|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
panowie na pendrive mam taki problem powstał removable disk i nic ni e da sie z niego odczytac...wiecie jak sobie z tym poradzic?
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Instalowal ktos Windowsa 7/8 na nowych laptopach z UEFI tak, zeby zamienic GPT na MBR ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Panowie, możecie polecić jakiś naprawdę dobry, szybki i skuteczny serwis laptopów w Krakowie ?
Cena nie gra roli, ważne żeby zrobili dobrze i fachowo ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Siostra kupiła używanego HP Mini 2133. Cudów się nie ma co spodziewać, ale to możliwe żeby laptop miał na tyle słabe komponenty żeby był problem chociażby z płynnym odtwarzaniem youtube, kinomaniaka itp.? Co można zrobić, żeby go przyspieszyć? Dysk twardy jest praktycznie pusty, więc nie jest to problem zapchania go danymi. Windows XP, a przeglądarka to Google Chrome. Spróbować na innych przeglądarkach czy to nie w tym problem? Dzięki za odpowiedź.
![]()
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dałem lapka do naprawy gwarancyjnej
Zgłaszałem kilka usterek - wadliwie działający touchpad - wadliwie działająca klawiatura - gaszenie się ekranu na sekunde - niedziałająca karta sieciowa po przejsciu ze stanu hibernacji do normalnego trybu (trzeba było restartowac kompa żeby działała) Serwis przesłał mi informację ze to jest błąd software i wycenił mi recovery na 200 zł Czy mają rację twierdząc że to błąd oprogramowania a nie np błąd hardeware? np płyta główna? Jak zrobic recovery na wlasną ręke? z partycji ukrytej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może sprawdź czy sprzęt działa na ,,wysokiej wydajności", gdzieś przy baterii są te ustawienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rozarian : 11.07.2013 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
chce kupić nowego lapka...
potrzebny mi on będzie tylko i wyłącznie do siedzenia na necie (fb, yt, poczta i inne głupoty) bez grania! Dobrze by było gdyby miał dobrą matryce (full hd...?) do oglądania filmów. Marka raczej nie gra zbytnio roli... chociaż wolałbym nie jakieś gó.wno. Może być Toshiba, Samsung czy coś takiego... Cena do 1500zł. Matryca 15,6? albo 14? nie większy nie mniejszy. proszę o pomoc. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dosłownie zgłupiałem, chyba coś mnie odmóżdżyło bo nie mogę sobie przypomnieć podstawowej rzeczy:
- otwieram plik wideo (film) otwiera mi mój odtwarzacz (mplayer) - otwieram inny plik wideo (kolejny film) otwiera mi drugi raz ten sam odtwarzacz zamiast otworzyć plik w już otwartym programie ... fuck $#%$#%& ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Prawym na filmie--->otwórz za pomocą--->wybierz program domyślny i wybierz z listy,jak nie ma twojego odtwarzacza kliknij na przeglądaj i poszukaj program klikasz ok i fajkujesz zawsze uzywaj wybranego programu do tego typu plików.Chyba o to chodziło
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie o to
![]() Otwiera dobry program - ale jak otwierasz kolejny plik z dysku to zamiast otworzyć w już otwartym programie (odtwarzaczu) to otwiera kolejne okno. Edit: pomogła reinstalka odtwarzacza video, coś było skopane widocznie
Ostatnio edytowane przez Kocur : 20.10.2013 o godz. 14:45.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Warto kupic cos takiego po takiej cenie czy nie bardzo? http://www.ebay.co.uk/itm/New-MSI-La...item41715e71d7 a jesli nie to niech ktos cos doradzi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
pomocy
jak SKUTECZNIE (nie jakies windosowskie oczyszczanie itp) uprzatnac smieci windowsa 7 ? gdyz zajmuja mi juz caly dysk z systemem przez co ledwo co win dycha ewentualnie jak przeinstalowac win 7 prv !!!!
Ostatnio edytowane przez Sialalalala : 16.10.2013 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Najpierw ściągnij TuneUp Utilities 2013 a później duużo roboty przed tobą
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
CCleaner 10 znaków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Rozszerzę nieco tematykę i spytam o tableta.
Budżet jakieś 600zł. Potrzebny do internetu, czytania książek, oglądania filmów, raczej do mniej wymagających aplikacji. Kompletnie się nie znam na tym, a tego jest multum i jeszcze trochę. Na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie? Podobnie sprawa ma się z routerem, bo nie mam w domu wifi. Jaki najtańszy, a spełniający podstawowe kryteria? |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Panowie mam problem z internetem z cyfrowego polsatu, mianowicie dostałem router edimax LT-64-08n i modem na kartę sim Huawei i jak podłącze modem do kompa przez USB to internet śmiga normalnie a jak podłącze modem do routera to wygląda to tak ,że komputer łączy się z routerem ale jest napisane że połączenie ograniczone i tak jakby nie widział tego modemu w ogóle co wpięty do routera :( poradzicie coś ?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Prawdopodobnie musisz go skonfigurować.
http://www.edimax.pl/pl/cp_config.php |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
laptop - prezent dla chrześniaka na 15 urodziny.
cena max 1600, może 1800 zł. dzieciak coś tam pogra, posiedzi na necie, muza, filmy itp. czyli podstawy... http://allegro.pl/sony-vaio-i3-500gb...751643754.html http://allegro.pl/samsung-ativ-book-...730503446.html który lepszy? czy może coś innego? Acer i Lenovo mnie nie interesują... jakiś czas temu szukałem coś podobnego dla siebie do pracy, ale ostatecznie dostałem od firmy znacznie lepszego lapka... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A dlaczego Lenovo u Ciebie odpada? Dorzuce Ci jeszcze dwa linki:
http://www.x-kom.pl/p/156115-noteboo...w-hd8750m.html http://www.x-kom.pl/p/150520-noteboo...-rw-gt720.html Przy czym właśnie Lenovo wypada najlepiej, bije pozostałe właściwie pod każdym względem. W laptopach oczywiście - w odróżnieniu od PCtów - istotny jest producent sprzętu. Nie jestem szpecem od laptopów, co chcę od razu zaznaczyć, ale jakiś tam parę swoich/od znajomych doświadczeń mam. Głównie rozchodzi się o samą konstrukcję, czyli "komfort" pracy podzespołów, co wpływa na ich żywotność i awaryjność. O płycie głównej (mimo wszystko najważniejszej sprawie) nie wspominam, bo zazwyczaj opiera się na podobnych chipsetach w każdym laptopie z danej półki. O ile o Samsungu nie mam dobrego zdania (na podstawie komputerów znajomych, ale to zdanie mocno subiektywne), to z Asusem (sam używam od kilku lat), Sony (braciak, inne opinie), czy Lenovo (znajomi) raczej nie powinno być problemów. No a co do samego sprzętu; Tak na prawdę wszystko się tu będzie rozbijało o gry. Do muzyki, filmów i neta to raczej na żadnym z tych komputerów nie będzie specjalnej różnicy (w "normalnym" użytkowaniu zazwyczaj wąskim gardłem w wydajności jest dysk twardy - jeśli mowa o podobnych konfiguracjach tak jak w tym przypadku - który w każdym z tych zestawów jest o tej samej prędkości). Na podrzuconym przez Ciebie Samsungu Twój chrześniak nie pogra. Ta grafika nie da rady z żadną bardziej wymagającą gierką. Sony ma za to nieco lepszą, ale wolniejszy RAM i troche słabszy procesor. Mimo wszystko z grami poradził by sobie znacznie lepiej. Jak chciał byś dołożyć 2 stówy (choć możesz poszukać też w necie tych modeli, może znajdziesz taniej) to Asus ma znacznie lepszą grafikę od obu i trochę gorszy procesor od Samsunga, ale gry najcięższe obliczenia przerzucają na grafikę i różnica między tymi procami nie powinna specjalnie wpłynąć na samą rozgrywkę. W przypadku Lenovo zyskujesz zdecydowanie najlepszą kartę graficzną z wymienionych, procesor również najwydajniejszy, szybkość RAMu na poziomie ASUSa i Samsunga, a bonusowo dostajesz drugie tyle miejsca na dysku. W porównaniu kart i procesorów opierałem się na dostępnych w necie testach. PS. Chcę tylko zaznaczyć, że prawodpodobnie na żadnych z tych zestawów Twój chrześniak nie pogra w najnowsze tytuły na "full detalach". Tak tylko, żeby nie było niedomówień ![]()
Ostatnio edytowane przez frank : 01.12.2013 o godz. 01:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
on gra tylko w PES i Fife i jakieś czołgi przez neta.
Lenovo sam sobie kupiłem miesiąc temu... po tyg. spaliła się (zepsuła) się kostka RAM, później wyłączył się komp i nie chciał włączyć... kilka dni temu oddałem go do naprawy i dostałem samsunga tymczasowo. Wcześniej miałem toshibe - wytrzymała 4 lata, jeszcze wcześniej fujitsu-siemens - dalej działa... dałem go rodzicom. W całym swoim życiu nie miałem tylu problemów z kompami co z Lenovo przez ostatni miesiąc. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ktoś może gorąco polecić domowy router wi-fi?
parametry 300 Mb/s 5Ghz 4 porty RJ do około 250 zł myślę nad ASUSami, D-Linkami oraz TP-Linkiem jeśli chodzi o markę ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Tak jak mówiłem, Lenovo i Asus z tymi grami poradzi sobie najlepiej, jeśli chodzi o "firmowe" laptopy w tej półce cenowej. Sony nieco gorzej, ale tragedii też nie powinno być. Samsung najgorzej ze względu na lipną grafikę (o ile w ogóle będzie to grywalne, w co wątpię). Jeśli by nie brac pod uwagę Lenovo, na Twoim miejscu brał bym Asusa. Ale wybierz co Tobie pasuje, wydaje mi się, że wystarczająco informacji zostało już napisane ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Noszę się z zamiarem zakupu PCeta.
Będę go używał do grania w pokera [potrzebuje więc aby był "szybki"], przeglądania internetu, ogladania filmów. W gry grać nie zamierzam. Na podstawie analiz jakiś tam artykułów i rankingów, stworzyłem sobie coś takiego - ma to ręce i nogi? 1 506401 Dysk SSD Plextor 2,5' 128GB, SATA III ( 520/200MB/s ), 9,5mm (PX-128M5S) 1 349,00 2 530961 Zasilacz SeaSonic SSP-350GT 1 195,90 3 602337 LG GH24NSB0 RBBB black bulk SATA (bez soft) GH24NSB0RBBB 1 57,88 4 529266 Obudowa SilentiumPC Gladius M40 Pure Black ATX/USB3.0/SSD ready/3x120mm bez zasilacza (SPC077) 1 199,00 5 422953 Listwa zasilająca Ever Standard 5m (W/LZ01-STN050/0000) 1 36,00 6 581506 Płyta główna MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL 1 299,00 7 472804 Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) 1 285,00 8 321767 Klawiatura Logitech K120 OEM (920-002479) 1 36,08 9 267511 Gembird kabel zasilający komputerowy Euro/IEC C13 1,8m (PC-186) 1 6,00 10 414946 Monitor LED Dell U2312HM 23''/IPS/FHD/4xUSB/90°Rot/DisplayPort/DVI-D/3YPPG 1 759,00 11 546529 Procesor Intel CORE I5-4670 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL - (BX80646I54670) 1 785,00 Do zapłaty: 3007,86 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
za 3 klocki do grania w pokera?
nie no pchelas, na .... Ci las? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Milcz dyletancie
![]() Zdziwiłbyś się ile zżerają mocy programy wspierające grę (samo oprogramowanie do grania to pikuś). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to juz wiem czemu tak przegrywam.
siedzą hakierzy,poinstalowane miliard programów wspomagajacych pokazujących z kim i jak grałeś, a potem sie dziwie ze mi asy padły! ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
2. 4-rdzeniowy procek chyba nie potrzebny. Ta gra w pokera to przeglądarkowa czy jaka? Przeglądarki nie obsługują 4 rdzeni bo nie korzystają z procesora i wielu wątków, a raczej z pamieci RAM. Zagraj w pokera i zobacz jaki element jest najbardziej obciążany. Intel Core i3-4330 4MB Cache, 3.50 - to jest szybszy procesor (bo 3,5 a nie 3,4) i z taką samą grafiką jak ten i5 a tańszy 300 zł. Płyta 3. Płytę też można znaleźć nieco tańszą, bo podkręcał sprzętu raczej nie będziesz (tak o 50 zł tańszą) 4. Tu masz promocyjnie zasilacz tańszy, mocniejszy i firma z najwyższej półki (moc zawsze możę sie przydać) http://www.morele.net/zasilacz-be-qu...8-400w-358349/ 5. Na obudowę nie wydawałbym wiecej niż 100zł bo jedyne co obudowa robi to wygląda. A takie droższe są robione od kątem dobrego chlodzenia którego nie potrzebujesz. A poza tym brzydka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|

|
||||||