The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2017, 11:01
albo po prostu Kiko usłyszał od mąki to samo co pisał do kibiców na TT i w c+
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.07.2017, 11:40
Sądzę, że było bardzo gorąco na linii zarząd - piłkarz. I włodarze najzwyczajniej świecie nie mogli już nic zrobić jak się ugiąć i gościa sprzedać.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 05.07.2017, 12:04
Gorąco na linii zarząd - piłkarz ? Zapłacić zaległości i posadzić na trybunach... Ciekawe, gdzie jeszcze Krzysiu by się wypłakał...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 05.07.2017, 12:10
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
posadzić na trybunach...
Z pewnością dobrze by to o Wiśle świadczyło i zachęciło innych piłkarzy do podpisywania kontraktu. Z niewolnika nie ma zawodnika, a płacić komuś wysoką pensję za siedzenie na trybunach też nie byłoby ekonomicznie zasadne.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 05.07.2017, 12:41
Zgadzam się, ale tylko z drugim zdaniem.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2017, 13:43
Cytat:
Gorąco na linii zarząd - piłkarz ? Zapłacić zaległości i posadzić na trybunach... Ciekawe, gdzie jeszcze Krzysiu by się wypłakał...
Na złość mamie odmrożę sobie uszy, czyli nie będziemy mieli ani piłkarza ani pieniędzy. No bo na co to komu?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.07.2017, 17:30
Nie ma co mieć pretensji do Kiko za jego słowa, po prostu jemu też KM kłamał w żywe oczy.

Oczywiście mogliśmy iść na miecze z KM i np posadzić go na trybunach, ale po co? Komu by się to opłacało? To nie czasy wczesnego Cupiała gdy wysyłaliśmy piłkarzy do rezerw z byle powodu (np Tomasza Kłosa). Teraz liczymy każdą złotówkę.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2017, 17:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co mieć pretensji do Kiko za jego słowa, po prostu jemu też KM kłamał w żywe oczy.

Oczywiście mogliśmy iść na miecze z KM i np posadzić go na trybunach, ale po co? Komu by się to opłacało? To nie czasy wczesnego Cupiała gdy wysyłaliśmy piłkarzy do rezerw z byle powodu (np Tomasza Kłosa). Teraz liczymy każdą złotówkę.
Jakby sytuacja finansowa Wisły była inna można byłoby ewentualnie pokazać KM kto rządzi (choć ja jestem takim gierkom przeciwny) jest jak jest
kasa się przyda, przynajmniej część zaległości w stosunku do miasta powinni spłacić
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.07.2017, 17:40
emjot napisał(a):Wyświetl post
Jakby sytuacja finansowa Wisły była inna można byłoby ewentualnie pokazać KM kto rządzi (choć ja jestem takim gierkom przeciwny) jest jak jest
kasa się przyda, przynajmniej część zaległości w stosunku do miasta powinni spłacić
... albo nie puścić go do L za mniej niż 700-800 t
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 06.07.2017, 16:31
A kto da taką kasę za 30-letniego przeciętniaka ze skąpym CV, któremu zostało jeszcze około 2 lata gry na jako takim poziomie? W Polsce poza Legią nie było chętnych, by go kupić nawet za te 500 tysięcy ojro, które za niego dostaniemy. W zachodnich ligach młodszych i lepszych piłkarzy o podobnej charakterystyce co Mączyński jest na pęczki, więc tamtejsze kluby mają w czym wybierać i nie potrzebują przepłacać.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 06.07.2017 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 06.07.2017, 16:33
Smuga napisał(a):Wyświetl post
A kto da taką kasę za 30-letniego przeciętniaka ze skąpym CV, któremu zostało jeszcze około 2 lata gry na jako takim poziomie? W Polsce poza Legią nie było chętnych, by go kupić nawet za te 500 tysięcy ojro, które za niego dostaniemy. W zachodnich ligach młodszych i lepszych piłkarzy od podobnej charakterystyce co Mączyński jest na pęczki, więc tamtejsze kluby mają w czym wybierać i nie potrzebują przepłacać.
No ale pomocnik 6 reprezentacji świata...

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2017, 09:59
http://www.tomaszcwiakala.pl/dostaje...ckovia-no-nie/

lektura obowiązkowa, wydaje sie bardzo rozsadnym facetem, mam nadzieje, ze dostanie caly sezon do przepracowania po swojemu nim bedziemy go oceniac
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2017, 17:10
Fajnie gada, ale po czynach go poznamy. Jeśli będzie trzymał się uporczywie taktyki z trzema/pięcioma obrońcami i przypłacimy to niekorzystnymi rezultatami jak za Wdowczyka to będzie można wysnuć śmiałą tezę, że nie potrafi wyciągać wniosków ze swoich błędów.

Póki co każdy wokół mu mówi że ta taktyka w Wiśle nie ma sensu, a jednak ciągle to próbujemy w sparingach. Obyśmy tak nie wyszli na Pogoń....
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 09.07.2017, 17:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Fajnie gada, ale po czynach go poznamy. Jeśli będzie trzymał się uporczywie taktyki z trzema/pięcioma obrońcami i przypłacimy to niekorzystnymi rezultatami jak za Wdowczyka to będzie można wysnuć śmiałą tezę, że nie potrafi wyciągać wniosków ze swoich błędów.

Póki co każdy wokół mu mówi że ta taktyka w Wiśle nie ma sensu, a jednak ciągle to próbujemy w sparingach. Obyśmy tak nie wyszli na Pogoń....
Dokładnie, Wdowczyk na początku ubiegłego sezonu też uparcie trwał w systemie z 3 środkowymi obrońcami i skutkiem tego byliśmy czerwoną latarnią ligi przez kilka kolejek...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2017, 17:53
foxtrot_green napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, Wdowczyk na początku ubiegłego sezonu też uparcie trwał w systemie z 3 środkowymi obrońcami i skutkiem tego byliśmy czerwoną latarnią ligi przez kilka kolejek...
Wdowczyk na 3 obrońców grał przez całe 3 kolejki. Dwie porażki, wyjazdowe gdzie przez cały sezon bez względu na system wygraliśmy całe 3 spotkania.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.07.2017, 18:27
A może to nie nowa taktyka była problemem dla zawodników, a zbieżne ze startem nowego sezonu perturbacje w klubie?
Dostaliśmy 7 meczów z rzędu baty, a po zmianie właściciela z Meresińskiego na TS nagle drużyna zaczęła się przełamywać jak w meczu z Piastem.
Moim zdaniem ciężko patrzeć na tamte rezultaty wyłącznie przez pryzmat taktyki i ustawienia zawodników.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2017, 18:38
Też mi się nie podoba ten system, ale nie ma sensu narzekać zanim zagramy kilka meczy. A Wdowczyk szybko z niego zrezygnował, więcej zła narobili Cupiał z Meresińskim niż ten nieszczęsny system...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.07.2017 o godz. 18:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.07.2017, 18:39
Pewnie wcale nie będziemy grali trójką obrońców spokojnie.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.07.2017, 18:58
Dobrze, że testuje teraz ustawienie z 5 obrońcami w sparingach oraz na treningach. Drużyna musi się rozwijać i stać się dzięki temu bardziej nieprzewidywalna. Jednak obecnie w naszej kadrze brakuje drugiego pomocnika jak Llonch, który może biegać przez całe spotkanie na 100% i nie obca mu gra w odbiorze piłki. Myślę, że w tej rundzie zobaczymy to ustawienie kilka razy, ale dopiero po przerwie zimowej stanie się naszym wyjściowym systemem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.07.2017, 19:07
Im szybciej Kiko dojdzie do tego, ze na gre na 3 obroncow sobie pozwolic nie mozemy tym lepiej
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 09.07.2017 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2017, 19:15
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w tej rundzie zobaczymy to ustawienie kilka razy, ale dopiero po przerwie zimowej stanie się naszym wyjściowym systemem.
W takim systemie powinniśmy mieć w kadrze nawet 6 środkowych obrońców, a my ledwo 4 mamy z czego dwóch świeżaków w drużynie. Jak to się udać?

Oby Twoje słowa się nie sprawdziły.
Odpowiedz cytując
w4syl
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 09.07.2017, 19:44
Ja myślę, że tu wcale nie chodzi o ustawienie z trójką obrońców na cały mecz tylko o zmianę ustawienia/taktyki w trakcie meczu w oparciu (lub nie) o sytuację, wynik na boisku, tak aby móc tym zaskoczyć przeciwnika, być nieprzewidywalnym. Dlatego to ćwiczą aby umieli to wprowadzać w trakcie meczu. Czwórką obrońców to oni grać potrafią, nie trzeba ich tego uczyć.
Tak ma wyglądać nowoczesny futbol a nie sztywne np. 4:5:1. I jedyne zaskoczenie dla przeciwnika to zamiana pozycjami dwóch skrzydłowych.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2017, 19:59
w4syl napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że tu wcale nie chodzi o ustawienie z trójką obrońców na cały mecz tylko o zmianę ustawienia/taktyki w trakcie meczu w oparciu (lub nie) o sytuację, wynik na boisku, tak aby móc tym zaskoczyć przeciwnika, być nieprzewidywalnym. Dlatego to ćwiczą aby umieli to wprowadzać w trakcie meczu. Czwórką obrońców to oni grać potrafią, nie trzeba ich tego uczyć.
Tak ma wyglądać nowoczesny futbol a nie sztywne np. 4:5:1. I jedyne zaskoczenie dla przeciwnika to zamiana pozycjami dwóch skrzydłowych.
Jakby trenowanie sprowadzało się do tego, że trener pisze na tablicy system i karze grać to każdy mógłby być trenerem. Mówienie, że tylko to może zaskoczyć przeciwnika to podważanie istnienia czegoś takiego jak taktyka, schematy rozgrywania akcji itp

Na razie zdaje się, że ten system jest większym zaskoczeniem dla nas niż przeciwników. Póki co nic z tego nie wychodzi i piłkarze siłę bronią systemu szukają pozytywów po porażce, na przekór tego co naprawdę myślą. Nie sądzę, że Głowacki, który ponad 20 lat gra na czterech obrońców skacze z radości, że musi dostosować się do fanaberii trenera.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.07.2017, 21:08
Piast w sezonie wice mistrzowskim potrafil zmieniac ustawienie w trakcie meczu. Tak tylko mowie.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2017, 21:25
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Piast w sezonie wice mistrzowskim potrafil zmieniac ustawienie w trakcie meczu. Tak tylko mowie.
za Petrescu zmienialiśmy ustawienie 2-3 razy w meczu
w zależności od sytuacji i wyniku
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2017, 14:01
Nie placzcie, przypomnijcie sobie co za ludzie grali na srodku obrony w tych meczach
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.07.2017, 14:12
Długofalowo na pewno dobre są takie rozwiązania. Pytanie, czy nas stać na podejmowanie takiego ryzyka? Moim zdaniem od pierwszych minut na pewno nie. Nie dziwne, że się gubiły nasze grajki, bo kto to widział grać inaczej niż na 4 obrońców. Co do Sadloka na lewym wahadle też mam pewne wątpliwości, chyba już bardziej Małecki
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.07.2017, 18:22
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Długofalowo na pewno dobre są takie rozwiązania. Pytanie, czy nas stać na podejmowanie takiego ryzyka? Moim zdaniem od pierwszych minut na pewno nie. Nie dziwne, że się gubiły nasze grajki, bo kto to widział grać inaczej niż na 4 obrońców. Co do Sadloka na lewym wahadle też mam pewne wątpliwości, chyba już bardziej Małecki
Małecki i wahadło to się nie dodaje wg mnie. Gość zbyt szybko by łapał kartki, a do tego nie ma kultury defensywnej
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.07.2017, 19:45
Płuca ma, za często w obronie mu nerwy puszczają i idzie na raz, ale przecież na wahadle nie musi grać top obrońca. Do przodu na pewno zrobiłby więcej niż Sadlok. Ciężko wywróżyć jakby to wyglądało. Taka opcja mogłaby być niewypałem sezonu, ale z równym prawdopodobieństwem postrachem ligi. Gdyby jednak zdecydować się na Sadloka przy tymże ustawieniu, to ciężko znaleźć na boisku miejsce dla Małeckiego. Pare razy był próbowany do gry w środku pomocy i raczej mu nie leży gra w ścisku.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 10.07.2017, 20:31
Mieliśmy już Mójtę, który nie był top obrońcą na wahadle. Po co cofać gościa, który w przodzie robi największy zamęt spośród wszystkich naszych ofensywnych zawodników?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów