatni. Efekt mógłby być podobny do powrotu Kosowskiego w poprzednim sezonie.
Trudno, pozostaje mieć nadzieję, że Paweł Brożek jeszcze z nami zostanie. To największe wzmocnienie ataku jakie sobie na tą chwilę realnie można wyobrazić.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.06.2009, 12:08
Szczerze mówiąc nie sądziłem że nadejdą czasy że piłkarze będą wybierać Cypr...Owszem na tą wysepkę jeżdżą nasi piłkarze ale raczej na emeryturę pokopać jeszcze z rok piłkę. Ale w tym wypadku gdy Żuraw spokojnie jeszcze z 3 lata u nas by pograł-jestem w szoku...Ludzie już nawet Cypr nas wyprzedził...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.06.2009, 12:13
Wyprzedził?
Mają po prostu więcej pieniędzy. Dużo więcej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.06.2009, 12:15
Z tym gloryfikowaniem Brożka to też tak uważajcie... Owszem, jest drugi raz z rzędu królem strzelców i gdyby nie jego gole to bylibyśmy w dupie, ale... ostatnie mecze - zwłaszcza z Legią, ŁKS (pomimo dwóch goli!) i Lechią (pomimo gola) nie napawały mnie optymizmem. Grał słabo, mało walczył. Owszem od tego są przede wszystkim inni zawodnicy, ale nie może być tak, że jemu się już w dupie zaczyna przewracać (tak jak gwiazdorkom z Lecha) i tylko czeka na wyjazd... Wg mnie mało dał z siebie, a te ciągłe pretensje do kolegów z drużyny wcale tak znowu jego etykietki nie poprawiają... Ze Śląskiem było już lepiej, ale bez przesady. Niemniej - zostać powinien.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.06.2009, 12:19
Eustachy napisał(a):Wyświetl post

Ps. mocno licze na to, ze Jacusiowi faktycznie uda sie pozegnac, przynajmniej jednego pana sposrod dwojki Cantoro-Niedzielan.
Niedzielana wypożyczyć, bo to jest typ grajka jedno sezonowego. Rozstrzela się w jednej rundzie to na drugą już go pod Wawel ściągać. Inaczej nie sądzę,aby sam przebił się do pierwszego składu. Jeśli się to nie uda to sprzedać. Cantoro natomiast wycisnęliśmy do granic możliwości, nie wiem czy jest on nam w stanie coś jeszcze pożytecznego zaoferować. Nasze potrzeby są ogólnie znane więc nie ma sensu ich wymieniać, niemniej jeśli nikogo nie pozyskamy pretensji mieć nie będę. Co najwyżej będę zdziwiony,bo skoro pozwolono odejść Basczyńskiemu i Zieńczukowi, to raczej ktoś na ich miejsce jest.A i jeszcze jedno. Przydałby się ktoś podobny grą do Paulisty. Poza tym rewelacji bym się nie spodziewał. Tym bardziej,ze mamy dodatkowy koszt w postaci gry poza naszym stadionem. Jedyne czego się spodziewam,to użalania się na forum,ze szansa na awans do LM była, ale bez wzmocnień przepadła
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.06.2009, 12:27
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czyli jestesmy 50 lat za zachodem, 30 lat za wschodem, 20 lat za Murzynami i 10 lat za Cyprem.
czyli nic nowego.
Dalej jesteśmy w czarnej głebokiej dupie, i jedyne co widać to słabe światełko na Litwie, Łotwie czy Estonii
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.06.2009, 12:28
A pamiętacie jak gromiliśmy tą całą Omonię?

No szkoda, bo również miałem cichą nadzieję, że wróci do Polski, do Wisły. Przydałby się, oj przydał (patrz przykład Kosowskiego).
the end
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.06.2009, 12:44
Marszałek napisał(a):
Niedzielana wypożyczyć, bo to jest typ grajka jedno sezonowego. Rozstrzela się w jednej rundzie to na drugą już go pod Wawel ściągać. Inaczej nie sądzę,aby sam przebił się do pierwszego składu. Jeśli się to nie uda to sprzedać.
A gdzie on ci sie tam rozstrzela Marszalku. Chyba, ze z broni palnej Juz predzej Cwielong zostanie krolem strzelcow.

Bedzie z nim tak jak z Kryszalem, Stanko, Branko, Dudu i Rado-Matu. Wszyscy oni po odejsciu z Wisly rozstrzelali sie jak jasna cholera
Wypozyczenie mialoby sens tylko wtedy, gdyby z winy zawodnika nie udalo sie rozwiazac kontraktu.
Tyle tylko, ze do tego wszystkiego potrzebny jest chetny, a sadze ze moze byc z tym niemaly klopot.

Ludzilem sie troche, ze moze jest ziarnko prawdy w doniesieniach o rzekomym zainteresowaniu Gornika, ale kiedy okazalo sie, ze Heniu zaprowadzil ich na dno, ta furtka na rozwiazanie uciazliwego problemu, raczej zostala przed nami definitywnie zatrzasnieta.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 02.06.2009 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.06.2009, 13:02
jak Zurawski jest sybmolem meczow z Schalke Lazio Parma
to jest takze symbolem porazek z Valargena i Dinamo Tibilisi...
szanuje jego umiejetnosci...ale on pewnego pulapu nie przeskoczy juz
a czy by cos zdzialal w szatni to nie wiem...

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2009, 14:04
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Z tym gloryfikowaniem Brożka to też tak uważajcie... Owszem, jest drugi raz z rzędu królem strzelców i gdyby nie jego gole to bylibyśmy w dupie, ale... ostatnie mecze - zwłaszcza z Legią, ŁKS (pomimo dwóch goli!) i Lechią (pomimo gola) nie napawały mnie optymizmem. Grał słabo, mało walczył. Owszem od tego są przede wszystkim inni zawodnicy, ale nie może być tak, że jemu się już w dupie zaczyna przewracać (tak jak gwiazdorkom z Lecha) i tylko czeka na wyjazd... Wg mnie mało dał z siebie, a te ciągłe pretensje do kolegów z drużyny wcale tak znowu jego etykietki nie poprawiają... Ze Śląskiem było już lepiej, ale bez przesady. Niemniej - zostać powinien.
?

Napastnik ma strzelac gole! a do tego sporo wnosi do druzyny. Jesli zawodnik tak jak w meczu z LKS na wyjezdzie, po kontuzji, strzela 2 bramki i ma asyste i Ty masz problemy? Chyba ze soba. Nie raz mam przed oczyma Brozka wracajacego 30-40 metrow za gosciem, no ale jak sie kogos nie lubi to sie bedzie gnoic.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.06.2009, 14:27
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
?

no ale jak sie kogos nie lubi to sie bedzie gnoic.
Że coGdzie Ty tu widzisz jakieś gnojenie , bez przesady.

Ja mam dokładnie takie samo zdanie co Aro1234.W sensie że grał słabo a nie że być może to przez wyjazd.Paweł po kontuzji to jest jakieś 50% tego co grał przed i to nie jest nawet żadna krytyka, tylko bardziej zmartwienie.
Nie wiem czy to uraz psychiczny, czy jednak jakieś fizyczne dolegliwości ale Paweł nam zgasł.Jego największym atutem, oprócz oczywiście instynktu strzeleckiego, który został, to była świetna gra ciałem, mocne trzymanie się na nogach , duża szybkość oraz nieustępliwość.Po kontuzji tego nie widać już było za bardzo - to komplikuje trochę transfer(i dobrze w sumie) bo jeśli był ktoś go oglądać na żywo to mimo tych bramek, myślę że nie wrócił przekonany że warto dać za niego te kilka mln euro.

Ale tak jak pisałem - mam nadzieje że urlop i okres przygotowawczy przywrócą mu te atuty

ps - do kiedy ma kontrakt Gołoś? - z tego co pamiętam przychodził za Engela czyli połowa 2005.
Beto i Dawidowski odchodzą, Niedzielan mam nadzieje też.Z Mauro będziemy musieli się jeszcze do zimy pomęczyć bo ani myśli by grac za mniejsze pieniądze.Z niegrających zostaną w zasadzie tylko Gołos i Varga.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.06.2009 o godz. 14:35.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.06.2009, 14:33
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
?

Napastnik ma strzelac gole! a do tego sporo wnosi do druzyny. Jesli zawodnik tak jak w meczu z LKS na wyjezdzie, po kontuzji, strzela 2 bramki i ma asyste i Ty masz problemy? Chyba ze soba. Nie raz mam przed oczyma Brozka wracajacego 30-40 metrow za gosciem, no ale jak sie kogos nie lubi to sie bedzie gnoic.
Czy ja go gnoję? Czy ja mu ubliżam? Ja tylko stwierdzam fakty, a to, że Brożek zgasł od kontuzji widzi chyba każdy... Poza meczem z Górnikiem to nie jest ten sam zawodnik... Weź się zastanów zanim coś napiszesz. Od mądrej krytyki i zauważenia pewnego problemu do zgnojenia kogoś i zwyzywania jest droga daleka.

Ps. Paweł Brożek to jeden z moich ulubionych zawodników Wisły
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.06.2009, 14:43
W Orange Sport mówił redaktor Godlewski, że Brożek nie jest wyleczony na 100%. POnoć z nim rozmawiał i Brozio mu powiedział, że nie ma takiej stabilizacji kolana jak przed kontuzją i teraz, przez urlop bęzdie pracował nad mięśniami w tej nodze.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.06.2009, 15:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wyprzedził?
Mają po prostu więcej pieniędzy. Dużo więcej.
Nie jest to prawda zwłaszcza, że kluby cypryjskie bazują na zawodnikach, którym kończą się kontrakty - faktem jest że u nich nie ma kontraktów motywacyjnych jak u nas, co zapewne miało wpływ na decyzję Żurawia...

Mam tylko cichą nadzieję, że Nowak do nas ostatwcznie nie trafi z wiadomych względów...
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.06.2009, 16:49
Cytat:
Nie jest to prawda zwłaszcza, że kluby cypryjskie bazują na zawodnikach, którym kończą się kontrakty
A stać nas było na kontrakt dla Żurawia w kwocie 400tys euro?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.06.2009, 17:12
Nie rozumiem.. dlaczego puścili Baszcza?! Taki doświadczony zawodnik, ograny w europejskich pucharach, WIŚLAK przede wszystkim, elastyczny (dobrze sobie radzi w roli stopera). Co innego gdyby było kilku zmienników ale tu nie ma! Jeżeli nie mają nikogo na prawdę dobrego uzgodnionego na tą pozycję tylko teraz zaczną się jakieś castingi i dopiero teraz poszukiwania zmiennika to pogratulować.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.06.2009, 17:21
Puścili Baszcza, ponieważ szanują to co zrobił dla klubu, jak i również to, że chce zarobić jakies pieniądze, bo młody juz nie jest i powoli musi myśleć co bedzie po tym jak skończy z piłką, oczywiścię zyczę mu jak najdłuzszej kariery, a w przyszłości mam nadzieje powrotu do Wisełki
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Stary 02.06.2009, 17:23
lukas63 napisał(a):Wyświetl post
A stać nas było na kontrakt dla Żurawia w kwocie 400tys euro?
Co do tego być może... Guła -350tys teraz odeszli Zieniu i Baszczu, tu kweta była by tylko jedna czy Żuraw jest w takiej formie, aby oplacił mu się płacić tak dużo jak na nasze warunki
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.06.2009, 17:42
Cytat:
Napastnik GKS Bełchatów Dawid Nowak naderwał mięsień czworogłowy i przejdzie operację.
Po dzisiejszych badaniach wiadomo już, że piłkarza czeka zabieg, który zostanie przeprowadzony najprawdopodobniej w czwartek. Po niej zawodnika czeka kilkutygodniowa przerwa i długa rehabilitacja.
no to jeden kandydat odpada
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.06.2009, 17:45
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
no to jeden kandydat odpada

Jak zwykle. Jak dla mnie to drugi Dawidowski...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.06.2009, 17:48
Dobrze ze Nowak zerwał miesnie teraz a nie po transferze. Oczywiscie zyczymy zawodnikowi jak najlepiej.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.06.2009, 17:50
Dobrze, że Cleber odszedł w tamtym okienku a nie w tym bo byłby problem a tak Marcelo jest już ograny Chociaż jeszcze doświadczenia z pucharami nie ma to liczę na niego
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.06.2009, 18:27
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ze Nowak zerwał miesnie teraz a nie po transferze. Oczywiscie zyczymy zawodnikowi jak najlepiej.
Podatność na kontuzje Nowaka jest zbyt bardzo demonizowania. Wystarczy, że media napiszą, że jest to "najbardziej pechowy piłkarz Ekstraklasy" bo łapie kontuzje wtedy kiedy dostaje powołanie od Leo i już wszyscy rozpaczają, że Wisła chce go sprowadzić. Dawid rozegrał w tym sezonie 23 mecze (czyli 3/4 z całkowitej liczby). Dla porównania liczba występów wybranych napastników z czołówki najlepszych strzelców:
Brożek - 27
Chinyama - 26
Rengifo - 23 (= liczbie występów Nowaka)
Nikt nie mówi, że taki Rengifo to piłkarz-kontuzja choć opuścił tyle samo spotkań co napastnik GKS-u.

Nowak to bardzo dobry napastnik na polskie warunki. Właściwie jedyny spoza pierwszej trójki, który byłby realnym wzmocnieniem naszego składu. Ostatnie drobne jakby nie było kontuzje, które wykluczały go zwykle z pojedynczych meczów, mogą być dodatkowym argumentem negocjacyjnym, który pozwoli obniżyć trochę kwotę odstępnego. Idealnie byłoby gdyby udało się wytransferować Niedzielana i zastąpić go właśnie Nowakiem.

EDIT: W przypadku długiej kontuzji transfer oczywiście jest wykluczony...
Ostatnio edytowane przez Raphael : 02.06.2009 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.06.2009, 18:55
emjot napisał(a):Wyświetl post
niedawno ten sam autor pisał o tym że Wisła jest zainteresowana Krajcikiem (prawy obrońca) i Vladaviciem (lewy pomocnik z Żyliny)
minął dzień i ... już zmiana celów
coś szybko ... chyba nawet rozmów z przedstawicielami ww. nie mogli przeprowadzić o oglądnięciu wszystkich płyt dvd nie wspomnę

z kolei PN twierdzi że nasze cele to:
bramkarze: Srdjan Blazić z Levadiakosu (chce go Kazimierski)
Kasprzik który podobno nie ceni się za bardzo
trzecia opcja to testowany Nikov zwany przez redektora nomen omen podpisanego PiWo Nikol

jeśli chodzi o obronę to interesujemy się wg. PN: Glikiem, Fonfarą i T. Sochą ze Śląska (który jednak ze względu na cenę -800 tys. euro) na pewno do nas nie przyjdzie
pomoc: już kiedyś prawie w Wiśle Miroslav Bozon (Rużomberok) oraz drugi Słowak Igor Zofcak ze Sparty Praga (też wyceniany na 800 tys. euro)

podsumowując każdy pisze co chce, wymyślając przy kosmiczne cele transferowe Wisły
nie ma się czym podniecać ani interesować bo i tak to jedno wielkie g....

Ja mysle ze tych zawodnikow co tu przytoczyles da sie sprowadzic.

Tylko trzea najpierw przewietrzyc szafe,powyrzucać cary i kasa na nich sie znajdzie.

Ile nas kosztuje Niedzielan z Mauro...za to bylby porzadny lewy pomocnik...

Trzeba kombinowac bo watpie zeby Cupial sypnał wiekszą kasą..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 02.06.2009, 19:03
Jak po perypetiach z Dawidowskim ,Niedzielanem i Garguła ,kupimy Nowaka to bedzie to juz prawdziwy smiech na sali wg mnie.
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.06.2009, 19:45
GERO7 napisał(a):Wyświetl post
Jak po perypetiach z Dawidowskim ,Niedzielanem i Garguła ,kupimy Nowaka to bedzie to juz prawdziwy smiech na sali wg mnie.
Chyba się zapędziłeś wrzucając tych zawodników do jednego worka. Niedzielan wg mnie nie ma charakteru i dlatego nie potrafi zapier*** na treningach. Jak by miał miejsce w I składzie to mógłby zaskoczyć.

Co do Garguły to jestem przekonany, że po kontuzji wróci do wielkiej formy. On już przechodził długie rehabilitacje, po których potrafił się odbudować.

Uważam Dawida N. za tą samą półkę co Dawidowskiego (zbieżność). Koleś ma problemy mięśniowe, tego wyleczyć się nie da. W Bełchatowie ma ułożony trening pod siebie i tylko dzięki temu wystąpił w tylu meczach w ilu wystąpił. Jego umiejętności chętnie bym zobaczył w Wiśle, ale w pakiecie z opakowaniem już nie
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów