|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
rowniez popieralbym kandydature Kupisza. Ale to wszystko zalezy od tego jaka polityke obierze Jaga po sezonie - czy wznacniania (apetyt rosnie w miare jedzenia, wtedy nie ma szans) albo wyprzedazy (pokazalismy sie, pilkarze nabrali wartosci, warto sprzedac a posciagac talenty i moze za pare lat znowy bedziemy na pudle).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jak coś to macie konkurencję jeśli chodzi o Yrka. Doszło Bordeaux.
http://www.eurofutbol.pl/news/267384...czen-Bordeaux/
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.05.2011 o godz. 15:20.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
To samo tyczy sie Sikorskiego. 1 milion Euro minimum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kupiszowi kontrakt sie niby konczy ale ma klauzule o przedłuzeniu
wiec zapomnijcie ze Jaga go wypusci za free ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Kupisz, Traore, Ntibazonkiza, Sobota, Broź
najlepsi z tych, których można mieć, w Saidiego nie wierzę, ale fajnie by było parchatym na nosie zagrać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Broź? No chyba zwariowałeś... Najbardziej chaotycznie grający obrońca ligi! Z Widzewa to już Dudu jest 3x lepszy. I nie wiem dlaczego nie wymieniłeś Plizgi z Zagłębia. Jest lepszy od całej wymienionej przez Ciebie piątki.
Ostatnio edytowane przez Edson : 09.05.2011 o godz. 15:21.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Broź? Przecież to pomocnik. Plizga też by się przydał i co ważne to Polak.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mówimy o Polakach to może Grzegorz Rasiak?
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Auxerre wycenia Jelenia na 6mln euro wiec to na prawde jest transferowe s-f a Rasiak moze przy Maaskancie by sie rozwinał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wisła może negocjować kontrakt indywidualny. Jak Kupisz przystanie na niego to Jaga nie ma nic do powiedzenia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
jak dla mnie transfery powinny wyglądać tak :
Traore, Kupisz, Suvorov, Plizga + 2 z zagranicy ( obrońcy ) a z Rasiakiem to nie byłby taki zły pomysł na ławce za genka jako druga 9 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Plizga jest cienki ogladnij moze czasem jakis mecz, zanim cos powiesz |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wymieniacie wielu piłkarzy ale prawda jest taka że mało który byłby wzmocnieniem naszej pierwszej 11 a chyba głównie o to chodzi ponieważ jeśli chcemy awansować do fazy grupowej LM i tam się nie zbłaźnić potrzebujemy na pierwszym miejscu mocniejszego pierwszego składu. Gdy wzmocnimy 3 , może 4 piłkarzami pierwszą 11 to i od razu będziemy mieć 4 dobrych zmienników , tacy zawodnicy jak Kupisz i Plizga niczego nie wniosą do naszej drużyny. Zamiast tracić pieniądze na prowizje i kontrakty takich piłkarzy lepiej przeznaczyć to na kogoś naprawdę dobrego , taki jest moje zdanie . Traore jest dobry, ale czy na skrzydło ? Ja widziałbym go bardziej na rozegraniu i wtedy zrobiłbym miejsce na skrzydle dla Melexa. Inne kandydatury z Polskiej ligi są za słabe no chyba że Wojciechowski rozdupczyłby Polonię
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Taki mały szczegół - Broź to bardziej środkowy pomocnik, niż obrońca...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Rasiak , Jeleń , Seedorf ludzie ogarnijcie się
![]() Jak już patrzymy na Polskich piłkarzy grających na terenie Polski to pewnie nasi skaucie obserwują , ale wątpię żeby ktoś z czołówki do nas przyszedł , no może jak Boguś sypnie 1 mln Euro na jakiegoś Polskiego piłkarza ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Źródło proszę.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ja osobiście widziałbym u Nas trójkę z Widzewa:Madera/Dudu, Panka, Grzelczak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() Kupisz to wazny zawodnik dla Jagi wiec nie wierze by czekali na przedluzenie do ostatniej chwili. Jesli tylko od klubu by zalezalo przedluzenie to juz by ono bylo. Skoro do teraz nie przedluzyli to znaczy, ze zawodnik tez ma cos do powiedzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Oj również bym sobie życzyła Dudu z Widzewa, może też Maderę.
Ponadto z listy dostępnych po tym sezonie to oczywiście warto popatrzeć za Kupiszem czy Plizgą. Poza tym z polskiej ligi to pomyśleć można też o A.R.Traore, Sobocie czy też Sikorskim/Piechu. O graczach z innych lig czy też wolnych nie będę się wypowiadać, bo cóż ja o nich wiem. Tutaj jest rola Stana i jego współpracowników by badali inne (tanie) rynki. Mam nadzieję, że nas mile zaskoczy Holender w wakacje. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plizga jest cienki? To jaki w takim razie jest Kirm? A Broź wg 90minut.pl to obrońca, co z tego, że parę razy grał jako pomocnik.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Lechia to wpierw sama musi go wykupic.Potem moze ewentualnie go nie sprzedac ![]() ![]()
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jezeli Wisła bedzie grala w eliminacjach do LM to niewykluczone, ze Traore sam by chcial przejsc do Wisły w co ja osobiscie nie wierze. Juz pisałem kiedys - zamiast podbierac pilkarza Lechii Gdansk moznaby zwrocic uwage na Nwaogu. Stan cos mowił, ze obserwuje tez pilkarzy z polskich lig wiec moze i on jest w kregu zainteresowan.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
doinformuj się najpierw
Traore ma dawno podpisany kontrakt z Lechią, bez zapisanej sumy odstępnego
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 09.05.2011 o godz. 19:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
gdybym był na miejscu Valckxa to sprowadziłbym do Wisły tego oto zawodnika:
http://www.transfermarkt.de/de/ismae...ler_30715.html kończy mu się kontrakt w czerwcu, a z tego co wiemy to Stan jeździł oglądać piłkarzy AEK Ateny, także może bierze pod uwagę sprowadzenie tego zawodnika? Do tego, kluby greckie przeżywają ostatnio olbrzymie problemy finansowe... wcale bym się nie zdziwił gdyby ten gwiazdor do nas trafił... odchodzi od nas kilku zawodników, którzy pobierali nie małe pieniądze, więc kasa na podpis i na kontrakt z pewnością by się znalazła... pytanie tylko czy tej klasy zawodnik chciałby do nas przyjść? ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lechia będzie miała z nim takie same jaja jak my z Uche. To piłkarz niezdyscyplinowany co udowodnił nam swoją postawą w Rosenborgu i pokazując środkowy palec sędziom i kibicom.
![]()
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,66...o_2011_r_.html Ale i tak transfer bardzo, ale to bardzo mało realny. Fakt jest taki, że o ile ofensywa prezentuje jakiś poziom, to defensywa (oprócz Pareiki) gra dramatycznie. Priorytetem powinien być lewy obrońca, bo na dzień dzisiejszy w składzie pierwszego zespołu nie ma ani jednego takiego zawodnika. Można zapytać o młodych Polaków - Krychowiaka i Janotę. Cywka też interesujący chłopak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
m.transfermarkt.de/de/grzegorz-krychowiak/profil/spieler_45184.html
m.transfermarkt.de/de/timothee-kolodziejczak/profil/spieler_84085.html m.transfermarkt.de/de/tomasz-cywka/profil/spieler_38558.html m.transfermarkt.de/de/radoslaw-majewski/profil/spieler_45042.html m.transfermarkt.de/de/blazej-augustyn/profil/spieler_42029.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
timothee kolodziejczak na pewno do nas przyjdzie
![]() |
|
|