The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 11:51
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co można wyczytać na stadionwisly.info , dla przyjezdnych na naszym stadionie jest przeznaczonych około 1900 miejsc.
Zaden njus wiadomo o tym od początku budowy- mieli miec narożnik w którym ma być pojemność 1919 osób
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.04.2010 o godz. 15:03.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.04.2010, 12:06
Co do krzesełek to może udałoby się w firmie ktora je produkuje dowiedzieć jaki model krzesełek został zamówiony?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.04.2010, 13:34
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj upływa termin odpowiedźi Prezydenta na moją ostatnią interpelację (23 pytania) w sprawie stadionu i zadzwoniłem do UMK z przypomnieniem, ale niestety otrzymałem przez telefon informację, że dostanę dziś pismo od Prezydenta informujące o przedłużeniu terminu do 30 kwietnia, ze względu na to, że ZIKIT nie miał czasu przygotować odpowiedźi, bo miał ważniejsze sprawy... Zadzwoniłem więc do ZIKIT, ale pani dyrektor Niedziałkowska jest na urlopie do przyszłego tygodnia, a jej zastępców podobno nie ma w siedzibie ZIKIT, więc prosiłem o połączenie z jakimkolwiek z pracowników, którzy zajmują się stadionem, lecz niestety nikt tam nie odbiera telefonu. Chyba tam nikt nie świadczy pracy, a mi tłumaczą, że mają ważniejsze sprawy...
do Arapaho: albo burdel albo nikt się tym nie zajmuje... ja też się tym irytuję, że nikt nic nie robi, a my się denerwujemy... bo dla nas stadion jest najważniejszy, dla nich tylko dodatkowa praca, a wolą przecież spokojnie zjeść "kebaba z czosnkiem" i wypić herbatkę w godzinach pracy. A później na sesjach i komisjach jeszcze mnie beszczelnie proszą, żebym nie składał interpelacji, bo musza odpisywać. Sic!
do Kuba: w sprawie tych krzesełek byłem u zastępcy prezydenta ds. inwestycji Trzmiela i powiedział mi, że on nie widział tych krzesełek, a za wybór ich odpowiada pani dyrektor Niedziałkowska, która nie odbiera komórki. Miał być prezydent Majchrowski na stadionie i zobaczyć stan prac, ale podobno ze względu na śmierć pracownika nie był i wizytował tylko stadion po drugiej stronie błoń. Przecież mógł przyjechać parę dni później. Natomiast Trzmiel powiedział mi też, że mają być te krzesełka wystawione na stadionie w dniu otwartym 1 maja, tyle że wtedy już może być za późno, żeby zmienić zamówienie, a dalej nie ma oficjalnego potwierdzenia tej daty jako dnia otwartego. Chyba nie chcą żeby kibice przyszli. Dzisiaj jeszcze zadzwonię, a jutro podejdę ze skargą za te zaniechania jego pracowników i może się coś ustnie dowiem więcej...
ps. gdybym był prezydentem to bym osobiście sprawdził i rozliczył tych nierobów z pracy!
A dzisiaj komisja sportu RMK na stadionie przy Kałuży...
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=15416&sub=biezacy_plan
To po prostu skandal. Dziwię sie, że żaden dziennikarz nie potrafi opisać w ogólnopolskiej lub chociaż lokalnej prasie tego burdelu, niekompetencji w nadzorze nad inwestycją, "pracowitości" urzędników, podejścia do sprawy tak ważnej nie tylko dla kibiców, ale i wizerunku oraz finansów miasta. Niech ktoś im w końcu jakkolwiek dobierze się do tyłka, by choć przez chwilę zaczęli profesjonalnie pracować....

A my płacimy podatki na tych obiboków i darmozjadów - za co?!
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 27.04.2010, 13:46
nie dało by się nasłać kontrole z NIK na ta budowę
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 27.04.2010, 13:55
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Natomiast Trzmiel powiedział mi też, że mają być te krzesełka wystawione na stadionie w dniu otwartym 1 maja, tyle że wtedy już może być za późno, żeby zmienić zamówienie, a dalej nie ma oficjalnego potwierdzenia tej daty jako dnia otwartego
Właśnie chciałem o to zapytać, bo widziałem niedawno filmik na którym prezydent Majchrowski zachwala stadion Cracovii i mówi o dniu otwartym. Materiał znajduje się tu http://www.youtube.com/watch?v=IDwFhRLRFS4 wypowiedź w tym temacie jest od 7:10. Wynika z tego, ze dzień otwarty to będzie sobota 1.05.2010 w godzinach od 10:00 do 15:00 na obu stadionach. Może nie potrzeba oficjalnego potwierdzenia.
Odpowiedz cytując
joyrider
Senior Member

Stary 27.04.2010, 14:06
Właśnie co z tym Dniem Otwartym?
W umyśle Wisła w herbie siekiera
KRZESZOWICE
Nas wiecznie z Wisły duma rozpiera!

Poszukuję ludzi jeżdżących na Wisłę z okolic Krzeszowic.Pisać PRIV
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.04.2010, 14:18
Dzieńdobry
JA PIERD**E !!!!!!!!!
Gdzie są informacje na temat dnia otwartego ? PYTAM SIE ? GDZIE ? Co to ma być za organizacja... zero !!!!!!!! POWTARZAM ZERO ! Zero informacji takich o których chcielibyśmy wiedzieć wszyscy, popatrzcie na wspomniany juz stadion Legii ! Strona o stadionie opisuje wszystko : za przeproszeniem jak sobie robotnik pierdnie w krzesełko to niemal że opisują jaki odgłos sie rozchodzi, a my nawet nie wiemy kiedy jest Dzień Otwarty, dzień otwarty o który sie domagamy od wielu miesięcy...
Ale wszyscy to mają w dupyie.....
Dobranoc....JEZU>.... jak mnie to wpienia....
Odpowiedz cytując
joyrider
Senior Member

Stary 27.04.2010, 14:44
Wielkie dzięki....
No i plany na sobotę już znamy
W umyśle Wisła w herbie siekiera
KRZESZOWICE
Nas wiecznie z Wisły duma rozpiera!

Poszukuję ludzi jeżdżących na Wisłę z okolic Krzeszowic.Pisać PRIV
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 27.04.2010, 15:18
Nie no zajebiście! dzięki Radnemu i youtube dowiadujemy się kiedy bedzie Dzień Otwarty, krzesełka SKWK wyprasza gdzies na korytarzach za pięc dwunasta, Ochalik pieprzy że oni nic nie wiedzą bo ich na budowe nie wpuszczają (to odnośnie wypadku o który go pytali) albo że akcja marketinowa juz od dawna trwa bo kopacze jeżdzą po szkolach i rozmawiają z uczniami mega sic !w ZIKIT-cie nie odbieraja telefonów a szefowa sobie siedzi na urlopie, o murawie,północnej i IT - nie ma słowa, Prezydencio - przesuwa termin interpelacji - bo mial ważniejsze sprawy - no jasne przeciez "musial" wizytwowac kurnik na Kaluży.A jednynego Radnego który interesuje sie stadionem - traktują jak natreta ktory im przeszkadza w cięzkim zmaganiu sie w ciągu dnia ze szklankami herbaty czy kawy.
Prezesa SSa nie ma , dyr ds marketingu też, skautem został towarzysz Kapka.Suuuuper.
Nie chcę byc czarnowidzem ale jeśli w tym roku bedzie Mistrz- to bedzie to najprawdopodobniej ostatni - na długie lata.Inwestycje w młodzież i bazę w Lechu od kilku lat i zapowiadane gigantczne transfery Legii ( nie pomijając parchów i niesamowitego działania w kwestii bazy Filipiaka i jego zaufania do dość dobrego trenera ktory może w dłuższym okresie zrobic wynik )- są dla nas bardzo złym znakiem.
Budowa bazy i sieci skautingu trwa kilka lat ci którzy zaczeli 2-3 lata temu o tyle nas będą wyprzedzać bo jakoś nie wierzę że nadrobimy to w sposób analogiczny do lat 98-99 tj.wielkimi transferami
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.04.2010, 15:39
Wszystko co piszecie jest niestety prawdą. Może najwyższy czas dać wyraz swojemu niezadowoleniu? Czarne chmury zbierają się nad Wisłą...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.04.2010, 16:16
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę byc czarnowidzem ale jeśli w tym roku bedzie Mistrz- to bedzie to najprawdopodobniej ostatni - na długie lata.Inwestycje w młodzież i bazę w Lechu od kilku lat i zapowiadane gigantczne transfery Legii ( nie pomijając parchów i niesamowitego działania w kwestii bazy Filipiaka i jego zaufania do dość dobrego trenera ktory może w dłuższym okresie zrobic wynik )- są dla nas bardzo złym znakiem.
Wdech i wydech. czyżby efekt wiosennego przegrzania ?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 27.04.2010, 18:36
^^^Następny który myśli że mamy wykupiony abonament na Mistrza.Życzę żebyś tylko nie miał jesiennej depresji na Suchych Stawach.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 27.04.2010, 18:57
^^ Bo jak się wyżalisz na forum to od razu prace przyspieszą
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.04.2010, 20:30
Co do dnia otwartego to bedzie tak, ze beda robione grupy ok.25 osobowe z "przewodnikami", ktory bedzie oprowadzal po budowie. Nie bedzie mozna zagladnac w kazde miejsce ze wzgledow bezpieczenstwa.

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 28.04.2010, 10:23
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
^^ Bo jak się wyżalisz na forum to od razu prace przyspieszą
Mój ulubiony 15 latek się odezwał .No i zobacz na kamerce jak przyspieszyły ,hehe
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.04.2010, 10:31
mogę prosić o zdj z kamerki na A/B?

nie śmiga mi ta kamera.

edit:

dziękuję, PiotrG!
Ostatnio edytowane przez Proud : 28.04.2010 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.04.2010, 10:59

Cytat:
No i zobacz na kamerce jak przyspieszyły ,hehe
W sumie mogą konstrukcję postawić i w miesiąc, to i tak na razie mało ważne. Dopóki nie zobaczę informacji o podpisanych aneksach/umowach na pozostałe prace, nie uwierzę w powrót Wisły na następny sezon na stadion. Patrząc na poczynania ZIKITu czuję, że runda jesienna 2010/2011 zostanie rozegrana przez Wisłę na Hutniku.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:04
Proud napisał(a):Wyświetl post
mogę prosić o zdj z kamerki na A/B?

nie śmiga mi ta kamera.

edit:

dziękuję, PiotrG!
Kurcze, mnie też tak kamerka A/B nie śmiga. Daję "odśwież łącze" to wtedy mi wyskakuje jakiś błąd i cały FF się zamyka. Ściągnąłem jeszcze raz Quicktima i problem nie zniknął. Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje?

Na oficjalnej pojawił się komunikat o dniu otwartym.

Oficjalna strona Wisły Kraków napisał(a):
"Pierwszego maja Urząd Miasta Krakowa organizuje dzień otwarty stadionu Wisły. Każdy chętny między 10:00 a 15:00 będzie się mógł z bliska przyjrzeć budowie stadionu przy Reymonta 22.

Obiekt będzie udostępniony dla odwiedzających 1 maja 2010 r. w godz. 10.00 – 15.00 i wtedy pod opieką przewodnika będzie możliwe wejście na teren budowy. Ze względów bezpieczeństwa grupy zwiedzających mogą liczyć jednorazowo maksymalnie 25 osób. Z każdą grupą porozmawiają przedstawiciele wykonawcy i klubu.

Program dnia otwartego:
- wejście/wjazd od al. 3-go Maja;
- Pawilon Medialny (I p.);
- zejście na parter – wyjście na poziom płyty boiska obok trybuny E;
- wejście na sektor E5 – przejście górą trybuny E – zejście przez sektor E1 - powrót na parking od str. al. 3-go Maja.

Na czas zwiedzania, od strony Błoń, dostępny będzie klubowy parking od strony Al. 3-go Maja (ok. 60-70 miejsc w wydzielonym sektorze).

W Pawilonie Multimedialnym będzie można obejrzeć film przedstawiający budowę stadionu, plansze z wizualizacjami i makietę, a następnie udać się na trybuny, skąd będzie można obserwować postęp prac (dla grup zwiedzających wydawane będą specjalne identyfikatory).

Dzień otwarty stadionu może będzie też okazją do spotkania piłkarzy i trenerów aktualnego Mistrza Polski.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA"

Mam nadzieję, że informacja ta pojawi się także w krakowskich mediach, żeby większa liczba osób mogła się o tym dowiedzieć.

Ciekawie zapowiada się ta wycieczka.. pawilon medialny, boiska przy trybunie E (która stoi od roku), przejście na górne rzędy trybuny E...

Po byku można będzie zwiedzić najnowszą część budowy

Ja wiem, że są względy bezpieczeństwa. Ale nikt mnie nie przekona, że przy odrobinie dobrej woli nie można było wpuścić tych małych grupek do sky-boxów w trybunie C. No nic. Ważne że dzień otwarty został oficjalnie ogłoszony. Choć istotniejsze są i tak ostatnie przetargi bez rozstrzygnięcia których stadion nie będzie dopuszczony do gry..
Powód: dzień otwarty
Ostatnio edytowane przez QBAS : 28.04.2010 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.04.2010, 13:15
@QBAS

U mnie jest ten sam problem.

Rozwiązałem go troszkę prowizorycznie - uruchamiam IE ( tak, tak, jestem otwarty na świat - dosłownie ) i tam uruchamiam kamerki. Na początku w QT wyświetla "404", ale jak daję refresh ( w QT te dwie strzałeczki ) to po kilku odświeżeniach rusza.

A w FF cały czas wywala, od jakiegoś miesiąca.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:16
@QBAS Najnowszy quicktime robi jaja sciągnij sobie wcześniejszą wersje
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:21
Rzeczywiście problem jest od kilku tygodni bo wcześniej było dobrze. Teraz tylko cieszy fakt, że to nie mój sprzęt nawalił, a QT jak mówicie
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.04.2010, 13:23
Tez tak mialem z QT, wiec sciagnalem jakis QT alternative czy cos takiego, i działa, tyle ze nie widze normalnego panelu tego okienka z kamery, zamiast niego mam czarny pasek, gdzie na slepo musze naciskac "play" zeby odswiezyc obraz
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:23
ewentualnie quick time alternative. Ja z tego korzystam i działa bez problemu.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.04.2010, 13:57
Dzień otwarty - info
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...tadionu_wisly/

najlepiej to zabrac ze soba byle prześcieradła z odpowiednimi haslami na nich.. bedzie zapewne duzo osob z telewizji, radia itp, mozna je bedzie rozlozyc po trybunach i naglosnic sprawe z tym stadionem.. zeby w koncu naglosnili jakie jaja towarzysza temu stadionowi.. i ze zaden powrot na stadion w nastepnej rundzie nie jest mozliwy
to jest ten jedyny dzien kiedy media moga sie zainteresowac sprawa
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.04.2010 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.04.2010, 14:24
bedą przedstawiciele wykonawcy a takze ktos z miasta na tym dniu otwartym wiec Ci ktorzy sie udadza na dzien otwarty mogli by go popytac o przetargi na IT itp.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 28.04.2010, 14:37
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Mój ulubiony 15 latek się odezwał .No i zobacz na kamerce jak przyspieszyły ,hehe
Arapaho nie wiesz kim jestem i ile mam lat a to raczej twoje narzekania wyglądają jakbyś miał 12 lat i ktoś ci zabrał cukierka Widzę że nie lubisz krytyki, a tak na przyszłośc nie traktuj ludzi protekcjonalnie szczególnie jeśli nie wiesz z kim masz do czynienia
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 28.04.2010 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 28.04.2010, 15:32
co za kpina z tym dniem otwartym

widok z sektora E można zobaczyć na zdjęciach i kamerach
tak naprawde liczy się wnętrze C, poziomy, widok z samej trybuny etc

skandal.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.04.2010, 15:46
Kuba napisał(a):Wyświetl post

skandal.
Może to dobry moment, żeby wyrazić swoje niezadowolenie z tego, co dzieje się w okół tej budowy? Powinno przyjść sporo osób, a chyba 99% z nas jest na maksa w****iona na Majchra i naszych działaczy za bierność. Odpowiednio ukierunkować emocje i skończy się wywiezieniem Majchra i Turzańskiego na taczkach ze swoich ciepłych biur i zrównaniem z ziemią budowy przy Kałuży.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.04.2010, 16:03
Kuba napisał(a):Wyświetl post

skandal.
To było do przewidzenia, że nie wpuszczą na C podczas budowy.
Takich rzeczy się nie praktykuje mdz. in. ze względów bezpieczeństwa.

A teraz jeszcze po tym wypadku śmiertelnym to już w ogóle będą dmuchać na zimne.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 28.04.2010, 16:04
Dobrze piszecie, ten dzień otwarty, a w zasadzie zamknięty, bo trybuna E to JEDYNA trybuna, która jest cała otwarta, to jedyna okazja do zainteresowania sprawą stadionu mediów. Na pewno choć jeden dziennikarz z każdej większej redakcji się pokaże, żeby kilka zdań skrobnąć. Jeśli udałoby się ich zainteresować sprawą wiślackiego stadionu to może w końcu sprawa nabrałaby rozgłosu na jaki "zasługuje"..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów