|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Nie jestem jakimś zażartym krytykiem Łobodzińskiego bo już jak do nas przechodził to wiedziałem, że jest to facet, który pewnego poziomu nie przeskoczy. Czasem zaliczy asystę po dobrym dośrodkowaniu i tyle. Drybler z niego żaden, szybkości też nie ma nadzwyczajnej. No i do tego ten wczorajszy pad w polu karnym zamiast walki o piłkę. Nic specjalnego, grał poprawnie, na pewno lepiej niż Kirm ostatnio, ale daleki jestem od stwierdzenia, że Kasperczak odmienił Łobodzińskiego. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 28.03.2010 o godz. 10:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Lobo przy Kasperczaku calkiem inaczej wyglada niz przy Skorzy, cos zaczyna grac...
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kasperczak to wypowiada się bez ładu i składu. Wczoraj mówił na , że ostatni mecz w którym Wisła strzeliła 3 gole na wyjeździe był bardzo, bardzo dawno... dziwne, bo ostatni mecz to Ruch Chorzów w grudniu, a w tym sezonie Wiśle udało się strzelić 3 lub więcej goli na wyjazdach w 5 meczach (nie wliczając tego).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedział "chyba". A z tym słowem to już jest duża różnica.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Za pierwszego pobytu Henia w Wiśle to taki Jirsak trenowałby ale z rezerwową drużyną najwyżej.To taki drugi Olek Kwiek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Paweł Brożek. Był w Wiśle cały czas i nie grał praktycznie wcale. Czasy się zmieniły, teraz mamy zupełnie inną drużynę i nie ma sensu porównywać jej z tą, która grała w pucharach z Parmą, Schalke czy Lazio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Nie wiem skąd to podniecanie sie Łobodzińskim, który poziomem jest nawet kilka stopni za Piotrem Brożkiem. Na moje to wartoby dac szanse Burlidze na prawej pomocy. Młody, przebojowy, szybki, dośrodkowanie też ładne, co pokazał wczoraj. A nuz sie trafi drugi Błaszczu ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wasiu, powiedz mi proszę, po czyim dośrodkowaniu sędzia Borski podyktował rzut karny w drugim meczu pucharowym z Lechią? On ma dużo lepsze dośrodkowanie od Alvareza...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No to jeden raz. I to tez przeciez nie do konca on wypracowal, bo Bogus sie musial dac sfaulowac (dosc naciaganie szczerze mowiac) a Maly wykorzystac karnego. Pablo tez mial takie wrzutki, po ktorych "cos" bylo. Burliga zaczynal jako gracz ofensywny i troche bramek strzelil wiec pewien instynkt ma, jednak wg mnie obrona to niestety maks gdzie moze grac.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Może i ma dośrodkowanie, ale do poziomu Alvareza to mu jeszcze duuuuużo brakuje. Wczoraj po 20 minutach kiksów przestał dostawać podania, bo za każdym razem coś spartaczył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Batman...co wczoraj Burliga partaczył? Świetne interwencje na Radzewiczu i Tomasiku, ładne indywiudalne akcje - jak ta po ktorej dostalismy wolnego przy samym polu karnym - czy może klepki z Łobodzińskim? Na prawdę, Burliga zagrał wczoraj bardzo przyzwoicie, a o niebo lepiej niż w swoim I meczu w Ekstraklasie z Zagłębiem.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zauważyliście że to nie ten temat?
OFFTop. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ze swoją opinią wstrzymałem się do dzisiaj czyli 2 meczów ligowych naszego nowego trenejro I bilans ma na razie OK Kosmetyczne zmiany puki co przynoszą efekt Ostateczną ocenę wystawie po 30 meczu w sezonie ALE trzeba wziąć pod uwage że właściwie odziedziczył drużynę po Skorży więc na wielki ruchy ni ma szans Pożyjemy zobaczymy
![]()
UBUNTU
linux for human beings |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jednego Skorży nie wybaczę. Że kontynuował psucie stylu gry Wisły. Wolę Kasperczaka i ofensywnie grającą Wisłę, po ziemi, choć czasem chimeryczną, niż Skorżę i jego "lepiej nie atakujmy, no może długa piłka na Brożka, 1-0 wystarczy".
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Heh prosze czego ja sie tu dowiaduje. Tego ze Kasperczak odmienil Lobodzinskiego, ktory zawsze gral tak jak teraz, czasem miewal gorsze momenty, teraz gra jest inna niz za Skorzy wiec i Wojtek czesciej sie pokazuje przy pilce i tylko tutaj jest ta roznica. Piotrek Brozek, prawdopodobnie najlepiej wyszkolony tehcnicznie gracz naszej druzyny z wrzutka jeszcze lepsza niz Zienczuka, okazuje sie byc poziomem podobnym do Wojtka "zajebany jestem" Lobodzinskiego, ktorego tutaj juz lzono niemilosiernie. Kirm tragedia, Pawel Brozek tragedia, Malecki tragedia. Pawelek, o jezu...
Po prostu kocham to forum ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A gdzież on pokazał taką magiczną technikę?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
pęknę: Cytat:
![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pan_premier ale jest 1 kwietnia niech się cieszą z czegoś
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wiem że to tylko jedna połówka z Polonią ale wydaje mi się że należy zapisać plus po stronie Kasperczaka. Moim zdaniem odbudował Boguskiego. Rafał od początku grał straszną słabiznę, uważam że nawet w tych meczach w który udało mu się strzelić te bramki. Jednak w meczu z Polonią zanotował już kilka naprawdę dobry zagrań, dla przykładu akcja w której dobrze przyjął piłkę gubiąc obrońce i oddając groźny strzał. Dodatkowo widać że zaczął "lżej biegać". Nie wiem czy to zasługa Henia czy po prostu tego że Rafał potrzebował czasu, może te bramki go tak zmotywowały, w każdym bądz razie było widać dużą zwyżkę formy. Osobiscie uważam że Rafał średnio nadaję się na wysuniętego napastnika i na dłuższą mete to nie jest pozycja dla niego. Wystawiany jest tam teraz tylko od biedy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.04.2010 o godz. 18:01.
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ale pierwszy (no może jeden z pierwszych) kontakt z piłką był w stylu Łobo - pokaże Ci jak przyjąc piłkę by ją odbić na aut.....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy wiecie (bo ja tez tego nie wiedzialem, nie ma tego nigdzie podawanego) ale nasz trener gral przez 3 miesiace w Wiśle, ktora sciagnela go ze Stali ale wtedy wciela sie Legia, wziela go do wojska i tak oto trafil do nich. Tam trzymali go w rezerwach, 2 razy zlamal noge no i jak wiadomo sciagnela go spowrotem Stal.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
"Podaj mi piłke a pokaże Ci gdzie jest aut" ![]() Oj Łobo Łobo, zapadniesz w pamięć kibicom ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasperczak jak na razie nikomu nie daje fory. To dobrze. Nie może być tak, że Kirm, Brożek, Jirsak czy ktokolwiek gra jak łajza i w nagrodę zostaje na boisku przez cały mecz.
To mi się podoba. ![]()
.
. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widać powrót do dawnej taktyki Kasperczaka, czyli przesunięcie gry ofensywnej na boczne sektory boiska, mniej zadań defensywnych dla bocznych pomocników, kombinacyjna gra po ziemi.
Wszystko pięknie ładnie, tyle, że... wykonawców trzeba mieć do tego. Taka taktyka idealnie się sprawdzała, bo mieliśmy szybkich i dobrych technicznie skrzydłowych, którzy nie dość, że potrafili kiwnąć, to jeszcze dośrodkować na głowę... a teraz? Ani Łobo ani Piotrek Brożek to nie są gracze pokroju Uche czy Kosy. Notują sporo strat w walce 1:1, co przy ofensywnym nastawieniu skutkuje kontrami. Dośrodkowania też mają liche, więc ich skuteczność jest niewielka. Przy ofensywnie grających bocznych obrońcach, którym Kasper każe wchodzić cały czas na obieg, brakuje asekuracji po stracie. Mam nadzieję, że nam się to w meczach z Amicą i Legią czkawką nie odbije. Tfu, na psa urok. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|