The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary Dzisiaj, 13:37
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Tak na dobrą sprawę to do zamknięcia kadry potrzebujemy dobrego bramkarza, środkowego obrońcę, ofensywnego pomocnika, prawego pomocnika i napastnika. 5 transferów dobrej jakości, tak jak obiecał Królewski i myślę, że jest szansa spora na powalczenie o pierwszą ósemkę.
Przede wszystkim potrzebujemy defensywnego pomocnika.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary Dzisiaj, 15:56
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wisła nie miała i nie ma pierwszoligowego składu. Wisła była Ekstraklasowym klubem w 1 Lidze.
Oderwanie od rzeczywistości ma swoje granice. Już słuchałem analizy naszego składu przez ludzi występujących mediach i słusznie nas wskazują jako kandydata do spadku. Z mojej perspektywy(stałego oglądacza Ekstraklasy) mamy zaledwie kilku piłkarzy na ten poziom, co jest smutne patrząc jakie środki były przepalone przez 4 lata. Dla przypomnienia, w ostatnich latach były kluby, które zmiotły pierwszoligowych rywali w drodze po awans i potem z hukiem spadały. Taka jest przepaść między pierwszą ligą, a Ekstraklasą. Nie będzie to widocznie w jednym spotkaniu, ale będzie widoczne na przestrzeni całego sezonu. Miedź w sezonie 2021/2022 zdobyła 77 punktów, a potem wiadomo co wydarzyło się w najwyższej klasie rozgrywkowej. Też finansowo kluby z elity odjechały, bo teraz widzę tutaj u niektórych szok, że jakiś tam klubik wydał 1 mln lub 1,5 mln euro na transfer jednego piłkarza.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary Dzisiaj, 15:56
Najpilniej potrzebujemy właśnie środkowego defensywnego pomocnika, który zrobi różnice w środku pola oraz napastnika, bo data powrotu Rodado to wielką niewiadoma.
Wbrew opiniom, przepraszam Faktom, środek pola w osobach Igbekeme i Dudy zostanie w ekstraklasie po prostu zjedzony.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary Dzisiaj, 17:33
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim potrzebujemy defensywnego pomocnika.
Ja jestem ciekawy Staszaka. Juz zanim go oddalismy do Lecce to wygladal na ogarnietego.

W Lecce gral wszystko od deski do deski na defensywnym i wlasciwie odkad przyszedl do nich to poprawily sie ich wyniki. W wywiadzie z Karczem mowil, ze bardzo poprawil sie w defensywie.

Pewnie okaze sie na obozie ale moze byc tak, ze mamy juz defensywnego pomocnika w klubie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary Dzisiaj, 17:39
A ta Ekstraklasa to jaki niby poziom? Od dawna wiadomo, że kiedy będzie więcej miejsca to będzie nam łatwiej, a autobusów w polu karnym na pewno będzie mniej.

Kluczowa będzie głowa, jeżeli sztab zbuduje w zespole pewność i potwierdzi to obraz gry to pójdziemy ostro w górę jeżeli chodzi o możliwości.

Przydało by się żeby ktoś nauczył się strzelić celnie z 20 metrów 3/6 prób, a nie 1/10 tak jak teraz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : Dzisiaj o godz. 17:41.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary Dzisiaj, 17:41
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Oderwanie od rzeczywistości ma swoje granice. Już słuchałem analizy naszego składu przez ludzi występujących mediach i słusznie nas wskazują jako kandydata do spadku. Z mojej perspektywy(stałego oglądacza Ekstraklasy) mamy zaledwie kilku piłkarzy na ten poziom, co jest smutne patrząc jakie środki były przepalone przez 4 lata. Dla przypomnienia, w ostatnich latach były kluby, które zmiotły pierwszoligowych rywali w drodze po awans i potem z hukiem spadały. Taka jest przepaść między pierwszą ligą, a Ekstraklasą. Nie będzie to widocznie w jednym spotkaniu, ale będzie widoczne na przestrzeni całego sezonu. Miedź w sezonie 2021/2022 zdobyła 77 punktów, a potem wiadomo co wydarzyło się w najwyższej klasie rozgrywkowej. Też finansowo kluby z elity odjechały, bo teraz widzę tutaj u niektórych szok, że jakiś tam klubik wydał 1 mln lub 1,5 mln euro na transfer jednego piłkarza.
Oderwaniem od rzeczywistości jest typowanie Wisły do spadku. Wisła może spaść tak samo jak prawie każdy inny klub, bo to jest Ekstraklasa. Ale żadnym głównym kandydatem do tego nie będziemy. Problem z tymi ekspertami od Ekstraklasy jest często taki, że marne mają pojęcie o 1 Lidze i samej Wiśle.

Z drużyn, które awansowały z 1 ligi za okresu naszego tam pobytu, nikt nie grał na takim poziomie jak Wisła. Punktowanie to nie wszystko. Niektóre kluby wręcz do Ekstraklasy się wtoczyły, np GKS który mimo to teraz zagra w pucharach.

Owszem, są kluby bogatsze, które w przeciwieństwie do nas mogą robić gotówkowe transfery co zwiększa im pole wyboru zawodników oraz mogą kupować zawodników młodszych. Nie jest to jednak różnica, która może za nas zrobić kandydata do spadku. Widzisz efekt tego "finansowego odjeżdżania" w tabeli, gdzie do pucharów awansują Górnik i GKS?
Ostatnio edytowane przez Arked : Dzisiaj o godz. 17:47.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów