The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2011, 16:18
Kto by pomyślał, że Kew będzie w pokoju z Wojtkiem Łobodzińskim ^^ Łobo to rzeczywiście jeden wielki żart ;P

westersyl, świetny filmik. Nic nie trzeba dodawać, Sobol jest jedyny.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.02.2011, 16:23
Oglądając zdjęcia/filmiki ze zgrupowania dostrzegłem że Nourdin straszliwie schudł Nie wiem czemu, ale liczę że będzie taką małą niespodzianką(na plus oczywiście) w nadchodzących meczach
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 15.02.2011, 16:45
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Oglądając zdjęcia/filmiki ze zgrupowania dostrzegłem że Nourdin straszliwie schudł Nie wiem czemu, ale liczę że będzie taką małą niespodzianką(na plus oczywiście) w nadchodzących meczach
Z racji tego że jednych braci się pozbyliśmy z klubu, proponuję ściągnąć dla równowagi brata Nourdina Kiwkę ma niezłą i mielibyśmy rozwiązany problem z napastnikami. Jeśli nie wyszłoby mu z bratem zawsze mógłby wspomóc Wisłę na hali

A propo zrzucenia kilogramów u Nourdina Widać że mu zależy i może wbije kolejną bramkę w derbach.
http://www.youtube.com/watch?v=gxvNGy5jUeA
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.02.2011, 18:10
Ktoś mówił, że Boukhari schudł ? :|
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.02.2011, 18:31
a wygląda jakoś przeraźliwie grubo na tym zdjęciu? Może się nie znam ale chyba mimo wszystko schudł sporo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.02.2011, 18:42
Boukhari schudł kilka kilo już przed rozpoczęciem przygotowań co można było przeczytać w jednym z newsów. Także w wolnym okresie od treningów raczej nie objadał się kababami. Zresztą widać to chociażby po filmikach jak Nourdin się porusza, o wiele lżej w minionej rundzie biegał jak czołg.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 16.02.2011, 12:54
Jirsak szaleje!

"Warto podkreślić, że dwa gole ze stałych fragmentów gry strzelił Tomas Jirsak. Najpierw wykorzystał zbyt długie ustawianie się muru i rzutu wolnego przymierzył w samo okienko, a potem zdobył bramkę bezpośrednio z rzutu rożnego!"
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 16.02.2011, 12:58
Z oficjalnej:
Podobno to już koniec „Małego”. Teraz jest „Silny”.
(śmiech) Oglądałem film „Wojna polsko-ruska”, w którym rolę Silnego gra Borys Szyc. Każdy mówi, że z nową fryzurą jestem do niego podobny. Teraz więc mam ksywę „Silny”. Śmieję się z tego, ale jeśli koledzy tak mają do mnie mówić, to nie ma problemu.

Według mnie w tym filmie to prędzej Guła wystąpił:

http://www.youtube.com/watch?v=9pMjzgPcjVk
KOPER
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.02.2011, 13:47
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak szaleje!

"Warto podkreślić, że dwa gole ze stałych fragmentów gry strzelił Tomas Jirsak. Najpierw wykorzystał zbyt długie ustawianie się muru i rzutu wolnego przymierzył w samo okienko, a potem zdobył bramkę bezpośrednio z rzutu rożnego!"
A przy dobrze ustawionym murze umie uderzyć?Niech facet bierze się do roboty,bo coś czuje,że jak ominą kontuzje Melexa to Czech piłki w meczu nie powącha. To samo Garguła. Nie trzeba dodawać,że taka sytuacja jest in plus dla drużyny.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.02.2011, 14:46
kubamusial napisał(a):Wyświetl post
Z oficjalnej:
Podobno to już koniec „Małego”. Teraz jest „Silny”.
(śmiech) Oglądałem film „Wojna polsko-ruska”, w którym rolę Silnego gra Borys Szyc. Każdy mówi, że z nową fryzurą jestem do niego podobny. Teraz więc mam ksywę „Silny”. Śmieję się z tego, ale jeśli koledzy tak mają do mnie mówić, to nie ma problemu.

Według mnie w tym filmie to prędzej Guła wystąpił:

http://www.youtube.com/watch?v=9pMjzgPcjVk
Od teraz porównanie"Polski Wayne Rooney" nabiera innego wymiaru
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.02.2011, 16:43
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak szaleje!

Ciekaw jestem, który z bramkarzy dał sobie wbić z rożnego... Mam nadzieję, że nie był to Pareiko, bo liczę na niego już na wiosnę.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
K2sprzyk
Member

Od: 05.2010

Stary 16.02.2011, 16:48
Polscy piłkarze może nie wyglądają jak D. Forlan ale widać że Mały solidnie pracuje na siłowni cosik mu sie tam kształtuje
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2011, 16:51
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Że co? Rozumiem że można nie lubić Rooneya, ale aż tak chamsko mu pojechać to przesada...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.02.2011, 17:00
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
wg. Mnie Mały powinien mieć metkę innego piłkarza ....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.02.2011, 19:21

To jest Kurto? On chodzi w okularach? Nie wiedziałem
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.02.2011, 19:50
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
To jest Kurto? On chodzi w okularach? Nie wiedziałem
i do tego ma laskę niewidomego?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.02.2011, 20:24
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kiem,id,t.html Maor Polakiem
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.02.2011, 21:37
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Czyli Polaka jakiegoś zakontraktowali jednak. Mimo, że to jakaś 7 woda po kisielu, ale jednak zawsze. Odchodząc od żartów to przynajmniej nie będzie się czekało, aż pozwolenie na prace załatwi.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2011, 23:25
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Ma obywatelstwo polskie - Polakiem nigdy nie będzie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2011, 23:51
Mały offtop, a Michalczewski jest Polakiem?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.02.2011, 23:57
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Co tam Michalczewski, a Kopernik?!

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 00:09
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Co tam Michalczewski, a Kopernik?!

Kopernik była kobietą...dj, napisz do czego zmierzasz, łatwiej będzie o odpowiedź
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.02.2011, 00:20
Kopernik był Niemcem jeśli wziąć wszystkie fakty pod uwage;-)

Maor dostał obywatelstwo wiec jest OBYWATELEM Polski, co nie jest równoznaczne z byciem Polakiem i tu się z kolegą zgadzam.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2011, 00:29
Utrudnij zabawę i dodaj jeszcze Marie Curie-Skłodowką i Chopina
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.02.2011, 00:38
jeszcze Mickiewicza i Kościuszkę pójdźmy
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 17.02.2011, 00:41
Ot zagwozdka filozoficzno-socjologiczna
Zastanawia mnie po prostu, czy de facto "zrzeczenie się" Polskiego obywatelstwa tj. występowanie pod Niemiecką flagą sprawia, że ktoś ciągle jest Polakiem czy już nie?

Maor w świetle prawa jest Polakiem... co nie zmienia faktu, że... nim nie jest Zagmatwana sytuacja. Czy za jedyne kryterium bycia Polakiem uznajemy, urodzenie na polskiej ziemi / z polskich rodziców, czy może jeszcze coś innego?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 01:04
Ot zagwozdka filozoficzno-socjologiczna
Zastanawia mnie po prostu, czy de facto "zrzeczenie się" Polskiego obywatelstwa tj. występowanie pod Niemiecką flagą sprawia, że ktoś ciągle jest Polakiem czy już nie?

Maor w świetle prawa jest Polakiem... co nie zmienia faktu, że... nim nie jest Zagmatwana sytuacja. Czy za jedyne kryterium bycia Polakiem uznajemy, urodzenie na polskiej ziemi / z polskich rodziców, czy może jeszcze coś innego?
heh, kryterium jest ciężkie do zdefiniowania bo ktoś może urodzić się w PL a nie czuć się Polakiem, np Klose, jak i odwrotnie.Znam osoby(prywatnie) które nie mają polskiego obywatelstwa(np.kwestia rodziców którzy kiedyś tam wyemigrowali, bądź jeden rodzić z PL drugi z kraju X a miejsce zamieszkania to Y) a są Polakami i takimi się czują.Maor(mam nadzieje) nie będzie grał obywatelstwem bo wiadomo że to 100% Izraelczyk.Specjalnie nie piszę Żyd bo Żyd to ponoć musi spełnić więcej kryteriów

Mam też nadzieje(oby nie płonną)że przywitamy go jak swojego
Powód: późna pora;)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.02.2011 o godz. 01:09.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jumson
Member

Od: 03.2008

Stary 17.02.2011, 01:07
W Polsce obowiązuje prawo krwi. Czyli każdy kto ma udokumentowanych przodków to któregoś tam pokolenia (nie wiem dokładnie) może otrzymać obywatelstwo polskie. A w USA jest prawo ziemi, rodzisz się u nich i z automatu odstajesz ich obywatelstwo nawet jak nikt z rodziny nie ma. Zrzeczenie się to oddanie paszportu, nie występowanie pod inną flagą. Obraniak jest dalej Francuzem Ktoś kto nie ma przodków i normalnie chce dostać obywatelstwo musi zdawać jakieś testy.

Edytka:
Nie chciałem strzelić gafy i sprawdziłem. Przykładem lepszym od Obraniaka jest Peter Schmeichel, który ma obywatelstwo polskie mimo, iż reprezentował Danie. Gwoli ścisłości najpierw był Polakiem.

Ostatnio edytowane przez jumson : 17.02.2011 o godz. 01:10.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 17.02.2011, 01:22
Kolego my tu nie dyskutujemy o kwestiach prawnych, o których wszyscy wiedzą tylko etycznych.

1q2 no to się zgadzamy Tak tylko pytałem, z nudów. ;]
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.02.2011, 08:58
Kolego my tu nie dyskutujemy o kwestiach prawnych, o których wszyscy wiedzą tylko etycznych.

1q2 no to się zgadzamy Tak tylko pytałem, z nudów. ;]

nie mieszaj etyki z moralnością. jest Polakiem ten kto się czuje Polakiem, z tym krajem się identyfikuje, jako kryterium indywidualne. Może mieć obywatelstwo, może go nie mieć. Jeśli szukamy jakichś obiektywnych kryteriów to ja wskazywałbym tylko na te prawne. Przyznawanie łatek czy ktoś jest "prawdziwym Polakiem" albo "sprzedawczykiem i koniunkturalistą" jest takie polskie . Fajnie że Maor będzie miał większy komfort życia dzięki obywatelstwu naszego kraju. Ja bym przyjął również np obywatelstwo Stanów Zjednoczonych jeśli by mi pomogło w wygodniejszym życiu. Czy to sprawi że bedę Amerykaninem, w sensie prawnym na pewno, a czy zmieni to moje postawy? może nie wiem. Pisanie, że "nigdy nie będzie Polakiem" (nie dotyczy to tej sprawy i mam nadzieje że nie bedzie, a Rogera) też sprawy nie załatwia, moze akurat nasz kraj mu sie spodoba, nauczy sie jezyka i poczuje się Polakiem chociaz w części. Martwią mnie takie zero-jedynkowe klasyfikacje. Ostre granice, że ty jesteś true a ty nie. Zaprawde powiadam to nie jest takie proste.

Pisanie "Żyd" mnie też troszke oburza. To z pewnoscią Izraelczyk, a czy Żyd, nie wiem, można go zapytać czy jest wierzacy. Tak samo jak by ktos o mnie nie mówił Polak, tylko Katolik. Mnie by to obrażało. Religia to sprawa czysto prywatna. Nie jest moją winą że akurat w takiej kulturze się urodziłem i wychowywałem. Zmieńmy nazewnictwo a może i sposób myślenia ulegnie modyfikacji. Pozrdawiam i przepraszam za poranne wynurzenia, ale ta kwestia rosła we mnie od dawna i musiałem to wyartykułowac
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez crate digger : 17.02.2011 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów