The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2010, 20:10
Majcher zasuwaj do swoich pasiasta rozkapryszona damo...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 02.05.2010, 21:20
Markus napisał(a):Wyświetl post
To są jakieś jaja. Rzeczywiście wygląda na to, że radni przegłosowali dodatkowe, ogromne pieniądze 75 mln nie na najważniejsze braki, o których wiele razy rozmawialiśmy, lecz na dokończenie prac w ramach już obowiązującej, wadliwej umowy z Polimexem! Szok.

Jeśli mam rację, wychodzi na to, że trybuna zachodnia, bez instalacji kluczowych dodatków (monitoring, IT, kołowroty) podrożała już o ponad 100 mln (bo trzeba doliczyć jeszcze 30 baniek z zeszłego roku), bez istotnych zmian "specyfikacji" i zawartości tej trybuny!

Osoby odpowiedzialne za przetarg na tą trybunę, rozpisanie zakresu zamawianych prac etc. - jeśli to się potwierdzi - powinny trafić do kryminału, bo to podchodzi pod kolejną ewidentną malwersację. Tu już chodzi o coś więcej niż wyłudzanie pieniędzy i robienie klubu, miasta i kibiców w bu...a.

Zdenerwowałem się.
Akurat IT to jest BMS i automatyka więc wygląda że na to jest kasa.Ale....gdzie murawa i zaplecze północnej? Na 100% byłem pewny że jest to właśnie w tych 75 bańkach a tu zonk.Za to pojawiają się instalacje sanitarne , elektryczne,niskoprądowe itd czego nikt tu się nie spodziewał
Jeszcze co do wczorajszego dnia rozwalił mnie gość z Polimexu twierdząc że Obtułowicz jeszcze projektuje kilka rzeczy w tym przeszkleniana ostatniej kondygnacji wschodniej i jakieś zabezpieczenia narożników (cokolwiek to znaczy).4 miesiące po umownym terminie oddania wschodniej i na 2,5 przed umownym oddaniem zachodniej (chyba jeszcze aneksu nie ma).
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.05.2010, 22:18
Kuba napisał(a):Wyświetl post
napewno

statystycy u nich mają mocne zdolności do zawyżania

na meczu z Legią sprzedano 3100 biletów, klub podał oficjalną frekwencje na 5 tys

na Zagłębiu Lubin było ich 250 (wykropkowalem kazdego), oficjalnie stwierdzili, e bylo ich 340

itd, itd

pasiasci to mistrzowie swiata w manipulowaniu swoimi statystykami ,ktore sa tak marne ze poprostu muszą je zawyzac zeby siary nie bylo.

Oni są jak wino i chleb ,czyli cudownie rozmnozeni.

sory za ot
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2010, 22:59
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Akurat IT to jest BMS i automatyka więc wygląda że na to jest kasa.Ale....gdzie murawa i zaplecze północnej?
Hmm to mozna podzielic, bylo wspomniane ze obnizenie murawy bedzie zamiast tych robot przy parkingach, jesli zrobiliby podziemne, ale nie wiadomo czy w tym wlicza sie tez koszt samej muirawy...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.05.2010, 23:48
Ciekawe, jakim sposobem będzie wyjmowany z tego włazu sprzęt do obsługi murawy ?

Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.05.2010, 00:15
Murawa ma być niżej o 90cm, a z tego co widzę, to pasuje idealnie...
Tematu nie śledzę(czas zacząć ^^), mogę się mylić.
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 03.05.2010, 00:21
Z tego co ja widzę, to murawa już jest 80 cm niżej i w tym sęk ?
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.05.2010, 00:45
Podejrzewam, że zostanie wykonany stalowy podjazd...
What's new?

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.05.2010, 01:20
moe tez byc podnosnik hudrauliczny
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.05.2010, 01:40
i winda

a tak poważnie, nie bójcie się, wyciąganie sprzętu na murawę było już obmyślone 2 lata temu i cobyście nie zauważyli, jest zaprojektowane tak jak należny, po prostu czekajcie na efekt końcowy
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 03.05.2010, 07:14
Było już, będzie tam podnośnik nożycowy
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 03.05.2010, 09:24
krakus76 napisał(a):Wyświetl post

ps. Jak został przywitany "Pan" Majchrowski ? Po jego kilku wyskokach (noworoczny trening Cracovii, hala Wisły, mataczenie ze stadionem) raczej nie jest personą dobrze widzianą na stadionie Wisły.

Jeszcze raz zapytam .... A z tego co wiem miał się już nigdy nie pojawić na Wiśle. Tylko jak zwykle za gadaniu sie skończyło ?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.05.2010, 12:30
POdziękowania będą na otwarciu i przy wyborach.
W tej wnęce na wschodniej będzie podnośnik hydrauliczny dla sprzętu do murawy.Po co tam- kosztem miejsc na trybunie- to wie tylko mistrz O.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.05.2010, 16:10
dla osob o mocnych nerwach : D

Cytat:
Zadaj pytanie na temat budowy inżynierom!

Zachęceni ogromnym sukcesem dnia otwartego stadionu Wisły Kraków, proponujemy wszystkim kolejną możliwość lepszego poznania tajników budowy stadionu przy Reymonta 22. Za naszym pośrednictwem możecie zadać pytanie inżynierom firmy Polimex-Mostostal!
Jeśli nie byliście na dniu otwartym, albo nie zdążyliście o coś dopytać, teraz pojawia się na to szansa. Na wasze pytania czekamy pod naszym numerem gg (1906). Przed pytaniem prosimy o wpisanie słów [pytanie budowa].

Spośród wszystkich pytań wybierzemy te najciekawsze i zadamy je inżynierom firmy Polimex-Mostostal. Zapraszamy!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wy_inzynierom/

najciekawsze.. czyli ile metrow bedzie od trybuny do linii boiska, jaka dlugosc ma dach i ile bedzie toalet
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.05.2010 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.05.2010, 16:43
Mam nadzieję, że znakomita frekwencja i zainteresowanie, jakie wzbudził stadion podczas dnia otwartego zostanie teraz szeroko podkreślone w całej krakowskiej "po weekendowej" prasie i innych mediach. Byłoby niezrozumiałym skandalem, gdyby tego zabrakło, albo klub zaniedbały okazji do podpromowania tej sprawy. To daje nam istotny efekt propagandowy i pokazuje osobom typu radnej Jantos, że los budowy stadionu nie jest ważny tylko dla jakiejś marginalnej grupki kibiców, lecz tysięcy Krakowian.

Tłumy, które pojawiły się na Reymonta sa najlepszym świadectwem faktu, jak bardzo stadion jest potrzebny i wyczekiwany. Jak wielu ludzi interesuje, jakie ma znaczenie, jaką kompromitacją byłyby dalsze błędy, opóźnienia, traktowanie budowy po macoszemu, robienie kogokolwiek "w konia". To szalenie istotny argument także w okresie przedwyborczym. Grzechem byłoby go teraz nie wykorzystywać.

Mam nadzieję, że do paru ludzi, przeciwników budowy, coś teraz dotrze i zobaczą, że nie opłaca im się robienie kapitału na negowaniu zasadności i nieustannej krytyce tej inwestycji.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.05.2010 o godz. 16:46.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.05.2010, 16:58
Co prawda miało być jedno pytanie, ale wysłałem 10, może któreś się przedrą. Są to pytania typowe dla wykonawcy:
Cytat:
1. Czy w zakresie prac generalny wykonawca ma dostarczenie i montaż systemu monitoringu oraz kołowrotów dla trybun wschodniej i zachodniej?
2. Jak wyglądać będzie szatna gospodarzy na stadionie? Czy zawierać będzie elementy charakterystyczne Wisły Kraków (kolorystyka, herb)?
3. Czy po zagwarantowaniu pieniędzy przez Krakowskich radnych, wykonawca ma w zakresie prac dostarczenie, montaż oraz rozruch telebimów?
4. Jak wyglądać będzie obsługa cateringowa kibiców na trybunach wschodniej oraz zachodniej?
5. Jak wykończona będzie przestrzeń przed trybunami zachodnią, północną oraz południową?
6. Kiedy zostanie ukończona przebudowa ulicy Reymana w deptak?
7. Gdzie znajdować będą kołowrotki trybuny wschodniej?
8. Jaki system nagłośnienia zostanie zamontowany na trybunach wschodniej i zachodniej?
9. W jaki system podgrzewania oraz zraszania zostanie wyposażona nowa murawa na stadionie? Czy będzie to system nowoczesny, czy tańsza konstrukcja jak w wypadku stadionu Hutnika Kraków?
10. Kiedy można spodziewać się ukończenia wnętrza trybuny wschodniej?
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.05.2010, 17:17
Pytanie 2,4 pewnie napiszą ze te sprawy nalezą do operatora stadionu.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.05.2010, 17:18
Uprzedziłeś mnie ;p miałem to samo dodać Wszystko zależy od operatora
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 03.05.2010, 17:30
Cytat:
Wszystko zależy od operatora
Ponoć wyposażenie szatni zawodników jest w zakresie prac wykonawcy, a zaprojektował je Obtułowicz, więc muszą wiedzieć. Czemu ponoć? Tak twierdzono na daniach otwartych, ponoć znajduje się to w tych 75mln.Co do cateringu - jak mówili na dniach otwartych, kioski mają zostać wybudowane, tylko bez wyposażenia, więc wykonawca musi wiedzieć, jak to będzie wyglądać w stanie bez wyposażenia.
Jeśli szatnie będą w kwestii operatora, to będzie też reszta wyposażenia trybuny zachodniej, a wtedy wolę nie krakać, kiedy Wisła wróci na stadion.
Trzeba pytać gdzie się da, interpelacje + wykonawca jeśli jest możliwość. Jeśli dostaniemy odpowiedź od wykonawcy, że szatnie nie leżą w ich zakresie, to będzie istny cyrk, ale też pewność.
Jutro odpowiedź na interpelację, później być może na te pytania. Takie męczenie inwestora daje wyniki, koszta IT wziął na siebie, teraz zlecił jego montaż na trybunie zachodniej, dowiadujemy się dzięki temu coraz to nowszych faktów na temat tej budowy.
Beton to niestety tylko wnętrze północnej, którego chyba nie zamierzają budować.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.05.2010, 19:44
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Co prawda miało być jedno pytanie, ale wysłałem 10, może któreś się przedrą. Są to pytania typowe dla wykonawcy:
p3

Co do telebimów pytałem w sobotę oprowadzającego jaki będzie duży względem przygotowanej konstrukcji , odpowiedział że nie wie bo Polimex nie ma w kosztorysie telebimów i nie oni je będą montować.

Przypomniałem sobie co do fos ścianki będą jeszcze wykańczać tak że będą trochę lepiej wyglądać , a spadki poziomu po obniżeniu boiska będą schowane w wjazdach pod trybunami.
No i ten obniżony teren przy fosie wschodniej gdzie stoi to białe urządzanie do zagęszczania gruntu to mniej więcej poziom przyszłej płyty boiska.
Ostatnio edytowane przez filip74 : 03.05.2010 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2010, 20:04
PiotrG:

"4. Jak wyglądać będzie obsługa cateringowa kibiców na trybunach wschodniej oraz zachodniej?"

To pytanie jest w moim odczuciu nietrafione albo zbyt ogólnikowe. Gdzieś w relacji z dnia otwartego, było napisane, że punkty gastronomiczne będą wyposażone w takim stopniu, że firma wprowadzi jedynie swój sprzęt. A więc obsługa cateringowa będzie zgodna z zasadami owej firmy.

Myślę, że warto zapytać o otocznie stadionu. Co stanie się z zardzewiałymi zasiekami oraz starymi budkami biletowymi, placem manewrowym oraz basenem.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 03.05.2010, 20:08
Cytat:
Stadion Cracovii odwiedziło ok. 2 tys. ludzi, a stadion Wisły - 5,5 tys. - podsumował pierwszomajowy dzień otwarty na stadionach Filip Szatanik, kierownik Biura Prasowego Urzędu Miasta Krakowa.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...stadionow.html
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 03.05.2010, 20:22
Z tych 2 tys. większość pewnie ciekawych Wiślaków którzy mieli po drodze .
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 03.05.2010, 20:23
Cytat:
To pytanie jest w moim odczuciu nietrafione albo zbyt ogólnikowe. Gdzieś w relacji z dnia otwartego, było napisane, że punkty gastronomiczne będą wyposażone w takim stopniu, że firma wprowadzi jedynie swój sprzęt. A więc obsługa cateringowa będzie zgodna z zasadami owej firmy.
Trudno, najwyżej nie przejdzie.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.05.2010, 20:48
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do Arapaho, PiotrG i Markus: dziękuję za weryfikację tych danych.
Z tego co wiem to murawa ma być obniżona 80 cm ze środków, które już są, bo pozostały z planowanych parkingów podziemnych. IT ma być w tych 75 mln. Ale nie ma środków na wykończenie trybuny północnej D. Nie widzę też środków na kołowroty i monitoring. To jest kolejny poważny problem! Ponoć nie będzie przetargu ma murawę i te dodatkowe prace, ale zlecenie obecnemu wykonawcy. Nie wiem co z krzesełkami, bo mieli wystawić na dniu otwartym, a nie wystawili. Poczekajmy na odpowiedź na interpelację, zobaczymy co prezydent odpowie i będziemy pytali dalej o te sprawy, które nie zostały teraz ujęte lub mamy sprzeczne informacje...
ps. z tych wyliczeń wynika, że na te prace potrzeba 75,06 mln, a rada ostatnio przegłosowała 72,9 mln, czyli kolejna nieścisłość... bo brakuje więc 2,16 mln na te zadania, a co z pozostałymi?!
Monitoring - mam nadzieje jest w zakresie IT.Mam nadzieje ze jest tam tez telebim.
Wykończenia północnej nie ma - i jak stwierdził gośc z Polimexu - nawet jak im to teraz zlecą to nie zdażą więc czekaja nas jeszcze trudne chwile.NA telebim prawdopodobnie czeka sie min. kilka miesięcy więc na 100% też nie będzie go na wschodniej w lipcu br.
Kilka pytan skreslilem do Wykonawcy na gg ale chetnie bym sie spytal SSA o co oni pytaja i co robią w kwestii stadionu bo wyglada na to żę przez brak prezesa od listopada więc niestety bezpośrednio przez B.C. o którym nigdy złego slowa nie powiedziałem - SSA zachowuje się jakby zarzadzała klubem z okręgówki
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.05.2010 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 04.05.2010, 16:02. majówka na stadionie
http://krak.tv/kategoria-9,film-1275.html dorwali Majchrowskiego i znowu zapewniał, że w lipcu będzie meczyk
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.05.2010, 18:12
ciekawostka z dnia otwartego jest ze konstrucja pod nebieskie kwadratowe czesci dachu na trybunie zachodniej nie beda z betonu wylewane tylko montowane stalowe czesci
widać juz po slupach mowil tak pracownik Polimexu
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2010, 18:22
kolumb napisał(a):Wyświetl post
http://krak.tv/kategoria-9,film-1275.html dorwali Majchrowskiego i znowu zapewniał, że w lipcu będzie meczyk
2:09 tak, tak, tak poznaje go, to ten "wyekspediowany pracownik"

Tak jak Majchrowski nie wierzy w słowa i zapewnienia UEFA tak i ja nie wierze w jego obietnice.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 04.05.2010, 19:00
A co niby Majcher ma mówić.. teraz musi trzymać się wersji lipcowej. Osobiście bardziej naciskałbym i wypytywał prezydenta o termin oddania WSZYSTKICH TRYBUN DLA KIBICÓW oraz termin oddania ich zaplecza. Żeby nie skończyło się tak, że w lipcu zagramy mecz bez jupiterów przy trzech trybunach i tak nam zostanie na przez kolejny rok...
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 04.05.2010, 19:09
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
ciekawostka z dnia otwartego jest ze konstrucja pod nebieskie kwadratowe czesci dachu na trybunie zachodniej nie beda z betonu wylewane tylko montowane stalowe czesci
widać juz po slupach mowil tak pracownik Polimexu
Może byliśmy w tej samej grupie bo ja też o tym z oprowadzającym rozmawiałem , tylko ja go zrozumiałem że słupy połączą jakimiś metalowymi elementami które potem ułatwią i przyspieszą im szalowanie i wylewanie tego daszku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów