The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2023, 01:06
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem. Wg mnie to jest największa perełka:

„Ludzie wiedzą, że jestem wielozadaniowy. Liczba rzeczy, które potrafię zrobić w ciągu dnia jest wyższa, niż średnio w przypadku innych ludzi na podobnych stanowiskach. Mam swoje sposoby, by optymalizować procesy zarządzania, technologie itd. Bez fałszywej skromności, śmiem twierdzić, że liczba rzeczy, które załatwiam w ciągu dnia jest duża.”
To ja,narcyz się nazywam....
https://www.youtube.com/watch?v=o2T3cDoa3jQ
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.08.2023, 07:44
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Królewski milczał od dłuższego czasu ? xD

btw czy prawda jest że klub z 3 ligi w hiszpanii ściągnął LLoncha i Igbekeme ?
https://www.transfermarkt.pl/sd-ponf...te/verein/4032

To niestety prawda. Ciężko z tego wyciągać jakiekolwiek wnioski, bo wątpię, że jakieś hiszpańskie ogóry są w stanie zapłacić więcej, niż I-ligowa Wisła. W przypadku Lloncha zdecydowały pewnie względy rodzinne, ale co mogło kierować Igbekeme?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.08.2023, 08:08
Patryko napisał(a):Wyświetl post
https://www.transfermarkt.pl/sd-ponf...te/verein/4032

To niestety prawda. Ciężko z tego wyciągać jakiekolwiek wnioski, bo wątpię, że jakieś hiszpańskie ogóry są w stanie zapłacić więcej, niż I-ligowa Wisła. W przypadku Lloncha zdecydowały pewnie względy rodzinne, ale co mogło kierować Igbekeme?
Może to że tam będzie TRENER anie parodysta jak u nas? w sumie, to my wyciągamy z 2 i 3 ligi zawodników a teraz 3 liga hiszpańska wyjęła dwóch- jak na polskie warunki- kozaków
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2023, 08:56
Ludzie! Ludzie! Jacek Góralski jest w kręgu naszych zainteresowań! Alleluja! Teraz nie ma już żadnych wymówek, awans pewny!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.08.2023, 11:06
Połamany Basha? Mało.
Połamany Sapała? Mało.
Bierzmy połamanego Górlaskiego....
A tak poza tym, to chyba nierealne i finansowo i sportowo by go do nas namówić.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.08.2023, 11:22
Góralski? Swietnie. Przydałby się jeden charakterny wśród tych panienek naszych.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 11.08.2023, 11:33
W przypadku Góralskiego nie wyobrażam sobie, żebyśmy go podpisali bez przeprowadzenia gruntownych badań. Bardziej obawiam się o jego formę sportową - on od dwóch lat prawie nie gra...

[35/54]

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.08.2023, 11:49
Poruszenie tematu Góralskiego świadczy przynajmniej o tym, że góra zdaje sobie sprawę, że mamy za słabą drugą linię
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.08.2023, 12:14
Patologia jest ściągnąć 3 ŚP i ściaganie kolejnego, bo tamci się nie nadają.. wygląda jakby ktoś tutaj robił wałki..
tak naprawdę z WSZYSTKICH naszych środkowych pomocników, a mamy ich.. 7-8? zostawiłbym tylko Goku, Dude + Olejarkę, ale tego ostatniego tylko dlatego, że rokuje na przyszłość i w Stali naprawdę niezłe liczby wykręcal..

Górski mało grał przez 2 lata, najpierw miał kontuzję oka, później jakąś poważniejszą, a później zmienił się trener i go odstawił.. przypominam, że mówimy o Bundeslidze i niedawnym reprezentancie polski.. a my gramy w 1 lidze jak na nasze warunki taki pitbull byłby idealny
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.08.2023, 12:15
Czyli bierzemy Góralskiego który zdrowiem nie grzeszy, ale odpaliliśmy Mule z podobnych pobudek? Mega niekonsekwencja..

Z jednej strony ciężko żeby narzekać na wizję sprowadzenia Góralskiego, ale z drugiej potrzeba nam zdrowia w 2 linii.

Chyba że traktujemy Bashe, Sapałe i Góralskiego do kupy jako jednego zawodnika, który w którymś momencie będzie dostępny. Tylko po co wydawać na niego kasę?

