|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie musi, wystarczy ze zobaczy okrągłą sumę funtów na koncie
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 07.05.2009 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
jasne
westhamy lewerkuzeny zabiająją się za Sobolem fuckt superduper czy może wieść wprost od menago sezon ogórkowy się zaczyna ot co ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Sobolowi należy się transfer za lata profesjonalnej gry dla naszego klubu. Ale jak widzicie Sobol nie chce wyjeżdżać za wszelką cenę, a zostać dostając ładną podwyżkę. Myślę że zasłużył na jeden z najwyższych kontraktów w lidze. Poza tym za takiego zawodnika musielibyśmy zapłacić ok milion euro nie mając pewności że się zaaklimatyzuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
i jeszce Jay Jay Okoche w pakiecie ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Interia pisze na podstawie Faktu. Cytuje zreszta ta gazete w artykule. Tyle takich transferow bylo juz opisywane w gazetach a zaden Kluivert, Kallon czy Tristan nie przyszli. Takze kazdy kto wyraza jakas nadzieje na ten transfer to chyba jakis nie odrozniajacy rzeczywistosci mitoman
Co do Singlara - niektore zrodla podaja ze podpisal 1 + 2, co zreszta sam w wywiadzie twierdzi. Boje sie, ze znowu jak z Dolha sie skonczy. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ale sprawa z Tristanem byla prawda tylko ktoras ze stron sie nie postarala i do transferu nie doszlo
![]() "Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej". |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
takie coś z GieWu: Dla Szinglara będzie to jedna z ostatnich okazji, by przekonać włodarzy Wisły do przedłużenia umowy, która wygasa w czerwcu. Szinglar zaczyna się jednak niecierpliwić i podobno już dał znać swojemu menedżerowi, by szukał mu nowego pracodawcy. Jeśli odejdzie, Wisła zostanie bez prawego obrońcy (umowa skończyła się też Baszczyńskiemu, który od lipca będzie zawodnikiem Atromitosu Ateny).
i co pan na to panie Bednarz czy to będzie kolejny piłkarz puszczony za bezdurno i bez zastępcy (Paulista, Kosowski...) - przynajmniej jak na razie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jesli pan szanowny Bednarz nie ma nikogo na jego miejsce to rozsadnie bylo by dogadac sie z Peterem. Nie moze byc tak ze tracimy KOLEJNEGO zawodnika ktorego nie ma kto zastapic i zrobi sie dziura. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Za miesiąc zobaczymy, tylko ciekawe kiedy będzie jakiś komunikat na temat przyszłości Wisły :/ ? Bo my sobie na forum możemy gdybać a tak na prawdę to liczy się zdanie zarządu ale według mnie teraz jest najlepszy moment na zainwestowanie w nowych zawodników ( to jest lewy pomocnik i prawy obrońca ) kwota jaka powinna wystarczyć to ok. 1,5 mln EURO na transfer i kontrakt, tylko to jest sporo ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Komunikatu zapewne żadnego nie będzie, prawdy dowiemy się pod koniec okna transferowego. Mam nadzieję że mamy naprawdę ciekawą alternatywę na pozycję prawego obrońcy. Obyśmy poszukiwali jakiegoś skrzydłowego i napastnika.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu (i nie tylko) to z perspektywa zblizajacych sie pucharów i byc moze Mistrza ,powinny byc juz zaklepane ze 2,3 transfery na czerwiec,bo patrzac na Cwielonga,Cantoro ,Maleckiego czy Zienczuka ,to Skorza ma sie bic znow o Lige Mistrzów
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
AS82 A co ty chcesz od Ćwielonga i Małeckiego chłopie. W naszej lidze ciężko poszukać lepszych skrzydłowych ( Tylko Peszko w formie jest od nich lepszy). Mały musi popracować nad dośrodkowaniami a Pepe nad skutecznością i będą łapali się na kadrę reprezentacji Polski. Tak poza tym jeśli nie odejdzie z Wisły nikt z 1-ego składu, to jestem pewien że 2-3 dobre transfery wystarczą aby móc myśleć o pucharach. Po odejściu Baszcza zmiennikiem Singlara powinien być Burliga. Zmiennikiem Głowy, Kowalski a zmiennikiem Marcelo. Zmiennikiem Sobola powinni być (Mączyński, Janik), Prawa strona Małecki (łobodziński niestety:/ ) Lewa Ćwielong ( zmiennikiem jakiś perspektywiczny gracz Nie mam pomyslu na jakiś konktretny transfer) Atak Brożek, Boguski (może... Żurawski, Jończyk
Powód: Uważaj z tym Hernanim...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.05.2009 o godz. 15:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Poza tym z prawą obroną to jest ten problem,że potrzeba jeszcze drugiego grają ściągnąć,który chociaż byłby w stanie rywalizować z Peterem. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Na pewno jeden brak daje nam sie we znaki caly czas. Brak opcji wysokiego napastnika. Byloby 5-6 pkt wiecej gdybysmy takiego mieli. Druga sprawa to szeroka kadra, teraz chyba kazdy widzi po co powinno byc w druzynie 18 nazwisk. A dodajmy, ze nie gramy bynajmniej w pucharach wiosna...
Na razie 4 zawodnikow z podstawowej jedenastki moze nie zgrac w Lodzi. 3 kolejki do konca.... ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Skaut Machesteru City obserwowal Sobola, co z tego wyszlo, sam on tylko wie (spal w jednym z bardziej znanych krakowskich hoteli i sie troche podzielil infromacja z ludzmi na barze). Ciekawe czy taki Sobol by sie sprawdzil w takim zespole...
PS. Oczywiscie znajda sie Ci ktorzy zjada ze nastepny z 5 tys informacji znajomy uslyszyal od znajomego, wiem to od osoby ktora gadala z nim. Ale oczywiscie kazdy ma prawo oceniac... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Szkoda Baszcza. Może jako boczny obrońca już się skończył, ale bardzo mi się podoba jego gra na środku defensywy. Szkoda, że tego nie lubi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Świetna informacja na początek dnia Miejmy tylko nadzieje, że prawdziwa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pismaki uparły się, żeby przynajmniej 2 gwiazdy piłki na okienko umieścić w Wiśle. Zaczynamy od nazwisk przebrzmialych, a skończymy na Messim i Rooneyu.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawid Nowak o którym sie pisze że interesuje sie nim Wisła jest wyceniony na 600 tyś Euro i tyle chce za niego zapłacic Lech Poznań.
http://www.efakt.pl/Lech-zaplaci-za-...y,45273,1.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli jednego kandydata do grze w Wisle mniej. jak zwykle zreszta - interesujemy sie kims tam, ale nim szanowne wladze klubu sie obudza, gosciu gra juz gdzie indziej.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Zobacz, na forum jesteś od tylu lat, a komentujesz newsy z "efakta". Robisz tak, bo ci sie nudzi? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Robi to, bo krytykanctwo jest "trendy" na tym forum.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Osobiście wątpię aby Lech kupił Nowaka. Ten scenariusz może się sprawdzić jedynie w przypadku sprzedaży Rengifo i druga sprawa w przypadku zdobycia mistrzostwa Polski w co wątpię bo mistrz jest już znany
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Teraz największym możliwym wzmocnieniem drużyny na przyszły sezon będzie... podpisanie kontraktu ze Sobolem. Taka jest prawda. Ja wierze w Bednarza i mam nadzieje że wie co robi. Myślę, że pan Bogusław po ostatniej kolejce, gdzie Wisła będzie na czele tabeli da znak naszemu dyrektorowi sportowemu aby szukał 2-3 piłkarzy do wzmocnienia pierwszej 11-tki. Panowie i Panie Wiara czyni cuda
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Spokojnie nim Nowaki cokolwiek podpisze z komkolwiek "sprzedany" zostanie jeszcze do polowy Polsich klubow ,i jeszce paru Europejskich. I bedą to wiadomosci "prawie potwierdzone" jak to maja w zwyczaju nasi dziennikarze dopisywac w swych bredniach.A cena za niego niepowinna byc wysoka bo uwazam ze to zaden wybitny pilkarz,ot kopacz ktory strzlelil pare bramek tylko troche z wiekszym cwaniactwem niz reszta.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.05.2009 o godz. 18:57.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Do tego momentu zgadzam sie w całej rozciągłości ale nie przewiduje żebyśmy to my mieli wygrać tę walkę o Nowaka.
A tutaj już nie wiesz co mówisz bo to jest piłkarz za któego warto by wydać milion euro i 1,5 milona gdyby nie to że bardzo często ulega kontuzjom. Dawidek to reinkarnacja sportowa frankowskiego w najlepszym wydaniu, ten sam instynkt strzelca, spokój pod bramką i świetne wykończenie. W tym względzi bije Brozia i Lewandowskiego na głowe. W dobrej drużynie jeśli odpowiednie się wkomponuje będzie bił rekordy strzeleckie. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
tak jak juz kiedys pisalem (albo i nie?...) dla mnie Nowak to tykajaca bomba. Owszem, swietny jest, ma papiery na granie ale przeraza mnie jego kontuzjogennosc. Wiec wole by poszedl gdzie indziej anizeli forum mialoby znowu jeczec ze tak wybornie dziala pion sportowy ze kolejna kaleke kupili. Ilez mozna?
Inna sprawa. Moze to i dobrze ze liga w tym sezonie taka slaba albo inaczej: ze czolowka taka slaba. To moze w koncu ceny za grajkow zejda do poziomu realnego i faktycznie bedzie mozna kupic wyrozniajaca sie osobe za max 300-350 tys euro, co i tak jest cena z kosmosu jak na polskie warunki. Powód: zle by mnie odebrano ;)
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 15.05.2009 o godz. 12:59.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|