|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
no to pięknie !
![]() ![]() Miejmy nadzieje że nic poważnego .http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24888 ![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No to możemy powiedzieć: "Gramy Kur** bez obrony".
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kto z Młodej Wisły ma szanse załapać się do składu wobec powyższego faktu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W.Cygal gra chyba w ME na lewej obronie, ale nie wiem jak mu to wychodzi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Matko Boska, to co, Kowal na lewym boku bedzie szarpał?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oby kontuzja Paljicia nie była poważna. Bo w tej chwili obrona Wisły nie dość, że nie funkcjonuje dobrze to praktycznie jej nie ma z powodu kontuzji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na prawej stronie można by spróbować Łobo, na lewą Serge, ale miejmy nadzieje ze ta kontuzja to nic poważnego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak w ogóle to ci się dzieje z Branco? Zdrowy jest?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Boukhari jest pilkarzem lewonoznym ,ze Slaskiem gral na lewej pomocy to go pewnie Maaskant tam wstawi ,ale nie wyglada to kolorowo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Środek to Kew i Osman, z lewej zagra Serż, a z prawej Burliga albo Łobo. Moim zdaniem najsensowniejsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jesli Dragan nie może grac to gratulacje dla ludzi którzy moczyli palce w tym jak wygląda nasza kadra. Sprzedaż Piotrka Brożka czy Juniora Diaz który mógł gra wielu pozycjach teraz się nam odbija czkawką bo nie ściągniętego żadnego bocznego obrońcy. Branko nawet nie liczę on jest na takim poziomie fizycznym że nadaję się tylko do gry w siatko nogę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Cikos - wyautowany, Bunoza - wyautowany, Pajlić - wyautowany. Brakuje jeszcze, aby coś się Chavezowi stało, a przyjdzie nam oglądać popisy Kowalskiego [oby się moje słowa w gówno obróciły].
Burliga/Łobodziński - Jaliens - Chavez - Branco/Cygal Czyli dramat jednym słowem. Coś ty Małecki na bramkę idzie w meczu z Jagiellonią, a Pareiko do ataku. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
I to teraz kiedy walka o MP ruszyła na całego. U nas zawsze kontuzje było, zawsze mnie to dziwiło.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Teraz czekać aż zacznie się wysyp - ''nie wiedziałem, że to napiszę, ale szkoda Diaz...'' itd. Nagle Diaz być może awansuje w oczach co poniektórych z ''zapchajdziury'' na piłkarza mogącego grać na wielu pozycja uniwersalnego/ wszechstronnego. Tylko, że on już u nas nie gra. [ to tak na marginesie] Fakt faktem pojawia się nam kolejny problem w obronie, ale nikt nie przypuszczał, że w trakcie tygodnia(!) stracimy 3 podstawowych obrońców, o ile brak dwóch można jeszcze jakoś zastąpić, o tyle Palijć w tym momencie nie ma zastępstwa, również nie wyobrażam sobie Branco na lewej stronie - bo nie wiem co ten gość w ogóle prezentuje, oprócz kapeluszy, garniturów - bo jego jedynego meczu w barwach Wisły, nie miałem akurat okazji oglądać ( bodaj GKS - Wisła) Liczę na to, że Cikos wróci na Jagiellonię - to będzie jeden problem mniej, trzeba jakoś załatać dziurę na lewej stronie, choć na razie poczekać na oficjalne wiadomości o stanie zdrowia Dragana. Tylko kim ? Moim zdaniem Wilk na lewej to lekka przesada, tak samo jak Sobol na stoperze - jeżeli chodzi o tego drugiej to z całym szacunkiem, ale nie wiem czy jest aż tak zwrotny, szybki, choć może plusem jest umiejętność wyprowadzenia piłki z pod własnego pola karnego, na co większość z nas narzeka ostatnimi czasy. Również trzeba liczyć na to, że Kew i Osman nie złapią głupich kartek czy nie daj Boże kontuzji, bo wtedy to dopiero będziemy bardziej dziurawi niż ser szwajcarski, przyznam że bardziej boję się o Osmana z racji tego, że oprócz gry w Wiśle, gra również w reprezentacji i tam też może złapać kontuzję. O ile prawa strona powiedzmy sobie wygląda w miarę ( Cikos, Burliga ewentualnie Łobodziński) o tyle środek i lewa obrona nie jest już tak ''obsadzona''. Stan swego czasu wspominał o tym, że po tym sezonie dołączy do kadry lewy obrońca, tylko chyba o pół roku za późno - no ale jak mówię nikt nie myślał o tym, że w krótkim czasie stracimy tylu obrońców. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kontuzje kontuzjami, ale chciałem zauważyć, że pauzowaniem za kartki zagrożeni są Kirm i Małecki. Jak wypadnie jeden, pewnie damy radę, ale jak wypadnie dwóch naraz? No i w tyłach Cikos jest o kartkę od pauzy, więc nawet jak wróci do zdrowia, to prędzej czy później znowu się wykruszy. Nie wiem jak obecnie jest z pauzą po 4 żółtych, tzn. czy następna granica to 6 czy 8. Jeżeli 6 to Sobol też już jest na granicy.
Edit: Hm. Wydawało mi się, że Sobolewski mił 5 kartek, ma już 6 wg 90minut, więc wygląda na to,że druga pauza jest po 8.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 25.03.2011 o godz. 16:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Uran235 proszę:
Jakie są zasady pauzowania po żółtych kartkach w rozgrywkach Ekstraklasy? Zawodnik musi automatycznie pauzować jeżeli zostanie ukarany: - czwartą żółtą kartką w sezonie - dyskwalifikacja w jednym meczu Ekstraklasy; - ósmą żółtą kartką w sezonie - dyskwalifikacja w jednym meczu Ekstraklasy; - dwunastą żółtą kartką w sezonie - dyskwalifikacja w dwóch meczach Ekstraklasy; - przy każdej kolejnej co czwartej żółtej kartce - dyskwalifikacja w dwóch meczach Ekstraklasy. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|