The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2018, 19:17
Teraz ten kabaret leci?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.09.2018, 19:55
Nie,w uwadze było kabaret jutro
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.09.2018, 11:30
W uwadze była "zajawka" na materiał. Jak na razie wygląda żałosnie i śmiesznie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.09.2018, 23:16
Tu macie streszczenie: http://weszlo.com/2018/09/15/zatrudn...istem-gonczym/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 17.09.2018, 09:53
Wg. Tt Targosz po sezonie wycofuje się ze sponsiringu. Ale przecież jest dobrze jak jest.
Ostatnio edytowane przez MB1906 : 17.09.2018 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 17.09.2018, 11:15
Jakieś źródła? Link ?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 17.09.2018, 11:17
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Wg. Tt Targosz po sezonie wycofuje się ze sponsiringu. Ale przecież jest dobrze jak jest.
Zrobił dupochron przynajmniej dwoma tweetami przypinahac się do Jadczaka i Stanowskiego. wie że jest lubiany wsrod kibiców. Jak coś to przecież ci źli z WSH chuligani.Ja sobie poczekam na dalszy rozwój wypadków.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.09.2018, 12:14
Nie dziwiłbym takiemu postępowaniu gdybym stwierdził, że kasę z klubu wyciągali "gangsterzy", ale tego Eszjot nie ponosił, bo na coś takiego powinien mieć dowody.

Wg mnie działanie emocjonalne - przez 2 lata współpracy z prezes Sarapatą nagle okazuje się, że ta jest słupem "Miśka" ? Zanim cokolwiek bym napisał głęboko bym się zastanowił.....

Każdy ma swój punkt widzenia, a do końca sezonu mamy jeszcze kilka miesięcy i jest czas na przemyślenie pewnych stanowisk
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 18.09.2018, 17:40
W lipcu Pani Prezes przeprasza i prosiła o kolejny kredyt zaufania.

Deklarowała przeprowadzenie audytu finansowego. Czy owy wogole się zaczął? Minęło 2 miesiące.

Mówiła, że Wisła potrzebuje natychmiastowej poprawy wizerunku. Co w tym kierunku zrobiono?

Prawnicy analizował sytuację z Valezem. Skończyli, jaki wniosek?

Ktoś, coś?
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.09.2018, 19:39
Byl audyt i stwierdzili ze bedzie jednak tajny.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 18.09.2018, 20:01
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
trochę pośmieszkowałem w innym temacie, ale tak zastanawiając się - ciekawe jest to zachowanie p. Targosza, on na pewno podszedł do Marzeny i zapytał wprost czy to prawda z tymi nowościami czy nie... mam nadzieję, że tylko nasza pani Prezes nie spuściła go na drzewo, albo nie uciekała od odpowiedzi... trzeba obserwować co się dzieje w najbliższym czasie. Albo odpowiedź go nie zadowoliła albo faktycznie jest emocjonalny i zaraz po obejrzeniu programu wysłał tweeta.

ps. co innego odpowiedzieć na takie pytania jak wysłał Karcz do klubu - w końcu to dziennikarz i na pewno na nie trzeba odpowiedzieć w sposób wyważony, więc klub musi dostać trochę czasu żeby się przygotować.
Powód: stylistycznie do bani było
Ostatnio edytowane przez Radwi : 18.09.2018 o godz. 20:02.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.09.2018, 20:04
ale o co miał pytac Marzene ?

bez jaj, dobrze wiedział co robi 2 lata temu , nie przecież idiotą
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.09.2018, 20:07
Możecie go po prostu zapytać, zamiast pisać o nim w 3. osobie. Przecież jest na forum i określa się jako kibic, a nie Cupiał v. 2.0.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.09.2018, 20:10
KT czwsto pisal i dzialal pod wpływem emocji...nie doszukiwalbym się jakiejkolwiek logiki
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 18.09.2018, 20:19
Żeby było jasne - uważam, że całe to zamieszanie to kolejna gra na zmianę władz/ właściciela Wisły Kraków. Za dużo się działo w ostatnich dwóch latach.

Natomiast osobną kwestią jest czy faktycznie WSH ma taką władzę jak podawane to jest w materiale Jadczaka, który był robiony pod określoną tezę, miał za dużo insynuacji - powyższe pozwala mi wierzyć, że tak nie jest.

Miejmy nadzieję, że nie będziemy musieli wybierać między życiem po swojemu z "rakiem" jakim są "nasi bandyci" niż życiem z kimś obcym, który prawdopodobnie będzie miał tradycję i historię Wisły w poważaniu, a będzie jedynie widział nas jako dostarczyciela atrakcyjnych terenów.

Mam nadzieję, że jest trzecia opcja, w której zostajemy przy naszych, a nie są oni umoczeni w gównie jak niektórzy sugerują. I, że nie będę musiał potem wstydzić się własnej naiwności.
Powód: tylko Wisła
Ostatnio edytowane przez Radwi : 18.09.2018 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.09.2018, 07:36
Dorzucę swoje 2 grosze.

1. Jadczak zrobił materiał, który zrobiłby każdy szanujący się dziennikarz śledczy w tym mieście/kraju jeśli starczyłoby mu odwagi. Wykonuje swoją pracę. I robi to całkiem dobrze. Kiedyś pisał o konserwach ze Szwecji bodajże, teraz trafił mu się jeszcze bardziej śmierdzący temat. Otóż, władze jednego z największych i najbardziej utytułowanych klubów w PL są bezpośrednio powiązane z półświatkiem. Sam na jego miejscu, zrobiłbym to samo. Przecież leży odłogiem świetny, nośny temat. Co Wam jeszcze trzeba tłumaczyć? Nowością są dla Was te informacje? Będziecie strzelać do posłańca, bo Wam się info nie podoba?

2. Materiał z tezą?
Face palm. Proszę o sprawdzenie na czym polega dziennikarstwo śledcze.

3. Mityczne grunty?
Wierzycie w tłumaczenia Pani Prezes? Pytanie na maila też wysyłaliście? Chcecie w Wiśle rozwijać program resocjalizacji więźniów?

4. Lewacki/niemiecki/sorosowy/esbecki (niepotrzebne skreślić) TVN?
Na czas trwania programu nalepcie sobie w miejscu logotypu TVNu na telewizorze, dowolny inny - stacji pasującej Wam ideologicznie. Obejrzyjcie materiał raz jeszcze. Coś się zmieniło? Gdzieś są jakieś dziury logiczne (poza jakimiś pierdami o Dukacie)? Coś jest kłamstwem? Problem w Waszym ukochanym klubie w cudowny sposób się rozwiązał?

5. Nihil novi, nie ma się czym martwić.
To bardzo popularny komentarz. To, że wiesz, że masz problem jeszcze problemu nie rozwiązuje. Oczywiście, dla komfortu psychicznego, można nadal udawać, że wszystko jest spoko. Nie trzeba wtedy za dużo myśleć a ludzie, jak widać, myśleć nie lubią.

Przypominam też - tzw. opinia publiczna nie wiedziała o tych powiązaniach, które co poniektórzy tak radośnie sobie trywializują. Cała PL nie siedzi na forum i ma generalnie Wisłę gdzieś. I dla tej opinii publicznej ujawnione przez Jadczaka informacje są autentycznym szokiem i nowością. I owszem, stanowi to ogromny problem dla Wisły.

Ten materiał zmienił jedną kluczową rzecz - na Wisłę i jej związki z kryminalistami patrzy teraz cała PL. Nikt, słownie NIKT takiej Wiśle nie pomoże. Nie pomoże miasto, nie pomoże PZPN, nie pomogą media, nie ma mowy o sponsorach. Część ludzi już rezygnuje ze związków z tym syfem, część zrobi to za chwilę, cała masa pewnie taki ruch poważnie rozważa. Gó*^&o uderzyło w wentylator, ktoś to będzie musiał wcześniej czy później posprzątać.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 19.09.2018 o godz. 07:39.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 19.09.2018, 07:53
@krotochwila to mam do Ciebie pytania:
1) gdzie zarzuty dla Sarapaty i Dukata?
2) czy organy ścigania mają jakiś problem do Wisły?
3) jakie przestępstwa popełnili byli/obecni członkowie Zarządu TS?
4) Jadczak to szanujący się dziennikarz a nie hipokryta i konował (ja Ci dam dowód na jego hipokryzję, tymi daj dowód na rzetelność)?
5) wg Ciebie materiał jest rzetelny, to powiedz mi jakie w nim są zawarte dowody (pisma Wisły w sprawie skazanych, to dalej nie jest przestępstwo ani tym bardziej bomba atomowa) a nie tylko przypuszczenia i dopowiedzenia rzetelnego dziennikarza? ten materiał to tanie szukanie sensacji i gniot
6) kto miał wykopać z groby zwłoki i czy bez papieru na to (zeznania wielu osób) zamieściłabyś takie coś w swoim materiale?
jesteś niestety na poziomie jadczaka i tvn, to widać ale poświęcę się i wejdę w polemikę, chociaż należy Ci ustępować z litości...
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 19.09.2018, 08:01
Co by nie było materiał zrobił swoje, parę osób w moim otoczeniu, którzy nie interesują się za bardzo Wisełką, było mega zdziwiona tym co zobaczyła.
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2018, 08:22
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
4) Jadczak to szanujący się dziennikarz a nie hipokryta i konował (ja Ci dam dowód na jego hipokryzję, tymi daj dowód na rzetelność)?
5) wg Ciebie materiał jest rzetelny, to powiedz mi jakie w nim są zawarte dowody (pisma Wisły w sprawie skazanych, to dalej nie jest przestępstwo ani tym bardziej bomba atomowa) a nie tylko przypuszczenia i dopowiedzenia rzetelnego dziennikarza? ten materiał to tanie szukanie sensacji i gniot
6) kto miał wykopać z groby zwłoki i czy bez papieru na to (zeznania wielu osób) zamieściłabyś takie coś w swoim materiale?
jesteś niestety na poziomie jadczaka i tvn, to widać ale poświęcę się i wejdę w polemikę, chociaż należy Ci ustępować z litości...
ale co z tego że pewnie masz rację. Ty tak uważasz, ja tak uważam i wiele innych osób tak uważa, ale ktoś kto ma wkładać większe pieniądze w klub albo firmować to wszystko swoim nazwiskiem nie będzie się zastanawiał kto ma rację tylko po prostu w to nie wejdzie, albo się z tego wypisze bo nie będzie chciał być identyfikowany z tym co się mówi o klubie
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.09.2018, 08:43
Wyciągniesz dresa z bloków, ale bloków z dresa nigdy Wspaniała retoryka, godna rynsztoka.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 19.09.2018, 09:06
@WHITE*STAR nie mierz wszystkich swoją miarą. zadałem pytanie a Ty wyjeżdżasz z "mondrym" i "inteligientnym" tekstem jak Ty. nie ma żadnych zarzutów do Wisły, czy do zarządu ale Wam to nie przeszkadza srać na te osoby i Wisłę. pokazuję Wam Waszą hipokryzję i głupkowate myślenie no ale nic oglądajcie dalej TVN. ja już daruję sobie dyskusję z Wami, bo należy wiedzieć kiedy ustąpić pola ... ;-)
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.09.2018, 09:36
Te osoby jak 'krotochwila' uaktywniaja sie zawsze gdy mozna dosrac do TSu. Popierali 'Stecherta', niektorzy to nawet za miasto trzymali kciuki w sprawie stadionu, wiec z kim my tu dyskutujemy w ogole?
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.09.2018, 09:43
Dzięki PsycholTSW! Dorównać poziomowi Twojej retoryki nie sposób, wiadomo. Ale już tłumaczę na ile starcza mocy

Ad 1, 2 i 3) Nie rozumiesz niestety prostych definicji. Nie należy się jednak poddawać, braki w edukacji zawsze można nadrobić. Zatem Psycholu - idea dziennikarstwa śledczego czyni jego sednem kierowanie uwagi opinii publicznej na rzeczy wedle opinii dziennikarza czy redakcji - zdrożne, niewłaściwe, niestosowne, często choć nie zawsze - niezgodne z prawem Nie myl roli dziennikarza z rola sądu, organów ścigania, prokuratury. Te ostatnie - mogą, choć nie muszą - wzorem opinii publicznej zainteresować się tematem, jeśli uznają to za zasadne.

Pan Jadczak stawia tezę - istnieją bardzo mocne powiązania zarządu TS z kibolstwem i półświatkiem. Uznając je za sprzeczne z pewnym społecznym porządkiem. I w materiale tę tezę uzasadnia.

Dziwnym byłoby dziennikarstwo śledcze post factum, żywiące się wyrokami sądu, zakończonymi procesami. To sprzeczne z jego założeniami. Kaman, Psycholu, stać Cię na więcej.

Ad 4) Nie mam wiedzy na temat praktyki lekarskiej Jadczaka, więc nie potrafię docenić. Dobrą jednakowoż zasadą w rozmowie jest używanie słów, których znaczenia jest się pewnym lub stosowanie słownika, w przypadku tych, których pewnym się nie jest. Polecam zastosowanie tej zasady względem słowa "konował".

Ad 5) Odsyłam do pierwszego akapitu, szanowny interlokutorze polecam nadrobienie braków w podstawowej edukacji.

Ad 6) Ten wątek wykopywania zwłok jest kuriozalny i tu jest między nami zgoda. Haj fajv. Takich kwiatków teraz będzie dużo więcej, bo ilość masy kałowej jaka się wylała jest bardzo znacząca. Media będą mieć pożywkę na kilka tygodni, co w świecie mediów jest całą wiecznością. Pojawią się jeszcze większe kwiatki.

Czy jestem na poziomie Jadczaka? Można zaryzykować twierdzenie, że znalazłbym z nim więcej tematów do rozmowy niż z Tobą - tak.

Litość - na pewno sprawdziłeś w słowniku znaczenie tego słowa?
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 19.09.2018 o godz. 09:45.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.09.2018, 09:58
ad 6

jesteś elokwentny więc wiesz co to falsyfikacja

puszczając takie pierdy , dyskwalifikuje odbiór całości (pomijam już tutaj spekulacje na temat prawdziwości tych oskarżeń)

zresztą nie przypadkiem TVN , jak widać z tych radośnie udzielanych przez SZJ wywiadów, pewnych rzeczy nie puscił do emisji

jak np tezy że WSH szykowało Damiana Dukata na Prezydenta Miasta Krakowa

^^^ LOL to lepsze od ekshumacji Tomasza C. imho
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 19.09.2018, 09:59
Generalnie jest tak - jeśli popierasz nadal zarząd Wisły i TS jako właściciela a w dodatku ich bronisz to jesteś taki jak Ci bandyci i nie jesteś kibicem Wisły tylko patusem w barwach z nic nie wartym zyciem
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.09.2018, 10:05
I dobrze ,ze to wyszło,bo może w końcu jakoś będzie(Wisła się oczyści),bo ten rak drążył nas już od ładnych kilku lat.
Co by nie mówić na Jadczaka,to trzeba być ograniczonym psychicznie,lub nie mieć nic wspólnego z tym tematem(Wisły,piłki, itp.),żeby nie widzieć w tym chociaż jakiejś części prawdy i wszystko zganiać na kłamstwo dziennikarskie.
Postępowanie tu u co poniektórych(jak i z Zarządu) jest można przyrównać do cytatu z filmu "Wilki" .."..jak Cie złapią za rękę ,to mów,ze to nie Twoja ręka..."
https://www.youtube.com/watch?v=mM1v7MbN6mQ
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 19.09.2018, 10:09
@WHITE*STAR nie mierz wszystkich swoją miarą. zadałem pytanie a Ty wyjeżdżasz z "mondrym" i "inteligientnym" tekstem jak Ty. nie ma żadnych zarzutów do Wisły, czy do zarządu ale Wam to nie przeszkadza srać na te osoby i Wisłę. pokazuję Wam Waszą hipokryzję i głupkowate myślenie no ale nic oglądajcie dalej TVN. ja już daruję sobie dyskusję z Wami, bo należy wiedzieć kiedy ustąpić pola ... ;-)
Nie wiem jak White Star ale zarzuty do zarządu prosze:
1.w lipcu zapowiadano audyt i pokazanie sytuacji finansowej. Nie ma.
2. Zachowanie jak słoń w składzie porcelany w sensie medialnym. Od klutni o stronę internetową na Twitterze po brak umiejętności poradzenia sobie w sytuacji kryzysowej.
3. Sarapata w lipcu obiecywał odbudowę wizerunku i transparentnosc, a tak jak w przerwie chowa głowę w piasek.
4. Proszęnie się o problemy wizerunkowe przez nie rozwiązanie sytuacji siłowni wobec wystosowania listu gonczego za wlascicielem
5. Po rozrubie z flagami GKS, zapowiadała przegląd procedur i wyciągnięcie wniosków. Cisza.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.09.2018, 10:12
W jaki sposob Wisla sie oczysci? Przez bankructwo i rozpoczecie wszystkiego od 4/6 ligii? W dodatku reaktywacja odbedzie sie w ramach TSu?
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 19.09.2018, 10:16
Już kilka razy o tym pisałem, możecie się śmiać ze mnie oczywiście.

WSH z Wochami miała kontakty od wielu lat. Tam na porządku dziennym było/jest ustawianie osób na wysokich stanowiskach. I niejednokrotnie burmistrzami czy innymi urzędnikami zostawiali lokalni politycy powiązani z mafią.

Dlaczego nie czerpać dobrych praktyk z Włoch ? W dodatku jeśli myśli się globalnie a nie lokalnie. To odnoś nie tego że Dukat miałby zostać Prezydentem Miasta. Może w żartach zostało to powiedziane ale podejście może własnie takie było. Wszystko można.

To tak gdyby założyć że większość z tego co jest opisane w różnych artykułach to prawda.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.09.2018, 10:17
Może tak ,a może np.dzięki rezygnacji pewnych osób ze stanowisk znajdzie się właściciel z prawdziwego zdarzenia.
Czas pokaże,póki co pozostaje wiara,ze wszystko dobrze się skończy.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów