The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2023, 22:20
Niektórzy nigdy nigdy nie zrozumieją, że profesjonalny klub to nie jest przytułek dla legend - i pal licho jesli kibice by tego nie rozumieli ale jesli zarząd ma takie podejście to jest tragedia dla wszystkich.

Powinno być krótko, wizja rozwoju klubu, sprawdzanie kompetencji, szkolenia, analiza pracy każdego, czy to piłkarz, czy osoba ze sztabu szkoleniowego, czy medycy. Przy czym piłkarzy powinno oceniać się na końcu, tylko wtedy gdy im się zapewni profesjonalny sztab szkoleniowy.

U nas chyba nic z takich rzeczy nie funkcjonuje. A jeśli nie funkcjonuje to jak tu rozwijać cokolwiek i osiągać wyniki, jak rywalizować z tymi, którzy to robią albo mają więcej kasy, więcej szczęścia? To nie jest A klasa, że można być właścicielem, trenerem i piłkarzem w jednym. Sami sobie krzywdę robimy i skazujemy się na porażkę w dłuższej perspektywie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.08.2023, 05:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Rodado ma końskie zdrowie, ani jednego meczu nie opuścił odkąd przyszedł do Wisły.
Tak jak niegdyś Alan
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.08.2023, 07:12
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
(...)
Dla mnie jak jeden starszy Pan, który grał w Wiśle 15 lat popatrzy sobie na treningi drużyny to nie jest jakiś problem. Problem jest jak 1 i 2 trener są do d, trener bramkarzy też, a jeszcze do tego drużyna wysiada po godzinie gru, czyli z przygotowaniem fizycznym też coś nie tak.(...)
Podpisuję się pod tym.

CC: @krysztal
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.08.2023, 07:54
Tak działa zbiorowa nagonka. Kmiecik winny wszystkiemu.

Z ilu klubów Hyballa był "pogoniony" jak odszedł z Wisły zanim siadł sobie na dupie? Już większość zapomniała że to On sam miał psychiczne problemy i dlatego nie było możliwości z nim współpracy. Nie chodziło o jego wiedzę, a odloty psychiczne. Krótka pamięć?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.08.2023, 07:57
Znowu sprowadzanie do absurdu, ulubiona metoda niektórych użytkowników.
Gdyby Wisła posiadała profesjonalny sztab: 1 trenera, 2 asystentów, trenera bramkarzy, statystyka itp - wtedy dodatkowo osoba Kmiecika nie przeszkadzałaby nikomu.
Ale aktualnie sytuacja wygląda tak, że KK jest jednym z 2 asystentów bardzo ale to bardzo przeciętnego trenera.
I to jest kompletnie nieprofesjonalne
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.08.2023, 07:59
Rozumiem, że jak Kubuś stwierdzi, że on w sumie teraz też by chciał być w sztabie, to też będzie dla Ciebie ok?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2023, 08:03
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Znowu sprowadzanie do absurdu, ulubiona metoda niektórych użytkowników.
Gdyby Wisła posiadała profesjonalny sztab: 1 trenera, 2 asystentów, trenera bramkarzy, statystyka itp - wtedy dodatkowo osoba Kmiecika nie przeszkadzałaby nikomu.
Ale aktualnie sytuacja wygląda tak, że KK jest jednym z 2 asystentów bardzo ale to bardzo przeciętnego trenera.
I to jest kompletnie nieprofesjonalne
Kmiecik jest jednym z 3 asystentów, Zając, Siewierski i Kmiecik. Do tego Dydula jest analitykiem, a Wawrzynów statystykiem/data sciencist

Czyli tak jak mówiłem, połowa nawalajacych na Kmiecika nie ma nawet pojęcia kto jest w sztabie.

Choć wg tego co napisałeś z teraz obecność Kmiecika jest już ok
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 03.08.2023, 08:14
I znowu to samo, jeden jedyny twój manewr @Karherop.

Napisałem: profesjonalny.
Żeby sztab był profesjonalny to musiałby składać się z profesjonalistów. Popatrzmy zatem po kolei:

1) Bogdan Zając - wszystko na jego temat zostało już napisane. 50 latek bez pojęcia i perspektyw na samodzielną pracę. Nawet w Wierchach Rabka nie chcieli go na trenera
2) Kazimierz Kmiecik - legenda klubu. Roznoszący pachołki przed treningiem.
3) Michał Siewierski - spadek po Brzęczku. Jedyna zaleta - szybkie tłumaczenia słów Sobolenki na angielski, celem zapewnienia choćby próby komunikacji z zespołem.
4) Artur Łaciak - przydupas Sobolenki, człowiek o niezwykle skromnych umiejętnościach oraz dużym ego.

Co do analityków - nie znam ich. Natomiast patrząc na Sobolenkę i jego sztab - oni nawet nie są w stanie skorzystać z ewentualnej dobrej pracy analityków. Są bowiem praw.....ami, którzy pracują "na nos".
Ale patrząc na
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.08.2023, 09:03
Z analitykami to tak śmiechowo bo musi im wychodzić że sztab słaby no ale tego nie powoedzą xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.08.2023, 09:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak działa zbiorowa nagonka. Kmiecik winny wszystkiemu.

Z ilu klubów Hyballa był "pogoniony" jak odszedł z Wisły zanim siadł sobie na dupie? Już większość zapomniała że to On sam miał psychiczne problemy i dlatego nie było możliwości z nim współpracy. Nie chodziło o jego wiedzę, a odloty psychiczne. Krótka pamięć?
Tak Hyballa był .......nięty,pewne zaczął brać leki i tym sposobem udało mu się popracować dłużej w Holandii.Nie zmienia to faktu,że problemy zdiagnozował dobrze.Użył tylko złych metod by sytuacje poprawić.
Tak jak napisał Sandomingo osoba Kmiecika nie była by problemem gdyby to klub działał choć w miarę normalnie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.08.2023, 09:07
Kmiecik jest jednym z 3 asystentów, Zając, Siewierski i Kmiecik. Do tego Dydula jest analitykiem, a Wawrzynów statystykiem/data sciencist

Czyli tak jak mówiłem, połowa nawalajacych na Kmiecika nie ma nawet pojęcia kto jest w sztabie.

Choć wg tego co napisałeś z teraz obecność Kmiecika jest już ok
Wydurniłeś się już z KP i art 39 nie mając pojęcia ile Kmiecik ma lat, nawet tego nie sprawdziłeś a chcesz żeby inni członków sztabu z pamięci wymieniali...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2023, 09:45
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
I znowu to samo, jeden jedyny twój manewr @Karherop.

Napisałem: profesjonalny. (...)
Wiedziałem że odbijesz piłeczkę pisząc profesjonalny. Szczególnie mnie nie zaskoczyłeś. Nawet z tym nie dyskutuje że 50-75% sztabu jest do wymiany i to prędzej niż później.

Kmiecik nie jest natomiast jednym z 2 asystentów, ale jednym z 3 i tutaj rzuciłeś brednie do której za bardzo nie chcesz się już przyznać.

@krysztal, Wisła nie mogła zwolnić Kmiecika z tego powodu, a teraz już tym bardziej nie może zwolnić pracownika w wieku emerytalnym

To w kwestii formalnej, jak już bawimy się w czepianie. art. 30 § kodeksu pracy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 03.08.2023, 09:53
Wiedziałem że odbijesz piłeczkę pisząc profesjonalny. Szczególnie mnie nie zaskoczyłeś. Nawet z tym nie dyskutuje że 50-75% sztabu jest do wymiany i to prędzej niż później.

Kmiecik nie jest natomiast jednym z 2 asystentów, ale jednym z 3 i tutaj rzuciłeś brednie do której za bardzo nie chcesz się już przyznać.
Muszę się przyznać.
Choć mam pełną świadomość tego, że Wisła Kraków stała się klubem wręcz humorystycznym, żeby nie napisać wprost: pośmiewiskiem, ze zdumieniem odkryłem, że niejaki Michał Siewierski, przydupas Brzęczka, współautor spadku z ekstraklasy, haniebnej jesieni oraz zakończonej klęską wiosny, został wręcz awansowany i pełni w klubie funkcję pełnoprawnego asystenta.
To pokazuje, w jakim kierunku to wszystko zmierza a również daje do myślenia, kto pociąga za sznurki.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 03.08.2023, 10:30

@krysztal, Wisła nie mogła zwolnić Kmiecika z tego powodu, a teraz już tym bardziej nie może zwolnić pracownika w wieku emerytalnym

To w kwestii formalnej, jak już bawimy się w czepianie. art. 30 § kodeksu pracy.
Ale, zawsze może te tyczki rozstawiać juniorom.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.08.2023, 10:31
Ale dlaczego sztab po Brzęczku miałby odejść czy nie awansować w pracy? Przecież oni wszyscy, włącznie z ujem ciągle wykonywali kawał świetnej pracy.

Tam wszyscy się liżą po fiutach, włącznie z Sobolem liżacym Wujów i dającym się lizać Królewskiemu.

Nikt nigdy złego słowa nie powiedział na pracę Brzęczka i spółki, a więc wszystko jest ok = można awansować każdego, a Sobolowi dać funkcję trenera. A, że wykonał w tamtym sezonie kawał świetnej pracy, to nie musiał się tłumaczyć z braku awansu, więc trenuje dalej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2023, 10:38
Dziwi mnie, że w ogóle trwa dyskusja na temat kompetencji naszego sztabu trenerskiego, w sytuacji, w której od dawien dawna widać, że praca trenerów w Wiśle NIE DZIAŁA. Mówiąc konkretnie, ani nie rozwija piłkarzy, ani nie daje satysfakcjonujących wyników sportowych. Częścią tej patologii jest z pewnością Kmiecik i co do tego nie ma żadnych wątpliwości.

Dlatego tutaj nie ma co dyskutować, czy to struktura profesjonalna i kompetentna i czy sztab taki jest, bo fakty od dawna pokazują, że nie, ta odpowiedź już padła. A Wy się sprzeczacie, że w ramach tej struktury mamy dwóch czy trzech asystentów jak każdy jest do przysłowiowej d...y.

Tak jak napisał Wolfy, wszyscy od A do Z są do wy....a z tych ról, bo się do nich nie nadają. Tylko tego nowego analityka można ewentualnie rozważyć czy nie zostawić. Wisła pilnie potrzebuje całkowicie nowego sztabu, niekoniecznie z Polski.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.08.2023, 10:54
Wisła przede wszystkim potrzebuje ludzi spoza układu wiślackiego - których mózgi zamiast być napchane wiedzą są zajebane debilnymi układami, syndromem oblężonej twierdzy, genem nieudacznictwa, ciotowatością i wislackim DNA.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 03.08.2023, 10:59
Nikt kto zna się na robocie i jest profesjonalistą nie przyjdzie pracować w miejscu, w którym trenerem napastników od lat jest Kmiecik.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.08.2023, 11:19

Weż przestań .......ić.Teraz pewnie zamienimy rozmowę o kompetencjach poszczególnych osób w interpretacje kodeksu pracy. Raz piszesz art 39 KP raz art 30KP,o co ci kurna chodzi?
Naprawdę uważasz,że Kmiecik przychodzi na 8 godzin do klubu podbija listę obecności i zaczyna jebać na "szefa złodzieja" ?
Poza tym jeśli już się tej brzytwy chwytasz to zawsze można zlikwidować stanowisko pracy i umowę wypowiedzieć.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.08.2023, 11:26
Kmiecik przede wszystkim jest symbolem patologicznej sytuacji/szopki, którą odstawił jeden ze współwłaścicieli padając mu w ramiona i dając poparcie kosztem trenera.
I choćby dlatego powinien być odsunięty od pierwszej drużyny. Jest mnóstwo funkcji, które mógłby pełnić ale jako członek sztabu pierwszego zespołu jest spalony.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.08.2023, 12:37

Weź już lepiej nie próbuj interpretować prawa pracy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.08.2023, 12:40
Królewskiemu pasuje Kmiecik bo dzięki temu, ze to emeryt, klub płaci niższe podatki na jego pensje Zagadka rozwiązana.
drozd:
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2023, 13:01
Witamy Marka Karbo, oby okazał się kocurem środka pola bo będziemy mieli lipę.
Już abstrahując od jego narodowości, to na prawdę jeśli umie prosto kopnąć piłkę, jest waleczny i ma zdrowie to na pewno będzie wzmocnieniem.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.08.2023, 13:10
Ale śmiesznie to wygląda, ze wszędzie gdzie nie było Hiszpanów w składzie to ściągamy ich. Bramkarz, stoper, teraz w srodku był Duda i Basha to wleci Hiszpan

Tak czy siak, kadra ilościowo skromna, tzn. ta kadra, która potencjalnie może grać pierwsze skrzypce.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2023, 13:21
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Weż przestań .......ić.Teraz pewnie zamienimy rozmowę o kompetencjach poszczególnych osób w interpretacje kodeksu pracy. Raz piszesz art 39 KP raz art 30KP,o co ci kurna chodzi?
Naprawdę uważasz,że Kmiecik przychodzi na 8 godzin do klubu podbija listę obecności i zaczyna jebać na "szefa złodzieja" ?
Poza tym jeśli już się tej brzytwy chwytasz to zawsze można zlikwidować stanowisko pracy i umowę wypowiedzieć.
Uważam że jest w kadrze z racji wieku i tego że nikt nie ośmieli się go odstawić, jeśli sam nie będzie miał na to w końcu ochoty. Inna sprawa że i tak uważam go za "niegroźnego" i zamykam temat z mojej strony. Mamy różne zdania i jeden drugiego nie przekona.

I mamy w końcu wysokiego niejugola do środka pola. To teraz ciekawe czy już że Stala Sobol będzie chciał z nim kombinować na ławce. Byłoby to jednak dość kuriozalne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.08.2023, 13:52
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Witamy Marka Karbo, oby okazał się kocurem środka pola bo będziemy mieli lipę.
Już abstrahując od jego narodowości, to na prawdę jeśli umie prosto kopnąć piłkę, jest waleczny i ma zdrowie to na pewno będzie wzmocnieniem.
Dokładnie. Jeżeli naszą jedyną sensowną opcją na środek jest Basha to nie bardzo możemy wybrzydzać, bo pytanie nie brzmi "czy" tylko "kiedy" Vullnet się rozsypie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.08.2023, 14:05
O tym, że stosunki na linii Joan Carrillo władze Wisły mocno się popsuły, informowaliśmy już kilka razy. Po zakończeniu sezonu Hiszpan przedstawił raport, w którym domagał się usunięcia ze swojego sztabu Radosława Sobolewskiego, a także trenera bramkarzy Artura Łaciaka i analityka Mariusza Kondaka. Zarząd „Białej Gwiazdy” ani myślał zgadzać się na coś takiego, murem stanął za Polakami, pozytywnie oceniając ich pracę dla klubu.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.08.2023, 14:11
Uważam że jest w kadrze z racji wieku i tego że nikt nie ośmieli się go odstawić, jeśli sam nie będzie miał na to w końcu ochoty. Inna sprawa że i tak uważam go za "niegroźnego" i zamykam temat z mojej strony. Mamy różne zdania i jeden drugiego nie przekona.

I mamy w końcu wysokiego niejugola do środka pola. To teraz ciekawe czy już że Stala Sobol będzie chciał z nim kombinować na ławce. Byłoby to jednak dość kuriozalne.
Czasami ludziom trzeba pomóc wbrew ich woli.Pisałem to jak zwalniano Skowronka i teraz to podtrzymuję.Jak Kmiecikowi brakuje "zapachu szatni" to niech sobie wpadnie raz na jakiś czas na trening,najlepiej reaktywowanych rezerw i nie blokuje miejsca dla kogoś kto realnie mógłby przyczynić się do popraw gry,poprawy jakości treningów i pomocy pierwszemu w czasie meczu.
71 lat,pora na kapcie fotel czy zabawę z wnukami jeśli są.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.08.2023, 21:07
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...yc,nId,6941993

Widać, za mało legend w klubie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.08.2023, 21:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...yc,nId,6941993

Widać, za mało legend w klubie.
"Trener Radosław Sobolewski poinformował, że w tym meczu nie będzie mógł skorzystać z Michała Żyry (przechodzi rehabilitację) oraz z Mateusza Młyńskiego, który podczas treningu złamał piątą kość śródstopia i jego przerwa potrwa około sześć tygodni..."

Czyli jak rozumiem z 6 tygodni zrobi się co najmniej 6 miesięcy albo nawet cały sezon...

Czy ktokolwiek wie co dzieje się z Alanem Urygą?!
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 03.08.2023 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów