The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2023, 10:09
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Dziekuje.
Jak widac przez nastepne 6-12 miesiecy Krolewski bedzie atakowany za brak inwestora przy kazdej nadażajacej się okazji.

Odpowiadając na pytanie jako "pożyteczny idiota" ktory podniesie w przestrzeni publicznej odpowiednio nakierowywana narracje.

Modus operanti jak z Bednarzem kilka glosow mocno krytykujacych i po chwili wiekszosc kibicow uwazalo ze ostrzelane stadionu bylo ok bo "lysa pala".
Nie sądzę żeby za 12 miesięcy Królewski był atakowany za wydarzenia z kwietnia/czerwca tego roku.Prawdopodobnie wtedy będzie już odpowiadał za bankructwo i upadek jednego z największych klubów w Polsce.No chyba,że przestanie w końcu nawijać makaron na uszy takim lemingom jak ty i faktycznie wyciągnie jakiegoś królika z kapelusza.
Pożytecznymi idiotami można nazwać właśnie was, twiterową brać która jest w stanie łyknąć każdą bzdurę Jarka.
Jak to się tam mówi "Kiedy następny transfer szefie?"
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 18.07.2023, 10:26
Właśnie przeczytałem, że petrochemia potrzebuje "ogranego i solidnego"ligowca na stopera. Tak sobie tylko pomyślałem, a może by im tak Colleya na taczkach pod stadion podrzucić i wykiprować.��
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.07.2023, 10:27
gpat napisał(a):Wyświetl post
Właśnie przeczytałem, że petrochemia potrzebuje "ogranego i solidnego"ligowca na stopera. Tak sobie tylko pomyślałem, a może by im tak Colleya na taczkach pod stadion podrzucić i wykiprować.��
W parze z Urygą...
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2023, 10:30
gpat napisał(a):Wyświetl post
Nie pisza tam moze o blyskotliwym mlodym, zdolnym, perspektywicznym skrzydlowym i bramkarzu ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2023, 12:11
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Hola,hola jakie półtorej roku?.
Napisałem, że po czerwcu 2024

Oprócz tego sądzę, że gdyby nie pasował na tę pozycję, Kiko szukałby na gwałt innego Hiszpana.
Ciekawe czemu tego nie robi?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.07.2023, 12:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zwróciłem wcześniej uwagę: to Sobol ma z nas wszystkich największe doświadczenie i największą wiedzę jak powinien wyglądać i grać DP i kto się na tę pozycję nadaje.
Co ma wspólnego bycie piłkarzem z umiejętnością selekcjonowania i dobierania piłkarzy?
Dwa oddzielne fachy.
Chcesz bronić Sobolewskiego to broń ale błagam na jakimkolwiek poziomie.
Dla ułatwienia - asystentem Sobolewskiego, który odpowiada za SFG jest obrońca - Bogdan Zając. A nasza obrona przy SFG to mem. A chyba ma największe doświadczenie i wiedze w tym zakresie
Ostatnio edytowane przez Jagul : 18.07.2023 o godz. 12:25.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.07.2023, 12:17

Oprócz tego sądzę, że gdyby nie pasował na tę pozycję, Kiko szukałby na gwałt innego Hiszpana.
A ja ci napisałem że na razie to nawet rundy dobrej nie zagrał na tej pozycji i skąd pewność,że Kiko nie szuka?Poza tym jak trener zadowolony to co ma się wpieprzać w paradę.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2023, 13:16

Jak to Kiko nie szuka "na gwałt" porządnego defensywnego pomocnika? Przecież właśnie dlatego od dawna istnieje temat powrotu Lioncha, a wiosną wypożyczyliśmy Jamesa, bo pozycja ta w Wiśle jest słabo obsadzona i są tu duże braki. Tachi nie był sprowadzany jako defensywny pomocnik i nigdy wcześniej na stałe w tej pozycji nie grał, tylko na środku obrony, bo tam zdaniem fachowców znacznie lepszych od Sobolewskiego się nadaje, a nie do drugiej linii.

Argumenty obrońców Sobolewskiego są coraz bardziej kuriozalne. Mamy fatalnego trenera, który swoimi posunięciami niedawno przegrał nam awans i który kompletnie nie rozwija zawodników, a jego pomysły taktyczne i kadrowe powodują, iż czasem jeżą się włosy na głowie. Taka była niestety wiosną rzeczywistość, której nie warto zaklinać.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2023, 13:45
Temat sprowadzenia Lloncha istnieje zdaje się tylko na forum.

Kiko:
Cytat:
dopóki Llonch nie będzie dostępny jako wolny zawodnik, to znaczy nadal będzie związany z obecną drużyną, to jego pozyskanie nie jest możliwe
Skąd wiedza, że Tachi był sprowadzany jako środkowy obrońca?
W wielu meczach Tachi i Igbekeme grali razem, więc skąd teza, że Igbekeme przyszedł w miejsce Tachiego?
Tachi przyszedł 20.01.2023r
Zanim wystąpił w jakimkolwiek meczu przyszedł Igbekeme 22.02.2023r.

Czyli, Twoim zdaniem po miesiącu sztab się zorientował, że Tachi nie da rady i sprowadził Igbekeme?
Dla mnie to się nie klei, ale rozumiem, że szukasz uzasadnienia.

Którzy to znacznie lepsi od Sobolewskiego fachowcy? Jakieś nazwiska?

Naprawdę argumenty przeciwników Sobolewskiego są coraz bardziej kuriozalne.
Takie trochę oderwane od rzeczywistości.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.07.2023, 14:00
W żadnym sparingu przed rozpoczęciem rozgrywek Tachi nie grał na DP. Wszedł tam dopiero w meczu z Arką 18.02.2023, więc był sprowadzany jako ŚO. Tam też grał w sparingach.
Chyba, że przez miesiąc dla zmyłki nasz wspaniały taktyk ukrywał ową tajemną moc.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 18.07.2023 o godz. 14:15.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 18.07.2023, 15:39
Temat sprowadzenia Lloncha istnieje zdaje się tylko na forum.
Nie bardzo rozumiem o czym Ty piszesz.

Temat powrotu Lioncha nie jest wymysłem kibiców, tylko efektem braków na pozycji defensywnego pomocnika. O zainteresowaniu się nim pisały media na podstawie informacji z wewnątrz Wisły, a słowa Kiko jedynie potwierdzają to zainteresowanie, wskazując, że gdy jego kontrakt przestanie obowiązywać będzie mógł wrócić.

Skąd wiedza, że Tachi był sprowadzany jako środkowy obrońca?
A to już zupełne kuriozum. Ano stąd, że nigdy wcześniej nie grał jako defensywny pomocnik, grał za to jako środkowy obrońca i Sobolewski żadną miarą nie znając go nie mógł zakładać, że się do jakiejkolwiek innej roli nada. Tachi przychodził jako wzmocnienie obrony, a nie pomocy. To, że później tam wylądował, stanowiło tylko pomysł Sobolewskiego, który wobec nadspodziewanie dobrej postawy Moltenisa i kontuzji Bashy oraz Sapały po prostu postanowił go tam upchnąć, bo i tak nawet w tej zupełnie nowej dla siebie roli często był przydatny zespołowi, co nie znaczy, że nagle to jest jego optymalna pozycja.

Sumując: klub i nawet Sobolewski uważali, że pozycja defensywnego pomocnika nie jest dobrze obsadzona i obecność Tachiego tego nie zmienia, dlatego przyszedł Igbekeme,a nie dlatego, że było tam super, ruch z przesunięciem Tachiego genialny i nikogo więcej nie potrzeba.

Ci inni lepsi fachowcy to wszyscy wcześniejsi trenerzy Tachiego. Wszyscy się mylili wystawiając go na środku obrony, a nie myli się Sobolewski wystawiając na środku drugiej linii? Nie znam też żadnego innego trenera, który w taki sam sposób i takimi kuriozalnymi decyzjami jakie podejmował Sobolewski przegrał jakiemuś klubowi awans.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.07.2023 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2023, 17:00
Framat
Robisz kur** z logiki
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2023, 19:36
Framat dalej brnie w mit Tachiego jako urodzonego defensywnego pomocnika?
Chłop jest niemożliwy...
Gdyby nie stan fizyczny Sapały i kontuzja Bashy w pierwszym meczu z Resovią, nigdy by tam nie zagrał...
Ale spoko, Framat wytłumaczy, że było inaczej.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2023, 22:00
Więcej tych ciapaków viva espana, zaraz to bedziemy drugą Pogonią.
Ktoś w klubie czuwa nad tym, zeby jakiekolwiek propocje były zachowane ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2023, 22:04
Tak, Kiko walczy o to, aby liczba jakościowych piłkarzy, w porównaniu do liczby piłkarskich odpadów, była jak najwyższa.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2023, 22:18
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Kolejny.
Kiko dba o proporcję piłkarzy umiejących grać w piłkę do tych mówiących po polsku. Jesienią mieliśmy za dużo tych drugich i wiadomo jak się skończyło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2023 o godz. 22:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.07.2023, 08:19
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Tak, Kiko dba o to, by proporcja zbyt słabych i nienadających się piłkarzy w stosunku do piłkarzy, którzy mogą coś wnieść i pozytywnego pokazać, była jak najniższa, a nie jak w poprzednich latach znacznie wyższa.

Coraz bardziej fascynuje mnie, jak niektórzy ludzie zakodowali sobie stereotyp Pogoni, jako rzekomy przykład i dowód na wyimaginowaną szkodliwość drużyny złożonej w większości z Brazylijczyków, Hiszpanów czy jakiejkolwiek innej nacji.

Jak rozsądny człowiek może posługiwać się tego typu "ptakowym" argumentem?

Już nie pamiętają, że drużyny złożone z samych Brazylijczyków czy Hiszpanów zdobywały nawet Mistrzostwo Świata? A drużyny złożone prawie z samych Brazylijczyków, którzy jednak w przeciwieństwie do wynalazków Ptaka w większości umieli grać w piłkę, pokonywały najsilniejsze europejskie kluby w Pucharze Kontynentalnym?

Ręce znów opadają.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.07.2023 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.07.2023, 08:32
Ptak bral murzynow brazylijskich prosto z plazy , ludzi nie majacych pojecia o profesjonalnym futbolu i trenowaniu , co wy wogole porownujecie ?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.07.2023, 08:44
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Ptak bral murzynow brazylijskich prosto z plazy , ludzi nie majacych pojecia o profesjonalnym futbolu i trenowaniu , co wy wogole porownujecie ?
Pamięć jest najwyraźniej krótka, bardzo krótka. A może to po prostu głupota?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.07.2023, 09:04
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Pamięć jest najwyraźniej krótka, bardzo krótka. A może to po prostu głupota?
To bywa też świadome działanie na rzecz storpedowania strategii, która rzeczywiście może wywrócić stolik i odciąć polskich menedżerów od pieniędzy, które oni zarabiają na handlu polskim piłkarskim drewnem.

Jak Wisła zbuduje tanią i silną drużynę w oparciu o Hiszpanów, a nie polskie, nie nadające się do niczego piłkarskie drewno, to inne kluby mogą iść w jej ślady, a wtedy wielu managerów w Polsce trafi na śmietnik historii i skończy im się łatwa gotówka. Wylecą z rynku.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.07.2023 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.07.2023, 09:23
tak Karherop to troll, lobby managerki polskiej xD
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.07.2023, 10:10
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Na pewno Jego wpisy i koncepcje służą ich interesom i na pewno oni dbają o to, by argumenty za nimi podzielała przynajmniej część kibiców. To nie żadna spiskowa teoria, tylko zwykły biznes pijarowo angażujący część środowiska.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2023, 11:05
Markus napisał(a):Wyświetl post
To bywa też świadome działanie na rzecz storpedowania strategii, która rzeczywiście może wywrócić stolik i odciąć polskich menedżerów od pieniędzy, które oni zarabiają na handlu polskim piłkarskim drewnem.

Jak Wisła zbuduje tanią i silną drużynę w oparciu o Hiszpanów, a nie polskie, nie nadające się do niczego piłkarskie drewno, to inne kluby mogą iść w jej ślady, a wtedy wielu managerów w Polsce trafi na śmietnik historii i skończy im się łatwa gotówka. Wylecą z rynku.
Zaczekaj chwilę i padnie argument, że chyba lepiej nabijać kieszenie polskim a nie hiszpańskim menago
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 19.07.2023, 11:18
Markus napisał(a):Wyświetl post

Do czasu jak ktoś nie zniesie skandalicznego przepisu o młodzieżowcach, wprowadzonego przez PZPN, to agenci będą mieli działkę do dobrego dziobania. Aż dziw, że żaden starszy piłkarz wzorem Bosmana, nie poszedł do sądu cywilnego, by walczyć o swoje prawa. Może jednak nie powinno mnie to dziwić, bo polski grajek nadaje się przede wszystkim do rwania panienek.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Stary 19.07.2023, 12:03
Najlepiej w ogóle wywalić polskich piłkarzy z polskiej ligi i zastąpić ich wszystkich zagranicznym szrotem. Póki co większość hiszpańskich transferów była trafiona, ale jeśli Hiszpanie znowu nie awansują w tym sezonie to hiszpańska Wisła będzie stawiana właśnie obok takich projektów jak Pogoń Ptaka.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.07.2023, 12:45
redrum napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej w ogóle wywalić polskich piłkarzy z polskiej ligi i zastąpić ich wszystkich zagranicznym szrotem. Póki co większość hiszpańskich transferów była trafiona, ale jeśli Hiszpanie znowu nie awansują w tym sezonie to hiszpańska Wisła będzie stawiana właśnie obok takich projektów jak Pogoń Ptaka.
Nie ma żadnego znaku równości między obecną Wisłą, a Pogonią Ptaka, ani żadnych punktów stycznych.

Dla mnie jak najbardziej powinno się wywalić z ligi i Wisły tak słabych polskich zawodników jak przykładowo Szywacz, czy Niewiadomski. Niech błyszczą w trzeciej lidze.

A dopóki hiszpański szrot i ich "odpady" z niższych lig są znacznie lepsze piłkarsko i równie tanie jak polskie "drewna", dopóty 100 razy bardziej będzie się opłacało ich kontraktować i nimi grać, niż takimi Szywaczami, Młyńskimi, Wachowiakami,Plewkami, Sobolami itd.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2023, 13:58
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Tak

Macie mnie
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Stary 19.07.2023, 14:00
W zeszłym sezonie to jednak kluby grające w w 90% tymi "polskimi drewnami" jak Ruch czy Puszcza nas klepały i awansowały, gdy na boisku mieliśmy większość Hiszpanów, więc nie wiem gdzie wszyscy widzą tą wielką jakość. W klepaniu Chojniczanki i Skry Częstochowa? Oby w tym sezonie ją udowodnili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2023, 14:08
redrum napisał(a):Wyświetl post
Ja całkiem serio jestem za wywaleniem większości PL piłkarzy z lig centralnych. Powód - nie umieją grać w piłkę na ELEMENTARNYM poziomie. Wbrew pozorom - jak skończy się kaska za nic to i poziom rodaków z czasem wzrośnie. Zamiast wyrywać glonojady i rozbijać fury będą musieli potrenować przyjmowanie piłki.
PRZYJĘCIE PIŁKI!

Ale nie, dalej utrzymujmy tabuny realnych amatorów i dziwmy się że dostajemy regularnie w....... w pucharach od drużyn których nazw wcześniej nie znaliśmy. Musi być parytet bo inaczej taki Karherop się zesra z żalu że młody polski talent nie będzie miał na polską "modelkę" i nową furę. Talent który zniknie z radarów pięć minut po rozwiązaniu z nami kontraktu...

Jebać polskich piłkarzy którzy nie umieją przyjąć, podać, dośrodkować. Eviva Espania, bo tam tacy goście mogą sobie co nawyżej na hali z kolegami pokopać, jak ją wynajmą.

Bo Panowie - bądźmy choć raz uczciwi. TO NIE HISZPANIE Z PIŁKARSKIEJ DUPY SĄ TACY DOBRZY...

I dlatego kibicuję Kiko.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2023, 14:09
@redrum

Nie gadaj bzdur, to były przypadkowe zrządzenia losu że Ruch i Puszcza awansowały do esa i z nami wygrały.

Przecież wiadomo że polski piłkarz nie może być lepszy od Hiszpańskiego. Koledzy wyżej to przecież udowodnili. Tu nie ma pola do dyskusji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów