|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Kamil wrócił do gry po kontuzji, zagrał dzisiaj od 65 minuty. Apoel wygrał z AEP 4: 1 i zajmuje 3 miejsce premiowane grą w Pucharze UEFA - ze stratą 3 pkt do Omonoii, z którą gra w sobotę i 1 pkt do Anorthosis. 4. drużyna ma stratę kilkunastu punktów.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wygląda, że Petrescu jest drugim, po Franku, wywoływaczem napięć forumowych
.Przewałkowano już ten temat prawie tyle samo razy, co odejście Franka. Może dać już obu trochę spokoju bo im czkawka w stan chroniczny przejdzie. Jednym się gra Wisełki Petrescu podobała, innym nie i nic nie wskazuje żeby miały tu zajść jakieś gwałtowne zmiany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
||||||
Zwyczajnie śmieszy mnie to typowe dla petreskowych fanów zwalanie winy na zawodników. Wystarczy spojrzeć na piłkarzy, którymi dysponowały inne zespoły by uświadomić sobie jak bzdurne jest sprowadzanie problemów tamtej drużyny do skuteczności. W 2006tym Legia zdobywała mistrza mając w ataku takich wirtuozów jak: Gottwald, Janczyk, Klatt, Kucharski i Włodarczyk. W kolejnym sezonie Zagłębie miało: Banaczka, Chałbińskiego, Piszczka i Plizgę. Parafrazując Twoje pytanie: Kto tam miał bramki strzelać? Przez solidność rozumiem, że wpuszczając ich na boisko można było oczekiwać przyzwoitej gry. Nie rewelacyjnej, nie dobrej - po prostu przyzwoitej. Wszystko ponad to było miłym bonusem. W przypadku Dawida, Niedzielana i Kmiecika można oczekiwać tragedii. Podobnie było z Kuźbą, Chiacu lub Gołosiem za czasów Dana.
Nie mam pojęcia jak gra obecny zespół Petrescu, więc możemy tylko rozmawiać o jego Wiśle. Szczerze mówiąc nawet nie interesuje mnie co się dzieje w lidze rumuńskiej, bo uważam, że podobnie jak polska należy do grupy lig egzotycznych, w których dzieją się różne cuda. Mocne zespoły nagle stają się słabe, a kopciuszki mocne, na ważnych stanowiskach w klubach zostają zatrudnieni dziwni ludzie i takie tam. Za dość miarodajne uważam tylko wyniki tamtejszych drużyn osiągane w pucharach, a ponieważ petreskowy zespół wiele sobie w nich nie pograł nie mam jeszcze wyrobionego zdania. Jak najbardziej mogę się zgodzić, że Wisła Petrescu potrafiła zmienić w trakcie meczu ustawienie. Natomiast nie mogę się zgodzić z tym, że miało to istotny wpływ na schematy gry i założenia taktyczne. Raczej było podyktowane aktualną sytuacja kadrową (lepszą formą jednych zawodników, słabszą innych) niż chęcią poprawienia taktyki.
Fakt, przy tak skomasowanej obronie rywalom grało się naprawdę ciężko. Pytanie brzmi, czy opłacało się tak bronić kosztem siły ofensywnej? wiosna 05/06 13 meczy ligowych, 8 goli straconych jesień 06/07 7 meczy, 4 gole łącznie 20 meczy - 12 goli , 0.6 gola na mecz sezon 07/08 30 meczy, 18 goli, 0.6 gola na mecz... Jeśli masz ochotę podlicz gole zdobyte w tych okresach...
Szczególnie ten profesjonalizm szalenie mnie intryguje. Niestety nikt się tego nie podjął i jakoś wszyscy koncentrują się na atakowaniu moich tez, a nie na przedstawianiu własnych... |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
nie uda sie chyba nikomu Ciebie przekonac, ze Dan byl dobrym trenerem, a to co robil mialo sens. Mysle, ze on sam swoja trenerska kariera w przyszlosci pokaze wielu ludziom w Polsce jak bardzo sie mylili na jego temat.
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wielkie brawa dla Kuby !! !!
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...ansfer,1241348 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" Kuba wielki szacun ! ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cały news:
Cytat:
przyznam szczerze, że aż mi mowe odjęło WIELKI SZACUNEK |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kuba !!! jesteś gośc i tyle w temacie !!! jestes wart nie tylko pilkarsko ale i jako osobowosc skromny , usmiechniety , mily odwazny zarazem Dolaczam sie do prosby dostuffca
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
były trener Wisły Słowak Karol Pecze od niedawna pracuje w Spartaku Trnava.
![]()
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.01.2009 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
"Karol Pecze- sprzedał mecze !!!"
![]() ![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kuba naprawdę wielki szacun!!! Ja to bym chciała tak dostać się do Krakowa na studia i zobaczyć Błaszcza jeszcze na Reymonta
A Jasiek to tam gra jakoś? Wie ktoś czy dobrze mu idzie?![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dalibyście luz z tym Danem. Bo to troche śmieszne się tak sprzeczać o byle co. Było, minęło i nie wróci.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
mógłby ktoś nagrac jakoś film o A. Iwanie i wrzucic na neta? bo nie mam dostepu do tv a chciałbym obejrzec.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
gwiazdor, któremu w Wiśle nie dali pograć a był już taki "dobry" w Widzewie też nie pograł: http://www2.90minut.pl/news/83/news831202.html
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wirtualna Polska donosi że Gorawski trenuje w Chorzowie z Ruchem:
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1074720...wiadomosc.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Obejrzałem właśnie dokument o Andrzeju Iwanie. Bardzo mi jest tego człowieka żal. Alkohol ,hazard niszczą wielu znakomitych piłkarzy. Miejmy nadzieję ,że Pan Andrzej wyrwie się ze szpon piekielnego demona jakim jest nałóg. Najgorsze jest to ,że wsłuchując się w słowa takich ludzi można wysnuć wniosek ,że prawdziwe kłopoty zaczynają się wraz z końcem kariery ,kiedy kończą się pieniądze a stare przyzwyczajenia zostają.
Widzę ,że upiory przeszłości co jakiś czas wracają - Frankowski , Dan Petrescu. Jest parę detonatorów . Moim zdaniem (z resztą nie pierwszy raz piszę o tym na forum) Dan Petrescu w Wiśle zebrał potrzebne doświadczenia ,które na pewno jako inteligenty człowiek potrafił przeanalizować ,wyciągnąć wnioski i to zaprocentowało w pracy w jego obecnym rumuńskim klubie. Co do samej pracy w Wiśle Dana to uważam ,że został zwolniony zbyt pochopnie to raz , a dwa to przy karnych ,chętnych do pracy zawodnikach mógłby z tą drużyną osiągnąć więcej. Problem leży w tym ,że wielu zawodników , przedstawicieli starej gwardii w Wiśle Kraków umiejętnie potrafiło wykorzystać porywczy temperament Cupiała objawiający się szybkim zwalnianiem trenerów jak drużynie nie szło. Liczce robili w poprzek cały czas to dlaczego nie mieliby Petrescu ,który zmuszał ich to takiego wysiłku na obozach ,że aż krwawiły im sutki. Ja życzę Danowi jak najlepiej. Wiadomo do tanga trzeba dwojga. Może w innej konfiguracji personalnej ten trener osiągnie w Rumuni bardzo wiele . A teraz Frankowski !! Ludzie !!! Wiadomo,że Frankowski strzelił w Wiśle od groma bramek i na pewno w historii naszego klubu zajmuje poczesne miejsce. Ale chodzi o to ,że jak powiedział prezes Ochódzki w "Misiu" plusy nie mogą nam przyćmić minusów. W przypadku Tomka sposób w jaki rozstał się z Wisłą Kraków to wielkie świństwo. Tak po prostu się nie robi i każdy normalny pracodawca uwzględniając potrzeby swojej firmy nigdy by się na takie zagranie poniżej pasa nie zgodził. Odejść za wszelką cenę przez jeden mecz który obciąża równomiernie całą drużynę. Po porażce w Atenach tok rozumowania Frankowskiego ,można opisać jednym zdanie "wyście za.......ili sprawę a nie myśmy za.......ili sprawę". I to Tomkowi bokiem wyszło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pecze i Voigt dwa pedały, Wisełkę nam sprzedały.
Ja pamiętam takie ![]() ![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
były rozgrywajacy Sunday podpisał kontrakt z GKP Gorzów.Zapowiadał sie na świetnego playmakera, szkoda że kontuzje pokrzyżowały jego plany http://www2.90minut.pl/news/83/news833640.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.01.2009 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Maciek Żurawski przed chwilą popisał się w meczu Larisy z Xanthi i kropnął jakiegoś pastucha greckiego z łokcia w facjatę. Oczywiście bez konsekwencji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Natomiast wczoraj odbył się mecz na szczycie, Apoel zagrał u swojego największego rywala Omonoi i wygrał 0:1 ! Kamil wszedł pod koniec meczu, ale to dobrze,że po kontuzji powoli wchodzi do gry. Apoel po 18 meczach ma 45 pkt i zajmuje 2 miejsce , za Omonoią z ta samą ilością pkt. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ta... ale cos mi sie wydaje ze Kosa nie gra bo sprowadzili Paulo Costę, gosciu w 4 meczach dla APOElu strzelił 2 bramki (w tym piekna z wolnego) i zaliczył 2 asysty a gra po prawej stronie pomocy ...
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Kalu Uche w "11" Almerii z Atletico M i strzela na 1-0 w 6min
Ostatnio edytowane przez arti : 18.01.2009 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Radosław Matusiak w onet.pl napisał(a):
![]() całość: http://sport.onet.pl/0,1248759,1899685,wiadomosc.html ![]()
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY.... |
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez bulbasek : 21.01.2009 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
może to z Maćka strony rodzaj podstępu,żeby urwać się z Larissy,szuka jakiegoś haczyka na siebie
![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
No nieźle Maciek
![]() Odżył w tej Larissie, jest w nim sportowa ( i nie tylko Przydałby się latem, oj przydał. Szczególnie gdyby Brożek od nas odszedł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Maciek do Wisełki
Jak chcemy do LM to nie możemy się zamknąć w sobie - trzeba się wręcz rozpychać łokciami ![]() ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów, O jednym marzę o jednym wciąż śnię, mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|