The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 14:32
Po tym losowaniu sądze iż mamy szanse na 1/4 ale przy tym musimy zachować szczęście z ostatniej kolejki LE.
Orientuje się ktoś z was ile dostaje się za awans do 1/8/ i 1/4
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.12.2011, 14:33
Cytat:
Jeśli jakakolwiek drużyna losowana jest do prezjścia to jest to miedzy innymi Standard Liege.
Ależ źle mnie zrozumiałeś. Ja nie podważam tego że Liege jest _nie_do_przejścia i że mecz z Atletico bądź z PSV byłby łatwiejszy.

Ale w....ia mnie szczerze ten huraoptymizm, bo tak naprawdę wylosowaliśmy źle - rywal mało medialny a bardzo silny. Jak się skończy na wpieprzu to po napompowanym baloniku (również przez Was) kaca znowu będziemy leczyć pare miesięcy. Po co?

Zejdźmy na ziemię. W liege dzisiaj święto. A my poczekajmy spokojnie co przyszłość przyniesie.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.12.2011, 14:39
syryls napisał(a):Wyświetl post
Po tym losowaniu sądze iż mamy szanse na 1/4 ale przy tym musimy zachować szczęście z ostatniej kolejki LE.
Orientuje się ktoś z was ile dostaje się za awans do 1/8/ i 1/4
Awans do 1/8 finału - € 300 tys.
Awans do 1/4 finału - € 400 tys.

Tak to wygląda, ale nie wiem ile jest za remis i zwycięstwo w takim przypadku, ale chyba tak jak w grupie czyli odpowiednio € 70 tys. i € 140 tys.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 16.12.2011, 14:41
Na sportklubie macie w weekend mecz Standard - Genk. Niedziela 14.30.
Obejrzyjcie najpierw ten mecz to wtedy będzie można jakieś wnioski wyciągać.

Ja sam nie mam większego pojęcia o tym zespole, ligi belgijskiej nie oglądam. Patrząc na skład, kilku graczy kojarzę - Meme Tchite czy Nacho Gonzales.

Tak jak większość pisze, potrzeba nam kilku transferów: lewy obrońca, skrzydłowy, może środkowy obrońca.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.12.2011, 14:48
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Ale w....ia mnie szczerze ten huraoptymizm, bo tak naprawdę wylosowaliśmy źle .
A mnie w...ia szczerze ten wieczny-mega-pesymizm, bo tak naprawdę to wylosowaliśmy bardzo dobrze (choć rywal jest faworytem i jak większość rywali w LE jest od Nas wyżej notowany), a reszta zależy od nas.

Dobre losowanie, a na malkontenctwo naszych netowych gęgaczy i tak nie ma lekarstwa.

________
To czego nam dziś trzeba to szybkiej decyzji co do trenera (Ja osobiście chciałbym kogoś lepszego od Moskala) i 2 lub 3 transferów (jeden obrońca/lewonożny ale z umiejętnością gry i na środku/, jeden def. pomocnik, jeden skrzydłowy) i tak w LE jak i w polskiej lidze byłoby miło wreszcie zacząć strzelać bramki (w większej ilości). Mamy dużo lepsze losowanie niż Legia, a w lidze polskiej koniecznie musimy spróbować odwrócić tabele w czołówce, bo ...jak napisał ciekawie w swoim blogu Chavez: "Futbol daje możliwość rewanżu" i tego się trzymajmy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 16.12.2011 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.12.2011, 14:49
Też proponuję przystopować z tym pompowaniem balonika. Owszem, losowanie dobre (patrząc na kogo mogliśmy trafić), ale trzeba pamiętać, że Standard to dobra drużyna. Oceniam szanse 65/35% dla Standardu.

Pamiętam jak rok temu balonik Lecha pekł z hukiem po odpadnięciu ze Sportingiem. A taka była radość w mediach jak ich wylosowali. Nie powielajmy ich błędów.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.12.2011, 14:50
Dokładnie. Wystarczy dobrze przepracować zimę, wzmocnić skład paroma dobrymi grajkami w obronie i Standard jest zdecydowanie w naszym zasięgu. Przechodzimy i gramy dalej, plan jest taki. Albo mielismy grać z ManUtd itd albo z zespołem tego typu, czyli teoretcznie najsłabszym z rozstawionych. Bądźmy dobrej myśli, ja bardzo liczę na awans bo szczęście nam dopisuje
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 16.12.2011, 14:52
Pytanie z innej beczki czy będą kary za race z Twente

Co do przeciwnika trzeba pamiętać że wszyscy chcieli trafić na nas.

Dwie sprawy:
Standard jest drużyną lepszą od Wisły w każdym aspekcie (poza kibicowskim oczywiście)
Możemy ich pokonać ale wymaga to mobilizacji na 140%
Pod względem piłkarski trafiliśmy dobrze ale pamiętajcie że to my jesteśmy na dole listy
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.12.2011, 14:53
Biton podczas pobytu w Belgii gral przeciwko Liege 90min ale bramki nie strzelil wiec okazja do nadrobienia tego jest
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.12.2011, 14:55
w S.Liege gra Maor Buzaglo którego tu dużo osób chciało sprowadzić do Wisełki... ot taka ciekawostka. Możemy daleko zajść, nadzieje są duże ale wg mnie TYLKO z KAZIKIEM i z zaangażowaniem piłkarzy. jak już ktoś wcześniej napisał... jak nie teraz to kiedy?
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.12.2011, 14:55
w Liege gra niejaki Buzaglo? to nie ten co go podobno Legia chciała?
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 16.12.2011, 14:56
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Co do przeciwnika trzeba pamiętać że wszyscy chcieli trafić na nas.
Na nas zawsze wszyscy chca trafic. Na Euro tez kazdy chcial na nas trafic. W grupie LE tez bylismy mile widziani. W IV rundzie el.LM tez kazdy chcial z nami grac, teraz tez. Niestety ale tak polska pilka (i tez niestety Wisla) jest w Europie postrzegana. Kazdy uwaza nas za slabych i chce z nami grac. Co nie znaczy, ze jak juz na nas trafia to maja miec latwo
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.12.2011, 14:58
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
w Liege gra niejaki Buzaglo? to nie ten co go podobno Legia chciała?

Tak to ten, my też go chcieliśmy.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 16.12.2011, 15:00
Cytat:
Godziny meczów Wisły w LE

Data publikacji: 16-12-2011 14:45

UEFA wyznaczyła godziny meczów Wisły Kraków ze Standardem Liege w 1/16 finału Ligi Europejskiej.

Pierwsze spotkanie, w Krakowie, wyznaczono na czwartek 16 lutego na godz. 21:05. Rewanż odbędzie się tydzień później, 23 lutego, o godz. 19:00 w Liege.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
To wszystko jasne
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2011, 15:04
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Pojebało Was wszystkich, za przeproszeniem. Standard Liege jest piłkarsko przynajmniej na poziomie Apoelu, Ci co się interesują piłką doskonale o tym wiedzą.
Kpisz, czy o drogę pytasz? To 6 zespół Jupiler League i jak najbardziej są w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.12.2011, 15:05
River napisał(a):Wyświetl post
Na nas zawsze wszyscy chca trafic. Na Euro tez kazdy chcial na nas trafic. W grupie LE tez bylismy mile widziani. W IV rundzie el.LM tez kazdy chcial z nami grac, teraz tez. Niestety ale tak polska pilka (i tez niestety Wisla) jest w Europie postrzegana. Kazdy uwaza nas za slabych i chce z nami grac. Co nie znaczy, ze jak juz na nas trafia to maja miec latwo
A nam w to graj. Ile to już zespołów odpadało po tym jak zlekceważyło przeciwnika. Nie ma co być hurra optymistą i nie ma też co narzekać jak co poniektórzy. Szansa jest szczególnie że mecz będzie rozgrywany dopiero po przerwie zimowej. Może jakaś niska temperatura w Krakowie będzie tego 16 lutego i Standard wymięknie
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.12.2011, 15:09
Cytat:
Kpisz, czy o drogę pytasz? To 6 zespół Jupiler League i jak najbardziej są w naszym zasięgu.
Tak się składa że mieszkałem 3 lata w Belgii. Nie kpię, znam realia, oceniam na chłodno. To jest piłka, tu się już różne rzeczy działy, my i może nawet piłkarze dadzą z siebie wszystko ale nie zmienia to faktu że na forum kibiców Liege są już myślami w 1/8.

*Jeszcze raz, nie pisze że nie są w naszym zasięgu. Nie jesteśmy faworytami, nie pompujmy balonika. Są "do pyknięcia", aczkolwiek szanse na to są dosyć małe. Compris mes amis?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.12.2011, 15:10
Zespol minimalnie gorszy od Twente. Jesli zagraja z takim zaangazowaniem, jak Twente czy Fulham(w rewanzu), to wyniki moga byc nieciekawe. Ale i tak najlepszy zespol z tych, ktore moglismy trafic. Zreszta celem nie byl awans dalej, a sama gra w grupie. Do wyzszych celow trzeba miec lepszych pilkarzy. Korzystne rezultaty beda niespodzianka...ktora mam nadzieje, ze sie wydarzy (ale zeby to spelnic trzeba miec jednak obrone).
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.12.2011, 15:17
Istotą jest to czy dobrze zostanie przepracowana zima, będą 2, 3 dobre wzmocnienia . Z Belgami u siebie trzeba wygrać. Na wyjeździe będzie bardzo ciężko. Doświadczenie pokazuje że Wisła gra bardzo chimerycznie ale jeśli trafimy z formą-Standard jest jak najbardziej do przejścia
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.12.2011, 15:17
6 drużyna ligi belgijskiej vs 6 drużyna ligi polskiej

nie ma co , mocna para

faworytem są belgowie , ale to oczywiste że w Polsce zaślepieni kibice będą wręcz uważać Wisłę za faworyta i wymagać od niej tylko awansu

Typowałem Standard w trójce wymarzonych zespołów w losowaniu , swojego zdania nie zmieniam . Wylosowaliśmy najlepiej jak mogliśmy , ale i tak szanse są 51 do 49% po stronie Standardu
Odpowiedz cytując
kelmaj
Member

Od: 05.2008

Stary 16.12.2011, 15:19
Losowanie bardzo dobre dla nas. Lepszy Standard niż jakiś Manchester albo PSV ;-)
Nie ma co narzekać. Trzeba dobrze zimę przepracować, może jakiś transfer i atakować na pełnej mocy. My robimy swoje zapełniając stadion do ostatniego miejsca, robimy atmosferę i ciągniemy zespół. Wiary więcej panowie ;-) Można ten sezon uznać jeszcze za udany

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.12.2011, 15:19
Dobre losowanie, mamy realne szanse na awans, a najbardziej mnie cieszy że nasi piłkarze nie czytają tych wypocin o potędze belgijskiej piłki.

Rywal jest dużo słabszy od Twente czy Apoelu i ...nieco lepszy od nas. Szansa na awans jednak jest bo w sporcie często nieco słabsi wygrywają z nieco lepszymi.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 16.12.2011, 15:23
Dlaczego drużyny nierozstawione grają pierwszy mecz u siebie? a nie robili losowania gospodarza?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.12.2011, 15:24
milosz stopro poparcia,zamiast być zadowolonym,że nie wszystko rozstrzygnięte bo możemy walczyć nie będąc na jakoś strasznie straconej pozycji.Nie jesteśmy faworytami ale nie ma dramatu.Wolelibyście grać z Manchasterami dostać łupnia i oglądać na R22 podziwiaczy Naniego czy Rooneya?Póki możemy walczyć bo nie gramy z tym TOPem europejskim to walczmy.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 15:24
krótko - losowanie genialne, lepiej chyba trafić nie mogliśmy. Jeśli solidnie przepracujemy zimę i zakontraktujemy kogoś poważnego na lewą i prawą obronę, to chyba nawet nieśmiało można mówić, że mamy SZANSĘ nawet na 1/4 finału, bo Hannover/Brugge nie rzucają na kolana (co nie oznacza oczywiście, że z automatu jesteśmy lepsi). Co godne uwagi - w końcu w pucharach nam się trochę poszczęściło w losowaniu.
Ja tam w każdym razie mam już zarezerwowane miejsce do Liege
Z innej beczki - hehe, losowanie Legionistów też mnie cieszy, bo dostaną solidn w....... od Sportingu, a jednak mimo wszystko nie jest to tak medialny zespół jak United, MC czy Valencia. Życzyłem im Metalista, ale to też nie jest złe
Ostatnio edytowane przez Krav : 16.12.2011 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.12.2011, 15:37
nero napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego drużyny nierozstawione grają pierwszy mecz u siebie? a nie robili losowania gospodarza?
Każdy woli grać rewanż u siebie. Dlatego drużyny rozstawione (czyli zwycięzcy grup i 4 najlepsze 3 miejsca LM) mają taki przywilej jako nagrodę za wyniki.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2011, 15:51
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Też proponuję przystopować z tym pompowaniem balonika. Owszem, losowanie dobre (patrząc na kogo mogliśmy trafić), ale trzeba pamiętać, że Standard to dobra drużyna. Oceniam szanse 65/35% dla Standardu.

Pamiętam jak rok temu balonik Lecha pekł z hukiem po odpadnięciu ze Sportingiem. A taka była radość w mediach jak ich wylosowali. Nie powielajmy ich błędów.
Ale Braga to zespół o klasę lepszy od Standardu, nie oszukujmy się że tak nie jest.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.12.2011, 15:58
Na prawde fantastyczne losowanie - mozna powiedziec, ze wymodliłem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.12.2011 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
bodzioginter
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 16.12.2011, 16:01
Czuć juz zapach cwiercfinalu A jak juz ogolimy standard i hannover to co potem? Nastepne losowanie?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.12.2011, 16:01
1 Anderlecht 17 36 11 3 3 33 15 18
2 Club Brugge 17 34 10 4 3 30 18 12
3 KAA Gent 17 33 10 3 4 38 19 19
4 Cercle Brugge 17 30 8 6 3 22 15 7
5 Kortrijk 17 30 9 3 5 24 19 5
6 Standard Liege 17 30 8 6 3 23 21 2

Standard jest 'teoretycznie' na 4 miejscu, więc wyżej w tabeli niż Wisła.
Pierwszy mecz u siebie nigdy nie jest komfortową sytuacją, jednak to właśnie pierwszy mecz może już przesądzić o tym która z drużyn awansuje dalej. Szans nie śmiem oceniać, po tym co się stało w środę. Cupiał musi wykupić Bitona i Nuneza, kupić co najmniej 2 obrońców, wtedy możemy myśleć o pozytywnym wyniku dwumeczu. Losowanie marketingowo słabe, ale z szansą na awans, pełny stadion, dobra forma i odpowiednia taktyka mogą nam sprawić wiele radości.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów