|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Po tym losowaniu sądze iż mamy szanse na 1/4 ale przy tym musimy zachować szczęście z ostatniej kolejki LE.
Orientuje się ktoś z was ile dostaje się za awans do 1/8/ i 1/4 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ale w....ia mnie szczerze ten huraoptymizm, bo tak naprawdę wylosowaliśmy źle - rywal mało medialny a bardzo silny. Jak się skończy na wpieprzu to po napompowanym baloniku (również przez Was) kaca znowu będziemy leczyć pare miesięcy. Po co? Zejdźmy na ziemię. W liege dzisiaj święto. A my poczekajmy spokojnie co przyszłość przyniesie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Awans do 1/4 finału - € 400 tys. Tak to wygląda, ale nie wiem ile jest za remis i zwycięstwo w takim przypadku, ale chyba tak jak w grupie czyli odpowiednio € 70 tys. i € 140 tys. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Na sportklubie macie w weekend mecz Standard - Genk. Niedziela 14.30.
Obejrzyjcie najpierw ten mecz to wtedy będzie można jakieś wnioski wyciągać. Ja sam nie mam większego pojęcia o tym zespole, ligi belgijskiej nie oglądam. Patrząc na skład, kilku graczy kojarzę - Meme Tchite czy Nacho Gonzales. Tak jak większość pisze, potrzeba nam kilku transferów: lewy obrońca, skrzydłowy, może środkowy obrońca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
A mnie w...ia szczerze ten wieczny-mega-pesymizm, bo tak naprawdę to wylosowaliśmy bardzo dobrze (choć rywal jest faworytem i jak większość rywali w LE jest od Nas wyżej notowany), a reszta zależy od nas.
Dobre losowanie, a na malkontenctwo naszych netowych gęgaczy i tak nie ma lekarstwa. ________ To czego nam dziś trzeba to szybkiej decyzji co do trenera (Ja osobiście chciałbym kogoś lepszego od Moskala) i 2 lub 3 transferów (jeden obrońca/lewonożny ale z umiejętnością gry i na środku/, jeden def. pomocnik, jeden skrzydłowy) i tak w LE jak i w polskiej lidze byłoby miło wreszcie zacząć strzelać bramki (w większej ilości). Mamy dużo lepsze losowanie niż Legia, a w lidze polskiej koniecznie musimy spróbować odwrócić tabele w czołówce, bo ...jak napisał ciekawie w swoim blogu Chavez: "Futbol daje możliwość rewanżu" i tego się trzymajmy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 16.12.2011 o godz. 15:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Też proponuję przystopować z tym pompowaniem balonika. Owszem, losowanie dobre (patrząc na kogo mogliśmy trafić), ale trzeba pamiętać, że Standard to dobra drużyna. Oceniam szanse 65/35% dla Standardu.
Pamiętam jak rok temu balonik Lecha pekł z hukiem po odpadnięciu ze Sportingiem. A taka była radość w mediach jak ich wylosowali. Nie powielajmy ich błędów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dokładnie. Wystarczy dobrze przepracować zimę, wzmocnić skład paroma dobrymi grajkami w obronie i Standard jest zdecydowanie w naszym zasięgu. Przechodzimy i gramy dalej, plan jest taki. Albo mielismy grać z ManUtd itd albo z zespołem tego typu, czyli teoretcznie najsłabszym z rozstawionych. Bądźmy dobrej myśli, ja bardzo liczę na awans bo szczęście nam dopisuje
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Pytanie z innej beczki czy będą kary za race z Twente
Co do przeciwnika trzeba pamiętać że wszyscy chcieli trafić na nas. Dwie sprawy: Standard jest drużyną lepszą od Wisły w każdym aspekcie (poza kibicowskim oczywiście) Możemy ich pokonać ale wymaga to mobilizacji na 140% Pod względem piłkarski trafiliśmy dobrze ale pamiętajcie że to my jesteśmy na dole listy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Biton podczas pobytu w Belgii gral przeciwko Liege 90min ale bramki nie strzelil wiec okazja do nadrobienia tego jest
![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
w S.Liege gra Maor Buzaglo którego tu dużo osób chciało sprowadzić do Wisełki... ot taka ciekawostka. Możemy daleko zajść, nadzieje są duże ale wg mnie TYLKO z KAZIKIEM i z zaangażowaniem piłkarzy. jak już ktoś wcześniej napisał... jak nie teraz to kiedy?
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
w Liege gra niejaki Buzaglo? to nie ten co go podobno Legia chciała?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Na nas zawsze wszyscy chca trafic. Na Euro tez kazdy chcial na nas trafic. W grupie LE tez bylismy mile widziani. W IV rundzie el.LM tez kazdy chcial z nami grac, teraz tez. Niestety ale tak polska pilka (i tez niestety Wisla) jest w Europie postrzegana. Kazdy uwaza nas za slabych i chce z nami grac. Co nie znaczy, ze jak juz na nas trafia to maja miec latwo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
*Jeszcze raz, nie pisze że nie są w naszym zasięgu. Nie jesteśmy faworytami, nie pompujmy balonika. Są "do pyknięcia", aczkolwiek szanse na to są dosyć małe. Compris mes amis? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zespol minimalnie gorszy od Twente. Jesli zagraja z takim zaangazowaniem, jak Twente czy Fulham(w rewanzu), to wyniki moga byc nieciekawe. Ale i tak najlepszy zespol z tych, ktore moglismy trafic. Zreszta celem nie byl awans dalej, a sama gra w grupie. Do wyzszych celow trzeba miec lepszych pilkarzy. Korzystne rezultaty beda niespodzianka...ktora mam nadzieje, ze sie wydarzy
(ale zeby to spelnic trzeba miec jednak obrone). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Istotą jest to czy dobrze zostanie przepracowana zima, będą 2, 3 dobre wzmocnienia . Z Belgami u siebie trzeba wygrać. Na wyjeździe będzie bardzo ciężko. Doświadczenie pokazuje że Wisła gra bardzo chimerycznie ale jeśli trafimy z formą-Standard jest jak najbardziej do przejścia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
6 drużyna ligi belgijskiej vs 6 drużyna ligi polskiej
nie ma co , mocna para ![]() faworytem są belgowie , ale to oczywiste że w Polsce zaślepieni kibice będą wręcz uważać Wisłę za faworyta i wymagać od niej tylko awansu Typowałem Standard w trójce wymarzonych zespołów w losowaniu , swojego zdania nie zmieniam . Wylosowaliśmy najlepiej jak mogliśmy , ale i tak szanse są 51 do 49% po stronie Standardu |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Losowanie bardzo dobre dla nas. Lepszy Standard niż jakiś Manchester albo PSV ;-)
Nie ma co narzekać. Trzeba dobrze zimę przepracować, może jakiś transfer i atakować na pełnej mocy. My robimy swoje zapełniając stadion do ostatniego miejsca, robimy atmosferę i ciągniemy zespół. Wiary więcej panowie ;-) Można ten sezon uznać jeszcze za udany ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dobre losowanie, mamy realne szanse na awans, a najbardziej mnie cieszy że nasi piłkarze nie czytają tych wypocin o potędze belgijskiej piłki.
Rywal jest dużo słabszy od Twente czy Apoelu i ...nieco lepszy od nas. Szansa na awans jednak jest bo w sporcie często nieco słabsi wygrywają z nieco lepszymi. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dlaczego drużyny nierozstawione grają pierwszy mecz u siebie? a nie robili losowania gospodarza?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
milosz stopro poparcia,zamiast być zadowolonym,że nie wszystko rozstrzygnięte bo możemy walczyć nie będąc na jakoś strasznie straconej pozycji.Nie jesteśmy faworytami ale nie ma dramatu.Wolelibyście grać z Manchasterami dostać łupnia i oglądać na R22 podziwiaczy Naniego czy Rooneya?Póki możemy walczyć bo nie gramy z tym TOPem europejskim to walczmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
krótko - losowanie genialne, lepiej chyba trafić nie mogliśmy. Jeśli solidnie przepracujemy zimę i zakontraktujemy kogoś poważnego na lewą i prawą obronę, to chyba nawet nieśmiało można mówić, że mamy SZANSĘ nawet na 1/4 finału, bo Hannover/Brugge nie rzucają na kolana (co nie oznacza oczywiście, że z automatu jesteśmy lepsi). Co godne uwagi - w końcu w pucharach nam się trochę poszczęściło w losowaniu.
Ja tam w każdym razie mam już zarezerwowane miejsce do Liege ![]() Z innej beczki - hehe, losowanie Legionistów też mnie cieszy, bo dostaną solidn w....... od Sportingu, a jednak mimo wszystko nie jest to tak medialny zespół jak United, MC czy Valencia. Życzyłem im Metalista, ale to też nie jest złe
Ostatnio edytowane przez Krav : 16.12.2011 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Każdy woli grać rewanż u siebie. Dlatego drużyny rozstawione (czyli zwycięzcy grup i 4 najlepsze 3 miejsca LM) mają taki przywilej jako nagrodę za wyniki.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Na prawde fantastyczne losowanie - mozna powiedziec, ze wymodliłem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.12.2011 o godz. 16:10.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czuć juz zapach cwiercfinalu
A jak juz ogolimy standard i hannover to co potem? Nastepne losowanie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
1 Anderlecht 17 36 11 3 3 33 15 18
2 Club Brugge 17 34 10 4 3 30 18 12 3 KAA Gent 17 33 10 3 4 38 19 19 4 Cercle Brugge 17 30 8 6 3 22 15 7 5 Kortrijk 17 30 9 3 5 24 19 5 6 Standard Liege 17 30 8 6 3 23 21 2 Standard jest 'teoretycznie' na 4 miejscu, więc wyżej w tabeli niż Wisła. Pierwszy mecz u siebie nigdy nie jest komfortową sytuacją, jednak to właśnie pierwszy mecz może już przesądzić o tym która z drużyn awansuje dalej. Szans nie śmiem oceniać, po tym co się stało w środę. Cupiał musi wykupić Bitona i Nuneza, kupić co najmniej 2 obrońców, wtedy możemy myśleć o pozytywnym wyniku dwumeczu. Losowanie marketingowo słabe, ale z szansą na awans, pełny stadion, dobra forma i odpowiednia taktyka mogą nam sprawić wiele radości. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|