|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak już poprawiasz to Maor
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nigdy nie krytykowałem Konrada Gołosia, mimo że grał słabo. Ba - zawsze go broniłem przed ostrą krytyką. Tyle, że on miał ambicję, dawał z siebie wszystko na boisku - a że to nie wystarczyło, to już inna sprawa.
Zawsze broniłem Kmiecika, który na tle różnych Betonów wcale się nie wyróżniał in minus. Był słaby, ale grał na ile umiał. Broniłem zawsze Kowalskiego, z podobnych przyczyn. Ale jest zasadnicza różnica między brakiem formy czy nawet umiejętności, a przechodzeniem obok meczu. Szczególnie, jeśli pobiera się tak wysoki kontrakt i dostaje szansę od trenera. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Garguła jest już zdrowy od kilkunastu miesięcy, nie widać, by przez ten czas podjął walkę o skład, by rozegrał choć jeden mecz w którym naprawdę dałby z siebie wszystko.Nie widzę w jego postawie i grze agresji, determinacji, ciężkiej harówki na murawie. I chyba nie tylko ja mam takie odczucia. Jakby wszystko było mu obojętne, dopóki comiesięczna suma przelewu z klubu się zgadzała. Niestety, tak jak Garguła nie zachowuje się żaden piłkarz, któremu zależy. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skąd przekonanie, że Garguła był kiedyś dobry ?
Może to jest właśnie jego poziom. Niektórzy w przeciętnych drużynach błyszczą, a jak przejdą do drużyny o innej charakterystyce już nie pokazują tego samego.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Garguła przede wszystkim był szybszy, więcej biegał gdy grał w Bełchatowie. A jak nie ma szybkości to i tacy "wirtuozi" techniki jak Boukhari albo Rios nic nie dają zespołowi kiedy człapią po boisku bo nie nadążają za akcją. Do czasu kiedy Garguła nie będzie w dobrej formie fizycznej będzie grał co najwyżej jak Jirsak. Czyli zwykły przecinak. Owszem od czasu do czasu sprzeda jakieś dobre zagranie jak Jirsak czy Boukhari ale tylko tyle może dać drużynie i niewiele więcej bez dobrej szybkości i kondycji.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.03.2011 o godz. 20:33.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pytanie czy stać nas oraz czy jest sens utrzymywania graczy o takim samym potencjale jak Garguła i Jirsak. Jak dla mnie jeden z dwóch powinien odejść a najlepiej obydwoje. A w ich sprowadzić miejsce kogoś kto byłby w stanie zagrozić Maorowi. Bo Maor teraz zapierdziela, chce się pokazać, a gdy zobaczy,że konkurencji nie ma żadnej to cholera wie jak się będzie zachowywać. Może odpuści i będzie człapał wiedząc,że ma pewny plac. Takiego obrotu sprawy wykluczyć nie można. Dlatego konkurencja potrafiąca realnie zagrozić Maorowi mile widziana.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.03.2011 o godz. 11:16.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ciekaw jestem, co wydarzy się po sezonie. Jak potoczy się dalsza budowa drużyny w sytuacji, kiedy przynajmniej 7 zawodnikom kończy się wypożyczenie (kto zostanie?)? Czy uda nam się pozbyć kogoś z grupy, której kontrakty będą trwały jeszcze przez jakiś czas: Łobo, Garguła, Jirsak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Niektórym z was to się trochę w głowach poprzewracało, chcecie robić konkurencje Meliksonowi, podczas gdy nam brakuje zawodników na pozycjach do pierwszego składu. Zresztą kogo kol wiek by nie kupili do środka pola to i tak Melikson by grał bo może grać na każdej pozycji w ofensywie ponieważ motoryka i umiejętności techniczne mu to umożliwiają.
Teksty typu że potrzebuje konkurencji bo sobie odpuści to moim zdaniem jakies nieporozumienie. Jak pisałem że wciągnie ligę nosem bo oglądałem 2 mecze to kazaliście mi nie oceniać, jak zaczęły chodzić słuch że na treningach jest dobry to wymyślaliście choroby psychiczne i syndrom Jirsaka. Jak okazało się że rzeczywiście jest dobry to trzeba mu dać konkurencje bo może sobie odpuści. Ja o menatalnosci tego piłkarza jestem naprawdę spokojny bo widać że on wyznaje filozofie mniej gadać a więcej zapier i o to chodzi. Konkurencja potrzeba jest nam teraz w napadzie, na bokach obrony, czy nawet na skrzydłach ale na pewno nie w środku pola. W pucharze przykład profesjonalnego zachowania dał Dragan Paljic o reszcie nie można tego powiedzieć, jak pisałem wcześniej, Dragan ma zerową konukrencje, miejsce w składzie pewne, gra w każdym meczu, i to on daje przykład Żurawskiemu Gargule i innym jak trzeba grać w takich meczach. Człowiek który jest pewniakiem do gry.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.03.2011 o godz. 12:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.03.2011 o godz. 12:57.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Ber Szewie miał niepodważalną pozycję i chyba nie olewał meczów, raczej by go za to nie kochali.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() kowboj... ![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ja bym powiedział, że to nasz nowy Smok Wawelski. Jeszcze ten fryz. Wykapany nasz wiślacki Smok Wawelski
OK Może na tym zdjęciu rzeczywiście wygląda jak kowboj ale generalnie mógłby spokojnie lecząc kontuzję robić za klubową maskotkę ![]()
Ostatnio edytowane przez Colin : 05.03.2011 o godz. 05:41.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Chyba się rozpędziłeś..... 106 bodajże zarabia Łobo największa ....... w drużynie.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak Boukhariego bardzo lubię , tak coraz bardziej przekonuje do tego że jego epizod w Wiśle skończy się na roku . Niby sylwetkę ma lepszą , ale i tym razem nie przepracował całego okresu przygotowawczeo przez mniejsze i większe kontuzje . Podobna sytuacja z Branco . Coś mi się wydaje że tych dwóch Panów nie dość że nie zopbaczymy wiosną na boisku to i jesiena tym bardziej .
Pomijając już nawet wielką konkurencję o walkę w składzie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Im szybciej Branco odejdzie z Wisły, tym lepiej dla drużyny. On zupełnie nic nie wnosi do zespołu, z tą swoją pożal się Boże grą nie ma szans zaistnieć w pierwszym składzie na dłużej. Na boki obrony należy sprowadzić piłkarza z prawdziwego zdarzenia, a nie tego naszego "kowboja".
Boukhari moim skromnym zdaniem raczej się już nie przebije do pierwszego składu, jeśli wyleczy te swoje kontuzje, to może co najwyżej być zmiennikiem. A szkoda, bo nie pokazał jeszcze w Wiśle 100% swoich możliwości. Zobaczymy jak to będzie z naszym klubowym klaunikiem Gość wzbudza sympatię, tego mu nie można odmówić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Boukhari powinien zostać. Choćby za względu na atmosferę jaką tworzy w drużynie. Umiejętności czysto piłkarskie także posiada, więc może być solidnym zmiennikiem.
Po wczorajszym meczu już wiem czemu wszyscy mówili, że Meliskona nie można było odpuścić. Ten zawodnik naprawdę ma papiery na granie i zastanawiam się jak to się stało, że nikt wcześniej po niego nie sięgnął. |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Boukhari jak nic nie pokaże w rundzie wiosennej to nie powinniśmy przedłużać z nim kontraktu , przecież my mu płacimy za grę a nie za robienie dobrej atmosfery.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Stylistyczny koszmar
Tak dla pewności, Branco jest u Nas do końca sezonu?![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tak
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Chodzi mi o całe zdjęcie a nie tylko o jego główny obiekt. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tak ale zauwaz na to po co Boukhari do na przyszedl. Sprowadzono go zeby wzmocnic sklad ,bo gosc ma dobre CV i bramki strzelal a Ajaksie.A nie zeby robil w szatni kabaret.To ze wesoly z niego czlowiek to wyszlo chyba pozniej. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś już ten temat jakoś zgłębiał tutaj na forum ale po wczorajszym meczu z Ruchem postanowiłem poszukać informacji na temat Genkova (inspirowany Tomaszem Smokowskim). Gdzieś w wielu z nas pozostaje jakiś niedosyt , jakiś niepokój co do tego piłkarza. Czy się sprawdzi? Czy godnie zastąpi Pawła Brożka?
Cvetan Genkov (urodzony w 1984 roku) statystycznie prezentuje się całkiem korzystnie. Widać ,że od początku swojej kariery jest to zawodnik bramkostrzelny. W latach 2001-2004 występował w półprofesjonalnym klubie ze swojego rodzinnego miasteczka Mezdry (jest to mała ,dziesięciotysięczna miejscowość w północno-zachodniej Bułgarii), Lokomotivie. Lokomotiv Mezdra w latach kiedy grał tam Cvetan występował w bułgarskiej III lidze. Strzelił tam w 79 meczach łącznie 39 goli. Oczywiście najlepszy sezon to 2003/2004. Cvetan strzela 24 bramki/na 30 spotkań i zostaje dostrzeżony przez włodarzy Lokomotivu Sofia (czterokrotnego mistrza Bułgarii). Gorącym orędownikiem pozyskania piłkarza jest trener Lokomotivu Sofia ,Jasen Petrow. Największe triumfy Genkov ,będzie jednak odnosił pod okiem kolejnego trenera , Stefana Grozdanova. Genkov debiutuje w Lokomotivie Sofia w przegranym meczu z Litexem Łowecz (0-2) ,6 sierpnia 2004 roku. Trzeba tutaj zaznaczyć ,że Genkov przez wszystkie lata swoich występów w Sofii był liderem drużyny. Dzięki jego świetnej postawie na boisku oraz bramkom ,klub ten w sezonie 2005/2006 zajmuje w lidze bułgarskiej 4 miejsce (bardzo dobre jak na ich dotychczasowe występy) premiowane grą w rundach kwalifikacyjnych pucharu UEFA. Oczywiście tych kwalifikacji nie udaje się im przeskoczyć jednak Genkov gole strzela / 4 w sześciu spotkaniach/. W Lokomotivie Sofia występuje w latach 2004-2007 (trzy sezony). W sezonie 2004/2005 - 30 meczów/12 goli, w sezonie 2005/2006 - 27 meczów/11 goli. W ostatnim swoim sezonie w klubie ze stolicy Bułgarii zdobywa łącznie 32 bramki (27 w lidze/30 spotkań , 1 w pucharze krajowym/2 spotkania, 4 w pucharze UEFA/6 spotkań). Zostaje królem strzelców ligi bułgarskiej. Genkov staje się przedmiotem zainteresowania na rynku transferowym. Ostatecznie 9 sierpnia 2007 roku zostaje wykupiony przez Dynamo Moskwa za 2,2 mln euro. Podpisuje 4,5 letni kontrakt i rozpoczyna nowy etap kariery. Sam zawodnik w jednym wywiadzie dla rosyjskich mediów mówi, że decyzja o grze dla Dynamo nie była taka oczywista. Klub z Sofii otrzymał bowiem oferty kupna Bułgara z Werderu Brema i Livorno. Jednak o przejściu do klubu ze stolicy Rosji zadecydowały chyba względy osobiste. Brat Cvetana ożenił się z Rosjanką i mieszka od wielu lat pod Moskwą. Do tego nie ma bariery językowej ponieważ Cvetan dość dobrze się tym językiem posługuje. Oferta pod względem finansowym też jest najwyraźniej satysfakcjonująca. Dynamo to bardzo bogaty klub. Może bez oszałamiających sukcesów w lidze rosyjskiej (jakże silnej) ale jednak z mocnym składem, tradycją ,historią. I najważniejsze Moskwa to Moskwa... Odnotujmy statystki występów w Dynamo Moskwa Genkova 2007 rok (w zasadzie tylko jesień ,uwzględniając ,że w Rosji jest system rozgrywek wiosna/jesień) 10 spotkań /1 gol. Gol w 1/8 pucharu Rosji ,przegrany z Zenitem Sankt-Petersburg 3-9 . Genkov strzela bramkę na 5-2. ;-) Grał tylko 30 minut. Ogólnie grał w tej resztce sezonu często. 2008 rok - (już lepiej ) 25 spotkań /4 gole - 2 kolejka /Dynamo Moskwa-FK Chimki/ 2-0 - na dwa zero dla Dynamo http://www.youtube.com/watch?v=_o1Vv46SDck - 5 kolejka /Dynamo Moskwa-Spartak Moskwa/4-3 - na jeden zero dla Dynamo http://www.youtube.com/watch?v=Qh-dXrC40uo - 5 kolejka /Dynamo Moskwa-Spartka Moskwa/4-3 - na trzy dwa dla Dynamo http://www.youtube.com/watch?v=uyE__uDBP00 - 9 kolejka /Dynamo Moskwa-Krylia Sowietow/2-2 - na dwa jeden dla Dynamo http://www.youtube.com/watch?v=XCQ_j_H_h04 2009 rok - (najgorzej) 5 meczów/0 goli. Podsumowując okres w Dynamie trzeba napisać o kilku rzeczach - nie było karuzeli trenerów/jeden trener Andriej Kobieliew w latach 2006-2010/ czyli nie ma mowy o argumentacji typu a "bo się trener zmienił i na mnie nie stawia". - Genkov na początku grał bardzo często ale nie były to mecze przeważnie w pełnym wymiarze czasowym. Szczególnie rok 2008 był dobry przyglądając się statystykom. - od początku miał bardzo dużą konkurencję w ataku (Kierżakow, Siemszow, Kokorin) patrząc na sezon 2009 to widać ,że Kobieliew szukał optymalnego zestawienia. Raz grał 1 napastnikiem (Kierżakow) , raz dwoma (Kokorin ,Kierżakow) ,raz trzema (Kokorin, Kierżakow, Genkov) w zależności od rywala. W styczniu 2010 roku zostaje wypożyczony do poprzedniego klubu czyli Lokomotivu Sofia. Wiosną 2010 roku zdobywa dla tego klubu 4 gole. Jesienią 2010 - 11 i staje się jego najlepszym strzelcem. W rundzie jesiennej 2010 Lokomotiv gra systemem 4-4-2. W ataku partneruje Cvetanowi , Ghańczyk Derek Asamoah (7 goli ,drugi strzelec po Genkovie). A tutaj trochę skrótów z jesieni 2010 z Genkovem FK Montana Mihailovgrad - Lokomotiv Sofia 0-1 http://www.youtube.com/watch?v=h315YvQNaZg PFC Minyor Pernik - Lokomotiv Sofia 1-3 http://www.youtube.com/watch?v=mSxnZUCucsI Lokomotiv Sofia - PFC Beroe Stara Zagora 3-0 http://www.youtube.com/watch?v=ofl_BFVO-qE Pirin Blagojevgrad - Lokomotiv Sofia 2-1 http://www.youtube.com/watch?v=aMEotxVzHnc Lokomotiv Sofia - Lokomotive Plovdiv 3-0 http://www.youtube.com/watch?v=c6zEK6eC0w4 FK Akademik Sofia - Lokomotiv Sofia 2-3 http://www.youtube.com/watch?v=4b_SHZcLfiw Lokomotiv Sofia - CSKA Sofia 2-2 http://www.youtube.com/watch?v=I6k-3zmpxCI Lokomotiv Sofia - PFK Vidima-Rakovski 2-1 http://www.youtube.com/watch?v=DKWBuijEBCg Lokomotiv Sofia - Sliven OFK 2000 3-0 http://www.youtube.com/watch?v=B6Ej46WE75U
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.03.2011 o godz. 17:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Małecki jutro w Lidze + Extra
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też kiedyś przeglądałem te bramki Genkowa. On dostawal po prostu konkretne podania i zamieniał je na gole - żadna filozofia.
Zresztą ja się o to obawiałem od początku, kto mu będzie takie piłki dawał w Wiśle. Ile u nas dostal prostopadlych podań na dobieg, celnych wrzutek na glowę, ile razy miał dogodną pozycję by oddać strzał ? 0 :/ Wg mnie po pierwsze on nie jest jeszcze fizycznie w optymalnej formie, a po drugie drużyna musi się lepiej zgrać by wykorzystywać jego predyspozycje. Przecież widać jak na dłoni, że ma umiejetności i to duże. PS. Asamoah w Loko Sofia grał z 1 oryginalne
Ostatnio edytowane przez tofik : 05.03.2011 o godz. 19:49.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja czekam na prawdziwego Branco
Sam mówił że tak owego jeszcze nie widzieliśmy Więc panowie czekajmy![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |