|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Nie zmienia to faktu, że Marcelo jest łakomym kąskiem dla wielu klubów. Moim zdaniem jest to najbardziej perspektywiczny i utalentowany zawodnik jakiego mamy w kadrze. Gdyby pokazać go w szerszym gronie (puchary) to czuje, że mógłby paść rekord. Chyba, że ma kwotę odstępnego. Mam nadzieję, że nie będziemy chcieli opchnąć go przy pierwszej lepszej okazji.
Jestem pewien, że jakby wyliczyć statystykę Marcelo to byłby on najlepiej odbierającym zawodnikiem polskiej ligi. Sądzę że Cupiałi ma gdzieś czy to obcokrajowiec czy nie ważne aby dobrze grał. Także nie ma żadnego podziału obcokrajowców sprzedajemy, a Polaków nie. U nas panuje raczej zasada sprzedamy wszystkich za odpowiednią cenę. Co do zaciągów z Brazylii to jakoż iż nie mamy skautingu jest to przynajmniej jakiś pomysł. Interesy z panem Perlarta wychodzą jak na razie na plus, tylko przydałoby się zacząć operować na tamtym rynku jakimiś kwotami.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.03.2009 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bardzo utalentowany gracz, szczegolne wrazenie na mnie robi to jak potrafi sie ustawic na boisku i jak gra glowa.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cóż jeśli to prawda - to śmiać mi się chce z Bednarza, Cupiała i Skorży.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
To na pewno nie jest prawda.
gooro33 juz podkreslil 2 fragmenty które się wykluczają ![]() Przecież wszyscy w klubie mówili, że muszą szukać za granicą, bo ceny polskich ligowców są wzięte z kosmosu Jedyne na co ja bym się zgodził to sprzedaż Marcelo i zakup 2 zawodników jego typu, albo jeden młody perspektywiczny, darmowy, drugi starszy (Żewłakow, wg mnie on byłby wielkim wzmocnieniem Wisełki) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Słusznie, o Żewłakowie pisałem już kiedyś. Mógłby jednak grać jako lewy obrońca, gdyż tam mamy niestety deficyt dobrych walecznych piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Czytałem tego szmatławca w sklepie , pierwszy wniosek jaki mi się nasunął to że jest to sianie fermentu przed Derbami . Jeśli jednak byłaby to prawda to rozumiem że nie chodzi Wisełce już o sport tylko "czysty zysk" netto . Żal.
Uważam że klub takie artykuły (nawet z paszkwila Fuck-t) powinien szybko jednoznacznie i wyraźnie skomentować . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Na 20 wydarzeń z Fuckta 1 się sprawdza, więc bądźmy dobrej myśli.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie ma co płakać, dla mnie to było oczywiste. Zgodzę się z wami, że jest bardzo prawdopodobne, że ten artykuł Fucktowy nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, ale nie zmienia to faktu, że porusza ważną kwestię, z którą czas się pogodzić, żeby potem nie wylewać gorzkich łez na forum. Marcelo w lecie opuści nasz klub. Jestem przekonany, że jeśli ma klauzulę (mówi się o 1 milionie dolarów, jeśli się nie mylę) to znajdzie się ktoś gotowy wyłożyć takie pieniądze za bardzo perspektywicznego piłkarza. Gołym okiem widać, że chłopak z meczu na mecz coraz lepiej czyta europejską piłkę i staje się lepszym piłkarzem. W każdym razie teraz do roboty powinien wziąć się Bednarz i szukać JUŻ jego następcy, ale wszyscy wiemy jak będzie. Głowacki z Diazem na środku i Singlar z Broziem po bokach. Naprawdę zacznijcie już godzić się z tą myślą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jakąkolwiek siłę argumentów żeby zatrzymać takiego grajka będziemy mieć dopiero po wybudowaniu stadionu i to też raptem na parę sezonów i do pewnej oferowanej kwoty.
Zresztą do czasu wybudowania stadionu nawet my kibice nie bardzo mamy argumenty, bo nie wszyscy piłkarze będą chcieli się tułać z Wisłą przez ten rok. Dlatego albo nam się fartnie i na ten rok akurat Bednarz nam sprowadzi kilku Marcelów którzy się ograją i potem będziemy mogli zaatakować, albo nam się nie farnie ![]()
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 21.03.2009 o godz. 11:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Kowalski przyjdzie z wypożyczenia po sezonie to jego wypromują teraz.Nie ma co płakać póki mamy dług wobec Cupiała to trzeba sprowadzać za darmo ograć przez rok czy 2 i sprzedać.A później będzie stadion ,dług sie w końcu spłaci więc będzie można działać .
PS: Jakby co mamy Beto koleś potężny to sie go przemianuje na stopera o będzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nie wiem czemu tak smiejecie się z Faktu - jak na razie to ta gazeta miala najlepsze informacje w sprawach dotyczacych Wisły. Ja, w tę informację wierzę. Teraz pora promować Beto Diaza i - pozbyć się Cantoro - też cudzoziemiec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Marcelo w Olympiakosie? ,http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Akurat w to że Cupiał nie lubi cudzoziemców to nie wierzę, po prostu przyszła dobra oferta to sprzedali. Pewnie Baszczu będzie w przyszłym sezonie na stoperze grał.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 21.03.2009 o godz. 11:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zawsze przykro jak naszego dobrego grajka sprzedają. Ale z drugiej strony sprowadziliśmy grajka za free.. A dają nam za niego 2 mln euro.
Jakbyśmy tylko takie interesy robili (a nie Dawidy, Garguły i inne Łobodzińskie) to o naszą przyszłość byłbym spokojny. Panie Bednarz, rękawy zakasać i koleją perełkę poprosimy. Niekoniecznie z Brazylii |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kończy mu się kontrakt, czyli zgodnie z przepisami pół roku przez wygaśnięciem może podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. A Bednarz śpi, tak jak w przypadku Dolhy (notabene ostatni fachowiec w naszej bramce).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to znaczy, co? Bednarz mial przebić ofertę Greków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie tak do końca - badania rynku piłkarskiego przez Wisłę objęte są oczywiście tajemnicą. Widzę to tak, że pewne kontakty w Ameryce Południowej dają nam (na razie) dużą pewność sprowadzania niedrogich, lub wręcz darmowych piłkarzy, z duzym potencjałem.
Oczywiście Bednarz będzie mówił, że to cud. Ale uważacie, że powinien powiedzieć: mamy stale źródło dobrych darmowych pilkarzy? Żeby inni sie zorientowali i zaczęli nas uprzedzać? ps. to taka moja fantastyka - nikt niczego nie przeczytał w tym poście |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Jesli Marcelo odejdzie to bedzie znak ze idziemy w strone biznesu a nie rozwoju (pozbywanie sie perelek, brak bazy treningowej, scoutingu itp).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A to jest pewne czy mamy do tego podchodzic ze sie tak wyraże "FAKTowo"
![]() Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przyszlym sezonie Wisla bedzie grac na wygnaniu, a bez sprzedazy zawodnikow oznaczaloby to, ze Cupial musialby wpompowac kilkanascie milionow zlotych. Sytuacja gospodarcza nie napawa optymizmem, wiec raczej beda dalsze oslabienia zamiast wzmocnien. Nie wiadomo co z Brozkiem, bo jesli nie uda sie go sprzedac w tym sezonie to Wisla bedzie miala powazne klopoty finansowe...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
już na onecie o tym piszą masakra
ja bym się tak nie podniecał tym, bo to wcale nie jest taka duża kasa, no ale my Polacy nie umiemy się targować i szybko wymiękamy (przykład Błaszczykowski, miało być 5 mln Euro, a skończyło się wiadomo jak) Jeśli to prawda to dobrze, że Marcelo zostanie do końca rundy, bo byśmy mieli wieka dziurę w obronie teraz. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Czyli nastepny rok bedzie na przeczymanie!!byle sie utrzymac w lide bo nie ma stadionu!!Wierzcie w to ze jak wrocimy na R22 to Ciupiał odkreci kurek i powie,mamy prawdziwy stadion wiec teraz trzeba prawdziwych grajków sprowadzic
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fakt to scierwo jakich malo.Watpie,aby mieli jakiekolwiek potwierdzenie tego "hitu".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
to niech mi teraz ktos wytlumaczy jak sie do tego ma ta ponoc istniejaca klauzula 1 mln $?
Niemniej jednak gdyby faktycznie udalo sie sprzedac Marcelo za 2(!) mln euro to i tak nalezy to ocenic na plus. Normalnosc w Wisle i tak nie pojawi sie przed oddaniem stadionu wiec na razie widocznie tak musi byc. Pogodzmy sie z tym i zyjmy z tym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Pieniądze na transfery się znajdą kiedy będzie możliwość promocji i klubu i piłkarzy. Taki marketing bez stadionu to raczej zbyt duże ryzyko. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt napisal tekst o Marcelo w ktorym poczatek wyklucza koniec a na forum placz i lament
![]() ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|