The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 23:21
Z tego samego wywiadu z Filipiakiem:
Cytat:
Czy Klub będzie sam zarządzał stadionem, czy może skorzysta z usług operatora?
- Wzięcie operatora to dodatkowy problem, bo zamiast zarządząć stadionem, będziemy musieli zarządzać właśnie operatorem. Nie ma takiej potrzeby. Tu, w odróżnieniu od Wisły, jesteśmy w tej szczęśliwej sytuacji, że mamy obiekt, na który nas stać. Będziemy płacili Miastu, sądzę, że poniżej dwóch milionów złotych. To jest mniej więcej jeden procent wartości stadionu. Koszty jego eksploatacji również będą dla nas osiągalne
Czemu oni maja placic za to ze beda operatorem tylko 1% ?a u nas czynsz za calosc ma wyniesc 3% wartosci stadionu?
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 16.05.2010 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.05.2010, 23:40
Bo my w przeciwieństwie do nich możemy liczyć na realne zyski z biletów Te 3000 biletów po 10 zł, to jednak nie to samo
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.05.2010, 00:57
Bilety po 10 zł i do tego brak kontroli na bramkach... I to wszystko na koszernej ziemi śniętej... Noże, oszczepy, wszelkiego rodzaju piro itd. To będzie jazda.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.05.2010, 08:56
niech ktos wrzuci zdjecie z kamerki 1 bo mi nie działa
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.05.2010, 09:29
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
niech ktos wrzuci zdjecie z kamerki 1 bo mi nie działa
Pewnie ją zalało, bo chyba wszystkim nie działa.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 17.05.2010, 12:47
Kamerka widze nie dziala ale moze ktos ma dostep do jakis fotek z bydowy a i b. polozyli juz wszystko
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.05.2010, 13:30
nie ma jakiegoś specjalnego dostepu do fotek- z reguły bywają we wtorki i czwartki więc może jutro.
Dziś chyba dźwigi nie pracują- tak wyglada na jedynej działającej kamerce
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.05.2010, 13:39
W taki deszcz to co najwyżej będzie można zobaczyć jakieś fotki z wnętrza. Leje dzień i noc bez przerwy, co zapewne wpłynie nie tylko na brak galerii ale i na kolejne opóźnienia. W międzyczasie powinni się wziąc za wykańczanie C
A przy okazji to po drugiej stronie błoń też płacą 3% za częśc komercyjną i skyboxy Kurcze można było pytanie prezydentowi wysłać
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.05.2010 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2010, 13:45
Jeśli organizator prac ma łeb na karku i chęci to wcale pogoda nie musi na opóźnienia wpłynąć. W końcu jest jeszcze bardzo dużo pracy do zrobienia w środku C, AiB.

Czy mi się wydaje, czy Majchrowski mówił na dniu otwartym, że mają być wnętrza trybuny D otwarte (toalety i klatki schodowe głównie)? Jeśli tak to o jakiej dacie wspominał lipcowej (pierwszy teoretycznie mecz) czy dopiero jak trybuna "prezydencka" będzie otwarta?
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.05.2010, 14:59
Orientuje sie ktoś co ma oznaczać fakt, że "przystosowują" starą hale do wymogów FIBA? Nie powstanie nowa która miała być na miejscu starej?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.05.2010, 15:08
Nowa powstanie z tyłu obecnej. Aby wzorem piłkarzy nie błąkać się po innych halach dostosowujemy obecny obiekt do wymogów FIBA.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.05.2010, 15:50
Dobre rozwiązanie. Dobrze, że zostajemy w swojej hali bo przecież to nie tylko problem I drużyny koszykówki gdzie grać ale wszystkich innych zespołów w tym młodzieżowych. Na obecnej nowej hali nie wszyscy mogą grać nie mówiąc o harmonogramie.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Agar
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 17.05.2010, 15:57. Pytanie od nowego
Witam.
Jestem nowy na forum i mam pytanie (może głupie ) czy nowy stadion będzie gotowy na wakacyjne mecze Ligii Europejskiej?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2010, 16:16
Agar napisał(a):Wyświetl post
Witam.
Jestem nowy na forum i mam pytanie (może głupie ) czy nowy stadion będzie gotowy na wakacyjne mecze Ligii Europejskiej?
Do końca gotowy nie będzie,bo zasiądziemy niestety na 3 trybunach ale najważniejsze,że przy Reymonta
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Agar
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 17.05.2010, 17:44
blanco napisał(a):Wyświetl post
Do końca gotowy nie będzie,bo zasiądziemy niestety na 3 trybunach ale najważniejsze,że przy Reymonta
Dzięki za odpowiedź Jak dla mnie 3 trybuny to i tak wystarczająco. Do Krakowa mam tylko 500 km więc na nowym stadionie muszę być
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.05.2010, 19:41
Do P. Olszówki Dariusza oraz Wiślackich Braci
Mam taki pomysł, aby od strony Błoń zagospodarować teren w postaci profesjonalnego parkingu dla autobusów w gestii np. operatora stadionu. Parking ten byłby ogrodzony strzeżony z dostępem do sanitariatów i zaplecza trybuny południowej.
Wisła zyskała by środki za postój autobusów i obsługę turystów, większość wycieczek zaczynała lub kończyła by się zwiedzaniem stadionu Wisły Kraków (dodatkowa atrakcja i środki finansowe dla klubu) z możliwością kupienia pamiątek itp. Dla nas - uporządkowanie terenu, likwidacja obskurnych kas, usunięcie części autobusów z Al. Maja.
Runner

Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 17.05.2010, 23:39
rav napisał(a):Wyświetl post
A mi się marzyło całkowite zlikwidowanie ogrodzenia parku Jordana i dorobienie 3-4 dodatkowych alejek w stronę stadionu...
?

Od dłuższego czasu mam podobną koncepcję.

Myśle, że o ile miasto raczej nie robiłoby problemów to jedyny przeciwnikami tej koncepcji mogą być SSA i Stowarzyszenie nadzorujące Park Jordana.

Problemem też w tym wypadku byłoby zamykanie tego terenu nocą. Tak naprawdę od 20 czy latem od 22 żeby przejść od ul Miechowskiej na Błonia trzeba byłoby kierować się dookoła Parku Jordana, przez Oleandry itd lub na Cichy Kącik, również naokoło. Psułoby to znacznie możliwości komunikacji pieszej w tamtym rejonie.

edit

Runner
ja myślałem o podobnym parkingu od strony Reymonta.
Tj parkingu połączonym z niewielkim dworcem.
W Krakowie jest zapotrzebowanie na międzynarodowy dworzec autokarowy. Wynika ono z faktu, że na RDA autokary mają bardzo limitowany okres postoju a pasażerowie lub ich rodziny nie mają gdzie zaparkować swoich samochodów.

Dworzec taki, a raczej dosłownie kilka stanowisk (stanowiska od strony Reymonta, parking dla osobówek za starą halą Wisły) służyłby jedynie autokarom na trasach międzynarodowych lub odjeżdżającym wycieczkom. Zresztą od lat róże autokary wycieczkowe odjeżdżały spod stadionu.

Wiem, że dworzec kojarzony jest z żulami i niezbyt ciekawym miejscem, ale taka koncepcja nie musiałaby zakładać wielkiej inwestycji. Chodziłoby bardziej o dosłownie np 5-10 stanowisk ew osłoniętych dachem. Kwestię cateringu, ubikacji etc rozwiązuje pobliska hala.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 17.05.2010 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.05.2010, 09:41
czy mogłbym ktos napisac maila do UMK w sprawie kamerek?
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 18.05.2010, 09:52
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
czy mogłbym ktos napisac maila do UMK w sprawie kamerek?
Każdy mógłby - Ty też. Skoro udał Ci się wpis na forum to maila też możesz wysłac.

do modów - mój wpis do skasowania.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 18.05.2010, 10:13
nie badz taki cwany borsuk, juz pisałem....
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 18.05.2010, 10:43
Kuba napisał(a):Wyświetl post

Myśle, że o ile miasto raczej nie robiłoby problemów to jedyny przeciwnikami tej koncepcji mogą być SSA i Stowarzyszenie nadzorujące Park Jordana.

Problemem też w tym wypadku byłoby zamykanie tego terenu nocą. Tak naprawdę od 20 czy latem od 22 żeby przejść od ul Miechowskiej na Błonia trzeba byłoby kierować się dookoła Parku Jordana, przez Oleandry itd lub na Cichy Kącik, również naokoło. Psułoby to znacznie możliwości komunikacji pieszej w tamtym rejonie.

Może wystarczyłoby zrobić ze dwie duże bramy wejściowe do parku od strony stadionu i sprawa rozwiązana.
W dni meczowe bramy zamykano by później. Teraz z tamtej strony wszystko jest zagrodzone, zrobienie bram wydaje się oczywiste. Lepszy dostęp do Parku od strony Stadionu i odwrotnie.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 18.05.2010, 10:45
Do następnej interpelacji może uda się wrzucić pytanie po raz kolejny o zasłonięcie urządzeń na dachu czymś takim:

http://wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,885...eszkancom.html
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 18.05.2010, 10:53
Można też zasłonić te urządzenia dużymi płytami, które WG ozdobiłaby swoimi pracami..
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.05.2010, 12:01
I jeszcze jedna bardziej rozbudowana wypowiedź Filipiaka. I w tym przypadku ciężko nie przyznać mu racji w tym co mówi. Te 10 zł może być dla niego zagraniem pokerowym żeby zniwelować różnicę w ilości kibiców na Wiśle i na Cracovii. W temacie piwa - może uda się UEFA przeforsować pomysł żeby jednak można było je sprzedawać na stadionach. Jako Polacy jesteśmy bardziej papiescy niż sam Papież. Nie tylko w tym temacie ale np. w temacie posiadania narkotyków (np. w Czechach już można posiadać na własny użytek pewną ilość a u nas za gram zioła ma się na karku prokuratora).

Cytat:
Jak przyciągnąć ludzi na stadion?

- Na stadionie chcemy wszystkich kibiców, a my bierzemy na siebie odpowiedzialność, by sobie z nimi poradzić. Przede wszystkim bilety będą bardzo tanie, w większości po 10 zł. Zdaję sobie sprawę, że w związku z tym na stadion wpuścimy kibiców różnej "jakości". Będzie jednak zaawansowany monitoring, który pomoże nam w radzeniu sobie z tym problemem. Drugim krokiem, a także moim osobistym celem będzie zlikwidowanie kontroli osobistej przy wejściu na stadion. Będę dążył do tego, by kibice nie byli obmacywani. Żadnych kontroli, normalne wejście. To, że na bramkach trzepie się kibiców jest problemem polskich stadionów. Wpuścimy wszystkich, choć wiem, że to dla nas ryzyko. To zmiana strategii, ale teraz będziemy mieli zamknięty stadion i taki bandyta po prostu nie ucieknie. Zostanie zidentyfikowany i złapany. Zmiana polityki nie wynika z tego, że mi się coś odwidziało lub że wymiękłem. Po prostu działamy zgodnie z zasadą "niewinny".

Współczuję klubom, które będą miały stadiony na 40 tys. osób, może poza Lechem. Zapełnienie ich będzie bowiem trudne, a to wynika z prostego faktu: komuś wydaje się, że jak zrobi ofertę, to wszyscy ją kupią. Tak nie jest. Ludzie nie chodzą na mecze. Konkurentem jest telewizja. Mam znajomego kibica Cracovii, który woli usiąść w fotelu, wziąć do ręki piwo, dostać stek od żony i zaprosić znajomych. W telewizji są wszystkie mecze, do dyspozycji jest internet. Tego jeszcze nie mówiłem, ale będę bardzo mocno bronił piwa na stadionach. W Niemczech na meczach jest i ma cztery procent, a na meczach podwyższonego ryzyka zaledwie dwa. Nawet w purytańskich Stanach Zjednoczonych, gdy ktoś wypije piwo na ulicy, jest aresztowany, a można je pić na wydarzeniach sportowych. Jeżeli nie będzie piwa na stadionach, będziemy mieli duży problem z przyciągnięciem ludzi.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 18.05.2010, 12:16
tak tak legalizuj narokotyki, ja bym wystrzelał wszystkich co cpaja
Odpowiedz cytując
DIX1906
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 18.05.2010, 12:24
Na oficjalnej pojawiła sie taka informacja odnośnie kamerek http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czaca_kamerek/
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 18.05.2010, 12:43
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Można też zasłonić te urządzenia dużymi płytami, które WG ozdobiłaby swoimi pracami..
O tym juz bylo z miesiac temu, miasto uznalo ze nie da sie niczym zabudowac bo stworzy sie zagiel. Stad teraz moja propozycja na taki banner z siatki.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.05.2010, 12:55
A idąc tą drogą myślenia wystrzelałbyś wszystkich którzy piją wódę ? Jeśli pijesz wódę palnij sobie jako pierwszy w łeb.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.05.2010, 13:04
Sam się wystrzel! Nie Twoja sprawa co robię w wolnym czasie! Poza tym to nie wątek na takie objawienia.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.05.2010, 13:38
No to prefabrykowane stopnice chyba już ułożone. Od narożnika zaczynają daszek
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź