|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
spokojnie ,za 2 lata sie zapadniesz ze wstydu pod ziemie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jedno szczęście dla Muchy, że przeszedł do angielskiego klubu, w dziadowskich drużynach by się chłop nerwowo wykończył.
No nie da rady bramkarz, nawet najlepszy na świecie w pojedynkę mecz wygrać. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jak widać gdybyśmy grali na MŚ to może przy odrobinie szczęścia wygralibyśmy z Nową Zelandią, przegrali z Paragwajem 2-0 i z Włochami 3-1....
Tyle nas dzieli od świata. W sumie dobrze że nas tam nie ma. A wiedząc że około (podobno) 40% populacji RPA jest nosicielami HIV, to przynajmniej (znając głupotę co poniektórych) paru gości uniknęło zarażenia ![]() (Chodzi zarówno o piłkarzy jak i kibiców, dla wielu murzynka może być ekstra podnietą.... ale w RPA lepiej z tym uważać. Wiem to od kolegi którego rodzice lekarze tam pracowali)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.06.2010 o godz. 14:29.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
póki co druzyny z Ameryki Poludniowej gola wszystkich
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Francuzów i Włochów nie ogolili do końca. Poza tym tak naprawdę to spośród sześciu najsilniejszych drużyn z Europy Amerykanie (konkretnie Paragwaj) grali tylko z Włochami. Poczekajmy na potyczki Portugalia-Brazylia i Chile-Hiszpania, wtedy będzie można wyciągać dalej idące wnioski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słowacja przypomina mi Polskę na mundialach, przez zawodami na papierze niezły skład a przyjdzie co do czego to biegają jak dzieci we mgle.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nowa Zelandia prowadzi 1-0 z Włochami. Ciekawe, ciekawe
![]() ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brawo All Whites!!!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mogli by odpaść Włosi i niemcy. Liczę również ze WKS spróbuje powstrzymać Brazylie.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nowa Zelandia pokazała jaką siłą są stałe fragmenty.
@Szymek Mam podobne odczucia. Tylko że Słowacja ma lepszą ekipę od Polski 4 czy 8 lat temu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
już chyba niewielu w granie na pewniaków u buków się bawi
.![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Do Kamerunu mam spory sentyment od czasów Rogera Mili, ale umówmy się - z taką skutecznością nie da się nic zwojować. To, co wyprawiali pod bramką zawodnicy Nieposkromionych Lwów, woła o pomstę do nieba. W pierwszym meczu grali na stojąco, w drugim pudłowali niemiłosiernie. Reszta drużyn afrykańskich strasznie rozczarowuje - nie tylko tradycyjną nonszalancją i brakiem dyscypliny taktycznej. Im także brakuje polotu, fantazji i zacięcia w ofensywie. Czyli wszystkiego, za co miłośnik ofensywnej piłki ich do tej pory lubił. Wygląda na to, że otępiający dźwięk wuwuzeli im też przeszkadza. Zazwyczaj kibice afrykańscy zachwycali śpiewem i tańcem, niektóre ekipy miały wspaniałe orkiestry robiące oprawę - a teraz dno totalne. Może dlatego właśnie Afrykańczycy grają taką kichę? Mimo wszystko liczę dzisiaj na to, że WKS się obudzi i zafunduje niezapomniany spektakl z Brazylią. A Brazylijczycy wreszcie wezmą się do roboty i pokażą, na co ich stać. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nie zrobię tego.Zaczne w maju pić na umór ;-)
Tak BTW-szukali bramkrza w Austarlii a w Nowej Zelandii był całkiem niezły do wzięcia ![]() Chciałbym także widzieć minę Szczęsnego po meczu, bo śmiał się z redaktorzyny przed meczem, że naiwny chyba jest jak wierzy w to że NZ wygra. Jak dla mnie wygrana NZ czy remis to dla Makaroniarzy porażka.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 20.06.2010 o godz. 16:30.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Włosi remisuja 1:1 z Nowa Zelandia. Teraz to mnie juz zaden wynik nie zdziwi. Karnego nie powinno byc ale i tak jest niespodzianka.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Makaroniarze, out !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
off topic..
kącik poetycki: "Gdy nad eR Pe A słońce wschodzi, bzzzzzzzzzz się wokół rozchodzi. Czy to rój szerszeni leci? NIE! To na vuvuzeli grają dzieci!" Gratuluje Nowej Zelandii : ) reprezentacja składająca się z pół-profesjonalistów utarła nosa Włochom -brawo,to sie nazywa ambicja ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no i w tej grupie teoretycznie dalej jest wszystko możliwe : N.Zelandia wygrywa z Paragwajem, Słowacja odpowiednio wysoko (by mieć więcej bramek od Paragwaju) z Włochami i zwycięzcy wychodzą z grup.
Gdyby te wyniki padły i ktoś je wcześniej obstawił, to by się chłopina obłowił ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mecz Holandia - Włochy się szykuje w 1/8 ;] tylko nie wiem czy taki mecz to faktycznie hit? ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Opowiadasz.
Jasne, mogą przegrać jeszcze wyżej, ale kto wierzy jeszcze w tych pozbawionych ambicji patałachów? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Italia wygra ze słabą Słowacją i mają awans, więc spokojnie.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...86/story.shtml
w ekipie Francji coraz wieksze jaja.Ribery bije(?) Gourcouffa w samolocie,Evra trenera,Anelka obraza trenera,wszyscy kłócą się ze wszystkimi;o takich jaj to nawet u nas nie ma.nic,tylko stawiac we wtorek na RPA po kursie 3,15 ![]() ![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Spokoj tez mieli sobie zapewnic po wygranej ze jeszcze slabsza Zelandia
![]()
Ostatnio edytowane przez northrop : 20.06.2010 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nowa Zelandia jak widać nie taka słaba, zobaczymy jak zagrają z Paragwajem.
Włosi nie powinni mieć problemów ze Słowacją. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Slaba, slaba.. tyle ze Wlosi jeszcze slabsi, wrecz dramatycznie slabi... ale nie placze z tego powodu, mam nadzieje ze wszyscy faworyci odpadna.. trudno bedzie z Holandia , Argentyna i Brazylia, ale sie zobaczy
pod tym wzgledem akurat te MS sa zajebiste..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.06.2010 o godz. 17:28.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy tylko ja odnoszę wrażenie że obecne mistrzostwa w RPA stoją na znacznie niższym poziomie niż np 4 lata temu.. Faworyci cieniutcy jak dupa węża, jedynie co Argentyna coś pokazuje.
Ja tam czekam na kolejne mecze Chile. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tak samo 4 lata temu pokazali. Ladna gra w fazie grupowej, 6-0 z Serbia, a pozniej meczarnia z Meksykiem i porazka z Niemcami. Ja ich powaznie nie traktuje, zwlaszcza z Maradona na lawce.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 20.06.2010 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
http://www.sport.pl/MS2010/1,97762,8...federacji.html Na 10000% nie są to słynne francuskie maniery ojców dyplomacji ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|