The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2024, 14:13
"Jest to kwestia techniczna" - zapewniono nas w klubie. Cała rzecz rozbija się o kilkadziesiąt tysięcy euro.

Jak wiadomo dla nas takie sumy to grosze (Omrani pozdrawia) więc niech kokoty siedzą cicho i nie przeszkadzają w zabawie.Kilkadziesiąt tyś euro odsetek....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2024, 14:18
Co się JK zaczął bawić w FM? Jaki JK jakie zasługi?

Gościu jest gołodupcem, który miał prosty plan. Wylansować siebie - szczególnie zebrać atencję potrzebną mu do życia - oraz swoje biznesy na marce Wisły Kraków.
Przyszedł to udawał człowieka nauki, takiego ą, ę, posługującego się kwiecistym językiem.
Z czasem zaczął chamieć. Ilośc bajek jakie wymyslał - zaczynając od słynnego już końca z bylejakością, czasem na profesjonalizm i HARD RESTEMm już w 2019 roku... do obecnych bajek, na które by brakło stron w najgrubszej książce świata.
Tyle co on zawdzięcza Wiśle i przede wszystkim Błaszczykowskiemu (marka, na której oparta była akcja ratunkowa) oraz ludziom, którzy pompowali własną kasę w klub, to wstydziłby się mordę odzywać i pajacować. Wylasnował się na kasie od ludzi, na ruchu społecznym. Wisłę przejął ze łzami w oczach i z bajką na ustach, że on musi sam rządzić żeby dopiąc sprzeda klubu.
Dalej to już jest totalna odklejka i wymysły, wojna ze wszystkimi o wszystko, nawet wyjebane jaja na Socios. To jest chory psychicznie człowiek i aż dziw mnie bierze, że niektórym to wszystko się jeszcze w jedną całosć nie skleja.

Tak jak WSH bazowało na dorobku Wisły Cupiała ale poszli za mocno w zbyt krótkim czasie i im się sprawa jębła, tak Królewski bazuje jedynie na marce Wisły. Niszczy klub sukcesywnie ale tak wielki klub, trochę kombinując z finansami - a to potrafi - nie jest tak łatwo rozłożyć na łopatki. I tylko dlatego Wisła jeszcze sobie istnieje jednak porównując Wisłę z 2019 czy nawet 2022 roku gdzie nazywaliśmy się TRUPEM, to teraz jesteśmy już chyba po którymś pogrzebie swoim. Można powiedzieć, ze wtedy to były czasy. Wtedy było nas stać na kupno piłkarzy, na wysokie pensje i grę o środek ekstraklasy. Dzisiaj jesteśmy dosłownie nikim. Jesteśmy w 3 dziesiątce klubów z Polski. Walczymy o środek I ligi, nie stać nas na nic, na nikogo. Pozostało ściągać młody polski szrot. To jest obraz Wisły, szczególnie już pod rządami Zaskrońca, który w ekspresowym tempie rozkłada klub.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.07.2024, 14:18
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś mógł wymienić te pozytywne strony funkcjonowania klubu to byłbym wdzięczny.
Jeśli sobie kupisz bez problemu online bilet na mecz w europejskich pucharach po czym pójdziesz sobie do naszego official fanshopu po zakup koszulki z logiem Orlenu i nazwiskiem Rodado oraz cykniesz fotkę z pucharem Polski to już masz na oko 5 pozytywów. Oczywiście jeśli to liczyć wg tych samych kryteriów co dopisywanie porażek.

Ja tu nie chce występować jako jego obrońca (choć już pewnie mnie zaklasyfikowano), tylko ogarnięcie trochę ten hejt, bo zaskroniec to zaskroniec tamto to naprawdę ciężko się czyta. Macie do tego temat zbiorczy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.07.2024, 14:36
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Co się JK zaczął bawić w FM? Jaki JK jakie zasługi?

Gościu jest gołodupcem, który miał prosty plan. Wylansować siebie - szczególnie zebrać atencję potrzebną mu do życia - oraz swoje biznesy na marce Wisły Kraków.
Przyszedł to udawał człowieka nauki, takiego ą, ę, posługującego się kwiecistym językiem.
Z czasem zaczął chamieć. Ilośc bajek jakie wymyslał - zaczynając od słynnego już końca z bylejakością, czasem na profesjonalizm i HARD RESTEMm już w 2019 roku... do obecnych bajek, na które by brakło stron w najgrubszej książce świata.
Tyle co on zawdzięcza Wiśle i przede wszystkim Błaszczykowskiemu (marka, na której oparta była akcja ratunkowa) oraz ludziom, którzy pompowali własną kasę w klub, to wstydziłby się mordę odzywać i pajacować. Wylasnował się na kasie od ludzi, na ruchu społecznym. Wisłę przejął ze łzami w oczach i z bajką na ustach, że on musi sam rządzić żeby dopiąc sprzeda klubu.
Dalej to już jest totalna odklejka i wymysły, wojna ze wszystkimi o wszystko, nawet wyjebane jaja na Socios. To jest chory psychicznie człowiek i aż dziw mnie bierze, że niektórym to wszystko się jeszcze w jedną całosć nie skleja.

Tak jak WSH bazowało na dorobku Wisły Cupiała ale poszli za mocno w zbyt krótkim czasie i im się sprawa jębła, tak Królewski bazuje jedynie na marce Wisły. Niszczy klub sukcesywnie ale tak wielki klub, trochę kombinując z finansami - a to potrafi - nie jest tak łatwo rozłożyć na łopatki. I tylko dlatego Wisła jeszcze sobie istnieje jednak porównując Wisłę z 2019 czy nawet 2022 roku gdzie nazywaliśmy się TRUPEM, to teraz jesteśmy już chyba po którymś pogrzebie swoim. Można powiedzieć, ze wtedy to były czasy. Wtedy było nas stać na kupno piłkarzy, na wysokie pensje i grę o środek ekstraklasy. Dzisiaj jesteśmy dosłownie nikim. Jesteśmy w 3 dziesiątce klubów z Polski. Walczymy o środek I ligi, nie stać nas na nic, na nikogo. Pozostało ściągać młody polski szrot. To jest obraz Wisły, szczególnie już pod rządami Zaskrońca, który w ekspresowym tempie rozkłada klub.

w Ameryce na przykład lobbing jest legalny, przy czym lobbyści po kapitolu chodzą z takimi plakietkami podpisanymi i wiadomo jakie interesy prowadzą

znacznie uczciwiej i transparentniej byłoby na forum , gdyby takie osoby jak Ty , miały w jakiejś stopce czy tam statusie od kogą są

tym postem oczywiście jawnie już określiłeś na czyje zlecenie aktywnie działasz , ale podejrzewam że 80% forum nie rozumie takich niuansów , i potem myśli że sobie z takim Drozdem tak dyskutujesz dla sportu...

doceniam umiejętności przede wszystkim czucia nastrojów społecznych, te 1,5 roku temu to było delikatne punktowanie zaskrońca (słuszne imho) teraz gdy połowa trybun ma go dość to już sie w tańcu nie .......isz

piszę tego posta bo uważam aby uczciwi forumowicze jak np Malk, Wieśniak, Karherop, Framat
a także pożyteczni idioci jak Markus, Wolfy itp wiedzieli z kim mają do czynienia
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.07.2024, 14:49
Cytat:
w Ameryce na przykład lobbing jest legalny, przy czym lobbyści po kapitolu chodzą z takimi plakietkami podpisanymi i wiadomo jakie interesy prowadzą

znacznie uczciwiej i transparentniej byłoby na forum , gdyby takie osoby jak Ty , miały w jakiejś stopce czy tam statusie od kogą są

tym postem oczywiście jawnie już określiłeś na czyje zlecenie aktywnie działasz , ale podejrzewam że 80% forum nie rozumie takich niuansów , i potem myśli że sobie z takim Drozdem tak dyskutujesz dla sportu...

doceniam umiejętności przede wszystkim czucia nastrojów społecznych, te 1,5 roku temu to było delikatne punktowanie zaskrońca (słuszne imho) teraz gdy połowa trybun ma go dość to już sie w tańcu nie .......isz
Ojej Areczku, co ty tam sobie znowu ubzdurałeś na mój temat?

Ja wiem, ze zwolennicy Zaskrońca tacy jak ty mają problem, że rzeczywistość tak wygląda jak opisałem. Ale niestety tak jest. Także im szybciej się wyleczycie ze swojej choroby doszukiwania się w tym człowieku pozytywów, to będzie dla was samych lepiej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 01.07.2024, 14:57
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

tym postem oczywiście jawnie już określiłeś na czyje zlecenie aktywnie działasz , ale podejrzewam że 80% forum nie rozumie takich niuansów
Przyjmijmy, że należę do tych 80% forum co nie rozumie.
Dlatego proszę o szczegółowe wyjaśnienie na czyje zlecenie działa Jaroo1.

Owszem , użytkownik ten ma manierę klepania bez ustanku swojej mantry, ale w tym ostatnim poście, niestety, raczej celnie i bez dużej przesady podsumował osiągnięcia prezeska.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.07.2024, 14:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ojej Areczku, co ty tam sobie znowu ubzdurałeś na mój temat?

Ja wiem, ze zwolennicy Zaskrońca tacy jak ty mają problem, że rzeczywistość tak wygląda jak opisałem. Ale niestety tak jest. Także im szybciej się wyleczycie ze swojej choroby doszukiwania się w tym człowieku pozytywów, to będzie dla was samych lepiej.
hehe no i nie wiesz z kim tańczysz

kto ma rozum, rozumie (nomen omen) co napisałem

nie rób ze mnie zwolennika zaskrońca bo to żałosne , słaba kwerenda moich postów, widać że sie zestresowałeś, ale spokojnie większość osób i tak nic z tego nie ogarnie więc możesz wykonywać swoje zadanie dalej
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.07.2024, 15:03
Wow, no jaki ty jestes madry a jednocześnie tajemniczy. Powiedz moze na czyje zlecenie taki mądry i wszechwiedzący jestes? heheh
drozd:
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 01.07.2024, 15:59
No i dalej mydlą oczy, zamiast wyjaśnić to dokładnie jak jest.

Karolina Kawula: - "Zgodnie z oświadczeniem prezesa zarządu Wisły Kraków pragniemy poinformować, że nasz klub nie posiada obecnie żadnych zaległości wobec podmiotów trzecich ani zawodników, które mogłyby skutkować nałożeniem zakazu transferowego. Czekamy jedynie na wprowadzenie odpowiednich zmian w systemie przez FIFA."

Ukarany sankcją w postaci zakazu rejestracji zawodników (potocznie zwanym zakazem transferowym), oświadcza, że nie dostanie (kolejnego) zakazu.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.07.2024, 16:07
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli sobie kupisz bez problemu online bilet na mecz w europejskich pucharach po czym pójdziesz sobie do naszego official fanshopu po zakup koszulki z logiem Orlenu i nazwiskiem Rodado oraz cykniesz fotkę z pucharem Polski to już masz na oko 5 pozytywów. Oczywiście jeśli to liczyć wg tych samych kryteriów co dopisywanie porażek.

Ja tu nie chce występować jako jego obrońca (choć już pewnie mnie zaklasyfikowano), tylko ogarnięcie trochę ten hejt, bo zaskroniec to zaskroniec tamto to naprawdę ciężko się czyta. Macie do tego temat zbiorczy.
Nie wiem jak to liczysz ale wedle takich kryteriów wychodzi nawet 6.
A po kolei to tak,tego biletu to pewnie tak bezproblemowo nie kupię bo co rusz ktoś zgłasza jakieś problemy,może drobne ale jak na klub który ponoć jest pionierem nowych technologi to jednak szału nie ma.Jak już kupię to faktycznie mogę udać się do klubowego sklepu uruchomionego przez Socios za pieniądze członków tej organizacji,dodatkowo przez nich zatowarowanego na dobry początek.Jeśli uda mi się kupić koszulkę z logiem sponsora załatwionego przez ekipę z Truskolasów i nazwiskiem piłkarza przez nich ściągniętego to będę szczęśliwy bo z dostępnością też może być problem.
Puchar Polski i eliminacje LE no to już zostanie z Zaskrońcem na zawsze.Powinien się przedstawiać jak Streilau.
Jarosław Królewski-zdobywca Pucharu Polski 2023/2024 i uczestnik eliminacji Ligi Europy 2024/2025.
Tak żeby wszyscy wiedzieli czego ten człowiek dokonał nawet jeśli za rok dwa będzie prezesował w 4 lidze.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2024, 16:13
To teraz ja poprosze o listę zarzutów,.również biorąc pod uwagę przy czym maczał palce Brzęczek, przy czym Truskolasy, a przy czym WSH i Cupial. Z gory dzięki.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.07.2024, 16:14
sorino napisał(a):Wyświetl post
No i dalej mydlą oczy, zamiast wyjaśnić to dokładnie jak jest.

Karolina Kawula: - "Zgodnie z oświadczeniem prezesa zarządu Wisły Kraków pragniemy poinformować, że nasz klub nie posiada obecnie żadnych zaległości wobec podmiotów trzecich ani zawodników, które mogłyby skutkować nałożeniem zakazu transferowego. Czekamy jedynie na wprowadzenie odpowiednich zmian w systemie przez FIFA."

Ukarany sankcją w postaci zakazu rejestracji zawodników (potocznie zwanym zakazem transferowym), oświadcza, że nie dostanie (kolejnego) zakazu.
Co mają wyjaśniać.Kto ma mózg choć odrobinę większy niż rozwielitka ten rozumie tą grę słów a reszcie choćbyś to na czole wyrył i tak będzie wierzyć że cała ta sytuacja to dziennikarski trolling.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.07.2024, 16:16
To teraz ja poprosze o listę zarzutów,.również biorąc pod uwagę przy czym maczał palce Brzęczek, przy czym Truskolasy, a przy czym WSH i Cupial. Z gory dzięki.
Wystarczy z ostatniego półrocza czy mam zapaskudzić 3 strony tematu?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2024, 16:27
Wystarczy z ostatniego półrocza czy mam zapaskudzić 3 strony tematu?
Ok, może mogą być 3 strony, możesz przerzucić to do właścicielskiego, dzięki.
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 01.07.2024, 16:31
Co mają wyjaśniać.Kto ma mózg choć odrobinę większy niż rozwielitka ten rozumie tą grę słów a reszcie choćbyś to na czole wyrył i tak będzie wierzyć że cała ta sytuacja to dziennikarski trolling.
Napisać np. takie oświadczenie:

Dnia 21 czerwca 2024 roku Wisła Kraków została ukarana przez FIFA zakazem rejestracji zawodników, w związku z zaległościami dotyczącymi transferu Enisa Fazlagica z MSK Zilina. Zaległa kwota została już uiszczona i klub czeka na zniesienie sankcji, co nastąpi zgodnie z regulaminem do 5 dni.

I wtedy wszystko byłoby jasne, nawet dla tych, którzy nadal myślą że zakaz od FIFY to trolling.
Ostatnio edytowane przez sorino : 01.07.2024 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.07.2024, 16:51
Ok, może mogą być 3 strony, możesz przerzucić to do właścicielskiego, dzięki.
We właścicielskim to sobie możesz przeczytać ostatnie kilkanaście stron,nie zgrywaj głupka.
Rosnący lawinowo dług,brak dotrzymywania obietnic na publikację wszelkiej maści raportów takich jak przychód z dnia meczowego czy analiza pracy Soboleskiego,upasiony Omrani,nieprzygotowany Bregu czy połamany Boateng.
Mało?Trzeba Ci dalej przypominać?To najświeższa sprawa czyli ban na transfery.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2024, 17:47
"My dodajmy, że Wisła rzeczywiście taką informację z FIFA o tym, że wszystko jest w porządku z jej płatnościami otrzymała. Teraz pozostaje czekać na moment, gdy ktoś wykreśli jej nazwę z systemu. Potwierdza nam to zresztą rzeczniczka klubu, Karolina Kawula, która mówi: - Zgodnie z oświadczeniem prezesa zarządu Wisły Kraków pragniemy poinformować, że nasz klub nie posiada obecnie żadnych zaległości wobec podmiotów trzecich ani zawodników, które mogłyby skutkować nałożeniem zakazu transferowego. Czekamy jedynie na wprowadzenie odpowiednich zmian w systemie przez FIFA."

https://gazetakrakowska.pl/co-z-tym-...ar/c2-18646185
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.07.2024, 18:32
Jest i on - dyrektor sportowy z doświadczeniem!
https://wislakrakow.com/posts/vullne...isy-krakw/9853
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.07.2024, 18:37
Pytanie jaki kierunek teraz obierzemy? Albański? Szwajcarski? Polski?

To się nie dzieje naprawdę
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2024, 18:40
nero napisał(a):Wyświetl post
Jest i on - dyrektor sportowy z doświadczeniem!
https://wislakrakow.com/posts/vullne...isy-krakw/9853
Kolejna totalna szopka. Królewski coraz bardziej pogrąża się w swoim szaleństwie. Tyle.

Na forum też widzę coś nowego: już nawet Arkadiusz rzyga hejterkiem Jaroo i przestał się z nim certolić, komentując co stoi za jego nieustannym hejtem.

Karherop też zaskakuje pozytywnie. Ciekawe czasy
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.07.2024, 18:45
azor napisał(a):Wyświetl post
Pytanie jaki kierunek teraz obierzemy? Albański? Szwajcarski? Polski?

To się nie dzieje naprawdę
Odpowiedz cytując
roki9
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 01.07.2024, 18:47
Tego się chyba nikt nie spodziewał, bardzo ryzykowny eksperyment, bardzo. A już od jakiegoś czasu powinniśmy to ryzyko minimalizować i wydawało się, że po zatrudnieniu Moskala zaczynamy to robić, a teraz coś takiego :O

Widzę powody, dla których Jaro się na to zdecydował, Basha zna niesamowitą liczbę języków (choć wg niektórych bycie poliglotą za niedługo przestanie być przydatne, bo będzie można rozmawiać z tłumaczeniem w czasie rzeczywistym ), ma duże kontakty, a jeżeli dalej idziemy w AI wyszukujące zawodników, to nie potrzebujemy kogoś z notesem z graczami, a właśnie kogoś z kontaktami, kto zrobi wywiad środowiskowy i sprawdzi czy z głową też się wszystko zgadza. Natomiast powierzanie tej roli zupełnie niedoświadczonemu Bashy jest ogromnie ryzykowne i po raz kolejny Jaro sam się nastawia na ostrzał. Jednego mu na pewno nie można zarzucić - nie jest populistą i nie sięga po oczywiste i bezpieczne opcje. Czy w tym przypadku to dobrze? Bardzo chciałbym się mylić...
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.07.2024, 18:53
Moskal nie jest bezpieczną i populistyczną opcją?

Jeżeli znajomość języków jest jedynym przemawiającym argumentem za Basha, to świadczy o wszystkim. Chyba, że punktem odniesienia jest Kiko, który przez 50 lat nie przyswoił angielskiego. Języka, w którym komunikuje się już nawet żul spod Żabki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2024, 19:05
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że z Tobą trzeba konkretnie i dosadnie bo inaczej dośpiewujesz sobie coś co nigdy nie padło w mojej wypowiedzi.
Przykładowo- gdzie napisałem coś na temat tego , że przed Królewskim było "zajebiście"?

Ale do rzeczy-Królewski odpowiada za to co zrobił podczas tego 1,5 roku.
I co mamy:

-utrwalenie degradacji sportowej
No nie do końca. To dzięki Królewskiemu byliśmy blisko awansu kiedy plan "młodzi Polacy i połamańcy" spektakularnie nie wypalił.
To Królewski po raz pierwszy od ponad 10 lat zdobył trofeum i zagra w Europejskich Pucharach. Trzeba być jednak trochę uczciwym. Nie było awansu, ale raz było blisko, a raz coś wpadło do gabloty + puchary. Kibice 99% klubów chcieliby żeby ich takie "nic" nie osiągnął.

-stale pogarszający się wynik finansowy
Zgoda, ale wynika on przede wszystkim ze spadku plus kominów płacowych wygenerowanych przez trio (głównie Pasiecznego). Sam Królewski trochę kasy w klub już włożył.

-chaos organizacyjny w strukturach klubu
A to już jest kpina - Królewski przejął klub BEZ ŻADNYCH STRUKTUR. Brzęczek jednoosobowo był trenerem i menedżerem.

-brak jakiejkolwiek strategii na czas dłuższy niż miesiąc
Strategia jest, tylko dyskusyjna. Co więcej - bardzo spokojnie realizowana. Królewski nie zwalnia trenerów, wprowadza swoje pomysły w postaci AI. Kretyński zarzut.

-traktowanie nas, kibiców, jako ludzi o pamięci rybki akwariowej, co powoduje, że może obracać dowolnym kotem dowolną ilość razy a takim jak Ty to nie przeszkadza

-przekonanie, że rzeczywistość kształtuje sie na tłiterku a nie w rzeczywistości
Dwie ostatnie kwestie - pełna zgoda.

Widzisz, nie wszystko jest takie oczywiste jak Ci się wydaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.07.2024 o godz. 19:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2024, 19:12
Dobrze że JK poszedł do głowy i wziął kogokolwiek do mrowczej roboty. Basha zna o 5 języków więcej niż Kiko,.więc przynajmniej w tym elemencie przestaniemy być zamknięci tylko na jeden rynek.

Lepszy Basha (czyli ktokolwiek) niż poleganie wyłącznie na nosie informatyka.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.07.2024, 19:13
Za to Moskal zna hebrajski współczesny więc będą się uzupełniać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.07.2024, 19:14
Ktoś na tt pięknie podsumował:

"W życiu trzeba mieć szczęście.

Wstukujesz w swoje AI nazwiska tysięcy kandydatów na DS, a maszyna wypluwa ci Vullneta Bashę, który właśnie wolnym krokiem przemierza klubowy parking z kartonem, do którego spakował swoje rzeczy z szafki w szatni.

Majstersztyk programowania"
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.07.2024, 19:20
sorino napisał(a):Wyświetl post
Napisać np. takie oświadczenie:

Dnia 21 czerwca 2024 roku Wisła Kraków została ukarana przez FIFA zakazem rejestracji zawodników, w związku z zaległościami dotyczącymi transferu Enisa Fazlagica z MSK Zilina. Zaległa kwota została już uiszczona i klub czeka na zniesienie sankcji, co nastąpi zgodnie z regulaminem do 5 dni.

I wtedy wszystko byłoby jasne, nawet dla tych, którzy nadal myślą że zakaz od FIFY to trolling.
Królewski i klarowne oświadczenie i przyznanie się do błędu haha.
Prędzej wygram szóstkę w totka niż zobaczę takie coś.
Zresztą najlepiej niech się zamknie i wypier z Wisły.
P.o. dyrektora sportowego.. następny kvrwa wizjonerski ruch zasrańca czy jak go tam nazywacie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2024, 19:21
Dobrze że JK poszedł do głowy i wziął kogokolwiek do mrowczej roboty. Basha zna o 5 języków więcej niż Kiko,.więc przynajmniej w tym elemencie przestaniemy być zamknięci tylko na jeden rynek.

Lepszy Basha (czyli ktokolwiek) niż poleganie wyłącznie na nosie informatyka.
Zadaniem Bashy na pewno nie będzie sięganie do notesu z nazwiskami. Za to rozmawianie z zawodnikami, wywiad środowiskowy, podpisywanie papierów - tutaj może się przydać.

Jestem neutralnie nastawiony, dobrze że w ogóle jest ktoś ze znajomością języków i kilku lig w sztabie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.07.2024, 19:44
Pewnie jest jak piszesz, choć ja naiwnie myślałem, że rola dyrektora sportowego jest ciut szersza, np koordynowanie działań całego pionu sportowego () wybór i wdrażanie długofalowej strategii etc..
A poważnie to wydaje mi się, że natychmiastowy przeskok z szatni w garnitur może mu tutaj bardziej szkodzić niż pomagać, przynajmniej w przyszłych rozmowach z obecnymi zawodnikami.

Tak czy siak bardzo chciałbym się mylić i oczywiście z całego serca życzę mu powodzenia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów