|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Oczywiście, to jest druga strona medalu.
Czy nasza (tzn. Bashy, Królewskiego&co) wiara jest zasadna to się okaże jak zawsze na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Teraz załapać się na puchary i jeszcze na nim grubą kasę zarobimy
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mało komu dajemy trzyletnie kontrakty, normą u nas jest 1+1, czasem 2+1. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Kontuzje i wielomiesięczna pauza to w tym sporcie codzienności. Wisla nie daje wielu dlugich kontraktów bo nie stać ja na to finansowo (czy to na ryzyko, czy na spełnienie wymagan pilkarzy)
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.07.2026 o godz. 08:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2026 o godz. 08:50.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wątpliwości sa co do adaptacji do ligi/zespolu i czasu w jakim sztab go odgruzuje oraz ogolnie jak będzie z jego zdrowiem. Fakt ze przychodzi z lepszego zespolu i ligi porownywalna intensywnością do esa daje nadzieje że będzie wzmocnieniem. Zresztą pisalem ze CV ma lepsze niz Bozic ktory u nas wszedl z buta.. tyle ze to byla 1 liga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Z tego co mówił Jaro na konferencji to był nasz cel nr 1 na to okno. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Cele Wisły na sezon 2026/27 1. Utrzymać się ... 2. ... w lutym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Znaczy to też że przestaliśmy tworzyć listy z piłkarzy poza naszym zasięgiem. Pamiętam jak wcześniej nasze plany transferowe często kończyły się łapanką, bo nikt z interesujących nas piłkarzy nie był w zasięgu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przecież juz w 1 lidze niektóre transfery byl ponad ta lige. Giger, Leliveld, Duarte, a nawet i Rodado to byli goscie ktorzy z nielogicznych powodów trafili do 1l PL Na pewno dziwne by bylo gdybyśmy teraz mieli większych problem ze ściąganiem lepszych pilkarzy niz wtedy gdy gralismy w 1 lidze. Natomiast tematy przegrywamy, wysoko na liście byl przecież Kwiatkowski z Polonii Bytom. A co do transferów jutro laduje w Krakowie nowy napastnik - poinformował JK. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nowy napastnik ma być w Krakowie we wtorek.
https://x.com/jarokrolewski/status/2076546587216498811 ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jérémy Guillemenot
https://www.transfermarkt.pl/jeremy-...spieler/290016 Wg T. Włodarczyka to on przyleci(ał) na testy do Krakowa! Jaro potwierdził w Studio Reymonta. Szwajcar ale z Genewy czyli francuskojęzyczny.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 13.07.2026 o godz. 13:34.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Formujemy kącik francuski w szatni. Zawodnik jak na zmiennika Rodado więcej niż wystarczający.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na pewno lepiej celować w tego typu piłkarzy jak ten nowy Szwajcar niż w kolejnych Sobczaków czy Zwolińskich z krajowego rynku. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie stać nas na dobrych polskich napastników bo to towar ultradeficytowy. Zobaczymy jakiegoś pewnie jak go sobie sami wyszkolimy (a wtedy i tak długo u nas nie pogra).
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wygląda na uzupełnienie składu bardziej, niż kogoś, kto posadzi Angela na ławie. No ale takie już nasze aktualne miejsce w łancuchu pokarmowym, więc zdziwiony nie jestem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chcieliśmy Zjawińskiego ale wybrał inaczej. Będzie Szwajcar.
Myślę, że nikomu nie zależy na usadzaniu Rodado na ławce Ponadto w normalnej sytuacji kadrowej, ze zdrowym Ertlthalerem, na tej pozycji może też z powodzeniem zagrać Duarte, z ciężarem zdobywania bramek przerzuconym również na skrzydłowych.Patrząc na pozycję i sposób gry Guillemenot to on nadaje się też na pozycję drugiego napastnika i ofensywnego pomocnika. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Podobają mi się ruchy w tym okienku.
Ale martwi brak wzmocnień środka pola, tam wg mnie największy deficyt jakościowy był i potrzeba przyjścia bdb gracza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że nie udało się tego Sidibe sprowadzić. Niestety wybrał ruble. Myślę, że w sytuacji kiedy nie jesteśmy w stanie sprowadzić zawodnika na tą pozycję będącego realnym wzmocnieniem to wolimy postawić na tych których już mamy (doświadczony Carbo, Duda i Staszak z potencjałem sportowym i transferowym).
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak wiesz, nie wszyscy to rozumieją. Przykładowo, Karherop zawsze potrafił znaleźć i wciskać do Wisły jakiegoś grubo przepłacanego krajowego zawodnika (na dowolną pozycję) bazując na etykietce "solidnego ligowca" lub wielkiego talentu, którego warto budować. Szkoda, że w ostatnich latach na żadnym z nich nie zarobiliśmy tych mitycznych milionów.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A że na transfery jest jeszcze prawie 2 miesiące... Sądzę że tu sie nawet na (łącznie) 6 transferach nie zatrzymamy. Potrzeby wytworzy nasze zderzenie z ekstraklasa A co do Guillemenota..... Na papierze dobre CV, taki bardziej podwieszony napastnik, tyle że ocenic podobnie jak przy Youanie będzie mozna po jakims czasie. Skojarzenia mam z Beqirajem, ale mam nadzieję że mylne. Raczej nie posadzi Rodado na ławie jak wyzrowieje, ale już w parze z nim może to byc ciekawy duet Dotychczasowe ruchy wydaja sie na plus. Wszyscy gracze z pola w podobnym wieku, ten sam język, maja cos do udowodnienia i jeszcze nie powinni odcinac kuponów. Tyle teoria. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Uproszczony wniosek. Sprowadzamy szwajcarskiego Sobczaka. Jakieś liczby ma, ale klub go nie chce. Wypisz, wymaluj Szymon
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
![]() Dobra.... umówmy się, że nie napisałem tego. ![]() Chciałem tylko zaznaczyć, że każdy może się pomylić w swojej ocenie (ja także, a może przede wszystkim), w związku z czym może nie ma sensu nawzajem wypominać sobie swoich, czasami zbyt entuzjastycznych opinii i co chwilę pisać: "Przykładowo, user x....? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Hę? Bo na pewno nie ja, wbrew temu, co lubi roić sobie Twoja wyobraźnia, dająca popis choćby przy produkowaniu całego scenariusza rozmowy na podstawie jednego krótkiego ujęcia kamery. ![]() Jak widać dalej uwielbiasz zakłamywać rzeczywistość w imię swoich fantazji.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.07.2026 o godz. 18:24.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Zwoliński to u nas strzelił 12 goli, więc fajnie jakby nowo sprowadzony napastnik nawiązał do tych liczb
![]() Jednak mam nadzieję, że Rodado szybko wróci do gry i formy na najwyższym poziomie i nie będziemy musieli często sięgać po opcje B lub C (Jordi). Transfer na plus. Na Zjawińskiego nas nie było stać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg Wisła Kraków FR nasze "żabojady" wymawia się:
Meząnew Jułan Gimeno (tak jak Ameno ale przez "Gi")
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 13.07.2026 o godz. 19:17.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Ale Zjawiński to piłkarz pierwszoligowy, a ten nowy rozegrał trzy sezony w lidze ćwierćfinalistów MŚ.
Takie same płacze były jak Giger przychodził. Ligi zachodnie to inny świat. Które miejsce w Ekstraklasie zajęłoby Wrexham? Kolejny bardzo dobry transfer. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Pululu w Jadze, Stojilković u sąsiadki. Są jakieś tam przykłady napadaczy, którzy przemieleni przez szwajcarski system szkolenia po dojściu z karierą do ściany i wylądowaniu w ESA bardzo ładnie odpalili. Oczywiście każdy przypadek jest indywidualny, więc bez wyciągania zbyt pochopnych wniosków, ale sam kierunek wydaje się być ciekawszy niż na pierwszy rzut oka może się wydawać. Jak zawsze - pożyjemy, zobaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja co prawda nie tłumaczę i działam bardziej po niemiecku ale ... trochę kontaktów ze Szwajcarią miałem i wiem, że wersja szwajcarska to nie to co się wydaje Tu się przedstawia: https://x.com/WislaKrakowFR/status/2076715062631256515 A tu kibic z Gämf ( ) https://x.com/WislaKrakowFR/status/2076716580767949231![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|