The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jerry_Beck
Junior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2009, 13:04
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany, że Garguła będzie dużym wzmocnieniem naszego klub. Od wielu meczy widać że brakuje nam kreatywnego ofensywnego pomocnika, takiego jakim jest Łukasz. Jeśl Paweł Brożek zostanie na R22 na przyszły sezon to potrzebujemy jeszcze tylko do pierwszej "11" dynamicznego lewego pomocnika. Dobrze że nie przedłuzamy kontraktu z Zieńczukiem - jak dla mnie od jesieni nie jest zupełnie zaangażowany w grę...
Garguła ma 95 spotkań w Esktraklasie i 16 bramek( w tym kilka karnych) oraz drugie tyle asyst w większości z rzutów rożnych i wolnych...czy naprawdę ktoś wierzy, że nie został popełniony wielki błąd? ja jak naprawdę życzę Wiśle najlepiej i chce by sie ona rozwijała, tak ten transfer przyjmuje jako kolejną transferową wtopę (wtopą też jest oczywiście Łobo, chyba , że zagra kilka następnych spotkań takich jak z ŁKS w co niestety wątpię)...Garguła będzie miał być liderem lub gościem który pociągnie drużynę wyżej,a będzie uzupełnieniem składu, czy pierwszym wchodzącym, nic niestety wiecej, a z tak wysokim kontraktem będzie nie do sprzedania (wypełni go w Wisle na 1000%)...

Slavia
Olympiacos
Partizan
Maccabi
Dinamo Z
Bate
ZSKA Sofia/Levski
FCKopenhaga/Brondby
Mistrz Austrii/Szwajcarii

To są WSZYSTKIE do ogrania drużyny...kwestia jest jedna, czy będzie Wisła z nimi grała WZMOCNIONA, czy OSŁABIONA...wzmocniona Wisła na wzmocniony Olympiakos przy pierwszym meczu na wyjeździe jest 50/50 ze wskazaniem na Wisłę (czemu? choćby dlatego, że osłabiona Wisła prawie wyrzuciła wzmocniony Panathinaikos, oraz dlatego, że Olympiakos okazał sie słabszy od Anarthosis)...to samo jest w stosunku do rywali, czy będą wzmocnieni czy pozbawieni piłkarzy, którzy doprowadzili ich do tytułu...jeśli Wisła chce coś ugrać Brożek, Sobol muszą zostać,a za Baszcza i Zienie trzeba znaleźć następców i MUSI przyjść napastnik od razu na skład...wtedy wreszcie będzie można czekać ze spokojem na losowanie...
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.05.2009, 13:05
Sytuacja Kadrowa jest średnia i największe znaki zapytania są przy dwóch zawodnika, którzy aktualnie są w naszej kadrze - Ćwielong i Beto. Pierwsze myślę, że zostanie u nas następny sezon, brakuje mu jeszcze do Boguskiego, ale jeśli dalej będzie grał sporo to myślę, że będziemy mieli z niego pożytek. Brakuje mu głównie zimnej krwi. No i druga sprawa to Beto ... Dostawał mało szans, ale nie wykorzystał ich za bardzo, jedyny jego występ jaki zapadł mi w pamięć to mecz z Polonią gdzie dał dobrą zmianę i miał wydatny udział przy drugiej bramce. Ogólnie brakuje mu szybkości, nie dochodzi za bardzo do sytuacji stzeleckich, a jak dochodzi to nie strzela. Nie wiem może to kwestia pewności siebie, nie jest przyzwyczajony do europejskiej piłki ... Na pewno będą musieli sile zastanowić czy przedłużać z Beto kontrakt. Myślę, że jeśli nie ma on bardzo wysokiego kontrakt to można spróbować, może jeszcze ustabilizuje forme, do tego jeśli okienko transferowe będzie takie jak poprzednie to trzeba zachować Beto, inaczej zostaniemy bez graczy.
Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 24.05.2009, 13:26
Jezeli chodzi o zawodnikow to ja bym sprobowal poszukac w Afryce

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.05.2009, 13:40
MessiWisła4ever_tsw napisał(a):Wyświetl post
Jezeli chodzi o zawodnikow to ja bym sprobowal poszukac w Afryce
A ja na Marsie.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.05.2009, 13:57
Raporter napisał(a):Wyświetl post
wymiatać- szczególnie lewy pomocnik. Reszta jest ok. A inne wzmocnienia to powinny być w miejsce Niedzielana jakiś napastnik np. Chrapek
No proszę cię To ja już wolę Niedzielana

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.05.2009, 14:23
Ilu kibiców tyle wersji optymalnego składu.

Napisałaś, że razem z Kasprzikiem mielibyśmy równorzędnych bramkarzy. Może i tak ale nie zmienia to faktu, że wtedy mielibyśmy 2 przeciętnych golkiperów a to najważniejsza pozycja na boisku. Zmiennik na środek obrony jest konieczny, ale czy potrzeba nam aż dwóch, w monecie w którym na innych pozycjach jest deficyt? Hernani za darmo to w naszych warunkach optymalna kandydatura. Z Glika już po woli robią gwiazdę więc cena tez skacze w górę. Lewy obrońca nam jest zbędny. Mamy Piotrka i Juniora. Zmiennik dla Singlara by się przydał. Bez konkurencji w składzie to Peter będzie coraz częściej grał tak jak wczoraj z Lechią. Cantoro się wypalił fakt, ale sprowadzanie kogokolwiek na tą pozycję mija się z celem. Jest Sobol, Jirask, Diaz i Garguła. Ćwieląg na lewym skrzydle jest bardzo wartościowym zawodnikiem. Robi dużo szumu, potrafi dograć. Jego największym mankamentem jest brak koncentracji. Z 2m trafić w bramkę na prawdę nie jest sztuką,a on ma z tym spore problemy. Pogra trochę i będzie z niego piłkarz. Konkurent do składu potrzebny, ale nie niezbędny. W ataku mamy Brożka, Boguskkiego i ewentualnie Małeckiego. Reszta to piłkarski szrot. Nowak byłby dobrym posunięciem, ale chyba nie realnym. Ivanowski już prędzej choć piłkarsko nie powala. Z młodych mamy m.in. Leszczaka, więc kupować kogokolwiek tylko dlatego że jest zdolny i młody to ruch bezcelowy.

Reasumując, najbardziej potrzebny nam Bramkarz, Napastnik i zminennik na środek obrony. Przydałby się jeszcze lewy pomocnik i prawy obrońca.

EDIT: Zapomniałem o Kowalskim Mateuszu. Zmiennika od biedy na środek mamy.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 24.05.2009 o godz. 14:34.

Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.05.2009, 14:29
1) tzw. "kryzys" ogranicza możliwości finansowania klubu,
2) choć nikt tego nie chce sprzedaż dwóch kluczowych grajków na wyspy da taką kasę, że Cupiał z Wisły szybko nie odejdzie,
3) więc możemy spodziewać się kolejnych udanych lat (nie tacy gracze od nas odchodzili),
4) jedyne transfery 'do' będą bezgotówkowe co akurat Bednarzowi wychodzi (porównując go do poprzedników i ich 'bezgotówkowych' transferów),
5) jak ktoś przyjdzie to pewnie mało znany, ale takie nazwiska jak Diaz, Marcelo, Jirsak, nie powalały,
6) najwięcej zmian w składzie będzie młodzieżowym... ciekawe kto po powrocie z wypożyczenia dostanie list pożegnalny, kto z Młodej Wisły pożegna się z kadrą, co dalej z Kurto itd...
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Od: 05.2009

Stary 24.05.2009, 14:35
A czemu nie grał wczoraj Dawid Nowak przeciwko Arce Gdynia ? Czyżby kolejna kontuzja ?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.05.2009, 14:40
Z tego co mowil Ulatowski przed meczem to oszczedzali Nowaka na "zapas" bo ma powołanie do kadry i nie chcieli narazac go na kontuzje. Takie słowa trenera GKSu by mnie wkur..y gdybym był kibicem Bełchatowa. Asystent selekcjonera kadry oszczedza Nowaka na kadre kiedy to Bełchatow walczy o 4 pozycje w lidze ktora byc moze dałaby GKS awans do LE. Zal
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.05.2009, 18:46
Wzmocnią , nie wzmocnią

Jeżeli wszystko pójdzie dobrze to w tym roku znowu będziemy walczyć o LM. Teoretycznie zadanie jest znacznie ułatwione ale.... Wszystko moim zdaniem zależy czy odejdzie Paweł Brożek i Marcelo. Jeśli Wisła dostanie jakieś kilkumilionowe oferty za tych piłkarzy ,a sami piłkarze będą chcieli odejść do potencjalnych oferentów to w Wiśle , Pawła i Marcela już nie zobaczymy. Naturalnie nikomu nie trzeba tutaj mówić ,że ani eurocenta Cupiał nie zainwestuje w transfery do klubu, uwzględniając obecny dług. Taki scenariusz jest wielce prawdopodobny. Paweł Brożek jest w świetnej dyspozycji i na pewno będzie chciał odejść. Marcelo to zawodnik z ogromnym potencjałem i odnoszę jakieś nieodparte wrażenie ,że jego menadżer zgodził się na Wisłę ale tylko pod warunkiem ,że ten przystanek do europejskiej kariery nie będzie trwał zbyt długo. Poza tym wielu menadżerów , dyrektorów sportowych z klubów np. francuskich ,obserwując Irka Jelenia może sobie myśleć "Cholera ściągnijmy Brożka!!!" , a przeczucie mam takie ,że we Francji Paweł sprawdziłby się.
Pytanie teraz jakie będą potencjalne uzupełnienia i czy w ogóle będą. Wiadomo ,że przy odpowiednim zaangażowaniu i chęciach można zatrudnić nawet piłkarzy darmowych (kończą im się kontrakty w obecnych klubach) ,którzy realnie wspomogą zespół , tylko takie decyzje muszą zapadać szybko i muszą być przygotowywane znacznie wcześniej tak żeby Skorża mógł z potencjalnymi nowymi nabytkami popracować na zgrupowaniach. Przed Bednarzem trudne zadanie bo prawie każda formacja potrzebuje wzmocnień lub uzupełnienia.
Osobiście poszukałbym innej pozycji dla Ćwielonga na boisku, póki co w elementarnych sytuacjach nie potrafi strzelić gola. Może na pomocy ...
Moim zdaniem jakichś nerwowych ruchów w tym sezonie nie będzie prawdziwa zabawa to się zacznie jak ten nowy stadion już będzie....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 24.05.2009 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
grzehuck
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 24.05.2009, 19:00
Może naszego bossa ruszy ewentualna kasa za fazę grupową LM i zainwestuje jakąś kasę.

niestety to budowanie zespołów u nas nie wygląda kolorowo. łapanka i jeszcze raz łapanka. praca u podstaw nad młodzieżą a potem dopiero szukanie uzupełnień
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.05.2009, 19:02
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,66...i_Cupial_.html
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.05.2009, 07:33
ciekawe
http://wislaportal.pl/news.php?id=15383
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.05.2009, 08:22
Wg mnie inwestycje w transfery jakichś bliżej nieznanych grajków są bezzasadne. Do tego nie wystarczy kupka kasy, tylko profesjonalny pion sportowy, który maksymalnie każdą złotówkę wykorzysta. Tego w Wiśle niestety nie ma i raczej długo nie będzie. Ryzykujemy tylko większe zadłużenie i jeszcze mocniejsze zaciśnięcie pasa, jeśli np odprawi nas mistrz Cypru czy Grecji co przecież zdażyć się może.
Jeśli Cupiał znowu ma wkładać pieniądze, to lepiej w bazę szkoleniową, z dobrym pionem szkoleniowym dla najmłodszych.
To byłaby prawdziwa przysługa dla Wisły, a nie jednorazowy skok do grupy LM. Od tego ani się specjalnie nie wzbogacimy, ani nie wskoczymy do kręgu europejskich średniaków.
..
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.05.2009, 09:48
Jednorazowy skok do LM to jakieś 5 - 6 mln E licząc już z dochodami z biletów. Do tego jeszcze promocja piłkarzy i szansa sprzedania ich za grubą kasę. Przy obecnym kursie to jakieś 25 mln zł czyli 1/3 długu Wisły. Nawet jakbyśmy mieli się wczołgać do LM i przegrać tam 6 meczów to trzeba to zrobić.

A co do inwestycji to uważam, ze powinniśmy rozsądnie wzmocnić zespół czyli 2 zawodników za kilkaset tysięcy euro, ze 2 od Peralty z Ameryki Południowej, i do tego może kogoś z karta na ręku na duży kontrakt da się namówić.

A najważniejszym transferem będzie przedłużenie umowy z Maćkiem Skorżą zważywszy na to, że może się upomnieć o niego kadra.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.05.2009, 09:56
Dzis bramkarz z Macedonii, jutro pewnie z Grenlandii.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 26.05.2009, 10:13
Jabym jednak Andrzeje nie sprzedawal..wedlug mnie Pawel napewno odejdzie w tym okienku a czy Nowak do das przejdzie? Tego nie wie nikt. Nawet jezeli przejdzie to wiadomo ze Nowak dosc czesto lapie jakies kontuzje i takie sprawy! Najgorsza sytuacja bedzie jak pierwszy mecz kwalifikacji do LM a Nowak cos lapie i kto go niby ma zastapic? #86? Jakos nie chce mi sie wierzyc zeby Piotrek w nasteonym sezonie strzelal wszytko. Nie bedziemy miec w takim ukladzie zadnego "rasowego" napastinka.

Nie mozemy tez zapominac ze Wtorek nie mogl cwiczyc w Hiszapni z pwodu kontuzji i wiadomo ze cos mu tam brakuje.
Moim zdaniem jezeli Andrzej zostanie w klubie i przejdzie caly okres przygotowaczy to jeszcze nie jedna bramke dla nas strzeli.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.05.2009, 10:20
Ponieważ już za chwilę kończy się sezon piłkarski a zaczyna transferowy przypominam, że mamy dwa tematy

1. Polityka transferowa – i tu piszemy J E D Y N I E o realnych transferach

2. Gdybym był Bednarzem i tu nasze marzenia plany propozycje

Wszelkie odstępstwa od w/w reguł będą karane
1) Usunięciem postu
2) Przyznaniem kartki
3) Banem od paru dni do pół roku
4) Dożywotnim banem

Proszę weźcie to sobie do serca
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.05.2009, 10:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Dzis bramkarz z Macedonii, jutro pewnie z Grenlandii.
Jak będzie dobry to co za problem?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.05.2009, 10:27
Cytat:
Napastnik GKS-u Bełchatów Dawid Nowak z powodu kontuzji mięśni uda do środy będzie trenował indywidualnie. Uraz ten nie pozwolił mu na występ w ostatnim ligowym meczu z Arką Gdynia.

Trener GKS-u Rafał Ulatowski ma nadzieję, że Nowak będzie do jego dyspozycji w meczu ostatniej kolejki z Jagiellonią Białystok, w którym GKS będzie walczył o europejskie puchary.
Jak dla mnie, to powinno wystarczyć, żeby temu panu podziękować. Mam nadzieję, że nauczyliśmy się czegoś przez ostatnich kilka lat.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 26.05.2009, 10:27
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jak będzie dobry to co za problem?
Pamietasz ostatnie okienko transferowe? Przewinelo sie 20 bramkarzy z Indonezji i Nepalu a na runde wiosenna i tak wyszlismy starym bramkarskim skladem. No ale raz na 10 lat trafi sie slepej kurze ziarno. I jak czytam "obserwowalismy go wczesniej" to smieje sie do rozpuku. Tych wczesniejszych tez obserwowalismy a wyjezdzali od nas po 24 godzinach treningu
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.05.2009, 12:05
To się śmiej, ja uważam że Bednarz robi to co na chwilę obecną jest jedynym sensownym rozwiązaniem w jego zasięgu - testy darmowych zawodników. Można z tego szydzić i się śmiać, ale co w zamian? Siedzenie z założonymi rękami? To ja już wolę te testy, a nóż któryś okaże się wartościowym zawodnikiem.
PS. polecam obejrzeć skrót meczu P UEFA z tego roku między klubem tego Nikova a bodajże APOELEM. Wygląda całkiem obiecująco.

------
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Eh, nastepny "Footbal Managerowiec" ktory wiedze czerpie z youtube. Beto tez cudnie wygladal na filmikach
Nie rozumiem w którym miejscu fm łączy się z yt, ale nieważne. Niemniej nie napisałem 'wygląda cudnie', ani nawet 'dobrze'. Sprawdź sobie w słowniku co oznacza 'obiecujący', a z pewnością ci się przyda na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 26.05.2009 o godz. 12:19.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 26.05.2009, 12:07
To się śmiej, ja uważam że Bednarz robi to co na chwilę obecną jest jedynym sensownym rozwiązaniem w jego zasięgu - testy darmowych zawodników. Można z tego szydzić i się śmiać, ale co w zamian? Siedzenie z założonymi rękami? To ja już wolę te testy, a nóż któryś okaże się wartościowym zawodnikiem.
PS. polecam obejrzeć skrót meczu P UEFA z tego roku między klubem tego Nikova a bodajże APOELEM. Wygląda całkiem obiecująco.
ja nie wiem czy szukanie bramkarzy to akurat rola Bednarza , mamy przecież fachowca w klubie , ciekawe kto szuka bramkarzy Dowhaniowi i za ile Legia kupuje tych że
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 26.05.2009, 12:12
Eh, nastepny "Footbal Managerowiec" ktory wiedze czerpie z youtube. Beto tez cudnie wygladal na filmikach
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.05.2009, 12:16
Beto wogóle nie wyglądał bo za bardzo nigdzie nie grał. Jeśli nie z filmów z jego występów to z czego mamy oceniać piłkarzy ?
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.05.2009, 12:18
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Jednorazowy skok do LM to jakieś 5 - 6 mln E licząc już z dochodami z biletów.
Ze znalezionego tekstu wynika, że sporo więcej jest kasy za mecze w fazie grupowej. Albo się mylę.

Cytat:
W Anderlechcie będzie teraz wyprzedaż, bo klub stracił właśnie piętnaście milionów euro, jakie dostałby od UEFA z tytułu gry w fazie grupowej Ligi Mistrzów - powiedział Benoit Delhauteur z gazety La Derniere Heure.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.05.2009, 12:19
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Beto wogóle nie wyglądał bo za bardzo nigdzie nie grał. Jeśli nie z filmów z jego występów to z czego mamy oceniać piłkarzy ?
Wygladal i to calkiem niezle.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 26.05.2009, 12:24
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Amatorskie kluby licza na to ze manager przywiezie im w ciemno drugiego Ronaldo. Niestety, najczesciej jest to bramkarz z Indonezji albo jakis Beto. Profesjonalne kluby zatrudniaja skautow i maja wyjebane na pseudomanagerow wciskajacych szrot.
Pisalem kiedys: zagraniczny klub majac 10 mln euro od Cupiala zrobi baze treningowa i siatke skautow, po paru latach zacznie zbierac plony. Polski klub natomiast nasprowadza najlepszych zawodnikow z ligi i nic nie ugra w Europie, oczywiscie zaplecza i siatki skautow tez nie bedzie. Dlatego wciaz jestesmy 50 lat za zachodem (wschodem zreszta tez) oraz 20 lat za Murzynami.
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 26.05.2009 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2009, 12:26
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Ze znalezionego tekstu wynika, że sporo więcej jest kasy za mecze w fazie grupowej. Albo się mylę.

Z tego co pamietam to za sam awans do grumy LM UEFA placi 3,5 mln euro, potem dochodzi kasa za transmisje tez nie male
,
Odpowiedz cytując
IpkiS_Samo_zŁo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.05.2009, 14:27
Czyli jak Wisla ma za darmo Singlara, Marcelo czy po niskiej cenie Diaza - badz co badz podrzuceni przez menadzerow - to polityka jest ok, ale jak wpadnie Beta czy inny slabszy zawodnik to transfery bezgotowkowe nie maja sensu ? Nie ma chyba klubu na swiecie ktory nie przeprowadzalby nieudanych transferow, ba! sa takie co kupuja za grube pieniadze pilkarzy ktorzy sie nie sprawdzaja a maja zapewne duzo bardziej rozbudowana siec skautingu niz Wisla....
Ja rozumiem ze z tym testowaniem bramkarzy to juz sie robi powoli komedia - ale jak nie ma kasy to jak inaczej ?
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów