The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2013, 18:01
Kulawik to nie pierwszy lepszy kopacz, który grał kiedyś w Wiśle... Miałeś choć okazję oglądać go na boisku?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.02.2013, 18:07
Tak mialem, w drugiej lidze 1 i 2 grupy. Ja nic do niego nie mam. Ot przecietny pilkarz za slaby na transfer i tyle. Ale jesli klub chce ocierac sie o profesjonalizm to powinien go prowadzic profesjonalista. Bo za zasługi to mozna koszulke wciagnać lub wręczyc kwiaty.
Czyz pilkarze nie maja gwaranta za zasługi? Profesjonalisci krzycza ze nie!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.02.2013, 18:12
Dla mnie po tych słowach Kulawik jest spalony. Niech już ciągnie tą drużunę dwóch, trzech porażek i basta.
http://www.weszlo.com/news/13097-Mic...tnie_wyreczamy
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 18:15
No to jak miałeś okazję go oglądać powinieneś wiedzieć jak charakterny to był facet i jakim był profesjonalistą. Teraz jedynie powiedz, dlaczego mu profesjonalizmu odmawiasz? Posiada licencję UEFA PRO, był świetnym piłkarzem (obyś miał choć jednego takiego "przeciętnego piłkarza" w obecnej kadrze) - co musi jeszcze zrobić byś nazwał go profesjonalistą? Ma ubrać garniak i pięknie mówić jak Maaskant?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 15.02.2013 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 18:27
Jesli podjal sie misji prowadzenia Wisly to musial byc gotowy na krytyke. Ja go po glowie glaskac nie bede tylko dlatego ze kiedys byl charyzmatycznym pilkarzem. Obecnie jest trenerem i z tego jest rozliczany.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 18:34
No to go rozliczaj, tylko daj mu też popracować żeby wytknąć ewentualne błędy. Teraz rozliczasz go z czego? Przejął drużynę w kryzysie, raczej kiepsko do sezonu przygotowaną. To raczej runda wiosenna powinna podlegać ocenie...

ps. Ja w Twoich postach nie widzę krytyki tylko przypieprzanie się do niego...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 18:39
Jak .......i glupoty to sie przypiepszam. Masz racje. Teraz sam ich przygotowywal wiec chyba licze na pudlo.

Oby tylko nie jak w Mlodej Ekstraklasie. Bo chyba tam szlifowal swoj profesjonalizm.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.02.2013, 18:40
Weszło musi go zacząć chwalić, wtedy będzie spoko. Musi też obowiązkowo zgolić wąsa, chyba że Guardiola zapuści i trend w modzie się zmieni to wtedy nie.

Jak na razie Kula obrywa głównie za to, że nie jest trendy (podobnie jak Levy)
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 18:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jak .......i glupoty to sie przypiepszam
Jeśli rozumiesz jego wypowiedzi tak jak tą, którą dzisiaj cytowałeś to trudno byś się nie przypieprzał...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.02.2013, 19:34
Przecież to jasne jak słońce, że jest tylko "tymczasowym" .
Nikt o zdrowych zmysłach nie wyobraża sobie tego, że miał by on się zająć budową wielkiej Wisły.

Tak na marginesie, to ja mu szansy nie odbieram, jednak wynik tego jest chyba oczywisty.
Czy będzie jeszcze szansa na budowę wielkiej Wisły czyli następny duży zastrzyk talarów od Cupiała? To pierwsze pytanie. Mam nadzieję, że tak (przyznam, że to zupełnie irracjonalne na ten moment).
Co do Kuli jestem podobnego zdania jak Lysy i serek.
Uda mu się - z największą radością będę bił piłkarzom i Jemu brawo, będzie kicha - wszyscy dostaną po głowie.
Co nie zmienia faktu, że swoją drogą nigdy MU nie zapomnę tych ponad 10 lat gry dla Wisły - serca, ambicji i umiejętności.
Ostatnio edytowane przez arti : 15.02.2013 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 19:49
Ja tez jestem za tym zeby mu się udało, to oczywiste. Ale jesli patrzec na jego dotychczasowe poczynania , to mozna miec uzasadnione obawy.
Takie zycie trenera...

Ale jestem przeciwny temu zeby go usprawiedliwiac czy lansowac tylko dlatego ze gral x-lat w Wisle. Chce byc profesjonalista to traktujmy go profesjonalnie. Bedac trenerem takiego klubu jak Wisla jestes pod presja, czy ci sie podoba to czy nie. Praca w takim klubie zoobowiazuje, a poprzednicy sa wykladnia dla jego poczynan.

Nie powiedzie mu sie to trudno. Pozniej moze byc skautem, zasiadac w radzie lub byc honorowym prezem. Lata mi to.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2013 o godz. 19:58.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.02.2013, 21:45
100% racji Dariook!
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 21:49

Ale jestem przeciwny temu zeby go usprawiedliwiac czy lansowac tylko dlatego ze gral x-lat w Wisle. Chce byc profesjonalista to traktujmy go profesjonalnie. Bedac trenerem takiego klubu jak Wisla jestes pod presja, czy ci sie podoba to czy nie. Praca w takim klubie zoobowiazuje, a poprzednicy sa wykladnia dla jego poczynan.

Nie powiedzie mu sie to trudno. Pozniej moze byc skautem, zasiadac w radzie lub byc honorowym prezem. Lata mi to.
A gdzie go ktoś usprawiedliwia czy tym bardziej lansuje? Ja raczej zauważam przypierdzielanie się do niego, bo się ubrał nie tak jak sobie forumowicze życzą albo że ma niemodnego wąsa... Z Twoich postów też nie płynie uzasadniona krytyka.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2013, 05:43
A przepraszam bardzo, gdzie ja go krytykuje?

Nie robię tego z bardzo prostego powodu. Mianowicie, nie mam wypadkowej jego możliwość. On nie ma wzlotów, nie ma upadków...jest tylko bezbarwna nijakość. Równie dobrze, dyrygentem móglby być Jacek Matyja, nawet nie zauważyl byś róźnicy.
Być może zbyt wysoko zawiesiłem mu poprzeczkę, być może co do niego się mylę.

Czas pokaże...szczerze życzę mu samych sukcesów.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.02.2013 o godz. 06:12.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.02.2013, 13:25
Zagraliśmy wartościowy sparing. Cieszę się, że drużyna po starcie dwóch goli podniosła się i stwarzała w II połowie sytuacje podbramkowe. To dobrze prognozuje przed nadchodzącym sezonem" - to zapewne usłyszymy od trenera Kulawika po meczu...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 16.02.2013, 13:31
Czy to, że w generalnym sprawdzianie przed ligą granym w pierwszym składzie klepie nas jak chce drużyna z II (3 ligi) jest wystarczająco konstruktywne? Czy dreptanie w miejscu i zero pomysłu na jakąkolwiek akcję ofensywną po tych dwóch magicznych obozach jest wystarczającą krytyką?

Ale rozumiem, że nie ma problemu bo Kulawik jest zasłużonym piłkarzem? Na pewno utrzymanie zagwarantuje nam respekt przeciwnika wobec postawy Kulawika jako piłkarza?
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.02.2013, 13:39
najgorsze jest to, ze taka legia, ktora Wisla w ubieglym dziesiecioleciu zmiazdzyla pod wzgledem wynikow i osiagniec zbroi sie, kupuje, wymienia i ma dobre perspektywy, a nasz klub stoi w miejcu, a nawet sie cofa, efektem czego sa 2 stracone bramki i mozliwa przegrana z jakas 2 czy 3ligowa druzynka. Dramat i to wielki, po tamtej druzynie i zawodnikach nie zostalo nic i to najbardziej boli.
Przykre jest ogladac ten zespol, ta "druzyne" 11 wrecz przypadkowych ludzi z trenerem, ktory z calym szacunkiem do trenowania sie nie nadaje.
Zenada i smutek.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.02.2013, 13:50
siara napisał(a):Wyświetl post
Zagraliśmy wartościowy sparing. Cieszę się, że drużyna po starcie dwóch goli podniosła się i stwarzała w II połowie sytuacje podbramkowe. To dobrze prognozuje przed nadchodzącym sezonem" - to zapewne usłyszymy od trenera Kulawika po meczu...
A co z "Utrata 2 bramek była związana z ciężkim okresem przygotowawczym"?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2013, 13:51
vabanq napisał(a):Wyświetl post
najgorsze jest to, ze taka legia, ktora Wisla w ubieglym dziesiecioleciu zmiazdzyla pod wzgledem wynikow i osiagniec zbroi sie, kupuje, wymienia i ma dobre perspektywy, a nasz klub stoi w miejcu, a nawet sie cofa, efektem czego sa 2 stracone bramki i mozliwa przegrana z jakas 2 czy 3ligowa druzynka. Dramat i to wielki, po tamtej druzynie i zawodnikach nie zostalo nic i to najbardziej boli.
Przykre jest ogladac ten zespol, ta "druzyne" 11 wrecz przypadkowych ludzi z trenerem, ktory z calym szacunkiem do trenowania sie nie nadaje.
Zenada i smutek.
Dramatem nie są te bramki dramatem jest to, że Zagłębie było drużyną lepszą piłkarsko w całej rozciągłości.
Zero kondycji, taktyki, pomysłu, zgrania i schematów w ofensywie. Może trzeba Kulawikowi tą wypowiedź po meczu z Lechem przypomnieć. Przecież są po dwóch świetnie przepracowanych obozach przygotowanych przez super profesjonalnego trenera z wspaniałą licencją?
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 16.02.2013, 13:53
Ciężko będzie się utrzymać w lidze...To jest po prostu dramat ! Kulawik przegra dwa pierwsze mecze i nie chcę go widzieć w roli trenera !
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2013, 13:58
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Ciężko będzie się utrzymać w lidze...To jest po prostu dramat ! Kulawik przegra dwa pierwsze mecze i nie chcę go widzieć w roli trenera !
To co Ty zrobisz jak wygra te dwa pierwsze mecze?
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.02.2013, 14:01
Tomasz Kulawik po meczu z Zagłębiem Sosnowiec:
Cytat:
Przy naszym sposobie grania tego typu błędy, jakie dziś popełniliśmy kończą się właśnie w ten sposób, ale to dobrze, bo widzimy nad czym mamy w tej chwili pracować. Mamy materiał, nad którym musimy się teraz pochylić i z którego należy wyciągnąć wnioski. Dodać trzeba, że mieliśmy dziś dużo zmarnowanych sytuacji, bo przewaga w polu jest bardzo ważna, zmusza ona przeciwnika do błędów i skutkuje wypracowanymi sytuacjami bramkowymi, ale ona nie daje zwycięstw. Sytuacje, które sobie stwarzamy musimy zamieniać na bramki
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2013, 14:05
Nie dosc, ze mamy slabego, najtanszego trenera to jeszcze takiego, ktory stracil kontakt z rzeczywistoscia....
Chyba inny mecz ogladal, powaznie.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 16.02.2013, 14:06
Serek zapewne bedzie sie cieszyl jesli wygramy 2 pierwsze mecze to chyba normalne co ? Kulawik stwierdzil ze pilkarze zle zostali przygotowani w poprzedniej rundzie zobaczymy jak on ich przygotowal i zapewne mamy prawo go z tego rozliczyc !

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2013, 14:09
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Serek zapewne bedzie sie cieszyl jesli wygramy 2 pierwsze mecze to chyba normalne co ? Kulawik stwierdzil ze pilkarze zle zostali przygotowani w poprzedniej rundzie zobaczymy jak on ich przygotowal i zapewne mamy prawo go z tego rozliczyc !
No to świetnie - tyle tylko, że Wy go rozliczacie przed startem rundy
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2013, 14:11
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie dosc, ze mamy slabego, najtanszego trenera to jeszcze takiego, ktory stracil kontakt z rzeczywistoscia....
Chyba inny mecz ogladal, powaznie.
Kulawik nie jest trenerem a poszukiwaczem materiału do wyciągania wniosków

Chciałbym też żeby zdefiniował "nasz sposób gry". Jak dla mnie jest to: jeśli dostaniesz piłkę i jest przeciwnik w pobliżu podaj do tyłu aż Pareiko nie dostanie piłki do wybicia na dzidę.

W ataku zabronione jest jakakolwiek gra z klepki czy zmiana pozycji najlepiej atakować pasywnie małą ilością graczy na dużo obrońców nerwowo drepcząc w miejscu. Broń boże nie wolno wychodzić na pozycję!!
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.02.2013, 14:13
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Jak wygra to bedziesz pisal, ze tego bylo trzeba, trenera z przeszloscia i twarda reka .
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2013, 14:13
Czy nie daje wam do myślenia czasem fakt że to już czwarty trener Z RZĘDU który notuje wyniki złe lub bardzo złe? Może i Kulawik czy Probierz nie są magikami ale gówno w jakim muszą rzeźbić (chociażby atak - Genkov albo Sikorski, czyli nieruchawa kłoda albo gość który robi wszystko by bramki nie strzelić) jest nieporównywalnie gorsze od nich. Ja tam jestem zdania że to nie trenerzy są naszym problemem. Powiem więcej, takie myślenie 'jaki trener taki poziom gry' jest prostackie. Szczególnie gdy mówimy o trenerach którzy pracują maksymalnie po kilka miesięcy a nie lat jak np. Adam Nawałka którego Górnik jest faktycznie JEGO zespołem.

Czepiacie się o te 2 punkty (czy ileś tam) z raportu Kulawika a może w końcu ściągniecie różowe okulary i zaczniecie realnie oceniać potencjał tego zespołu? Mam wrażenie że lata dobrobytu mocno zepsuło i rozpieściło kibiców. Jak czytam tutaj wasze płacze jak to Kulawik rozstał się z rozumem bo w raporcie za cel zamiast wzięcie szturmem LM obrał sobie jakąś biedną zdobycz punktową to mam poważny dylemat, czy z tym rozumem nie rozstaliście się WY, wielcy znawcy i krytykanci.

Ale większość i tak dalej będzie żyła w przekonaniu że przyjdzie jakiś trenerski magik który wykorzysta ten niesamowity potencjał drzemiący w Sikorskim.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 16.02.2013, 14:17
Serek czy ty widzisz jak oni graja? zreszta przeczytaj co powiedzial Kulawik po ostatnim meczu ......

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2013, 14:29
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Serek czy ty widzisz jak oni graja? zreszta przeczytaj co powiedzial Kulawik po ostatnim meczu ......
Widziałem już w życiu tyle sparingów, słyszałem tyle oderwanych od rzeczywistości wypowiedzi trenerów, że mnie to po prostu nie rusza. Zacznie się liga i to ona zweryfikuje trenera.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów