The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2015, 14:07
a czy nie mozna na te opłaty wziąć kredytu etc?
ja wiem ze to debilne rozwiązanie ale ciekawi mnie kierunek naszej kombinacji
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2015, 15:47
Myślę, że zadłużać się w celu spłacenia długów dopiero by nas rozłożyło. Wpadlibyśmy w spiralę. Pewnie jedynym wyjściem jest stała redukcja kosztów.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.06.2015, 16:49
Niestety ale jak to wszystko dalej będzie tak wyglądać następny sezon (w najlepszym wypadku) zaczniemy w 1 lidze coś się skończyło .... Wkur.... człowieka że nic nie może zrobić:( zaraz piłkarze zaczną rozwiązywać kontrakty z winy klubu upadlismy już bardzo nisko ....
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.06.2015, 16:56
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale jak to wszystko dalej będzie tak wyglądać następny sezon (w najlepszym wypadku) zaczniemy w 1 lidze coś się skończyło .... Wkur.... człowieka że nic nie może zrobić:( zaraz piłkarze zaczną rozwiązywać kontrakty z winy klubu upadlismy już bardzo nisko ....
Następny sezon zaczniemy w Ekstraklasie, cholera, odpada jeden powód do samobiczowania
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.06.2015, 16:59
Pamiętajmy, że spadamy regularnie od trzech lat. Zapewne nikt na tym forum nie wie, czy sezon, dwa temu była lepsza sytuacja. Być może było dużo gorzej, tylko się o tym nie rozpisywano? Trzymajmy kciuki, chodźmy na mecze i czekajmy, bo wiele więcej nam nie zostało.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 18.06.2015, 17:20
Filemon cieszę się że jesteś optymista . Chlopcze jakie samobiczowanie ? Martwie się o Wisłę ty też powinieneś na drugą ligę juz kiedyś chodzilem jak trzeba będzie to pójdę i teraz! Rozpacz człowieka ogarnia jak widzi że cofamy się 20 lat wstecz .... Dobrze wiesz o który sezon mi chodziło co nie zmienia faktu że moj błąd...

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 18.06.2015, 17:24
gadanie, gadanie. od kilku lat każdy internetowy i telewizyjny ekspert skazuje nas na spadek (bądź grupę spadkową). tak było w tym roku, a przez chwilę nawet mieliśmy lidera. w następnym roku znów będzie miejsce 5-7.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 18.06.2015, 17:42
Wolfu w tym roku już o krok byliśmy od grupy spadkowej dobrze że wygralismy z Koroną bo mogło być różnie. Cały czas jest pikowanie w dół i to martwi - przyjdą kontuzje , kartki i będzie goraco! I co najważniejsze klub wygląda jak by nie miał planu działania wszystko trzeba praktycznie budować od nowa ... I jak tu k..wa się nie martwić ja nie potrafię.
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 18.06.2015 o godz. 17:44.

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 18.06.2015, 17:47
ja wierzę, że te trzy transfery (o ile to nie kolejne mydliny i bajki) będą w miarę udane jak poprzednie (Guzmics, DG, Jankes) i jakoś przetułamy kolejny rok.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.06.2015, 18:48
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Filemon cieszę się że jesteś optymista . Chlopcze jakie samobiczowanie ? Martwie się o Wisłę ty też powinieneś na drugą ligę juz kiedyś chodzilem jak trzeba będzie to pójdę i teraz! Rozpacz człowieka ogarnia jak widzi że cofamy się 20 lat wstecz .... Dobrze wiesz o który sezon mi chodziło co nie zmienia faktu że moj błąd...
Pomijając fenomen cofania się wstecz, chciałbym tylko zaznaczyć, że, moim zdaniem, nie cofamy się, ale stoimy w miejscu, z tym, że teraz nie można liczyć na kieszonkowe od wujka Cupiała.

Kiedy byliśmy na szczycie, zaprzepaściliśmy multum szans na odskoczenie konkurencji. Teraz poniesiemy karę. Może i dobrze, bo nawet grube miliardy nie pomogą, jeśli prowizorka będzie trwać. Odczuwamy to już we frekwencji, niedługo zobaczymy na boiksu.

Dobrze byłoby jedynie pamiętac, że ciężar winy rozkłada się w tym wypadku równomiernie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 18.06.2015, 19:33
Speedfashion wlasnie ta prowizorka o której piszesz denerwuje najbardziej bo trwa nadal. Chce normalności w tym klubie to dużo? Chyba mamy do tego prawo , czuje się częścią tego klubu i boli mnie jak cholera co się w nim wyprawia.

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 19.06.2015, 16:18
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/vrq4sj
Kolejny opuszcza Wisłę a nikt nie przychodzi

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...973,1,727.html
Krew zalewa
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.06.2015, 18:52
Co roku myślę że gorzej nie może być w tym klubie, a później się załamuje
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 19.06.2015, 19:17
A na dokładkę futsalowa Wisła Kraków wycofała się z rozgrywek z powodu wycofania się sponsora...
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2015, 19:47
To jest jakiś koszmar...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2015, 19:49
Ale to nie ma nic wspólnego z problemami Wisły SA.
Futsal działał w strukturach TS Wisła. I finansowo miał się bardzo dobrze.
Po prostu nie było dla kogo grać. Pustki w hali.
Ostatnio edytowane przez element : 19.06.2015 o godz. 19:53.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 19.06.2015, 19:57
Bez sensu to trochę - po ciul było zgłaszać drużynę do pucharów?
Nie lepiej było pożegnać się po zdobyciu mistrzostwa, kiedy już krążyły takie plotki?

Zresztą jak się pier..li to po całości.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 19.06.2015, 20:50
element napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie ma nic wspólnego z problemami Wisły SA.
Futsal działał w strukturach TS Wisła. I finansowo miał się bardzo dobrze.

Bardzo przepraszam ale to jest co najmniej dezinformacja. Jeśli "trawiasta" Wisła jest uzależniona w większym lub mniejszym stopniu, a wiemy że dużym, od sprzedanych biletów tak halowcy nie są w żaden sposób zależni od wpływów. Pytanie nadaje się do tematu "pytanie do skwk" a raczej pytaj Wesołego co stoi za taką decyzją? Względy finansowe? Tak... Czy zainteresowanie meczami? Nie sądzę. Czy sytuacja w TS Wisła? Tak...Czy sprawy w Zarządzie? Może ktoś wreszcie zechce mówić o tym co dzieje się w klubie otwarcie. Odejście L M-M dopiero otwiera worek z problemami, które zamiatane były pod dywan a ich posprzątanie zajmie mnóstwo czasu. Wiele wskazuje na to, że końca problemów zarówno TSW jak i TS SA nie widać
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2015, 20:58
Odejście sponsora obrazuje sytuację w TS. Dziękuję, dobranoc.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.06.2015, 21:14
spartan napisał(a):Wyświetl post
Bardzo przepraszam ale to jest co najmniej dezinformacja. Jeśli "trawiasta" Wisła jest uzależniona w większym lub mniejszym stopniu, a wiemy że dużym, od sprzedanych biletów tak halowcy nie są w żaden sposób zależni od wpływów. Pytanie nadaje się do tematu "pytanie do skwk" a raczej pytaj Wesołego co stoi za taką decyzją? Względy finansowe? Tak... Czy zainteresowanie meczami? Nie sądzę. Czy sytuacja w TS Wisła? Tak...Czy sprawy w Zarządzie? Może ktoś wreszcie zechce mówić o tym co dzieje się w klubie otwarcie. Odejście L M-M dopiero otwiera worek z problemami, które zamiatane były pod dywan a ich posprzątanie zajmie mnóstwo czasu. Wiele wskazuje na to, że końca problemów zarówno TSW jak i TS SA nie widać

Nie są, dlatego tu prawdopodobnie nie chodzi o finanse. Jakie Krakbet miał problemy w ostatnim czasie?
Wesoły już w ostatnich wywiadach powtarzał czy to ma sens dalej... brak zainteresowania kibiców.
On wyłoży kasę, wpuści kibiców za darmo na halę, on nie chce na tym zarabiać ale musi to dla kogoś robić. Dla kogo te puchary, widowiskowa gra, wyniki - pytał?
Robić to dalej dla 10 osób na hali?
Wesoły w kółko mówił o tym samym = brak kibiców, brak kibiców, brak kibiców.. futsal to widowiskowa gra, dynamiczna, techniczna, emocjonalna, dużo się dzieje.
Widocznie nie dorośliśmy jeszcze do niego. Na tle innych drużyn wyglądaliśmy dość blado jeżeli chodzi o frekwencję, a mieliśmy jak na Polskie warunki zespół z innej galaktyki.
Na dodatek na mecze kilku innych drużyn wstęp był płatny, a mimo to nie mieli problemów z kibicami.

Futsal chyba nie był uzależniony od TS Wisła, wszystkim zajmował się Wesoły i jego firma.

@ Żeby nie było dezinformacji to jest to moje prywatne zdanie, i wyłącznie ;-)
Ostatnio edytowane przez element : 19.06.2015 o godz. 21:24.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.06.2015, 21:21
Dokładnie. Wszyscy przeżywają wycofanie drużyny, ale na hali jakoś tłumów nie było
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 19.06.2015, 21:40
Nie są, dlatego tu prawdopodobnie nie chodzi o finanse. Jakie Krakbet ma problemy w ostatnim czasie?
Wesoły już w ostatnich wywiadach powtarzał czy to ma sens dalej... brak zainteresowania kibiców.
On wyłoży kasę, wpuści kibiców za darmo na halę, on nie chce na tym zarabiać ale musi to dla kogoś robić. Dla kogo te puchary, widowiskowa gra, wyniki - pytał?
Robić to dalej dla 10 osób na hali?
Wesoły w kółko mówił o tym samym = brak kibiców, brak kibiców, brak kibiców.. futsal to widowiskowa gra, dynamiczna, techniczna, emocjonalna, dużo się dzieje.
Widocznie nie dorośliśmy jeszcze do niego. Na tle innych drużyn wyglądaliśmy dość blado jeżeli chodzi o frekwencję, a mieliśmy jak na Polskie warunki zespół z innej galaktyki.
Na dodatek na mecze kilku innych drużyn wstęp był płatny, a mimo to nie mieli problemów z kibicami.

Futsal chyba nie był uzależniony od TS Wisła, wszystkim zajmował się Wesoły i jego firma.

@ Żeby nie było dezinformacji to jest to moje prywatne zdanie, i wyłącznie ;-)
Właśnie...to jest problem podstawowy szeroko pojmowanej Wisły, Wisły na jakiej się wychowaliśmy. Celowo piszę Wisły aby nie rozciągać dyskusji na sprawy społeczne. Wesoły nie jest panem Piotrem Wawro, który znudził się promowaniem siebie, firmy, znaku towarowego poprzez sport. Nie jest biznesmenem, który znalazł sobie niszową dyscyplinę sportu albo wspomaga klub z sympatii. To nie jest ani sympatyk Wisły ani jej kibic. To jest Wesoły. Nie jest jedną z wielu postaci w ruchu kibicowskim był jednym z ważniejszych postaci na trybunach i jest jedną z ważniejszych postaci w ruchu kibicowskim. Krakbet wiążąc się z Wisła miał być filantropem. Jeśli akurat Wesoły ma problem z brakiem zainteresowania innych kibiców to sprawa nie jest tak jednoznaczna. Cała Wisła zawsze razem jest mitem. Wojny SKWK kontra reszta doprowadziły do sytuacji, że ruch kibicowski na Reymonta ma się chyba najgorzej w historii. Tarcia o pływy w Towarzystwie powodują, że sytuacja klubu również jest bardzo kiepska. Jeżeli dotąd L M-M był gwarantem dla Can Packu to wyobraźmy sobie sytuację, ze w przyszłym sezonie i koszykarki tracą sponsora. To już będzie wizerunkowa katastrofa, Klub nie będzie mieć ani jednej sekcji na wysokim poziomie a tylko takie są w stanie przyciągać ludzi. Powoli będziemy ogniskiem sportowym dla dzieciaków i zapaleńców bo kto chce oglądać regionalne rozgrywki siatkarek czy koszykarzy. Sukces nakręca zainteresowanie. W tak specyficznym mieście nawet on nie gwarantuje powodzenia. Świat się zmienia. Są inne rozrywki więc coraz mniej jest chętnych na kibicowanie i poświęcanie się klubowi. Jeśli SKWK wymaga poświęceń, jeśli kibice wymagają olbrzymich nakładów od Cupiała mamy sygnał od jednego z najważniejszych kibiców...obrażam się...nie płacę...już mi się nie chce bo moje ambicje nie zostały spełnione...moje interesy jakie wiązałem z działalnością na R22 nie zostały zrealizowane.
Fajne było kilka lat sukcesów ale wolałbym aby sponsor zachował się jak kibic i powiedział wszystkim jakie intencje nim kierowały wchodząc do klubu i jakie nim kierują z niego rezygnując.
To też jest tylko mój apel..kogoś kto stał na X w przedostatnim rzędzie...
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.06.2015, 07:03
cancer napisał(a):Wyświetl post
Jak mając taki potencjał sportowo-finansowy w początkowych latach XXI wieku mogliśmy to tak zepsuć?! Niewiarygodne.
Chociaż po części też zabrakło naprawdę szczęścia - w meczach z Panathinaikosem czy APOELem i wszystko mogłoby wyglądać zupełnie inaczej...
Jak się ogarniemy (marketing, sponsorzy, właściciel, zarząd) to może rok 2020 będzie z jakąś realną szansą na majstra (o ile nie będziemy już wtedy skończeni).
Wiesz co? patrząc realnie to nie wiem czy awans do LM chociaż raz w przypadku Wisły by coś diametralnie zmienił. Kasa by była przeżarta tylko ciut większa ,a amatorszczyzna i bezhołowie królowałoby dalej.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 20.06.2015, 09:36
A może Wesoły przymierza się do piłki trawiastej gdzie na brak kibiców nie powinien narzekać.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.06.2015, 10:15
PvD napisał(a):Wyświetl post
A może Wesoły przymierza się do piłki trawiastej gdzie na brak kibiców nie powinien narzekać.
Na to trzeba mieć kase...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.06.2015, 16:21
cancer napisał(a):Wyświetl post
rok 2020 będzie z jakąś realną szansą na majstra (o ile nie będziemy już wtedy skończeni).
Jak potrzebujesz majstra to rano na kleparzu poszukaj tam gdzie busy odjeżdżają.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.06.2015, 16:49
spartan napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem, to wszystko poszło o spór miedzy prezesem a zarządem. Wiadomo, oczywiście o grube pieniądze.
Próbowano coś ratować i był pomysł aby ulokować drużynę w Skawinie. Niestety klub się na to nie zgodził i sprawa upadła, sponsor się wycofał.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.06.2015, 09:33
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ja to niestety przyszlosc widze tak:
a). degradacja przy zielonym stoliku (brak licencji za dlugi)
b). degradacja na boisku
c). bankructwo SSA

Ja nie wiem czy w tym klubie moze być normalnie. Koncze wlasnie ksiazke Migi... i juz sam nie wiem co o tym wszystkim myslec. Skoro na przestrzeni lat nie udalo się wykorzystać potencjału i tej mody na wisłe to jak to ma nagle stać teraz (chodzi mi np o sponsora) ? Caly czas cos jest nie tak, albo sprzedają nawazniejszych piłkarzy tuz przed LM, albo są jakies wewnetrzne ukłday albo dopadają nas kontuzje. Moze rzeczywiscie trzeba zacząć nowe rozdanie ?
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 21.06.2015, 10:25
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem czy w tym klubie moze być normalnie. Koncze wlasnie ksiazke Migi... i juz sam nie wiem co o tym wszystkim myslec. Skoro na przestrzeni lat nie udalo się wykorzystać potencjału i tej mody na wisłe to jak to ma nagle stać teraz (chodzi mi np o sponsora) ? Caly czas cos jest nie tak, albo sprzedają nawazniejszych piłkarzy tuz przed LM, albo są jakies wewnetrzne ukłday albo dopadają nas kontuzje. Moze rzeczywiscie trzeba zacząć nowe rozdanie ?
W sensie zaorać i od IV ligi?
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 21.06.2015, 11:18
piotek napisał(a):Wyświetl post
W sensie zaorać i od IV ligi?
Założyć "Wiare Wisły"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna