The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2010, 13:16
7 dusz
bardzo fajny choć czasami az przesadzone(kto obejzy bedzie weidzial o co chodzi)
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.07.2010, 15:48
Witam

Czy ktokolwiek z odwiedzających ten temat posiada polskie napisy do tego filmu?

Jessica Sinclaire's Confessions of a Lonely Wife

OPIS: Wdowa po zamordowanym producencie muzycznym rozpamiętuje swoje burzliwe małżeństwo, pełne nieuczciwości i zdrad. Jej niewierny mąż skrywał tajemnicę, którą wyjaśnić może jedynie jego morderca. (release24.pl)

* Z góry zaznaczam, że sprawdzałem już na portalach związanych z napisami do filmów, ale niestety bez efektu...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
eliot
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.07.2010, 19:13
polecam rise of the footsoldier jest rewelacyjny ..
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.07.2010, 19:27
eliot napisał(a):Wyświetl post
polecam rise of the footsoldier jest rewelacyjny ..
W 100% się zgadzam, film naprawde zajebisty.

Oprócz tego ostatnio oglądałem GSE2, Man on Fire, Oldboy, Trzystu, Undisputed 1,2 i 3, wesele, potępiony i pare których nie warto opisywać( i know who killed me, kłamca kłamca, dublerzy,
GSE 2 - jak ktoś się interesuje takim tematem to mu sie spodoba.
Man On Fire- jeden z lepszych filmów akcji jakie widziałem. Polecam.
Trzystu - No to trzeba pooglądać.
Undisputed - polecam całą serie. Strasznie się zajawiłem na takie filmy ostatnio.
Wesele - polski dramat, dobry film.
Potępiony - też dobry film akcji, warty oglądniecia.

Teraz czas na Boisko Bezdomnych, 12 rund, prawdziwe psy i zieloną mile.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2010, 11:19
Szukam jakieś fajnej komedii na dzisiejszy wieczór
może mi ktoś coś polecić ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 28.07.2010, 12:40
Oglądałem tę serie kilkanaście razy i za każdym mnie rozwala a mowa o TAXI , choć francuzi zrobili następne dzieło ,,Jeszcze dalej niż północ ,,
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.07.2010, 12:43
Polecam film Fala- niemiecki dramat,oparty na faktach - jak niebezpieczne jest ubzduranie sobie jakiejś ideologii.

Jutro będzie futro(k.. co to za tłumaczenie?) komedia USA- myślałem, że będzie gorzej, jednak w porowaniu z Dziewczyna z ekstraklasy(też komedia USA 2010-oklepana do bólu historyjka chociaż nie powiem były śmieszne momenty) nie wypada aż tak źle.

Wszyscy mają się dobrze- obyczajowy,dramat - z Robertem de Niro- historia ojca, który chce odnowić kontakt z dorosłymi już dziećmi, myślę że wart zobaczenia
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2010, 13:01
rzep napisał(a):Wyświetl post
Polecam film Fala- niemiecki dramat,oparty na faktach - jak niebezpieczne jest ubzduranie sobie jakiejś ideologii.

Jutro będzie futro(k.. co to za tłumaczenie?) komedia USA- myślałem, że będzie gorzej, jednak w porowaniu z Dziewczyna z ekstraklasy(też komedia USA 2010-oklepana do bólu historyjka chociaż nie powiem były śmieszne momenty) nie wypada aż tak źle.

Wszyscy mają się dobrze- obyczajowy,dramat - z Robertem de Niro- historia ojca, który chce odnowić kontakt z dorosłymi już dziećmi, myślę że wart zobaczenia
Kolejny po "Eksperymencie" niemiecki film, ktory ma za zadanie byc ich usprawiedliwieniem dla faszyzmu. Lansowanie teorii, ze "kazdy w odpowiednich warunkach moze byc Hitlerem" jest juz nudne. II WŚ nie wywolali Niemcy tylko jacys Nazisci, a w obozach katami byloby 95% spoleczenstwa. Taaa....

Widzial ktos "Incepcję" ?
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.07.2010, 13:07
blanco napisał(a):Wyświetl post
Las Vegas Parano
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2010, 13:29
blanco napisał(a):Wyświetl post
Angielska wersja: Zgon na Pogrzebie
Jeszcze dalej niż północ.

Jeżeli chodzi o filmy akcji, sensacyjne to polecam: Taken/ Uprowadzona. Zajebisty film

Jeżeli chodzi o filmy z nazistami... To Upadek jest nie do pobicia, facet który grał Hitlera jest fantastyczny
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 28.07.2010 o godz. 15:36.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.07.2010, 14:49
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Kolejny po "Eksperymencie" niemiecki film, ktory ma za zadanie byc ich usprawiedliwieniem dla faszyzmu. Lansowanie teorii, ze "kazdy w odpowiednich warunkach moze byc Hitlerem" jest juz nudne. II WŚ nie wywolali Niemcy tylko jacys Nazisci, a w obozach katami byloby 95% spoleczenstwa. Taaa....

własnie miałęm pisać że bardzo podobny do Eksperymentu heh, no jeszcze fajna komedia wg mnie 'Good Bye Lenin' i to tyle z kina niemieckiego jakie oglądałem
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2010, 15:11
Cytat:
Premiera dopiero 30 lipca także wątpię by ktoś obejrzał
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 30.07.2010, 15:49
dzięki za polecenie filmu "Jeszcze dalej niż północ"
naprawdę dobra komedia

znacie jeszcze podobne filmy z kina francuskiego
kiedyś widziałem film "Plotka" i też był dobry
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 30.07.2010, 16:05
Hudy napisał(a):Wyświetl post
dzięki za polecenie filmu "Jeszcze dalej niż północ"
naprawdę dobra komedia

znacie jeszcze podobne filmy z kina francuskiego
kiedyś widziałem film "Plotka" i też był dobry
Wiec jeżeli chodzi o Francję, to najnowsze: Taxi 4 jest naprawdę dobre, oglądałeś "Rrrr"
13 Dzielnica, też dobry tyle że to film akcji. Nie zadzieraj z fryzjerem też spoko komedia, tyle, ze to chyba angielska. Good luck Chuck. Zajebsita komedia dla panów!!śmiechu też w cholerę
Polecam wszystkim fanom filmów obejrzenie meczu o tematyce piłkarskiej The Damned United. Jak dla mnie zajebisty.
Oglądałem też niedawno filmakcji francuskiej (chyba)produkcji z Travoltą. Pozdrowienia z Paryża.
Ostatnio przeskoczyłem na kino Europejskie, Amerykańskie filmy są coraz słabsze. Tylko Polacy ostatnio nie za bardzo umieją robić filmy.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.08.2010, 10:52

Widziałem-dobre,bardzo dobre nawet kino.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dziadek
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2010, 12:21

Po 1 widziałem polecam szkoda, że nie w 3 d ale godny polecenia jak sie matrix podobał efekt motyla to tutaj też jest fajna rozkminka

odnosnie podobnych eksperymentów były prowadzone badania w usa chyba i zachowanie jest uzależnione od zajmowanej pozycji.
Zamknieto ochotników gdzies chyba na ok 6 miesiecy czesc z badanych wcieliła sie w wiezniow czesc w tzw kapo i zachowanie było adekwatne do zajmowanych stanowisk bodajże jedna osoba została skatowana.. dokladnie
nie pamietam zródła....
ale popatrz przeciez pozaycja kapo? burdele np w oświecimiu.... z gadzam sie z teza ze w niektórych okolicznosciach kazdy moze okazać sie katem
Sam se spieprzaj
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2010, 12:14
Polecam Kick Ass. Najlepiej pasuje do niego słowo "pojebany". Jak ktoś lubi absurdalny klimat to będzie zadowolony. Tak troszkę czuć w tym filmie Tarantino. Gorąco zachęcam do obejrzenia.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 08.08.2010, 12:22
ja od siebie dorzuce Watchmen, Kidulthood oraz Defendor.
jak ktos lubi filmy gdzie jest duzo walki to nie moze przeoczyc takich pozycji jak Ong-Bak oraz Ong-Bak 2

a co do Kick Ass'a to film ciekawy i napewno warty obejrzenia
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 08.08.2010 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.08.2010, 18:29
Potrzebna pomoc!

Kiedyś, bardzo dawno temu oglądałem film, chyba romantyczny. Dość stara produkcja, chyba lata .90, gdzie brały udział samochody Lamborghini żółte i czerwone, na dodatek w filmie były sceny z naleśnikiem burito w żołądku. Ponadto chłopak miał się żenić z jakąś dziewczyną.

Film na pewno był w telewizji puszczany. Czy któryś filmomaniak jest w stanie poratować mnie tytułem tego filmu? Dość charakterystyczne połączenie lamborghini i żołądka z burito w środku.

EDIT: Znalazłem! Teraz prośba, czy ktoś ma możliwość udostępnienia tego filmu do ściągnięcia?

Dwoje do pary

1988 It Takes Two

http://www.filmweb.pl/film/Dwoje+do+pary-1988-32821

Ostatnio edytowane przez _ukoL : 09.08.2010 o godz. 18:46.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
~SKWARU~
Member

Od: 01.2008

Stary 09.08.2010, 23:28
Polecam film Paintball z 2009 roku , można się nieźle wkręcić. -> http://www.filmweb.pl/film/Paintball-2009-478457
Rabka-Zdrój.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.08.2010, 02:25
Jak ktoś jeszcze nie widział, to Święci z Bostonu II i z resztą I-ka też, miażdżą banie xD
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:16
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś jeszcze nie widział, to Święci z Bostonu II i z resztą I-ka też, miażdżą banie xD
jedynka zdecydowanie lepsza dwojka juz taka troche przekombinowana jest
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.08.2010, 11:27
Widziałam wczoraj Incepcję. Świetny film, świetne aktorstwo, bardzo dobry pomysł na scenariusz - coś nowego.
Polecam - ale uwaga, film dla myślących i kojarzących fakty, kto nie ma tego daru dość szybko przestanie rozumieć o co chodzi ;>
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 17.08.2010, 18:54
Repo Men film godny polecenia. końcówka mnie zszokowała dość bardzo
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.08.2010, 12:20
Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
Widziałam wczoraj Incepcję. Świetny film, świetne aktorstwo, bardzo dobry pomysł na scenariusz - coś nowego.
Polecam - ale uwaga, film dla myślących i kojarzących fakty, kto nie ma tego daru dość szybko przestanie rozumieć o co chodzi ;>
W zasadzie nie zgadzam sie z prawie niczym
Film fajny, trzymający w napięciu, ale prosty jak konstrukcja cepa
Postacie tak schematyczne że aż zęby bolą, motywacje trywialne, wątek z Mal nudny jak flaki z olejem

temat na film może nowatorski, ale same metody o których opowiada już nie bardzo. wydaje mi się, że temat snu/podświadomości jest teraz na topie wśród yuppies i stąd pomysł na film. Choćby kwestia że ten na maxa przerysowany Fischer był na jakimś szkoleniu przed manipulacją
Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
a to akurat bzdura, jasne że film wymaga trochę wysiłku, ale prowadzi za rękę, tłumaczy (nieoceniona ta typowa studentka...). Dopiero na koniec daje możliwość własnej interpretacji i to tez go ratuje.

Ogólnie fajny film akcji z nienajprostszą fabułą, ale nawet jak ktoś się lekko pogubi (ja tam już na końcu nie wczuwałem się za bardzo w to kto śni a kto towarzyszy itp) to i tka nie ma znaczenia.
Film będzie pasjonował ludzi, bo sen zawsze ciekawi, ale tak naprawdę to kupa plastiku w ładnej oprawce
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:21
polecam "Salt"
edit: StelmiOrginal masz racje. ale takie filmy sa mile dla oka jak ktos lubi szybka akcje. ja nie narzekalem
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 19.08.2010 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2010, 21:42
Ogladalem Salt. Typowe amerykańskie gówno. 10 agentow CIA kontra Jolie. Jolie biega, sapie, strzela itd. Beznadziejny film. Od 20 minuty wiedzialem jak sie skonczy. Nie warto wydawac kasy w kinie. Do ściągnięcia z neta w jakości DVD

Ogladnalem tylko i wylacznie dla Olbrychskiego, nie zawiódł!
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2010, 23:03
Nadrabiając filmowe zaległości obejrzałem ostatnio thriller Autor Widmo Polańskiego. Według mnie świetnie zrobiony film, doskonała muzyka, aktorzy na duży plus, specyficzny klimat i krajobraz wyspy znakomicie oddający kulisy władzy premiera Langa i zagadkę śmierci poprzedniego pisarza. Polecam, tym co nie zdążyli obejrzeć
the end
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Stary 19.08.2010, 23:11
ostatnio obejrzalem INFILTRACJE Scorsese i musze powiedziec iz bylo to swietnie spedzone 2 i pol godziny. Swietna historia, obsada aktorska (Damon, DiCaprio, Nicholson i Walhberg ktory swoja rola po prostu rozklada na lopatki) naprawde mile zaskoczenie i polecam kazdemu wielbicielowi filmow sensacyjnych i akcji
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.08.2010, 08:29
A ja polecam również pierwowzór Infiltracji.
Infernal Affairs
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów