|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli jestesmy 50 lat za zachodem, 30 lat za wschodem, 20 lat za Murzynami i 10 lat za Cyprem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie ma co płakać lepiej szukać nowych perspektywicznych, Żurawski już pewnego poziomu by nie przeskoczył i tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc nie sądziłem że nadejdą czasy że piłkarze będą wybierać Cypr...Owszem na tą wysepkę jeżdżą nasi piłkarze ale raczej na emeryturę pokopać jeszcze z rok piłkę. Ale w tym wypadku gdy Żuraw spokojnie jeszcze z 3 lata u nas by pograł-jestem w szoku...Ludzie już nawet Cypr nas wyprzedził...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wyprzedził?
Mają po prostu więcej pieniędzy. Dużo więcej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Z tym gloryfikowaniem Brożka to też tak uważajcie... Owszem, jest drugi raz z rzędu królem strzelców i gdyby nie jego gole to bylibyśmy w dupie, ale... ostatnie mecze - zwłaszcza z Legią, ŁKS (pomimo dwóch goli!) i Lechią (pomimo gola) nie napawały mnie optymizmem. Grał słabo, mało walczył. Owszem od tego są przede wszystkim inni zawodnicy, ale nie może być tak, że jemu się już w dupie zaczyna przewracać (tak jak gwiazdorkom z Lecha) i tylko czeka na wyjazd... Wg mnie mało dał z siebie, a te ciągłe pretensje do kolegów z drużyny wcale tak znowu jego etykietki nie poprawiają... Ze Śląskiem było już lepiej, ale bez przesady. Niemniej - zostać powinien.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Dalej jesteśmy w czarnej głebokiej dupie, i jedyne co widać to słabe światełko na Litwie, Łotwie czy Estonii ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A pamiętacie jak gromiliśmy tą całą Omonię?
No szkoda, bo również miałem cichą nadzieję, że wróci do Polski, do Wisły. Przydałby się, oj przydał (patrz przykład Kosowskiego). ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Marszałek napisał(a):
Juz predzej Cwielong zostanie krolem strzelcow.Bedzie z nim tak jak z Kryszalem, Stanko, Branko, Dudu i Rado-Matu. Wszyscy oni po odejsciu z Wisly rozstrzelali sie jak jasna cholera Wypozyczenie mialoby sens tylko wtedy, gdyby z winy zawodnika nie udalo sie rozwiazac kontraktu. Tyle tylko, ze do tego wszystkiego potrzebny jest chetny, a sadze ze moze byc z tym niemaly klopot. Ludzilem sie troche, ze moze jest ziarnko prawdy w doniesieniach o rzekomym zainteresowaniu Gornika, ale kiedy okazalo sie, ze Heniu zaprowadzil ich na dno, ta furtka na rozwiazanie uciazliwego problemu, raczej zostala przed nami definitywnie zatrzasnieta.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 02.06.2009 o godz. 12:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak Zurawski jest sybmolem meczow z Schalke Lazio Parma
to jest takze symbolem porazek z Valargena i Dinamo Tibilisi... szanuje jego umiejetnosci...ale on pewnego pulapu nie przeskoczy juz a czy by cos zdzialal w szatni to nie wiem... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Napastnik ma strzelac gole! a do tego sporo wnosi do druzyny. Jesli zawodnik tak jak w meczu z LKS na wyjezdzie, po kontuzji, strzela 2 bramki i ma asyste i Ty masz problemy? Chyba ze soba. Nie raz mam przed oczyma Brozka wracajacego 30-40 metrow za gosciem, no ale jak sie kogos nie lubi to sie bedzie gnoic. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Że co
Ja mam dokładnie takie samo zdanie co Aro1234.W sensie że grał słabo a nie że być może to przez wyjazd.Paweł po kontuzji to jest jakieś 50% tego co grał przed i to nie jest nawet żadna krytyka, tylko bardziej zmartwienie. Nie wiem czy to uraz psychiczny, czy jednak jakieś fizyczne dolegliwości ale Paweł nam zgasł.Jego największym atutem, oprócz oczywiście instynktu strzeleckiego, który został, to była świetna gra ciałem, mocne trzymanie się na nogach , duża szybkość oraz nieustępliwość.Po kontuzji tego nie widać już było za bardzo - to komplikuje trochę transfer(i dobrze w sumie) bo jeśli był ktoś go oglądać na żywo to mimo tych bramek, myślę że nie wrócił przekonany że warto dać za niego te kilka mln euro. Ale tak jak pisałem - mam nadzieje że urlop i okres przygotowawczy przywrócą mu te atuty ps - do kiedy ma kontrakt Gołoś? - z tego co pamiętam przychodził za Engela czyli połowa 2005. Beto i Dawidowski odchodzą, Niedzielan mam nadzieje też.Z Mauro będziemy musieli się jeszcze do zimy pomęczyć bo ani myśli by grac za mniejsze pieniądze.Z niegrających zostaną w zasadzie tylko Gołos i Varga.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.06.2009 o godz. 14:35.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ps. Paweł Brożek to jeden z moich ulubionych zawodników Wisły ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W Orange Sport mówił redaktor Godlewski, że Brożek nie jest wyleczony na 100%. POnoć z nim rozmawiał i Brozio mu powiedział, że nie ma takiej stabilizacji kolana jak przed kontuzją i teraz, przez urlop bęzdie pracował nad mięśniami w tej nodze.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie jest to prawda zwłaszcza, że kluby cypryjskie bazują na zawodnikach, którym kończą się kontrakty - faktem jest że u nich nie ma kontraktów motywacyjnych jak u nas, co zapewne miało wpływ na decyzję Żurawia...
Mam tylko cichą nadzieję, że Nowak do nas ostatwcznie nie trafi z wiadomych względów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem.. dlaczego puścili Baszcza?! Taki doświadczony zawodnik, ograny w europejskich pucharach, WIŚLAK przede wszystkim, elastyczny (dobrze sobie radzi w roli stopera). Co innego gdyby było kilku zmienników ale tu nie ma! Jeżeli nie mają nikogo na prawdę dobrego uzgodnionego na tą pozycję tylko teraz zaczną się jakieś castingi i dopiero teraz poszukiwania zmiennika to pogratulować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Puścili Baszcza, ponieważ szanują to co zrobił dla klubu, jak i również to, że chce zarobić jakies pieniądze, bo młody juz nie jest i powoli musi myśleć co bedzie po tym jak skończy z piłką, oczywiścię zyczę mu jak najdłuzszej kariery, a w przyszłości mam nadzieje powrotu do Wisełki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dobrze ze Nowak zerwał miesnie teraz a nie po transferze. Oczywiscie zyczymy zawodnikowi jak najlepiej.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dobrze, że Cleber odszedł w tamtym okienku a nie w tym bo byłby problem a tak Marcelo jest już ograny
Chociaż jeszcze doświadczenia z pucharami nie ma to liczę na niego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Brożek - 27 Chinyama - 26 Rengifo - 23 (= liczbie występów Nowaka) Nikt nie mówi, że taki Rengifo to piłkarz-kontuzja choć opuścił tyle samo spotkań co napastnik GKS-u. Nowak to bardzo dobry napastnik na polskie warunki. Właściwie jedyny spoza pierwszej trójki, który byłby realnym wzmocnieniem naszego składu. Ostatnie drobne jakby nie było kontuzje, które wykluczały go zwykle z pojedynczych meczów, mogą być dodatkowym argumentem negocjacyjnym, który pozwoli obniżyć trochę kwotę odstępnego. Idealnie byłoby gdyby udało się wytransferować Niedzielana i zastąpić go właśnie Nowakiem. EDIT: W przypadku długiej kontuzji transfer oczywiście jest wykluczony...
Ostatnio edytowane przez Raphael : 02.06.2009 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja mysle ze tych zawodnikow co tu przytoczyles da sie sprowadzic. Tylko trzea najpierw przewietrzyc szafe,powyrzucać cary i kasa na nich sie znajdzie. Ile nas kosztuje Niedzielan z Mauro...za to bylby porzadny lewy pomocnik... Trzeba kombinowac bo watpie zeby Cupial sypnał wiekszą kasą.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jak po perypetiach z Dawidowskim ,Niedzielanem i Garguła ,kupimy Nowaka to bedzie to juz prawdziwy smiech na sali wg mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Co do Garguły to jestem przekonany, że po kontuzji wróci do wielkiej formy. On już przechodził długie rehabilitacje, po których potrafił się odbudować. Uważam Dawida N. za tą samą półkę co Dawidowskiego (zbieżność ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|