The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 17:17
Widać wyraźnie, że miasto, urzędnicy i duża część polityków oraz dziennikarzy traktuje po prostu tą budowę jakby chodziło o postawienie jakiegoś wstydliwego wychodka na podwórku, a nie jedną z największych i najpotrzebniejszych inwestycji w historii miasta. Chodzi przecież do diaska o budowę nie za parę złotych, tylko za ponad pół miliarda, o klub, wizerunek miasta, szereg profitów, jakie przyniesie! To niepojęte, jak wygląda nadzór, zaangażowanie, sposób myślenia wszystkich odpowiedzialnych za prawidłowe i szybkie ukończenie tego obiektu. Większość z nich rzeczywiście ewidentnie ma wszystko w czterech literach, działa i myśli jak w PRL-u, ucieka od obowiązków i odpowiedzialności, jakby chodziło o balast, śmierdzące jajo, a nie coś użytecznego i ważnego.

Jak to w ogóle możliwe, że tylko kibicom plus jednemu radnemu zależy na tym, aby wszystko przebiegało sprawnie, z głową, prawidłowo, fachowo, planowo, z uwzględnieniem różnych problemów, poprawianiem błędów, adekwatnie do potrzeb?

To naprawdę niepojęte.

Ciągle żyjemy w chorym kraju.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.04.2010 o godz. 17:38.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.04.2010, 17:34
Markus napisał(a):Wyświetl post
Widać wyraźnie, że miasto, urzędnicy i duża część polityków oraz dziennikarzy traktuje po prostu tą budowę jakby chodziło o postawienie jakiegoś wstydliwego wychodka na podwórku, a nie jedną z największych i najpotrzebniejszych inwestycji w historii miasta. Chodzi przecież do diaska o budowę nie za parę złotych, tylko za ponad pół miliona, o klub, wizerunek miasta, szereg profitów, jakie przyniesie! To niepojęte, jak wygląda nadzór, zaangażowanie, sposób myślenia wszystkich odpowiedzialnych za prawidłowe i szybkie ukończenie tego obiektu. Większość z nich rzeczywiście ewidentnie ma wszystko w czterech literach, działa i myśli jak w PRL-u, ucieka od obowiązków i odpowiedzialności, jakby chodziło o balast, śmierdzące jajo, a nie coś użytecznego i ważnego.

Jak to w ogóle możliwe, że tylko kibicom plus jednemu radnemu zależy na tym, aby wszystko przebiegało sprawnie, z głową, prawidłowo, fachowo, planowo, z uwzględnieniem różnych problemów, poprawianiem błędów, adekwatnie do potrzeb?

To naprawdę niepojęte.

Ciągle żyjemy w chorym kraju.

w pełni się z Tobą zgadzam.

ps: tylko mała literówka z tym milionem, pewnie chodziło Ci o miliard.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.04.2010, 17:39
Proud napisał(a):Wyświetl post
ps: tylko mała literówka z tym milionem, pewnie chodziło Ci o miliard.
Słusznie, dzięki za zwrócenie uwagi, już poprawiłem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.04.2010, 18:25
Dużo z was się tam wybiera? Bo mam jutro określoną ilość czasu które mogę poświęcić (zajęcia na uczelni), jeśli mam przyjść i stanąć w kolejce na 100 osób to dzięki, natomiast jeśli ma to być tak że będzie dzień otwarty i przyjdzie 20 osób to wolę jednak wejść nawet na ten sektor E (sic!) ale popytać ludzi odpowiedzialnych za tą budowę co i jak.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.04.2010, 21:02
Kuba napisał(a):Wyświetl post
co za kpina z tym dniem otwartym

widok z sektora E można zobaczyć na zdjęciach i kamerach
tak naprawde liczy się wnętrze C, poziomy, widok z samej trybuny etc

skandal.
Dokładnie.
Ja NIE WIERZĘ, że nie można było zorganizować wejścia na trybunę wschodnią - i to bez problemu można byłoby zorganizować przejście po kondygnacjach od -1 do +3, wejść na trybuny, skyboksy, restauracje. Na dużo bardziej skomplikowanych budowach jak w Gdańsku czy tym bardziej w Warszawie na SN da się zorganizować wejścia, mimo że tam na całej budowie trwają intensywne prace, a nie tylko wykończeniówka jak na trybunie wschodniej.
Boją się niewygodnych pytań, raczej wątpię że usłyszelibyśmy odpowiedzi na to, kiedy będą zlecone pozostałe prace, co wnętrzem północnej, IT, wyposażeniem zachodniej itd. To są kpiny ze strony miasta.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.04.2010, 21:12
Śmiechu warte nie dzień otwarty. Powinny zamontować kilkadziesiąt krzesełek na wschodniej, szczególnie na piętrze żeby każdy zwiedzający mógł zobaczyć jaki będzie stamtąd widok. Liczyłem też na wejścia do skyboxów. Nie no brak słów, ale to miasto się tylko ośmieszyło.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.04.2010, 21:48
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Arapaho nie wiesz kim jestem i ile mam lat a to raczej twoje narzekania wyglądają jakbyś miał 12 lat i ktoś ci zabrał cukierka Widzę że nie lubisz krytyki, a tak na przyszłośc nie traktuj ludzi protekcjonalnie szczególnie jeśli nie wiesz z kim masz do czynienia
To nie temat na nasze dyskusje.Piszesz jakbyś miał 15 lat więc się nie dziw że tak się ciebie traktuje.Napiszesz coś konkretnie, wypowiesz się w sprawach technicznych , organizacyjnych.Powiedz na ilu byłeś budowach , gdzie pracujesz i że wg.ciebie będzie tak albo siak- to napisze że się mylę.
A nie pisz pierdół takich jak piszesz.
Reszta na PW bo nikt tu pewnie nie ma ochoty na czytanie nie na temat.
P.S.W sobotę o 10-tej się przedstaw pod okrąglakiem zobaczymy ile masz lat :
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2010, 22:26
Oczywiescie 1 i 2 maja mam jakies nauki przedslubne od 8.30-19... no kur**..
Oczywiscie znajac zycie bedzie to jeden jedyny dzien otwarty jaki na tym stadionie zorganizuja... idzie sie zalamac...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.04.2010, 22:36
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
To nie temat na nasze dyskusje.Piszesz jakbyś miał 15 lat więc się nie dziw że tak się ciebie traktuje.Napiszesz coś konkretnie, wypowiesz się w sprawach technicznych , organizacyjnych.Powiedz na ilu byłeś budowach , gdzie pracujesz i że wg.ciebie będzie tak albo siak- to napisze że się mylę.
A nie pisz pierdół takich jak piszesz.
Reszta na PW bo nikt tu pewnie nie ma ochoty na czytanie nie na temat.
P.S.W sobotę o 10-tej się przedstaw pod okrąglakiem zobaczymy ile masz lat :
A czy ja się wypowiadam w sprawach technicznych? Może ci się z kimś pomyliło? Napisałeś jakiegoś posta o polityce klubu w tym temacie to napisałem żebyś się przestał żalić i tyle, a ty nagle rozpocząłeś jakąś dziwną dyskusję. Mogłeś napisać priva ale wolałes sobie publicznie popisać to teraz nie dziw się że odpowiadam na tego typu atak publicznie.

A co do dnia otwartego to pokażą tyle co nic. Trybunę C już widziałem z okrąglaka a skoro wejść nie można na nią ani do środka to żadna atrakcja. Ale jeśli ktoś nie był w okrąglaku to warto zobaczyć, szczególnie teraz jak są tam powystawiane wszystkie trofea, zdjęcia pamiątkowe itp. Ciekawe czy chociaż będzie można popytać o szczegóły wykończenia stadionu?
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 28.04.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.04.2010, 22:49
A jak sobie wyobrażacie wejście na plac budowy? Przecież jakby komuś się coś stało, to by ich zjedli...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 28.04.2010, 23:00
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A jak sobie wyobrażacie wejście na plac budowy? Przecież jakby komuś się coś stało, to by ich zjedli...
Zamknięta grupa np 20 osób oprowadzana przez kilka osób wyznaczonych przez GW.
Jakoś można wejść na znacznie bardziej niebezpieczne budowy, jak na SN, stadion w Gdańsku. Niby co może stać się w prawie ukończonej trybunie wschodniej? Na głowę nic nie zleci, nikt nie oberwie zbrojeniem, nikt nie jest w zasięgu pracy żurawia. Zero problemów, można puścić lud od -1 aż po +3 i poganiać po trybunach aby sprawdzić widoczność.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2010, 23:02
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Skoro maja to byc grupki 25 osobowe i ma je oprowadzac kierownik budowy co to za problem zorganizowac 25 kaskow na banie i wpuscic na plac budowy.
No ale pewnie bedzie taka liczba osob ze to za duzo czasu bedzie potrzebne na oprowadzenie wszystkich.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.04.2010, 23:07
A po **** tam włazić w ogóle na teren budowy. Chcecie coś sami pomurować czy może posadzki poukładać ?
..
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 28.04.2010, 23:17
Ciekawe czy chociaż będzie można popytać o szczegóły wykończenia stadionu?
Pewnie, że popytać można będzie.. ;]
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.04.2010, 00:08
tofik napisał(a):Wyświetl post
A po **** tam włazić w ogóle na teren budowy. Chcecie coś sami pomurować czy może posadzki poukładać ?

cos mi sie wydaje ze zrobilsmy to 5 razy szybciej niz ci fachowcy z budowy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.04.2010, 00:35
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Dużo z was się tam wybiera? Bo mam jutro określoną ilość czasu które mogę poświęcić (zajęcia na uczelni), jeśli mam przyjść i stanąć w kolejce na 100 osób to dzięki, natomiast jeśli ma to być tak że będzie dzień otwarty i przyjdzie 20 osób to wolę jednak wejść nawet na ten sektor E (sic!) ale popytać ludzi odpowiedzialnych za tą budowę co i jak.
Frekwencji takiej, jak w Gdańsku (Letnicy) się obawiać nie musisz... Póki co, na TWSD nawet nie pojawiło się jeszcze info w/s dnia otwartego, a tam zagląda najwiecej kibiców.
Z ciekawości, podczas meczu Barca-Inter w knajpie zrobiłem mały wywiad wśród znajomych (kibiców Wisły, chodzących na mecze na R22, jeżdżacych do Huty i Sosnowca) a propos dnia otwartego.
I co ? I uświadomiłem sobie, jak świetnie zostało to rozleklamowane... Większość stwierdziła, że... to byłby fajny pomysł
Ku**a, ludzie, nikt, kto nie zaglada tutaj lub na SSC nie wie o tej imprezie, pomijam kwestię długiego weekendu... I tu pasuje jak ulał rysunek (chyba Mleczki, a może Sawki), który widziałem dawno temu -
siedzi rozebrany facet na kanapie w pokoju, z browarem w ręce i taki podpis : urządziłem orgię, ale nikt nie przyszedł.
Spodziewam się takich tłumów, jak na sesje RM sprzed paru m-cy... Damy Niedziałkowskiej argument do przedłużenia urlopu...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 29.04.2010, 08:53
A czy ja się wypowiadam w sprawach technicznych? Może ci się z kimś pomyliło? .......
Właśnie o to chodzi że nic nie piszesz.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.04.2010, 15:38
tez wam nie działa kamerka na trybuna zachodnia
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.04.2010, 15:46
jesli chodzi o kamerke live to u mnie wszystko ok
(te limity czasowe, jakies bledy sa normalnoscia, wystarczy kilka razy odswiezyc strone, ewentualnie kilka prob polaczen)
ja wchodze poprzez http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/
wymagany QuickTime..

/ mam nadzieje ze te barierki (jesli juz je musza dawac) nie beda wygladaly jak na Legii
http://www.legialive.pl/photos10w/10budowa76_f13.jpg
http://www.legialive.pl/photos10w/10budowa76_f11.jpg

i zeby im do glowy nie wpadlo pakowac tyle niepotrzebnego zelastwa na sektor D ..
sa wyznaczone sektory dla osob niepelnosprawnych..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 29.04.2010 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.04.2010, 07:25
kiedy mają być odpowiedzi na interpelację radnego Olszówki?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.04.2010, 07:33
SpoXsteR napisał(a):
i zeby im do glowy nie wpadlo pakowac tyle niepotrzebnego zelastwa na sektor D ..
Na trybunach za bramkami ich nie będzie, jeśli się pojawią to jedynie na II poziomie trybun wzdłuż boiska. W sumie nie są tam jakoś szczególnie potrzebne, kąt nachylenia to zaledwie 31*
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
kiedy mają być odpowiedzi na interpelację radnego Olszówki?
Teoretycznie dzisiaj.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.04.2010, 08:22
Wiem że setny raz, wiem że się powtarzam ale jeśli to jets ten barwiony beton i tak właśnie to miało wyglądać to sam nie wiem co mam myśleć. Na Legii oklejają to płytami i ładnie to wygląda...
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...hodowe//36642/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.04.2010, 08:34
Na Legii robią po prostu elewację z płyt z betonu architektonicznego. Tutaj w założeniu beton konstrukcji miał być sam w sobie architektoniczny, a jak wyszło to wszyscy widzimy. W sumie beton obłożyć jakimiś płytami elewacyjnymi można na Wiśle na wszystkich trybunach, trzeba tylko zmiany projektu i pieniędzy na realizację.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 30.04.2010, 09:12
Ten stadion ma stać , nie zawalić się jak przyjdzie 33tyś widzów i maja go dopuscic do rozgrywek ekstraklasy.To wszystko .Wygląd jest na 10-tym planie.Ja się juz chyba do tego przyzwyczaiłem i nie chce się więcej denerwować jaki np.bedzie telebim,elewacja,dach,ławki rezerwowych,wyposażenie wnetrz itd
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.04.2010, 09:22
^^
tutaj masz rację, chociaż o to drugie to trzeba się denerwować, czy w ogóle będzie. A jak nie będzie, to i Wisła na stadion nie wróci.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.04.2010, 11:49
ilu przetargów w sumie brakuje w tej chwili na stadionie, ma ktoś podsumowanie wszystkich?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 30.04.2010, 11:50
tego pewnie nawet ZIKIT nie wie
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 30.04.2010, 12:37
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
^^
tutaj masz rację, chociaż o to drugie to trzeba się denerwować, czy w ogóle będzie. A jak nie będzie, to i Wisła na stadion nie wróci.
Być będzie -pytanie kiedy.Skoro mamy 2,5 m-ca do oddania to najpóźniej za 2-3 tygodnie powinni zacząć prace przy murawie i północnej.Jak nie to powiedzą w połowie czerwca że się nie wyrobili bo cos tam coś tam i wyznacza nowy termin.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.04.2010, 12:54
Na murawe to wystarczą 2 tygodnie i po sprawie.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 30.04.2010, 13:04
A nie mogą zlecić murawy, wykończenia wnętrzn D i IT obecnemu wykonawcy polimexowi bez żadnych przetargów żeby było szybciej?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów