|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ludzie, nauczcie wy się w końcu nazwisk naszych piłkarzy - PAreiko nie Pereiko!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czy to był babol? Raczej błąd bramkarski jakich wiele, do Pawełka bardzo daleka droga- na całe szczęście. Oczywiście chodzi mi o drugą bramkę, bo przy pierwszej winiłbym tylko i wyłącznie grę obronną naszej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ogryzek napisałem o tym bo nie tylko bramkarz gra ale cała drużyna.
I skłoniłbym się do stwierdzenia kolegi wyżej że to bardziej błąd niż babol, bo mi babol kojarzy się ze słabym strzałem który wtacza się do bramki po rękach bramkarza. I to nie była piłka pod nogi bramkarza tylko przed siebie ją wypuścił, więc może lepiej Ty ściągnij te okulary bo ja takowych nie noszę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Odróżniajmy BABOLE od BŁĘDÓW, które nawet najlepsi bramkarze popełniają po kilka w sezonie.
Od baboli mieliśmy specjalistę. Obecny bramkarz na szczęście takich akcji nie prowokuje w bramce, ale nie jest to na pewno też Janek Mucha czy Emilian Dolha z okresu gry przy Reymonta. Zresztą gdyby był perłą, to na 99% jego CV wyglądało by bardziej okazale. Nie zmienia to faktu, że jest to faza przejściowa i mam nadzieję, że w najbliższych oknach transferowych Stan sprowadzi jakiegoś młodego (do 25-26 lat) bramkarza, który zagości w naszej bramce na długie lata i zapewni naszej defensywie komfort psychiczny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Genkow powołany do reprezentacji na mecz eliminacji mistrzostw Europy 2012 ze Szwajcarią
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
przy 4-3-3 srodkowy napastnik nie ma byc sciana, a bardzo ruchliwy... Oczywiscie najlepszym przykladem tego systemu jest Barca, wielu niskich i ruchliwych zawodnikow - jak widac na nasze skrzydla podzialalo.. ale kto w Barcie gral w takim systemie? Eto'o i swietnie sobie radzil. Przyszedl Ibrahimovic, wysoki zawodnik trzymajacy sie mocno na nogach, potrafiacy prztrzymac pilke, ale wolny, i poprostu jego charakterstyka nie pasowala do tego systemu. Przyszedl niski Villa i odrazu zmiana. a Ibrahimovic graja czy to w Juve, Interze czy teraz Milanie, majac obok siebie innego napastnika odrazu pokazuje atuty. Oczywiscie zachowujac propocje, nie inaczej jest z Genkovem, ktory w Bulgari sprawdzal sie przy 4-4-2... gianbuffon: my mamy takiego... ale jest kontuzjowany i nie wiadomo czy wroci do formy: Boguski.... jak byl w formie to byl swietnym lacznikiem miecy pomoca z Brozkiem i wtedy wspolpraca swietnie im sie ukladala... Znajac historie naszych zawodnikow, Boguski wroci pewnie na 5-6 meczow ,jesli w tych meczach nie pokaze ze moze grac odrazu na niezlym poziomie, to odrazu bym go wypozczyl na pol roku zeby nie stalo sie to co z innymi kontuzjowanymi, ze odeszli i zaskoczyli..
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 21.03.2011 o godz. 04:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam, to Maaskant mówił, że w przyszłości będzie chciał przejść na 4-4-2, tylko do tego potrzeba mu dwóch dobrych napastników o różnych predyspozycjach. Jednego, tego, którego rzekomo było ciężej znaleźć, już ma. Także po sezonie spodziewam się zakupu jakiegoś niższego, szybkiego, skutecznego napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nie popełnił babola tylko błąd, który kosztował nas utratę drugiej bramki. Różnicy nie ma dla wyniku. Rozumiem że byłeś tak samo wyrozumiały dla Mariusza kiedy też popełnał "błędy" ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Genkow za darmo nie przyszedł tylko za 500 tyś € i szkoda w tej sytuacji marnowac jego potencjał grając systemem w którym On sie wogóle nie czuje |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie przesadzajmy z tymi systemami, w moim odczuciu Genkov zagrał wczoraj swoje najgorsze spotkanie w Wiśle. Bolało mnie to, że chłop jak dąb dawał się co chwile przewracać i chyba więc kontaktów to miał z murawą niż z piłką. To jest środkowy napastnik, warunkami fizycznymi na takiego wygląda i nie spełnił wczoraj swojego zadania i nie mam tu na myśli zdobywania bramek. Jak Uran ostatnio mu wystawił 3 to teraz nie wiem co powinien dostać.
Brożkowi jak piłkę źle zagrywali to machał co chwilę rękoma tak że w końcu zagrali mu dobrze. Jak Turcy go tam nie chcą to niech Basałaj już przygotowuje ten transfer.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.03.2011 o godz. 08:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Aha - czy Małecki musi tak rwać się do rożnych? On nie potrafi ich kopać - nie wiem, nie ćwiczy, czy nie może wyćwiczych, nie interesuje mnie to - Kirm i Jirsak wczoraj grali, czemu oni nie kopali? (niedługo zacznę pisać wiersze-komentarze do tych popisów)
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 21.03.2011 o godz. 09:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale o co chodzi? Bułgar wykonuje ciężką prace w środku ataku. Typowy walczak, nie lis pola karnego.
Skoro drużyna stwarza sobie wiele sytuacji i strzela sporo goli to po co zmieniać formacje z przodu? Chociaż ciekawy jestem jak wyglądałaby współpraca Rios - Genkov. |
|
|
|
Guest
|
|
![]() To się nazywa, że Mały nie boi się brać odpowiedzialności za drużynę, a K&J się boją... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pomijam fakt że wolę jak Jirsak dosrodkowuje.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.03.2011 o godz. 11:23.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
Również moim zdaniem Jirsak wrzuca najlepiej z Wislaków.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.03.2011 o godz. 12:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
a średnia 2 bramki na mecz jest, dajcie im czas na poznanie Genkowa, na pełne zrozumienie z Meliksonem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W Bułgarii ładował masę bramek, a w Polsce nagle stał się jedynie walczakiem, który nie potrafi sobie stworzyć sytuacji, a co dopiero ją wykorzystać (np. pusta bramka z Widzewem). Jest to dość zastanawiające.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Kiedy ....a zrozumiecie jebani malkontenci ze zeby sie zgrać potrzeba czasu? W ofensywnych akcjach nie wyglądamy tak źle,bo utrzymujemy sie przy piłce i wymieniamy podania. Skoro ....a gramy 4-3-3 dlaczego przypierdalacie sie do Genkova? Bo jako jedyny zgrywa piłki pozostałym dwóm napastnikom Kirmowi i Małeckiemu którzy strzelają bramki? Dlaczego o tym nikt nie pisze. Każdy zaślepiony nie widzi ile glupi Tsvetan robi dla drużyny? Jakbyśmy nie byli tykającą bombą w obronie, gdzie najpewniej spisuje się średni pomocnik z II Bundesligi to wyglądało by to inaczeja, ale każda akcja przeciwnika z piłką na naszej połowie jest bardzo niebezpieczna, bo jeden Pastor nie potrafi sie ustawiac, biegać i kopać piłki a drugi wygrywać pojedynków siłowych i powietrznych. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Powiem Ci sztuką, było tak wybić tą piłkę jak dokonał tego Paljić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ale ok. Paljic - widziales co sie działo, Cikos był tak zaskoczony ze mogł nawet swojaka wbić. Paljic był osrany wybił tak jak wybił, ale nie rozumiem do czego chcesz to podpiąć? Była panika i takie rzeczy sie dzieja, jak wokól ciebie stoi 5 kolegów i każdy krzyczy do ciebie w innym jezyku. Glupie straty Jaliensa - czyli ? możesz sprecyzowac? Któremu przeciwnikowi podał na tacy piłke? Kirm dostał patelnie? Ja .......e ,takie demagogie to mozna w kazdy meczu pisac ze ktoś miał patelnie i nie strzelił. Kirm gra jako napastnik a jest bocznym pomocnikiem, a głowną umiejetnoscia na tej pozcyji jest wrzutka. SOry, ale nie napisze ze brak umiejętności, gdyz Ci pilkarze umiejetnosci maja. Zium zium, powiedz mi do ktorej ligi grałeś w ogole w piłke by oceniac to czy dany piłkarz ma umiejętności czy nie ma? Wg. mnie śmieszne jest siedzenie w fotelu i pisanie ze nie mają umiejętności skoro jeszcze nie tak dawno mieli. Chavez wygladał jak najebany,a taki byl ? napewno nie,pomimo iz na boisku sam sie przewracał,spowodowane to było chujowym boiskiem w wiekszym stopniu niz nieumiejetnosc utrzymanai rownowagi. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ma koniec powiedz mi kiedy Ci zawodnicy mieli umiejętności ? Czy przykładowo jakby Paljic był faktycznie dobry to dwukrotnie wchodziłby do Bundesligi i nie zagrał w niej ani minuty ? Chyba jednak coś musi byc nie tak i pewnego poziomu nie przeskoczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Najpierw powinnismy rozpoczac od tego, co kazdy z nas rozumiem przez umiejetnosci. Ja uwazam ze umiejętności Ci zawodnicy posiadaja,ale czy sa to umiejetnosci na Lige Polska?Wg. mnie tak. dalej Chavez. Jak dla mnie grząskie boisko było powodem jego kilku wywrotek, jak i jego masa, ale skoro sie z tego śmiejsze to powiedz mi wg.Ciebie dlaczego tak sie działo. Przypomne ze w kilku ostatnich meczach Chavez prezentował sie naprawde dobrze i ciężko było go przejść. Glupi błąd Jaliensa - dalej nie napisałeś o co dokładnie chodzi ,tylko piszesz ze jego głupi błąd. Możesz sprecyzować? Ok,taki off top = zawsze jak Cleber nawet łatwą piłke wybijał w aut, to po prostu dlatego ze nie ma umiejętności? E: W meczu z Barcelona Real wyglądał jak stado zagubionych owieczek,nie potrafiących wyjść zza połowy. tez nie maja umiejetnosci?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.03.2011 o godz. 13:27.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu prawda jest dla nas brutalna. Polonia Bytom to trzy baraki, komin dymiący jak z fabryki bo ogrzewanie włączyli, stadion z minionej epoki. Brak pieniędzy, łatanie składu emerytami z Czech i Słowacji. Przyjezdża Wielka Wisła, z zagranicznym trenerem, z niby starannie wyselekcjonowanymi zawodnikami z całego świata, dobrze opłacanymi, mającymi obozy zagraniczne i wszystko co dusza zapragnie. Wychodzą na boisko i nagle nie widać żadnej różnicy pomiędzy emerytami z Czech a naszymi świetnymi piłkarzami. Wystarcza, że trafiamy tylko na drużynę która walczy na całego i nie dopisuje nam fart typu bramki w 89,90 minucie i już są problemy. Dobrze, że nam sędzia podarował karnego z kapelusza, bo podejrzewam, że byśmy ten mecz przegrali. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a co do reszty tego co napisałeś....zgadzam sie prawie w całości. Zreszta, przypomnijmy sobie mecz z Resovia. Identyczne jak Bytom,Podbeskidzie czy tego typu. Dawniej 2,3 ligowców laliśmy teraz wygrywamy z nimi nieznaczne badz jakies wypadki. Nie wiem w czym lezy problem, ja stawiam na brak dokladnego zrozumienia pomiedzy pilkarzami,widac to gdy wyprowadzamy pilke i to jedne to drugi stoi i czeka na ruch kolegi zeby wiedzial co robic. Roznicy jezykowej jeszcze nie przeskoczyli? Z czym polemizuje. Druzyna przeciwna nie musi walczyc na 100%.Wystarczy ze zrobią nam chaos na obronie i cały domek sie sypie natychmiast. W ofensywie natomiast uwazam ze widac poprawe. Kirma nie rozliczam ,bo wiem ze nie tacy zawodnicy nie takich sytuacji nie wykorzystywali.Słoweniec dobrze ze wykorzystał pierwszego wolnego od dawna. Pareiki nie obwiniam. ![]()
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|