The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2009, 09:24
Nie zmienia to faktu, że Marcelo jest łakomym kąskiem dla wielu klubów. Moim zdaniem jest to najbardziej perspektywiczny i utalentowany zawodnik jakiego mamy w kadrze. Gdyby pokazać go w szerszym gronie (puchary) to czuje, że mógłby paść rekord. Chyba, że ma kwotę odstępnego. Mam nadzieję, że nie będziemy chcieli opchnąć go przy pierwszej lepszej okazji.

Jestem pewien, że jakby wyliczyć statystykę Marcelo to byłby on najlepiej odbierającym zawodnikiem polskiej ligi. Sądzę że Cupiałi ma gdzieś czy to obcokrajowiec czy nie ważne aby dobrze grał. Także nie ma żadnego podziału obcokrajowców sprzedajemy, a Polaków nie. U nas panuje raczej zasada sprzedamy wszystkich za odpowiednią cenę.

Co do zaciągów z Brazylii to jakoż iż nie mamy skautingu jest to przynajmniej jakiś pomysł. Interesy z panem Perlarta wychodzą jak na razie na plus, tylko przydałoby się zacząć operować na tamtym rynku jakimiś kwotami.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.03.2009 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2009, 09:30
Bardzo utalentowany gracz, szczegolne wrazenie na mnie robi to jak potrafi sie ustawic na boisku i jak gra glowa.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.03.2009, 09:38
Cóż jeśli to prawda - to śmiać mi się chce z Bednarza, Cupiała i Skorży.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.03.2009, 10:21
To na pewno nie jest prawda.

gooro33 juz podkreslil 2 fragmenty które się wykluczają

Przecież wszyscy w klubie mówili, że muszą szukać za granicą, bo ceny polskich ligowców są wzięte z kosmosu

Jedyne na co ja bym się zgodził to sprzedaż Marcelo i zakup 2 zawodników jego typu, albo jeden młody perspektywiczny, darmowy, drugi starszy (Żewłakow, wg mnie on byłby wielkim wzmocnieniem Wisełki)
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2009, 10:23
Słusznie, o Żewłakowie pisałem już kiedyś. Mógłby jednak grać jako lewy obrońca, gdyż tam mamy niestety deficyt dobrych walecznych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.03.2009, 10:33
Czytałem tego szmatławca w sklepie , pierwszy wniosek jaki mi się nasunął to że jest to sianie fermentu przed Derbami . Jeśli jednak byłaby to prawda to rozumiem że nie chodzi Wisełce już o sport tylko "czysty zysk" netto . Żal.
Uważam że klub takie artykuły (nawet z paszkwila Fuck-t) powinien szybko jednoznacznie i wyraźnie skomentować .
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.03.2009, 10:40
Na 20 wydarzeń z Fuckta 1 się sprawdza, więc bądźmy dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
killabeez
Junior Member

Stary 21.03.2009, 11:04
Nie ma co płakać, dla mnie to było oczywiste. Zgodzę się z wami, że jest bardzo prawdopodobne, że ten artykuł Fucktowy nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, ale nie zmienia to faktu, że porusza ważną kwestię, z którą czas się pogodzić, żeby potem nie wylewać gorzkich łez na forum. Marcelo w lecie opuści nasz klub. Jestem przekonany, że jeśli ma klauzulę (mówi się o 1 milionie dolarów, jeśli się nie mylę) to znajdzie się ktoś gotowy wyłożyć takie pieniądze za bardzo perspektywicznego piłkarza. Gołym okiem widać, że chłopak z meczu na mecz coraz lepiej czyta europejską piłkę i staje się lepszym piłkarzem. W każdym razie teraz do roboty powinien wziąć się Bednarz i szukać JUŻ jego następcy, ale wszyscy wiemy jak będzie. Głowacki z Diazem na środku i Singlar z Broziem po bokach. Naprawdę zacznijcie już godzić się z tą myślą
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.03.2009, 11:10
Jakąkolwiek siłę argumentów żeby zatrzymać takiego grajka będziemy mieć dopiero po wybudowaniu stadionu i to też raptem na parę sezonów i do pewnej oferowanej kwoty.
Zresztą do czasu wybudowania stadionu nawet my kibice nie bardzo mamy argumenty, bo nie wszyscy piłkarze będą chcieli się tułać z Wisłą przez ten rok. Dlatego albo nam się fartnie i na ten rok akurat Bednarz nam sprowadzi kilku Marcelów którzy się ograją i potem będziemy mogli zaatakować, albo nam się nie farnie
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 21.03.2009 o godz. 11:23.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.03.2009, 11:21
Kowalski przyjdzie z wypożyczenia po sezonie to jego wypromują teraz.Nie ma co płakać póki mamy dług wobec Cupiała to trzeba sprowadzać za darmo ograć przez rok czy 2 i sprzedać.A później będzie stadion ,dług sie w końcu spłaci więc będzie można działać .

PS: Jakby co mamy Beto koleś potężny to sie go przemianuje na stopera o będzie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.03.2009, 11:23
nie wiem czemu tak smiejecie się z Faktu - jak na razie to ta gazeta miala najlepsze informacje w sprawach dotyczacych Wisły. Ja, w tę informację wierzę. Teraz pora promować Beto Diaza i - pozbyć się Cantoro - też cudzoziemiec.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WislakWloszczowa
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.03.2009, 11:26
Marcelo w Olympiakosie? ,http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.03.2009, 11:27
Akurat w to że Cupiał nie lubi cudzoziemców to nie wierzę, po prostu przyszła dobra oferta to sprzedali. Pewnie Baszczu będzie w przyszłym sezonie na stoperze grał.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 21.03.2009 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2009, 11:34
Zawsze przykro jak naszego dobrego grajka sprzedają. Ale z drugiej strony sprowadziliśmy grajka za free.. A dają nam za niego 2 mln euro.
Jakbyśmy tylko takie interesy robili (a nie Dawidy, Garguły i inne Łobodzińskie) to o naszą przyszłość byłbym spokojny.

Panie Bednarz, rękawy zakasać i koleją perełkę poprosimy. Niekoniecznie z Brazylii
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2009, 11:40
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Akurat w to że Cupiał nie lubi cudzoziemców to nie wierzę, po prostu przyszła dobra oferta to sprzedali. Pewnie Baszczu będzie w przyszłym sezonie na stoperze grał.
Kończy mu się kontrakt, czyli zgodnie z przepisami pół roku przez wygaśnięciem może podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. A Bednarz śpi, tak jak w przypadku Dolhy (notabene ostatni fachowiec w naszej bramce).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.03.2009, 11:43
to znaczy, co? Bednarz mial przebić ofertę Greków

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 21.03.2009, 11:46
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Zawsze przykro jak naszego dobrego grajka sprzedają. Ale z drugiej strony sprowadziliśmy grajka za free.. A dają nam za niego 2 mln euro.
Jakbyśmy tylko takie interesy robili (a nie Dawidy, Garguły i inne Łobodzińskie) to o naszą przyszłość byłbym spokojny.

Panie Bednarz, rękawy zakasać i koleją perełkę poprosimy. Niekoniecznie z Brazylii
A czy Ty rozumiesz, że sam Bednarz mówił, że sprowadzenie piłkarza tej klasy co Marcelo, w tym wieku, to był ogromny cud, zbieg wielu przychylnych nam okoliczności itd. Bo już takiego Romeu latem nie sprowadziliśmy, a Beto może wypalić, a może nie. Więc jak sam widzisz, załatwić taką perełkę, która przyjdzie, pogra dwa rok-dwa i pójdzie za 2 miliony euro nie jest tak łatwo. Inaczej mielibyśmy 11 takich Marcelów i byli bogatsi o 22 miliony euro co dwa lata...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.03.2009, 11:57
nie tak do końca - badania rynku piłkarskiego przez Wisłę objęte są oczywiście tajemnicą. Widzę to tak, że pewne kontakty w Ameryce Południowej dają nam (na razie) dużą pewność sprowadzania niedrogich, lub wręcz darmowych piłkarzy, z duzym potencjałem.
Oczywiście Bednarz będzie mówił, że to cud. Ale uważacie, że powinien powiedzieć: mamy stale źródło dobrych darmowych pilkarzy? Żeby inni sie zorientowali i zaczęli nas uprzedzać?

ps.
to taka moja fantastyka - nikt niczego nie przeczytał w tym poście

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 21.03.2009, 11:58
Jesli Marcelo odejdzie to bedzie znak ze idziemy w strone biznesu a nie rozwoju (pozbywanie sie perelek, brak bazy treningowej, scoutingu itp).
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.03.2009, 12:02
A to jest pewne czy mamy do tego podchodzic ze sie tak wyraże "FAKTowo"
Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 21.03.2009, 12:05
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jesli Marcelo odejdzie to bedzie znak ze idziemy w strone biznesu a nie rozwoju (pozbywanie sie perelek, brak bazy treningowej, scoutingu itp).
W przyszlym sezonie Wisla bedzie grac na wygnaniu, a bez sprzedazy zawodnikow oznaczaloby to, ze Cupial musialby wpompowac kilkanascie milionow zlotych. Sytuacja gospodarcza nie napawa optymizmem, wiec raczej beda dalsze oslabienia zamiast wzmocnien. Nie wiadomo co z Brozkiem, bo jesli nie uda sie go sprzedac w tym sezonie to Wisla bedzie miala powazne klopoty finansowe...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.03.2009, 12:05
już na onecie o tym piszą masakra
ja bym się tak nie podniecał tym, bo to wcale nie jest taka duża kasa, no ale my Polacy nie umiemy się targować i szybko wymiękamy (przykład Błaszczykowski, miało być 5 mln Euro, a skończyło się wiadomo jak)
Jeśli to prawda to dobrze, że Marcelo zostanie do końca rundy, bo byśmy mieli wieka dziurę w obronie teraz.

Odpowiedz cytując
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.03.2009, 12:58
Czyli nastepny rok bedzie na przeczymanie!!byle sie utrzymac w lide bo nie ma stadionu!!Wierzcie w to ze jak wrocimy na R22 to Ciupiał odkreci kurek i powie,mamy prawdziwy stadion wiec teraz trzeba prawdziwych grajków sprowadzic!!!Chodz jestem pełen szacunku dla Pana C. za to co zrobil dla Wisły to jakos k...a nieche mi sie w to wierzyc!!
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 21.03.2009, 13:18
Fakt to scierwo jakich malo.Watpie,aby mieli jakiekolwiek potwierdzenie tego "hitu".
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 21.03.2009, 13:32
maciek777 napisał(a):Wyświetl post
Fakt to scierwo jakich malo.Watpie,aby mieli jakiekolwiek potwierdzenie tego "hitu".
Moze i scierwo, ale Marcelo raczej odejdzie po tym sezonie...
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.03.2009, 13:33
to niech mi teraz ktos wytlumaczy jak sie do tego ma ta ponoc istniejaca klauzula 1 mln $?
Niemniej jednak gdyby faktycznie udalo sie sprzedac Marcelo za 2(!) mln euro to i tak nalezy to ocenic na plus.
Normalnosc w Wisle i tak nie pojawi sie przed oddaniem stadionu wiec na razie widocznie tak musi byc. Pogodzmy sie z tym i zyjmy z tym.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2009, 13:49
eye63 napisał(a):Wyświetl post
A czy Ty rozumiesz, że sam Bednarz mówił, że sprowadzenie piłkarza tej klasy co Marcelo, w tym wieku, to był ogromny cud, zbieg wielu przychylnych nam okoliczności itd. Bo już takiego Romeu latem nie sprowadziliśmy, a Beto może wypalić, a może nie. Więc jak sam widzisz, załatwić taką perełkę, która przyjdzie, pogra dwa rok-dwa i pójdzie za 2 miliony euro nie jest tak łatwo. Inaczej mielibyśmy 11 takich Marcelów i byli bogatsi o 22 miliony euro co dwa lata...
Cud, nie cud. Bez pracy na pewno kolejny taki cud się nie zdarzy. A dzisiejsza piłka to w dużej mierze biznes więc wydaje mi się, że i tak złego interesu byśmy nie zrobili jeśli te informacje się potwierdzą.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.03.2009, 13:58
losiu2001 napisał(a):Wyświetl post
Czyli nastepny rok bedzie na przeczymanie!!byle sie utrzymac w lide bo nie ma stadionu!!Wierzcie w to ze jak wrocimy na R22 to Ciupiał odkreci kurek i powie,mamy prawdziwy stadion wiec teraz trzeba prawdziwych grajków sprowadzic!!!Chodz jestem pełen szacunku dla Pana C. za to co zrobil dla Wisły to jakos k...a nieche mi sie w to wierzyc!!
Z punktu widzenia biznesowego to jak najbardziej rozsądne rozwiązanie.
Pieniądze na transfery się znajdą kiedy będzie możliwość promocji i klubu i piłkarzy. Taki marketing bez stadionu to raczej zbyt duże ryzyko.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.03.2009, 14:07
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Chociaż jakby to była prawda to 9 mln na paru grajków by wystarczyło.
Cupiał obecnie bardziej chce odzyskac pieniądze niż kupowac więc nie pajałbym zbytnią nadzieją niestety.
Oby to był tylko przed derbowy blef.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 21.03.2009, 14:07
Fakt napisal tekst o Marcelo w ktorym poczatek wyklucza koniec a na forum placz i lament
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów