|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dziwne bo wczoraj Onet podał że trener Melexa ominał w powołaniach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
czytaj dalej onet..............
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Melikson to człowiek który mieszka u nas 2 miesiące a juz chcieli go do Kadry wepchnąć !!!!. Umiejętności ma ale jego ojczyzna to Izrael i niech jej barwy reprezentuje.
Jeśli idzie o Riosa statystyki są nieubłagane nie ma bramek nie ma asyst w jego wykonaniu ... jest za drogi i nie pasuje do stylu tej drużyny !!! Wątpię by został u nas dłużej niż do czerwca! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem świetna wiadomość- Maor przyjechał spoza Europy, dopiero zaczął się aklimatyzować, rozegrał 3 mecze w lidze, zamieszanie wokół jego osoby jest niepotrzebna- zwłaszcza, że to raczej nie typ gwiazdora, który tego potrzebuje.
Cała sytuacja dla mnie była żenująca- desperacja przed Euro sięga zenitu. A dla Maora ostatecznie wyszło najlepiej, jak mogło- nawet trener Izraela sobie o nim przypomniał ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
I dla nas też jest to dobra sytuacja bo piłkarze widzą że jak grasz w Wiśle to nagle selekcjonerzy zaczynają siebie o tobie przypominać
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No chyba klub wie lepiej kto został powołany, a kto nie. Bo do klubu muszą wysłać fax z powołaniem...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
przecież do klubu musiało wpłynąć oficjalne pismo z Izraela, skoro informacja pojawiła się na stronie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I już cena Maora podskoczyła
i o to chodzi.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tak z czystej ciekawości...ile mniej więcej zarabia taki Łukasz Burliga w Wiśle? Albo Mateusz Kowalski?
Jak ich zarobki mają się do pierwszego składu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Maorek dla OSI "nie zostałem powołany do reprezentacji Izraela ,jeszcze nie wiem jaką kadrę wybiorę"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czyli ktoś w federacji Izraela zrobił sobie jaja. W sumie skoro tam jest taka panika, że możemy im go "ukraść" to nie zdziwię się, że to jakiś pracownik federacji dla jaj wysłał takie pismo. Czy zupełnie niemozliwe to jest? Wszedzie pracują kibice a fax zazwyczaj obsługuje praktykant
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
co od infa OS : Czy to był wywiad na zywo? czy moze retransmisja z przed paru dni kiedy to w takim tonie własnie sie wypowiadał? E: Pamiętajcie,ze nie chodzi o to by Melikson został powołany do kadry Izreala.Chodzi o to by go nie powołał Smuda!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.03.2011 o godz. 14:49.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Już od rana to śmierdziało bo po ogłoszeniu tego newsa jakiś koleś na FB zarzekał się że Meliksona w kadrze nie ma. Pewnie to wygląda tak, że w federacji Izraela spanikowali, że Maor dostanie powołanie od Smudy i wbrew trenerowi Izraela wysłali powołanie.
Jednym słowem: komedia. Mam nadzieję że nie odbije się to negatywnie na jego formie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.03.2011 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
zagrał 3 mecze dobre 1 sredni i juz mu mieszaja w głowie,
... miejsce Polska, system samowolka cel to forsa, w tym tkwi sekret ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Najbardziej Wiśle teraz tego potrzeba- cyrk i miętolenie tematu ,,Melikson w Reprezentacji" bez końca. A już się cieszyłem, że sprawa załatwiona definitywnie.
westersyl - właśnie się tego obawiam, że ten zamęt zawodnikowi i Wiśle się nie przysłuży. W ogóle jak to wygląda- jeden zawodnik naszego zespołu ( Małecki)gra świetnie i chce do Reprezentacji, a Smuda go uparcie nie powołuje, natomiast Meliksona chcą koniecznie ubrać w koszulkę z orzełkiem i wymagają bezustannie deklarowania się, czy woli Polskę, czy Izrael? To jest normalne? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Inna sprawa, że jabky Melikson jasno zadeklarował, że będzie grał tylko w kadrze Izraela, to tematu by nie było. A tak gadki w stylu nie wiem, muszę się zastanowić. Przecież to nie transfer do klubu tylko wybór od serca kim się chłop czuje. Nie rozumiem nad czym się tu można zastanawiać .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Ja Riosa widziałem w kilku meczach. I wczoraj potwierdził moje obawy. Ten chłopak w ogóle nie ma instynktu strzeleckiego. Powtórzę się: ten chłopak choruje na bramkowstręt. Większym snajperem od niego byli Temple Omeonu i Grzesio Kmiecik. Owszem, Rios ma świetną technikę, zadziorność i umiejętność zastawiania się ciałem. Tylko że do nas przychodził jako napastnik. Napastnik ma albo sam strzelać gole, albo je wypracowywać. Rios w ciągu kilku meczy, jakie zagrał wypracował 1 gola. To stanowczo za mało. Nie ma nas zachwycać swoją techniką i talentem. Ma strzelać gole! Z jego gry ma być pożytek na boisku. Na skrzydło jest za wolny, na środek za słaby fizycznie - w dodatku mamy tu sporą konkurencję. Zupełnie nie wiem, gdzie jeszcze mógłby zagrać. Na eksperymenty z postawieniem go w obronie (np. za Cikosza) za późno, w dodatku za duże ryzyko. Tu nie chodzi o to, że Rios zagrał tragicznie. On nigdy nie zagrał u nas tragicznie, w odróżnieniu od takiego Garguły. Owszem, facet ma potencjał tylko nie wiadomo do końca, jak go wykorzystać. Wczoraj zagrał u nas jako ofensywny pomocnik/cofnięty napastnik i fakty są takie, że zawalił nam mecz. Na dalsze szanse szkoda trochę czasu. Jeśli facet byłby po sezonie do wzięcia za darmo, z niskim kontraktem - to zupełnie co innego. Ale mówimy o piłkarzu, którego ponoć możemy wykupić za marne 1 mln €. Ja nie mam wątpliwości, że Wisła tyle za niego nie zapłaci. On nie jest wart nawet 1/3 tej kwoty. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Temat Rios'a to temat rzeka. Każdy chyba widzi, że nie jest to zły piłkarz, lecz niestety nie wiadomo jak go ukształtować, kolega wyżej bardzo ładnie opisał jego sytuację. Nie ta liga, nie te miejsce, nie w tej chwili. Gdyby była szybkość to można by podyskutować nad przemianowaniem na bocznego pomocnika, ale niestety on raczej preferuje typ "slow motion". Znienawidzony Wojtek Łobodziński pokazał się o wiele lepiej, a czasu miał parokrotnie mniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rios meczu nie zawalił, tragicznie też nie zagrał ale na kolana nie rzucił. Po części to był mecz dla niego bo w końcu walczy o miejsce w składzie. Decyduje nieraz jedno zagranie, pamiętamy jak Kirm otrzymał szanse z Lechią i zdobył dwie bramki. W tym momencie wywalczył swoją pozycję, gdyby dla niego tamto spotkanie ułożyło się inaczej to być może dzisiaj więcej szans otrzymywałby np. Łobodziński a nie Kirm.
Wczoraj Rios mógł dobić rywala i Wisła pewnie by wygrała, awansowała a sam Rios byłby już inaczej oceniony. Tymczasem bramki nie było a Wisła odpadła. W obecnej piłce sama technika nie wystarczy. Dodatkowo sporo osób jako plusy podaje że dobrze się zastawia tylko że Beto też się dobrze zastawiał. To jest zawodnik ofensywny i co by o nim nie opowiadać będziemy go rozliczać z bramek i asyst a tych ma niewiele. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]()
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym co napisał flamengista na temat Riosa.
Dodam od siebie jedną rzecz - nie za takie pieniądze - 1 milion euro - od wielu lat nie wydaliśmy więcej a tu mamy wydać taką kasę na gościa i dopiero potem zastanawiać się gdzie może grać? Ani napastnik ani skrzydłowy z niego. Bo gość parę sztuczek technicznych pokazał i dzieciarnia już sika ze szczęścia że drugi Messi? (Bez urazy) To wrąbalibyśmy się gorzej niż z Gargułą. Chcemy pomocnika - szukamy kolejnego Meliksona, chcemy napastnika - szukamy kolejnego Rudnevsa, chcemy defensywnego pomocnika - szukamy kolejnego Vrdoljaka. Chcemy skrzydłowego - szukamy kolejnego Grosickiego. Po co nam Rios? Kolejny Jirsak? Człowiek który nigdzie się nie sprawdził? To taka wielka okazja? Nie chce mi się w to wierzyć ze w Brazylii czy Argentynie nie ma lepszych za podobne pieniądze. Maor kosztował 675 tysięcy euro, Rudnevs - pewnie z 600 tysięcy. Wolę takich dwóch w Wiśle (albo nawet jednego) niż Riosa. Koszty pewnie podobne. BTW Wczoraj Łobo więcej zrobił niż Rios.... gdyby się nazywał Roberto Lobezzi i był z Argentyny to niektórzy po kilku zagraniach Wojtka pisaliby że mamy drugiego Lavezziego
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.03.2011 o godz. 19:56.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Latynosi mają inną mentalność, ciężko takiego sprawdzić w jeden sezon.
Umiejętności piłkarskie chłopak ma, kwestia przestawienia się na inny styl grania niż w Ameryce Południowej. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Nie rozumiem tej taryfy ulgowej wobec latynosów. Polak jak wybiega na boiska ekstraklasowe i gra kichę, jest skreślany. Latynos - wiadomo, ziomal Messiego - najwyraźniej ma być pod kloszem ochronnym. Ja się pytam: dlaczego? Nie chcę sugerować, że Legia jest cacy ale oni Mezengę (genialnego zmiennika Vagnera Love i Adriano) już skreślili, a Cabrala pewnie skreślą za chwilę. Nie cackają się - jak się ktoś nie nadaje, to wylatuje. Uważam, że zamiast Riosa teraz szanse powinien dostawać ktoś inny. Może jakiś młokos z Młodej Ekstraklasy. Prochu nie wymyśli, ale sam fakt wejścia na 5 ostatnich minut w wygranym meczu może go zmotywować do ciężkiej pracy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Właśnie: zamiast bronić Latynosów pochwalmy Polaka. Z bólem serca to robię, bo Wojtka nie lubię. Ale wykorzystał swoją szansę, dał dobrą zmianę i powinien dostać kolejną szansę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zachowujecie się tak jakbyście nie widzieli coraz większego regresu Wisły. Od 5 lat Melikson jest pierwszym poważnym transferem do klubu.
Podpisanie kontraktu z Marcelo było wypadkiem przy pracy. Podobnie zresztą jak zakontraktowanie Błaszczykowskiego. Nie da się klubu o mistrzowskich aspiracjach wzmacniać za darmo na chybi/ trafił. Poczekajcie aż nasz dyrektor sportowy dzięki pozwoleniu Cupiała zrobi nam transfery pod puchary. Może coś z tego będzie. Teraz trzeba zacisnąć zęby i dobiec do mety na pierwszym miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No Łobo z Podbeskidziem pare razy szarpnał i mial jeden kapitlany strzał ,jak by tylko on wszedł to 3/4 forum mialo by go w avatarach. Co do Riosa ,to on mnie nie przekonuje.Maaskanta tez ,-niby ma technike umie zastawic piłke,ale jego wczorajszy lob ,gdzie powinien strzelac i byc 3;0 pokazał ze o nie ma nic ze zmysłu napastnika-a przeciez na kogos takiego czekalismy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|