A tak czy siak to sądzę że do nas nie trafi. Zaraz Piekarski zadzwoni do Urfera czy nie podbije stawki która daje Wisła.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 11.08.2023, 12:21
Dla tych którzy uważają, że nie mamy kasy na kontrakty, przypominam, że Fernandez zarabiał u nas ok. 120 tyś złotych miesięcznie! Ponad 300.000 euro rocznie! O ile dobrze czytam, to w Bochum Góralski mógł liczyć na 370.000 euro rocznie. Tylko, że takiej pensji już nikt mu nie da bo ten nie gra w piłkę od prawie 2 lat! Wydaje mi się, że stać nas na Góralskiego, ale chyba nie stać nas na trzymanie w kadrze wiecznie kontuzjowanych piłkarzy.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.08.2023, 13:32
Ludzie, jaki Góralski? Czy wy naprawdę wierzycie w każdą bajkę Królewskiego?

Ja już znam szczegóły negocjacji między naszym sztabem a agentem Góralskiego:

- Halo. Czy Pana klient zagra w pierwszoligowym zespole Wisły... (dźwięk rozłączanego telefonu)

P.S. Kluivert nadal gra w piłkę?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 11.08.2023, 13:50
Góralski w tym momencie to jedna wielka niewiadoma. Zespoły ekstraklasowe mogą mieć w jego przypadku ciężką decyzję (pamiętajmy, że u Góralskiego ostatnie 2 sezony to sportowa klęska), my musimy się łapać każdej szansy na poprawę sytuacji w pomocy. Nie zdziwiłbym się, gdyby Wisła oferowała mu lepszy kontrakt niż zespoły ekstraklasowe.

[35/54]

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 11.08.2023, 14:09
Najlepszym przykładem jest Świerczok, którego zgarnęło Zagłębie po rocznej banicji. Zagrał tam raptem parę spotkań i go odpalili. Wydawałoby się, że gość wejdzie z marszu do ekstraklasy i sieknie ładnych pare brameczek, a tu klops. Roczny rozbrat z piłką zrobił swoje.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.08.2023, 14:16
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym przykładem jest Świerczok, którego zgarnęło Zagłębie po rocznej banicji. Zagrał tam raptem parę spotkań i go odpalili. Wydawałoby się, że gość wejdzie z marszu do ekstraklasy i sieknie ładnych pare brameczek, a tu klops. Roczny rozbrat z piłką zrobił swoje.
co to za porównanie? Świerczok miał banicję i mógł co najwyzej pobiegać sobie po parku albo pobiegać na Orliku z kolegami, a Góralski trenował cały czas z zespołem Bundesligi
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 11.08.2023, 14:50
Co innego trenowanie, co innego granie. Jak w ciągu 2 lat rozgrywasz 16 spotkań (z czego w ostatnim sezonie 4), to z formą jesteś w czarnej dupie. Na poziomie I ligi będzie najprawdopodobniej wzmocnieniem, w Ekstraklasie na tej pozycji są już nieco wyższe wymagania.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.08.2023, 16:32
Panowie... Po pierwsze, złożyliśmy tylko ofertę. Teoretycznie możemy złożyć ją każdemu piłkarzowi na świecie. Po drugie, trochę szkoda, że ludzie z klubu zawsze są spóźnieni z reakcjami. Czy naprawdę myśleli, przed sezonem, że Duda z człapakiem i szklanym Sapałą ogarną nam środek?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.08.2023, 17:26
Taka refleksja: uważałem Takara i Szywacza za aberrację do czasu aż zobaczyłem w akcji Gogóła. Teraz za nimi tęsknię...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2023, 21:15
Góralski to akurat bardzo dobry pomysł! Ale nie chce mi się wierzyć aby to był pomysł realny...

Przecież dla Góralskiego byłaby to sportowa degradacja a dla nas pewna niewiadoma...

Niemniej jednak Góralski to mimo wszystko były reprezentant naszego kraju! Jak dla mnie grający Góralski w jakimś poważnym klubie i lidze... mógłby wrócić do gry w Reprezentacji Polski, bo to co ta drużyna odstawia od mistrz świata to jest jakaś parodia...

Jak dla mnie Góralski ma więcej to stracenia niż zyskania w Wiśle Kraków.
Oczywiście dla nas to też pewna nie wiadoma... ale my mamy tak na prawdę na środku tylko Dudę bo Basha zaraz się rozsypie... Olejarka to melodia przyszłości... a Gogól to najlepiej jakby się spakował i wyjechał choćby w Bieszczady... Sapała to człowiek szklanka... Góralski byłby bezcennym wzmocnieniem... choć według mnie i tak byłby słabszy od Igbekeme.

Szkoda, że nie powalczyliśmy o Świerczoka... Piłkarz po długiej przerwie ale do odbudowy... W każdym niemal klubie strzelał sporo bramek...

Czy ktoś wie co dzieje się z Urygą... gdzieś czytałem, że miał wrócić do treningów w lipcu, a mamy juz sierpień! kiedy kończy m się kontrakt?!

Ángel Baena nie pokazuje niczego więcej od Talara... Jak dla mnie gra tylko dlatego, ze jest hiszpanem...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 11.08.2023 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.08.2023, 21:25
Świerczok w Wiśle? To może jeszcze Pestka, jak go Raków wypluje? Daleko mi do klimatów chuligańskich, ale są jakieś granice!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.08.2023, 23:50
Góralski w Wiśle? Jak najbardziej osiągalne tylkontrzeba mu dużą premie w wypadku awansu zagwarantować

https://wykop.pl/link/6939263/krotki...a-sie-premiami
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.08.2023, 12:41
Patryko napisał(a):Wyświetl post
W przypadku Góralskiego nie wyobrażam sobie, żebyśmy go podpisali bez przeprowadzenia gruntownych badań. Bardziej obawiam się o jego formę sportową - on od dwóch lat prawie nie gra...
Zawsze robimy gruntowne badania. Co i tak niczego nie zmienia, bo i tak podpisujemy zawodników z bogatą historią kontuzji, podatnych na kontuzje i prowadzonych potem przez sztab medyczny, który nie potrafi kontuzji prawidłowo diagnozować i leczyć. Równie dobrze możemy tych gruntownych badań nie robić.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2023, 12:58
Choćby tylko niedawne przykłady Ondraska czy Bashy, nie mówiąc już o nie wykryciu sypiącego się zdrowia i organizmu Urygi, nakazują duża ostrożność w temacie Góralskiego.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.08.2023, 13:13
Markus napisał(a):Wyświetl post
Choćby tylko niedawne przykłady Ondraska czy Bashy, nie mówiąc już o nie wykryciu sypiącego się zdrowia i organizmu Urygi, nakazują duża ostrożność w temacie Góralskiego.
To zdrowie sypie się głównie już u nas i pod naszym "nadzorem" medyczno-terapeutycznym.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.08.2023, 13:15
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ale jak sztab miał wykryć przypadkowe złamanie w nodze, które zdarzyło się na wakacjach, już po badaniach i podpisaniu kontraktu? Już nie przesadzajmy w drugą stronę, Alan miał po prostu mega pecha.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.08.2023, 13:44
Łezka w oku się kreci na myśl o tym, że od przypadkowego złamania nogi minęło już ze 27 miesięcy i Uryga jak nie nadawał się do gry, tak nadal się nie nadaje. Ciekawe czy dociągnie tak w Wiśle do czerwca 2026, kiedy skończy mu się kontrakt.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.08.2023, 15:04
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Łezka w oku się kreci na myśl o tym, że od przypadkowego złamania nogi minęło już ze 27 miesięcy i Uryga jak nie nadawał się do gry, tak nadal się nie nadaje. Ciekawe czy dociągnie tak w Wiśle do czerwca 2026, kiedy skończy mu się kontrakt.
Ciekawe czy po przeprawie z naszym sztabem medycznym zakończy karierę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2023, 15:05
Kontuzji która miała trwać 6 tygodni...

W artykule z dnia 30.05.2021 r. napisano, że podczas wakacji w Turcji defensor doznał złamania kości śródstopia i czeka go sześciotygodniowa przerwa.
Źródło
https://www.wislaportal.pl/News.html...ja_Alana_Urygi

A potem poszła seria kolejnych kontuzji... To jest coś po prostu niesamowitego... Przez 4 lata w Wiśle Płock żadnej kontuzji, ostoja obrony...

Z 6 tygodni zrobiło się 115. Oczywiście pamiętam, że pomiędzy kontuzjami grał jakieś epizody... Zdaje się, że nawet jak wróci do zdrowia (czego mu gorąco życzę) to będzie gotowy dopiero na kolejną rundę....

Ktoś pamięta ile czasu leczył się Tomasz Dawidowski? Z tego co kojarzę to też bardzo, bardzo, bardzo długo leczył się...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 12.08.2023 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 12.08.2023, 15:37
Ja sądzę, że my zgodnie z naszym DNA ten kontrakt przedłużymy i to tak już 2024 na kolejne 5 lat, aby przypadkiem ktoś nam nie podebrał porządnego piłkarza
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2023, 00:15
A Uryga jeśli będzie kontuzjowany do tego 26 roku, to przedłużymy z nim kontrakt na rok czy może że 4 lata? Czy go potraktujemy po chamsku i zostawimy na lodzie?

Ciekawe co Królewski ma w planach hehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów